A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Ismét jelen! Én nem tudom, hogy mit carakszik a netünk :evil:
Ma a fiam valami mintagyerek továbbra is! Ma még csak egyszer sírtunk, mikor szájbapisi után át kellett öltözni, az nem jött be. Levegőztünk fél órát, ott bealudt, majd kaja és megy minden, mint a karikacsapás :D :D :D

Hanna: bizony, enni kell!!! Nem esne jól semmi??

Mágnes: enyéám gyerek is ébred 2,5-3 óránként átlagm, hogy enni kéne...Kivéve éjjel, akkor alázattal durmol!

Jandrea: örülök, hogy jól vagytok!!!

Erzsébet: én is remegtem nagyon a műtét alatt, mondjuk spinált nem kaptam, csak az EDA-t mélyítették, de nagyon gáz volt :roll:

Zitocs: a kerekedéssel meg a nyugival nincs baj, kaki is annyi van, hoghy Dunát lehetne vele rekeszteni. Úgy néz ki, a napokban meg is indult a mérhető hízás :D

Sahli: én Hipp Natalozok. Eredetileg elevitet szedtem, de sazerintem ludas volt abban, hogy az elején carul voltam. Ez a Hipp korrekt.

KépKép

KépKép
kata8110

Hanna: sztem a kórház összes takarója a mi szobánkban volt :roll: 2 a pelenkázón, meg nem tudom mennyi a mellettem levő szekrényben. Ezért nem is lehetett rendesen becsukni :evil:
Örülök, hogy szép a sebed :D

Enyém gyerek most nem minta :( már vagy fél órája nem tudom, hogy mi a baja. Volt tisztába rakás, cici, büfi, és még üvölt. Nem folyamatosan, de gyakran rázendít :( most letettem. Kézben is sír :( hátha van még kaki vagy akármi, és így könnyebben kidolgozza.

Hallásvizsgálat: na, majd csekkolom, csináltak-e. A látás- és hallásvizsgálat közül egyiket nem csinálták meg.

Enikő: sajnálom a sok sírást :(

Csöre
csöre74

Batkata! Nem semmi a szüléstörténeted! Eljutni a kitolási szakig és utána császár..... Nem lett volna jobb ha megszülöd, mindenképp császározni kellett?

Bartika! Nagyon aranyosak a gyerekeid! De jó, hogy ilyen sok tejed van! És nem semmi, hogy ilyen hamar beindult. Bár kellett is, ha a fiadnak ilyen jó étvágya van.

Gombocmakka! Kitartást! Nemsokára már te is babázól.

Erzsébet! Remélem már rendben vagy! Mitől gyulladt be a melled? Tej maradt benne?
Nellike nagyon szép formás baba!
Az infacol már az első adagtól használt nektek?

Hanna! Csini vagy!
Enned kell akkor is, ha nem kívánsz semmit.
Jó dokinénid volt, hogy a megfelelő időben megfelelő döntést hozott és nem lett bajotok! Hogy vagy? Fáj még a műtéti heg?

Mágnes! Nagyon ügyes vagy!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Batkata! Most jutottam oda, hogy elolvastam a blogodat! Nem semmi., amiken keresztülmentetek! De tényleg, miért kell rásegíteni a tágulásra (kézzel),ha császár a vége? Engem is vizsgáltak többször is fájás közben, azt hittem, kiugrik a szemem a helyéről :oops: OK, mi elvben hüvelyi szülésre készültünk, szóval kellett is vizsgálni. De az a lényeg, hogy jól vagytok Borcsival együtt!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Sahli!
"Nekem sajnos nem megy ez az ágyban szoptatás mivel még mindig kell a bimbivédő, a másik cicire meg a gyüjtőkagyló. Tiszta vicces mire mindennel felszerelkezek az éjszaka közepén "
Ezzel én is így vagyok! :D
Bár nekem ez a gyűjtőkagyló nem működik rendesen, folyton le akar esni és az a kevés tej is kifolyik belőle, amit felfog!

Jandrea! Üdv újra itthon! Várjuk a képeket!

Hanna! Olivérnek éjszaka fáj a pocija?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Nagyfiam itthon, csinálja a leckét, Borcsival ma voltunk először kettecskén...
Hát délelőtt húztam a lóbőrt, Borcsi hol evett, hol nem, jókat rottyantott, a megfelelő hagszeres kísérettel (=üvöltött).
Most alszik.

Attrakció peluscsere közben: nekem Marci alakított sokat (saját feje lepisilése, szőnyeg, anya, apa, vendégek, doktornéni, védőnő "megtisztelése"...)
Julcsi-sztori: mikor jöttünk haza a kórházból a hazamenős ruhámat rottyantotta le lesből támadva, még szerencse, hogy volt egy ingem, amit rávehettem a hóbelevancomra.
Borcsi: még nem nagyon alkotott...

isarenikő: nem szülhettem meg, kockázatos lett volna, a kiindulási pont a programozott császár volt..
Azt még nem írtam meg, hogy mit mondott a doktornéni a császár után:
pergamen vékonyságú volt a méhem, Borcsi-szabadítás után úgy kellett összebányászni a részeit a pocakomból... Ehhez a művelethez állítólag hívtak még egy dokit.
Azt mondta, hogy nem sok kellett a szétrepedéshez, s akkor ki kellett volna venni a méhemet... :shock:
Mondjuk ez utólag derült ki, de volt előzetesen három olyan ok, ami miatt programozott volt a csaszi: az elősző császárok, a korábbi hegszétválás és az, hogy az első kettőt se tudtam megszülni, mert nem fértek volna ki, túl keskeny a csípőm (téraránytalanság)...

kata! Irigy-irigy, nálunk Borcsi még nem ilyen 3 óránként evő, van, hogy bealszik délután (a'la éjszakai durmolás), ilyenkor éjjel aktívabb. (Ennek én nagyon szoktam örülni...) Szóval igyekszünk a napirend betartására, de nem mindig megy, inkább többször nem, mint igen. Hogy hogy lesz ebből márciusi feszes napirend - gyerekhazahozatallal? :shock:

Pocak: hát lányok, nekem nagyon nehezen megy vissza pocak, bár előtte sem voltam az a laposhasú... Most majd remélem, idővel sikerül leadni néhány kilócskát. De most még eszem, ami jólesik.
Illetve a doktornéni tanácsára nem iszom tejet, nem eszem mogyorót, s a többi tejtermékkel is csínján bánok... Amit, valljuk be, elég nehéz betartani.
Rettentően hiányzik a sajt (ezt a tilalmat nem is vagyok hajlandó betartani, a sárga sajtokat pl. ementáli eszem), a tejet nem bánom, szerintem nem sok tehenet látott, s ha igen, az is tápos. Házi tejet meg nem tudunk beszerezni - elég kevés a szomszédban a tehén... ;)
S hogy miért? Mert a gyerekeim allergiásak, Julcsi ekcémás, s egy csomó kajára allergiás volt, Marci asztmás - allergia miatt...

Na megyek, Borcsa ébredez, s még addig el akarom olvasni a gyerekem félévi értesítőjét. :shock: :? :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Bocs Csajok.. Bepunnyadtunk. :oops:

Enikő! Nem hasfájós, hanem keveri az éjszakát a nappallal.
Hihetetlen egy fazon. :)
Laca most hozott mérleget, 90-et szopott.
Elég az?
Műtéti heg nem fáj. Már el is felejtettem a császárt. Sőőőőt, már másnap vállaltam volna a kistesót. :)
A dokinénimnek pedig örökké hálás leszek. Azt hiszem megérdemli, hagy megemlítsem a nevét: Dr. Atalay Katalin.
Te hogy vagy? Sebed?

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sziasztok!

Lányok mi van Katuskával? Van valami hír? Petra nem akar kicuccolni???

Az én fiam végigordította a délután olyan görcsösen kapkodja fel a lábát, úgyhogy infacol ide vagy oda szerintem fáj a hasa........
Szerencsére az éjjelek egész kultúráltan telnek...egyszer eszik éjszaka.....úgyhogy nem is nagyon karikás a szemem :lol: .
Igaz az éjszaka után igényli a dupla kaját, ébredéskor 7 és 8 között aztán 10-kor újra........túl hosszú még neki az éjszaka.
Nekem meg túl rövid. Bár nem panaszkodhatok, alszunk jól...ha visszagondolok hogy a nagy fiammal mit gyötrődtünk...jobb ha bele sem gondolok.

ARANYÉR: akinek van. Tapasztaltok valami javulást a szülés óta? AZ én dokim azt mondta, hogy majd javulni fog talán el is múlik magától......hát nem úgy néz ki mint ami el akarna múlni magától. Nektek?? Mit lehet ezzel kezdeni,ha már sem kúp sem krém nem használ? Orvos??

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

KépKép
peni

Huh, Batkata :shock: még a hideg is kirázott! Örülök, hogy azért a végén rendbe vagy.
Félévi bizonyítvány? Mi csütörtökön kaptuk meg... volt is elbeszélgetés a leányommal :roll: :lol: :lol:

Hanna: csak nem csatlakozol a méricskélők igen népes táborába? :lol: :lol: :lol:

Saci tiszta dili ma délután :( annyit sírdogál :cry: pedig délelőtt aludt, mint a bunda :( a szellőzéskor romlott el :( lehet, ennyire nem tetszett neki? Holnap, ha szép idő van, inkább csak kézben viszem ki, hátha akkor nyugodtabb.

Csöre
csöre74

Csöre! Kölcsönöztünk, mert gondoltuk, lehet, hogy az a baj, hogy nincs elég tejcsi és éhes.

Kép
hanna30

Hanna: értem. Remélem rendben van a tejcsi :) a 90 egyébként szerintem a korának megfelelő. Ne aggódj. De én igazából nem értek ezekhez a dekákhoz :roll: Biztos jelentkezik rövidesen valaki, akinek mond valamit :wink:

Csöre
csöre74

Lakotoherbet iszik valamelyikőtök? Bevált?

Ma reggel 4900 grammosak voltunk :D

sahli

Sahli: én laktoherbet iszom, napi 1x1/2 litert. Tejen van annyi, amennyi kell, de nem sokkal több, és nem tudom, lenne-e nélüle is. Lehet. Hasfájás nincs tőle Sacinak. Pontosabban nem tudom kötni hozzá.
Gratula a 4900 g-hoz :D az szép :D

Csöre
csöre74

Sahli: én iszom a laktoherbet, így van tejem (na nem dúskálunk sajnos) ha nem iszom akkor szinte semennyi nincsen........
Szóval mondhatjuk, hogy bevált.......bár ahogy rá van írva a dobozra én abban a töménységben egyszerűen nem bírom meginni...tehát én nem 1 filtert teszek egy csészébe az úgy nekem dráma. Én egy litert főzök egyszerre abba teszek 2 filtert. Így iszom naponta 1 vagy 2 litert amennyire rá tudom magam beszélni (utálom az ízét).
Eszem mellé az urtica urenst........így a kettő együtt nekem bejött.

KépKép
peni

Csöre! Remélem, alakulunk. :)
Nekem is van itthon tea. Sokan azt mondták hasfájást okoz.
Akkor nálatok nem?
Mert nekiesek inni!

Kép
hanna30

Hanna: szerintem a baba érzékenységétől függ. Saci nem érzékeny rá. Mivel minden nap iszom, ezért elég valószínű, de biztosat ugye csak ő tudna mondani.

Képzeljétek, betettem a kiságyába egy régi ikeás plüss figurát: fekete, és hatalmas színes karikák vannak a derekán. Saci egy dühös pillanatában (mert nem mentem oda hozzá, amikor gügyörészett - épp vasalás kellős közepén) elkezdett kiabálni vele :D annyira édes volt :D

Csöre
csöre74

Csöre! Kipróbálom. Legyen tejcsink.
Édes lehet Saci. Tegyél már fel friss képet!

Kép
hanna30

Batkata! Sajnálom a felmerülő problémákat! Szerencse, hogy nem lett semmi probléma! Mostmár rendben vagy? E miatt nem lehet több gyerek?

Hanna! Hamarosan átáll majd Olivér meglátod nappali üzemmódba. És egész éjjel durmolni fog! :D A 90 szerintem nagyon jó!
Milán van hogy 50-70-et szopizik.
A sebem nekem sem fáj. Nekem amolyan háttér problémáim voltak, vannak, de remélem hamarosan megoldódik minden!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Helló, helló! Jelentem, mi is itthon. Sárgultunk, egy nappal később jöhettünk. Hú, de jó itthon újra. Ádám baba tündéri kis haspók. Holnap megy a fotó, meg a szüléstörténet, meg vissza is olvasok, csak most még rohadt fáradt vagyok.
Remélem, mindenki jól van.

krisz78

szia Kisz, üdv újra itt :) jó pihenést!

ok, Hanna, holnap töltök a kis pöttyös hisztimanóról :D most egyébként nyugis :) de csináltam róla szellőzőset is, meg alvósat is :) jó fej voltam, hisztiset nem :)

Na készítem a gyerkőcöket holnapra.
Jó éjt!!!

Csöre
csöre74

Krisz! Üdv újra itthon!

Katuskárol nem tudtok semmit? Ma nagyo fel akartam hívni, de nem mertem, mert nem akartam egy lenni az idegesítő telefonálók táborában! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő! Nagyon bízom benne.
Most mértem, most 50-et szopott és cuppog. Lehet, hogy ez lesz a baj, hogy kevés neki...
Sajnálom az egyéb bajokat.
Hála a dokimnak nagyon jól éltem meg a császárt.

Csöre! Várom! Nyomtatok ki Olivérnek Saciról képet. :lol: :lol: :lol:

Krisz! De jó, hogy itthon vagytok. :)
Várjuk a beszámolót.

Katuskáról nem tudok semmit. Én sem merem zaklatni.

Na, elköszönök. Jó éjt!

Kép
hanna30

Hanna! Szerintem a 90 nagyon szép 8 naposan!! Martin most 15 naposan eszik 70-100 között és így jön össze alsó hangon 500 g naponta, ami állítólag már nagyon jó eredmény!!! :D

Csöre: no, gyarapodik a méricskélő anyuk tábora :lol: :wink:
De már nem vagyok paramami, annyit eszik a gyerek, hogy utána alszik, mint akit leütöttek :lol:

Krisz: üdv újra itthon! Szuper, hogy mindketten jól vagytok és hogy Ádi jól eszik!

Sahli: gratu a 4900 g-hoz! Én nem tudom, azt mikor érjük el,másfél hét alatt olyan 25-30dekánál járunk. Mellesleg az itthoni mérleg kezdősúlynak totál mást mutatott, mint amennyi a zárójelentésen szerepel...mert ha a záró értékéhez adom a hízást, mi is 4 kiló felett járunk, de így...

Enikő: Katuskáról nekem nincs új hírem :roll: Én is gondolkoztam, hogy dobok neki egy sms-t,de én sem akarom zaklatni, bizti szól, ha van valami!

KépKép

KépKép
kata8110

Laktoherb: szintén fogyasztó vagyok, tejem van, ha muszáj tudok fejni is, ha nem is sokat... Állítólag a hasfájás elleni szerekben is hasonló összetevők vannak, mint ebben a teában, így fura, ha a babónak ez okoz hasfájást. Én napi négy filtert fogyasztok- tiszta tönkremenés anyagilag... De ebben a szoptatás bizniszben a hit is fontos, és én hiszek ebben a teában.

Csöre: kiabált a plüsállattal?! :lol: :lol: CUKI!!! Apu most Maszatmanónak Malackát kínálgatja (inkább most kössük le a fölös energiáit, mint hogy éjjel megint küzdjünk a villannyal.

Ma átmentem Paramamiba és Totál Depi Mamiba: a dokinéni nem jött el, a védőnéni felébresztette Manót, diagnosztizált egy "talán szájpenészt", ezen kiborultam, Manó egész nap sírdogál (talán hasfájás)- nálam csak addig volt nyugton, míg kétszer végighallgatta a Paff a bűvös sárkányt (most ez a sláger), amúgy mindenki meg tudja nyugtatni (Apu, Nagyi). Jó, minden kiborulásomnak nyilván hormonális oka van, de az, hogy ezt tudom, még nem teszi könnyebbé...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Borcsi még mindig alszik, ebből tényleg nem lesz fürdés... :oops:

Császár: először én is megijedtem, amikor mondta a dokim, de szerintem ő is, amikor bepillantott a pocakba...
Mostmár túlvagyunk a nehezén, igazság szerint én már pörögnék, de Apa nem szeretné. Marci után ugyanis volt egy ájulásom a wc-ben, alig tudott összekaparni éngem a "zuram". Akkor valószínűleg a vérszegénység miatt volt ez, de szerintem ez most nem játszik. Az emléke azonban élénken élhet Apában, mert folyamatosan attól tart, összeesek...

Enikő: igen, azért nem lehet több babám, mert ilyen állapotú a méhem, no meg a császáros ügyleteknél a 3. szokott lenni a végső határ.
Így azonban még világosabb a lecke: nincs több babóca és kész. Még egyet nem bírna a méhem, és a hegek. Amúgy jól vagyok, már nem fáj a poci, viszont a vágás közlében még mindig furán érzek, valahogy olyan, mintha még mindig érzéstelenítve lenne...

Zitocs: legyél nyugodtan Para- és Totál Depi Mami! Meghallgatunk.
Rossz lehetett, hogy nem jött ki az orvos, a védőnő meg ezek szerint roppant segítőkész és sok jó tanáccsal felszerelkezett néni lehet. Nyugi, minden rendben lesz!!! Manó meg lehet frontérzékeny is, bár nem tudom, van-e most, nem néztem-olvastam-hallgattam időjárás jelentést, de ez is lehet a nyűgösség oka...

Csöre: tripla reggeli ügyében a hobbitok szakszerű tanácsokat tudnak adni. :D

Na gyorsan vízszintbe teszem magam, amíg Borcsa alszik, addig készítek neki egy kis tejecskét. A vacsi már megvolt (kétszer is...), most jöhet a tejgyártás. :D
Jó éjt, lányok!!!

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Jó reggelt!

Tegnap voltunk a doktornál. Alex már 3960g :lol: :lol: :lol: :lol: (két hónap alatt másfél kilót szedett magára :wink: )

Szopis témákhoz csak elméletben tudok szólni... gyakorlati tapasztalatom az, hogy megfelelő gyerek is kell hozzá... és ki tudja még mi :oops:
Tápszer is nagyon megfelel a gyereknek :lol: :wink:
Van még tápos gyerek rajtunk kívül?

Fürdés
Én sose mérem a víz hőmérsékletét. Olyanban fürdetünk, ami a kezemnek kellemes... Alex még nem is égett meg, nem is hibernálódott.
Testhőmérsékletű vízben fürödjön az, aki ezt kitalálta :evil:
(max. 40 fokos hőségben egy gyors zuhanyozásra)

Törpeterrorista felébredt...
Vendég

Vicky, törpeterrorista! :D :D :D

Kb két napj én készítem a fürdővizét, mert miután az apjának mondtam a 37 fokot, azóta nem volt hajlandó ennél melegebbet csinálni, hiába üvöltött szegény gyerek. :!: Kb 1-2 fokkal melegebben nagyon jól érzi magát.

Aranyér kérdés: sajnos nekem is előjött. Nem is a gátam fájt már a végén, hanem ez. Mielőtt hazajöttem volna dokibácsim írt fel gyógyszertárban készítendő kúpot(30db) és vagy attól, vagy az idő, de egyre jobb.

Krisz üdv itthon újra! :D

Laktoherb, én is iszom, minden reggel egy nagy bögrével (kb 3 dl) Most, hogy e nélkül is lenne-e tejem valószínü. De ez azért biztos rásegít. Hasfájást nem észleltem, de ezért is iszom inkább reggel, mert ha mégis van, akkor ne éjjel kelljen ettől szenvednünk.(kicsit önző vagyok :oops: )
Pont tegnap néztem meg én is az összetételét, és tényleg olyan dolgok vannak benne, amit hasfájás ellen ajánlanak. Szerintem ha a gyerek hasfájós ezzel vagy e nélkül is az lesz.

Most éjszaka éjféltöl aludtunk 3-ig, utána fél 4-től majdnem 7-ig. Azóta megint alszik. :D Lehet, hogy átment éjszakai üzemmódba? Tegnap napközben megpróbáltam "elfoglalni", hogy napközben legyen fent.

Jön ma anyukám, lehet, hogy nem tudok jönni.

Kép
Kép
cs_erika

Jó reggelt!
Az éjszakánk továbbra is kriminális. :(

Vízhőmérséklet: ha nem lenne a kiskádban hőmérő, én sem tudnám.
Bár, én még soha nem fürdettem Olivért. Laca ki nem engedné a kezéből.

Mérés: össze vissza szopik: 90, 50, 20. Ezért sír.. gondolom én..
3340g-mal hoztuk haza, most 3640g.

Gyerekorvos: nekem 2x nem jött már el. Ma ha nem jön el, akkor elküldöm a fenébe. Mi lenne, ha beteg lenne Olivér?

Laktoherb: én is elkezdtem inni, remélem, nem lesz pocifájás.

Kép
hanna30

Hanna, figyelj, gyerekorvosnak kb miután hazamentetek másnap vagy utána ki kellett volna már mennie. Hozzánk úgy volt, hogy másnap jön, aztán akkor mégsem jött, hanem utána való napon jött sűrű elnézések közepette, hogy kb este 10-re ért volna oda előző nap. Én lehet, hogy hagynám a fenébe a gyerekorvost, és keresnék mást.

Nálunk ma este lesz mérlegelés. Múlthét kedden 2980g volt. (3220-ról esett le) Kíváncsi vagyok nagyon.

Kép
Kép
cs_erika

Erika! Ok. Azt hiszem így lesz. Mivel a mellettünk lévő épületben van a rendelő!!!!

Ja, tegnap leesett a köldökcsonk. :lol:

Kép
hanna30

Sziasztok,

Még mindig egybe, de már minden éjjel jóslóim vannak.
Délre megyünk CTG-re és vizsgálatra, hátha az kihozz a lánykát. :)

Gratula a hazaérkezőknek, az ügyesen szoptatóknak, a gyarapodóknak!
És ahogy olvaslak titeket, senkinél nincs semmi gond, egy kis hasfájás, kevesebb tej belefér, azért nem kell mindennek a nagykönyv szerint működnie!

Hanna, szerintem küld el a gyerekorvost a csudába. Nekem azt mondta a védőnő, hogy itt az a szokás, hogy kijön ő, és másnap a doki. És azért másnap, hogy egy nap ne ketten gyötörjék a gyereket, egy atrocitás egy napra elég nekik.

Kép
gombócmakka

Batkata!
"Amúgy jól vagyok, már nem fáj a poci, viszont a vágás közlében még mindig furán érzek, valahogy olyan, mintha még mindig érzéstelenítve lenne... "
Az első császárnál nekem is ilyen érzés volt, ez tartott egészen a terhasség közepéig, azután megszünt és a mostani császár után nincs ilyen érzésem. Ez olyan érdekes. Az első dokim szerint, valamilyen kissebb ideg sérült meg.
Olyan, minta el lenne zsibbadva? Én akkor éreztem igazán, ha hozzáértem.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Jandrea, Krisz, üdv újra itt! Szerintem a visszaolvasással ne is próbálkozzatok!

Hanna, tényleg nem látszik semmi? Az igen! Szerintem a 90 nagyon jó.

Enikő, pár napja mi is küzdünk a hasfájással. Julcsi nagyon rendes kislány, mert nem ordít, hanem befeszíti a kis pocakját, és inkább nyög, erőlködik. Ezt is elég borzasztó hallgatni, de talán egy fokkal jobb, mint ha sírna.

Sahli, én iszom a Lactoherbet, de most az a kényszerképzetem támadt, hogy attól fáj Julcsi pocija. Éjjel nem iszom, és az éjszakák viszonylag hasfájás-mentesek, a délelőtt is teljesen jó, aztán egyre rosszabb délután. És hallottam is valahol, hogy a tea hasfájást okozhat a babáknál. Szóval ma éppen kísérleteket folytatok. Nem iszom teát, és reménykedek, hogy délután nem fog fájni a pici poci. Tejem viszont van rendesen.

Csöre, Saci édes lehetett, ahogy veszekedett.

Kép
petne

Kép

Jó reggelt Lányok!

Már egyet írtam, de valamiért nem valami penge ma a babanet :( elszállt :(

Batkata: igen, a hobbitok szokásait követem :) ma már a 3-ik reggelin is túl vagyok, és alig várom az ebédet :D

Hanna: nem gond, ha nem eszik egyforma mennyiségeket Olivér, teljesen normális, hogy egyszer ennyit, másszor annyit eszik.
Gyerekorvost el kell küldeni a csudába. Rég ki kellett volna, hogy menjen. Nem véletlen mennek az első napokban :evil:

Ez érdekes cikk a szoptatásról, hátha még nem olvastátok: http://picibaba.hu/picibabaval/anyatej_ ... tt-mellbol

Éjszaka mi is szenvedtünk egy kicsit (ismerjük ki leányunkat játékot játszottunk). Komoly probléma: baromi későn fürdött (erről leszokunk, inkább nem fürdik, ha Apa későn ér haza). Mivel egész délután-este baromi sokat szopizott, ezért nem volt valami giga mennyiségű tejem, azt hamar kiszívta, és nem volt meg időben a megfelelő mennyiségű nyugtató szopi (merthogy a hasa degeszre volt, azt tuti). Ezért éjfélkor még üvöltött, Apus hisztizett, én meg kivonultam, hogy szegény gyerek, nincs tej, adok neki kis összecsorgatottat üvegből. Na itt jött a kabaré: nekem ugye nincs nagy gyakorlatom a cumisüveggel etetéssel, neki úgyszintén a cumisüvegből evéssel. Szerintem kiváló tankönyvi példák lehettünk volna: fénykép kis piros x-el: így ne etessük gyermekünket címszóval. A tejet nem tudta lenyelni, majdnem mind a ruhán kötött ki :( Happy end: kapott egy kis üres cickót, azon beájult, aludt 3 órát, majd szopi után újabb 3-at, és most is csicsikál.
De hosszú távon tanácsot szeretnék kérni: milyen cumit használtok az üvegbe? Ez a nuk úgy érzem, dizájn okból sem jött be nekije. Mesi ilyet használt, de ő ezek szerint ügyesebb volt...

Gombócmakka: továbbra is drukk :D

Kata: ha a mérlegelés nyugtat meg :) engem tuti az idegesítene fel :)

Zitocs: törölgesd ki a száját nedves textilpelussal. Ha szájpenész, arra mondani fog valami oldatot az orvos. Nem egy tragédia, a legtöbb gyereknek előbb-utóbb előjön.

Sacikám kicsit korán kezdi a veszekedést :D de amíg a kis feketével űzi, nem bánom :D Ma is sandán nézett rá, amikor betettem az utazóágyba (napközben ebben nyomulunk).

Csöre
csöre74

Csöre! Mi aventes üveget, cumit használunk. Nekem ez mindkét gyereknél bevált.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Halihó!
Nekünk sem volt egy minta éjszakánk... :? Nem tudom mi volt vele, lehet, hogya frontot érezte, de kézben óhajttt ellenni... Egy idő után már a gátsebem, a derekam, a karom is sajgott. Le is tettem volna, ha egyszem gyerkőc lenne, mert a karomban nyugi volt, az ágyában üvöltés.. Na de anna miatt nem tehettem, nem akartam, hogy felébressze az öccse... :?

Vicky:
Jelentkezem, int tápszeres baba Anyukája :) Nem kizárólagosan táppszeresek vagyunk, pótlásnak használjuk, mert Beni fal... Egyenlőre még az anyatej túlsúlyban van, nem tudom meddig tudom megőrízni ezt az állapotot, sajnos nem tudok fejni minden etetés után, itt van lánykám is, akit el kell látni, plusz főzni, ésatöbbiésatöbbi... Én is ma kipróbálom alaktoherbet, hátha segít.. A fél évet szeretném kihúzni, arról már lemondtam, hogy ne kelljen tápszer... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hello LÁnyok!
Még szülöm a szüléstörténetet... :oops: Pedig nem hosszú. :roll:

Szegény Katus, mi lehet már vele, én is sokat gondolok rá.
Krisz! Jandrea! Üdv otthon! HOgy alakul?
Kriszti vettetek a végén fejőgépet? Kibírtad anyóspajtit tegnap?

Hanna, elképesztő amiket az éjszakákról írsz. Kitartás, nem tudok okosat sajnos. Gyönyörűek a képek Olivérről! Kacérkodom a gondolattal, hogy felkeressük a fotóst. :wink:

Csöre! Képzeld, pont otthon vagyok cucisüveg témában, mert nekünk pl. az Avent sosem jött be (akkora feje van és baromi kemény), így most elment Apa és szétnézett a piacon. Hazajött egy Tommee Tippee-vel, én meg néztem, hogy e meg mi???? Mert nem ismertem. De annyira bevált és annyira tetszik a feje is (nagyon hasonlít a cici formájára), szóval csak ajánlani tudom. :wink:

Enikő! Javult otthon a helyzet Levivel?

Zitocs! Legyél nyugodtan Paramami, aztán fogd a hormonokra. Én most mindent arra fogok. :lol: :wink: Én bár nem első gyerekes anyuka vagyok, de tegnap én is kiakadtam rendesen, mert az eddig csak eszem-alszom gyerekemnek kipattant a szeme egy órával a telezaba után (tehát éhes tutti nem volt) és ÜVÖLTÖTT fél 7-ig. :shock: A végén jött a mentő ötlet, ami Pötyinél mindig bevált: bezacskóztam. :) Felktöttem jó szorosan a kendőbe, és nem hülyülök, még a csomót sem kötöttem be már aludt. Aztán így maradt amíg ki nem vettük fürdéshez (közben vacsorát főztem, legóztam Pötyivel, készítettem a fürdővizet... :shock: ). Nem tom mit tud ez a cucc, mert pokrócba is hiába bugyoláltam előtte az sem nyugtatta meg. :roll:

Na ezért vagyok én nagy HÍVE a kendőnek, Pötyinél is nagyon sokat használtuk. Itt egy kép róla... engem ne nézzetek, zombi fejem van a sok vérveszteségtől... engem is vasra és vitaminra fogtak. :oops:

Enyim gyerek is hiába eszik 70-90 között 6 naposan, szigorúan csak max. 3 órát van el vele... nem is értem. Nincs elég kalóriaértéke? Pötyi kevesebbel is beérte és néha azért kibírta a 4 órát. :?

Hírtelen ennyi, mennem kell pihizni, fájdogál még a hasam, tegnap túl sokat pörögtem. :roll:
Barti
Kép Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

csöre:
mi Tomee Tipee-zünk, nekem ez most bevált, Annával az Aventesek elrepedtek egy idő után... Remélem ez nem fog, de a cumi része, totál, mint a mellbimbóm :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jó reggelt! :oops:

Gombócmakka! Nagy drukkkkkkkkk!

Jajj Csajok, nálatok sem jobbak az éjszakák. :?

Csöre! Megzabálom Sacit!!!

Bartika! Őszinte leszek, izgultam a fotózás előtt, de azt hiszem igazán maradandó képek születtek. Olivér pedig végig aludta.
Hajni nagyon profi!!!!

Mágnes! Nekem azt írják ne adjak pótlást. Persze, szeretném szoptatni, de ha éjszaka csak 20g van és remegve üvölt, akkor adnom kell neki tápszert.

Kép
hanna30

Fú, köszönöm mindenkinek a vigasztaló szavakat- tuti hormontúltengésem volt :) , mostanra elmúlt.

A dokinéni azóta se jött- lehet, hogy mi értettük félre, hogy jön két hét múlva? Egyáltalán van erre valami szabály, vagy csak akkor jött volna, ha hívom?

vcrane: gratula a kislegény gyarapodásához! Gyönyörűen fejlődtök!!

Krisz: üdv itthon!!!

hanna: szerintem ez tök jó gyarapodás!

Laktoherb: nem hiszem, hogy önmagában megakadályozza a hasfájást, de talán több tejet csinál. Szerintem ez a hasfájás dolog elkerülhetetlen. NÁlunk érdekes módon mindig késő délután kezdődik- nyilván elfárad addigra mind a kis idegrendszer, mind a belek, aztán már reménytelen...

Csöre: :lol: :lol: Nem semmi sztori, jók lehettetek, de gondolom átélve nem olyan vicces-de leírva jó! :lol: (amíg Katuska nincs, hogy Máté sztorikkal lásson el minket, különösen kell az utánpótlás a fórumnak :wink: )

Szájpenész: 2 hete a dokinéni szerint nem volt, most meg lett- vagy lehet, hogy lett. Tudom, nem tragédia... törölni sajna nem merem, a kis nyelvén van, egész hátul, szerintem tuti szembehány Maszatmanó, ha megpróbálom :shock: :? A védőnéni is kaparászta fültisztító pálcikával egy darabig...

Dokinéni:
az tök baráti lenne, ha nem egy napon jönnének a védőnénivel (mondjuk 1 óra eltéréssel), de ha ma megjön, először tökönlövöm magam :D , aztán felteszek neki egy csomó kérdést :D

mágnes: :( a rossz éjszaka miatt!

Köldökcsonk: no, megtudtam, hogy igenis tovább kell kezelni, amíg pont úgy nem néz ki (gyógyulásilag), mint a miénk. Azaz amíg varasodik, láthatóan van benne seb, addig kezelni kell. Nem az számít, hogy kiesett-e (legalábbis a védőnő így mondta)

bartika: hé, szuper a kép, nagyon jól néztek ki, babó is gyönyörű! Bezacskózás?! :lol: :lol: :lol: Kipróbálom, még akkor is, ha Maszatmanó egyenlőre hiperérzékeny bármire, ami a kis szabadságát korlátozza :lol:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Jöttem dicskesdni a fiammal :lol: :lol: :lol: Éjféltől reggel hatig szó nélkül durmolt, ébredéskor csak gőgicsélt :D Mondjuk tegnap 520-at benyomott :wink:
Itt volt védőnéni, lement hídba, hogy mekkora mázli, hogy így alszik! És napközben sem sír,csak néha törik el a mécses, de annak puki oka van nagyrészt :wink: Megerősített, hogy a 15 deka/hét az elég, lehet, hogy ő sosem fog 25-30-at hízni egy hét alatt, egyen bármennyit,ha egyszerűen ilyen alkat. Kcs még megvan, de semmi váladék, vagy pirosodás, erre azt mondta, látott már 6 hetes babán is kcs-t, ha nem gyulladt, akkor nem okoz problémát :wink:

Csöre: mostmár, hogy látom, ghogy egy nap alatt mennyit kajál, inkább csak napi szinten mérek. Bár jó kátni, mikor egy szopival 10 dekát ugrunk felfelé :lol: De lassan leszokok róla!
Cuki lehet Saci, ahogy dumál a plüssel :lol: Mi is Tommee Tippee-zünk, gyerek is szereti,én is :lol:

Hanna: teljesen jól szopik Olivér, Martin is ilyan rapszodikusan csinálta, a második hét közepe felé állt be az igény ilyen 70-100-akra, azóta így nyomja!

Bartika,csodaszépek vagytok!
Kendőt akarok!!! Olyan édesek vagytok Ádival, nekem is kell egy ilyen :lol: Ádi a képenmintha láthatatlan szivart szívna :lol: :lol: :lol:

Zitocs: ne izgulj, én is sírva tudok fakadni, gyakorlatilag bármin...még azon is, ha a 'mintagyerekem' ne adj isten fél órát picsog :lol: Aztán bedurmol és semmi baja. :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Zitocs: enyém dokinéni egy hónapos korára igérkezett Martinhoz :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok Csajok!

Csak egy gyors bejelentkezés, hogy itthon vagyunk, de költözködés alatt állunk, netünk még külön nincsen, én meg szörnyen hikomat vagyok.
Visszaolvasni nem tudok, de Apácska mesélte, hogy tett fel képeket, és köszönjük a dícséreteket, a gratukat, szóval MINDENT! Milán baba jól van, szépen eszik, de van, hogy 1,5 órát cicizünk. 4 órákat is simán elalszik, nem sokszor sír, de a pocakjával néha nagyokat tekereg :( Továbbra is gyönyörű, és mindenki szerelmes belé.
Szüléstörténet majd idővel lesz, igazából 11:45 körül volt burokrepesztés, és 15:48-kor született baba kb. az 5-ik fájásra, szóval csak lestek, hogy először szülök, és elég gyorsan... Milánnak nem volt nagy buksija, de kicsit ferdén került a zsülőcsatornába, és az egyik kezét a kobakja mellett hozta, így nem volt egyszerű a történet.
Sajna én is szétszakadtam odabent a hüvely bal oldalán a hámréteg 10-12 centi hosszan leszakadt, de csodával határos módon nem vérzett, több mint egy órán keresztül varrták vissza (érzéstelenítővel), de aztán bealtattak, mert kiderült, hogy a hátsómnál is akadt némi hiba, és már nem vállaltam, hogy hüvelyen keresztül varrjanak, úgy hogy visszabontják az elkészült varrás egy részét. Szörnyen fájt már, és remegtem a kimerültségtől.
Jelenleg a gátsebem őrülten fáj, és sajna gazdagságom megháromszorozódott számszerüleg, az első, ami már megvolt, pedig nagyobb, mint a gátseb duzzanata, így szenvedek, rendesen ülni csak 8-as gumi belsőn tudok pár percig, ami éppen most telik le.
Igyekszem jönni, ahogy tudok.

Jók legyetek!

biga.csiga

Köszi Lányok, eddig TT: 3, Avent: 1 :)
Zitocs: nekünk is 1 hónap múlvára ígérkezett a doki
Saci is olyan, mint Viola: nem szereti a korlátokat :wink: azért bepróbálkozom a kendővel, mert nagyon praktikus, és tuti, nyugtató is a babának :) (Barti meg lebukott a kendőkötéssel :wink: :lol: :lol: :lol:)
Kata: mázlista! vissza az álommanóval! :lol: :lol: :lol: :lol: hiányzik nekünk is :wink: :lol: :lol: :lol:
Barti: szépek vagytok :) tetszik a kendőzés :)
Jaj, de nehéz Sacóval a kézben gépelni :roll: :lol:

Csöre
csöre74

Biga.csiga: gyors felépülést! Jaj, jókor költöztök...
Tényleg nagyon gyors volt Milán :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Én is jelen, néhány borzalmas nap után!
Kicsi lányom hasfájós, napokig üvöltött kora délutántól késő estig, nem tudtuk megnyugtatni. Rémes volt nézni (és hallgatni) a szenvedését. Szombat óta kapja az infacolt, azóta kicsit nyöszög délután, de nincs órákig tartó üvöltés. Bár tegnap megint ezt produkálta, fél öttől nyolcig csak akkor volt csend, ha sétáltam vele.
Az éjjelek viszont szuperek, simán átalszik 5-6 órát!
Tejem sajna, mint a mesében, egyszer volt, hol nem volt. Délelőtt még elég jól tudom szoptatni, aztán délutánra elfogy. Tudtok erre valamit? Iszom a laktoherbet, de olyan, mintha nem tudna elég gyorsan termelődni.
Vicky, mi is csatlakozunk a tápszeres etetéshez! Este általában már csak azt tudok neki adni. Egy nap kb. kétszer tápszer, a többi anyatej.

Még egy kérdés: Nórám nem böfizik. Hiába fogjuk, sétálunk minden evés után vele, vagy bealszik, vagy sír. Én meg a frászt kapom, hogy ha alszik, visszajön álmában a kaja. Szerintetek mit lehet csinálni?
magdolnasz

És egy tegnapi kép: [img]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdolnasz 2009.10.18 10:56-kor.
magdolnasz

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdolnasz 2009.10.18 10:56-kor.
magdolnasz

Sziasztok,

nem volt még időm visszaolvasni, csatlakozunk a hasfájósok és a napok óta evés után órákon át üvöltők táborához. :(
Az infacol-t most kezdjük kipróbálni, reméljük a legjobbakat.
Védőnéni szerint az a gond, hogy extrém sok tejem van. Na tessék, már ez is baj. :(

Apropó, tejjel küszködők, egy tipp tejet szaporítani!!! bár tudom, hogy nekem genetikai adottságom is van a sok tejre (felmenőim példáját nézve), nálam is vannak napok hogy sok tejem van, s volt már többször olyan is, hogy alig-alig marad egy-két csepp etetés után, ill. hogy estére úgy tűnik mintha el is fogyna.
Én nem iszom (nem ittam) semmilyen tejszaporító teát, bogyót stb-t, viszont egyértelmű összefüggés van a folyadékbevitelem és a tejmennyiségem között! Napi két liter folyadéknál épphogy annyi tejem van, amennyi kell. Ha viszont megiszom 3, inkább 4 litert/nap, akkor a melleim etetésre szét akarnak robbanni a sok tejtől. Szerintem próbáljátok ki, hátha...

A kedvenc új képem Ágiról:
http://picasaweb.google.hu/kisbogacs/Gnes#5295953075300720674
kisbogacs

kisbogács:
megnéztem a képeket druszámról, hát annyira édes!! Gyönyörű csajszi!!!
Látom nektek is szpen bekékült a vérvétel helye a kézfejénél..Mikorra múlt el? Mert Beninek még mindig kék... Normális, hogy ilyen sokáig megmarad a helye?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: