A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

eccerűen nem értem h élhettem eddig nélküle:
Kép Kép

najó mostmár télegmegyek aludni:)

jóét mindenkinek

andy

Kép
andy30

enikő:

jajj :( :( :x :( és mikor megy ki az altató hatása? és hogyh már tuti ez? nekem 2-3 hetet mondta a doki h várjunk ha jól számolom neked még nem telt le annyi..vagy rosszul vagy és azért is? de sajnálom. remélem nem nagy ügy és könnyű lesz. biztos az lesz.
én szombaton megyek vissza akkor telik le két hét nem birok hármat várni NAGYON kiváncsi vagyok mit mond. bizonyos dolgok jöttek ki, de nemtom az-e aminek kellett :?

Kép
andy30

ja és akkor fejsz le egy napi tejcsit? és hogyh vasárnap? olyankor is műtenek?

Kép
andy30

Vera! Nem semmi, amit Iza produkált! :D Nagyon édi kiscsaj!

Andy! Regina is tüneményes! És milyen jól tartod!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Andy! Teljesen zárt a méhszáj, doki szerint nem fog ürülni. Jobb mielőbb túlleni rajta. Február közepén meg férjem is elutazik.
Fejni sajnos nem tudok, mert nincs annyi tejem. Az is megy el, ma már 200-al pótoltam.
A dokim ügyeletben van vasárnap, azért akkor.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

enikő:

nekem is azt mondta h zárt a méhszáj mégis vár. lehet neked azért más a helyzet mert folyadék is van bent? vagy csak biztatni próbált a dokim. v kitudja. nagyon drukkolok amugy!!!!!

Kép
andy30

ja és a tejed nem a csepp óta megy el? olvastam h ismételt adása tejapasztó hatású.. műtét után biztos helyrejön ha fejsz meg iszol rá teát meg pihizel stb ah kell!

én már lefejtem egy napi evésnyit direkt, olyan sok amugy nekem sincs, de igy szaporodik vmennyire ha fejek.

Kép
andy30

Andy! Köszi! Én is neked, hogy ezt elkerüld!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Teszek én is képeket:

Kép

Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

hát köszi de vhogy ugy érzem rám is ez vár:( szombaton kiderül sztem..

na téleg megyek aludni de köszi h jelezted h mi van gondolok rád!!

andy

Kép
andy30

édes kis porontyok:)

Kép
andy30

Nagyon édesek a kiscsajok és -pasik, Vera, nem volt semmi termés :D
Fehér bodyt nekem is kellett már kidobni, gyakorlatilag a teljes háta egyetlen kakifolt volt és sehogy nem jött ki :oops: :)

Enikő: remélem hamar túl leszel a műveleten, és gyorsan regenerálódsz :) Milán igazi komoly pasi, mintha nem is 3 hetes lenne :D

Kép

Kép
gabilany79

Bejelentkezek, csak, hogy teljes legyen a leltár.

Megnézegettem a képeket a topikban, gyönyörűek a babák.

Még élünk, a héten elkezdtük a dévény tornát és ennek hála Luca már átfordul a hasáról a hátára, folyton vigyorog, éjjel a bölcsőben alszik, nappal rajtam, eszik, bambul, dumál, néha énekel (mások szerint sír de kit izgat...). A 2 hós oltást addig húzzuk amíg az ANTSZ el nem kezd fenyegetőzni, az UH-ra meg márciusra kaptunk csak időpontot és még örüljünk... de tök mindegy mert a gyerekdoki szerint úgyis OK Luca (plusz azonnal vigyük oltatni... hahaha), szerinte nem is hipoton, a gyógytornász szerint meg jó sok munka lesz amire ez elmúlik nála de még szerencse, hogy időben mentünk mert így nyoma se marad és lehet, hogy egy hónap alatt letudjuk az egészet. Más nem igazán van velünk. Élvezzük a kétgyerekes létet mert most lett teljes a család :).
Vendég

reggel fel 9 ota egy orat aludt. hulla vagyok. van valakinek otelete?????????????????????????????????????????????????????

KépKép
KépKép
mush589

Hú, Mush nem lehetett semmi! :shock: Mi lett utána, elaludt? Mikor sikerült neki? Hosszan aludt?

Az én kis büszkeségem: :)

Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

hajnali 1-kor dolt ki, es n6-ig aludt. aztan meg hetkor visszaaludt, de csak felalomban van, mert hallom, hogy nyoszorog. megyek befekszem melle, hatha tudunk meg egyutt aludni egy par orat.

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Aida: én vagyok ám! :D tegnap is irtam, meg tőlem kérdezted h milyen szűréseket csinált a doki. Noel nagyon édes!

Andy: nagyon kis tündér a lánykád!

Vera: Iza aztán kipakolt rendesen! nem semmi! :D ő is milyen nagylány már! Van már valami fejlemény a görcsök ügyében?

Enikő: olyan helyesek a fiúk! drukkolunk neked h minden gyorsan és rendben menjen!

Most mennem is kel, ébredezik a drágám.
aztán megyünk sétálni olyan szépen süt a nap!
eszterke24

Mush: sajnálom h nem tudsz pihenni.. remélem azóta aludtatok már.. a séta sem segít?
és ilyenkor mikor nem alszik sír is vagy csak ébren van?

akkor nekem olyan jól elvan a játszószőnyeggel is, és van h mire kiteregetek, elalszik rajta,,
eszterke24

Eszter, bocs. :( Szétszórt vagyok..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

hahó

vera:

köszi. kakit próbáltam szappannal vanishel mindennel hideg vizzel meleg vizzel stb:) de ez kifogott mindenen. gyakorlatilag az ujján kivül nem maradt rajta tiszta rész:)egybefüggő barna lett:) előtte volt egy hasonló, annak "csak" a háta lett olyan, abból kijjött ugy, h 4x tettem vissza a mosásba:)de ebből nem.

aida:

noel még mindig nagyon cuki :wink:

eszter:

hogy csinálod? nekem még soha nem művelt olyat h elaludt volna vmin v vmiben ami nem mozog és csak ugy otthagyják rajta (játszószőnyeg:) vele ha ébren van dumálni meg foglalkozni kell mert elkezd sirni egyedül, aludni meg nappal rajtam v ha ringatom a hordozóban v ha összebujunk a nagyágyban és én is alszok vele ugy alszik el. éjjel persze a kiságyban még mindig minden ok szerencsére alszik egyedül benne jó sokat. ezzel kárpótolom magam:)

de különben észrevettem, h rendesen hiányzik ha nem nálam alszik mármint velem:) szoval ez anyuci szüksglete is nemcsak a babáé:)

csaki:

dejó h jelentkeztél már én is aggódtam miattad! hétfőn megyünk csipőszűrésre kiv vagyok mit mondanak. dévényre is elviszem utána sztem akkor is ha az ok, mert hason utál lenni és nem is nagyon forgolodik még pedig itt már kisebb babák is csinálják.
nagyon ügyesek vagytok és milyen jó h elvitted!

andy

Kép
andy30

musi:

nem beteg v vmi? hasfájás? vagy front? regi érzékeny a frontokra..

Kép
andy30

Mush azért arra is gondolj hogy mostmár egyre kevesebbet fog aludni a babód,egyre többet kell majd vele foglalkoznod.Kezdi érdekelni a világ!Írisz is alig alszik ,és fél-egy óránál többet nem is.Éjjel is kel 2-3 óránként enni.De ez igy van rendjén,hát nem kell nekik már folyton aludni! :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

most olvasom zöldi babamasszázs irását amit anno bemásolt ide és az is irja h a 3.hónap tájékán várhatóak hascsikarások. én eddig aszittem akkorra mulik el. akkor most ez h van? tudja vki?

andy

Kép
andy30

Sziasztok!

Zöldi!
Kérdés:
Refluxom van!!!Milyen gyógyszert szedjek rá?Rennie már nem sokat segít.Ha tudsz segíteni írj!!!köszi

Rólunk:
Növünk mint a gomba.Már 5,5kg-osak vagyunk kis vasgyúró a drágám.De nagyon jó baba, el kellett hogy teljen a 6 hét mikor azt tudom mondani h nem vagyok parás :D éjszaka is boldogan kelek fel hozzá (igaz csak 1*).Az esti elalvás zavar inkább ha nem alszik el 8 kor, akkor már aggódok hogy pihenem ki magam :oops: Apuka éppen betegeskedik, úgyhogy "kerül minket", külön is költözött.

Remélem mindenki jól van.Babák és mamák egyaránt.

Kép

Kép
bellanitta

Bocsi, megint jövök képpel.. Muszáj. :( :D

Elkaptam videóval egy teleszáj vigyort Noeltől. Most nagyon rájött hogy ő tud mosolyogni, egyfolytában azt gyakorolja. :D Egy kivágott kép a videóból, majd jövök a videóval is:

Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

ZSiráf!
Köszi! :wink: :P

Enikö!
Drukk a mütéthez, biztos gyorsan túlleszel rajta!

Aida!
èdes nagyon Noel!
Már Vinzent is mosolyog,de csak párszor naponta, és képtelenség pont akkor lefotózni. Pedig úgy szeretném...

Vinzent ma éjjel 5 órát aludt szopi nélkül! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Aztán nyöszörgés után megint nálam kötött ki az ágyban, és nyomtuk együtt 10-ig!! :D :P
susy75

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!
Egész eddig kint tevékenykedtem a konyhában! A husit bepaníroztam a sajttal együtt, franciasaláta kész. Sütnöm nem kell majd mart a párom isteni túrós pitét csinált.
Holnap csak a levest kell megcsinálni, meg a húst kisütni.

HA SZÉT AKAR HASADNI A FEJEM MIT VEHETEK BE????

Anita nálunk van, hogy Dani éjfél fele dől csak ki..., sajna akkor én olyan vagyok, mint a mosott szar..., napközben pihenek vele.

Kép

Kép
dcili81

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 15:00-kor.
Vendég

Cili: algophyrin!!!!!! Egyébként mostanában nekem is sokat fáj, de egy nagyon felvizesített 3in1 kávé szokott segíteni!
Vendég

Írisz 11 óra óta alszik kintt az előszobában a babakocsiban! :lol:
Mostmár mindent megcsináltam,unatkozom,megyek felketlem. :wink:

Tök jópofa Noel. :)

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Helló Csajok!
Tegnap jártam házidokimnál vérnyomi ügyben. Másfél órát ültem a váróban, remélem nem sikerült összeszednem egy kis influenzát. Most abbahagyatta velem a gyógyszert, egy hét múlva kapok egy 24 órás vérnyomimérőt, aztán meglátjuk, mit produkálok.

Enikő!
Sajnálom, hogy műtét lett a vége! Mennek a drukkok! Hamar túl leszel rajta!

Cili!
Nekem az Algoflexet mondták fájdalomcsillapításra. Kórházban is ezzel a hatóanyaggal rendelkező fájdalomcsillapítót adták.

Vera!
Nem semmi kakit hozott össze Iza! :-D Nálunk még ennyire durva sosem volt a helyzet.

Zsiráf!
Zsófinál sajna elég nagy kiterjedésű az ekcéma. A mellkasa is tiszta vörös, no meg a fejecskéje. :-( Mi most speckó testápolóval próbálkozunk, aztán ha ez nem segít, jöhet a szteroid. :-( Állítólag mással nem lehet ezt kezelni...

Sarmi!
Jó alvókája van kislányodnak! :-D

Kép
Kép
lbernuska

Eszterke, Susy, Ibernuska! Köszönöm szépen!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

huncut nagylányom:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Basszus, de szőke vagyok!!!
[quote]B írta:ébic: Még mindig elolvadok Kiscsibészedtől

Susyt akartam "mondani". Valamiért folyton keverlek titeket. Amúgy néha Bocival meg Cilivel vagyok még így :oops: :oops: :lol:
A hülye szőke fejem....

Ma elmentem a fele teszveszes cuccért, kiderült, hogy kb. 4 házzal odébb kell csak mennem, megnéztem a többi holmit is, és 2900 pénzért sikerült 1 hálózsákot, 4 rugit, 1 farmert, 1 kapucnis pulcsit, 2 macinacit és egy kantáros nacit vennem, és mind tök jó!

Csakegy, Bellanitta: jó hallani rólatok! :)

Ma Kiskobold nagyon jó fiú volt, evett, aludt, játszott, vigyorgott. Szerintem túl vagyunk az oltás "mellékhatásain": Hihetetlen, milyen gyorsan fejlődik, ha berakom a bébitornáztatója alá, már csont nélkül forog jobbra-balra és egyre többet van el alatta... én meg csak gyönyörködök benne.

Eszembe jutott, hogy milyen furcsa, néhány hónapja még mindenkinek az volt a nyűgje, hogy mennyire vizesedik, milyen sokat alszik vagy épp milyen keveset, nincs barnamaci vagy túl sok is :lol: , itt rúg, ott nyom, ezt kívánom, na, ezt nagyon nem, ezt kell még venni, UH-ra kell menni stb., stb., most meg már mindenkinek ott van a gyönyörű gyerkőc, és erről diskurálunk. És mennyire természetes az egész, pedig én pölö ezt el sem tudtam volna képzelni mondjuk egy fél évvel ezelőtt. :roll: :D

Kép

Kép
gabilany79

[quote="gabilany79"]
írta:
gabilany79Eszembe jutott, hogy milyen furcsa, néhány hónapja még mindenkinek az volt a nyűgje, hogy mennyire vizesedik, milyen sokat alszik vagy épp milyen keveset, nincs barnamaci vagy túl sok is :lol: , itt rúg, ott nyom, ezt kívánom, na, ezt nagyon nem, ezt kell még venni, UH-ra kell menni stb., stb., most meg már mindenkinek ott van a gyönyörű gyerkőc, és erről diskurálunk. És mennyire természetes az egész, pedig én pölö ezt el sem tudtam volna képzelni mondjuk egy fél évvel ezelőtt. :roll: :D

Na igen. Erről én is szoktam ám gondolkodni!! És nekem is ugyanez. El sem tudtam képzelni. Néha úgy éreztem, én mindig várandós maradok :D - persze tudtam h ez hülyeség.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sarmon, és hol a huncut nagylány? :D Gondolom ott vmi sztori vagy fotó állt volna. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

[quote="bocika1"]
írta:
bocika1Aida: Marci is vákuumos, de nekünk nem mondtak semmilyen kontrollt. Igaz csak úgy jöhettünk haza a kórházból, hogy csináltak egy hasi és egy koponya UH-t és ott mindent rendben találtak. Majd ha megyünk jövő héten UH-ra rákérdezek! Inkább csinálják meg még egyszer. Bár Marci kicsi búbja szépen helyrejött! :lol: :lol:

Nem is tudtam, hogy van még itt Noelen kívül vákuumos baba. :roll: Nekünk a koponya és hasi UH is csak márc. 18-án lesz. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

[quote="sarmon"]
írta:
sarmonTök jópofa Noel. :)

Köszi :D

Mostanában (2 napja) rettentő sokat mosolyog rám, ha beszélek neki. Nem igazán érződik rajta, hogy mennyi stressz érte a pocakban. És ez tök jó! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 15:01-kor.
Vendég

Sziasztok!!!

Most nincs időm visszaolvasni és reagálni,majd ha a gyerkőcök elalszanak.De hoztam egy képet,ezt muszály megmutatnom,végre egy mosolygós kép,tök örülök neki h sikerült lefotózni.

Kép

solya051020
Káld

Sziasztok, vagyunk mi is, csak nem mindig van időm irni, olvasni is csak 2-3 naponta szoktam
Jól vagyunk, eszünk, alszunk, nyűgölődünk, és mosolygunk felváltva

Nagyon aranyosak a babafotók, a betegeskedőknek jobbulást.

van egy kérdésem: ha csak anyatejjel etetem a leányzót, van e szüksége vizre, vag más folyadékra?Mert többen is azt mondták,h kellene kis teát (ha igen, milyent?), vagy egy kis vizet adjak neki

Kép
galzsuzsa

[quote="galzsuzsa"][ írta:galzsuzsacolor=green]ha csak anyatejjel etetem a leányzót, van e szüksége vizre, vag más folyadékra?Mert többen is azt mondták,h kellene kis teát (ha igen, milyent?), vagy egy kis vizet adjak neki[/color]

Igen, ez általában a "régiek" tanácsa. Nem kell neki semmilyen folyadékpótló! Az anyatej a szopi elején szomjoltó összetételű utána jön csak a sűrűbb táplálóbb. Így az elején tökéletes csillapítja az a szomját.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

eniko. remelem hamar tul leszel rajta. sajnalom, hogyigy alakult.

eszter. donto tobbsegeben sir, kezben is. nem tudom, hogy mi baja van. nagyon nehez, hogy sir es nem tudom mi a baj, nem tudok rajta segiteni. ma delutan en is sirtam vele. :cry:

zoldi. mennyi idovel fejes utan lehet cicire tenni a bebit?
ha nyugos es en birom lehet cicin akar orakat is?

KépKép
KépKép
mush589

Gabi!
Amúgy sejtettem,csak nem akartam beleszólni! :oops: :oops: Gondoltam észreveszed, ha tényleg nekem akartad írni! :lol: :lol: Ès köszi!!!

Solya!
Irigy-irígy! Èn ma is fényképezövel rohangáltam, de sajna még nem sikerült elkapnom azt a gyönyörü Vinzent mosolyt. 8) :cry:

Galzsuzsa!
Szerintem se kell a tejcsi mellé semmi! Max nyáron a nagy melegben! :wink:
susy75

musi:

nem beteg v vmi? egy kolléganöm volt ugy h az 1. 3 hónapban folyamatosan dsirt a babája azt mondták neki h hasfájós és ennyi mire kiderült h végig vmi húgyuti fertőzése voolt szegénynek amit még a kórházban szedett össze és nagyon fájt neki a pisilés azért sirt szegény:( vettek vizeletmintát 3 hósan akkor derült ki és egy eccerű antibogyo megoldotta a "hasfájást"..

persze nem mondom h nálatok is gond lenne csak ez is olyan banális dolog volt és ha hamarabb kiderül jobb lett volna. én amugy vettem pisigyüjtő zacsikat és febr.-i tanácsadáson a védőnő megnézi h tiszta-e. csak úgy.

cili:

nagyon fáj az én fejem is front jön én mindig megérzem amugy béres antifrontot használok rá vagy kávét de azt ugye este nem érdemes:) multkor fél algopirin is bement.

holnap lesz a nagy nap: megyek vissza nődokihoz NAGYON SZURKOLJATOK!!!! ugy izgulok.. amugy még mindig vérezgetek a csepptől (gondolom attól) remélem attól még megvizsgál meg azt is h jó hirt kapok!! ha nem akkor ráhangolodok a műtétre de azért jó lenne elkerülni.

most megyek pihi mert szétmegy a fejem jóét mindenkinek

andy

Kép
andy30

Mush, ma Noel is (főleg most este) elég vígasztalhatatlan. :( Természetesen cicin megnyugszik de akkor meg nagyon sok jön vissza, hisz így is már óránként eszik 5 óta. Lehet már fáradt nagyon csak nem megy neki elaludni. Most ringatom a pihenőben. Hátha.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

ha szopik a baba, akkor nem kell semmilyen más folyadék, még nyáron sem. Még akkor sem, ha tápszerpótláson van, amíg anyatejezik, addig ez bőven elég, fedezi a szükségleteit. Teával vigyázni, mert nagyon rákaphat, és nem csak a fogcsíráklat roncsolja, de aztán nem győzi az ember leszoktatni róla.. (én jól megjártam vele Annával, most tiltólistán szerepel..:) )

Kép
Kép
Kép
mágnes

Aida, Suzy, Mágnes: köszi a hozzaszólásokat itatás ügyben. Aida, igazad van, tényleg az idősebb korosztályból kaptam ilyen tanácsot :roll:

Na de ha mégis adnék pár csepp teát( az öregek megnyugtatására), az milyen tea kéne legyen?pl kamilla, vagy köménymag, vagy mi?

Kép
galzsuzsa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: