Hosszú off hsz, akit zavar ugorja
Betti: Azért szvsz egy családi vacsora közben beállitani, és hivatlanul ott maradni fél órát, ráadásul magunkról beszélni, nem pedig leülni, és megvárni, amig ránk ér a anyánk/apánk/sógornőnk, bárki az pofátlanság. Nem is kicsi. Abban viszont egyet értünk, hogy a problémákról beszélni kell, csak ehhez kell egy olyan másik oldal, akivel beszélni lehet.
Én abban a 3 évben, amíg párom otthon lakott szép lassan elértem azt, hogy nem szerettem az anyósom és akkor még finoman fogalmazok. Az mondjuk tény, hogy ahhoz, hogy ez így alakulhasson, kellett az is, hogy a férjem abszolút konfliktus kerülő volt!
Anyós azt vallotta, hogy amig a fia otthon lakik, addig az van, amit ő akar. Páromnak este 10-re otthon kellett lennie, pedig 22 éves volt, mikor megismerkedtünk, és 25 mikor elköltöztünk! Miután 24 évesen elkezdett melózni (bár hétvégénként addig is melózott) és még pénzt is adott haza, akkoris! Ha nyáron esti programot csináltunk szájhúzás volt. Ha 10 óra 10 percre ért haza szájhúzás volt. Többször javasoltam neki, hogy üljön le anyukájával, de nem lehetett. Nekem furcsa volt, én megszoktam, otthon, hogy megbeszéljük a dolgokat a szüleimmel, anyósommal a mai napig nem tudtam komolyabban beszélgetni semmiről.
Lehet, hogy most már sok olyan dolog van, ami őt is bántja, de mivel nem tudunk egymással beszélgetni (illetve vessetek a mókusok elé, de én igy több év után már nem is kepesztek, hogy tudjunk) igy inkább kerülöm. Mindemellett számon tartom születésnapját/névnapját, rászólok néha a páromra, hogy hivja fel telefonon, de őszintén beszélgetni nem tudok vele, pedig ezen jó lenne valahogy változtatni.
Más: Én úgy gondolom, hogy az anyós-unoka, illetve baráti kör-gyerek, az nem feltétlenül "ugyanaz" Megpróbálom megfogalmazni saját példákon keresztül, remélem sikerül
Nagyanyósom rengeteszer hangoztaja, hogy neki menniyre fontos a család... Közben: ha én nem szervezem le, hogy mikor menjünk hozzá ebédre, akkor nem megyünk, de persze rosszul esik neki, hogy nem megyünk. Valamelyik tavalyi ebéden megjegyezte, mikor párom mondta, hogy nem szereti az erdei gyümölcsös jégkrémet, hogy és azt neki honann kéne tudni?!?! A saját unokájáról van szó, akit állítólag szeret, mert hogy neki fontos a család. Állandóan megjegyzi, hogy ritkán megyünk, de soha fel nem hivná még a páromat se telefonon.
El fogják várni, hogy rájuk hagyjam a gyereket, közben nagyon ritkán érdeklődnek iránta. Anyósom eddig 3szor hivott, hogy mi van velünk, TUDJA, hogy Zalán beteg még se érdeklődik utána. Igy hiába fogja el várni, hogy otthagyjam Zalánt, akkor sem fogom, ha már nem szopizik, mert nem ismeri meg anyósomat. Max ha majd a gyerek már megérti, hogy ez az ő nagymamája, de az évek múlva lesz.
A barátaitoknak okés, hogy nem fontos a gyerek téma, de gondolom nem is várják majd el, hogy rájuk hagyd a gyereket