A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Sziasztok,

Katka, sajnálom Ágica elhúzódó betegségét és a mai rohanós napodat. Lehet ám, h ugyanaz a vírus okozta a lázat, náthát és most a hasmenést, vannak ilyen kis agresszív vírusok... Még sok ilyen lesz, amikor neked kell az ügyfélhez menned?
És legfeljebb a mai különóra kimarad a nagylánynak, azért az pótolható, de beteg gyerköccel nem jó mászkálni...

Tehuti, én sem tudom a kérdésedre a választ. De úgy gondolom, hogy nem nagyon van összefüggés. Plusz szerintem elég különbözőképp észleljük azt is, hogy mennyire mozog sokat vagy épp keveset a baba. Valaki ugyanazt már lehet, hogy soknak érezné, amit én kevésnek gondolok :)
A nyugodt baba szülői szemmel egyébként azt jelenti, hogy keveset sír, és már hamar átalussza az éjjeleket, de ez meg sok mindentől függ, ami csak a megszületése után dől el.
Pl. most lehet, h sokat mocorog, de a születése után egy szemlélődő, keveset síró és sokat alvó babóca lesz :) Ha viszont hasfájós lesz, mert kezdetben nehezen bírkózik meg az emésztéssel, akkor bizony sokat fog sírni, és sokszor felkel, függetlenül attől, hogy mennyit mozgolódott a pocakban. No, okoskodást abbahagyom... :)

Pulcsi, a koraszülöttséget nem tudom én sem pontosan, nekem is a 36. hét rémlik vízválasztóként.

Vica, vigyázz magadra, még néhány hetet maradjon bent a babó!

Tényleg sokan eltüntek, Tessza nagyon régen nem jelentkezett, Masut és Mamacsibe sem, Tencsi is csak picit, remélem, nem betegek megint.
Vissza a melóhoz.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

lányok, ez a védőnő nem jön...
Én meg a telefonfóbiám miatt utálnék rácsörögni, hogy most akkor mi van...
De szerintem háromnegyedkor megemberelem magam, csak bosszant, hogy ezért is én fizessek, mert más késik/dolga van/elfelejtett/megbízhatatlan...

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Ja, és még akartam valamit, bocs ha sok lesz.
Mondtátok többen, hogy milyen nagyfiú Samu. Valóban rengeteget változott mióta megszületett, hoztam néhány képet, csakhogy tudjátok, mire számítsatok :)

Samu arcai sorozat

3 hetesen és sárgán
Kép

3 hónaposan apával
Kép

Kb fél évesen vidáman
Kép

Egy évesen komolyan
Kép

Tavaly karácsonykor
Kép

Két évesen - reggel, ébredés után, merengve
Kép

Most karácsonykor
Kép

Itt a vége - egyelőre :) Egyébként érdekes, vannak olyanok, akiknek nem változik ilyen sokat az arcuk a kisgyerekkori önmagukhoz képest. Samu simán letagadhatja a csecsemőkori fotóit
Eldugulok. Látszik, mennyi kedvem van dolgozni...

erpé

nemlajos: a védőnő késhet, ha előtted még másoknál volt, stbb. akár 1 órát is
erpé: hihetetlen fiús Samu! :) igazi krapek, és tök jók a gyerekfotók, tegyetek fel még-még! :) hadd ábrándozzunk kezdő kismamiként

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Samu milyen hihetetlenül szép gyerek! És tényleg mennyit változott! :shock:
Én már olyan kíváncsi vagyok Dömére, kicsit bánom a 4D elmaradását, de hát úgyis az lesz az igazi, amikor először meglátom :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

itt járt a védőnő, teljesen elégedett vagyok, érzem végre, hogy törődnek velem! :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Erpé tök jó nézni a fotókat, ahogy fejlődött Samu! :) Nagyon aranyos! Az még tényleg szubjektív, h ki hogy érzi a mozgásokat. Meglátjuk.....

Nemlajos sztem a késés védőnői betegség. Összes bnőm panaszkodik, hogy vagy késnek, vagy nem is mennek. Ááááá...engem a késéssel és várakozással lehet sírba vinni. :evil:
Nálunk még nem volt, de mondta, h szülés előtt jön majd.

Telefonált az asztalos, a héten hozza a bútorokat!!!! De jóóó!!! Aztán moshatok, pakolhatok!!! Alig várom! :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

A tőkések a munkásosztályt egyre több és több drága áru, épület, és technika megvásárlására fogják buzdítani. Ezzel együtt arra ösztönözve őket, hogy egyre több drága hitelt vegyenek fel mindaddig, amíg a hitelek visszafizethetetlenekké válnak. A bedőlt hitelek csődbe juttatják a bankokat, amelyek emiatt államosítva lesznek, és mindez végeredményben a kommunizmus születéséhez vezet.
K. Marx, 1867
bocsi a nemidetartozóért, csak érdekes

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Samu tényleg igazi hapsi! Nagyon cuki az egy éves kép is( a többi is, de micsoda sérója volt). :lol: :arrow: Sokat változott nagyon.
Nemlajos örülök a véődőnődnek. Végre vkinek bejön amit kap. 8)
Katka hogy sikerült a napod?
Tehuti szupi! Nincs jobb mint minicumókat rakodni. :wink:
Vica sajnálom a tortúrákat. :? Boti amúgy mindig ilyen beszédes. :) A nők kilesznek tőle, ha így marad.
Voltunk 4d-n. Nagyon elfáradtam. Beállították rajtunk a gépet, készült sok fotó, rólam, Katáról, és még "férjem " is volt. :lol: Van egy kb. 1 órás dvd. Képeket nem nagyon tudtak csinálni, Kata folyamatosan arcát a méhfalnak nyomta, odapréselte a kezét (és néha még ott átkarolta a lábát is), így mindig takarta magát, de a lényeg, minden ok vele, és BEFORDULT!!!!!!!!!!!!!!!
Na megyek, mert elsőszülöttem nyúúúúúúúz.
Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli nagyon aranyos a bébi! :lol: Mikor mi voltunk, nekünk is takarta magát, meg befúrta magát a méhfalba. :) A lényeg, h minden oké!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

kukli, de szép arca van! :lol:
pulcsi, ez tök jó, már viszem is tovább!!! :P

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

nagyon édes kis arca van !!! :):):)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

hja, és amit elfelejtettem:
kukli, köszönöm!!!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Köszi a bókokat, dagadt a hasam tőle! :lol: Amúgy Boti pont így nézett ki. Aztán tök más lett belőle. :lol: :lol: :lol: :lol:
Háát Nemaljos, remélem nem buktuk be a mai postát uhu miatt, mert Zsolti még nem tom eljutott e, ugyanis sokat késtem. De ha más nem holnap indul........
Papillon és Nory újításaival:
Kép
Csajok, csúnya dolog lenne, de vannak akik soha (SOHA) nem jönnek. A tábla meg egyre kissebb betűs. Mit szólnátok, ha azokat akik kb. 5 hónapja nem voltak (vagy csak 1-2x) kivenném, hogy azokat jobban lássuk, akik mindig vannak? Megmaradnak, csak nem a kitett táblában. Hm?????
Nora pont egy ikres anyuka alá kerültél. Egy napra vagy kiírva Tencsivel, neki ikrei vannak. :lol:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

én támogatom!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok :)

Köszönjük, hogy táblatagok lehetünk. :lol:

Köszönjük a névdicséreteket, sokat szenvedtem mire kitaláltam őket. 8)
EGy dologért jó ez a kórházi lét.: Nem kell cipőt kötni. :P

Moncsi
Jajj, a májgyulladás...te szegény... :? Nekünk annó emlékszem mikor általánosban jártunk, volt valami vírus és minden szünetben ecetes vízbe kellett kezet mosni. :?

Vica
Kiderült, hogy Kriszti ura hozta be a vírust :evil: HOgy lehet valakinek ennyi esze? :x Na mind1 ma Kriszti jól leordította telefonba, és mondta neki hogy addig a kórház közelébe se jöjjön, míg egy kicsit is rosszul van. :lol: De mostmár jól van Kriszti is, kaptunk mindketten immunerősítő szurit.

Papillon
Boldog szülinapot! :) Igen élve születik, és utána derül ki, hogy mi lesz vele. :(

Katka
Ágicának jobbulást! :(

Pulcsi
Sajnálom a fogadat :( Nekem mondjuk nincsenek rossz élményeim ezzel kapcs mert magándokihoz járok félévente kontrollra, szóval úgymond egészségbuzi vagyok és az ilyen "kötelező" cuccokat mint nőgyógyász, fogorvos, vérkép stb., félévente ha kell ha nem megyek.

Erpé
Samu télleg nagyon sokat változott, és nagyon vagány kispasi lett. :wink:

Kukli
És Tencsivel mivan? Nem szokott jönni? :roll: :( Télleg nagyon szép arca van a babádnak. :)

Nekünk 4D-ről csak dvd van és az is 22 hetesen szal sokat nem mutat. :( Most meg már nem tudunk ugye menni. :cry:

puszi,
Nóri
Vendég

Kukli, sztem is ki lehet a "nemjelentkezőket" venni. Aztán ha többször jelentkeznek, akkor vissza lehetne őket tenni.

Nory, akkor ha élve születik van rá esély, hogy életben is marad??? Milyen lehetőségek vannak?? Bocs, ha felkavaró a kérdés....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!

Én nagyon remélem, hogy nem jelent semmit a pocakban mutatott tevékenység semmit :) Levi nyugodt volt, eleget mozgott, de óvatosan, sosem okozott fájdalmat, úgy feküdtem, ahogy akartam. Az első fél évben igazi mintagyerek volt és az össze olyan ismerős, aki azt mondta, hogy nem kell gyerek, őt látva meggondolta magát :)
Viszont Lilianna nem ilyen. Jön-megy a hasam, gyakran fájdalmasak a rúgásai. Nem fekhetek a bal oldalamra, se a hátamra, csak jobboldalra. Ha ilyen hisztikés marad ....
Majd utólag elmesélem, akkor már lesz viszonyítási alapom.

Üdv közöttünk Nory, szurkolok Nektek!

Papillon, nagyon boldog szülinapot kívánok Neked és vigyázz magatokra. Drukk Neked is megy!

Kukli gratu a beforduláshoz, örülök, hogy nem csak nekem fordult be (remélem úgy is marad).

Kukifrászom nekem is volt, de most meg puncifrászom van :)

nemlajos, gratu Neked is a klasz kecóhoz.

Katka, vigyázz magadra.

Most hirtelen ennyi, ha valakire nem reagáltam volna, akkor 1000 bocs.
A fiúk meggyógyultak, Levi is ment ma már bölcsibe. Viszont most nekem sikerült lepukkannom. Hangom az szinte semmi, ja és éjjel alig alszom. Nem elég, hogy nem fekhetek akárhogy, be van dugulva az orrom és sajnos nem zár már rendesen a gyomorszájam :( Állandóan a torkomban érzem a gyomorsavat, életemben nem kellett eddig szódabikarbónáznom, bezzeg most ... :(
Második hete vagyok itthon, de ma először sikerült valamit alkotnom. Konkrétan csináltam helyet Levi szekrényében Lilianna cuccainak. Lassan elkezdek én is mosni és vasalni.
Ja és közben gyüjtöm a szakdogához az anyagokat is. (erpé, köszönöm a kezdősegítséget!!!!!)

A lista részemről is módosítható, feltéve, hogy engem nem vesztek ki :)

Kép

Kép
gabka77

Tehuti
Mostmár nem kavar fel mert már az ikrekes topikba is leírtam egy párszor meg mindenki kérdezi stb.

Az van, hogyha időben észrevették volna, hogy ez a baj, akkor van egy olyan módszer, hogy a hasamon keresztül vért adtak volna a babának folyamatosan. És akkor semmi baja se lett volna. De mi vel nem derült ki időben (amiből per lesz), ezért ha most elkezdenénk akkor is 90%, hogy különböző betegsége lenne. És mi akármennyire is gonosz dolog 2 baba mellé nem merünk bevállalni egy beteget. :? Ezért ha megszületik majd, akkor van egy bizonyos idő ( nem tudom pontosan mennyi) amíg PIC-ben fejlődhet és ha gépek nélkül nem lesz képes az életre vagy csak komoly betegségeekkel akkor leveszik és meghal. :(

36.hét előtt koraszülött a baba? :shock: Akkor velünk mi lesz a 31.hetünkkel? :?

puszi,
Nóri
Vendég

Nemlajos, örülök, h a védőnő szimpi volt. Majd mesélj kicsit bővebben is.

Gabka, jobbulást neked! és jó szakdolgozást! :)

Kukli, örülök, h befordult a kiscsaj, és nagyon szép arcocskája van. és zseniális Boti telefonálós jelenete :) Szerintem is szedd ki a táblából nyugodtan azokat, akik hónapok óta nem jelentkeznek, aztán ha újra előkerülnek, természetesen kerüljenek vissza.

Nory, nekem is a 22. héten készült 4D UH, de azért azon is látszanak az arcvonások. Persze még nem ilyen babás-telt, mint amit most Kukli mutatott, de azt majd látjuk születésük után :)

Pulcsi, fogorvoshoz kitartást!

Katka, végül hogyan alakult a napod? Remélem, minden rendben van / volt.

És köszi a Samudicsiket! Az tény, h őt soha nem nézték kislánynak, mindig pasis volt. Többiek, akik már több gyerekesek, nem akartok fotókat mutatni a nagyokról - akár ilyen volt, ilyen lettet? Tényleg jó őket nézegetni. Aztán hamarosan jön a márciusi eresztés :)
Jön a fürcsi, mennem kell!
Üdv:

erpé

ha gondolod, ezt a két blogot is olvasgasd, itt korababák vannak, Sára 24., Zoárd 28. hétre születtek:
http://sudve.freeblog.hu/
http://newworldorder.freeblog.hu/
főleg az utóbbit ajánlom, sokat számított az a 4 hét pocakon belül!
Nem lesz semmi baj, ha rajtunk múlik, mi küldjük a pozitív energiákat!!!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nory, sztem nem gonosz dolog, hogy nem szeretnétek egy beteg babát. Én mindig azt mondtam, hogy ítéljenek el, és önző dolog vagy sem, de ha kiderült volna, hogy beteg a babám a terhesség elején, akkor nem tartottam volna meg. Nem tudnám végignézni, hogy szenved vagy állandó ápolásra szorul stb.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Erpé
nagyon helyes ez a sorozat Samuról! :D tényleg nagyon pasis!

minket többször is fiúnak néztek!

itt a sorozat Fanniról:

Kép
1 napos Fanni

Kép
fél éves Fanni

Kép
1 éves Fanni

Kép
másfél éves Fanni

Kép
2 éves Fanni a Billy Idol-os korszakból! :lol:

Kép
2 és fél éves Fanni

Kép
pár napja készült

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

Papillon: Nagyon sok boldog születésnapot kívánok én is Neked!!! Vigyázz magadra továbbra is, hagyd, hogy kényeztesenek. :wink:
Jó, hogy otthon pihenhetsz.

Kukli: nagyon aranyos a pici babád. Kicsit irigy vagyok rád a 4-D miatt
:oops:

Erpé: tényleg mennyit változott Samu. Milyen nagy fiús!!

Katka: veled aztán mindig történik valami. Remélem Ágica jobban van. Hogy telt a napod? Sajnálom a görcsöket.

Nemlajos: nagyon szuper az új otthonotok!! A lábdagadást sajnálom. Az viszont jó hír, hogy szimpi a védőnő.

Nory: üdv közöttünk. A többiek már mindent leírtak, én nem akarom őket ismételni, csak annyit, hogy nagyra becsüllek!! Sok erőt továbbra is!! A nevek tényleg jók.

Pulcsi: kitartást a fogászathoz. Én utálok járni a fogorvoshoz. :oops: :oops:

Voltam orvosnál azt mondta minden rendben. Tehát a védőnő, hiába ijesztgetett. A doki azt mondta, hogy a második terhességnél már "normális" a 2000-es méhszáj. Holnap megyek tanácsadásra a negyedik pecsétért. :D Ti hallottatok már arról, hogy szemészetről kell kérni véleményt a szülés előtt? Mert nekem kell.

banokla

jajjjjjjjjjjjjjj, a Fanni is olyan szép!!!
Ne csináljátok már, csajok, nekem még vagy 5-6 hetet várni kell alsó hangon is, hogy meglássam az én utódomat!!! :lol:
(csak rakjátok fel a képeket nyugodtan!)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Kukli
szuper a kép a csajodról! nagyon ügyes, hogy befordult! 8) Boti nagyon aranyosan telefonál! :D

Katka
sajnálom a nemalvást. rémes lehet... megoldódott a mai napod?
én is kezdek rosszabbul aludni. rossz álmaim vannak, és minden fordulás egy tortúra... :roll:

Nóri
én is így gondolkodom a beteg babákról... erre születni kell, hogy valaki bírja lelkesen csinálni, akkor is, ha beteg a gyereke... én sajnos nem vagyok ilyen...

Pulcsi
sajnálom a fogadat! nekem is 4-et tömtek Fannival...

Nemlajos
szuper, hogy szimpi a védőnő!

Kukli
én is egyetértek a táblával kapcsolatban!

én is úgy tudom, hogy nincs összefüggés a pocakmozgás és a kinti temperamentum között...

én néztem a hétről-hétre sorozatban, 34. héten még 95% esélye van a túlélésre a babának, 36-tól már 100%!!! na jó, 99,9999%

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csajok! Kérhetem, hogy mi is felkerüljünk a listára? :oops: :oops:
Nincs semmi baj, ha úgy döntötök, hogy nem vagyok elég aktív tag.

banokla

Csibb nagyon édes Fanni, nem csodálom hogy fiúnak nézték azzal a séróval :D Pannát is egy darabig fiúnak gondolták, pedig már minden rózsaszínt ráadtam, de volt hogy még úgy is rákérdeztek :shock:
Majd én is keresek képeket :wink:

Csajok akinek már van gyereke, nektek mikor fekszenek le aludni? Mindig ugyanakkor?
Panna most is épp üvölt a fürdőben :cry: Az a legújabb, hogy húzza az időt, mire nagy nehezen elindul a fürdő felé fürödni akkor eszébe jut hogy kakilnia kell. Tegnap legalább 20 percig csücsült a WC-n :roll: utána még fürdés, mese.. aztán már 10 óra van mire megy aludni.
Nagyon zaklatott mostanában, lehet hogy a kistesó miatt, de már tényleg nem tudom mit csináljak :(
Ma du. 10 percenként odabújt hozzám hogy ő nagyon szeret engem és ugye most nem viselkedik rosszul, aztán pár perc múlva persze valamiért rászólok... Azt hiszem nagyon nehéz eset a kiscsaj :(

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Csibb
ÁMulok és bámulok, hogy Fanni milyen gyönyörű :shock: :D Főleg az 1 évesen...a 1,5 évesen pedig a haja... :lol: ÉS most már kész hölgy :wink:

Nemlajos
Köszi a linkeket télleg nagyon éerdekesek. A pozotív energiákat is nagyon aranyos vagy! :)

Tehuti,Csibb
Jó lenne ha mindenki így gondolkodna...mi nagyon sok mindenkitől megkaptuk, hogy milyen szívtelenek vagyunk stb.,stb :? :(

Banokla
Én azt tudom, hogy annak kell szemészeti vizsgálat aki szemüveges vagy rossz a szeme, mert egy bizinyos dioptrián felül nem lehet hüvelyi szülés.

puszi,
Nóri
Vendég

Csibb tényleg nagyon helyes Fanni. Tök jó így nézni őket, hogy fejlődnek... :)

Nory ne törődjetek senki véleményével.

Na jóéjt mindenkinek!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Nory: valami ilyesmire gondolok én is. Gergőnél is szemüveges voltam, de akkor nem kellett véleményt kérnem, simán szültem.

Vica: Gergő általában 9-10 körül fekszik le, ha délben alszik, akkor van úgy, hogy 11kor is fent van(ágyban fekszik ugyan). Reggel általában 9-10 ig alszik. Hála Istennek nagyon jó alvó.
Nálunk kb.2-3 hete kérdezi, hogy szeretjük e, haragszunk e rá, szomorúak vagyunk e. De ezt naponta nagyon sokszor. Mitől lehet??? :roll: :roll:

banokla

Nory, én sem vállaltam volna a gyereket, ha kiderül, hogy beteg.
Szerintem így is túl sok a sérült ember, aki élete végéig rászorul a szüleire. Mi lesz vele, ha már a szülei nincsenek?

Vica, nálunk a fürdés 7 és 8 között van és a fekvés fél 9 után történik, de legkésöbb 9kor.

Na én is teszek fel képeket :)
Levit sosem nézték lánynak :)

Kép 12 órásan

Kép 4 hónaposan

Kép 8 és fél hónaposan

Kép 1 évesen (a másik kisfiú 3 hónappal idősebb :) )

Kép Másfélévesen

Kép 2 évesen

Kép napokban készült

Kép

Kép
gabka77

Csibb, nagyon édes Fannilány! És látom, neki sem volt valami nagy sörénye élete első fél évében. Olyan kis kopirnyók tudnak lenni... Az első éves képein pedig már nagyon hasonlít a mostani Fannira, persze babásabb kiadásban. Billy Idol korszak zseniális :)
És gondolom egy éves kora után már nem nagyon nézték fiúnak Fannit, onnantól nagyon csajos.

Nory, nagyon szorítok nektek, és a legkisebb lánykának külön is. Szerintem teljesen érthető a döntésetek, hogy ha úgy alakul, akkor elengeditek...
Ikreknél úgy tudom, másképp számolják a koraszülöttséget, normális esetben is az ikerterhességek hamarabb végződnek, mint 40 hét. És tény, hogy a 32. hét környékén született babák már tkp készen vannak, csak még kicsit soványkák...
Lépek pihizni, jó éjt!

erpé

Hú, mennyit írtatok!

Levisorozat is szuper, igazi kis vasgyúró volt! A 3 hónappal idősebb kisfiúval készült kép nem rossz, ilyen élményeink nekünk is vannak :) Milyen magas most Levi és hány kiló?

Banokla, küldjed el az adataidat pü-ben Kuklinak, és belevarázsol a táblába. Örülök, h a doki megnyugtatott és nincs gond.
Most már tényleg lépek.

erpé

Levisorozat is nagyon jó!!! :D ő végig hasonlít magára!!

köszönöm a Fannidícséreteket!

Erpé
igen, sokáig kopi volt, aztán mikor már elkezdett volna nőni a haja, elkezdett hullani... ezért kellett letolni a hajnyíróval, onnantól kezdve pedig nem akart lelapulni neki. ez volt a billy idolos korszak. komolyan mondom, már vagy 10 cm-es volt a sérója, és még mindig égnek állt minden hajszála. nagyon vicces volt. úgyhogy azért még akkortájt is nézték fiúnak, hiába volt full rózsaszínben akár...

Vica
mostanában nálunk is nehézkes megint az alvás dolog. nem nagyon akar már napközben aludni. ha nem alszik, akkor 7-kor fürdés, 8 körül már alszik. ha alszik du. akkor 10-fél 11 körül alszik csak el... és mi is 9 vagy 9 után kelünk ilyenkor. de ha korán alszik este, akkor sem kel korán reggel, hogy helyreálljon a rend... :roll: most még nem zavar, legalább én is tudok aludni sokáig, de ha ovis lesz, akkor gondolom előbb le is fog feküdni, mivel korán fog kelni.

Nóri
na, hogy erre valaki megjegyzést tegyen, az elég felháborító. mindenkinek joga van eldönteni, hogy mit vállal és mit nem. gondolom, akik megjegyzést tettek, nem neveltek fel beteg gyereket... :twisted: más f...-val pedig könnyű verni a csalánt... már bocsánat... :oops:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Gabka Levi is nagyon édes pofa :) Jól emlékszem, hogy ő magas, tehát a képen a másik kiscsávóval, a másik a kisnövésű :roll:

Nory szerintem sem kell foglalkozni ilyen véleményekkel, csakis a ti dolgotok :wink: Amúgy én is egyetértek veled.

Banokla Gergő nem jár oviba?
Érdekes hogy ő is ilyenekkel foglalkozik mint Panna, akkor lehet hogy tényleg a tesó miatt van. Csak azt gondoltam, hogy Pannánál ez most nem jelentkezik annyira, hiszen van már egy tesója. Vagy pont azért tudja mivel jár ez :D
Amikor Bulcsúval voltam terhes akkor nem volt ilyesféle probléma, igaz hogy még csak olyan 2-2,5 éves volt, akkor inkább utána jelentkeztek a problémák, na persze semmi komoly.

Alvás: hát Panna ha korán kel akkor sem fekszik le időben. Azt hiszem a gond az, hogy először fürdik Bulcsú, akit viszont nem akarunk nagyon korán letenni, mert akkor tutira kukorékol már 6-kor, így aztán elmegy az idő mire a Pannához jutunk.
Néha bepróbálkozunk az együtt fürdetéssel, de túl sokszor végződik veszekedéssel. :( És mivel párom fürdeti őket mostanában, ő meg azt jobban kedveli ha külön-külön fürdenek.
De van egy olyan érzésem, hogy mire hárman lesznek muszáj lesz valamit változtatni, mert különben 11-kor fekszik le Panna :?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sokmindenről lemaradtam, alig győztem visszaolvasni, csak lefekvés előtt bekukkantottam egy hsz erejéig. Sokat gyengélkedtem a napokban, de próbáltam sétákkal, levegőzéssel erőre kapni, nagyon jót tud tenni. Amikor bírtam pakoltam :lol: pihi helyett, már szinte tényleg minden kész Maja érkezésére, remélem addig marad a lakás, mienk is eladó, vagy egy ugyanilyet szeretnénk máshol, csak erkélyeset, vagy egy 1+2 szobást, az lenne az álom, Majának lenne külön szobája :D

Nory, üdv itt, kitartást, sok erőt kívánok!

Papillon, Boldog Szülinapot, Üdv itthon, vigyázz magadra

Nemlajos, győnyörű a konyhád :D :!: :!:

Samu, Fanni és Levi is nagyon édes a fotókon, tök jó ez a kronológiai sorrend :) és az esti hattyúetetős valami csodás. :o

Vica, kitartást Pannához, szegényke nagyon fel akarja magára hívni a figyelmet :wink:

Kuklika, nagyon szép arca van a kiscsajnak a pociban, hogy kivehető a formája. :o

Katka, ruhára nem lesz gond :wink: tök jó

Úgy látom nincs is már senki, bár Vica is még nem rég itt járt :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Maja fészek :) :
Kép Kép Kép Kép
Ezt nemrég kaptam Kamillánkról, ki gondolná, hogy még csak Októberi baba :D
Kép :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Kukurikúúúú!
Remélem Katka szépet álmodott, Ágica pedig sokkal jobban van. :)
Csibb! Fanny első képéről nem ismerném fel. De egy évesen már nem tagadható. A Billy Idol-os no comment.... Husi ez a csaj mindenhogyan! :lol: :lol:
Banolka a szemüvegeseknek kell szemészet úgy tudom, de mivel nekem (kop-kop) jó a szemem, nem igazán értek hozzá.
Vica sztem ahogy okosodik normális, hogy kicsit belázad a fekvés ellen, de mivel nekem Bobó kisebb, nem tom. Néha egy 10 percet ráhúz a fürcsi utánra egy kis olvasással, tiltakozni tud (NEMNEMNEM), de ő könnyen elalvó. Lehet tényleg kicsit zaklatja a kistesó dolog. Nálunk sem úgy jön már le mint másoknál. Kifejezetten kerüli a hasam, ha szóba hozzuk elvonul. Irigylem Csibb-et, és hagyom Botit. Majd ha lesz huga, szembesül vele. Neked kitartás. Lehet ő lesz az egyik legnagyobb segítséged, és kezes báránnyá válik szülés után. :)
Gabka egy vízben evezünk, szinte mindenben. Nunipara, meg minden. Még lehet talizunk is a kh-ban. Boti pont 5 nappal előbb jött. Levi mennyit változott mindig, legalábbis nekem meg úgy tűnik. :roll: Micsoda kis husi volt. Zabálni való!!!!!!! Az utccsó kép csokis????? A pelusozós képeket úgy imádom!!!!!!!!!!!!! Mi is sokat csináltunk.
Na később ha nem alszik Boti a dvd-je mellett, rakok fel én is ilyeneket.
Nory a 32. hetet azért árják egm, hogy már biztonságban legyetek. Ne izgulj, koraszülés az ikreknél nem akkora dolog, miden rendben lesz, csak kicsit még élvezheted a kh-i kosztot. De megéri. :lol:
Bea nagyon hangulatos a szoba, Majabirodalom! Nagyon szép! Máskor pedig nem eltűnni. Tudom nem sokáig voltál el, de te sűrűbb fajta vagy ennél. :wink: Kamilla micsoda kis gombóc! Nagyon édes!!!!!!!!!!!!!
Ha jól hallom kezdődik a napunk. Ma vendégeink lesznek egész nap. De ha lesz időm mielőtt ideérnek, keresek Bobó képeket én is.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kép
Ha vmit rosszul csináltam szóljatok. Elég cikis feladat. :oops: :oops: :oops: :( :( :(
kuklika
Budapest VIII. kerület

Jó reggelt!
Ma jelnyelv, és kérvény, hogy egy hónappal hamarabb vizsgázhassak (febr. 24)
Aztán megint nem lesz netem, ha valami történik, számomat tudjátok!
Vigyázzatok magatokra, első babákkal megvárni mindenképp!!! :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Fanni nagyon szépecske! gyönyörű kékszemű. Fiúk előle el kell majd rejteni! :)
Levi is mennyire fiús! Bírom az ilyen dögös fiús kispasikat:)
Kíváncsi vagyok, a miénk sötét lesz-e/ fekete haj-szem/ vagy szőke kékszem, mint apukája? :)De bizti édes lesz.
Mostanában túlérzékeny vagyok, és mindenen bőgök, azon is, ha elképzelem a szülést. Ez már a végefelét jelenti?
Másik:fiús anyukák:!!! hogyan kell kukacot ápolni? mindennap tisztitani kell, vagy csak hetente?

pulcsi

Köszönöm a Levibókokat :)
Az utolsó képen kakaóscsiga evés utáni mosakodás előtti állapot látható :)
Sem a párom (190cm) sem én (176 cm) nem vagyunk kicsik, persze, hogy a gyerek magasabb Bencénél, akinek apukája talán olyan magas mint én, anyuka meg nincs 160 cm :)
Levi most 16 kiló és 96 cm és most épp a sokat evős korszakában van, ami azt jelenti, hogy többbet eszik mint én :)

Kukli, poén lenne talákozni, de remélem Lilianna sem várja meg az időpontját :)
Levi 11 nappal született előbb és így is már 3770 g volt (mekkora lett volna, ha bent marad még 2 hétig :shock: ) Állítólag a második mindig nagyobb, szóval remélem Lili is előbb kijön :)

Pulcsi. a kukacot minden nap meg kell mosni, pláne, ha már felhúzodott.
Nekünk elég korán sikerült felhúznia a doktornéninek az előbört (kb 6-8 hónapos korában), de a barátnőméknek, csak sokkal később húzták fel.
Nem tudom, hogy a többieknél hogyan volt, de kicsit be is volt gyulladva, mert "túrós" volt.
Viszont öblitgettük betadinos oldattal és kb a 3. napon már rendbe is jött. Azóta minden fürdésnél alaposan megmossuk és nincs is gond vele.

Kép

Kép
gabka77

Pulcsi igen, a vége felé megint pityergő, hormonoktól túltengő anyukák vagyunk. :wink:
Pöcit 0,5 évig nem kell bántani. Megoszlanak utána is a vélemények.
Botka pár naposan
Kép
Fél évesen
Kép
1 évesen (mátrix)
Kép
1,5 évesen
Kép
Napokban
Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Nagyon helyesek a gyerekek!!! Nőnek, mint a bolond gomba... :wink:

Bea szép a Maja fészek. Jaj, már nagyon várom, hogy hozzák a bútorunkat. :D

Gabi
Kép

Kép
tehuti

sziasztok

A februáriaknál megvan a 3. baba :D:D:D

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok! :) gyerek-fotók szépek!

Nóri: üdv. itt! Tavaly unokahúgom járt így, mint ti! Azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy csak két baba volt benne, de egypetéjűek, és az egyiknek nem jutott elég vér. Sorvadozott szegény, majd a huszonakárhányadik héten elhalt. De! Folyamatosan adtak valamit az unokatestvéremnek, meg állandóan vizsgálták, és teljesen időre szülhette az egészséges babát! Gondolom nálatok a többes létszám miatt már a hely is eleve kisebb...
De ne aggódj, a 30. hét a vízválasztó, onnantól jelentősen javulnak az életesélyek. A betöltött 37. héttől már nem számít koraszülöttnek a baba (nem emlékszem, ki kérdezte)

Erpé: Luca se alszik valami jól mostanában, én a Kistesó számlájára írom, azért valamilyen szintű szorongás biztosan van bennük, még akkor is, ha max. szeretetet, odafigyelés, magyarázatot stb megkapnak. Éjjelente gyakran ébred, átkiabál, "anya gyere", odamegyek, nincs semmi különös, sztem csak meg akar győződni róla,. hogy megvagyok.

Kopaszi-gátnál én is benne lennék kacsaetetésben tavasszal. :)

Vica: nekem így messziről egyértelműnek tűnik, hogy Panna féltékeny, és most jön még egy trónbitorló, és sokkal jobban felfogja, mint Bulcsút. Ráadásul érzi, hogy problémásan viselkedik.
Esti fekvés: én ebben nagyon szigorú vagyok, meg is van az eredménye, 7 körül zuhany, utána meseolvasás, 8-ra alszik. Igaz, hogy hatkor kel, viszont este legalább van egy kis magánéletünk. Luca is bepróbálkozott sok mindennel, hogy húzza az időt (még éhes, stb.) erre azt vezettem be, hogy ha fürdés után átlépi a küszöböt, onnan már ki nem jöhet, csak reggel. Ha nem jön második szóra zuhanyozni, akkor jön a visszaszámlálás, hogy ha most nem jössz, már nem lesz három, csak két mese... Ez csak párszor esett meg, tudja, hogy betartom, úgyhogy spurizik.
Muszáj bizonyos dolgokban következetesnek lenni, mert ránőnének a fejünkre. 8)

Nemlajos: konyhád nekem is tetszik, jó vétel volt!

Bea: Maja szobája...ez igen! Imádom a borvöröset, jól látom a fal színét?

Papillon: Isten éltessen, vigyázz magadra!

marq
Kép
Kép
marqueza

sziasztok!

Nory üdv köztünk! kitartás és le a kalappal előttetek! Jánosban jó kezekben vagytok!

Bea, nagyon szép a Maja-lak! tetszik hogy ilyen élénk a szoba színe.
a pelenkázó viszont nem a legjobb így, mikor mocorog már a kicsi jobban (pár hónapos korában, +fordul stb), nem lesz stabil... másnak is van így?

Kuklika, nagyon édes Botka :) lányom nézte is, hogy "babababababa" :D
a picilány 4D-s fitója is édes :)

Nemlajos, mennek a drukkok a mai vizsgádra meg ami még hátravan!

Papillon, utólagos boldog szülinapot! :)

Gabka, Levi nagyon pasis tényleg, igazi sármőr :)
neked jobbulást!!!

Banolka, nem a dioptria a fontos, hanem a szemfenék állapota. legalábbis azt nézi a szemész. a papírra viszont azt fogja írni, amit TE szeretnél! mármint hogy császárt vagy nem. ezt sehol máshol külföldön nem csinálják, csak nálunk! még sehol nem hallottam olyat, hoyg szülés közben valakinek levált volna a retinája, az sajnos bármikor máskor is előfordulhat. maximum annyi lehet még, hogy hagynak a saját tempódban kitolni, nem utasítgatnak, hogy ne erőltesd meg magad, illetve esetleg lehet epidurált javasolni. (Boros Judit drnő véleményét idézem kb a Kismamából).

Tehuti, hajrá pakolászás!!

Csibb, Fanni kész
:lol: :lol: igazi kis hölgy, és az a punk haj!

Erpé, Samu is micsoda pasi, helyes ő is! :) :)

Kép
Kép
mamacsibe

sziasztok!

Nory üdv köztünk! kitartás és le a kalappal előttetek! Jánosban jó kezekben vagytok!

Bea, nagyon szép a Maja-lak! tetszik hogy ilyen élénk a szoba színe.
a pelenkázó viszont nem a legjobb így, mikor mocorog már a kicsi jobban (pár hónapos korában, +fordul stb), nem lesz stabil... másnak is van így?

Kuklika, nagyon édes Botka :) lányom nézte is, hogy "babababababa" :D
a picilány 4D-s fitója is édes :)

Nemlajos, mennek a drukkok a mai vizsgádra meg ami még hátravan!

Papillon, utólagos boldog szülinapot! :)

Gabka, Levi nagyon pasis tényleg, igazi sármőr :)
neked jobbulást!!!

Banolka, nem a dioptria a fontos, hanem a szemfenék állapota. legalábbis azt nézi a szemész. a papírra viszont azt fogja írni, amit TE szeretnél! mármint hogy császárt vagy nem. ezt sehol máshol külföldön nem csinálják, csak nálunk! még sehol nem hallottam olyat, hoyg szülés közben valakinek levált volna a retinája, az sajnos bármikor máskor is előfordulhat. maximum annyi lehet még, hogy hagynak a saját tempódban kitolni, nem utasítgatnak, hogy ne erőltesd meg magad, illetve esetleg lehet epidurált javasolni. (Boros Judit drnő véleményét idézem kb a Kismamából).

Tehuti, hajrá pakolászás!!

Csibb, Fanni kész
:lol: :lol: igazi kis hölgy, és az a punk haj!

Erpé, Samu is micsoda pasi, helyes ő is! :) :)

Kép
Kép
mamacsibe

bocsi, kétszer ment :oops:

rólunk: hétvégén nagy szobaátrendezés volt, Linda ágya átkerült a mi szobánkba végre (amúgy sem volt értelme a gyerekszobának, mivel velünk alszik. bár remélem, előbb-utóbb csak megszokja a kiságyát).
a pici ágyát most hétvégén rakjuk össze, ő is velünk egy légtérben lesz :)
az éjszakai fordulások nekem is borzasztóak, nehéz a pocak már nagyon. éjjel megint nem tudok aludni (ha felébredek pisilni hajnalban), már az sem válik be, hogy nappal nem pihenek, hanem kilométereket sétálok-játszóterezek Lindával. :?
ma házidokitól kérek beutalót vérvételre-vizeletre, lehet ekg-t is csináltatok vele. jövőhéten pedig költözünk pestre, hogy közel legyünk a kórházhoz.
ctg jövő péntek, hajajaj :)

alvás: nálunk sincs egy időpont rá. nappal általában a babakocsiban szundizik Lindám, este pedig apafüggő, mikor fekszünk le. elég későn ér haza, 10 óra a legkorábbi, mikor el szoktunk dőlni.

Kép
Kép
mamacsibe

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: