A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Sziasztok!

Marcinak is hasonló adatai voltak az utóbbi két alkalommal.
Első adat 27+3 a második 28+3 hetesen.

BPD: 74 mm és 74,4 mm
HC: 270 mm és 280 mm
AC: 256 mm és 257 mm
FL: 55 mm és 61,5 mm

Számított súly: 1400 g és 1604 g.

De mindkettő szerint nagyobb két héttel a fiú.

Szóval minden rendben, ez csak az átlagtól való normál eltérés szerintem.

Ica!

Három éve a Péterfyben adtak ruhát a babának, de vihettél sajátot is, azt adták rá akkor.
Volt még napi 5 pelenka, popsikrém, alkohol, hintőpor, gézlap.
Popsitörlőt vinni kellett.
Vendég

Felragasztottuk a matricákat Léna szobájában, csudi jó lett. :lol: :lol: Elrendeztem, amit még elakartam, és azt hiszem most már tényleg kész. Kicsi szoba, de szerintünk jó kis csajosra sikeredett. :lol: :lol:
Lefényképeztem! Csináltam egy csomó-csomó képet.

Anyukáméknak átküldtük email-ben a képeket, és teljesen meghatódtak, még el is pityeredett Anyum. :wink:

Jóccakát Mindenkinek! :lol: :lol:

Kép
Kép
tisa

Képzeljétek elmentünk ma a felicitas csomagért, de nem volt. De elmentünk egy másik baba boltba és végre vásároltunk a párommal közösen. Van KÁDUNK!
VAN KÁDUNK!Tök jóóó!
Meg orrszívó, meg ollócska,meg fésű,meg egy falidísz halacska, meg a kádba szivacs. Majd felrakom a képet.

Dharma na mégiscsak írd meg,hátha engem megnyugtat kicsit.

Sziszike én már csak a nagykerekű babakocsik mellett szavazok. Kár, hogy nincs összerakva a mózessel, úgy jobban eltudnám képzelni.
De menj el egy boltba és nézz meg ott egy olyan kocsit,ami tetszik és amit az eladó szétkap, meg összerak, nekünk ez nagyon bevált, most olyat keresek, amit ott néztünk. Piccolino

Cat, te jól jársz a dokival. A babaexpon meg lehet én sem vennék semmit, mert utána megnézném inkább neten, hogy ott minek milyen ára van…De úgy szeretek bámészkodni.

Haskörfogat 113 nálam. És 90kiló nálam is a 75ről. Kikocs nekem az a maradék 3cm a combomon van .
Ja és gyógyulást Kikocska! És most már ennyi lelkesítés után ideje volna tényleg mindannyiotoknak meggyógyulni, hajrá! Küldjük a pozitív energiákat.

Bogi szeretném csinálni, mert van olyan tervem, hogy nem mennék vissza „cart”takarítani az otthonba, hanem csak a körmözést csinálnám, de ahhoz nem kéne elveszítsem a meglévőket. De ezt majd a baba eldönti. Van, aki megértő és mondta, hogy ő 6hétig tuti nem zaklat, meg keres mást, de csak addig míg nem bírom ujra vállalni, de van aki már most rinyál, hogy jajjj mi lesz velem ha szülsz, akkor én mit csináljak….hát most erre mit mondjak, amit akarsz. De ha megszültél akkor is csinálod? Hát honnan tudjam, hogy mi lesz akkor, még sosem szültem…
Majd improvizálok…
Ja, és a4D-vel én is így voltam, mi 14hetesen voltunk, akkor látszódott még utoljára egészben, na meg apuka akkor látta először. Aztán most kari előtt is elmentünk, mert most már látszódott a pofija is 24hetesen és az volt a kari ajándék a nagyszülőknek. De én most is mennék nagyon.

Most hogy végig olvasgatlak titeket, jelentem én ma 5db fánkot is benxomtam helyettetek, a knédli után és a halászlé előtt.

Tasin sírj egy jó kismamássat és ne vonzd be magadnak a rosszat (ezt mondogatja nekem mindig egy koleganőm), hanem gondolj a csöppségedre, meg a szépre. Na meg a 2 gyönyörű nagy csajszidra.

Sziszike erre azt szoktuk mondani, azért vitték el, mert az nem a tiéd volt, majd eljön az ideje, amikor megtalálod azt, ami igazán a tiétek lesz és jobb is, ahol nem leszenek kérdéseid.

Zsu te mit csinálsz a welness alatt,azon kívül, hogy Emmát terelgeted? Csak mert én még sosem voltam,de nagyon mennék most, de merhetünk a fürdőbe menni?Na meg a bikinimben milyen látványt nyújtanék? Bár úgy sem ismer senki? De se szoli, se szauna. Bár a pihi, az evés és maga a feeling (nemtom hogy kell írni)is jó lenne.

Csak,hogy védjem a védőnőket van kivétel is, az enyém egy angyal. Bármikor bármiért hívhatom. És akár minden csüt.mehetek hozzá. És ha véletlen nem viszek vizeletet, mert előtte héten is voltam, már hiányolja.
Persze a kiskönyvem is jól telik.

Tünemény az enyémnek mért olyan hosszú a szemhéja????:))))))

Jajj, erre a vasalós dologra nekem még szerződtetnem kell egy önkéntes jelentkezőt. Bár még a rucikat sem hoztam el, előbb valami szekrényke félét szeretnék venni.

Nálunk is így volt egy kismami 30.ára volt kiírva, de már 3hete mondták, hogy 4100 a baba és sikerült is párnapja megszülnie,időnap előtt. Ja és 3.végre fiú neki.

Ica nekem van csikom,de nemtom mióta.

Tisa hol is az a szoba kép amiről mesélsz?

kocska

jó reggelt!

Hát ma én semmit nem aludtam.................. :cry: :roll:
Egész éjjel tekeregtem, mint egy kelgyó.....

Most azon gondolkodom, hogy vissza kellene feküdnöm......

Ráadásul két napja napközben is olyan vagyok mint a hulla, ide-oda raktam magam és majd el aludtam....
Azt vártam, hogy mikor fekhetek le, erre meg nem tudtam aludni.

Lányok senki nincs közülünk aki a " havas" részen él ?
Nme semmi állapotok vannak ott!

Na megpróbálok visszafeküdni, de napközben soha nem tudtam aludni, mindig másnapos leszek... :cry:

Kép

Kép
tasin

sziasztok.

végre van netünk.

csak gyors áttfutottam amit eddig írtatok.

csajok a méreteken ne izguljatok!!!!!!!!!!!barátnőm simánn megszülte a 4140 g-os kisfiát(pedig 160-nál nincs magasabb)
annó anyumat császározták bátyámmal aki 2700 valamennyivel született.
a szobatársam is császározták 12 óra vajúdás utánn és nem volt egészen 3 kilós a kisfiú(időre)

Patriknak is ekkora méretei voltak annó és 6 nap túlhordással lett 3670.ami normál súly.

ide ma ért el a hóóóó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: úgy örülök.végre.csak téli cipőm nincs mert itt 3 éve volt utóljára tartós hó :? :? :? :? :? most hívott párom hogy még dili van egerszeg fele de majd siet haza és addigra aludjon Patrik hogy tudjunk menni szánkózni :lol: :lol: :lol: :lol: állítólag egész nap esni fog.

kivirág:

asszem te kérdezted hogy szűrtek e toxo-ra.
nem de nekünk kutyánk sincs nem hogy macskánk.ezt csak macskától lehet ellkapni nem?
apuméknál van kutya de ő szoba kutya(tesómék szerint nem is kutya hanem szőnyegcirkálló)

a kocsit nem vettem meg.....nem merem.hiába mutogatta nekem a csaj hogy semmi baja nincs a tolókarnak.párom győzköd még hogy jó lessz az meg ha tönkre megy vehetek ujjat,és hogy hülyék lennénk ennyiért nem megvenni...........nem tudom.

na majd később még jövök de most neki kéne állnom az ebédnek mert vinnem kell apumnak a kórházba.végre kiszedték neki a csavarokat a lábából.

ja csak még két képet gyors dobok:

Kép a ruhák már megállnak a pocakomon:)
Kép kiságy benne a hordival s a pihenővel.és még pár kacattal:) még nincs felrakva a fekvőfelület és a matrac huzatát is csak most mostam ki de haladunk azért.
ja és mint látjátok nálunk is szőnyeg van,(ráadásul csúúnya)de én addig nem cserélem ki míg a picik nagyobbak nem lesznek mert ezt ha leburíjják sem gond és azért a parkettánál mégis melegebb.

Kép
Kép
ettike

Lányok köszönöm a sok "méretes" nyugtatást! :)

Ettike csoda jól álltok már... és milyen szép a függöny! :lol:
Na meg a ruci is édes!

Tasin alvással hasonlóan voltam... mire végre elaludtamm volna elni kellett... de akkor meg az nem ment rohanhattam hoyg ne késsek el... :(

Kocska örülök hoyg vásároltatok, ez oylan jó érzéssel tölti el az embert, hoyg megint megvan valami :)
Körmözésen és in gondolkodom mint végleges meló, de nekem muszály volt most felfüggesztenem! Majd meglátjuk mit hoz a jövő... úgyis a picurok döntenek! :lol:

Na dolgozom, mert jól elmaradok! Aztán nem érek oda sehova délután!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Ettike nagyon jó a szoba :-)
Szerintem a toxémiára gondoltak a csajók. MAgas vérnyomással, víesedéss a tünetei és méhlepénykárosodás akkor a gond ha van. Vízeletből a fehérjével nézik. Nekem is ezt nézték most a 28. héten, de hála égnek negatív......

Kocska!
Hát én nem tudom.... lehet Te nagyon ügyi leszel, de én anno Koli mellett 3 hónapig még net közelbe se jutottam..... Szopik között jó volt ha a mindanapos dolgokat megcsináltam... éjjel meg kelltünk kétszer azt mondják hogy ez nem is sok és a maradék időmben örültem, hogy éltem és tudtam pihenni.... MEg szerintem annyira gyorsan elmegy az az idő míg lehet babázni, hogy én nem adnám oda semmiért..... DE ezt majd úgy is érezni fogod. Szerintem ne tervezzd el majd a sors kidobja :-)
Az a helyzet, hogy ezt a babakocsit én megnéztem boltba és nagyon tetszet. Képet találtam róla úgy hogy minden szögből megmutatják mózessel is meg hordozoval megkupoláss tetővel és nekem tetszik....

Na és képzeljétek tegnap este apa rám ront mikor már majdnem aludtam, hogy képzeljem meg van a babakocsi és csak valami műszaki hiba miatt került le..... :-) Azóta gyözköd hogy 50 ért nem szabad otthagyni, mert ha csak a hordot meg a mozest használom már megérte. Nekünk van egy perego ariánk ami jó és hogy akkor azt tudnám használni illetve, hogy inkább mikor ül a baba vesz egy peregot, de még akkor se 130. nál tartunk hanem max 100-nál, de mint mondtam élből van egy másfél éves peregonk amit szerintem tudnánk használni... Na szóval tovább megy a dilemma......

na mennek, mert Kolika tombol.

puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Szépjóreggelt!

Naaa, mit szóltok ehhez a pocsék időhőz??? :evil: Erre mondják azt, hogy olyan gyerekcsinálós idő van! :lol: :lol:

Naaa, hova tegyem fel a képeket a kisszobáról??? 8) Ide vagy picasá-ba??? :D

Kép
Kép
tisa

Na megjöttem a nagy alvásból...épp mire elaludtam csörgött a telefon.... :evil:
Pedig most álmodtam először Mirellával....éppen pelenkáztam és valami kis badyt adtam rá....
Kis fekete haja volt :shock:
( senkinek sincs fekete haja)
Még álmomban meg is jegyeztem, hogy hogy hasonlít a lányom barátjára a haja színe :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
na jól nézünk ki, még jó hogy terhes voltam amikor el kezdtek járni :lol:
Mivel vörös hajú sincs a családban , a Kori miatt már magyarázkodhattam egy párszor amikor megkérdezik, kitől örökölte ( mindig azt mondom a postástól, mert nekik van ilyen vöröses szőke haja ) :roll: :roll:
Persze mindig ilyen érdekesen néznek rám, hogy AHA... :wink:

Bár mondtam már azt is hogy az anyai dédinek ( pedig nem tudom) , hogy elkerüljem a további gyanút :lol: :lol:
Mindenesetre egyébként hasonlít az apjára, a haját leszámítva... :lol: :lol:

Remélem valamelyik nagymami nem kuffantott félre annó, és nem lesz néger bébim....... :lol: :lol: :lol: :lol:
( majd megkérdezem őket) :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
tasin

Sziasztok!

Csak egy gyors helyzetjelentés (visszaolvasni nem tudtam, nem ülhetek olyan hosszú időn át, amennyit írtatok :( :) ).

Átköltöztünk, tegnap a netet is bekötötték. A nap 90%-ában fekszek, szombaton megyek orvoshoz, remélem ennyi henyélés után minden rendben lesz!

A babaszoba már majdnem teljesen kész, annyira szép lett :) Ha lesz fényképezőnk, majd készítek pár képet.

Sok puszi nektek!

Kép

Kép
sildi83

Jó reggelt!

Tasin: sajnálom, hogy nem tudsz rendesen aludni tudom milyen rossz.Én is álmodtam már a babócánkal és láttam az arcát is és olyan szép kék szemei voltak.

Tisa:hol is vannak a képek már?? 8) én lenni nagyon kíváncsi!

Ettike: nálunk is tiszta havas minden és olyan szép.Remélem nem esem el, ahogy megyek most kenyérért. :?

A tegnapi aranygaluskámnak a tésztája olyan kemény lett mint a kő és nem tom miért.Na apa fikázta is ezerrel most veszek fonott kalácsot és eszi azzal. :evil: :evil: Pedig mennyit szenvedtem.Mondtam már a sütés nem az én műfajom!!! :roll:

Tegnap előtt azt álmodtam , hogy kiesett a fogam és megnéztem mit jelent:
1. Félelem valamely veszteségtõl. Szüzeknél a szüzességük, férfiaknál a férfiasságuk, fösvényeknél a vagyonuk van veszélyben. Akinek már egyik sincs: kiszolgál-tatottság. 2. Szüléssel születéssel kapcsolatos érzelmek jelentkezése. Stekel. Önkielégítés, halál.

Én a szülésre tippelek a többi nem igaz!!!!!!

:D :D :D

Na felöltözöm és lépek a boltba!Nekem ez a napi sétám és testmozgásom!

Kép

Kép
gabka7926

tisa, ide, mert akkor én is meg tudom nézni :)

tünemény: börzék:
https://www.babanet.hu/hol-mi/borze.php?ho=02

gesztenye, azért félek a császártól, mert már volt kettőben részem :) nem hiszem, hogy jó ötlet választani, bár vannak esetek, amikor teljesen meg tudom érteni. Nem akarok rémtörténeteket írni, tünemény, meg aki megkímélné magát ilyesmitől, ne olvassa, de amúgy is, inkább csak röviden, rékánál a császár megoldás volt, mert nem tudtam megszülni rékát. nem is maradtak rossz emlékek. Nándinál viszont program volt, és túl sok idő volt félni is tőle, lelkileg, és fizikailag is nagyon rosszul viseltem, egyrészt elfelejtett beöntést adni a fizetett dokim, amitől pokoli volt az első két nap a műtét után, mert a sebemet nyomták a belek belülről, műtét közben többször majdnem elájultam, meg kihagyott a szívem, és úgy tépték ki belőlem nándit, gergő nézhette, és mondta, hogy kis híján bejött, hogy mit művelnek, majdnem leestem az asztalról, úgy rángattak. Azért a lelkiállapotom mutatja, hogy nem tudtam megkérdezni semmit aztán a dokitól, hogy mi miért volt. a spinális közben mindent érzel, de semmi sem fáj. nem jó. ezen kívül nekem van némi klausztrofóbiám, és nagyon rosszul viselem, hogy nem tmozoghatok. már a fogászati elérzéstelenítés is kiborít, hát még az, hogy melltől lefelé nem érzek, és nem mozoghatok 6 órán keresztül - és akkor még jó tűvel kaptam a spinálist,mert van, amelyik 12 illetve 24 órát hat, és nem emelheted a fejed, különben hetekig fáj. két éve fel sem tudtam kelni elsőre, így további két órát kellett feküdnöm, majdnem megőrültem. Ezen kívül nekem van egy kisebb szívbetegségem is, ami szintén dob a dolgon, hogy ne érezzem magam biztonságban.
a felépüléssel egyébként nincsen gond, pár nap alatt én már szaladtam, 9kor műtöttek reggel, este 8kor én mentem nándiért a saját lábamon egyedül, igaz támaszkodtam a kiskocsira, és egy hét múlva már főztem otthon, meg sétálni mentünk rékával. (igaz röviden)
Magával a műtéttel végső soron nincsen baj, inkább velem. azt hiszem, az a baj, túl sokminden esik egybe a műtét során, amitől félek, és a féelelmemmel nem tudok megküzdeni, talán jobb lenne, ha altatást kérnék, és egy csomóminden kimaradna, csak a babónak meg jobb az élveboncolás... ezért szeretném, ha legalább megindulna a szülés, mielőtt elélrkezik az időpont, ha fáj előtte, legalább nincs idő félni :)

tasin :( sajnálom nagyon! nehéz feldolgozni az ilyeneket... remélem ma már jobb

zsu, nem nagyon volt féltékeny. ő ilyen anyáskodó. figyelni kellett rá az első hetekben, hogy ne mondjunk nemet a nándival kapcsolatban. Anyukám amíg volt segíteni,addig gond volt, sokszor kiborult réka, mert hozzá sem érhetett nándihoz, ezt úgy kompenzáltam, hogy elmentünk kettesben ide-oda. aztán meg mindig kapott feladatot. együtt szoptattunk, meg volt mindenben feladata, az volt a lényeg, hogy mindenben részt vehetett. Nem nemet mondtunk, hanem azt, hogy inkább így vagy úgy.
most is kb ugyanez lesz. nánditól már jobban félek, ő kicsit agresszívabb, és attól félek, hogy nem is a tesó, hanem réka miatt lesz féltékeny, annyira imádja a nővérét, hogy bántani fogja, hogy már nem mindig vele játszik.
a wellness meg szupi lesz!!!

sziszike, örülök, hogy megbékültél a babakocsival egyébként. az ariánál szerintem nincs jobb kocsi,csak ugye újszülöttnek nem jó :) akartam én is mondani, hogy talán dharma járt úgy, hogy lemaradt egy szopipárnáról, sé egy sokkal jobbat kapott helyette, de akkor akár meg is vehetitek mégis ezt...
pocakod meg sajnálom, ha kenegeted valamivel, nem lesz jobb? talán rugalmasabb lesz, és nem húzódik annyira... szegény :(

na, mennem kell, remélem majd még trudom folytatni.
ja, tegnap megcsináltam a fánkot végül, nagyon tuti lett, finibb, mint a bolti, és rém egyszerű, ha gondoljátok, szívesen felteszem a receptet.

kikocska

Sziasztok!

Huh Kikocs!
Hát nem csodálom hogy nem akarsz császárt ez nem hangzott túl jól :-(Sajnálom, hogy ilyen élményekkel született Nándi..... De azért bízzál benne, hogy hát ha most máshogy lesz. Ha nem akkor én a helyedben lehet elgondolkodnék az altaáson.... Én sem vagyok altatos párti, de régen csak így csináltak császárt és olyan nagy bajuk nem lesz Tőle a gyerkőknek. Neked viszont biztos, hogy jobb lenne. Szerintem....
Pocimra az a baj, hogy nem használ a krém. mondta doki igazából sokat nem éreke a kenegetéssel, mert ez belülről feszit. Mármint az ilyen sok víz......

Sildi!
De jó hogy jöttél. Majd ha lesz energiád, időd néhány képet rakj fel. Babócával remélem, hogy minden rendben lesz. Ne izgulj a pihenésnél többet úgy se tehetsz. Minden rendben lesz :-)

Nos az lett a vég kifejlett, hogy megvettük :-) :-) És nagyon örülök NEki. Személyes átvétel lesz így ha valami nem igaz abból amit írt és car állapotban van vagy miegyébb akkor nem veszük meg, de bízok benne.... Abban maradtunk apával, hogy ha csak a mozes és hordozó része jó akkor mikormár nem használjuk eladjuk és az árából veszünk egy jó sportbabakocsit, de mért ne lehetne jó a sportrésze is.... :-) Illetve itt van a perego sportkocsim aminek elvileg nincsen nagy baja ha addig nem történik vele semmi akkor még csak venni se kell. Így apa is megnyugodot, mert nagyon nem akart 130 ért venni kocsit...... Én meg azért nyugodtam meg, mert ez is meg van,,,, :-) És még azért mert anyukám is jobban jár. A balesett miatt új teherautot kell venniük az se két fillér . De majd akkor lesz 100% ha láttuk...

Viszont így van egy eladó kocsim! Nagyon nagy kerekű. Textilmozessel. 2 irányból lehet tolni. Lábzsák is van hozzá. 5 pontos az öve. asszem van hozzá esővédő és szunyogháló is. nagy a bevásárlókosár része. Az egyetlen gondja, hogy nem könnyű.... Viszont ha nem kell emelgetni akkor egy nagyon jó kocsi.. én nagyon szerettem csak most így 2 gyerkővel nem tudnám használni. Ha valakit érdekel szóljon. és annak küldök róla képet. ha nem éredekel senkit akkor nem is rakok fel, mert nem akkarlak benneteket ezzel zaklatni.
(bocsánat csak azért szóltm mert mintha páran kerestettek volna nagy kerekes kocsit). Ja a színe bordó és sötét kék. igazából unisex :-)

na mennek alszk egyet.

puszi

Kép

Kép
sziszike22

Akkor én nem panaszkodhatok, aludtam mindenki helyett, 11kor keltem, ezt csináljátok utánam:))

Tasin itt azóta sem esett hó, de 3napja folyamatosan esik az eső, már nagyon unom.

Ettike nekem is már megáll a pocakon minden,hugom is rápakolt multkor.

Sziszike
Én sem hiszem,hogy a fáradtság mellett bármire is képes leszek 2 szoptatás között, mert nagyon hulla tudok lenni, ha 2napig nem alszom ki magam és erre nem sok esélyem lesz. De hát nem mondhatom a kuncsaftoknak, hogy lehet a telefont is kikapcsolom, ne is idegesítsenek. Pedig így lesz 
Na ez a babakocsi dolog nem egyszerű. Én is néztem neten, de csak 25-35 körülieket, és hordozó nélkül, mert az van. Persze, ha nem jön össze nem gond, mert barátnőméktől megkapjuk az ővékét, bár az nem gyönyörű, de a célnak megfelel. És most a párom tegnap beleszeretett a 48ba kerülőbe, hát nemtom, hogy ennyiért annyira jóó. Nehéz ám.

Tasin ne aggódj, ez volt nálunk is. Anyám apám barna hajú, barna szemű, én szőke hajú kék szemű vagyok, ja és a postás annak idején barnahajú nő volt. De anyám megmondta ő egy szőke, meg egy barna kislányt szeretne, ez így is lett.
Na jó, a nagypapámtól van a kékszemem.
Gabka mi ez a hülyeség, hogy jön össze az önkielégítés a halállal? Az önk. képtelenségéről eszembe jutott, hogy amit kaptam kúpot, mélyen fel kell helyezni, na de nm ekkora hasú kismamára gondoltak szerintem.
Megnézném most én is a fogkiesést, én már régen álmodtam róla, akkor néztem is, de már nemtom mit írt, anyámnál vannak az álmos könyvek.

kocska

Kocska:én a szülésre gondoltam nem a masztira! :D :D :D :D

Én 10kor keltem fel,azután szoktam igazán jókat aludni miután apa elmegy melózni és csak az enyém az ágy!!!! 8)

Tisa:KÉPEKET AKAROK NÉZNI!!!!! :evil:

Kép

Kép
gabka7926

Sziszike felrakhatnál képet a kocsiról.

kocska

Sziasztok!

Ma voltunk 4D UH-n. Sajnos Zorka szinte végig aludt, a két kicsi kezét meg a feje elé tette, így nem sok használható képet láttunk róla, de az megnyugtat, hogy minden rendben van vele és most végre teljesen biztosra mondták, hogy leányzó. :) Pedig mi mindent megtettünk, hogy felébredjen és megmozduljon; előtte csokit ettem, Apa este beszélt hozzá, hogy mocorogjon, sőt az UH közben felkeltem, tornáztam, hajolgattam, meg bökdöstük a pocakomat, de semmi. Ha születése után is ilyen nyugodt gyerek lesz, egy rossz szavunk sem lehet. :lol:
kikocska!
Én megköszönném a fánk receptet, mert nagyon megkívántam, de eddig nem mertem belevágni, mert olyan bonyolultnak tűnik elkészíteni. :shock:

Kép

Kép
kisszilva

Kocska!
Lehet, hogy valaki annyit önkielégít, hogy belehal... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
tasin

na ez szép mondhatom!Tegnap tünemény és luca apujának beszélgetése a szemhéjról ma meg ez.
Kezdődik talán a szex elmaradása?
Nálunk apa nem akar mert azt mondja nem szabad bezzeg én csinálhatom neki mert az szabad.Azt mondta majd nyáron szexelünk?! :shock: :shock: :shock:

Ez megvan húzatva!!!!!

Kép

Kép
gabka7926

Jelenleg 30. hetes terhes vagy

Terhesség hétről-hétre
képekben MAMA A helyes testtartás még mindig igen fontos a komfortérzet szempontjából. Ha sikerül helyesen tartanod magad, csökken a szervezet megterhelése, ahogy a súlypont állandóan változik. Az energiaszint fenntartására és az állóképesség növelésére a legjobb, amit tehetsz, a testmozgás. Fontos, hogy ne hajtsd túl magad, különösen, ha eddig a hétig még nem végeztél testgyakorlatokat. Sétálj, vagy ússz kis távolságokat. A szabadban tartózkodás és a nyújtózkodás jobb közérzetet biztosít, és csökkenti a terhességgel összefüggő panaszok számát.

BABA A kicsi nagyon is tudatában van a környezetének. A méhre szokás úgy gondolni, mint valami sötét helyre, ám ott bent az anya környezetétől függően lehet sötét vagy világos. Megfigyelheti a baba alvási és ébrenléti periódusait is. Általában úgy tűnik, a baba akkor szeret aludni, ha ön ébren van, és fordítva. Ez nem jelenti azt, hogy az újszülött nem fog aludni éjszaka. Ha Braxton-Hicks összehúzódásai vannak, ezeket használja ki arra, hogy gyakorolja, amit a szülés-előkészítő tanfolyamon tanult. Ez annak a jele, hogy a szervezete készül a vajúdásra. A kicsi is érzékeli ezeket az összehúzódásokat, de nem ártanak neki. A kicsi most 1,36 kilogramm, hossza kb. 37,5 cm.

Nem is hallottam még itt tanfolyamról...

kocska

Gabka!

Biztos az éhes disznó, meg a makk esete van........... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi is tegnap próbálkoztunk összebújni,de valahogy egyikünknek se ment a ráhangolódás.. :roll: :roll: :roll:

Mindenesetre mondtam neki este, hogy csukja be a szemét, mert meg akarom nézni a szemhéjját :lol: :lol: :lol:

Hát nem mondtam meg neki, hogy miért!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
tasin

Nincs valami ötletetek wellnes 7végére,ami persze 7köznap lenne. Az elképzelésem, amit én is kitudnék használni, az a Jakuzzi, meg a reggeli, vacsi,esetleg sóbarlang, meg a bámészkodás.Na meg nem 25 fölött.

kocska

Csajók!

Na de mi van itt?? :-) :-)Ha valaki bele olvas azt hiszi valami sex oldal :-) hihi :-)
Gabka!
Apát meg rázd már meg. nyáron úristen bele halnék :-) Mond meg neki, hogy a babák is szeretik, mert jó nagyott alszanak utána. ezt már rengeteg helyen olvastam. amíg a doki nem tilt el addig nyugodtan.

Szilvi!
Sajnálom, hogy nem mutizta meg magát a kicsi lány.De az nyugtasson, hogy szemérmes :-) ami meg nem hátrány :-)
És a lényeg, hogy jól van-

Kocska privibe küldjem? Vagy zavar valakit ha ide rakom fel? Csak este felé tudom, mert Koli nemhagy.....

na mennek, mert már itt ácsingozik.

puszi

Kép

Kép
sziszike22

Jaj, csajok Barnus a bolondját járatja velem. Tudjátok, múltor be is mentünk a kórházba, mert nem éreztem 1,5 napja. Na, az imént is épp 1,5 nap után jelentkezett be!!
Hihetetlen kis lusti. Nem tudom, h fogom kibírni ezt még 3 hónapig, anélkül, h meghülyülnék!!!!!! :roll:

Kórházi holmi: Jánosban is csak ruhát adnak, ha kint van veled a baba, akkor gondoskodni kell a pelenkázásról is.
A saját sapinkat majdnem elkeverték, úgyhogy aki visz ruhát, sztem írja bele a nevét.

Jól hangzik a fánk evés, én is megéheztem. Mivel még sosem csináltam, inkább összedobtam egy kis császármorzsát! Nálunk nagy sláger!!

Ettike, jó kis otthonos a babaszobátok!!!

Sziszike látod, az élet megoldotta, és meglett az a babakocsi! Gratula! És mikor kapjátok meg?
Mi szombaton megyünk megnézni azt, amit múltkor feltettem, nagyon kíváncsi vagyok!

Kikocska, sajnálom, h rossz élményed van a császárról, kívánom, h ezúttal jobban alakuljanak a dolgok! Azért az bíztató, h a felépülés könnyen ment neked!

Ildi, jó, h jöttél, pihenj azért, és majd tegyél fel Te is képet a babszobáról!

Tasin, ha a nagyik mégis virgonckodtak, akkor jelentkezhettek a TV-be a csoki bébivel!!!! :wink:

Virág, ha a város felé mész, akkor a Keleti után a Rákóczi bal oldalán az első kereszteződésnél. Tudod, h melyik a Hungária szálló? Azzal majdnem szemben van. Pontos címet nem tudom.

Tisa, jó, h ilyen jól álltok. Hihetetlen, h már a 32. hétben jársz, lassan mehetsz CTG-re!! :shock:
Majd szólj, h kinek írsz, ha megvan Léna!!!!! Én szívesen vállalok ilyen feladatot, de biztos más is!

Emmus köhög, Apánknak fáj a torka, én még mindig náthás. Már 2 hete ilyen nyavalyások vagyunk, jó lenne, ha meggyógyulnánk végre!
Jaj, vki kérdezte a wellnesst. Hát meleg vízbe nem megyek, de Emmát sem engedem. Pancsolunk az élményfürdőben, meg van ott játszóház is és sok gyerekprogram, szal gyorsan elszáll majd az a 3 nap!

Zsu
svs

Sziasztok!

Megjöttem a védőnőtől. Mikor mennem kell mindig esik az eső és Kendét is vittem magammal, mivel nincs kire hagynom. Úgy utálom őt esőbe rángatni magammal. Na a lényeg, hogy mindent rendben talált a védőlány. A vérnyomim nem túl magas, de megdicsért, hogy nem híztam sokat, pedig most másfél hónap alatt rám ugrott 2 kg.

Bogi: beszéltél a kórházzal a felkészítővel kapcsolatban?
Én nem tudom hogy nagy lesz-e a babád, de szerintem még ne rágd magad ezen. Még bő 10 hét van hátra. Szülés előtt úgyis besaccolják mekkora a baba, és ha látják nem tudod megszülni akkor császár. Szóval bent nem marad az tuti!!!

Ica: nekem nincs csíkom. Szerintem nem is lesz. :)
Összeszedem én mit írtam össze a kórházi listámba és leírom neked.

Kocska: Na látom akkor már ti is vásárolgattok. Szupi!

Ettike: a toxot elvileg csak macskától lehet elkapni, de lehet nyers hústól is. De gondolom azt sem eszel. :) Azért kérdeztem, mert írtad, hogy nagyon vizesedsz. Annó engem a vizesedés miatt meg akart szűrni a doki toxora, csak ideje nem volt rá, mert aznap meg is születem. :)
De édes ez a kis body :) Hű látom lesz játéka a picurnak. :)
A kocsinak baja van a tolókarjával? Mert ha nincs akkor szerintem ennyi pénz megér ez a kocsi. Vagy nézel valami új kocsit?

Ildi: vigyázz magadra!!!! Ha tudsz néha kukk be, de doki után mindenképp!!!!

Szilvi: nekem annó Kende minden uh-t végigaludt. Hát most nem egy nyugodt gyermek. Odabenn kipihizte magát, idekinn meg egy örökmozgó :lol:

Kép Kép
kisvirág_30

Ja.,igen Gabka!!!!
Ami jó a mamának az jó a babának !!!!!!!!!!
:lol: :lol: Ezt én is olvastam!!!!

Mellesleg azt is olvastam, hogy a szülés várható időpontja körül az ondó beindíthatja a szülést, ( előbb nem)

Mondtam apának, hogy készüljön áprilisban!!!!!! :lol: :lol:

Jaj, mindjárt mennem kell szülőire, már alig várom :roll: :roll:
Ott biztos nem ilyen érdekes témák lesznek, bár feldobhatnám ezeket ott is, mit szoltok?
:lol: :lol:

Kép

Kép
tasin

Sziasztok lányok!

Megvan a cukor eredményem azt mondták tökéletes, viszont vashiányom van úgyhogy ehetem a vasat.
Az alvással én is szenvedek már napok óta. Minden fordulásomra felébredek, van hogy nem is tudok órákig aludni. Még jó, hogy már nem dolgozom.

Judy, ment a válasz szólj ha nem ért oda!

Ica nekem van csíkom már jó rég óta

Kép
Kép
gaba_30

Tisa!

Képeket!
Ide is tedd fel és a Picasaba is. Akkor most is nézhetjük és később is.

Kocska!

Látom, Ti is vásárolgattok már...
Kádat nekünk is venni kell majd, mert most állványosat szeretnénk.

Egyébként a haskörfogat nálam is 113 volt tegnap. Plusz/mínusz 3 centi attól függően, hogy behúzom, vagy kitolom.

Fánkot én is ennék... Bár ma az étteremben a mákos gubát kívántam meg. És azt sem ehetek. Na meg napok óta lángosra vágyom. Mennyi mindenről lemondok ezért a kissrácért. Remélem értékeli majd és jó fiú lesz!

Tasin!

Sajnálom, hogy nem tudsz aludni. Nekem ez ismeretlen fogalom.

A fekete haj miatt ne aggódj! megváltozhat az még. ÉS ugye emlékeim szerint 16 generációra visszamenőleg működik az öröklődés.

Ettike!

Jó, hogy újra van netetek.
És hó is... Néha én is szeretném, hogy legyen erre is, de a közlekedés az erdőn keresztül biztonságosabb, ha mégsem esik.

Szép nagy a pocakod!
A szőnyeg, padlószőnyeg valóban melegebb a parkettánál. Ezért van nálunk az emeleten szőnyeg is a laminált padlón. De a nappaliban szerencsére padlófűtés van. Ennél jobb dolgot ki sem találhattak volna. Annyira jó leülni, lefeküdni a meleg földre és ott játszani Benivel.

Sildi!

Örülök, hogy végre Te is hírt adtál magadról. MAjd írd meg azt is, hogy az orvos mit mondott. És jó lenne látni a gyerekszobát is.

Kikocska!

Nem semmi ez a második szülés. Megértem, hgy ezek után félsz. De ha arra gondolsz, hogy ez a legbiztonságosabb, akkor nem könnyebb egy kicsit?

Sziszike!

Gartulálok a babkocsihoz! Ha ennyire örülsz neki, akkor csak jó lehet.

Kisszilva!

Azért készült kép a kiscsajról? VAgy teljesen eltakarta magát?
Igazából az a lényeg, hogy egészséges.
Vendég

Gabka, nekünk 30e egy éjszaka félpanzióval, wellnessel, érdekel?
http://www.kolping.hotel.hu/

Tasin, mesélj, milyen apa szemhéja???

Zsu
svs

Sziasztok!

Tegnap estére összeálltak a bútorok, apa dereka meg beállt. :) :(
Ilyen az élet!

Szép lett nagyon, de felmerült bennünk, hogy változtassunk.
Ez volt az eredeti verzió:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/gar ... ntreal.htm
A kétrészes zárt szekrény azonban még nincs meg, mert azt most kellene megrendelnünk (nem volt korábban készletük).
Arra gondoltunk azonban, hogy talán a 2részes helyett, inkább valami polcos szekrény kellene még a játékainak. Konkrétan olyanokra gondolok, hogy könyvek, babák, amik nem mehetnek majd dobozba.
Ezt találtuk még hozzá:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
Mit szóltok hozzá tapasztalt anyukák? Melyiknek vennénk nagyobb hasznát?

Kikocska!
Nagyon elszomorítottál a császárod történetével. Bele sem merek gondolni, hogy mi lesz, ha nekem végül ezt a verziót kell választanom! :cry:

Tisa!
Mit nem fogadtatok el a szerződésben? Én pont ma akarom visszapostázni.

Kép
gesztenye74

Sziszike: senkit sem zavar szerintem ha ide rakod fel.Én szeretek képeket nézegetni!

Tasin:mi is tegnap este próbálkoztunk de csak apának volt jó.Valahogy nekem mindig akkor kezd el rugdosni a babó és utána nem tudok vissza zökkenni.

Kocska:én is mindig nézem mindenhol mit írnak arra a hétre ahol éppen tartunk. :wink:

Kép

Kép
gabka7926

Pedig azt hittem, hogy amilyen természetű bent, olyasmi lesz kint is. Ezek szerint még bármi lehet, akár egy fáradhatatlan örökmozgó is. :lol: Na sebaj, kezdek barátkozni a gondolattal. :)

Kép

Kép
kisszilva

Gesztenye!

Én a polcot javasolnám inkább.

Sziszike!

Felőlem képek jöhetnek minden mennyiségben.
Vendég

Igen, készült néhány használható kép is, de valóban az a lényeg, hogy egészséges. Azt a kevés időt, meg kibírjuk valahogy, amíg élőben is láthatjuk. :lol:

Kép

Kép
kisszilva

Kocska: mi Debrecenbe megyünk az aquaticumba. Bár mi a gyerek miatt megyünk oda leginkább, mert ott tuti jó gyerekmedence is van. Én meg lebzselni fogok a parton. Nézd meg a honlapjukat. Szerintem nem rosszak az áraik.

Zsu: ti merre mentek wellnesselni? És mikor?
Köszi a turi címét. Nagyjából akkor tudom hol lehet. Úgyis megyek dokihoz 10-én és ő a Rákóczi út Keleti vége felé rendel. Majd bekukkantok ide. :)

Kép Kép
kisvirág_30

Hú, micsoda pörgés van itt kérem szépen!!! :wink:
Mire megírtam egy hosszú hsz-t, csomóan beelőztetek!!!

Gesztenye, sztem a polc jó ötlet, kb. fél éven belül meg lehet tölteni játékokkal!!! :wink: Ruháknak meg úgy látom, van bőven helye! Szép a bútor, nagyon!

Virág, feltettem a linket picivel feljebb!
Az Aquaticum is nagyon jó hely lehet! Mikor mentek?

Zsu
svs

Gesztenye!

Én is a polcot venném meg, mert biztos rengeteg játéka lesz, a ruhácskáknak meg gondolom máshol is akad majd hely , legföljebb szezonálisan váltogatod a szobájában levőket, de a játékok jó ha vele vannak...

Zsu!
Nem látszik ki a szeme, tehát normális a szemhéjja, de szerencsére máshol is!! :lol:

Kép

Kép
tasin

Gaba: szuper az eredményed!!!

Gesztenye: én is a polcosra szavazok!

Zsu: látom ti akkor Alsópáhokra mentek. :) Mi Debrecenbe a téli last minutra. Fél panziós és 24e 2 fő/éjszaka :) Febr 2-től 5-ig megyünk. Szóval a Jövőhéten. :) http://www.aquaticum.hu/

Kép Kép
kisvirág_30

Zsu!

A Kolpingról már sok jót hallottam.
Biztosan nagyon jól fogjátok magatokat érezni.

Mi ennyi pénzért már lemennénk Opatijába.
Persze ebbe közrejátszik az is, hogy Apa csak külföldön tud igazán kikapcsolódni.
És a tenger illata és zúgása nekem nagyon kell.
Vendég

Virág, akkor majdnem uott vannak az árak!
Cat, akkor Ti odamentek nyáron? Jól hangzik nagyon, bár egy hosszú 7végéhez gyerekkel nekem távolinak tűnik!!

Tasin, az jó, h mindenhol ok minden!!!!!!!
A hóbortos 7vége c. filmben mondta egy szemüveges pasi, h inkább a látása legyen rövid, mint bármi más!!!! :lol:

Nézi valaki a kézilabdameccset? Most kezdődik!

Zsu
svs

Cat!
Én pont ma csináltam sütőben sült szalonnás kemencés tejfölös lángost......majd gondolok rád, van még egy fél tepsi :lol:
De velem ellentében majd neked nem kell fogyóznod szülés után....

Na csúszok szülőire.... :cry: :cry:

Kép

Kép
tasin

ZSu!

Opatija (Abbázia) 525 km. 5-6 óra alatt ott vagyunk.
De oda inkább összel-télen-tavasszal érdemes menni.
A Habsburgok és a magyar arisztokrácia kedvelt téli üdülőhelye volt. A száloodában, ahol egyszer voltunk régi képeslaopk volta kirakva a falra képekként, felnagyítva. Szinte mindegyiken magyar szöveget lehetett olvasni.

Nyáron, vagy szeptember elején inkább Porecbe megyünk.
VAn ott egy szálloda, ahol már voltunk két-háromszor. Gyerekbarát, óriási gondozott kerttel.
És tiszta, kedvesek az alkalmazottak. És végig autópályán lehet már menni.
Vendég

Tasin!

Sajnos nekem kell majd fogyóznom szülés után. Nem is keveset.
Minimum 30, de inkább 40 kg-t kellene leadnom.
Nem is csak a szépségem, hanem inkább már az egészségemn miatt.
De talán így könnyebb lesz, hogy most hozzásuokom a rendes étkezésekhez és az egészséges ételekhez.
Vendég

Sziasztok!
Ma voltunk vásárolgatni a párommal,a Soroksárin van egy baby outlet,ott voltunk.Megvettük a mellszívót,a melltartóbetétet,egészen jó árban voltak.Nézegettük a babkocsikat is,de olyan nehéz választani,legalábbis a számomra.Ti hogy vagytok ezzel?
Kocska!A múltkor írtad,hogy rakjak fel pocakos képeket,most pótolom:) Kép -ez dec.11-én készült,22 hetesen.
Kép -ez a fotó pedig tegnap este:)
Illetve rakok még fel egy képet a kiságyról,amit a párocskám csupán 3 óra alatt rakott össze:D Kép
Remélem,nem baj,hogy ennyi fotóval árasztottalak el benneteket:)
Eldöntöttük,hogy fogadunk szülésznőt.Jövőhéten találkozom vele először,ugyanis ő tartja pont az előadást a szülésről.Kíváncsi vagyok,hogy milyen lesz,mennyire lesz szimpatikus,illetve hogy el tud-e még vállalni.
Szerintetek így,hogy a pici lány egy szobában lesz velünk,kell légzésfigyelő??
Kép[/[url]
demetnik

Demetnik: helyes a pocid. Jó sokat nőtt pár hét alatt.
Nagyon ari a kiságy is. Figyi a tv-t ott hagyjátok ahol most van? Nem fogja zavarni a kicsit? Te melyik kh-ba fogsz szülni?
A légzésfigyelőre nem tudom mit mondjak. Nekünk lesz, igaz mi nem egy szobába leszünk vele.

Kép Kép
kisvirág_30

Demetnik:te ÚRISTEN mekkorát nőtt a pocid ilyen rövid idő alatt.
Van nekünk ám egy albumunk is elküldőm neked a jelszót és a felhasználó nevet és oda is tudsz felrakni saját képeket és a mieinket is tudod nézni.Légzésfigyelőhöz nem tudok hozz szólni mert én nem veszek és velünk is egy szobában lesz az elején.

Gesztenye:én a polc pártján vagyok és a ruhákat majd ha nem lesz annyi hely szezonálisan rakod el.Én még a sajátjaimat is így rakom.

Kép

Kép
gabka7926

Kisvirág:Szerintem a tv ott fgo maradni,mivel máshol már nincs helye.Tulajdonképpen ebben a szobában úgy sem nagyon nézzük a tv-t,mivel főként a nappaliban tartózkodunk,ott tv-zünk.Remélem,ezért nem fogja zavarni a picit.
A Szt.Imrében fogok szülni,a XI.ker-ben.
És te?
[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
demetnik

Demetnik:írtam neked privátba!!

Kép

Kép
gabka7926

Gabka:Tényleg sokat nőtt a hasam,hirtelen.Már annyian mondták ezt,hogy el is kezdtem miatta aggódni.De szerencsére hétfőn megnyugtatott az orvosom,hogy teljesen normális méretű a hasam és szerencsére a pici lánnyal is minden rendben van:)Ez a legfontosabb.
A jelszót azt megköszönöm,úgyis nagyon szeretek képeket nézegetni:)És kíváncsi is vagyok rátok:)
Egyébként légzésfigyelőt ugyanúgy lehet kölcsönözni,mint mondjuk a mérleget?
[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
demetnik

Demetnik: ja azt hittem itt nézitek a tv-t, de így szerintem nem zavarja őt :) Én a Máv kórházba fogok szülni. Akkor nálatok lehet szülésznőt választani, az tök jó. Én is választanék, de úgy tudom a mávba nincs rá lehetőség :(

Kép Kép
kisvirág_30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: