A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok!

Ez a zugolvasó dolog jópofa! :D Kíváncsi vagyok hányan jelentkeznek még!

Tenyésztés eredménye megvan, negatív lett! Ennek örülök is meg nem is, vagyis jobb lett volna ha pozitív és tudjuk hogy egy baci okozta, aztán kap rá gyógyszert és ennyi, viszont most mehet tovább az aggódás, hogy akkor mi van. Azt mondta a doki, hogy most egy hétig figyeljem Virágot, hogy hogyan eszik, a kakiját, a súlyát stb. Aztán majd ha gondolom, akkor ad beutalót. Csak az a helyzet, hogy feb 5.re van időpont a Veres dokihoz. Szerintetek mi tevő legyek: kérjek beutalót és mondjam le a Veres dokit, vagy hagyjam az államilag 'támogatott' rendszert és menjek egyenest a Veres-hez? Csak attól tartok, hogy nem csak egy vizsgálatra lesz szükség, és a végén a gatyánk is rámegy ha magán dokihoz visszük. Aki már volt nála magánrendelésen, ez hogyan működik ha több vizsgálat is kell??

Kép
Kép
dia123

Sziasztok! Na, hány zugolvasó kerül még elő? Csak írjatok bátran :!: ;-)

És a régiek is adjanak hírt magukról :!:

Judit, hogy hívják a kisfiadat? Milyen méretekkel született és mekkora most? Képet is kérünk ám :-)

Kati, ha kaptál üzenetet, ha be vagy jelentkezve, az oldal tetején jobb felé ki van írva, hogy van-e privid, oda kell kattintani, és olvashatod ;-)

yuyu79

Rókalány,
Igen, az I. Klinikán szültem Bőze Dr.-nál.

l.Veronika,
Én aug 4.-én szültem, akkor egyszerre voltunk bent, csak külön szobába! Te milyennek találtad, szülnél ott még egyszer? Nekem a szülőszoba nagyon tetszett, viszont a gyermekágyas rész...no comment.
Rókalány, te mit gondolsz, meg aki még ott szült?

Köszi a babauszis infókat, megnézegettem őket, és mindegyik nagyon jó! Mecsi, tényleg messze van ahová ti jártok, nekünk innen a 18. kerből legalábbis. Egyenlőre befutó a campona vagy Kőbányán a Kalovits módszer féle.

Döncikének jobbulást!!

Makadu,
Szegény, nem semmi ahogyan beszélnek az emberrel! Hol voltatok gasztrósnál??? Ahogy yuyu írta, ne is foglalkozz velük, szemetek! Pedig azt hinné az ember, hogy egy gyerekekkel foglalkozó orvosban van némi humánus hozzáállás, empátia stb....
Na ja, meg nálunk is megy ez a X milyen jól alszik, X már forog, X milyen szépen hizik...ettől én is a falra mászok amikor a férjem hasonlítja Virágot más babájához. Ne már szerencsére kezd leszokni róla, mert látja mennyire idegesít. Ne is foglalkozz vele. :wink:

Kép
Kép
dia123

Sziasztok! Na, hány zugolvasó kerül még elő? Csak írjatok bátran :!: ;-)

És a régiek is adjanak hírt magukról :!:

Judit, hogy hívják a kisfiadat? Milyen méretekkel született és mekkora most? Képet is kérünk ám :-)

Kati, ha kaptál üzenetet, ha be vagy jelentkezve, az oldal tetején jobb felé ki van írva, hogy van-e privid, oda kell kattintani, és olvashatod ;-)

yuyu79

Rókalány,
Igen, az I. Klinikán szültem Bőze Dr.-nál.

l.Veronika,
Én aug 4.-én szültem, akkor egyszerre voltunk bent, csak külön szobába! Te milyennek találtad, szülnél ott még egyszer? Nekem a szülőszoba nagyon tetszett, viszont a gyermekágyas rész...no comment.
Rókalány, te mit gondolsz, meg aki még ott szült?

Köszi a babauszis infókat, megnézegettem őket, és mindegyik nagyon jó! Mecsi, tényleg messze van ahová ti jártok, nekünk innen a 18. kerből legalábbis. Egyenlőre befutó a campona vagy Kőbányán a Kalovits módszer féle.

Barbi, jobbulást a picurnak!!

Makadu,
Szegény, nem semmi ahogyan beszélnek az emberrel! Hol voltatok gasztrósnál??? Ahogy yuyu írta, ne is foglalkozz velük, szemetek! Pedig azt hinné az ember, hogy egy gyerekekkel foglalkozó orvosban van némi humánus hozzáállás, empátia stb....
Na ja, meg nálunk is megy ez a X milyen jól alszik, X már forog, X milyen szépen hízik...ettől én is a falra mászok amikor a férjem hasonlítja Virágot más babájához. Na már szerencsére kezd leszokni róla, mert látja mennyire idegesít. Ne is foglalkozz vele. :wink:

Kép
Kép
dia123

na, sikerült 2x elküldenem, bocsi!

Kép
Kép
dia123

[quote="boniko"]
írta:
boniko
Csele :wink: akkor félreteszem a drukkokat kisfiadnak későbbre... én is megnéztem volna CS-andi arcát :lol:

:cry:

Rókalány ez a te üzeneted..tudod Vuk szerelmét hívták így a Vukban :lol:

MEcsi én 50got gyümiből a könyvem szerint ez a kisbabák gyümiadagja... utána szopizik :wink:
Vendég

Dia örülök,hogy negatív az eredmény
Vendég

Annyira aranyos Virág a fogacskáival! Dia, a mi pocakunk is elég hangos! De azt kell mondjam, hogy az enyém is tud olyan hangokat produkálni, hogy csak na!!!

Zsófi! Nekünk az arcunkon volt ilyen foltocska. Doki néni azt mondta, hogy ekcéma. Kevert rá krémet, ami szépen lehúzta. Most viszont Csenge állán jöttek ki apró pöttyök, amit annak tudok be, hogy kicsi lányom kb. 1 hete cumizik. A cseresznye formájú nagyon bejön neki. Chicconak van ilyen alakú. Idáig én avent cumit adtam néha neki, de nem kellett. Aztán volt egy olyan éjszakánk, mikor Csengus egész éjszaka sírt, konkrétan hajnal 4-ig a kezemben vergődött, nem volt jó semmi. És mit ad az ég, kezembe akadt ez a cumi, én már akkor minden elvem feladtam, és odaadtam neki. Na, akkor nyugi lett. Azóta este cumival alszik, ha ébredne akkor megkapja, és simán visszaalszik. Így a korábbi rengetek ébredés lecsökkent, vissza tud aludni. Ugyanis minket még mindig a fránya szelek bántanak, de cumival egész jól lelazul, és igaz, hogy nagy ficergés árán, de meg tud szabadulni tőlük. Csak én ébredek a nagy mocorgásra, de így azért könnyebb.

Mecsi! Szerintem meg Áron Rád hasonlít! Nagyon is!

Jaj Dönci! Jobbulást!

Kb. én is iszok 1 hete neskávét! Lazán, sok tejjel. Isteni. És az én általában nagyon pörgő gyerekem meg sem érzi!

rizsimami

Hú, nagyon mérges vagyok, írtam egy csomót és elszállt :)

Szóval csak röviden: Döncinek jobbulást kívánok! Jázmin neked is!

Homeós gyógyszert a Gazdagréti patikában lehet sokat kapni.

Zsombi nincs jól továbbra sem :) hörög, sípol, köhög, este megyünk dokihoz.
Gellért szállodában állítólag van sószoba, ismeri valaki? Oda szeretném elvinni. Illóolajokhoz ért valaki?? Mit érdemes párologtatni levegő tisztítónak, légzéskönnyítőnek?? Esetleg a zugolvasók közül valaki? :) gyertek és szóljatok hozzá a témákhoz! Üdv Judit!

Most nincs is többre időm…
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.28 11:19-kor.
Vendég

Szilvi, Csenginek nincs még foga? Nem attól nem aludt? ;-) Örülök hogy most jobban alszotok... ha cumival, hát úgy...lényeg a lényeg :-)

yuyu79

Csenge, citromolaj, eukaliptusz, szerintem ezek jók lehetnek...

yuyu79

Hű, jó sokat írtatok már reggel óta!

Mi aludtunk egyet, de persze Viki a szokásos 2-2,5 óra helyett csak 1-t aludt, de ez is jobb volt a semminél. Nekem is csak egész kicsiként fájt a fülem, de ez borzasztó, nem kívánom senkinek.

Én a dentinoxot használtam Cintusnál napközben, de igazából nekem nagy mázlim volt vele, mert egyszer sem virrasztottunk a foga miatt illetve más miatt is csak ritkán, nagyon jó alvó.

Üdv Csutak! Írj gyakrabban!

Megyek, mert reklamálnak, majd később folyt. köv.

KépKép
jazmin2005

én is csak 50-60miliket adok neki és a szopik között és nem helyett.
dia, szerintem menjetek el a vereshez elöbb és lehet ugyanazokat a vizsgálatokat is elrendeli, de az is lehet, hogy nem is az tkell és akkor hiába meg minek...szóval úgyis sokat idegeskedik ilyenkor az ember és a veresben jobban bízol, nem?

a gyedigénylést postán is el lehet küldeni, valaki élt ezzel a lehetőséggel?és akkor az eredeti anyakönyvi kivonatot visszakapjuk?tud valaki segíteni?baromira nincs kedvem odautazni és órákat várni a tömegben főleg, hogy jön az a hű+ha influenza és csengim még nem volt beteg és nem bánnám ha eztán sem lenne :roll:
Vendég

Sziasztok!

Tényleg jó ez a zúgolvasós dolog. Én is előbukkanok, bár az elején néhányszor írtam nektek, aztán valahogy nem maradt időm, így kimaradtam. Én is mindig olvaslak benneteket, ezentúl megpróbálok írni is. :)
Én komáromi vagyok, augusztus 30-an született Gergő fiam a szőnyi kórházban. Igazi kis örökmozgó, az alvásigénye nagyon kevés, ma éjjel 8!!!x volt fent...szóval, nem könnyű vele :shock:

Barbi
Kép
manci79

Feluca a dentinoxra azért írják rá, hogy ne nyelje le, mert lidokain tartalmú.

Dia jaj de jó hírek. Én azért lehet elmennék Veres dokihoz.

Csenge barátnőm nagy illoolaj guru ő azt mondta kisbabáknak semmit, felnőtteknek eukaliptusz és kakukkfű. régen lehetett kapni luffbalzsam ???-ot esetleg azt meg kell kérdezni gyógyszertárba

CsAndi az anyakönyvi kivonatot vissza fogják küldeni én úgy tudom bár nekem a munkahely intézi de én is ott hagytam náluk.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Szia Barbi! Jó hogy Te is visszajöttél :-) Kérünk képeket!! És gyere máskor is!!

yuyu79

A Baby Luuf-ra gondolsz, Mecsi? Azt lehet kapni gyógyszertárban. Meg van olyan is hogy Kinder Luuf. Én is vettem, de mindig elfelejtettem bekenni Enit lefekvés előtt :oops: De sokan dícsérik...

yuyu79

Ja és hogy lehet megakadályozni, hogy lenyelje ezt a dentinoxot, ha már egyszer az ínyére kell kenni???

yuyu79

Ja meg ez is jó, rá van írva, hogy szembe ne kerüljön... Na már most Eni állandóan az ujjait rágcsálja, aztán meg a szemét dörzsöli, ha álmos.... akkor inkább ne is használjam??

yuyu79

sziazstok

köszi ismét a vígasztalást, alakulok :)

Manci én is komáromi vok.

Üdv a sok zugolvasónak is!

futok,mert sírós a helyzet a nátha miatt... :oops:
makadu

Megpróbálok feltölteni, remélem sikerrel járok :D Kép Gergő babám

Barbi
Kép
manci79

boniko, látod, hogy igencsak rájukijesztettem?

mecsi, a csülkös bableves is jó ebédre?azt mondtad minden lehet benne jó bőven... :wink: mert én is kb. így étkezem csak kicsit kell rajta alakítani, mert én csak 4decis tejeskávét(malátás)iszom reggelire de vagy egy túróstáska vagy egy szelet szeny vagytojás lecsúszik mellé...ezt nehéz lesz elhagynii először csak felezem a mennyiséget :roll: ja és én elég későn reggeliztem , de mostmár igyekszem 6után nem enni, max gyümit.csak az első pár nap nehéz asztán átáll a szervezet csak meg kell szoknia :wink:
Vendég

hát ez szép
akkor már van egy Rókalány Katink-Gergővel
Manci Barbi-Gergőkével
Csutak Judit-fiam van :lol:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Szia Kitti!

Igen, tudom, hogy komáromi vagy. Csak te Pesten szültél, gondolom K....in dokinál, ugye?
Julcsi, köszi az üdvözlést! :)

Barbi
Kép
manci79

Mecsi, igen, szégyenlem is kicsit magam, hogy eddig csak zúgolvastam... :oops: :oops: :oops:

Barbi
Kép
manci79

yuyu arra gondolok csak nem tudtam a nevét, azt meg hogy a dentinoxot lenyeljék nem tudod sehogy megakadályozni. Mikor a dologéllel kenem az ínyét azt is csak úgy szopizza az ujjamról hiába dörzsölgetem közbe neki az ínyét. Nyálképződés beindul és már nyel is szóval a nagyokosoktól kéne megkérdezni akik ilyet írnak a papírra.

Csandi Mindegy milyen leves csak leves legyen. És a rossz hír a maláta hízlal ezért van több tej a karamalztól is.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Akkor kedves Zugolvasók kérünk képeket, helyzetjelentést és paramétereket, hogy rólatok is megtudjunk pár dolgot.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, kisbabáknak semmi?? Milyen idős korig?
Sószobába vihetem szerintetek? Rubin és Gellért szállodában találtam eddig, tudtok róluk valamit?

Julcsi mire jó a Baby Loof?

Üdv Barbi! Gergő nagyon helyes !
Kati, Judit tegyetek fel ti is képeket a fiúkról.

Fogzásra Dentinoxot és Chamomilla-t használtunk váltakozó sikerrel, hol segítettek, hol nem.
Vendég

Hát! Nekünk még nincs fogacskánk! Legalább ebben egy kicsit lassúak vagyunk. Ugyanis a négykézlábas próbálkozásból Csenge már odáig jutott, hogy kommandós mászásban (hason, hajlított könyökkel, rugkapálva átvág mindenen, átmászik bárhol). Idáig lelkesen barikádoztam mindennel amit találtam, nagy párna, szopi párna stb. Ezeken ma (1 hetes próbálkozás után) sikerült többször is átmászni, így szabaddá tettem az utat. Szóval ma rohangálok utána mint a mérgezett egér. Este pedig, mikor szüleim itt lesznek (apa síelni van 1 hétig :cry: ), elkezdem gyerekbaráttá tenni a nappalit, mert pakol ezerrel. Fiók húzgálás az irtó izgi. Dobozok dobálása stb! :shock: Azt hittem ez egy kicsit később fog eljönni.

rizsimami

Magamról: 30 éves leszek jövő héten, első baba Gergő és 8 éve vagyunk együtt az apukájával. Augusztus 24-re voltam kiírva, de én teljesen úgy éreztem, hogy előbb meglesz Gergő. Aztán persze be kellett feküdnöm túlhordás miatt és végül 6 nappal a kiírt időpont után született meg ez a kis csoda. 2 héttel szülés előtt még végigtáncoltam egy esküvőt, állandóan takarítottam, pörögtem-forogtam, hogy bújjon már ki...de már akkor is makacs volt a kis törpe :) Persze nem bánom, lényeg, hogy egészséges, nagyon izgő-mozgó babánk lett. Az elején kűzdöttünk a hasfájással, mire az elmúlt, jöttek a fog miatti nyűglődések, amik még most is tartanak. Visszasírom azt az időszakot, mikor egy éjjel "csak" 2x kelt. Kb. 2 hónapja óránként felsír, mocorog, de csukott szemmel....hát, nagyjából ennyi :D

Barbi
Kép
manci79

Ja, és a kiságya csak dísz, egyszerűen nem marad el benne. Így száműzetésbe kerültünk a másik szobába, hogy apa tudjon pihenni :roll:

Barbi
Kép
manci79

Csenge azt pontosan nem tudom de majd megkérdezem neked.
a luff balzsam meg egy mentolos kenőcs amit a baba mellkasára kell kenni és az felszabaditja a légutakat.

Rizsike meg igazi sportember! Rizsi te hova tűntél az iwiwről nálam már nem vagy fent :?: :!:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

csenge a mária bababoltban is van sóbarlang évvégén lett kész... lehet olcsóbb nem tom...

cs-andi de még hogy-----

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mancibarbi édes Gergő imádom ezt a nevet :lol:
Vendég

megjöttek a habszivacs építőkockák.. pont akkora a méretűk, mint régen a fakockáinknak... 4 darab kicsi elem van amit én veszélyesnek tartok, de nem is mostani játék, csak valamit kellett rendelnem hogy meglegyen az ingyen házhoz szállítás Kép
Vendég

Boniko! Köszönöm, Gergő nevében is! :)
A te kisfiad is nagyon édes, imádom a gyönyörű szemeit! :D
Itt minden baba fantasztikusan gyönyörű! :D

Barbi
Kép
manci79

Próba. Na hogy nézek ki? Tuti homályos az avatar kép. Legalább meglátjátok, milyen béna vagyok.

KépKép
rókalány

róka, de a vonalzó nagyon frankó lett :lol:
Vendég

Barbi, azt hiszem még nekem nem illik üdvözölnöm a fórumon és mégis. :lol:
Éjszakai sűrűi kelés ismerős. Mi is ezt csináljuk. Első ébredéstől ágyban van velünk és szopizik kedvére. Lehet, hogy elrontottam? Régen átaludta az éjszakát, a kiságyában.

Boniko, nem vélelenül lett ez a nickem (férjem talált meg ezzel)

KépKép
rókalány

Cs-andi: igen, visszaküldik a születési anyakönyvi kivonatot, én is postán igényeltem a GYED-et, de már a TGYÁS-hoz is ott tartották, aztán néhány hét múlva megérkezett a hátuljára írva, hogy az igénylés megtörtént.

Én már 34 vagyok, első gyerek, ugyanaz a szakmám, mint Pannának (szakirány más), csak hamarabb végeztem. Dani július 6-án született Miskolcon a Semmelweisben 2750 g és 49 cm-rel. Tegnapi mérés szerint 7700 g és 70 cm. Hasfájás megvolt, fogak már gyötrik. Amivel a legtöbbet küzdünk, az ekcéma - extra fehér, érzékeny bőre van. Kb. négy hónaposan jött elő, odáig fajult a dolog, hogy végigbőgte a fürdetéseket, aztán egy gyógyszertárban kevert krém helyrehozta. De azóta is rendszeres látogatói vagyunk a bőrgyógyászatnak. Azt mondják a doktornénik, hogy majd kinövi. Csak addig húzzuk ki :) . Nehezen kezdett el forogni is, kis lusta volt. Ma már 3-at is produkált, eddig elvétve volt egy-egy. A Luca féle rásegítést nekünk is csinálni kellett, de amíg nem akarta, addig mindegy volt, mert nem a tudás, hanem az akarat hiányzott. Most meg indulunk ortopédiára kontrollra, mert a hurkácskák nem szimmetrikusak hátul a lábán :shock: .
Képet majd legközelebb teszek fel, át kell méreteznem őket.

Judit

Kép
Kép
csutak33

én s olvasgatok néha írok is de időm semmi sajnos 2 mellett

makadú
írtam ha érdekel olvass bele!

PHPBB kód:
Kép
Kép
betti1

Szia Rókalány!

Én is üdvözöllek! :lol:
Mi próbáltuk szoktatni a kiságyhoz, de azt a kitartó sírást, amit Gergő leművelt, nem bírtuk és nem is akartuk elviselni. Néhányan tanácsolták, hogy hagyjuk kicsit sírni, de megszakad a szívem, ahogy néz rám, kérlelően, hogy anya, vegyél ki. Én ezt nem bírom. :roll: Hogy elrontottuk-e? Hát, nem tudom, lényeg, hogy boldog és kiegyensúlyozott a gyermekem, mindenkire nevet, mindenkinek magyaráz és nekem ez a legeslegfontosabb! :D Másfelől 2 szuper nagyikája van, akik hétköznap amikor tudnak itt alszanak, így mentesítenek kicsit az éjszakai ébredésektől, mivel őket szórakoztatja a kis csibész, míg anya édesen durmol :D

Barbi
Kép
manci79

Betti olvatsam,de majd este tudok csak írni, most zugolvasok :lol: :lol:
makadu

Rókalány :lol:
Vendég

Mecsi, Csenge, tényleg a légutakat tisztítja a Luuf balzsam, és segít felszakítani a váladékot. Viszont az van ráírva, hogy csak a hátára szabad kenni...

yuyu79

Csutak,
Na nálunk is pont ez a gond, hogy nem a tudás hiányzik, mert ereje is van hozzá, csak az akarat... :?

Cs-Andi,
Na pont ez a gond, hogy félek hogy Veres doki elrendel még más vizsgálatokat is, ami persze nincsen benne a 14e ft-os árban, és a végén több tízezreket kell fizetnünk, ami most sajnos eléggé megterhelő lenne. Amúgy persze, ezerszer jobban megbíznék ebben a dokiban! Hát nem tudom, még meglátjuk mi lesz.
Csak az is nehezít a döntésben, hogy Virág most látszólag jobban van sokkal, eszik rendesen és nem homorít és sír evés közben csak ha már megevett egy nagyobb adagot, tehát a múlt héthez képest nagy a javulás. Belei még morognak, de sokan írtátok, hogy nálatok is van ilyen. Szóval lehet hogy már nincs is semmi baja, ezért is mondta a dokink, hogy várjunk még egy hetet és addig figyelgessem, és ha kell akkor ad beutálót.....de az is lehet hogy van valami gyulladás vagy tudom is én a beleibe szegénynek és most csak nem annyira vészes a dolog de még visszajöhet......jajjj nem tudom!! :? :?:

Kép
Kép
dia123

Barbi, nagyon helyes a kisfiad :-) Én is szemeztem a Gergő névvel, ha fiú lett volna, de férjemnek nem tetszett...

yuyu79

Rókalány Katink-Ádám

Manci Barbi-Gergőkével

Csutak Judit- Dani

Betti1-Réka és Dorka

Erősödik a fiú társaság teljes focicsapat lesz a végén.
írom én a listát :P :lol:

Boni jópofa az építőkocka. :) Ezt a várat lehet ám rombolni

Róka- nem rontottad el a fiad. Az első ébredés után reggel én is a nagyágyban szopiztatok és együtt alszunk tovább vagy kis késéssel visszafekszem mellé, este mégis a kiságyában alszik , mert akkor szigorúan a szobájába van szopizás azaz mi már tápizunk este félhomályba aztán kiságyba berak.
Nekem is tetszik a vonalzó, de miért lett homályos az kisképed?

Judit-Mitől lehet az hogy nem szimetrikusak a hurkácskák az mit jelenthet?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Luca - igen, megkaptam a térképes levelet, már válaszoltam is :)

Mazska, Szuszu - Még ilyen ronda időben is jó volt a séta, meg persze a Vagon :D Azt hiszem jól kiütöttem magunkat a testmozgással (torna + séta), no meg a forralt borral :wink: :D :D
Remélem legközelebb már napsütésben sétálhatunk, és a többiek is csatlakoznak!
Mazska, köszi, hogy elkísértél. Remélem Laura nem nyügösködött, mikor visszamentetek.

Kati - Nagyon tetszik a vonalzód, a kis kép meg szerintem mindannyiunknál elmosódott kicsit. Viszont azt nem értem, hogy Ádi hogy múlhatott 6 hónapos, mikor fiatalabb Emmánál 10 nappal?

Boni - Zsigi nagyon aranyos a képeken! Képzeld, nekünk ugyanolyan szines labdánk, és TV távirányítónk van, mint nektek!

Emma kapott egy csíkos body-t, és teljesen odavan tőle. Próbálja lehúzni a csíkokat a karjáról :D. Igy mutat a szőnyegen:
Kép

És egy tomporos kép. A fenék a fénysugár irányában emelkedik :)
Kép

sushy

És üdvözlöm az új zugolvasókat :)

sushy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: