A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

itt olyat nem is lattam. mi apatamlt akartunk, de karacsonykor hiany cikk volt, igy apa ezt vette, probaltunk valatni, de kihanyta. igy maradtunk ennel.

szoval, akkor szerinted folytassam, ugy ahogy most? es fejjek, amikor csak tudok? az a keves, amit a cicibol kap meg mindig tobb, mint a semmi. aztan majd csak lesz valahogy. annyira sajnalom, hogy nem szopzik rendesen. sokszor azt erzem, hpgy nem csinalom jol a "munkamat", nem vagyok jo anya, mert nem tudom szoptatni rendesen. pedig annyira jo erzes, amikor cicin van, es osszebujunk.

KépKép
KépKép
mush589

magi. mi elore bekavart tapszert hasznalunk most.
2dl-es dobozokban van.

van por is, de olyan maceras. azt irja, hogy forraljak fel vizet, hagyjam hulni 30percig, aztan keverjem ossze, majd hutsem le a megfelelo homersekletre. es ha mar ossze van keverve, akkor 2 oranal ovabb ne taroljam. az alatt a 30 perc alatt a gyerek meg uvoltson???
ti hogyan csinaljatok?

KépKép
KépKép
mush589

mush:
Na erről beszélek :) Én fél évig vádoltam magam, és ezért nem is tudtam kiélvezni a szoptatás minden percét, mert folyton azon aggódtam, vajon kell-e pótlás... 2 csepp is több a semminél, persze, jó lenne, ha több lenne, de bármki bármit is mondjon, nem ömlik mndenkinek a teje .. sajnos... :cry: Lehet, ha ezt elfogadod, a tejed szépen elkezd gyarapodni :) Szerintem nem vagyelkésve, nincs ez időponthoz kötve..

Kép
Kép
Kép
mágnes

na megyek, mert ebredezik a dragam.
hulye anya meg megint dog faradt lesz estere. jaaaaaaaaaj.
de azert olyan megint beszelgetni veletek!!! hianyoztatok, am!!

KépKép
KépKép
mush589

mush:
Én előre bekeverem, felforralom a vizet, aztán belerakom a tápszert, összerázom, és hagyom kihűlni. Ezután beteszem a hűtőbe. A betárazásról az előző oldalon írtam, ígynem üvölt a gyerek.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági:
[quote]B írta:ence a túrós tiknyomot is megenné vízzel hígítva...
Kép
Köszi a tippet, ehhez be kell szereznem egy termoszt :oops: :)
Most úgy műkszik, hogy egy jó nagy adag cucc be van keverve, be a hűtőbe, és annyi fogy amennyi míg apa hazaér, a többi az enyészeté.
Nálunk is ez van, rá tudnám tenni cicire másfél óránként, csak addig végig üvöltene (tudom, mert voltam olyan elvetemült, hogy egy hétig így próbáltam).

Mush: igen, ha tudod, folytasd. az meg még mindig butaság, hogy nem vagy jó anya. Nekem sokkal rosszabb volt, amikor próbáltam csak ciciből + lefejt tejcsivel etetni, és folyton sírt (nem nyöszörgött, hanem üvöltött). Így sokkal kiegyensúlyozottabb. És meglátod, hogy cumisüveggel a kézben is össze lehet bújni. Én úgy szoktam, hogy szorosan magamhoz ölelem kicsit a cici felé fordítva, hogy úgy érezze mintha, és közben végig egymást nézzük, és a homlokát puszilgatom meg mosolygok rá.

Kép

Kép
gabilany79

magi. ebben az orszagban teljesen elfogadott, ha nem akarsz szoptatni. nekem meg a vedono is azt mondta, hogy hagyjam a fenebe es tapszerezzek!
eppen ma hivtam fel, hogy kell-e neki az Aptamil, amit mi nem tudunk hasznalni, es total meg volt lepodve, hogy meg mindig kuzdok. mondta, hogy legyek buszke magamra, mert ezt nem sokan csinalnak. sot..

az itteni magyar baratnoim keltenek lelkiismeret furdlast bennem, es ebbol meg ahogy felnottem kovetkezoen en magam is.
persze tudom, hogy nem a vilag vege, ha tapszeres lesz, meg minden nap ajandek, amikor kap tejcit. csak nehez megerteni. szerintem, ha megjon a merleg es le tudom merni, akkor nyugodtabb leszek. vagy igy vagy ugy.
latod Beni fiatalabb, de megis megeszik 200ml-t. ezert aggodom, hogy az a 100ml nem eleg Sophinak.

napkozben legtobbszor csak anyatejet kap. ejszaka van egy etetes, amikor csak tapit. azert csinalom ig, mert igy nem kell ketfele pepecselni minden alkalommal.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2009.01.27 01:00-kor.

KépKép
KépKép
mush589

Gaby tied!!!!!! Ha erre jártok ugorjatok be!!!!

Kép

Kép
dcili81

mush:
Beni nem 200-at eszik, neki 100-110 az adagja, de szerintem ez egy ekkora babának sok. :roll: Összehasonlítás képpen: Anna 2 hónapos korában jutott el a 80 ml-ig..
Ugyanígy vagyok én is, általában éjszaka van egy teljes tápszeres evés, a legtöbb alkalommal alig kell, van, hogy 20 ml-t pótol rá...
A barátnők meg nem is barátnők, ha támogatás helyett még adják alád a lovat... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Helló Csajok!
Tiszta para a mai nap... jön a front vagy mifene??? Zsófi egész nap cicin lóg.

És most kicsit elkeseredtem! Mindenkinél olvasom, hogy már beállt a napirend, mi meg még semmi ilyet nem tudunk felmutatni. Tiszta káosz minden nap! Néha úgy tűnik, hogy sikerült, egy-egy napunk viszonylag normális kerékvágásban zajlik, de aztán jön egy ilyen, mint a mai, hogy Zsófi nyűgös és ha máshogy nem tudom megvígasztalni és sír, akkor jön a cici. Én csinálom rosszul? Nekem kéne a napirendjét kialakítani?

Valaki kérdezte a csípőszűrést. Mi itt voltunk:

http://www.maganortopedia.hu/

4000 Ft egy vizsgálat, és a bejelentkezés után pár nappal fogadtak, időpontra kellett menni, kb. 10 percet vártunk.

A Heim Pál-ban ilyen durva a helyzet? Zsófit majd oda akarja küldeni a dokinéni bőrgyógyászatra. Akkor még jó, hogy a héten azt is letudom maszek rendelésen. Nem vagyok hajlandó még február közepéig várni azzal, hogy egyátalán a gyerekorvos beutalót írjon.

Kép
Kép
lbernuska

Mush: lehet, hogy most megköveznek, de én ha kell tejcsi is meg tápi is, simán beleöntöm az etetőbe a tápot a tej után és nem vacakolok a mosásával, és Kristófnak semmi baja tőle. Így ebben csak az a macera, hogy kétszer kell érte felkelni.
A lelkiismeret furdalás okozást pedig én személy szerint szemétségnek tartom. Ahelyett, hogy támogatnának meg biztatnának.

Cili: szavadon foglak :lol:

Kép

Kép
gabilany79

lbernuska:
én kérdeztem, köszi, ezt megbeszélem Apával. :) Inkább kiadok ennyi pénzt, mint ,hogy órákat legyünk az influenza szezon közepén gyerekek között... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

berni. nekunk sincs nai rendunk a setat meg a furdest leszamitva. szoval ezen ne izgulj, majd kialakul!!! :lol: :lol:

gabi.magi. koszi a biztatast!!!
szoval, akkor abekevert tapszert siman tarthatom a hutoben?meddig?

KépKép
KépKép
mush589

mush: én fél napig szoktam tárolni

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági!
Szerintem ennyit megér, hogy nem kell órákat várni. Mi úgy kötöttünk ki ennél a dokinál, hogy az érdi szakrendelésen is ő van, de Zsófi 2 és fél hónapos korára kaptunk az SZTK-ba időpontot. Tök szimpi a doki és rendes, alapos. Bennünket már nem is a fizetős magánrendelésére, hanem az SZTK-ba rendelt vissza kontrollra. Ezt is kevés doki teszi meg.

Most, hogy boncolgatjátok ezt az elég-e a tej kérdést gondolkodtam el azon, hogy lehet, hogy Zsófi sem tud egyszerre eleget szopizni, azért eszik ilyen sűrűn? De ez nem igaz, mert éjjel meg akár 7-8 órát is kibír kaja nélkül, ha akar. Sőt, ha úton vagyunk, a 3-4 órát simán át tudja aludni... Mit tegyek, hogy legyen napirendünk?

Kép
Kép
lbernuska

Mush: kb. én is. Reggel első szopi előtt bekeverem 1/2 7 körül, és addig tartom, amíg apa hazajön olyan 5 körül.

Kép

Kép
gabilany79

bernuska:
én először egy fix pontot kerestem a napunkban, ez az esti fürdetés volt. Ha törik ,ha szaka,d fél 8- és 8 között Bence fürdik. Ha alszik, akkor felébresztem. Muszáj volt, mert Annának már van kialakult napirendje, így Bencéét kell hozzá igazítani. Ez a fürdetés dolog pár nap alat tbeállt, ettől kezdve hozzá igazodott az esti szopi, ez fél 9-kor van. Na és innentől kezdve az összes evés igazodik a fél 9-eshez, íhy mostmár minden nap ugyanakkor van ébredés, evés ,fürdés, levegőzés is.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági: Mi bepróbálkoztunk a Heim Pálban egy nappal az időpontos rendszer megszűnése után (jan. 20-ig volt időpontos rendszer, mi 21-én mentünk)....fél 9től van a rendelés, mi 9re értünk oda, a 43-as sorszámot kaptuk!!! 9kor 7 gyereket tudtak le (azok is tizenéves suhancok, de semmi esetre sem csecsemők), az asszisztenst megkérdezte férjem, hogy a mi számunkkal mikor kerülünk be, közölte, hogy délelőtt semmiképp sem! :shock: :shock:
Ott álltunk egy irdatlan tömeg közepén a 7 hetes gyerekkel, büdös volt, levegőtlenség és káosz....no comment....(rohadjon le a keze annak, aki ezt így engedélyezte!!! :evil: :evil: )
Csak kicsit volt lincshangulat, elhihetitek! Úgyhogy oda ne menjen senki, ha meg tudja oldani máshogy! Mi is eljöttünk, még szerencse, hogy aznapra máshova is mennünk kellett, így a férjem nem potyára vett ki szabit...

Berni, köszi a tippet, szerintem mi is megjátsszuk azt, amit írtál! (csak röhej, hogy akkor minek fizetjük a TB-t??!! :x ) (közben én is találtam egy magánt, ott 6000 ft és egy SOTE-n dolgozó ortopéd doki magánrendelése a Bartók Béla úton, ha esetleg valakinek az közelebb lenne)
Bocsi, hogy így kibuktam, de még mindig kinyílik a bicska a zsebemben, ha eszembe jut ez az egész.... :evil: :x :?
bébic

hát én ezt nem értem, hogy egy pár hetes gyerekkel miért kell sorban állni!!! MI bajuk volt az időpontos rendszerrel???
Nekünk a másik lehetőség Szigetszentmiklóson az SZTK, ahol 1. beteg emberek járnak, 2. az ortopéd doki egy vandál, többen panaszkodtak már rá.. Marad a magán..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Tápszerező anyukák! Minden elismerésem a tiétek! Nekünk tejcsárdáknak nincs gondunk bekeverésre, mindig kéznél van és elég meleg, sokkal kevesebb macerával jár. Ha tehetném, az összes többletet szétosztanám nektek! De ne adjátok fel, lehet még jobb is, a hugoméknál is volt időszak, amikor elég volt a tejcsi, most már pótolják.

Mush! Hidd el, egyre jobban fog ez menni, ahogy nő a kislányod! Ha tele van a hócipőd, ne felejtsd el, hogy vagyunk itt egy páran, akik szívesen meghallgatunk és talán segíteni is tudunk!

Ma este sütöttem egy isteni narancsos-kókuszos muffint, a másik topikba felteszem a receptet.

Szép estét mindenkinek! Laura

Kép
Kép
szeles4

Sziasztok!

olyan jót sétáltunk!
Manócskám már alszik is :D

Napirend: minden nap biztos pont a fürdetés. este 6 kor..
innen változó, mert séta, több-kevesebb kaja okozhat 1-2 óra csúszást.

Kaja: hát először én is tanácstalan-kétségbeesett voltam mikor hallottam melyik baba mennyit eszik. 7 hetesen Dánielem 100-120 körül eszik alkalmanként , kb 3 óránként.
Sokáig azt hittem h ez kevés, mert fiatalabb babák esznek többet is. Aztán hallottam olyat h van olyan 4 hós baba is, aki ennyit eszik,és hízik szépen.
Szóval én már ezen nem stresszelek.. ugyis látom ha éhes.
Egyedül este kell neki pótlás, 30-60 ml körül.. ezután beájul,. és alszik 7- 8 órát éjszaka.
eszterke24

Köszi Mági! És az I. Klinikán csinálják a hallásvizsgálatot? Hogy megy ez?

Szeles! Legtöbb bioboltban lehet kapni, de a www.stevia.hu -ról is lehet rendelni.

Cili! Használj te is tejkagylót! Nagyon jó találmány. Nekem van, hogy 30 ml is lejön a másikból szopi közben.

Boci! Én is Karira kaptam a rózsaszín takaróst. :)

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Bocika! Márton nagyon aranyos! Kell még egy kis idő, amig a macit utoléri növésben. A haveroktól meg szép ajándékot kapott.

Bébic! Ákos mosolya gyönyörű! A karácsonyi rucibn meg zabálnivaló!
Ne aggódj! Biztos minden rendben. Pihenjél te is, amig kicsi fiad ilyen jól alszik!

Aida! Köszönjük szépen a táblát és a statisztikát is! Azt hiszem a legnagyobb baba címet nem Milán, hanem habe babája nyerte (talán 4800 volt). De a második helyezés a mienk! :D

Eszterke! Dani is nagyon aranyos!

Solya! Gyerekeid csodaszépek! A testvérszeretet hogy alakul?

Gabi! Nagyon jó a játszószőnyeg.

Kristófnak és Izának boldog 2 hós szülinapot!

Mush! Kincső gyönyörű! Ésmilyen nagyos! Gyönyörűen mosolyog!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Musi, én is hasonlo helyzetben vagyok, de szerintem annyi tejem sincs már mint Neked. Szülés után egy pár hétig több volt, de mostanság már a tápi dominál.
Persze éjszaka kivételével cicivel kezdünk, tart amig tart.. Plusz még van ehhez bimbi gondom is, nem igazan ideális, és a védőnéni szerint nagy a cicim a babához, ezért nehéz a pozt eltalálni, szoval nem konnyű..
Igen, itthon elég sok az előitélet ezzel a tápi dologgal, én is amikor mondom bárkinek, hogy ki kell potolnim, akkor jön a hüledezés...
Mindig az van bennem, hogy én is tápis voltam, csak azt kaptam, és mégis felnőttem... :)
Szoval szerintem ne is törödj vele, nem ettől vagy jo anya. Ha választhatnánk, persze mi is hasonlo helyzetben szeretnénk lenni mint mondjuk Cili, de ez van :(
Anyudnak volt anno elég teje? Én még arra is gondoltam hogy örökletes, bár anyumnak komplikácios volt a szülés, ezért apadt el.. :(

Mági, köszi a tápis tippet :D Én is be szoktam keverni előre, általában ásványvizet forralok hozzá. A védőnéni szerint 12 orára előre lehet elkésziteni.

Tápi kérdés Mági, Gabi, és aki még tápizik: én felforralom a vizet, és van hogy hidegen keverem bele a port. Az nem gond ugye? A tápi dobozán elég szigoru előirások vannak, pl hogy 4o fokos vizbe kell tenni a port..

Zöldi hivtalak, biztos fürcsi volt :D Na, szoval Laja holnap kapja a 2 hos oltást, szoval honap nem tudunk sétizni :(
Egyeztessünk mert mennék ám... :D

Lányok, mindenkinek köszi az ötletet a teraszos altatásrol, bejött nálunk is :D

Berni, nálunk sincs még teljes napirend, a fürdés a biztos... aztán minden attol függ mikor alszik el, ez pedig attol mennyire fáj a pocakja :(

Gabi, koszi az érdeklődést, megvagyunk. Rendszeresen olvasok, csak nem mindig irok, mert mire visszaolvasok, már mennem is kell :D

Kép
Kép
zsiraf8

Berni! Nem KELL ekkora bébinek napirend!!! Ő fogja kialakítani, amikor akarja. Addig nem igényli. Csak ha valami nagyon durvát "talál ki", akkor kell más mederbe terelgetni, pl. éjjel egykor "felkel" játszani...:) ...persze az más, ha van nagyobb tesó, vagy a szülők dolgoznak, és muszáj hozzájuk igazodni.

Kép
zölddisznó

Ja, és még két kérdés:

1.nálatok mennyit esznek a babók egy alkalommal? Nálunk van hogy lemegy 18o is.
Nem is lenne kérdés ez bennem, de kicsi Laja most egy hét alatt 4o dekát hizott :oops:

2. multkor lemaradtam erről a hordozos-kendős témáról. Szóval milyet lehet már ilyen korban használni?

Bocsi ha sok voltam :oops:

Kép
Kép
zsiraf8

Zsiráf:
[quote]M írta:indig az van bennem, hogy én is tápis voltam, csak azt kaptam, és mégis felnőttem...
Dettó.

[quote] írta:n még arra is gondoltam hogy örökletes...
Dettó. Anyumnak se nálam se öcsémnél nem volt teje, csak kb. 1 hónapig.

[quote]. írta:..általában ásványvizet forralok hozzá.
Dettó. :lol:

Én a porhoz melegen keverem, a 40-50 fok az az, amit már elbír simán a kezem, innen tudom, hogy jó.

[quote]n írta:álatok mennyit esznek a babók egy alkalommal?

Őszintén szólva én nem mérem :oops: :roll: , pont az etető miatt, mert azon is bealszik, ha jól lakott, vagy kiköpi, mert nem szívja, ha tele a pocak, így nem jön belőle. Mi átlagban olyan 20 dekát hízunk így hetente. De én ezen sem aggódom már ,mert csomóan mondják, hogy a tápos gyerekek elhíznak, viszont én sem vagyok egy elefánt, öcsém meg kifejezetten kákabelű.

Kép

Kép
gabilany79

hahó

sajna nincs esélyem visszaolvasni, de ebbe az oldalba bekukkantottam.

musi:

sztem nem rossz az amit irsz h nappal szopip végig örülj neki! az a kis tápi belefér.

enikő:

mizujs? nekem elkezdett vmi kijönni de nemtom ez az-e megh elég-e. szombaton megyek vissza dokihoz nagyon izgulok mit mond..

milyen táblázatról volt szó amiben habe babája a legnagyobb 48aa gr? csak mert regina egy hete volt 5530gr :roll: igaz sztem itt mi vagyunk a legidősebbek is, talán vera jön utánunk.

Na mennem is kell, lefexek fáradt vagyok, ma még fogorvosnál is voltam du., megint itthon kellett hagynom másfél órára a babót de szerencsére jól elvolt apával.

ja és a műtét miatt ugy megijedtem h elkezdtem fejni h spajzoljak és ma már 120 lejött ugy h nem is üritettem ki őket pedig egy hete kb még max 40-50 jött le egy nap. igaz még igy sincs egy napi félretéve, nekünk már majdnem egy liter a napi adag, de ez akkor is haladás.

ja téleg: utricából milyen sűrűt lehet szedni? nekem 5ch van, annál lehet erősebbet?

amugy jelentem nálunk már nem nagyon van hasfájás, ugyh infacolnak holnaptól vége:) bukás még napi 1-2 de ez is alig.
meddig kell büfiztetni egy gyereket? már a vállam kezd kikészülni a 6kiló alatt :shock:

jóét mindenkinek

andy

Kép
andy30

ja és manna:

látod? téged sem uhuzott, bnőimet sem, akik tavaly szültek. lehet nekem is jobb lett volna, ha nincs neki uh :roll: na mind1, azért köszi h megkérdezted, de ezek után már téleg kiváncsi vagyok a szombatra

andy

Kép
andy30

Gabi, egy húron pendülünk :D
És akkor még nem is irtam, hogy egész közel lakunk, itt lakunk az M3-asnál...

Az etető az a Haberes cumi? Néztem én is, de a NUK cumibol is van hogy egy orát eszünk, huuu, ezen meg még kisebb luk van :?
Bejött Nektek?

Én sem igazán mérem, csak heti 1x, de a 4o dekát sokallom. Laja is kiköpi ha már nem kell, de olyan kis moho tud lenni, néha ugy szivja az üveget, hogy pajszerral sem lehetne lefesziteni rola :oops:

Én is, és a férjem is elég nagydarabok vagyunk, de 185-19o cm körül, szoval ha a pici nem lesz olyan pici, azt nem a tápinak tudnám be. :shock:

Kép
Kép
zsiraf8

Sarmon! Jobbulást a családnak! Remélem hamar meggyógyultok!

f.marti! Gyönyörű szép a kislányod!

Aida! Nálam jó a vonalzód! 1 hónapos 6 napos.

Mági! Dokinénitek nem tud ajánlani más helyet csipőszűrésre?
Szegény Anna!

Orsimorsi! Milán is elég fur hangokat szokott kiadni szopi közben! :D

Gbrielldaniel! De nagy már Gergő is! Nagyon édesek!

Mush! Én egyszerre felforralok fél liter vizet, mikor kihűlt üvegbe töltöm és ha szükséges abból kavarok be. Első gyereknél több tápszer kellett, így előre elkészítettem 150 ml-ert és annk függvényébe, hogy mennyit evett a pótlást kimértem melegítettem és adtam oda!
Attól hogy nem elég tejed még sokáig szoptathatsz, ha ez mindkettőtöknek jó. Én Leventét 1,5 éves koráig szoptattm, pedig a 8-ik hónaptól nem sok tejem volt. De ő igényelte, nekem jó volt, akkor miért ne?

Mági! Forró vizbe nem jó a tápszert beletenni, mert némelyik tápszer tartalmaz Bifidusz pacikat, amik a forró víztől elpusztulnak!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mush! Én 24 óráig tartottam hűtőben bekevert tápszert! De csak annyit melegíts meg belőle mindig, amennyit odaadsz a babánk. Ami a melegítettből mard azt én mindig elöntöm.

Bébic! Nem semi ami a Haim Pálban van. Megértem a felháborodásod!

Andy! A születési súlyról volt szó!
Büfiztetni addig kell egy gyereket, amig magától nem képes rá. H már felül, akkor megoldja ő maga! :D
De jó hogy vége hsfájásnak nálatok! Nálunk még csak most kezdődött!
Szorítok neked, hogy ne kelljen műteni!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő:
de ha nem forróba teszem a port, akkor csomós marad, és nem oldódik fel rendesen.... :roll:

pajzsmirigy beteges ,clostilbegyt és bromocriptin szedők: ha kevés a tej, ezek is lehetnek okozói...Én halmozott vagyok :) A klinikán, mikor mondtam mi a helyzet (pjzsmirigy, gyógyszer), azt mondták, csoda, hogy Annát 6 hónapig el tudtam látni tejjel...

zöldi:
Az I-es ésII-es gyermekklinikát mondta az orvosunk vizsgálatra, még nem hívtam őket, nincs közvetlen mellékem...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági, A Clostyt és Bromot azt nem most szeded, hanem terhesség előtt ugye?
Ezeket én is szedtem.. lehet attol nincs elég tejem?

Kép
Kép
zsiraf8

Enikő, igazad van, a Bebában pl van Bifidus.

Mági, én a cumisüvegben keverem be. Hideg forralt viz az üvegbe, bele a por. Utána rá a cumi rész, és jol összerázom. Igy hideg vizzel is tökéletes a végeredmény. :D

Kép
Kép
zsiraf8

ibernuska
nem még nemvoltunk. holnap szuri és utána kapok beutalót rá. a többi kivizsgálás feb.17-étől lesz pár napig vendég Izával a madarászba

mágnes
én nem voltam voltunk

mindenkinek a babója olyan éédi imádom nézni a képeket és nemsoká arról írunk hogy felálltak meg elkezdtek menni meg hurrá 1 szülinapjuk

hála nekünk semmi gond a szopival (kopp kopp kopp) sőőt mikor felvesszük a szopipózt már tátog :lol: :lol:

itt csepelen az sztk-ba megnézi egy jó ortopédus a kicsiket és nem kell várni mert időpontra megyünk

azért a tápis babáknak is van előnyük:
elmehettek akár több órára is otthonról míg nekünk szoptatós anyuciknak készenlétbe kell lenni főleg ha igény szerint szopik a babó.

én sem mérem

Kép

harivera
Budapest XXI. kerület

Zsiráf: és azt még nem is mondtam, hogy mi is holnap kapjuk a 2 hós oltást :D
A haberman etető nekem nagyon bejött, bár pofátlanul drágának találom (szerintem a működési elvét kell megfizetni, mert amúgy egy rakás műanyag, semmi extra). Ezen igazából attól függ a lukméret, hogy hogy tartod.
Itt meg tudod nézni, hogy is műkszik (alkalmazási tanácsok fül):
http://www.medela.hu/Specetetok/haberman/frames.htm

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Elolvastalak titeket, de írni nincs erőm.

A lényeg, hogy az UH-on minden rendben volt!!!

manna
mannababoca

http://www.stevia.shop.hu/
Szeles! Ez a jó link.

Kép
zölddisznó

Oké Zsiráf, akkor majd egyeztetünk.

Jó éjt!

Kép
zölddisznó

egy csomot irtam es elszallt. :evil: :evil: :evil: :evil: a fene vigye. nincs erom ujra irni... talan holnap...

gabi, anyum 2 honapig tudott szoptatni, aztan en is tapis voltam. valami rizsnyakkal tomtek. lehet, hogy orokletes... szerintem nalunk lenne tejci, ha a dragam meltoztatna kiszivni.

nalunk most apa etet, en meg fejek. kimaradt egy etetes. elaludtunk mindketten!! osszebujva az agyban. olyan jo volt!!! :lol: :lol:

na holnap folytatom.

KépKép
KépKép
mush589

fel 4kor keltunk. mostanaig ettunk, altattam es fejtem.tobbszor bealudt, de addig hadonaszot, amig felebresztette magat. igy becsvartam egy pledbe, ugy ahogy a foton is van. remelem nem ebred majd fel a hercegno apa ebresztoorajara fel 8-kor.

zsiraf. nekem egy kifogasom van a Haber etetovel kapcsolatban, miert nincs hozza teto? Sophie nem tud meg rendes cumis uvegbol enni, a legkisebb lyuku is tul gyors neki. amint bufiztetni akarjuk, visszabukja az egesz kajat. es amig van remeny, hogy rendesen fog cicizni, addig nem is haznalok mast, mint a Haber, nehogy amiatt szokjon le a cicirol. tenyleg rohadt draga.

na mentem aludni.

KépKép
KépKép
mush589

Jó reggelt!

Tegnap este szopi után Hunor elbóbiskolt az apja hasán. A párom valamin felröhögött, mire baba úgy megijedt, hogy 1 óra hosszáig vígasztaltam. Soha nem sírt még ennyire.

Lehet, hogy a szüleimnél tett látogatásnak megvan az "eredménye". Tudtam, hogy a hugom gyerekei betegek, de mivel már régóta szednek gyógyszereket, azt hittem, jobb állapotban vannak. Sajnos nem tudtam megakadályozni, hogy Milán megpuszilja, hozzányúljon, néha talán rá is köhögött. A lényeg, hogy a hajnali szopi közben kicsit szörcsögött Hunor orra - nem volt vészes -, és ritkán ugyan, de köhécsel. Remélem, nem lesz semmi gond. Zalán is nagyon ritkán volt beteg, olyankor is csak 1-1 napig.

Kép
Kép
szeles4

Reggelt!

Mindjárt megyünk 2 hós kontrollra, délután meg csípőszűrésre. Drukkoljatok :)

[quote]n írta:ekem egy kifogasom van a Haber etetovel kapcsolatban, miert nincs hozza teto?

Na, igen, ez nekem is mindig eszembe jut. Ennyi pénzért igazán csinálhattak volna rá.

Kép

Kép
gabilany79

Mági, Zsiráf! Én BEBA HA start aktívat használtam Leventével, most is az van, bár most nagyon kevés kell szerencsére. Ez tökéletesen oldódik hideg vízben is.

Laura! A szopival megkapja az ellenanyagot, lehet nem is lesz beteg Hunor!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

[quote]A írta:sszem, az a legfontosabb, hogy ha már több tejem nem lesz, akkor kevesebb se legyen

Gabi! Én is ugyanígy gondolom. -mi is ugyanúgy eszünk, mint ti, azzal a különbséggel, hogy én a szopik után már nem nagyon tudok fejni, úgy látszik, kiszívja rendesen, úgyhogy a kiegészítés nekünk tápi, de napközben max egyszer kell, 60-90g, illetve este egy nagyobb adag, így aztán átalussza azéjszakát, és délelőtt elég a cici is. Sokszor van olyan is, hogy már jóllakott, mégis kell az üres cici is :) .

zsebi_baba

[quote] írta:n felforralom a vizet, és van hogy hidegen keverem bele a port. Az nem gond ugye?

A hideg víz szerintem nem baj, a forró talán, lehet, hogy van benne, ami elbomlik hő hatására. Egyébként szerintem is simán lehet tárolni hűtőben több órát is, én 24-et hallottam, ennyit nem szoktam én sem, de 8-10óra már előfordult.

Öröklés: Nálunk is anyukámnak és nagymamámnak is voltak ilyen gondjai, úgyhogy lehet benne valami. Nekem pedig mindhárom gyereknél, na de ezt már jó párszor leírtam...

[quote]a írta:zért a tápis babáknak is van előnyük:
elmehettek akár több órára is otthonról

Ez azért nem biztos. Tegnap a szülőiről 1 óra múlva hívott haza a férjem, pedig itt volt a tápi, azzal jóllakott Szabi, mégsem tudta megvígasztalni sehogy. Csak a cici kellett... :)

zsebi_baba

sziasztok..

elolvastalak titeket..szoktam jönni csak nem mindig irok mert általában csavargunk Vivivel..mindig olyan helyet választunk ahol tud szopizni vagy ahol lakik egy barátnő akihez mehetünk a kaja idő van.-

hogy jártam:éjjel sirtam annyira fájt a rágofogam..nem birtam tovább várni,Vivit nem tudtam kire hagyni ugyhogy elmentünk az sztk-ba..
a dr.nő közölte hogy hagyjam kint a gyereket...na én ugy összevesztem vele hogy hogy gondolja hogy a 6 hetes babámat kint hagyom...aztán csinálta a fogam és közölte hogy álljak már fel és csináljak valamit a gyerekemmel mert igy nem tud dolgozni....aztán vissza hivott péntekre gyerek nélkül..azt hittem felrobbanok...

Kép

Kép
nikianya21

Sziasztok!!

Enikő:eddig még nincs problémánk a féltékenységgel(kopp,kopp),mindig ölelgeti,meg félti,de majd kiderül később mikor Olivér is nagyobb lesz.És nálatok ilyen ügyben mi a helyzet?

Niki:hát nem semmi a doktornő,én mondjuk tuti nem mennék vissza hozzá,ha ilyen bunkó.De basszus h lehetnek ilyen bunkók az emberek?Mikor látják h eg ypici babával vagy?Vagy az ilyennek nincs gyereke?nem értem.

szopi-tápi:én nem tudom h van e köze a szopihoz annak h anyum meddig tudott szoptatni,de nálunk ez nem jött be,anyum minket "csak"4-5hónapig tudott,én viszont Rékát 14hónapig.De persze ez nem azt jelenti h most Olivért is addig tudom,és h másnál is így kell ennek lennie...Persze örülök minden egyes csepp tejnek amit Olivérnek tudok adni.
Ja és már én sem mérem h mennyit eszik.

solya051020
Káld

Zsiráf:
A terhességem előtt szedtem a clostyt és a bromot én is.
A szomszédunk kisfia 2 éves múlt, és még szopik. Elment a dokihoz, gofy csináljon valamit, hogy ne legyen több teje, a doki pedig bromo-t írt fel neki, azt mondta ez pár nap alatt elapasztja a tejet.. :shock:

Vera:
Hacsak nem viszed magaddal a babát, mert út közben nehéz tápszert melegíteni :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: