A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Kisvirág, felhívtam a kórházat... de nem nyugtattak meg a válaszzal... össze vissza kapcsolgattak mire elmondtam hoyg van egy szórólapom amire minden szerda van írva a honlapon meg minden második szerda 6-tól és akkro most mi a szitu és be kell e jelentkezni meg iylenek....
Na kb 10 helyre kapcsoltak mikor valaki aki felvette átszólt egy másiknak aki azt állította hoyg minden szerdán van 2-kor csak oda kell menni a szülőszobákhoz... nem kell bejelentkezni meg semmi...
Mit nem mondjak nem győztek meg hyog tudjákl miről beszélnek... :(

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Összeírtam nektek a kórházi csomagot a teljesség igénye nélkül. Aztán lehet ehhez hozzátenni és elvenni is. Ki mit szeret majd eldöntitek. Támpontnak azért jó lesz.

Mamának:

Iratok
- Személy igazolvány + lakcím és tb kártya
- Házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat
- Terhes kiskönyv + leletek

Ruhaneműk
- hálóing vagy pizsama - elől kigombolható, a szoptatás miatt
- köntös
- zokni
- papucs - egy amiben zuhanyozol, és egy amiben jársz kelsz
- szoptatós melltartó + melltartóbetét
- Bugyik (nagymértű) + Tena hálós (eldobható) bugyi
- Melegítő alsó + póló

Tisztálkodó szerek
- Tusfürdő
- Fésű, hajcsatt, hajgumi
- Fogkrém, fogkefe
- Egyéb kozmetikai szerek (sampon, krémek, testápoló, körömvágó…)
- Hajszárító
- Tena Lady Extra betét
- Törölköző
- Puha WC papír
- Papírtörlő / nedves törlő - Alsó fertály törlésére törölköző helyett. Nem lesz a törölköződ véres.
- WC ülőkére helyezhető papírülőke / Domestos törlőkendő
- Papírzsebkendő
- Mellszívó
- Esetleg bimbóvédő, bimbókiemelő
- Garmastan, vagy Bepanten kenőcs mellre

Egyéb eszközök
- Üdítő (víz), csoki, keksz, szőlőcukor
- párna / szoptatós párna
- Olvasnivaló
- Fényképezőgép - elem
- Mobil + töltő
- Evőeszközök, kistányér, pohár, bögre, szalvéta, konyharuha, konzervnyitó
- Íróeszköz, papír

Babának
Ez kórházfüggő, van, ahol mindent adnak, ezt a kórháztól kérdezzétek meg mi a szokás ott.
- pelenka, pospsitörlő, popsikrém
- pár db textil pelus,
- kis zokni a kezére
- takaró
- body, rugi, sapi
- cumisüveg (nem fontos, max ha fejsz tejet akkor ebből könnyen odaadhatod neki)
- köldök ápoláshoz dolgok (alkohol, vatta, hexachlorophen-es hintőpor)

Spéci ahol én szültem nem kaptunk semmit. Mondjuk ha bevittem a gyerkőcöt a csecsemő osztályra ott kicserélték a pelusát, de én jobb szerettem magam csinálni a szobába. És a köldökét is leápoltam napközben is. Bár ez nem olyan fontos, mert a kórház elvileg minden fürdés után megcsinálja a babáknak.

Jó mazsolázást!!!
kisvirág_30

Bogi: na király. Akkor ők sincsenek a helyzet magaslatán. Most légy okos. Ha ők se tudják akkor mi honnan tudjuk. Azért tök nem mindegy, hogy 1-kor vagy 2-kor vagy 6-kor van. Ugye én vidéki versenyző vagyok és akkor mikorra menjek le Pestre??? :shock: :shock: :shock: De még egy Pestinek se mindegy hogy odamegy aztán nincs semmi mert 6-kor van.... No comment.....

Kép Kép
kisvirág_30

Gabka tudom,bocs csak én oda kanyarodtam.
De egyébként teljessen együtt érzek veled. Sőt én meg mondtam a promnak, míg nincs sex, nem megyünk apaságit aláírni. Erre most beleegyezett a babaexpóba és a wellnesezésbe is.
Bár attól félek lehet már nekem sem menne, csak a szám jár. De ez félelmetes nagyon!

Szilvi ilyenkor kell mondani Zorkának, hogy kint is akkor ilyen jó kislány legyen.

Tasin ))))

Zsu mit húzol fel a pancsoláshoz? Van fürdőrucid vagy bikini sem gond? Bár ilyen sonkákkal, meg hulla fehéren inkább kívánnék egy 2személyes jakuzzit.

Gesztenye húú az a sarokszekrény iszonyat jó, nekem már rég nagyon tetszik, de marha drága

kukkantsatok meg:
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=23135

kocska

Sziasztok Csajok!

Csak egy gyors iromány, mert most már nyomtatnom kell jópárszáz oldalt, EGYESÉVEL :roll: és utána mindre pecsétet is kell nyomni, majd kézzel ráirni azt a sorszámot, ami a tetejére rá van nyomtatva!!! :roll: gondolhatjátok, hogy ezt egy japán találta ki a mi német irodánkból, csak hogy legyen valamit csinálnom...na mindegy, ezt legalább nem rontom el :lol:

Demetnik szép a pocid! az első képnél megijedtem, hogy te jó ég, az enyém hozzád képest hatalmas! erre olvasom, hogy az még korábbi volt! :D én is néha mivel sokat hallom hogy milyen nagy meg ilyesmi, kicsit megijedek, de ez van, ma reggel megpróbáltam a lightos reggelit, uzsonnát, de ebédre hogy milyen éhes voltam!!! :lol: a lényeg hogy a picurok jól legyenek!

Ettike szép a babaszoba! és a micimackós függöny is jó, meg látom jó sok játék-mindenfélétek van! :D és jó a pocid is! :D

:lol: de jó csajok, hogy felviditottalak benneteket :lol: :lol: egyébként ma sunyiban lefotóztam apát, ahogy átöleli a szopipárnát, mellette alszik a Lucamaci, és félig nyitva a szeme :lol:

Ildi de jó hallani rólad is! Pihenj minél többet, örülök, hogy szépül a lakás, de ne hajtsd túl magad!

Csík: nekem is van! és úúúúgy örültem neki! :lol: én már csak ilyen kis lüke vagyok, hogy ezek a terhességi jelek meglegyenek rajtam :lol: esténként meg kezd kijönni a köldököm is, szerintem nemsoká kifordul az is :D ennek is örülök! :lol:

Gabka micsoda álom, még jó, hogy a szülés is benne volt, különben Kocska megfejtés variációját le nem tudnád tagadni :lol: Még jó, hogy nálunk apa nem olyan félős a Lucától, és igy azért elég jól elvagyunk :D és ha Luca nem akar kibújni, hát mondtam már neki én is, hogy áprilisra készüljön, mert akkor ráhajtunk :lol:

Gesztenye nagyon szépek a bútorok, szerintem is a polcos a nyerő! (szegény Luca apának még ezt is össze kell majd raknia...remélem azért rendbejön addigra, mire ezt kiszállitják! :D )

fánkot én is ennék, főleg ha van egy nagyon könnyű receptetek! (még nem csináltam sose

Tisa tettél már fel képeket a gmailre? vagy majd ide fogsz? hűű te aztán nagyon felkészült vagy! már a kismamapakkod is majdnem kész!

Zsu gyógyuljatok meg! kilós turit nem tudtok? vagy ez a keletinél olyan?

Sziszike örülök, hogy mégis meglett a kocsi! Remélem hogy olyan amilyet szeretnél, és még jó, hogy személyesen veheted át, igy legalább alaposan meg is tudod nézni!

Volt már valamelyikőtök a pesti aquaworldben, azt hiszem ez a neve, ilyen helyre lehet menni kismamának? ha kihagyom a meleg vizeket? meg a vad csúszdákat? szóval szaunázni egyáltalán nem szabad?? kicsit se?? és a jacuzzit azt szabad? csak úúúúúgy megkivántattátok már velem is ezt a wellnessesdit, és egyszerűen nem tudom hova kéne elmenni :roll:

Kikocska sajnálom hogy ilyen emlékeid/'élményeid' vannak, igy nem is csoda hogy félsz a császártól :( De gondolj arra, hogy a mostani jobb lesz!!! Réka milyen édi lehet majd ha nagylányoskodhat majd a kistesó körül! :D Nándit meg úgyis tudod majd kezelni, és ha már nagyobb lesz a tesó milyen jót játszhatnak majd együtt a fiúk! :D

na nyomtatok egy kicsit, bár tudnék még irni, de ez is elég lesz mára, csak annyit irtatok, hogy állandóan visszapörgetek, hogy kinek akarok még irni, és mire leérek kimegy a fejemből a fele!

Kép
tünemény

Oké, lányok! Meggyőztetek, polcos verzió marad!

Most rohanok a csontkovácshoz, holnap jövök.

Kép
gesztenye74

Sziasztok!

Ki jön Kecskemétre Babaexpora? A párom azt mondta, szívesen elvisz, de aztán barátnőzzek, neki ez sok lenne :D
Hol lesz a rendezvény egyébként? Mert erről nem sok infót találtam.

icamica

Lányok!

Tök jók a pociképek :D

Kép
Kép
gaba_30

fánk recept gyorsan

egy kg liszt
6 tojás sárgája
1 csomag élesztő
7-8 dl tej
6-8dkg olvasztott rama
sütéshez olaj
(egy citrom reszelt héja - különleges lesz tőle)
lekvár, porcukor ha már kész :)

élesztőt felfuttatni kb egy dl langyos tejben egy kiskanál cukorral, tetjejére lisztet szórva
Én összesen egy liter tejet melegítettem, ebből vettem ki az egy decit is. Az eredeti recept 1+7,5dl-t ír, de nekem az ragacsos lett, hiába dagasztottam elsőre kb fél órát...
a lisztet, hat tojássárgáját, a felfutott élesztőt és első körben kb 5-6 dl tejet nagyjából összekeverek fakanállal, majd a mixer dagasztóspiráljával dagasztom, és adok hozzá még tejet addig, hogy kelttészta állagú legyen. Kemény nokedli tészta, valamelyik csak ismerős :) kb. kb 5-10 percig kell dagasztani, miko rmár jól elválik az edény falától, meg viszonylag sima a felülete, nem ragad nagyon, akkor jó. ekkor kell beledagasztani még az olvadt margarint is.
ezután NEM HUZATOS, LANGYOS HELYRE konyharuhával letakarva 1-másfél órára félretesszük keleszteni (pl fűtőtest közelében elég az egy óra is). ha letelt az idő, áttekerem megint, hogy kimenjenek a buborékok, rá a lisztes gyúródeszkára, ujjnyi vastagra kinyújtani, lisztes pohárral, vagy a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatni, fél órát hagyni újra kelni.
nagyon bő, forró olajban - kb 1 jó liter - kell kisütni. Érdemes kipróbálni, és egyesével megtalálni a legjobb lángot hozzá, én a második legnagyobb gázrózsán valahol a takarék és a szúró láng között sütöm, ezzel tökéletes lesz. Az első felénél fedő alatt kell sütni, mikor megfordítod, fedő nélkül. Akkor sült meg, ha olyan a színe, mint a fánknak :)
fecskendővel meg lehet tölteni lekvárral, de én csak porcukorral szeretem...

jó étvágyat.
ennyire futotta. ha valamit kihagytam a folyamatos anyázás miatt, amit hallgatok közben, akkor kérdezzetek!

kikocska

Tisa:most már nagyon felvagyok csigázva ám!!!!!!

KOCSKA:tudom, hogy értetted. :wink: És nagyon aranyos cuccokat vettetek.Most néztem a vampiregang-es rugikat apa ezt nálam tiltólistára tette.

Tünemény:szerintem mehetsz nyugodtan aquaworldbe csak termál vízbe ne menj meg szaunába és szerintem a jakuzzi is tiltó listán van.Én oda azért nem ülnék be mert sokan megfordulnak benne és félnék, hogy elkapok valamit.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabka7926 2009.01.29 18:40-kor.

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Itt vagyok megpróbálok mindent elolvasni.

Kép
evike79

Na megjöttem a szülőiről, ismét nagy élmény volt.....

Ha valaki majd megy MÁV-os szülésfelkészítőre, légyszi számoljon már be!
Engem főleg az érdekel, hogy kell-e valamit vinni be a babának!!
Régen nem kellett semmi, de hát a válság................ :shock: :shock:
Meg a szülésznő választás, de én is úgy tudom, hogy ott nem lehet..

Mivel már kétszer megvolt nekem a MÁV, a többi szerintem nagyjából ugyanaz, és nem változott..de azért írjatok le mindent, mert vannak akiknek minden infó fontos :lol: :lol: :lol:

Ja, meg a baba iratainak kiállításáról is esetleg...ott éppen hogyan történik....hátha az is változott :cry:

Kép

Kép
tasin

Kisvirág! Pont ezt a listát találtam meg én is ma!!!!
:lol:

http://www.abbcenter.com/?t=kismamalink ... 4173&cim=1

http://www.abbcenter.com/?t=kismamalink ... 4169&cim=1

A másodiknál jót nevettem a szoptatáshoz szükséges dolgoknál:

2 db mell :lol: :lol:

Kép

Kép
tasin

Tasin: az egyik barátnőm szerkeszti ezt a honlapot, illetve ő is sokat közreműködik benne. :lol: Én azt a listát egy kicsit átírtam már babás szemmel, szóval nem tökre ugyanaz a kettő ;)

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok

Kisvirág!
Jó a listád! :-) össze hasonlítottam az enyémmel és szinte betűre pontosan ugyan az :-)

Annyit írtatok a wellnesről , hogy megprobálom apitmeggyőzni vigyen el minket utoljára. :-)

Zsu!
Ügye Ti mentek a kolpingba? Gyerkőknek két év alatt kell fizetni? TÉnyleg nagyon jó? rengeteget hallottam róla.

Kocska!
Már csak holnap tudok képet rakni,mert olyan tatár járás lett nálunk du-tán, hogy nem voltidőnk lefotozni.

Ja Gesztenye!
Én is a polcora szavazok.
na mennek pihenni

puszi nektek

Kép

Kép
sziszike22

sziasztok.

köszi a szoba dicséreteket.nem álmaim gyerekszobája de ez van:)
azok a plüssök a pelenkázón csak a készlet kb 10%-át teszik ki csak azok már nem fértek el az ágyon(160*200) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nem annak a kocsinak van baja amit néztem hanem a mi nagy kocsinknak törött el a tolókarja ott ahol állítani lehetett,ezért nem szeretnék olyat amit állítós és emelgetős egyben.sok anyukát látok aki már a 2.gyereket tolja ilyenben de nem merem......

képzeljétek mondta a védőnő,hogy nem kell kikérni házassági kivonatot.azt mondta nem kérik a kórházban meg győrieknek nem is kell :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nagyon örülök.

szerencsére most nem vizesedek,vettem ilyen speckó sót meg megbeszéltem Alexal hogy haggyon már a sültkrumplival így elég jól állok,voltam védőnőnél méreckedni és el is tünt 2 kiló :lol: :lol: :lol: :lol: így most 9-nél járok.

a hasam nekem 107 cm körbe :shock: :shock: :shock: :shock: jó nagy:)

ma míg főztem unalmamban feltettem a kiságy rágyácsát a legfelső poczicióba.így sokkal másabban néz ki :lol: :lol: :lol:
persze apa ezt sem vette észre.komolyan már néha úgy érzem hogy ezt a gyereket csak én várom :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

ja akartam írni hogy aki még nem vett cumisüveget érdemes olyat beszerezni aminek le lehet csavarni az alját is.könnyebb tisztítani.főleg ha később kell tápi a picinek.rendesen bele tud ragadni :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
ettike

Ica mi valószínű megyünk, ha összejön, de addig még úgy is beszélünk.De én sem tudom hol lesz konkrétan.

kocska

Hahó!
Még olvasok.
Most pucoltam pár almát pihiként.

Demetnik szia!
Kálcium pezsgő tablettát múlt hét óta én is iszom, mert fájt a lábszáram, most azóta jobb.

Na még olvasok és utána írok!

Kép
evike79

Húúú, bocsi Csajok!
A délelőtt folyamán volt egy pár dolgom, aztán meg mentem a dokibácsihoz, aztán meg posta és ügyintézések és kiszaladtam Anyumékhoz, ott találkoztam a Párommal, aztán haza és vacsi, majd gyors elolvastalak Benneteket, és most itt vagyok! :oops:

Szóval, most tudok képet feldobni, de egy kicsit sok lesz, nem baj?

Kép
Kép
tisa

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!

Evike:én is ittam egy időben a kalcium pezsgőtablettát,mert nekem a csípőm fájt nagyon terhelésre.Nekem akkor a védőnő javasolta,de amikor elmondtam az orvosomnak,ő azt mondta,hogy ne igyam,mert méhgörcsöket okozhat.Inkább járjak el kismama-tornára.Azóta járok és nekem segített.

Tisa:nagyon jók a képek,nagyon szép a szoba!:)
[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
demetnik

Ezek tegnap este készültek... :oops: Élőben sokkal hangulatosabb! :roll:

A matricákról teszek fel közelibbeket, ha nem bánjátok. Úgyis képeket akartatok nézegetni. :lol:
Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
tisa

Tisa:nagyon baba lett a szobája Lénának!szabad érdeklődnöm hol vettétek a micimackós díszeket?Jó sok ruhája van már az bizti.
Úgy érzem most azonnal nekiállnék kicsomagolni mindent és összerakni, hogy nekünk is ilyen szép szobánk legyen.

Kép

Kép
gabka7926

Nagyon tetszett a mai napi termésetek, jókat kuncogtam rajta! :lol: :lol:
Enyim Apa nagyon sokszor meg szokott szeretgetni. 8) Mindenhol! :oops: :lol: :lol:

A Kisvirág, köszi a listát, nekem tetszik. A melegítő+poló miért kell??

Mi is szertnénk még egy uccsó 2-esben töltött wellnessfélét. Februárra irányoztuk elő...De Apa február utolsó hetében megy Németországba egy hétre. Van is egy kis izgalom, mert addigra már kb. 36 hetes leszek. Már most dumál Lénának, hogy nem jöhet ki, csak ha már hazaért! :lol:

Kép
Kép
tisa

Gabka! A Kikában kb. 4.200,- Ft körül volt. Töredéke a tapétázásnak, meg a bordűrözésnek.
De nagyon sok helyen láttam itt Pesten: Brendon, Minimanó, Kika, Baumax, Baby Planet... és még sorolhatnám.

Az a jó benne, hogy úgy teszed fel ahogy neked tetszik, még történést is tudsz kirakni, így mesélhetsz hozzá a gyereknek. És oda teszed ahova te szeretnéd. És feleslegesen nem kell tapétázni, aminek a mintáit szinte a nagy szekrények ígyis-úgyis eltakarnak. És pillanatok alatt megvan! És bővíthető! És... :lol:

Kép
Kép
tisa

Gesztenye!
A tárolás utolsó napjával.
Többek között... ez volt a leglényegesebb. Aztán a tanúk sem írták alá saját kézzel, és csak a cég címe volt megadva "azonosítónak", meg először nem volt cégszerű pecsét a vezérigazgató (megbízott) aláírása környékén. Szóval sok kis nyűansznyi, de annál fontosabb dolog. Húsz év alatt bmi történhet - sajna.
De beszéltem a vezérrel és korrigáltak mindent a kívánságunknak megfelelően. :wink:

Kép
Kép
tisa

Tisa:felcsigáztál mi jön az és után? :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
gabka7926

Gabka! Semmi különös nincs az és után. :D Csak biztos, hogy van még jó pár praktikus oldala ezeknek a matricázásoknak, csak már nem jutott több az eszembe.

De nem csodálkozom, hogy elkalandozott a fantáziád. Amikről Ti írkáltatok ma egész nap! Háááát... :lol:

Kép
Kép
tisa

Tisa!

Nagyon jó lett a szoba! Léna nagyon jól fogja magát érezni benne.

Demetnik!

Szép nagyot nőtt a pocid. De ez így természetes, hogy kb. a 25. hét után kezd el hirtelen nőni.

Én úgy tudom, hogy nem jó, ha elektromos dolgok vannak abban a szobában, ahol a baba alszik. Még akkor is sugároznak, ha ki vannak kapcsolva.
Így mi a nagy plazma tévét levisszük majd a nappaliba, amíg Marci velünk alszik. Pedig olyan jó ágyból nézni. De mellette úgysem tudnánk.
Csak a lámpák, egy óra és a bébiőr marad.
Nekünk nem lesz légzésfigyelő. Legalábbis terveink szerint.
Vendég

Itt van rólam is két mai pocakkép.

Tehát Marci-lak a 30. héten:
Kép Kép

És ha nem sok, akkor mai fürdős a nagyobb fiamról:
Kép Kép Kép
Vendég

Csini vagy, Cat! A Vizipókod meg nagyon helyes kis lurkó! Igazi boldog Kisfiú!

Kép
Kép
tisa

Demetnik köszi az infót. Nekem is a védőnő ajánlotta, de most kell majd mennünk a dokihoz akkor majd megemlítem neki, hogy ő mit mond.

Reggel írással kezdem a napot, mert már 4 órája itt ülök. Tovább nem bírok már üldögélni. Jó éjt mindenkinek.

Kép
evike79

Sziasztok lányok

Remálem nem zavarok és árpilis 1.-re vagyok kiírva. Mondjuk azt mondták hogy előbb lesz meg, március végére.
Kislányt várok Sára lesz a neve.
Éppen mutattam a páromnak, hogy mások késöbb vannak kiírva és már teljsen készen van a szobája a babájának. Nekünk jövőhéten lesz elkezve, a bútor febr.végére lesz kész. És márciusban kezdem el mosni a ruhákat és vasalni meg pakolni.
Én nem tudok képet rakni, nem tudom hogy kell, tudnátok segíteni aaban, meg az íráson alatt hogy lehet bállítani azt ami nektek van, hogy még mennyi van hátra?
lili&ana

Szia Liliana!

Én speciel előbb vagyok kiírva, mint Te :lol: , de hát ugye +/- 2 hét mindenkinek belefér.

Úgy tudsz vonalzót csinálni, hogy:
rákattintsz valamelyikünkére, akkor feljön egy ablak. Ott meg tudod szerkeszteni a sajátodat lépésről, lépésre. Majd válaszd a BBCode-osat, azt jelöld ki és majd be kell másolnod az avatarodba. Azt meg úgy tudod, hogy felmész ennek a lapnak a tetejére, ott van a Társalgó mellett, hogy SEGÉDLETEK. Azt legördíted és válaszd a PROFIL-t. Ekkor előjön a saját avatrod. Ott lesz egy nagy téglalap mező, ALÁÍRÁS címen. NA ODA KELL BEILLESZTENED AMIT AZ ELŐBB KIMÁSOLTÁL. Lemész az egész aljára és rányomsz a ment/elküld gombra. Innentől kezdve elvileg mindig látszania kell a vonalzódnak.

Holnapi lecke a képfeltöltés lesz, oksa?! :lol:

Egyébként meg szeretettel üdvözöllek! És gratulálok Sárához! :D

Kép
Kép
tisa

Szia Kikocska! Látom be vagy jelentkezve...Minden okés Nálatok? Te kis zugolvasó :lol: ! Hiányzol már nagyon közülünk, jó lenne, ha mihamrabb meggyógyulna Mindenki nálatok! Soksokölelelés! :wink:

Kép
Kép
tisa

sziasztok.

lili:

szia.gratulálok Sárához.a vonalzóhoz látom már megkaptad a segítséget.nem lesztek elkésve a szobával februárban sem :wink: biztos szép lessz.

cat:

csini vagy.szép pocakot növesztettél te is.
Beni nagyon helyes scávó.olyan nagyfiús pofija van :lol: :lol:

tisa:

nagyon szép Léna szobája.ügyik vagytok.
szerintem is egyszerűbb ilyen matricákat tenni a falra.

gabka:

ilyen matricákat lehet venni a bricoban,praktikerben és szerintem a nagyobb boltokban is,és még papírboltban szerintem.

na megyek kiengesztelem apát mert úgy néz ki Patrik elrontotta a dvd lejátszót és irotatt nem tud nézni az xbox-ban.most kicsit ideges.

Kép
Kép
ettike

Jó reggelt mindnekinek!

Mekkora élet volt még itt éjszaka...

Liliana!

Üdv köztünk!
Első baba? Vagy van már '"előzmény" is? :)
Mennyi idős vagy, merre laktok?
A Sára szép név, így hívjk az unokahúgomat is, aki májusban lesz egy éves.

Képet hova szeretnél tenni?
Avatarba, thát úgy, hogy minden hsz mellett látható legyen?
Mert akkor ugyanott kell beilleszteni, ahol a vonalzót, csak a lap alján. De azt eléggé le kell kicsinyíteni.

Ha nekünk akarod megmutatnni milyen vagy, akkor pedig a hsz ablak alatt van a melléklet feltöltése. Oda kattintva felugrik egy ablak, és a tallózás gombbal tudod kiválogatni a gépedről, hogy mit osztanál meg velünk. Csak a méretre figyelj!
MAx 600x600 pixel lehet. De szerintem a 400x400 bőven elég.
Képet kicsinyíteni pedigvlami képszerkesztő szoftverrel lehet.
Vendég

sziasztok.

képzeljétek este dvd szerelő lettem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Patrik beledugott egy cd-t és nem ismerte miatta fel a filmeket.persze apa mindjárt elkezdett hisztizni hogy mindent tönkretesz.énmeg fogtam magam és széttcsavaroztam a lejátszót kivettem a cd-t vissza a tető és nézhette a hüle filmjét.
olyan kuka párom van :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ja még asszem nem írtam hogy Alex még mindig faros.vagyis uh-n úgy feküdt.remélem azért még megfordul.azt mondják a 32-34.hétig tudnak max megfordulni.a kövi uh azutánn lessz hát kivi vagyok hajlandó lessz e fejrecsücsülni :roll: :roll: :roll: :roll:
ha nem akkor programozott császi lessz :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: pedig én úgy szeretnék természetes úton szülni.........meg amúgy is sietnem kell haza a kórházból Patrikhoz.bár dokibá azt mondta hogy ilyen esetben ő hazaengedi a kismamáit 3 nap utánn ha minden okés.varratszedés úgysem lessz mert ő felszívódóval dolgozik,de reméljük nem kell császi.
védőnő mondta hogy itt nagyon népszerű a gátmetszés,na én azt szeretném megúszni,ugyhogy én ütni fogom az asztalt habzó szájjal hogy csak akkor ha nagyon muszály :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: azt mondja a szülésznők tunák csinálni csak a dokiknak egyszerűbb.hát majd kap egykis fejmosást a doki azt mindjárt belemegy :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

picinek én most viszek a szülőszobára is rucit mert olyan hüle ruhákba öltöztetik őket hogy csak na.Patriknak is kivolt a lába belőle :? :? :? :? :? ruhánn kívűl itt csak pelót adnak azt is 3 db-ot/nap.meg álítólag van popsitörlő is de én azzal nem találkoztam annó.az a legtisztább ha itthol összerakod egy kis csomiba és ha kellenek akkor apa befut vele.de nem foglalnak a nagypakkban sem sok helyet.

Kép
Kép
ettike

Jó reggelt!

Csak panaszkodnom kellett Barnusra, hajnali 5-7 között olyan ramazurit csapott, h majd kilyukadt az oldalam! :D Szolidarított a nővérével, aki szintén virgonckodott, na, ennek kevésbé örültem.

Lili, szia!!!

Cat, jó kis helye van Marcinak!!!! Beni meg nagyon helyes kispasi!!!
Mostmár rendelek én is egy friss fotót, h megmutogathassam nektek a mini-pocimat!

Tisa, ne izgulj, Léna megvárja a papáját, tutira!!!!!
Nagyon szép a szoba, és mennyi ruhácska!!!!!! Ez az ágynemű garnitúra nekünk is tetszett, Emmának a takarója ilyen!

Sziszi, még nem voltunk, de mi is csupa jót hallotunk a hotelről. Emmának nem kell fizetni, az biztos, de nem tudom az ilyen feltételeket. Még vmi bébi büfé is van!
Kocska, a sima 2részes bikinimben feszítek majd, hadd nézegessék a pocimat! :lol: :oops: Erre az egy alkalomra nem veszek másikat.

Ettike, nem mondod, h van lecsavarhatós aljú cumisüveg?! :shock: Nem is hülyeség!
Azért később is befordulhatnak még a babák, igaz nem az az általános. Ne izgulj, minden ok lesz!
Nekem is ez a parám most amúgy, úgyhogy kezet foghatunk!

Zsu
svs

Annyi klassz wellness-élmény érte az agyamat, hogy szívesen elindulnék én is. Van még vagy 40000 Üdülési Csekkem, csak nem tudom eldönteni, mi lenne a jobb: még utoljára kettesben elmenni, vagy majd nyáron-ősszel valami babás helyre?
Most is szívesen mennék, de már nem tudok úgy elsétálgatni lihegés nélkül, és a meleg medencében sem ülhetek egész nap, csak párszor félórát max. Na ezt még ki kell találni

Észrevettem, hogy ha nem eszek időben (azaz szinte 3óránként, mert sok nem fér belém), rendesen rosszul vagyok, legyengülök, szédelgek. Micsoda kis piócát nevelgetek :D :D :D

icamica

Jó reggelt mindenkinek!
Nekem ma éjjel kétszer annyira begörcsölt a hasam azt hittem ott maradok.Ennyire még sohasem volt görcs.Sőt nem is szoktam görcsölgetni sem.

Ettike:nálunk is én szoktam szerelgetni a párom nem valami műszaki beállítottságú. :D :D

Icamica:én is sokszor eszem de keveset.Azt mondták így a jó mert legalább a gyomrom sem készül ki annyira.Lekopogom nekem már 3 napja csak elalvás előtt kell bevennem egy reniet.

Lilianna:én is április 1-én születtem!!! :D :D :D :D :D 8) 8) 8) 8) 8) Üdv a csapatban!!!

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Hát ilyen rosszul még nem aludtam mióta terhes vagyok. Zalán szinte egész éjjel fent volt (még most is izeg - mozog), kemény volt a hasam. :(

Nagyon irigylem a wellnesezőket, de mi most nem mehetünk.
Nagyon - nagyon jó pihenést, együtöltött időt kívánok nektek.

Tünemény még tegnap olvastam a dokumentumot amit feltettél a támogatásokról, tök jó. Amint nyomtató közelében leszek ki is nyomtatom. Köszi!

Szupik a szobák, és a babakocsik. Én babakocsikhoz nem értek és mivel írtam, hogy mi kapjuk így nem is ástam bele maga a témába. Viszont azt megtudtam, hogy amit kapunk az egy Bergon típusú babakocsi. Ez milyen kategóriájú, ismeri valaki?

Eda sok kitartás a pihenéshez, már nincs sok.
Itt egyébként szerintem én vagyok a leglustább kismama. Mivel november óta itthon kell lennem. Az első hónap elég rossz volt, de próbálom a jó oldalát nézni.

Múlt héten voltam tanácsadáson. Borzasztó ez a sok trehány védőnő, én nem panaszkodhatok.
Vérnyomás, súly, vizelet, szívhangot néz, beírja a dolgokat kiskönyvembe.
Kérdés: ha ilyen trehányak akkor, hogy lesz meg valakinek a 4 alakalom, ami az egyik támogatáshoz kell majd? Vagy majd az orvos nektek bebélyegzi? Ez most hogy van?
Nekem már megvan a 4 alkalom (2 - 3 hetente kell járnom a védőnőhöz)
Szerdán voltunk UH-on.
A legfontosabb, hogy nem mélyen tapad a lepény szuper, hogy feljebb húzódott.
BPD: 74 mm
THD: 70 mm
FL: 54,5 mm
Magzatvíz: norm. mennyiségű
Ezek olyan normális adatok nem???
Legalábbis nézegettem a tiétekhez képest.

12 kg + és 98 cm a pocakom.

Kecskeméti babaexpo engem is érdekel, majd meg dumálom Istivel, hogy elmegyünk-e és jelzek nektek.

Na most megnézem a Szívek szállodáját utána pedig túros tésztát kell csinálnom.
Jaj most csöngettek, egy doboz islert adtak be (cukrászdai), húúúúúúúúúúúú de jó illata van szerintem egyet be is kapok gyorsan.

Kép
evike79

Sziasztok Csajok!

Már nagyon-nagyon régen nem írtam. :oops: :oops:
A munkahelyemen most hajtás van, otthon meg inkább már nem ülök gép előtt, de azért olvasgatni szoktalak titeket.

Velünk minden rendben. A baba 1230 g és még mindig kislány. :lol: A pocakom nekem is rendesen növöget, a baba sokat rugdos. Babaszoba nagyjából kész, a rucik várnak még egy mosásra, vasalásra, elhelyezésre. Már nagyon várjuk, hogy ne csak "üresen" gyönyörködjünk a babaszobában, mert ezt azért minden nap megtesszük a férjemmel.

Cat, lenne egy kérdésem, Te nagyon otthon vagy ebben a témában (sajnos). Voltam cukroslöttyös cukorvizsgálaton. Éhgyomri 4,6 mmol/l, 2 órás 7,2 mmol/l. Ezek szerinted milyen értékek?

Na én dolgozom is tovább, vigyázzatok magatokra, a babákra, az apukákra, a nagyobb gyerekekre stb, stb...

puszi

Kép
tici

Tici:nekem éhgyomorra 4.9 1 órával később 7.3 lett. Nekem azt mondta a védőnőm figyeljek oda mit eszem kerüljem a cukrossat és a kenyeret, tésztát.Ehetek de nem sokat!

De Cat bizti jobban ért hozzá.

Kép

Kép
gabka7926

evike!

Én is éépp a Szívek szállodáját nézem!!! :lol:

Sajna én hónapok óta rosszul alszom :cry:
Én magánrendelésre járok, ott mindig bélyegez a doki....
azt viszont nem tudom, hogy a védőnői bélyegzőt is elfogadják, vagy csak a dokiét???

Tisa!
Gyönyörű a szoba, látom Ti is imádjátok az IKEÁt :lol:

Nekünk is van ebből a LEKSVIK családból egy pár bútorunk! :lol:

Liliana! Üdv közöttünk !

Megyek palacsintát sütni!!

Kép

Kép
tasin

Tici!

Mivel éhgyomorra mért értek tökéletes, és a 120 perces sem rossz, így szerintem nem lesz gond.
Azért én egy picit már odafigyelnék a helyedben.

A 120 perces vércukorérték 75 g glukóz után 7,7-ig jó.
7,8 és 11 között van szó csökkent glükóz toleranciáról, amikor általában elég a diéta.
11,1-től már szükséges az inzulin is.

Ha a középső kategóriába tartozol, akkor általában egy-két héten belül megismétlik a vizsgálatot.
Vendég

Evike!

Nem számít kitől származik a 4 pecsét a kismamakönyvben. Orvos vagy védődnő, olyan mindegy. Csak legyen meg.
Bár igazából, ez sem túl jelentős, mert a kezelőorvosnak kell kiállítani egy igazolást, hogy minimum 4 alkalommal megjelntél a terhesgondozáson, és az kell az anyasági segélyhez. A kiskönyvet senki nem nézi.
Vendég

Köszi lányok a választ! Oda fogok figyelni, mert ismerve saját magamat az én véleményem az, hogy megelőzni még mindig egyszerűbb, mint esetleg később szigorú szabályokat betartani.

Kép
tici

Sziasztok!

Micsoda "termés" volt itt az éjszaka! :) Miért nem alszotok inkább lányok? :)

Képzeljétek! Apa ki is takarította tegnap az új bútorokat, úgy hogy hétvégén neki is állok majd bepakolni a már meglévő holmikat.
Szombat-vasárnap sajnos anyós látogatásunk is lesz, mert megünnepeljük vele a febr. 3-i Balázs-napot előre. Ettől függetlenül szombat délután elmegyünk megvenni a polcos szekrényt és nézünk még szőnyeget is Luca szobájába. Ikeában és Kikában gondoltuk a nézelődést, meg talán a Diegoban.
Jövő hétvégén pedig anyuval feltesszük a függönyöket is.

Tisa!
Nagyon klassz Léna szobája, imádni fogja!!! 8)

Cat!
Tök jól nézel ki pocakosan. Szerintem, Te tipikusan olyan vagy, akinek jól áll a terhesség.

Látom, nagy a wellness mizéria. Mindenhol azt hallani, hogy a hotelek forgalma visszaesett, akkor használjuk ki, nem? Legalább nem lesz tömeg.
Már én is alig várom a febr. 20-i veszprémi wellnes hétvégénket! :)

Kép
gesztenye74

Gesztenye!

Köszi! Ilyenkor a pocakom eltereli a figyelmet arról, hogy egyébként is nagy darab vagyok. :)

Ma reggelre Beni is beteg lett. Azóta már rájöttem, hogy nem súlyos, csak szerintem az orrából folyt vissza a váladék a torkára. Azt kellene feloldani majd egy kis Salvus vizes párologtatással. Addig viszont hasonló hangokat hallat, mint Darth Wader. :D De már legalább a reggeli köhögése elmúlt. Az a szomszéd rotweillerre emlékeztett. :D
Egyébként még hőemelkedése sincs és ugyanolyan a kedve, mint máskor.
Orvoshoz inkább nem is viszem, nehogy ott kapjon el valamit.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: