A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Tisa palacsintát sütsz, én tegnap 1 l tejből sütöttem és nem is maradt már vacsira, mindeni felfalta (anyóséknál sokan vagyunk)
Én a terhesség eddigi szakaszában nem voltam kívános még eddig nem tudtam, hogy mi az, de 2 hete csak palacsintán jár az eszem. Mikor tegnap megsütöttem már akkor azon gondolkodtam, hogy majd holnapra már nem lesz és legszivesen senkinek sem adtam volna belőle. :oops:

Köszi Cat, így világos!

Kép
evike79

cat, csak gyorsan neked, amit írtál, nagyon krupposnak hangzik. vidd ki a friss levegőre, és állítst be azt a hideg párásítót minél előbb. a krupp két ismérve az ugató köhögés, és a darth waderes légzés!!!!! tökéletesen leírtad. doki nem kell ennyihez, de a hideg levegő jót fog tenni neki! ha rosszabbul van, akkor viszont sürgősen doki, és írass fel rectodelt kúpot, vagy kórház.

kikocska

Kikocska!

Köszi!

De már a légzése is rendeződött. Pár hónapja már volt hasonló, szintén egy elhúzódó nátha után, és akkor azt mondta az orvos, hogy csak a váladék folyt a torkára.
Most nem látszik, hogy bármi baja lenne, így én remélem, hogy kruppról szó sincs.
Vendég

Nem semmi olvasnivalót hoztatok össze néhány nap alatt!!!
Sziszi! Nekem Cseke Gábor a dokim (de ő csak szül itt a kórházban)
Szülésznőt nekem Tigyi Zsuzsit ajánlotta a dokim. Már beszéltem vele, és néhány hét múlva, ha erősödik még a baba, akkor már talán nem lesz ez a szigorú fekvés, és elmegyek hozzá.
Olvastam, hogy nagyon jó. Utána rájöttünk, hogy pont találkoztunk is a szülésznővel, amikor 14-én bekerültem a kórházba, ő volt ügyeletes, és ő segített, hívta a dokit, stb. Fiatal, de nagyon lelkiismeretes, és gátvédelemben nagyon profi.
Szülésznőkről azt olvastam, jobb, ha van mert akkor egész végig veled foglalkozik, ezzel szemben ha csak az ügyeletes segít, akkor azzal az a gond, amennyiben egyszerre van több szülés is, akkor ide-oda cikázik a mamik között.
Annyira irigyelem azokat, akiknél már ilyen szép babaszoba van előkészítve!! Nekem ruhákból már sok minden megvan, mert hugomnak tavaly májusban született kisfia, és minden ruhát átadott. (A következő babáját július végére várja, így a többi babás kelléket nem tudja ideadni)
Szex-el kapcsolatban: párom már jó ideje nem akarta, mert félti a babát. Most pedig hogy vigyáznom kell nagyon, a doki is megtilotta.
A házassági anyakonyvi kivonatot annál az önkormányzatnál kell kiváltani, ahol a házasság köttetett? Mert mi Miskolcon házasodtunk, és Pesten élünk...

Kép

Kép
eda7

Cat! Jobbulást nektek!

Kép

Kép
eda7

Helló Eda! :D

Jó hogy benéztél :lol: ! Igen, a házzasági kiv.ot ott kell kikérned ahol összeházasodtatok. Ingyenes, ha mondod, h szüléshez kell. De postán is elküldik, csak írnod kell egy kérelmet.
Gesztenyének azt hiszem van mintája is, mert ő is postán kéri be. Szerintem kérd el tőle priviben.

Vigyázz magatokra!

Kép
Kép
tisa

Tisa! Köszönöm szépen az információt! Ez jó hír, mert akkor a párom szülei ki tudják kérni, (meghatalmazást írunk), mert még ismerősük is van ott az önkormányzatnál. Így akkor nem kell ezzel foglalkoznunk... :lol:
(így hogy fekszem, a páromra elég sok hárul... :cry: sajnálom is, de nem tudunk mit tenni, most még néhány hétig bent kell tartanunk Pepét. Szerencsére hétfőn már betöltöm a 31. hetet!!)

Nektek sokat csuklik? Nekem van, hogy 3-4 szer is naponta a kis mackóm! Ja, és rettentően aktív, nagyon sokat mozog!!!
A cukros diéta miatt (gondolom) még csak 5.5 kg-ot híztam, a párom ezzel nyaggat állandóan, és nincs is nagy hasam sem...
De a lényeg,hogy a baba szépen fejlődik!!! A hétfői UH-on már azt mutatta a gép, hogy kb 1700 gr.

Tasin! Jól emlékszem, hogy te írtad azt, hogy tudsz tefölös-szalonnás tepsis lángost??? Ez az, amit kemencében szoktak sütni, és pl Töki pomposnak is hívják?
Nagyon jó lenne a recept!! :wink: :wink:

Kép

Kép
eda7

Tisa!
Nagyon szép a babaszobátok!!!
Jó lesz Lénának lenni!!! :lol: :lol:

Kép

Kép
eda7

Köszönjük a szobadícséreteket! Élőben még szebb! :D
MÁR CSAK LÉNA HIÁNYZIK BELŐLE! DE NAGYON! :lol: :lol: :lol:
Szerencsére már csak pár hét, jaj de várjuk!

Kép
Kép
tisa

Tisa!
Hasonló hibákat én is találtam a Krios szerződésben. Felhívtam őket, kérték, hogy küldjem el e-mailben is az észrevételeimet. Ezek alapján küldenek új, javított szerződést.

Kép
gesztenye74

Gesztenye! Te miket vettél észre? Ha gondolod küld priviben.

Kép
Kép
tisa

Csajok!

Ahhoz képest, hogy tegnap milyen nagy pörgés volt itt, most elég csöndben van Mindenki! :D Mi az, némasági fogadalmat tettetek??? :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!

Tisa!
Nagyon szép Léna baba szobája én is lennék a helyében:-)

Cat!
Te pedig nagyn csinos vagy :-) Beninek jobbulást. Jobban van? Iszonyú helyes kis srác. Koliról a legjobb képek a fürdőben készülnek...

Hát asszem mi nem megyünk kikapcsolodni. :-( Mondtam este apának és mondta, hogy neharagudjak, de ez most nem fog menni..... DE igazából nem baj. annyi mindent kell még csinálni meg venni, hogy majd bepotoljuk.....

A cora-ban baba-mama hetek lesznek febr 4-15 ig. vannak jó dolgok.

Jaj valszeg kedden meg lesz a kocsi. nagyon izgulok.Apa tegnap végre talált ajtórácsot az is meg van..... De még mindig van pár hiányosság, de most már többször annyi meg is van :-)

Ma iszonyú sokat takrítottam, meg kivittem kolit is. fáj mindenem. De jutalom képpen már ül egy kis vanilia pudin a hütőben :-) Du-tán megyek szőnyeget és függönyt nézni. diegoban természetesen micimacis :-)

na lépek!
Ja este már tényleg rakom a képet.

u.i. itt van rólunk egy két kép:-) múlt hétvégén a vadasparkban.
Kép Kép Kép Kép
puszi

Kép

Kép
sziszike22

Nem tettem némasági fogadalmat csak főztem és utána meg vártam apát érjen haza.
Tudjátok ma wokoztam egy kicsit szecsuáni csirkemell félét csináltam és tök fini lett meg csípős is. :D
Elkezdtem ma kiírogatni a gyerekdalokat a gépről, hogy legyen mit hallgatnunk ha majd kint lesz Andris.
Úgy néz ki marad az András mert csak ez az egy név tetszik mindkettőnknek.Én most az Áronra vagyok rákattanva, talán még sikerül meggyőzni de nem hiszem. :?

Mi jövő hónapban megyünk apasági elismerő nyilatkozatot csináltatni majd.

Eda:örülök neki, hogy te is betudsz nézni időnként!És meddig szokott csuklani Peti?Én néha azt érzem, hogy csuklik de olyan hamar abbahagyja a drágám.

Kép

Kép
gabka7926

gesztenye, nem akartalak ám megijeszteni, igaziból csak figyelemfelhívás, hogy azért a császár nem sétagalopp, és bizony vannak nehézségek ott is, nem könnyebb semmivel, mint a normál szülés. Én egy kicsit belehúztam éppen, a dokin múlt nagyon sok minden, rajtam meg az, hogy nem tudom feldolgozni, de ott volt a rékás császárom, ott tényleg szavam nincs.
egyébként az én neurológusom és az eddigi dokim (mondjuk neki a szavára már nem sokat adok) sem értette, hogy miért ellenjavalt a természetes szülés, ha belegondolok, logika alapján a kitolásnál lehet gond, hiszen köhögésnél, tüsszögésnél is fáj a hátam, gondolom az erős hasprés rosszat tehet. Ettől függetlenül ha a császárt javasolják, szerintem az nem lehet akadály, hogy megvárjátok, míg elindul a baba magától, és úgy bemenni csaszira, nem pedig kiírt időpontra, nem? úgyis jól megbeszéled majd a dokival.
szóval tényleg, a császártól nem kell félni, de választani sem kell, ha nem muszáj. én meg tényleg fontolgatom az altatást (milyen anyuka maga, nem akarja látni a gyerekét azonnal? ) de csak ha tényleg nem okoz gondot a babának. meggyógyulok, keresek egy új dokit gyorsan, és megbeszélem vele :)

cat, ha dokinénitek hallotta, akkor nem vitatkozom, mert én meg nem :) csak tényleg, ha utánaolvasol, akkor ezekről lehet felismerni. Meg hogy befelé nem megy a levegő, akkor érdes, sípoló, kifele viszont rendesen, akkor meg normális a légzéshang. meg hideg levegőre egyértelműen javul, mert összehúzza a megdagadt nyálkahártyát. De azért az jó, hogy nem krupp... gyógyuljatok!!!

tisa, gyönyörű a szobátok!!! vagyis Lénáé!
és én szinte állandóan be vagyok jelentkezve, mert a nap nagy részében megy a számítógép, és én operát hasznlok böngészőnek, és a babanet ebben nyitva van folyton, és automatikusan be is jelentkezik. Úgyhogy ha a férjem csinál bármit, én akkor is babanetezek látvány szerint, meg ha megy valami program, és nem is vagyunk itthon, akkor is :)
és azért elég biztató, hogy ilyen rugalmasak a szerződéssel a kriósok...

evike, a lányom szokott rászólni a férjemre, hogy apa, ne edd meg az összes palacsintát, hogy legyen holnap nekem reggelire. Mostanában nálunk is nagyon megy. én egy kiló lisztből szoktam csinálni, és akkor két napig van palacsinta.

na, közben már eltelt másfél óra, mert felébredtek, és annyira rossz kedvvel, hogy megfürödtünk, most uzsiznak, én meg ideszöktem.

eda, jó, hogy néha idetalálsz, van egy barátnőm, neki méhszájgyengeség miatt össze kellett varrni kétszer is a méhszáját, és a 32. hétig vágta a centit, az volt az a határ a dokija szerint, amitől már ritkán van gond. az meg már mindjárt itt van :)

egyébként úrrá lett rajtam a fészekrakás, és délelőtt - jó kis pihis program - kiválogattam a babaruhákat, hát, jó érzés volt. réka meg nándi segítettek, nándi minden sapit felvett, meg az 56-os overallt is, nagyon édes volt,(hozta oda: felveszemm... a... kabátomattt ) réka meg beleült a dobozba, és adogatta a ruhákat, meg segített hajtogatni, néha egy-egy lányosabb is kézbe akadt, azt félretettük marának, aki a barátnőm kislánya lesz májusban.
És alakul a név, most éppen három esélyes van, a szabolcs, a kálmán és a mihály. RÉka arca felderült, mikor mondtam, hogy ebből választunk egyet, és kálminak hívja azóta, a rucikat is így adogatta, hogy ebben nagyon édes lesz a kis kálmi!!! persze még rágjuk a dolgot, nekem tetszik mind a három név. A szabolcs kisebb eséllyel fut most, mert gergő szerint kicsit nyelvtörő a bozsó szabolcs, és igaza van, bár szeritem meg jobban illik a réka nándi mellé. de úgy is jó, hogy réka nándi kálmi, meg réka nándi misi most már nagyon piszkálja a csőröm, hogy nincs neve, remélem 1-2 héten belül döntünk. meg még harmadik név is kell neki, ha már a két nagynak van vicces, hogy a nándi bátyus lesz, és ő lesz a nagyfiam A NÁNDI!!!!

tudom ám, hogy akartam valamit még, az előző oldalon van tutira, és közben befejezték az uzsit, mennem kell megint.
szép napot!

kikocska

Sziasztok Pocakosok!

Tisa GYÖNYÖRŰ LETT A SZOBA!!! Nagyon hangulatos, elhiszem, hogy szerettek be-benézni! :D

Ettike elképzeltelek szerelőként! :lol: apa örülhet hogy kezedbe veszed a dolgokat! :D (no itt nem kell ám a tegnapi fantáziát elővenni!! Gabka ezt neked is irom ám! :wink: :lol: ) és minusz 2kiló! irigykedek,mert nekem egyszerűen nem megy leadni egy dekát se!

Kikocska köszi a fánk receptet! sose csináltam még kelt tésztát, remélem nem bénázom el! :D

Cat szép a pocid! és Beni is jót pancsolt biztos! Emlékszem mikor au-pair voltam angliában, olyat pancsoltak a kis lurkók a kádban, hogy a végén a kövön több viz volt, mint a kádban! :lol: de imádták! főleg, mikor engem csapkodhattak le :lol: Beninek jobbulást, bár látom irtad, hogy javult már!

Liliána üdv itt és gratulálok a kis Sárához!

Zsu tegyél már fel pociképet! tényleg, ha valakinek hatalmas a hasa az azt jelenti, hogy a baba is nagy lesz?? vagy ahhoz nincs nagyon köze?

Gabka, Icamica jó nektek hogy tudtok három óránként kicsiket enni! én a nagyadagos-kidurranok tipus vagyok :oops: egyszerűen nem tudom otthagyni a kaját, ami tudom visszavezethető gyerekkorra is, mert mindig az volt, hogy van még a tányéron, edd meg...na ha az én gyerkőcöm már nem tud enni, akkor nem fogom tömni!

Evike neked házhoz hozzák a cukis sütiket?? ha én apácskám ischlert lát, nem nagyon tud neki ellenállni, még jó, hogy nem ő olvassa a fórumot, mert már ment volna venni egyet! :lol:

Eda akkor legalább a minipocival nem úgy mozogsz mint egy jóllakott viziló (ahogy mostanában jellemzem magam), és gondolom a szülés után is jobb lesz majd! én már kezdek kicsit félni, hogy már ekkora vagyok, és mi lesz még, ha növök?? :shock: :shock:

képzeljétek, be kell jelentenem a húgomat, mint eltűnt személyt a rendőrségen. olyan rossz, hogy igy alakultak a dolgok. nem tud róla senki semmit, az az 'anyós' akinek a fiával volt, szóval az a család 'kidobta' (tudjátok, akik a pénzét lenyúlták) és múlt héten telefonált apjának hogy angliában van (talán londonban). a helyzet az, hogy az ő értelmével nem tudna megszervezni egy ilyen utat, nyelvet nem tud, senkit nem ismer, repjegyet venni ilyesmi, szóval én a legrosszabbra gondolok, és annyit még megteszek érte, hogy legalább keresem, ha tényleg ott akar maradni, és jól van, akkor ok, ha meg nem, hát talán még lehet neki segiteni. na nem gondolok a rosszra! csak ez egy kicsit letört.

Kép
tünemény

Helló!

Tök ügyi vagyok :oops:
Eda a gmailbe a doksik közé feltettem a ház. kiv. kérelmét.
Remélem érthető.

Tünemény ez borzasztó, hát szorítok hogy sikerüljön megtalálni a húgodat és haza is jöjjön.
Én húgom német országban él és igaz havonta jönnek haza, de így is nagyon rossz. :( :(

Kép
evike79

Tünemény!

Sajnálom, ami a húgoddal történt/történik.
Azért ez neked sem lehet könnyű, mégis a húgod.

A pocak méretétől nem függ a baba mérete.

Kikocska!

Szerintem Beninek inkább kifelé volt érdes a légzése. De erre most nem esküdnék meg. Alvás közben teljesen rendben van, simán vesz levegőt. Majd meghallgatom ébredés után is.

Egyébként gyerekkoromban elég súlyos aszthmám volt, így ez nálam már születésétől fogva bennem élt félelemként.
Első alkalommal amikor észrevettem, hogy sí pol, rögötön mentünk orvoshoz. Akkor még fölöttünk lakott egy gyermek aszthmagyógyász, aki a Budai Gyerekkórházban dolgozott. Megnyugtatott, hogy semmi ilyesmiről nincs szó, tüdeje rendben van, csak a váladékkot kell felköhögnie, mi a torkára folyt.
Azóta még kétszer fordult elő ilyen.
Most már nem is aggódom.

HA szavazni lehet a nevekre, nekem a Szabolcs tetszik. Azt még én is adnám a fiamnak, ha nem lenne ilyen nevű barátunk. De a Kálmán és a Mihály nem igazán tetszik. Lehet az is az oka, hogy a gyerekkori szomszédunkat is így hívják, mármint Kálmán. Apósom pedig Mihály.
Vendég

Sziszike!

Koli tündéri!
Ltszik, hogy jól érezte magát a Vadasparkban.

Mivel vasárnap mégsem jönnek vendégeink, így ha jó idő lesz mi is kimegyünk. Jól fog esni egy kis séta.
Még soha nem voltunk, pedig szinte minden nap arra járunk Pestre.
Vendég

Képzeljétek óriási nagy munkában vagyok!
Kitaláltam, hogy fogok csinálni megérkezős kártyát pár barátnak, kollégának. Vettem kék papírt , szalagot, kis virágot és nyomtattam már ki gólyát, amit a lapra ragasztok.
Így néz kii a gólya.
http://www.e-kucko.hu/webshop/images/go ... 0%20cm.jpg
Ha majd kész csinálok róla fotót és megmutitom.

Kép
evike79

Evike!

Nagyon jól néz ki!

Én úgy terveztem, hogy számítógéppel szerkesztek egyet, kinyomtatom és azt küldöm el a rokonoknak. Már képpel együtt.
Vendég

Sziasztok!

Tünemény: mi készülünk elmenni ebbe az új aquawordbe, de nem tudom mikor.
Drukk, hogy megtaláld a hugodat!

Tisa: szuper lett Léna szobája!!! Anyám mennyi ruhája van. De ezek gondolom különböző méretűek.
Én azért írtam a melegítőt meg pólót, mert én utálok egész nap pizsibe lenni, a hálóinget meg egyenesen utálom. Szóval én reggel szépen átveszem a macinacit egy póló kíséretével este meg vissza a hálócuccot. Ja meg ami még engem nagyon frusztrál, ha jönnek a látogatók én nem akarok előttük pizsibe/köntösbe lenni. Főleg mivel a folyosón lehet őket fogadni, így még cikibb, mert idegenek előtt meg pláne nem akarok így mutatkozni. De ez az én stiklim :lol:

Cat: csini a pocid. A fiad meg nagyon helyes kis krapek!!! Jobbulást neki!

Liliana: Üdv köztünk!

Ettike: drukk, hogy beforduljon Alex. Én is úgy érzem a kicsi fiam nekem is csücsül, pedig örülnék, ha fejreállna. Kende ilyenkorra már rég befordult. Én sem akarok császárt. Irtózom még a gondolatától is.

Zsu: a mamos cumisüvegek alja lecsavarható!

Evike: jó hogy jelentkeztél. :) Örülök, hogy minden rendben veletek. Én úgy tudom a dokinak kell a 4 pecsétet produkálnia és nem a védőnőnek. Bár nekem mindkettőtől meglesz a 4. :)
Milyen kis kreatív vagy. :)

Tici: szupi, hogy jól vagytok. Meddig fogsz még dolgozni?

Eda: én még nem éreztem volna, hogy csuklana a kicsi. Lehet nem is csuklik még.

Sziszike: de jó hogy írtad a corás baba-mama heteket. Sejtettem, hogy mostanában lesz, mert mindig ilyekor van kb. De köszi, hogy szóltál, mert be akarok oda menni. Bár a múltkor az ósanba nagy kaka volt a baba-mama hét.
Nagyon helyesek a képek!

Kikocska: nekem a nevek közül a Szabolcs tetszik legjobban. Sajna mi sehogy sem állunk névileg. Bár a vezetéknevetekhez tényleg nem nagyon passzol :(

Haskörfogatom: 90 cm és összesen eddig + 5 kg :lol:

Kép Kép
kisvirág_30

Kikocska!
Köszi a fánk receptet, hamarosan kipróbálom. Már a baracklekvárt meg is vettem hozzá! :lol:

Név ügyileg nekem is a Szabolcs tetszik a leginkább, de lehet, hogy kicsit elfogult vagyok, mert az unokaöcsikémet is így hívják. :)

Lányok, ti szoktatok rosszakat álmodni? Mert én mióta terhes vagyok, már vagy féltucadszor álmodtam azt, hogy meghal valamelyik családtagom és arra ébredtem, hogy sírok. Alig bírtam megnyugodni. :( Mit jelenthet ez? :shock:

Sajnos nekünk nem lesz külön gyerekszoba, de berendezünk egy baba-sarkot. Most hétvégén rendezzük át a szobát és szereljük össze az ágyikót. Már nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz! :)

Kép

Kép
kisszilva

szavazni lehet a névre, nekem is általában a szabi tetszik legjobban, bár csak egy szabolcsot ismerek, és azt nem bírom, de majd apa dönt. :lol: Vétójogom van, de övé a döntés :) Most mondjuk a misi is úgy megtetszett, hogy mondta. Olyan érdekes, hogy minden babánál annyira más nevek tetszenek, és nem hiszem, hogy azért, mert annyit változtam két vagy négy év alatt. Ha visszaemlékszem a nevekre, amik tetszettek nándinál pl, azok mind nagyon illenek rá, de nem illenek rá azok, amik most tetszenek, vagy amik akkor, mikor rékát vártuk. szóval a név kötelez, és azt hiszem, megint nagyon másmilyen gyerkőcünk lesz :) csak legyen ő is ilyen kis életrevaló... nem, csak legyen egészséges.

cat, mondtam, hogy nem vitatkozom, ha doki mondta, biztos nem az. :) és a lényeg, hogy el is múlt!
a tegnapi képek meg nagyon jók! Szép ez a gyerek nagyon! és ha az öcsi is ilyen jól sikerül, biztos be fogjátok vállalni azt a harmadikat is! :)

a 4 pecsétet a védőnőnek és a dokinak közösen kell produkálni, bármilyen elosztásban.

(nándi közben számol mögöttem: kettő, három, kék! kettő , piros, kék! három, kettő, kék!)

kolpingról én is csudajókat hallottam, nagyon jó oda kicsi gyerekkel is menni. Mi sajnos nem engedhetünk meg magunknak ilyesmit, inkább a fürdőt kéne felújítani lent. talán egyszer majd majd majd... :)

eda, kevés csuklást szoktam érezni, sokkal kevesebbet, mint a nagyoknál. asszem ettike alexja a nagy csukló. :)

evike, tök ügyi vagy! mi kártyát sem szoktunk küldeni, csak mms-t... :oops:

Koli meg csudajóképű kispasi!

Tünemény, neked meg annyi kaka van mostanában, sajnálom nagyon :(

a meleg fürdőkről meg annyi, hgy ha valaki hajlamos a fertőzésekre, akkor mondjuk idő előtti burokrepedést okozhat valami felszálló dolog így az utolsó harmadban. De gondolom nem azonnal, én biztos azt csinálnám, hogy csináltatnék kenetet pár nappal, egy héttel a hazatérés után, és gyorsan kikezelni.

szex meg akkor indít szülést, ha amúgy is indulna. Rékát mi indítottuk :) Nándinál nem jött be. Nándival megmásztam kétszer egymás után a 10 emeletet egy nap kétszer, és semmi, még csak nem is kemnyedtem tőle. ő maradni akart. A meleg fürdővel ugyanez a helyzet, talán a bába válaszol című könyvben volt, hogy ha jönnek a jóslók, és nem biztos benne az ember, hogy mi van, egy kád meleg víz, és ha jóslók, elmúlnak, ha a baba jönne, akkor rendszeressé válnak. Na, ez is bevált rékánál. Nándinál sajnos mindig elmúlt. :(

megyünk aludni, lépek.
szép estét és jó hétvégét, bár én biztos jövök majd, szabin leszek, hogy kikúráljam magam. egyátalán nem érzek szagokat, és fura fejhangom van, de legalább tudok beszélni :D

kikocska

Sehol senki??? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Tünemény!
Hát ez nagyon nem jól hangzik, de hátha meglesz..... Te pedig a helyzethez képest probáld magad minnél kevésbé idegesíteni.....

Kikocs!
Nekem is a Szabolcs tetszik :-)

Jaj képzeljétek este még padlás jártaban voltunk aztán elmentem vásárolni és még sütöttem sütit, mert holnap megyünk anyékhoz apunak akkartam kedveskedni :-) Jó ürügy, hogy én ehessek mi???!! Olyan jó illata van, de ez az a fajta amit csak másnap lehet felszeletelni......
Képzeljétek valami nagyon furi van. Vagy megfordult benni és a fejecskéje nyom vagy remélem nem kifelé készül. délután óta úgy fáj a gátam mint mikor szüléskor tágulunk..... Nem ment el a vízem meg nem görcsölök de mikor belenyilal majd becarok. Most volt két ilyen és apa megkérdezte össze vagyok-e cuccolva, mert látszott hogy nagyon fáj...... kicsit aggodom és bocsánat, de úgy fáj, hogy a hüvelytől a fenék részig végig. mi a car lehet ez? Vagy csak tl sokat hajtottam ma???

puszi

Kép

Kép
sziszike22

Kikocska!

Nem azért írtam, mert úgy éreztem, hogy vitatkozni akarsz.
Csak magamat is nyugtatom. A krupp eszembe sem jutott.
Lehet, hogy azért, mert jól alszik, közben rendesen kap levegőt. Napközben játszik, eszik, iszik ahogy szokott. Ha megkérdezem azt mondja, hogy jól van. Nem tiltakozik az orrszívás ellen sem, pedig ha csak egy kicsit is beteg, akkor emiatt hiszti van általában.

Erre most estére felment a láza. 38,7°C. De még mindig semmi egyéb tünet. Jókedvű és játékos.
Nem értem. De ha holnap is lesz láza, akkor elmegyünk az ügyeletre. Bár én nem szívesen megyek influenza időszakban beteg emberek közé. De szerintem amennyire anyás mostanában, nem fogom megúszni.

Kíváncsi vagyok a holnapi napra.

Egyébként most nekem is más nevek tetszenek, mint amikor Benit vártuk. Akkor mindenféleképpen azt akartam, hogy Oberon legyen a neve. Mai napig úgy érzem, ez illene hozzá.
De most eszembe sem jutott. El sem tudnám képzelni, hogy Marcit így hívjuk. Hozzá valahogy csak a Márton illik.

Kisszilva!

Több helyről hallottam már, hogy terhesen ez megszokott. Mármint a rossz álmok.
De ha valakiről azt álmodod, hogy meghal, az állítólag sokáig fog élni.
Vendég

Nos!
Akkor elnézést attól akit nem érdekel, de Kocska kérte, hogydobjak fel egy-két képet az eladó kocsiról. Ha valakit érdekel írjon privit.....
Megnéztem van hozzá: textilmozes, lábzsák, esővédő. két irányból lehet tolni. a kocsi mózes nélkül is vizszintig dönthető.Óriás kerekek :-)
Hűátránya, hogy nem könnyű, de ha valkinek nem kell emlegetni akkor kitünő.
Szívesen mellé adom a régi hordozonkat ami sötét kék (ez nem a babkocsihoz volt..) van benne baby szükítő....

Neharagudjatok, de nem volt idő lemosni és huzatott mosni. Ha valkinek kell természetesen tisztán fogom adni...

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
sziszike22

Sziszike!

Szerintem túlhajtottad magad. Pihenj többet!

Nekem is volt már olyan, hogy alig tudtam menni, úgy fájt a szeméremcsontom két napig.
Utána orvosnál kiderült teljesen zárt vagyok, a baba pedig fejjel lefelé feküdt. Valószínúleg csak elnyomott egy ideget, vagy tágult aminek tágulni kellett.
Vendég

Tünemény!
Én is így lettem nevelve, de kb. 2 hete többször megjártam: befaltam, ami a tányéron volt, és utána nagyon rosszul voltam vagy 1 óráig. Ezután már tudatosan NEM eszem meg, amit a szemem megkíván, hanem lefékezek, és megeszem 2-3 óra múlva a maradékot. De ha ez nem megy, szedj feleannyit (na ezt meg én nem tudom megtenni :P ) a tányérra, aztán tízóraizz, uzsizz, mikor kifogyott az üzemanyag.

Én nem álmodok rosszakat, és most 3-4 napja nem voltam fent éjjel hosszabb időre. Lehet, hogy rettentően frontérzékeny lettem, és amiatt volt.

icamica

cat, biztos nem krupp. azért a dokik felismerik. :) és igaziból ez nem egy állandó dolog, áltaálban megelőzi a betegséget, vagy hisztitől kijön, ilyesmi. nem hiszem, hgy kell aggódnod, ha már volt ilyen. a párásítás meg akárhogy is, tuti jót tesz. emiatt semmiképp ne vidd ügyeletre, tényleg csak ráfertőződik. meggyőződésem, hogy csak a kórház miatt volt 5 napig 40 fokos láza nándinak...

meg az álmok miatt akartam nagyon írni még, a kismamák és kisbabák egészségkönyvében van egy nagyon jó rész erről, csomó várandósság alatti tipikus álom fel is van sorolva. Én mostanában ha alszom, azt úgy teszem, hgoy le vagyok ütve, így nem emlékszem, miket álmodok, de rékánál én is nagy álmodós voltam, és tényleg a könyv szerint álmodtam is egy csomót, jó volt, mikor láttam utána leírva, hogy ez teljesen belefér... Éppen kölcsönben van, így nem tudom megnézni sajnos neked, hogy felsoroljak néhányat.
A halállal álmodásnak lehet az is az oka, hogy annyira boldog vagy a születéstől, hogy félsz, hogy valakit el kell hozzá veszteni. Persze freud nem ezt mondja, de én nagyon sokmindenben nem értek egyet az álomfejtésben írtakkal. Fősulin kötelező olvasmány volt, és én csináltam belőle kiselőadást, hát, a vége felé már nem egyszer majdnem odavágtam :)

sziszike, te tényleg pihenj most már! nem kímélő programon vagy?

kikocska

Tisa tökjó Léna szobája, jó nektek,h.már ilyen jól álltok! Én még azt sem tudom mit hova tegyek. Húú az a polc az nagyon kéne nekem is a pelenkázó fölé.
Na igen, 36 héttől már jöhetnek bármikor a babák,én is most ecseteltem a többieknek,hogy nem sok mindent kell már tervezzek.
Most péntek13 Vérvétel+UH, előtte babaexpó, aztán Wellness, aztán még a szüli,névnapok és jön a márc.péntek13,amikor már bármi történhet…és mindjárt ott az ápr.13. ami nem péntek, hanem, hogy ne legyen szürke 7köznap húsvét 7fő, a végállomás….

Tisa-Gabka: és:ha lekeapirgálja a falról,mikor már nagyobb lesz lehet nagyobbat ragasztani ahelyére:)
Barátnőm 1éves csemetéje épp lukat furt a kiságy mögött a falba. Tök ügyes…

Cat jó a pocak.És a nagy barna szemek is.

Evi,Tici hogy nőnek ezek a babák. Nekem még 2hét, hogy megtudjam hol tartunk.

Sziszi a babakocsi mögött te vagy? Mert ott pocakot nem látok.
És pihizz, nem kell még kijönni a babónak!Remélem is hogy csak kifáradtál. Én is ma már másodszorra görcsölök, de ez a székrekedéses mutatványom. Na de azért du.már számoltam és 3perces fájásaim voltak….de aztán megszületett az eredmény. Reméljük csak a front szórakozik velünk. De lehet ilyenkor már visszatartásra is befeküdni. Nézesd meg!
Ja, és kössz a képeket, hasonlít arra, amit kinéztem, csak annak van keresztben is alul váza. Ennek mi a márkája? És mennyiért árulod?

Kikocska én is uazon véleményen vok, mint Cat. Apósom Mihály, Kálmi különleges, és elég ritka, de ismerek 2-t is. A Szabolcs meg tetszik, csak volt egy pasim Szabi, így az nálunk kilőve.

Tünemény a magyar konzulátusnál kell asszem keresni a Londonban élő magyarokat.

jaa, és kiolvastam az Örülj,hogy fiad születik-et, Janikovszky Éva, meg a lányosat is.Hát megkönnyeztem párszor.Jó volt.Ja,én nem szoktam sose olvasni könyvet, ezeket 5-5perc alatt olvastam ki.Kis mesekönyv, keresztlányommal hozattam ki a könyvtárból.Ha hozzátudtok jutni, jó móka.

Na megyek aludni,mert szét rugja a pocakomat, mert az apja azt mondta neki telcsin rugdosson be a szobába már.

kocska

Kikocska!

Egész éjszaka azt vártam, hogy Beni elkezd köhögni...
De semmi. Reggel háromnegyed hétkor hétkor ébredt. Tele volt az orra, egy-két köhhintés, de semmi egyéb. Na jó, egy kis hőemelkedés. De már evett, ivott...

A kruppnál mindig van köhögés, ugye? És nem csak egy-kettő, hanem rohamszerű?
Neki inkább egy-két köhhintés van, és hallani lehet azt is ahogy szakad fel a váladék.

Kocska!

Az örülj, hogy fiút még akkor vettük meg, amikor Benit vártuk. Azt hiszem most úra előveszem. Én nagyon szeretem Janikovszky Éva könyveit. A felnőtteket is.

Evés:
Én már a terhesség elejétől nem tudok úgy falni, mint előtte. Nem fér bele diétába. Sokkal könnyebb is így. És egészségesebb.
Vendég

sziasztok.

lecsvarható aljú üveg van chicco-ban is.én azt ajánlom.a mamos vagy milyen az tök hamar tönkre megy és folyat(vagy abból is csak én fogtam ki :? :? :? :? )

képzeljétek párom megrendelte a t-home TV-t mikor emeltetett a neten.azt mondták kb. 2-3 hét.a vidanethez meg bement hogy lemondja.azok meg tök hamar kikapcsolták(azt mondták neki hogy 2 hétnél nem jönnek előbb)így most nincs TV-nk :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: nem mintha sokat Tv-ztünk volna de olyan rossz.egész nap Patrik nézi a meséit.ő jól járt :lol: :lol: :lol:
tegnap hívtak a szervízből hogy a fényképezőnk nem lehet megcsinálni.szuper.épphogy letelt a jóttállás mikor elromlott :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
és tegnap még a mikronk is beadta a derekát,szegény nagyon öreg 1,5 éves :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
mondtam anyuméknak hogy lehet fogadni mink megy tönkre legközelebb.végül is a mosógép is 1,5 éves a hűtő is 1 lessz a nyáron........................

sziszike:

ilyen volt annó nekem is PAtrikkal.most még nem éreztem.hétfőn hívtam majdnem mentőt mert elkezdett szúrni a bal oldalamon a hasam és megmozdulni nem tudtam,ott ragadtam a konyhaszéken.kb. 5 perc utánn kezdett el enyhülni úgy hogy szétterjedt a pocim többi részére.olyan 10 percig én is majd becartam.mondtam a dokinak azt mondta hogy valószínűleg a szalagok nyúlnak de ha legközelebb ilyen van azért menjek be.
azt is mondtam hogy mikor sétálok akkor tökre bekeményedig a pocim pedig egy 2 évessel mindent lehet csinálni csak futni nem,erre is azt mondta hogy nem túl jó de amíg nem nyílok vagy rövidülök nincs gond.
meg amúgy is tök sokat takarítok mostanában.előre hoztam a tavaszi nagytakarítást mondván hogy most még megtudom csinálni.

na megyek bedobok egy adag rucit Alexnak a moszógépbe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a múltkoriakat már kivasaltam.olyan jó őket nézegetni a zsekrényben :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike

most nézem megint eltelt egy hét :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: anyám..........nagyon nagyon gyorsan telik az idő.már csak 9 hét.áááááááááááááááááá

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!
Csak gyorsan beköszönök, mert nagyon carul vagyok....azt hiszem elkaptam a kalicit vagy valamit..tegnap egész délután hánytam, de olyan szinten, hogy az ügyeletre kellett mennem...kaptam szurit, azt mondták ha nem múlik kórház..hál istennek éjjel már nem hánytam..
De én még életemben nem voltam hányástól ilyen rosszul, borzasztó hevesen hánytam, és a végén már csak epe jött...( bocs a részletekért) de szörnyű volt, azt hittem nem lesz erőm elmenni a dokihoz és ki kell hívni..
Ráadásul a hasam végig mint a kő...

Éjjel kb 2 órát aludtam, 24 órája nem tudtam enni semmit...
Szóval kész vagyok, annyira fájt a fejem, hogy muszály volt egy algopyrint bevennem, remélem nem lesz baj...

Ráadásul kettőkor temetésre kellene mennem, hát nem tudom, hogy szedem magam össze rá.....amúgy se egyszerű eset egy temetés, de most???

Na, megyek, muszály lefeküdnöm..

A lángos receptet leírom ha tudok kajára gondolni!!!

Pusza

Kép

Kép
tasin

Jó reggelt!

Tegnap megint barátnőztem, ami mostanában mindig együtt jár a babázással. Annyira édes az a kiscsaj, hogy nem lehet abbahagyni a puszilgatását. :lol: Ráadásul, tök jól "tűri", hogy kényeztetik.
Szegénykémhez, épp tegnap este jött a gyerekorvos egy oltással. A kis húsos combjába adták be neki, szerencsére hamar túltette magát. Én mondjuk, oda se mertem nézni. Nem tudom, hogy Lucánál, hogy fogom ezt elviselni! :(

Bepakoltam a már meglévő babakelengyéket a babaszobába. Na jó, ez egy kicsit túlzás, mert a ruháknak még csak egy része van betéve. Iszonyú sok ruhát örököltünk már a barátnőméktől, úgy hogy annak bepakolása időigényesebb.

Nálunk esik a hó, olyan szép! :)

Kikocska!
Én is gondolkoztam már azon, hogy elkezdem a hüvelyi szülést, és ha nem megy, akkor "átevezünk" a császárra. Meglátom majd, hogy mit mond a doki. Mivel egyelőre nincs kilátás koraszülésre, és úgy néz ki, hogy minden terv szerint fog menni, úgy döntöttem, hogy végigcsinálom a 6 hetes csontkovács kúrát (már csak 5 hét van hátra) és utána megyek el a gerincgyógyászomhoz. Meghallgatom, hogy Ő mit javasol, aztán a nődokival együtt döntünk.

Tisa!
Ugyanazok a hibák voltak, mint nektek, csak eggyel kevesebb.

Sziszike!
Még mindig fáj a gátad? Nem múlt el éjszaka?

Tünemény!
Sajnálom, ami a húgoddal történt, de azért ne idegeskedd agyon magad! :(

Tasin!
Jobban vagy már? Sajnos, én is ismerem, milyen az amikor epét hány az ember. Baromira nem viselem jól a másnaposságot, ráadásul, másnap általában minden kijön belőlem. Akkor szokott előfordulni, hogy epét hányok. Iszonyú, tudom! :x

Betegeknek jobbulást, a többieknek pedig szép napot!

Lassan indulnom kell, mert megyek Fehérvárra anyósért (aki legalább már sütött egy halom sütit - ezért megéri elmenni érte :P ).
Előtte még megyek anyuékhoz ebédre (a párom ma dolgozik), gulyásleves lesz + PALACSINTA. :lol:

Kép
gesztenye74

tasin, pont ez volt velem a múlt héten szombaton, én a vécén ülve egy lavórral hánytam, félóránként, mert mindenhol jött belőlem minden, és hozzám ki kellet hívni az ügyeletet, mert a lépcsőn is csak segítséggel tudtam lemenni. a fejfájás a folyadékvesztéstől van, igyál minél többet, és küldd el a férjed a temetésre, ne menj, mert le vagy gyengülve, valaki rádlehel, és elkapsz valamit még rá...

cat, a krupp egy különleges dolog. Biztos nem az, mert a dokik egyértelműen felismerik, nem egy ritka dolog, de biztos más is hasznát veszi, így leírom. Mindig rohamszerűen jelentkezik, és van hogy egy fél órát tart, van, hogy egy éjszakát, van, hogy napokat. igaziból arról van szó, hogy a kicsiknek még nagyon szűkek a légutaik, és az egy mm-es nyálkahártya duzzanat a légutak 70%-os leszűkülését okozhatja. Jön egy vírus, és megduzzad a nyálkahártya, amíg ez duzzadt, addig beszélünk kruppos rohamról. Ha a duzzanat elmúlik, a kruppnak vége. Ez nem olyan, mint az asztma, hogy befolyásolja az ember életét, de a legtöbb vírusos betegségnél előjön kisebb vagy nagyobb roham, egyébként viszont semmi baja. Nándinak eddig kettő volt, az egyik fél órát tartott, a másik két éjszakán, közben napközben semmi de semmi baja nem volt a világon. Mindig ugató a köhögés, és befelé nehezen megy a levegő. meg ilyen fura fejhangú sírásuk szokott lenni ilyenkor, csak nándi nem egy sírós, így ezt el is felejtettem. Valami miatt alvás közben rosszabb, de nem tudom, miért. Igaziból akkor van gáz, ha bepánikol a gyerek attól, hogy rosszul jön a levegő, mert akkor az adrenalintól, vagy mitől még jobban összehúzódnak az izmok, és fulladást okozhat. Minél nagyobb egy gyerkőc, annál nagyobbak a légutak, annál enyhébb lefolyású egy-egy roham, hiszen annál több levegő tud bejutni. és mindig kinövi a gyerek.
itt eg yjó cikk:
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=502

ettike, csak a t-comtól óvja az embert meg az ég!!! komolyan mondom, én nagyon ki vagyok bukva rájuk, nagyon nem akartam tőlük vennni semmit, de itt nincs semmi más szolgáltató, hát, nem csalódtam... egy hiba kijavításhoz 2 hónap és 6, azaz hat hibajegy-tehát újabb és újabb bejelentés kellett... durva nagyon.
a szúrás meg a császáros összenövések miatt is lehetett, nekem is voltak ilyenek nándival a vége felé, paráztam állandóan, hogy ez most tuti a heg volt :)

kocska, megnéztem a babanaplód, nagyon kedves :) te is jóóónagy lettél :lol: már pocakilag. és rohadtul nem látszik a 75 kiló az előtte fényképen :) na, ilyen nem leszel már soha többet, jó, hogy van ilyen kép!

kálmánon egyébként elbizonytalanodtam most, mert azt jelenti, hogy maradék, életben maradt, ami akár szerencsés is lehet, de van néhány máté ismerősöm, és mindegyik életveszélyben volt pici korában, épp megmaradt, a máté Isten ajándékát jelent. és erre az analógiára viszotn kicsit ijesztő

rékának borzasztó kedve van ma szegénynek :(

kikocska

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást kivánok,vigyázzatok magatokra!
Mi tegnap voltunk dokibácsinál,szépen gyarapszunk mind a ketten :lol:
bpd:80mm,ac:276mm,fl:65mm,becsült súly:1850 g-32 hétnek megfelelö nagyság-Pont mint Botond...Szóval a huga sem lesz kisebb...
A rossz viszont,hogy két keresztes lett a fehérje a vizeletben,ugyhogy hétfön mehetek laborba,bár a dokibácsi azt mondta vszinü nincs nagy baj,mert a nitrit viszont negativ.Hogy ez pontosan mit jelent nem tudom...
Másik rossz,hogy bár améhszáj zárt,de meg van rövidülve,igy a papirra C2100-at irt :( Bár kicsit számoltam is ezzel,mert pár éve volt két méhszájplasztikám,és benne van a pakliban a dolog,doki szerint vszinü,hogy az elözö szülés óta nem telt el annyi idö,hogy tökéletesen regenerálódjon.
Hát ez van,pihenni kell...Hallod Botond,Pihenni kell!!!! :roll:

Röviden ennyi,mindenkinek jó hétvégét kivánok!

Kép
Kép
gizu

kikocska:

aki szerelő kinn volt most mikor elment a net az ismerőse páromnak így mondta hogy ha bármi van akkor hívjuk nyugodtan és amint tud jön,ez az eggyik a másik meg ezt tudom utalványból fizetni a net és a vezetékes mellett.így ezzel járok a legjobban.
ha nagyon pocsék lessz akkor 1 év múlva jöhet a digi kábel.állítólag az jó de nálunk még sokára lessz a vidanettel meg teli volt már a tökünk :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

Tasin:én egy évvel ezelőtt szedtem össze a kalicit a munkahelyemen,szóval tudom,min mész keresztül:(Nekem ami bevált az a sós ropi rágcsálása volt és a frissen facsart narancslé,legjobb,ha van gyümölcscentrifugád és abban facsarod ki,akkor sztem rostosabb.Bennem csak ez maradt meg.
Algopyrint pedig vehetsz be nyugodtan,ha fáj vmid,nem árt a babának!
Remélem,hamar meggyógyulsz!!

Egyébként ma reggel itt is esett a hó,bár nem maradt meg,el is olvadt.Én már nem bánnám,ha jönne a jó idő,a tavasz.
Lilike ma reggel nem hagyott aludni:(Hajnali 4 órától folyamatosan helyezkedett,mocorgott és a bordáimon gyakorlatozott:D

Catherine:szép a pocid!!És nagyon szép kisfiad van:)Biztos bomlanak majd utánna a lányok,ha nagyobb lesz:D

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
demetnik

szép napot mindenkinek!

Tasin:kitartást és minnél előbb gyógyulj meg! :wink: :wink:

Ettike:nekünk is t-home os internet van itthon.Próbáltuk a vodafonost és a pannonost is de nincs olyan jó lefedettsége amivel gyorsan lehet netezni.3 utcával lejjebb viszont van. :shock: Mi telefonkészüléket nem vettünk mert akkor telefonálgatnák és húzós lenne.

Demetnik: András mindig éjfél körül kezd el huncutkodni és reggel miután apa elment melózni.Ilyenkor azt hiszem néha kiakarja magát nyomni az oldalamon.Néha megrúgja bordámat is de nem olyan erőssen, hogy fájjon.Most azt hiszem keresztben van odabent.

Hú belegondoltatok, hogy holnap már február és márciusban már jöhet egy-két baba a csapatból. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: NAGYON DURVA!!!!

Kép

Kép
gabka7926

Gabka! Pepe sokáig csuklik szegényke :cry: Van, hogy 3-4 percig is.
Ahogy a kórházban voltam, ott megtudtam, hogy hogyan is fekszik, (bár én is így gondoltam, de nem volt annyira egyértelmű), feje lent (sajnos egész lent.), és jobb oldalt van végig a teste, hátacskája, és a popsija fent a köldök felett jobb oldalt. Bal oldalt a végtagok. Így a csuklást is a jobb oldalt a testénél nagyon lehet érezni!!!
Képzeljétek, lent ahol már ször van (persze amennyi... :lol: :lol: ), ott van a feje, és ott is szokott kaparászni, vagy a lábával rugni. Olyan fura érzés!!! Doki monta is, hogy sajnos, hogy olyan lent van. De hát fekszek, és vigyázok rá, hogy sokáig bent maradjon még. (csak elég sokat köhögök mostanában, ez sem túl jó!!)
Evike 79! Köszike! (valaki priviben elküldené nekem a gmailes felhasználó nevet? Mert december óta elfelejtettem. A jelszó még menne... :oops: :oops: )
Tasin! Jobbulást!!!!!!!!!!
Tünemény! Sajnos elég sok idegeskedni való jut neked a terhesség idejére! :(
Cat! Jobbulást Beninek!
Én kb 5.5 kg nál járok, és hastérfogat 94. Marcinál ilyenkor 97 cm volt, de akkor nem kellett a cukor miatt diétáznom, és ilyenkor már kb 10-12 kg-nál jártam.... :oops: :oops: (persze kevesebbről indultam akkor) Lényeg, hogy a baba szépen fejlődik!!!
Császár: Én Marcit császárral szültem 7.5 éve. A műtéttel nem volt semmi gond, de utána nem kaptam meg rögtön a babát (este volt), hanem felöltöztetve megmutatták műtét közben, aztán reggel 6-kor hozták vissza a szobába.
Ráadásul nagyon sokáig gyenge voltam, fájt a seb, itthon is hosszú volt a felgyógyulás. Csak fekve tudtam szoptatni, és végül is ez így is maradt.
Most amennyiben lehet, nem szeretnék császárt!!! Normál szülésre fogok készülni. Pepe fej végű, így ezzel most még nincs gond.
Jajjj de hosszú lettem, bocsika!!! :oops:

Kép

Kép
eda7

Gabka! Igen, márciusban már biztos, hogy lesznek babák!!
Én most hétfőn a 31.hetet töltöm be, és a dokim azt mondta, hogy az lenne a jó, ha 36.hétig kihúznánk.
És a legrosszabb, hogy még alig van valami beszerezve. :oops:
Most ráadásul addig csak a férjem, aki vásárolni tud, mert nekem most néhány hétig nem szabad sétálgatnom. Így a legfontosabbakat megveszi majd, aztán ha a 34- hetet elérjük, azért 1-2 szer elmegyek majd vele közeli bababoltba. :lol:
Pedig annyira lenne kedvem, de most ez a fontos!

Kép

Kép
eda7

Eda:vigyázz magadra nagyon , hogy még sokáig bent legyen Pepe. :wink: :wink: :wink: :wink:

Mi most voltunk praktikerben és megvettem a függönyt a szobába meg a szennyestartóját is ami egy nagyon szép fonott fedeles kosár béléssel és van rajta egy masni kívülről.Majd lefényképezem a függönyt de most az unokatesómnál van mert ő varrja meg.Naná, hogy Micimackós!!! :D :D :D :D :D

Kép

Kép
gabka7926

EDA:MENT A FELHASZNÁLÓNÉV MEG A JELSZÓ IS PRIVIBEN!

Kép

Kép
gabka7926

Senki sem unatkozik??? :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép

Kép
gabka7926

sziasztok.

csuklás:

akkor Alex csuklik itt a legtöbbet?naponta 6 szor minimum,és nem ritka hogy 10-15 percig is(de volt már hogy fél órát)
néha zavar is,főleg mikor nagydolgon vagyok és akkor kezdi el,meg múlt héten épp megakartuk szeretgetni egymást apával és akkor kezdett csuklani.meg kellett várni míg abbahagyja mert zavart :roll: :roll: :roll: :roll:

eda:

szorítok hogy Peti még jópár hetet kihúzzon odabenn.
és végül is így neked nagy esélyed van a természetesre nem?mármint olyan szempondtból hogy hamar ki fogsz tágulni.vagy csak én gondolom így?érdekes hogy sok helyen nem adják oda szopizni a babákat a császis anyukáknak.itt amíg az örzőben vagy addig ott lehet veled apával és majdhogynem kötelező próbálkozni a szopival,ha nem estére telik le a megfigyelés mint nekem akkor még a szobában is ott lehet a baba míg apa benn van,tényleg csak éjjelre viszik el és tényleg csak azért mert anyukának nem szabad felkelni.

valamelyik topicban olvastam hogy azok a babák akik kapnak pótlást az első napokban azok nagyobb valószínűséggel lesznek tápszeresek mert az elején olyan pici a gyomruk hogy alig fér bele pár mili,és úgy tágul szép folyamatosan ahogy az anyuka teje termelődik.és ha első nap bele diktálnak 3-4*annyi tápit pótlásként akkor utánna már nem lessz elég az a kevés ami a ciciből jön,jön megint a pótlás és a végén a cici lemarad a termelésben és marad a tápi.

szerintetek van ebben valami?

itt most olyan szépen esik a hó :lol: :lol: :lol: :lol: gyorsan mieg is csinálom az ebédet(már amilyen gyorsan a rakott krumplit meglehet)és megyünk szánkózni anyummal.kiváncsi vagyok Patrikra.

Kép
Kép
ettike

Jó reggelt!

Nálunk is szépen esik a hó apa már kétszer ledobálta a járdát előttünk. :D

Úristen már február és mindjárt itt lesz április és addigra jó páran anyukák leszünk (vagyis vannak már anyukák) :lol: .

Én ma olyan baromságot álmodtam, hogy az csak na : volt egy néger csávó és üldözött mikor elkapott akkor nagyon elvert de mindig elfutottam de utolért és a végén kiderült apának a barátja de akkor sem hagyott békén az az állat.Tiszta rémálom!!! :shock: :shock:

Kép

Kép
gabka7926

Néger:Õserõ, amely után vágyódhat, amelytõl félhet is. Az ösztöntendenciákat tükrözi. Nõknél: a változatosság keresése.

Verés:Az álmodót verik: a lelkiismerete bünteti. Miért? Az álmodó ver valakit: indulatai ébren is elszabadulhatnak. Nem azt fogja büntetni, aki megérdemelné.

Milyen hülyeségek! :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
gabka7926

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: