A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

csibe

Igen, egyrészt babonából, bár sosem foglalkoztam se a fekete macskákkal (azonkívül hogy gyönyörűnek látom őket) se a péntek 13-al se egyéb agyatlanságokkal.
Csak a mamák annyira sulykolják hogy nem szabad előre vásárolni, és ugye még ott lebeg előttem a magzatvízvizsgálat ténye és eredménye..
Azért persze van pár örökölt ruci, de azok közül is csak a narancssárga ruhácskát hoztam haza.
Vendég

Sziasztok! :)

Valószínűleg csak este tudok majd hosszabban írni, most csak egy rapid kérdés.

Hogy hívják azt az izét, ami a felső ajkunkat köti össze az ínyünnkel belülről? És legfőképpen miért, mihez kell? :?:
Senki nem látta, hogy hogyan, de Manónak sikerült a felső részét elszakítani az ajkától. Stabilan tartja a maradék, szóval nem gáz. Már nem vérzik, inkább látványos rondább, semmint komolynak tűnő. Úgyhogy, nem is viszem dokihoz. Ettől függetlenül szeretném tudni, hogy mi ez az izé.
Köszi annak, aki tudja! :wink: (Na, meg persze egy csillagos ötös. :lol: :lol: :lol: )

Úgy cincgojatok, hogy a macska nem ment messze, a fél tyúkszememet rajtatok tartom! :wink: Folyamatosan olvaslak majd titeket, de írni csak este fogok valószínűleg.

Kép
Kép
200907?

007

Huh! Mik történnek... Elkezdtem utánaolvasni annak a kis izének, de sehol semmit nem találtam. Olvasok olvasok egy anatómiai szakdolgozatot ajkak szájpadlás íny, na gondoltam itt végre talán értehető (tehát nem latin és orvosi) szavakkal le lesz írva minden. Amikor azonban oda értem az olvasásban, hogy

"az ajkak finoman szőrözöttek"

???, nos itt gyanút fogtam, és rájöttem hogy egy leendő állatorvos dolgozatára bukkantam :lol: :lol: :lol:
Vendég

nem tudjátok véletlenül,hogy meddig érvényes az apasági nyilatkozat?
mert én azt hallottam,hogy 30 napig.

Kép
Kép
csibe83

Csibe

Én erről semmit nem tudok. De miért is van erre szükség? :shock:
Vendég

hát mivel nem vagyok házas,ezért kell,hogy a párom a nevére vehesse.

Kép
Kép
csibe83

nem tudtam... :oops:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 11:37-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 11:39-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 11:40-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok Kismamik!

Nem tüntem ám el,csak sajnos 3 napig nem volt se áramunk se fűtésünk ezért nem jöttem!
Átköltöztünk Anyuékhoz náluk volt áram és meleg is mivel van cserépkályhájuk!
Elolvastam mindent hát rengeteget írtatok,sajnos nem tudok mindenre reagálni!

Csak pár dolog ami megmaradt:

Elöször is üdv az újaknak,nagyon szupi hogy gyarapodunk!

Ancsurti!
Aranyos vagy hogy hiányoltál!

Boo!
Szerintem is nyugodtan írasd ki magad!
Küldök privit,olvastam hogy próbálkozol a táblával!

Lányok!
Nem tudok név szerint írni,mindenkinek gratulálok a kisfiúkhoz,kislányokhoz!
Pár nap és talán mi is megtudjuk a nemét!

Ja még annyit akartam:Pattanások!:
Mindkét lányomnál kb a félidöig úgy néztem ki mint egy tinédzser!
Ja és most is elég sok van rajtam! :oops:
Akkor ez most hogy is van?!?!?

Még valami!: Krissy!
A Lara és a Laura is nagyon szép,a Lara az én listámon is szerepel(t)! :oops:
20140328174041

Sziasztok,

Biancaa, orulok a talalkozasnak. En is julius 2. feleben fogok szulni elvileg es en is Gergely Judith-hoz jarok. :) Azt hiszem, van meg egy magyar nogyogyasz itt, akinel anno D. Toth Kriszta is szult, de o nem a Cavell-ben praktizal, igy nalam o kiesett emiatt. Szerintem fontos nagyon a kivalo korhazi hatter.

Ancsurti, mivel ez az elso varandossagom, nincs otthoni tapasztalatom, hogy miben mas a 9 honap nyomon kovetese Magyarorszagon es itt Belgiumban. Egy biztos, itt kevesbe babaskodo a szemlelet, minden vizsgalat onkentes, de az orvos alaposan felvilagosit, hogy mit miert javasolt megcsinalni. Ja, es itt nincs vedonoi rendszer, sem szabad szulesznovalasztasi lehetoseg. Az ember az orvost es ezaltal a korhazat valaszthatja meg, ahol szulni szeretne. Havonta egyszer talalkozom az orvossal, aki minden alkalommal megvizsgal, UH-t keszit es idonkent vert vesz, illetve beutal plusz vizsgalatokra (kombinalt teszt, terheleses vercukor-vizsgalat, stb.).

Kép
zoldbeku

Dodi!

Vicces tegnap pont azokat kuksiztam, meg van világoskék is és van hozzá ugyanolyan hálózsák is, meg takaró...na meg a kiscipő én attól még sírva is fakadok annyira édes. Amúgy a Tescoban aranyos cuccok vannak és nem is drágák. 5-7 csomagokban bodyk, rugik, meg 5-ös szett. Néztem más boltokban is, de szerintem is jók, meg talán az Auchanban is (ott még nem néztük)! Nem babonából, de a genetikát még megvárom, utána jön Anyum és Apum és együtt 3-an (Férjemmel), vagy négyen (bocsánat Manóval együtt 5-en) a rucikat megvesszük. A többi dolog ráér áprilisban. Pedig hogy megfogadtam, hogy nem lesz vásárlás azelőtt, hogy megszületik. Az egészségpénztár miatt viszont el kell kezdeni akkor meg én is szeretném látni a dolgokat, az meg időkidobás lenne, hogy először végignézni amiket akarunk, majd utána Apát visszaküldeni! Ennyire azért hiszek a Picúrban. Kombinált teszt, integrált teszt negatív, szíve is rendben azt mondta a nő, hogy "egy macho", megint szétdobta a lábát és megmutatta a kukacot :wink: :wink: ! Mondtam is Apának, hogy milyen egy mutogatós Fiúcskánk lesz!!

Tickerplayground.com
breki76

Breki!

:lol: :lol: :lol:
A tescos cuccok nekem is tetszenek. Tényleg nagyon jó az áruk, és olyan édesek! Meg arra a pár hétre amíg 56-64-eseket hord, kiváló! Bartánőm már mondta, hogy ne vegyek a gyereknek semmit, mert ő a kisfiának nagyon bevásárolt, és mindet átpasszolja nekem, a kislányánál már rutinosabb volt, alig vett valamit. Ennek persze örülök, de azért én is szeretnék "shopingolni" neki ezt-azt. Olyan jó érzés :D !

Ma kaptam az egyik barátunktól egy Brendon katalógust, mert a bnője ott dolgozik, és lehet hogy ki tud sírni nekünk egy kis kedvezményt :D ! De jó lenne!

Ne is mond a vizsgálatokat :? ...:

Lányok!

Kiderült mi van a kombináltammal: rámenesztettem anyut, hogy 3 hét után mostmár kerítsék elő valahonnan, és órák (!) után sikerül kideríteni, hogy a papíromat ugyan megkapták, de nem érkezett mellé vér :evil: :evil: :evil: !!! Márpedig levették!!!! És még van képe a TB-nek b@sztatni az embert?!?!?! Pffff..... :x :x :x

Persze a dokim egyből mondta, hogy a korom miatt baromi kicsi a kockázat, meg ugye hamar volt orrcsont, meg jó volt a tarkóredő...és én tényleg nem izgultam az eredmény miatt, de lehetnék én 40 éves is, aki már túlvan egy down-os babán!!! Akkor is ennyi lenne, hogy :BOCSI?!?!?!?!?!

Totál röhej ez a nyamvadt egészségügy! Anyut persze b@szogatják állandóan, hogy légyszi adj a gyereknek igazolást, meg nézd meg légyszi a taknyos gyerekem...stb., és akkor ugrani kell, mert az nekik fontos! Erre meg nem képes odafigyelni a s*ggfej laboros?! Hát ez kicsit nagyobb jelentőségű (lehetne) mint egy igazolás! :evil: :evil:
Na, ennyi kidühöngtem magam :lol: :lol: :lol: !
Megyek csinálok lángost! NYamnyammmm :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sillia!
Ahogy a finoman szőrözött ajkakat elképzelem...

Kicsidodi!
Lángosból lszi küldj át párat! Hogy csinálod? Kérek receptet!
Ezt a vér dolgot nem értem. Dolgoznak ott vámpírok is és egy egy kémcsővel néha lenyúlnak v. mi?

200907?
A keresett szó: frenulum. Kettő található belőle, az egyik a nyelv alatt, ez a nyelv frenuluma, a másik a felső ajak frenuluma.
Ide az ötössel :wink:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Ja! és a Tesco-s cuccok tényleg nagyon édesek és egész jó minőségűek, egész jó áron. Az Aushan-osak nekünk nem váltak be (pl. a csónaknyakos body-k annyira kinyúlnak, hogy utána a ded fél melle szinte kint van belőle).

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Halihóóóó!

sillia

Tök jót írtál, tetszik! :) Hát igen az anyaság biztos nem egyszerű dolog, de majdcsak megbirkózunk vele valahogy. Remélem tökéletesen.Bár olyan sztem nincs is :? Úgy gondolom marhára ráérünk még a vásárlással, persze nemcsak babona miatt,de még legalább 5 hóóóóónap. Szóval én még nagyon ráérős vagyok.

A Tesco-s rucik tényleg nagyon jók , annnnnnyira pici az 56-os méret. Párszor nézegettük már párommal, a kocsikabáton szembetűnő nagyon a méret.Mit méret? Szinte nagyító kell hozzá :D :D :D :D :D :D
Amúgy pár dolgot kapunk mi is barátoktól, de folyamatosan nézem a babakocsikat, meg mindenfélét.Tök izgi!!!!!

Kép
ikoka7

boo

Ne gondolkozz azon,hogy kiírasd-e magad.Ha már felmerült a gondolat,akkor nehezedre esik a mindennapi robot.Nem!!!Ez nem nyápicság, pusztán egy olyan változáson megy keresztül a testünk és a lelkünk, amihez igenis változtatni kell az életkörülményeinken.Több pihenés, lusti, amikor jól esik, de ettől nem lusta vagy pusztán állapotos.Nem véletlenül másállapot a neve. Régen persze a krumpliföldről ment szülni a kedves Anyuka, csak az ő élete valószínüleg nem függött másoktól és leginkább nem befolyásolta a stressz.
Szóval hajrá, irány táppénzre és csinálj vmi hasznosat otthon néha ha ettő jobban érzed magad.

Kép
ikoka7

szonibaba

utánaolvastam a frenulumnak, és ami legelőször a szemembe ötlött, hogy a férfi és a női nemi szervben található féket is így hívják. Csak más más latin szó van mindegyik után. Mostmár ezt is tudom. :)
Vendég

sillia! :)

Enyhén szőrözött ajkak: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

szonibaba!

Egész pontosan: frenulum labii superioris, azaz felső ajakfék. Ha jól vettem ki, akkor nincs nélkülözhetetlen szerepe. Nem egy gyereknek szakad el kisebb-nagyobb balesetben. Inkább az szokott problémát okozni, ha túl vastag.

KÖSZÖNÖM MINDKETTŐTÖKNEK! :D

Kép
Kép
200907?

És természetesen jár az 5!

:wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Dodi!

Basszus ez nem semmi! Ennyire balfék embereket, de legalább akkor szólnának....hibázhat valaki, de ne legyen sumák, hanem akkor a legrövidebb időn belül szóljon, hogy lehessen korrigálni! Igen ahogy írod, Te fiatal vagy stb, de akkor is így lenne, ha nem lennél az! Fúúúú, ha ilyet hallok fel tudnék robbanni...felelőtlen emberek, nem a saját Gyermekükről van szó!!!!

Hát a Barátnőm Kisfiának mi anno rengeteget vásároltunk! De mi nem fogunk igazán sehonnan kapni...Ők még szeretnének gyereket, a Tesójánál lány jön márciusban, de a semleges dolgok annak is jó lesznek és olyan sok babás ismink meg nincs, főleg ahol nem akarnak másikat! De egy cseppet sem vagyok szomorú, imádok vásárolni és most magam helyett a Babánál élhetem ki ezt a jó női hajlamot :lol: :lol: !
Meg mi már az előző Baba óta gyűjtünk, úgyhogy nem lesz gond!!!! Abszolút tervezett terhesség minden szempontból!!!!

200907? Nagyon bírom a humorod. A volt Páromnak volt hasonló, kicsit irónikus....nagyon csíptem!!!! Gyerkőcnek jobbulást!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Szoni!

Köszi az infót, akkor Auchan kilőve...megkuksizni maximum :lol: :lol: ! Jaj én már annyira várom, hogy minden meg legyen...de leginkább a Baba :lol: :lol: !

Most a költözést is megvariáltuk, folyamatosan dobozolunk és amikor befekszem már akkor lemennek a bútorok! Szóval a Babával már a házba megyünk. Jobb is, nem kell egy 2 hónapos csecsemőt törni! Meg legalább nem látom mi lesz a bútorokkal...a tejem sem megy el :lol: :lol: ! Szóval lesz mit csinálni mostanság az már tuti!!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Dodi!

Lángost terepoltálsz???? :lol: :lol: Biztos fincsi, amióta cukri vagyok csak 1-2 falatot ettem a Férjeméből! :lol:

Tickerplayground.com
breki76

kicsidodi:igazad van a Laurával kapcsolatban,
de nekem a Lara a kedvencem. :roll: Szerintem nem olyan vészes a Csizmáshoz. :roll:
krissy3

Megy a lángos csajok---->
Kicsi fokhagymával, tejföllel, sajttal :wink: ! (Ja, és utána egy jó adag citromostea)

Szonibaba!
A recept:
Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 kocka élesztő
2 csapott teáskanál só
kb. 2-3 dl tej (az élesztő felfuttatásával együtt)
langyos víz

Elkészítés: Az élesztőt kevés cukorral és a meglangyosított tejjel felfuttatjuk, majd hozzágyúrjuk a lisztet, a sót és annyi langyos vizet, hogy lágyabb tésztát kapjunk, mint amikor mondjuk, kalácsot sütünk. 1 evőkanál olajjal összedolgozzuk a tésztát, megszórunk liszttel egy edényt, és beletesszük a lángos-tésztát. 1 órán át kelesztjük, majd kinyújtjuk kb. félujjnyi vastagra és tégla-alakra vagdossuk a tésztát. Könnyebb vágni, ha előtte kicsit meglisztezzük a kést. A nyújtódeszkán hagyjuk a téglalapokat, letakarjuk egy konyharuhával, és további 15 percen keresztül kelesztjük. Forró (de nem TÚL forró) olajban először fedő alatt sütjük pirosra az egyik oldalát, majd fedő nélkül a másikat. Alaposan lecsöpögtetjük, papírtörölközőre szedjük és forrón tálaljuk. Sajttal, tejföllel, és fokhagymával ízesítjük.

Szerintem tegyél hozzá több sót, mert nekem kicsit sótlan volt a tészta. :wink:

Breki!

Én is pont most mondta a férjemnek, hogy azért ugye vehetek ruhát a gyereknek, még ha kapunk is, és azt mondta, persze! Biztos megérti, hogy nekem olyan ez, mint a "vadászat" :lol: :lol: :lol: !
De jó, hogy most költöztök, mire jön a baba legalább megszokjátok az új környezetet. Tényleg nem lenne jó egy olyan picúrral cuccolni. Se neked, se neki!

Ti amúgy gondolkodtok már a gyerekszobán? Nálunk minden szoba "meleg": narancs, bordó, a fürdő meg krém, és nem akarjuk megbontani az egyensúlyt, szóval kék vagy zöld tuti nem lesz a fal! Én bézsben és barnában gondolkodom egyelőre, kék kiegészítőkkel. Teszek fel képet, ugy érthetőbb: Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

Krissy!

Dehogy vészes! A Lara is nagyon jó, csak a Laura mégjobb :wink: ! De ez csak egy javaslat volt! Amúgy meg igaz, ami igaz a Krisztofer mellé jobban illik a Lara, ha így nézzük :wink: :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

dodi:
a Krisztofer meg Hegedüs,az se passzol jobban mint a Lara :roll:
krissy3

200907?
Egy szerv, aminél probléma, ha túl vastag :lol:

Breki!
A cukrosság miatt miért nem ehetsz lángost? (hülye vagyok ehhez a témához-is)

Dodi!
Köszi, sztem holnap megcsinálom.
Jók ezek a színek, szép az összeállítás, de nekem kicsit komoly egy baba szobához.

Lövőház utcai 2in1-ban (nem az outleten, hanem a normál boltban) minden -70%!!!
Most jöttünk haza apával és kaptam két nadrágot, darabját 3900,-ért.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 11:40-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Sillia:Ez az alvasproblema engem is uldoz,de mar joideje,irtam is itt rola...Sajnos nem javult a helyzet nalam,keson fekszem,mert elobb ugysem alszom el,aztan forgolodom balrol-jobbra,hatra,aztan az egesz elorol,es kozben nehez a visszaalvas,plane ha meg pisilni is kimegyek.Szoval nem alszom tul jol...Aztan par napja kerestem ra homeos bogyot,ugy latszik javul a helyzet.Nem emlekszem hogy ejjel forgolodnek,max reggel tajt,amikor elmegy a pasikam melozni.Lekopogom,de kipihentebbnek erzem magamat,persze ez meg csak a 2.napom volt igy,hogy elszopogattam a bogyokat lefekves elott.

Boo:Irgum-burgum!Ne kinozd magadat ha nem megy a melo!Az a baj,hogy teljesen megfogod utalni a melohelyedet,holott csak pihenesre vagysz ebben az allapotban...Beszelj meg a fonokoddel is errol,eleg megertonek latszik...es hatha tud segiteni akar otthoni munkaval,akar csak avval hogy elenged...
Vigyazz a pocaklakodra,es magadra is.Ezt en sem birnam mar az biztos...Setalgathatsz Muzlivel sokat....ez nagyon csabito lehet...sot ha nagyon unod,gyertek batran :wink: !

Hello Ikoka7!Latom lelkes vagy! :wink: Orulok! :lol: :lol:

Zoldbeku:En is elso babas vagyok,csak mar baratnoktol hallom es itt a forumban is olvasom hogy milyen menete van otthon a terhesgondozasnak.Es mivel itt teljesen eltero,ezert erdekelne,mennyire figyelnek oda Belgiumban.Tudom az otthoni tulzas azert,de itt szinte semmi extra.Az a velekedes itt,amig nincs semmi panaszod,minden mehet a maga utjan.En is havonta megyek a dokihoz,de nem vizsgalnak meg am,csak kerdezi hogy minden rendben van-e,es ennyi.Sulyt mernek egyedul.Vernyomast csak panaszra,vizeletet meg nem kertek.Volt egy 12.het uh,es most tegnap(16.heten) egy nagy labor,persze vizelet nelkul.7 uvegcse vert vettek,kilonbozo betegsegekre,vercsoportra,stb-re szurnek.Es 19 hetes leszek,amikor lesz a genetikai uh.Ennyi nagyjabol az itteni ellatas.Szoval eleg lazan veszik,semmi tulparazas.Csak engem aggaszt ez neha...de semmi bajom az alvason kivul,ja es a vernyomim neha ingadozik,tehat nincsen panaszom sosem.

200907?:javulsz azert valamennyire?Nem lehet jo kanapen ejszakazni...de legalabb a humorod megmaradt!
Landzsasutifu szirupot szurcsoltem,amikor igy krakogtam!Nekem segitett,habar nem tudom most lehet-e...En 2 evente vagyok beteg...de az jol feloldja a cuccost odabent
Dm-ben,rossmanban,gyogyszertarban kaphato,horgokre kivalo!
Manocska ajakfekere gyogypuszit kuldok!

Es tuleltem a tegnapi vervetelt!Nagyon ugyesen csinaltak...csak azert mar majdnem kibuktam az 5.kemcso vernel...azert necces volt ennyi ideig koncentralni...kicsit pihentem utana,meg egy gyors pohar viz...es egy jo kis kajalas utana...Es nem is latszik mar...
Ja es meghallgatta dokiba a szivhangot,ennyi volt a vizsgalat.De rendben van minden ezek alapjan,Monyok ficereg rendesen azt mondta...3 het mulva meg uh!Hat gyozzem kivarni....

Kép
Kép
ancsurti

Képzeljétek, feltörték a kocsinkat, és ellopták a laptop táskát. Nagyon durva!!! Bemondtattam a helyi rádióban, hogy elveszett, jutalom, meg visszavásároljuk stb. Jelentkezett egy nő, hogy látta a tetteseket. Három kisebbségi suhanct lopta el. A férjem a rendőröket kihívta, másfél óra múlva értek ki a helyszínre. Most bent van a rendőrségen felveszik a jegyzőkönyvet. Az egyik szomszédunk is rendőr, felhívtam. Szabin van, de sejti, hogy kik lehetnek. Tudom, hogy nem szabadna, de tök ideg voltam, jól kibőgtem magam. Minden képünk, esküvő, nyaralások stb. a gépen voltak. De most már kezdek lenyugodni. Lehet, hogy mostmár nem sokat fogok írni, mert a férjem ezentúl le fogja foglalni az asztali számítógépet. Habár, lehet, hogy meg lesz a gép. Most sem gépünk, a kocsi szélvédője betörve, lehet, hogy jövő héten megszűnik a cég, ahol dolgozik a férjem. Nagyon jól állunk.

Kép
Kép
orsi777

Boo:Bodogsag-bodogsag :lol: :lol: :lol: !Ja engem is igy rohamokban szokott elonteni...

Dodi!Fini a langos...csinalok lehet majd holnap en is!Koszi!
Jok a szinek egyutt!Nagyon jo hangulatot araszt!En kiwi-zoldben es barnaban gondolkozom,mert ilyen a hangulata a lakasunknak,csak meg van benne tejeskave szin is.A halonk barna,ezert majd a babareszlegnel alakitok zoldre falakat,es a kiegeszitoket is ebben a szellemben szerzem be!Ez eleg unisex,jo lesz mindket nemnek...
Aztan a kovetkezo babanal mar ugysem itt fogunk lakni,ott remelem lesz kulon babaszoba is....Itt nem tudjuk megoldani,mert egybenyilik a nappali az etkezovel,nem lehet a nappalibol halot csinalni,es kulon babaszobat...pedig nem kicsi a lakasunk,csak nem megfelelo az elosztas,ha mar baba is erkezik...

Orsi:Basszus!Szemetseg :twisted: Probalj megnyugodni...valahogy!Annyira bosszanto tud az ilyen lenni...remeljuk azert valamit tudnak tenni...akarcsak ha mar elkapjak a szutykokat!
Es fel a fejjel,szar utan jon a jo...ismerem...sokat szivtam dolgokkal!Kitartast,megy a ++++++energia!

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

Reggel, amikor éber állapotban lehunytam a szemem, akkor egy kristálytiszta kép villant elém, amin egy tejfölszöszi, kékszemű kislányt tartok a kezembe. Annyira furcsán éles kép volt, nem szoktam ilyeneket látni, úgyhogy felmerült bennem, hogy mi van, ha nekem is olyan „égi jel”, mint Dodinak és mégis csak kiscsajszi lesz? :roll:
No ,végülis szerdán remélem megmutatja magát, de addig is gondolkodom lány neveken is, de nem egyszerű… :roll:

Nevek
Képzeljétek, végig néztem a Magyarországon anyakönyvezhető neveket és a végén már nem tudtam, hogy sírjak vagy röhögjek…. :shock: :shock:
Az alábbiakkal is találkoztam: Fehér, Eső, Écska, Fácán, Fahéj, Hófehérke, … és most mész le hídba… Kandida – milyen gáz már, ha megkérdezik a gyereked nevét és erre bevágod, hogy Kandida, majd az illető megjegyzi, hogy nem a betegséged nevét kérdeztem…. Gáz!!! :lol: :lol:
Bocs, remélem senkit nem bántottam meg ezekkel a nevekkel.

Szerintetek a Katona vezetéknévhez melyik lánynév passzolna? Ha fiú lesz Áronnak fogjuk hívni, ha lány akkor: Aliz, Dóra, Dorina, Gabriella, Hanna (bár ez lehet, hogy nem igazán passzol a vezetéknévhez), Lívia neveken gondolkodunk. De várom az ötleteket! :?:

Boo
Szerintem is figyelned kell a tested jelzéseire, én ezt tapasztalatból mondom. Én is hozzád hasonló pörgős életet éltem, a napi 8 órás munka mellett még dolgozom mást is, és a szervezetem azt mondta: ELÉG VOLT!
Korábban én sem tudtam volna elképzelni, hogy csak itthon pihizzek, de amikor a dokik jól megijesztgetnek, hogy akár a Babóval is baj lehet, akkor az ember teljesen más színben látja a világot, úgyhogy én már 3 hete többnyire csak fekszem itthon. A rendes munkahelyemen táppénzen vagyok, de ma be kellett mennem a másik munkám miatt és végig ülni egy délelőttöt. Állatira fájt a pocim, amikor ültem, úgyhogy Apa jól leszidott és délben hazahozott, hogy pihenjek. Amikor lefeküdtem, mintha elvágták volna a fájdalmat (Hál’Istennek) Ezzel nem szabad játszani, ha valami gond van, nincs az a főnök, aki segíteni tudna rajtad… :oops:
Úgyhogy én maradok a fenekemen, mert Babuka pótolhatatlan!

Orsi777
Ez nagyon durva, ami veletek történik. :evil: De próbálj pozitívan hozzáállni, hogy lesz Nektek egy óriási ajándék. :D Bérczi Ildivel sikerült időpontot egyeztetni?

Kicsidodi
Ez a vérvételes dolog totál felháborít, hogy lehetnek ilyen felelőtlenek! :evil: :evil: De Te tényleg nagyon fiatal vagy és szerencsére az eredményeid is jók, úgyhogy biztos nem lesz gond, de azért tényleg bosszantó!

Kicsidodi, Csibe
Most akkor a hegyes poci fiú is lehet, meg lány is? :roll: Amúgy igazából mindegy, hogy kislány vagy kisfiú. Kislányt azért szeretnénk, mert olyan kis édes cserfesek tudnak lenni (kis unokahúgomból kiindulva), kisfiút meg azért mert ha olyan lenne mint a férjem kicsinek, egész nap csak puszilgatnám, olyan cuki volt. 8)

Tabati
Köszi, aranyos vagy hogy örülsz nekem. Várom a pocis képeidet! Ja, amúgy én is mindent elfelejtek mostanság, és tök szita az agyam, pedig jövő csütörtökön lenne egy vizsgám a mérlegképesen, hát, majd meglátjuk… :?

200907?
Gyerkőcöd szája kezd már összeforrni? :roll:

Mi holnap megyünk élőben megnézni azt a babakocsit, amibe teljesen beleszerettünk, annyira klassz lenne, ha ezt tudnánk megvenni. :D Nekünk a babaszobában a bútorok fehérek lesznek, de még a kiegészítők színét nem tudom milyen legyen. Az a gond, hogy még mindig nem tudunk beköltözni az új lakásunkba (pedig elvileg június óta ott lakunk) :evil: :evil: :evil: , úgyhogy még csak távolból ábrándozom…

Na megint sikerült jó sokat írnom, bocsi...

Kép
gabi83

Sziasztok!

Én is ma bevásároltam, és tényleg a 2in 1-ben 70 %-os a leárazás, engem is átküldtek az outlet-ből a rendes boltba is... :oops: Lehet, hogy látszott rajtam, hogy turizós vagyok és biztos ami biztos. Mondjuk én felsőrészt szerettem volna venni, de nem voltak olyan jók, legalábbis nekem egyik sem tetszett...De azért máshol találtam, nem kismamaboltban, de sikerült 4 pulcsit vennem. Azt hittem kibírom már míg jön a meleg, de muszáj voltam venni. Darabja 1200 volt leárazva. Úgyhogy most nagyon boldog vagyok, és hétvégén tényleg rakok fel képet, mert nekem is óriásira nőtt a pocim és még a nadrágokat sem láttátok! :wink:

Orsi!

Jó kis pechsorozat, részvétem... :( De legalább remélhetőleg meglesznek a tettesek, annyi mindenkit sikerült mozgósítani... :roll:

007!

És ha van hónod alja, akkor a hónod megegyezik a válladdal, vagy hogy is van ez...? :roll: :lol:

Boo!

Azért ne túlozzunk, aktív vagyok az tuti, de pl. nekem nem kell kutyát sétáltatnom hazaérve, max kizavarni a kutyákat a kertbe ha épp a házban vannak. Meg aztán pénteken nem dolgozom, igaz akkor szoktam ügyeket intézni, meg vásárolni stb. Főzni sem én főzök, hanem az anyósom, mondjuk hét közben a munkahelyemen eszem én meg a férjem is, úgyhogy csak hétvégén kéne főzni, de vasárnap jön mindig a sógorom anyósom meg alig látja, úgyhogy ragaszkodik hozzá, hogy válogatott finomságokkal kényeztesse, és általában szombaton is ő főz. Úgyhogy azért nekem van segítségem. Ja! Mivel ők már hajnalban fenn vannak, apósom pl. mindig elmegy a pékségbe, így reggel vár minket is a friss péksüti. Úgyhogy én egyáltalán nem panaszkodhatom. Csak az általában nyugis állásom néha felbolydul, mint egy méhkas és akkor állandóan pluszban is benn kell lenni, ami ugyebár nem megszokott és ezért tűnik soknak. Ezeket a heteket élem én most, de remélhetőleg hamarosan minden visszaáll a régi nyugodt kerékvágásba. :wink:

Dodi!

nekem nagyon tetszenek ezek a színek! Imádom a barna, világoskék párosítást!!!Főleg, hogy nektek fiútok lesz még plusz jó is!! Lánynak meg a barna rózsaszín... :oops:
Laborosok meg.... :evil: :x :shock:

Szonibaba!

barátnőm nekem is meghagyta, hogy olyan csónaknyakúakat nehogy vegyek ugyanezen okok miatt amit te is leírtál. Nagyfejű gyerekre vállnál patentos ruci való! :wink: :lol:

Nekünk meg tuti örökmozgó babunk lesz, már most széjjelrúgdos. Kedvence a hólyagom rugdosása, az nem túl kellemes. Amúgy eddig főleg édesség után volt aktív, most már minden evés után kifejezi örömét, hogy leküdtem neki a finom falatokat! :lol: :D

Kép
Kép
tabati

Gabi83!

Szerintem az Aliz illik legjobban, bár az sem az igazi, mert a-val kezdődik. Szerintem gondolkodjatok még, biztos találtok jobban illőt, ami tetszik is. Amúgy az Eső nagyon szép, nade egy gyereknek... Nekem a Gesztenye tetszik és tuti adnám is (na jó nem az első, de mondjuk a második lányunknak) ha apa teljesen el nem zárkózna ettől... :roll: :oops: :? :( Azt mondta, hogy majd a következő teknősünknek lehet ez a neve. :lol: A Benjámin, a Kavics mellé jól passzol. :lol:

Kép
Kép
tabati

Köszi a sok együttérzést.

Gabi 83

Február 18-án megyek a Bérczihez.

Most megyek, mert sikerült a rendőrségről elszabuldnia a férjemnek. Azt hittem már, hogy lecsukták!!!

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok!

Annyi minden történt itt, amíg nem voltam, hogy olvasás közben még tudtam, de már biztos elfelejtettem legalább a felét, amire reagálni szerettem volna.... utolért a terhességi feledékenység... :lol:
Üdv az újaknak, jó, hogy hazánkívülről is ennyien idetaláltok :D
Dodi: te már nem az első vagy, akinek a vérével történik valami, éni s kezdek vámpírok összeesküvésére gondolni. Ha fizetős vizsgálatra mész, akkor is eltűnik???
Boo: én is dolgozom még, de azért lépéselőnyben vagyok: kötetlen munkaidőmet egész ügyesen be tudom osztani, hgoy délután még egy kis szunya is beleférjen :D a helyedben biztos én sem bírnám :cry: Rövidebb munkaidőt nem tudsz kialkudni a főnököddel? A maradék munkát meg mondjuk csinálhatnád otthonról.... bár így tényleg nem tudnád, hogy van- e valaki a wc-n :P Egyébként én is ma szembesültem a problémáddal: ma mondtam meg a mh- emen, hgoy babát várok /a háromnegyed csapat már tudta, olyan pletykás egyik- másik kollegám, így nem volt nagy meglepetés/, viszont van egy kolleganőm, aki babát várt tavaly, de meg kellett szülnie, mert beteg volt a babája :cry: Hozzá nem is mentem oda, hogy elújságoljam a nagy hírt, mert tudtam, hogy hagy fájdalmat okoznék neki- bár a többiektől biztos hallotta. Rossz érzés volt, de nem mehettem oda hozzá, hogy "nyugi, nektek is sikerülni fog" :cry: Talán majd később tudunk beszélgetni erről...
Orsi: sajnálom, ami veletek történt, de talán csak megkerülnek az elkövetők és ha szerencsétek van, talán a gép is... én szorítok :)
007: gyógyulgass szépen :lol:
ancsurti: hős voltál :lol: remélem, a jutalom sem maradt el :lol:
Ma kaptam meg mailben az integrált eredményét:
a Down kockázata: 1:75000
velőcső- záródás kockázata: 1:5300
mindegyikre negatívot írtak, de a második nem kevés? Úgy értem, a Down- hoz viszonyítva elég nagynak túnik a kockázata... Majd jövő héten mehetek be az írott változatért, ott biztos megnyugtatnak :)
ja és azt írták: életkor függő kockázat: 1:530 :shock: Öreg vagyok? :cry: /33/

Kép
agi125r

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 11:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi!

Gyönyörű ez a kép! Biztos szép lesz a szoba!
Nem megyünk ki előbb lakni, csak a cuccok kezdenek el lemenni...amíg anyós ott van, nem megyek, jobb itt a nyugiban, meg a heti dokizás miatt sem megyek! Csak mire meglesz a Baba addig Apa kiviteti a bútorokat, meg eldeportálja onnan az anyját!

Hány db lángos készül ebből??? A liszt fehér liszt???? Az olyan 420 g CH !

Tickerplayground.com
breki76

Gabi83!

A Katona Dóra szerintem tök jó hangzású. Oké, egy kicsit túl karakteres, de nekem tetszik. Az Aliz is szép csak nem jó ugy, hogy KatonAlíz, szóval mi lenne, ha Katona Dóra Hanna lenne? Az szépen ellágyítja a Dórát, és eleve szerintem tök szép így :wink: :D !

Boo!

Hogy tudsz titkolni egy 4 hónapos pocakot? Az enyém már mindenkinek kiveri a szemét :lol: :lol: :lol: ! A múltkor egy barátunk volt a közeli kúton a kocsinkkal, és mondta neki a kutas, hogy ma már volt itt ez a kocsi, egy kismama vezette! Pedig kabát is volt rajtam :shock: :lol: ! Persze én tök büszke vagyok rá, de neked nem lehet könnyű takarni! Sátorba jársz dolgozni :lol: :lol: ?
Hát, Boo én bazira nem irigyellek a párod melója miatt :( ! Páromnak van kamionos haverja, és pont a múltkor mondtam neki, hogy nálam kizáró ok lenne :oops: :oops: ! Jó, én mondjuk bazira társfüggő vagyok, de megőrülnék, ha napokig nem látnám a férjem, rendszeresen. Nagyon fasza csajszi vagy, hogy így mindent egyedül intézel :!:

KépKép

KépKép
kicsidodi

JÉZUSOM, mennyit írtatok már megint!!

Először is üdv. az újaknak, meg mindenkinek gratula, aki most tudta meg a baba nemét!

Képzeljétek, 8 hét után megint hánytam reggel, aztán egész délelőtt szarul voltam, a főnököm haza is akart küldeni. Aztán 11 körül végre bírtam enni, és attól jobban lettem. Úgy elszoktam a hányástól, hogy rendesen kikészített.
Először azt hittem, hogy elkaptam a páromtól azt a bizonyos hányós, hasmenéses, lázas vírust minden védőfelszerelés és óvintézkedésem ellenére, de szerencsére ez csak terhes hányás volt.
Azóta egyébként már tegnap este feloldottuk az otthoni karantént, vége az elzárásnak, mert meggyógyult.

Tapasztalt lányok! Engem is érdekelne, hogy mit érez az ember haskeményedésnél? Tapintással érezni, vagy belülről?

Nekem néhány napja szúrkál a hasam, olyan érzés, mintha szét akarna repedni a hasfalam. Állati szar érzés, de csak néhány percig tart. Gondolom ahogy tágul a has, nem?
Ha lesz időm, én is töltök fel képet, nekem is nagy.

Ma végre megtudtam, hogy minden rendben az AFP-vel, az értékeket nem mondták, csak azt, hogy minden ok, majd hétfő reggel munka előtt beugrok a leletért a dokimhoz.

A lángost olvasva én is megkívántam, de szerintem én inkább fánkot fogok sütni, úgyis már hetek óta készülök rá, és farsang környékén mindig szoktam csinálni.

Boo! A hátad meggyógyult?

Kép
katy76

Katy!

Pont a napokban jöttem rá, hogy nekem is szokott keményedni a hasam. vagyis inkább arra, hogy az amit érzek, tuti az lehet amit keményedésnek hívnak. Én alul érzem, de gondolom ez mindenkinél más, és nem kívül, hanem belül. Belülről feszít, kicsit olyan izomláz szerű érzés.

Amúgy örülök, hogy rájöttem, mert én már az elején sem értettem ezt a hasszúrkálást. Én inkább akkor azt éreztem, mintha kést forgatnának a méhemben. :lol: No én azt nem neveztem volna sosem szúrkálásnak... :roll:

És a mocorgásra is írják sokan, hogy pillangó, meg mintha buborékok pukkannának ki...nekem inkább olyan érzés volt elsőre, mintha izomrángás lenne... :lol:

Kép
Kép
tabati

Ja! és a doki tegnap azt mondta, hogy 18 hetes 2 napos vagyok, ez is van a papíromon, úgyhogy ezek szerint már június 30ára vagyok kiírva... :shock:

Kép
Kép
tabati

Breki!

Húha, amíg anyós ottvan ne is menjetek :roll: ! Nálunk is nagy hiba volt mellé költözni! És a férjem még rosszabbul viseli, mint én :shock: :evil: ! Alapvetően nem lenne nagyon gáz (csak kicsit :wink: ), viszont tényleg nem egészséges ennyire egymás mellett élni felnőtt korban!!! Ráadásul már korábban úgy vettem ki a szavaidból, hogy anyósod, nem egy tündéri jelenség :lol: , szóval megértelek!

Lángos: ebből kb. 7-8 db lett, és baromi laktató! Én egy felet ettem, a Ricsi majdnem kettőt és televoltunk! A fél neked is elég szerintem, és úgy még tejföllel, sajttal is belefér egy 40 CH körüli vacsiba. Én ugyanannyit adtam hozzá, mint máskor vacsinál, és 5,7 volt utána a cukrom :D . Szóval ennyi nyugodtan ehetsz, ennél több meg sztem beléd sem fér :lol: !

De jó is, hogy említed: lányok! két személyre elég a fele, mert nálunk is a kutyák ették meg :D ! Állottan már nem fincsi a lángos!

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 11:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 11:42-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 11:42-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 11:43-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo! :)

Én vagyok. :wink: Sőt! Fáradtnak érzem magam, egy csomó mindent írnék, meglátjuk mi lesz belőle. :oops:
Írogass nyugodtan. Ha nem válaszolok egyből, akkor épp hozzászólást írok. De mindenképpen szólok, ha beveszem az ágyat. Jó? :wink:

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: