A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Eda nekem is volt olyan, hogy keményedtem már mindentől. Akkor írtam, hogy hisztis egy fiam lesz, na meg hogy másnap a mákos-diós cuccoktól elmúlt. A védőnőnek mikor mondtam, ő rögtön mondta, menjek a dokimhoz, de doki azt mondta, akkor biztos a front miatt. Azóta csak néha van, de több magnerot-ot szedek.

Kikocska most nem irigyellek. Kitartás!
Márciusban meg nem hiszem, hogy közülünk te egyedül szülsz, ha jön egy jó kis front, az elejéről tuti átcsúszunk páran. A párom már 2éve is úgy tervezte, mivel ő is márciusi, hogy a babának is annak kell lennie, én minden nyáron szóltam neki,hogy mikor kell készíteni,de nem vett komolyan, aztán most lehet, mégis összejön.

Cat érdekes nagyon ez az érzés, mert én nem értettem sosem azt, aki félti a babáját mástól. Bár sosem voltam egy irigy fajta, de biztos érnek majd meglepetések még saját magammal szemben.

Tegnap átsétáltunk anyuékhoz, és a párom 2ház után azt mondta, inkább kocsival kellett volna jönni, mert nem bírom a tempót, na belém kapaszkodott, akkor meg megkellett állni egy idő múlva, mert úgy kellett nevetnem. Ahogy húzott szinte, majdnem indián szökellésben mentem, mert a bal lábammal mindig nagyobbat kellett lépni, ahogy kicsit húzott, persze ezt ő észre sem vette. Aztán mondta, hogy elindulhattam volna egy fél órával előbb is, mint ő. Mondtam neki legközelebb nem téged hozlak magammal, hanem egy pingvint, az tud oldalazva lépegetni velem. Annyit nevettünk, hogy nem bírtam tovább indulni, és nem győztem fogni a hasam. Mókás egy látvány, mikor én billegnék oldalra, ő meg húz bal előre…

Ettike én is mindig mamát hívom sütés, főzés ügyben. De ma nem sok kedvem van semmihez, a párom 2hét vizsgaidőszak után elment ma melózni és este 7ig lesz, nincs is kedvem semmihez. Bár egyre jönnek körmözni, aztán majd estére lehet csinálok valamit, mire haza jön.
De ötletem sincs :(

kocska

Sziasztok!

Na végre tudtam jönni nézni mit írtatok napközben nálunk sem volt net délután elis mentem az unokatesómékhoz és csak nemrég értem haza.

Kocska:én mire hazaértem most este azt hittem meghalok!Szurkált a hasam meg pisilnom is kellett már nagyon!Szóval elég fura volt a járásom volt nekem is! :shock: :shock: :shock: :D :D :D

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Ó Kikicska!
Sajnálom ami Nálatok megy, de a lényeg, hogy a nagyon sulyos dolgokat kizárták Nándinál.
Kitartás!

Gabka!
Tényleg kezeld úgy a szoptatást mint a világ legtermészertesebb dolgát és akkor nem lesz gond. A lényeg hogy ne stresszelj rajta mert akkor nem lesz. Illetve nagyon sokan (én is )tápszeren nőttünk fel és semmi bajunk nem lett. ma meg már iszónyú jók vannak. de a lényeg, hogy menni fog..

jaj annyira elfárdtam. Voltunk ma apukáméknál. jobban van csak sok az elintézni valója.....
Ja igen nem tudom kell-e még valakinek , de az auchanban akciósan 6990-, a kókuszmatrac mi ma meg is vettük. nagyon jó :-) Még van rajta egy pamut huzat kék és macis nagyon ari.ja volt más minta is.

na mennek nagyon fáradt vagyok.
puszi

Kép

Kép
sziszike22

Gesztenye!

Február végén még én is szívesen elmennék valahova egy hétre. De nekünk csk külföld jöhet szóba, ha valóban pihenni akarunk, mert itthon mindig zavarják a páromat az irodájából.
Opatiját tervezzük, aztán majd meglátjuk anyagilag hogyan állunk, megyünk-e.

A harmadik gyerek nincs eldöntve. Igazából ha siekrül minimum 65-70 kg-ra lefogynom, és egy alapos belgyógyászati kivizsgáláson teljesen egészséges leszek, akkor majd jöhet.

Kocska!

Ezt valóban csak akkor fogod megtudni, ha már ott lesz a baba.
Én nem is gondolkodtam rajta előtte. És valahogy az is természetes volt, hogy bárki megfoghatta az ismerősök közül.
Beni azóta is nagyon élvezi a felnőttek társaságát, és nem fél tőlük. (szerencsére az idegenektől azért tart.)

Szóval nálunk csak annyi kikötés volt, hogy egészségesen, tiszta kézzel akarják megfogni amíg pici.
És az sem ártott, ha nem használtak parfümöt, de ezt Beni jobban észrevette, és ha zavarta nem maradt meg az ember kezében.
Vendég

http://www.brumimaci.hu/kategoria/28/1

Húú ezek a lányos cuccok meseszépek, de nem olcsók,még jó, hogy nem lányom lesz,nem bírnám otthagyni :lol: :lol: :lol:

kocska

Húúúú, Csajok!

Nem tudok aludni... :evil: Mostanában ez az újdonság nálam... :evil: Sehogy sem jó, zsibbad a lábam is, álom se jön a szememre. Bár elég fáradt lennék már az alváshoz. Aztán egyszer csak elalszom, mint akit fejbevágtak és reggel alig emlékszem arra,h hogyan aludtam el.
Ez már így fog menni szülésig??? :shock: :shock:
Léna is bugizik bennem :D , szerintem érzi, hogy kibillentem az eddig megszokott ritmusból! :roll:

Kép
Kép
tisa

Ahogy elnézem ma elég nagy pangás volt... Mindenki pihizett hétvégén, vagy ez az internetes balhé okozta a távolmaradást?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tisa 2009.01.26 01:21-kor.

Kép
Kép
tisa

Kiváltottam a felicitas csomagot! Oltári nagy csalódás volt!
Szinte nem volt benne semmi. Csak ez:
- kis üveg Szentkirályi mentes ásványvíz babáknak
-1 db Aventes tejtároló műanyag doboz
-1 db Pampers newborn pelenka
-1 db Mam cumi
-5 db vmi nevesincs szoptatós tea, ebből 1 bio
-1 db női intim tisztálkodó szappan és 1 db FÉRFI INTIM TISZTÁLKODÓ SZAPPAN :shock: :shock: :shock: :shock: (ez mit keres egy kismamacsomagban? arra még mindig nem jöttem rá)
-és nyolcmillió szóróanyag (semmi fontos)

Ennyi! Nem hagytam ki belőle semmit! Úgyhogy nem kell annyira sietenetek ezért a nyűves csomagért. :evil:

Kép
Kép
tisa

Naaa, megpróbálok visszabújni a Férjecském mellé, aki már jó mélyen szundizik. Talán sikerül nekem is.
Jó éjt! :D

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!

Kicsit elvesztem, de elég sűrű volt a hétvége. Szombaton csináltam egy hurkát a plusz ágyneműkből, hogy én majd azon milyen klasszul alszom, hát ez be is jött, nagyon jól elaludtam, csak rá is hengeredtem a hasamra, az jól megnyomta a gyomromat, és meg is lett az első alapos gyomorégés :cry: Persze semmi gyógyszer otthon, úgyhogy egy kis tejjel kúráltam. Még vasárnap délelőtt is nagyon rossz volt.

De tegnap elmentünk a kiságyért, hát szerintem nagyon jó vétel volt (teszvesz): 7500ért egy jó állapotú Drewex pepe natúr színű kiságy + kókuszmatrac huzattal. Nagyon örülök neki, most még egy pelenkázós komódra licitálok, meglátjuk, sikerül-e.

Valami reggeli után kéne nézzek, mert csörögnek a vitaminok a bendőmben :shock:

icamica

Jó reggelt!

Hát úgy látom, az alvás mindenkit megvisel.. :cry:

Én is úgy alszom, hogy balra-jobbra, balra-jobbra, aztán amikor mind a két felem elzsibbadt háton pihi egy kicsit, aztán kezdem a körhintázást előről..
Szegény párom rendszeresen felébred a csörgésekre, ahogy a szoptatóspárnát huzigálom...

Én már egész technikát fejlesztettem ki a gurulásra, néha röhögök is magamon éjszakáként...bár sokszor nem nagy kedvem van röhögni... :cry:

Nálunk se volt net, pedig mi kábelesek vagyunk, de lehet itt is bejátszott valami.

Kikocska!
Annyira borzasztó ami veletek történik, remélem nagyon hamar kiderül, hogy mi okozza és megnyugodhattok végre!
Tehesen ez neked még nehezebb lehet!

Gabka!
Aranyosak vagytok a képeken!
A szoptatás miatt meg ne aggódj, ha megteszel mindent ami rajtad múlik biztos menni fog!
Én is rettegtem mindig, és nem volt gond!
És biztos az se igaz, hogy nem leszel kitartó!
Az ember a gyerekéért mindent megtesz..!

Én három napja gesztenyepürét eszek....... :shock:
Úgy látszik most ez a hullámom van... :roll:

Képzeljétek nem is meséltem, hogy múltkor majdnam kinyúvadtam.. :shock:
Valamelyik nap mentünk Pesten a Visegrádi utcában a járdán, a párom pár lépéssel előttem és én a fal mellett.
Egyszer csak valami súrolta a vállamat és hatalmas robajt hallottam..

Egy hatalmas vakolatdarab, jó fél négyzetméter kb 4-5 cm-es vastagságú esett le a házról.

Tényleg csak pár centin múlt..azt mondja a párom ha a fejemre esik tuti ottmaradok, jó magasról esett..na szép kis esti tévéhír lett volna!!!!
Ti meg csodálkoztatok volna, hová tüntem??? :shock:

Marhára megijedtünk mind a ketten, meg az utánunk jövő csávó is..

Az a poén, hogy előtte fikáztunk egy házat, hogy hogy néz ki és mondtam, hogy ilyenek szoktak benne lenni a hiradóba, hogy leesett róla egy stukkó....nem telt el 15 perc......

Kép

Kép
tasin

Sziasztok!
Olvastam ám hétvégén csak az írásig nemjutottam el!

A link védő versenyt szerintem megnyerem! Mert ha minden igaz holnap fogom először látni! :) Aztán hoyg holnap végre valóban látom-e azt majd elmesélem... ez a 3. próbálkozás lesz!
Szóval dunsztom sincs az enyém mit csinál vagy mit nem!?
Egy másik nőci máért ott nekem mindig vérnyomást meg súlyt, és beleirogatott a könyvembe meg bepecsételt, de ennyi volt eddig, pedig megbeszét időpontra menetem minidg... mint ahogy holnap is! Szóval... ilyen is van! :roll:

Mi pénteken evoltunka barátnőméknél úgyhoyg most jól fel vagyunk szerelve! Kaptunk kiságyat kókuszmatraccalm, mellszívót, újszülöttnek való csörgőket, meg ruhácskákat is!

Ma pedig végre eljutok a fogorvoshoz! :)
Meglesz az az aláírás is! remélem csak belenéz és nem talál semmi érdekeset! :)

Alvás ügyben... sajnos engem is elért ez a nem alvás... bár én simán elalszom, de ma pl 4.13-óta nem sikerült visszaaludnom... hiába pörögtem forogtam.... ez a kézzsibadás meg...
lassan hajnali netezőkké válunk ha ez így folytatódik!

Kisszilva az én dokim dr Atalay... de látom közben mással már egyezik a dokid! :)

Kocska szerintem a járásunk mindannyiunknak egyre érdekesebb... biztos ahogy a súlypont tolódik, mi is pingvinesedünk! :)

Ezek a februárra tervezett pihenések jól hangzanak.... Remélem összejön mindenkinek! Én csak azt remélem hoyg február végére kész leszünk a szobával... más tervem most nemigen van...

Na jó azthiszem sikerült teleírnom a képernyőt! :oops: :roll:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok, jaj nagyon kifáradtam a hv alatt, itt volt a barátnőm egész hvgén, meg anyuék is jöttek vasárnap, szóval nem ülhettem felrakott lábakkal, pedig én mostanság szokszor vágynék nyugalomra.

Tisa gondoltam, hogy hasonló cuccok lesznek csak benne, majd a kórházban kapott csomag is hasonló jellegű lesz, csak azt babának adják.

Gabka fő a pozitiv gondolkodás! igenis sokáig fogsz szoptatni!!!!!! szerintem minden fejben dől el :wink:

Icamica majd várjuk a képet a szupi kiságyról:-) matracáron ettél egy komplett kiságyat, az jó!

Az alvás szerencsére még nem okoz problémát, kopp, kopp, kopp

Csajok neketek nem fáj a csipőtök??? vagy a medencecsontotok??? valami szokott ott nekem benn fájni este mikor már hulla vagyok.

Heni
KépKép
heni81

Heni!

Nekem a szeméremcsontom fáj néha. Már azt is kitaláltam, hogy akkor fejjel lefelé van a baba, és valószínűleg ő nyomja.

Tasin!

Ez a lehulló vakolatdarab durván hangzik. Nagyon vigyázz magadra! Bár ezt elkürlni néhol csak szerencsével lehet.

Alvás nálam egész jól megy. Pár fordulás éjszakánként, héha egy pisi, de simán alszom tovább.

És én most édesség gyanánt rászoktam a mascarpone krémre. Most eperrel csináltam. Kíváncsi vagyok milyen lett. Még 10 perc és megkóstolhatom.
Viszont meg is lett az eredménye a "sok" édességnek. Újabb fél kilót híztam. Bár ha a legalacsonybb súlyomhoz viszonyítok és nem a kezdőhöz, még akkor is csak ott tartok, amekkorának a babát tippelték az utolsó UH-on.
Vendég

Sziasztok,

Nem voltam a hétvégén, úgyhogy lehet, hogy sok leszek. Előre is bocs.

Dharma, nekem kb. a 7-ik héten volt gombám. Sajnos eléggé könnyen elkapok ilyen trutyikat. Elmentem a dokihoz, de meg sem vizsgált, mondván, hogy nem akarja feljebb tolni a fertőzést, de kaptam pimafucort krémet és kúpot, amitől gyorsan helyre jött. Azóta sem volt, persze bakteriális fertőzésem az van egy kicsi. Mindenképpen el kellene menned dokihoz. Nem is biztos, hogy gomba, lehet, hogy baci. Na mondjuk az sem jobb.

A kocsi 65 volt mindennel együtt, szerintem féláron vettük. Néztem egy pár helyen és 125-140-ig volt az ára.

Tünemény, akkor neked ki nézi a fehérjét a pisiben? Mert szerintem a védőnőnek ez az egyik leglényegesebb feladata. Az én védőnőm most jön egy újabb dumcsira hozzánk, amikor is mindent megbeszélünk a szülésről.

Ettike, nagyon szép a hasad, nyugi nekem is ekkora, de úgy örülök neki. Persze állandóan kérdezgetik, hogy nem ikrek-e, de kit érdekel, nem lehet sokáig ekkora pocink „büntetlenül”.

Gabka, jó fej az unokatesód………. Nyugi minden rendben lesz, szinte majdnem minden nő tud szoptatni.

Tasin, nekem a saját anyósom állandóan azt mondogatta, hogy biztos fiú lesz a baba. (megjegyzem egy lány unokája van eddig) Annyira idegesített már ezzel, hogy ránézni sem bírtam. Erre amikor megmondtuk nekik, hogy lány csak ennyit mondott: nem baj az…….komolyan tök szarul esett, mert elég sokat vártunk erre a bébire, és annyira mindegy volt, hogy milyen nemű lesz. (Neki mondjuk soha nem mondtuk el, hogy min megyünk keresztül, mert amilyen, már régen temetett volna, és az egész város rajtam sajnálkozott volna)
Ez a lehulló vakolat nagyon durva lehetett. Nem is értem miért nem nézik rendszeresen a házak állagát, elég sok az ilyen baleset mostanában.

Minket is az isteni gondviselés mentett meg tegnap, mert egy vadbarom a 4-esen kb. 100-ról egy pillanat alatt 20-ra fékezett. Még az a jó, hogy a férjem gyorsan kapcsolt félrerántotta a kormányt, a kocsi bekapcsolta a stabilizátort, meg az abs-t és az árok szélén meg tudtunk állni. Esküszöm először csak pislogtam, utána meg elkezdtem nagyon bőgni, iszonyatosan megijedtem. Ha valaki meg akar pusztulni az úton, az pusztuljon meg egyedül, de az ártatlan embereket hagyja élni.

Kocska, küldök neked fiúsat, ezt biztosan nem tudnád otthagyni.:lol: :lol:
http://www.feretti.it/EN/images/stories ... Blue_x.jpg

http://www.feretti.it/EN/images/stories ... Banana.jpg

http://www.feretti.it/EN/images/stories ... t_blue.jpg

KépKép
trinky

Trinky!

Elhiszem, hogy rossz lehetett ez az autós sztori.
Nekem is halálfélelmem volt néha péntek este Eger felé a ködben. Főleg amikor még az autópályáról is letereltek a sok baleset miatt. És még akkor is őrültek, akik egész kocsisort elkezdtek előzni. Igaz, max 30-cal mentünk, de nem tudom Ő hova tudott visszamenni, amikor jöttek szembe vele.

Ha valakinek olyan link a védőnője, mint az enyém, és még urológushoz sem jár, az szerintem vegyen vizelet tesztcsíkot. Így a vége felé már hasznos lehet.

Lányok!

Jól emlékszem, hogy nálunk is vannak lombik babák, ugye?
Fiúk vagy lányok?
Mert tegnap beszélgettünk róla, hogy mostanában kb. 3-4 ember is van az ismerőseink között, akinek lombikkal lett a baba, és mindegyik lány .
Vendég

Heni!
Nekem nem a csípőcsont, hanem lejjebb, a forgó szokott fájni éjjel. Vagy tágul, vagy csak a nagyobb súly, de tuti a bébi folyománya.

Tegnap este velünk is szembe kezdett jönni egy autó, kanyar volt, ő meg tovább sodródott egyenesen... Aztán vagy felébredt a villogásra, vagy felnézett a fontos dolgából, de visszarántotta, nagy on megijedtem :shock: :shock: :shock:

Majd próbálok fényképet csinálni az ágyikóról, csak még a szoba sincs készen :P

icamica

Icamica lehet hogy inkább nekem is a fogó fáj, de olyan érdekes, hogy néha forduláskor mintha becsipődne valami, alig birok mizgulni. Doki szerint tágulás okozza.

Heni
KépKép
heni81

Cat, az én Lottim is lombik (ez milyen furi :) ) , de az ismerőseim között több fiú lombik baba is van.

Pénteken durva köd volt, este hétkor indultunk útnak, úgyhogy eléggé féltem. Ráadásul egy román kamion jött a hátunk mögött reflektorral és egy hosszú kocsisort előzött, úgy, hogy jöttek szemben. Majdnem leszorított minket. Fel is hívtam a rendőrséget, bediktáltam a rendszámot. Azt mondták utána néznek. Na ahogy én nem állítottam meg, úgy a rendőrök sem....... Úgy látszik jobb ha nem megyünk sehová.

Lányok, miből lehet tudni, hogy megfordult a baba? 1,5 hete még keresztben feküdt, de péntektől akkorákat dörömböl fent, hogy gyanakszom az már a lába és nem a kis keze.

KépKép
trinky

Trinky!

Én is inkább csak sejtem, hogy fekszik Marci. Leginkább az UH-ból lehet pontosat tudni. (Engem meglep néha amit ott mondanak a fekvéséről.)
Vendég

Fogalmam sincs, mikor fordul, folyton mindenütt ott vannak a végtagjai és kopácsolnak :)

icamica

Sziasztok!!!!

Tegnap megjöttünk a síelésből. Nagyon szuper volt minden, EMma nagyon belejött a szánkózásba. Az utolsó napon már le sem akart szállni róla, csak mondogatta, h "csú" (csúszni)!!! Úgy fájt a szívem, h hazajövünk és itt nem fogunk tudni szánkózni!!!!
Mindjárt felteszek 1-2 képet a gmailre!
Képzeljétek, tesómék bezárták indulás előtt a slusszkulcsot a kocsiba, így hosszú órákra ott rekedtek, mire vki ki tudta feszíteni az ajtót. Mindezt 120 Euróért! Így ők jó későn értek haza a 2 gyerekkel!

Barnus bébi jól van, mostanában egész sokat mocorog, így nyugodt lehetek! Néha már én is keményedek, de holnap megyünk dokihoz, remélem megnyugtat, h teljesen zárt vagyok azért!
És épp az előbb hozta ki a futár a mérleget, amit vettünk neki, úgyhogy végre vmit lehúzhatok a listáról!

Látom, nagyjából mindeki jól van. Örülök neki! (Csak nagyon nagy vonalakban olvastam vissza.)
Kikocska, szegény Nándinak nagyon drukkolok, h kiderüljön a baj oka, és végre meggyógyulhasson!!!!

Cat, neked 3 nappal előrébb van a terminus? Hogyhogy?

Jaj, de kis dinka vagyok, üdv az újaknak!!!!!

Kinéztem egy babakocsit a neten, kíváncsi volnék a véleményetekre, megnézitek?
http://www.vatera.hu/peg_perego_pliko_p ... 06697.html

Zsu
svs

Sziasztok Lányok!

csudajó volt a hétvége!!! :D :D :D Összeraktuk a kiságyat, és vadiúj!!! Karcmentes, ugyanaz mint a brendonban 60-ért, és új, erősebb fiókokat vettek bele! Semmi hiba nem volt rajta, úgyhogy nagyon örültem, és meg is könnyeztem jópárszor! szivacsmatracok vannak hozzá, lehet hogy mi hagyjuk ezt, egy időre jó lesz, és ha kiságyas baba lesz, akkor veszünk kókuszt.

és megvettük a kiskádat is állvánnyal, a legnagyobb méretűt, igy pár évig használhatja. anno nekem is pont ilyen volt :lol:

Nagyon szépek a pocik!!! Olyan jó, hogy mindenki igy gömbölyödik, és növögetnek a babók odabent! (lehet hogy a védőnőnek meg kellene néznie több 28-30hetes kismamát, és akkor talán nem fog kiakadni az én pocakomon se, mert igy láthatná hogy majd mindenkinek ekkora!!!)

ja és köszi a védőnős reakciókat, most hivtam egy másik helyet is, de visszairányitottak, hogy én bizony oda tartozom, ahova most is járok, és választásom meg nincs. ja, a felicitas visszairt, hogy küldjek levelet, és felveszik a védőnővel a kapcsolatot, de hát most RÁM és LUCÁRA pikkeljen évekig, hogy a nyakára küldtem a felicitas csapatot, és többet tudok mint Ő??? a körzetorvosomhoz majd elmegyek, megkérdezem, hogy a vizeletvizsgálattal hogy legyen a dolog?

egyébként a fehérje a vizeletben mit jelent?? fontos?? vagy ne ugráljak??

Hűű vigyázzatok a vezetéssel, és a többi hülye őrültre az utakon!!! De úgy látszik a járdán sincs biztonságban az ember! Még szerencse, hogy nem lett baj!!!

Kocska jó volt ez a leirás a pingvinjárás-húzásról! Nálunk is ugyanez van... én sietek úgy pingvinesen, párom normál tempóban megy, fogja a kezem, én meg mikor már nem birom, elengedem, és mondom, hogy akkor menjen egyedül, mert nem tudok gyorsabban menni :lol: máskor fókának hivott, a járásom miatt, utána meg rájött, hogy jaaa ez inkább pingvines, úgyhogy azóta kispingvinez :lol:

Kikocska nagyon sajnálom Nándit! :( szegény már mióta beteg. Te is biztos nagyon fáradt lehetsz, és babásan meg még nehezebb lehetnek a napok! Viszont lehet hogy nemsoká úgy lesztek vele, hogy Réka se legyen egyedül, és hátha jön még egy kislány :wink: vagy kisfiú :lol:

Gabka, jók a fotók nagyon! kis nyarat hoz a januári hidegbe! (bár szerencsére mostanában kezd tavaszodni) látszik hogy milyen kis vidámak vagytok!

Kocska én is úgy vagyok vele, hogy 'magamnak' akarom a babát, mindenki ajánlgatja, hogy majd mi menjünk este ide-oda, ők meg babáznak! De én meg nem akarok menni sehova, és ne vigyék már el tőlem, csak azért mert nekik már nagy gyerekeik vannak!!! de unokatesóm is azt mondta, mint Cat, hogy pár hét/hónap után már örülni fogok pár órának, amit magamra szánhatok. szóval majd meglátjuk :D

Tisa te aztán egyre éberebb leszel esténként! Léna hozzászoktat az éjszakázáshoz, és igy majd lehet jobban birod a strapát ha megszületik! :D Én még egy ilyen kis csomagnak is úúúúgy örültem volna! Bezzeg nem kapok :roll:

Icamica nagyon jó árban volt az az ágy!!! remélem megnyered a komódot is!!

Én is próbálok még néhány használt dolgot begyűjteni, vagy olcsó újat :D Unokatesóm kiakadt a babakocsi árakon! Nem is csodálom!

Eda! remélem rendben vagy, pihengess, vigyázz nagyon magadra!

Kép
tünemény

Zsu örülök, hogy jól vagytok, jól éreztétek magatokat! A babakocsi nagyon jó lehet, és biztos könnyű is!

Kép
tünemény

Óóóó, én irigy vagyok :oops: :oops: :oops: én nem mehettem el a síelésre január elején brühühü. Remélem, csodajó volt :D

icamica

Zsu!

Szerintem ez nagyon jó babakocsi. És nekem nagyon tetszik a színe. :D
De 50 ezernél többet nem adnék érte használtan, mert a Brendonban is meg tudod venni 70-ért újan. És kb. 1400 pontot kapsz érte, amit le tudsz vásárolni később.

A vonalzómat én állítottam át.
A mensi szerint ugyanis április 10. a szülés várható időpontja.
Mivel én hőmérőztem, Így szerintem viszont 6 nappal később volt pém, tehát aszerint április 16. lenne. A 12 hetes UH szerint pedig pont a kettő között, április 13.
Így, mivel elég nagy a baba, úgy döntöttem, hogy most a mensi szerinti idővel számolok.
De ez még annyit változhat...

Egyébként örülök, hogy jó volt a síelés. Nekem is kellene már egy kis kikapcsolódás.
Vendég

Tünemény!

Sziszike írta, hogy az Auchanban akciós a kókuszmatrac 7 ezerért. Szerintem megérné megvenni. Ha csak néha fekszik benne, akkor is jobb a gerincének. De ez csak az én véleményem.

A fehérje a vizeletben a toxémia egyik jele lehet. Oda kell rá figyelni. Főleg, ha vizesedsz és esetleg a vérnyomásod is magas, vagy hirtelen megnő.
Ezért is szokták ellenőrizni.
Vendég

Sziasztok!
Látom szinte mindenkinek jól telt a hétvége!
Eda,sok kitartást kivánok neked a fekvéshez!
Kikocska,neked meg drukkolok,hogy mielöbb kiderüljön Nándi bajának okozója,és föleg azért drukkolok,hogy hamar el is múljon!

Kikocska!Én az igazi kisajátitós anya vagyok :oops: Az nem zavart mondjuk soha ha valaki felvette,dajkálta Botondot,de arra sose volt szükségem,hogy csak azért rábizzam másra(az apján kivül),hogy magamra szánjak kis idöt.Ez sem jó,de ugyan ezt érzem most is.Anyósomék is,anyukámék is már most azon vannak,hogy majd elviszik pár napra Botit,ha megszületik Boróka,én meg tiszta ideg leszek már a gondolattól is,hisdzen nekem két gyerekem lesz,és ha nem is lesz könnyü,de mindkettönek egyformán szeretnék lenni!
Még,hogy elviszik pár napra :evil: :evil: :evil:

Hú,most néztem az órára,apa mindjárt hazaér ebéd meg sehol!
Futok... :lol:

Kép
Kép
gizu

Bocs,másodiknak már Kocskát akartam irni.... :oops:

Kép
Kép
gizu

Sziasztok Csajok!

Mióta apa nem náthás azóta megint együtt alszunk és én meglepően jól alszom mostanában.Én is mind a 2 oldalamon alszom és háton már nem nagyon mert elkezdek fulladni vagyis olyan érzés mintha nem kapnák levegőt!

Itt van egy tegnap esti pocak kép!

Kép

Én ma akartam kiváltani a Felicitas csomagot de nem volt a boltban.Megvettem ma kókuszpólyát amit kinéztem és egy zsebes tárolót is amit a kiságyra tudok feltenni.

Tisa: kellett valami papírt mutatni, hogy hány hetes vagy mikor kiváltottad?

Holnap megyek Pécsre és megpróbálom ott kiváltani.

Kocska:megyek ám a turiba is! :P

Kép

Kép
gabka7926

Gizu!

Még Beni sem volt több napig távol tőlünk, és nem is tervezzük. Igazából nem is nagyon mernénk több napra másra bízni.
Viszont más is szokta fürdetni, elaltatni, és akár napközben is vigyázni rá. Na meg most már ott van a bölcsi is.
Ez így nekünk tökéletes. Hiszen a szabadság megvan, de Beni is tudja, hogy mindig számíthat ránk, és amikor reggel felébred megtalál minket, még ha nem is velünk aludt el.

Az pedig szerintem rossz ötlet, hogy pont akkor akarják elvinni mellőled, amikor a kistestvére születik. Semmivel nem lehet őt féltékenyebbé tenni, és sokkal inkább azt érzi szerintem,hogy Ő mellőzött, nincs már rá szükség. Ebbe nem gondoltak bele a nagyszülők? Vagy én gondolom rosszul?
Vendég

Lányok! Köszi a bíztatást! Szerencsére Marci fiam már tényleg nagy, megérti, sőt nagyon is vigyáz rám, és imádja Pepét, sokat beszél hozzá, puszilgatja, és nagyon tetszik neki, ahogy ki-ki dug neki dolgokat!!! (Pepe nagyon aktív babus, sokat mozog, hullámzik a hasamban)
Kár, hogy nem nagyon tudok kimozdulni. Ráadásul mi még nem is vettünk meg semmit. Sok minden már ki van nézve, így marad a páromra majd ez a része. Bár ahogy telnek a hetek, majd azért egyszer-kétszer a közeli Minimanóba azért elmegyek vele, hogy vásárolgassunk.
Olyan jó nektek, hogy tudtok nézelődni, vásárolgatni!
Sziszi! Emlékszem, hogy te is ott fogsz szülni! A szülészeten vizsgáltak meg, amikor bementem. Nagyon szépen fel van újítva, modern! Nem tudom, hgy jártál-e már ott?
Neked ki lesz a dokid, és szülésznőt már válszatottál?
Én ma megyek a dokimhoz, és megkérdezem a szülésznő nevét, akit ajánl.
Remélem nem lesz még nyitva a méhszáj, mert azért nagyon betartom!!! És azóta nincs keményedés sem! :lol: :lol:
Csak rugdosódás belülről!!! De az ezerrel!!! :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
eda7

Cat,sajnos nem gondoltak bele,nagyon nem... :?
Tudom,hogy amit én csinálok az sem jó,de nekem nagyon rossz,ha nem vagyunk együtt-ez egy hatalmas szerelem. :D Mostmár talán ö az aki kicsit választja el magát,ami ellen nem is harcolok,de az jó érzés,hogy tudja ,ha szüksége van ránk,mi vagyunk neki.De pl fürdetni,még más nem fürdette,aludni,meg nem is nagyon alszik el idegen helyen.Mindig mondja,hogy menjünk a kuckóba aludni...

Ja kész is vagyok az ebéddel!Extra gyors vagyok :lol: tojás leves,füstöltkolbásszal,meg tejpite.

Az elöbb még akartam irni,hogy tegnap elhoztunk a hugoméktól egy rakat babaruhát,amit már vagy kinött a kisfia,vagy nem is fog hordani,mert plüss,azt meg a hugom nem birja.Délelött Botival átválogattuk,természetesen mindet fel szerette volna venni.A végeredmény:32 body,25 rugi,3 hálózsák,2 angolpólya,meg 2 nadrág-pulcsi együttes.Többnyire 56-osak,de jópár van köztük 62-es is.Szóval azt hiszem az elején ruha-gondunk nem lesz!Csütörtökön megvettem a textilpelusokat is,cumit,cumisüveget,tetra-törölközöt,elöszedtem a kispaplant,huzatokat,fejvédöt,elökotortam a hálóingeimet,ami utoljára a kórházban volt rajtam :lol: ,átpakoltam Boti cuccait "nagy"szekrénybe,ugyhogy igaziból egész jól állunk babailag,már csak egy nagyobb ház kellene,hogy elférjünk... :roll:
A kiságyat ugy gondolom mi csak márc. közepén fogjuk felállitani,pont a helyhiány miatt,de azért szépen lassan szeretnék mindent kimosni, összerakni ,elpakolni,még tizszer átvariálni.... :lol:

Kép
Kép
gizu

Cat, akkor értem. Úgyis Marci dönti el majd, h mikor jön el az ő ideje, nem?!! :wink: Az előb láttam egy 7 hetes Marci babát, olyan kis édes volt!!!
Köszi a babakocsi véleményt. Én úgy tudom, h már nem gyártják ezt a fajtát, a Brendonban sem találom. Az Elefánban 1db van 70e-ért! Nem tudom, h hol kereshetném még?! :roll:

Tünemény, fehérje van a vizeletedben? A dokid mit mondott erre?
Grat a kiságyhoz meg a kádhoz, szépen haladtok a beszerzésekkel Ti is!

Gabka, csini pocakod van!!!
Én is csinálok majd újat és megmuzitom!

Gizu, sztem csak addig "add oda" a nagyszülőknek Botondot, amíg a kórházban vagytok. Mikor hazamentek, akkor ő is költözzön haza! Ha náluk marad, akkor mellőzöttnek érezheti majd magát és tuti, h féltékeny lesz!

Zsu
svs

Sziasztok Lányok!

Tegnap délután nálunk sem volt net, így nem tudtam jönni.

Elfaxoltam a Házassági Anyakönyvi Kivonat kérelmünket az anyakönyvezetőnek. Elméletileg 8 munkanapon belül postázzák.

Cat!
Szép célkitűzések lehetnek, amiket írtál a 3. gyerekhez. Legalább könnyebben eléred az ideális súlyt és az egészséges állapotot.

Tisa!
Hol (milyen boltban) váltottad ki a Felicitas csomagot? Én holnap akarom a Mammutban.
Tényleg, ha nekem 2 utalványom is van, akkor kettőt is kaphatok szerintetek?

Tasin!
Szóról szóra leírtad az én alvási módszeremet is. Egy kivétel van: én már lusta vagyok a szopipárnát áttenni a bal oldalamra, így azt csak a jobb oldalon használom.

Holnap reggel megyek a terheléses cukorvizsgálatra.
Zsu!
Bocs, nem emlékszem: te lötyit ittál vagy tej+zsemle volt? Nekem tej+zsemle lesz.

Délután pedig fogorvoshoz megyek. Majd nem otthon hagytam a kiskönyvemet, az utolsó pillanatban mentem vissza érte.

Kép
gesztenye74

Nekem glükózos volt, de sztem orvostól függ, h ki melyiket kéri!
Nem irigyellek a fogdoki miatt!! Van is vmi panaszod?

Emma felébredt, mennem kell!

Zsu
svs

Gabka aranyos a pocid!!! a szoptatás miatt meg tényleg ne aggódj! inkább gondolj rá, hogy milyen jó lesz, minél pozitivabban gondolsz rá, annál jobb, és ha majd mégis nehézségek adódnak azokat is meg lehet oldani!

Zsu hát épp ez az, hogy nem tudom! voltam a védőnőnél pénteken, semmit nem mért a súlyon és vérnyomáson kivül, se vizelet, se szivhang, kérdezte h vizeleteredmény van-e, mondtam 12.héttől nem nézte senki, erre ő hogy majd nemsoká fognak megint. megkérdezte szokott mozogni? mondom igen, kis aktiv minden nap, erre hogy az jó. súlyra nem mondott semmit, mert előtte már szörnyülködött hogy még csak itt tartok, és hatalmas a hasam, és az orvos nem mondta??? mondtam nem, ő azt mondta, hogy ok minden, és majd ő szól, mikor már tényleg nagy lesz. vizesedésre meg csak ránézett a lábamra mikor mutattam neki, és semmi reakció. meg hogy olyan vashiányos vagyok, hogy injekciózni kéne belém a vasat. és majd menjek márciusban, közepe után, de ha akarok mehetek még egyszer februárban is...háááát nekem ez jutott...felicitas csomagról meg nem is hallottak.

Gizu ne hagyd magad! tényleg ne érezze azt Boti, hogy most megjött a kicsi, és mivel ő nem lehet ott, akkor őt már lepasszoljátok. Hisz ez egy nagy élmény lesz neki is! Biztos lesz féltékenység, de ez is normális, csak ki-ki hogy kezeli, gondolom.

Kép
tünemény

Zsu!

Igazad van a babakocsival kapcsolatban. Nem néztem meg elég jól. :oops:

Neked menniy lett pontosan a kombinált teszted eredménye Down-kórra?
Vendég

Zsu!
Nincs panaszom, de azért jobb túlesni a szűrésen. Majd meglátjuk, hogy mit mond.

Érdekes, az én dokim azt mondta, hogy a Jánosban első körben mindig zsemle+tej verziót csinálják. Ha annak rossz az eredménye, akkor jön a cukros lötyi.
Sorbanálltál vagy előrementél, mint kismama?

Kép
gesztenye74

Sziasztok!
Remélem,még nem késő csatlakozni hozzátok :) Én egy 29 hetes kismama vagyok,április 12-re várom az első babánkat,aki ha minden igaz,kislány lesz!!!! :D
Nagyon örülök,hogy megtaláltam ezt a fórumot,mert itt olyanokkal beszélgethetek,akikkel szinte napra pontosan egy cipőben járunk:)Ráadásul,ahogy így olvasgatom az írásaitokat,nagyon sok hasznos információt megtudtam!!!Ezt már most köszönöm nektek! :D
demetnik

Üdv Demetnik, és gratulálok a kislányhoz! És az biztos, hogy itt jól kivesézzük meg körüljárjuk a dolgokat/problémákat/intéznivalókat, és persze az örömöket is! :D :D hol fogsz majd szülni? eddig rendben volt minden?

Kép
tünemény

Gyakorló kismamik!

Mekkora és milyen kis cipőre van szükség az első fél évben? Ez csak most jutott eszembe, és fogalmam sincs :? Van néhány pici zoknink, de semmi komolyabb.
Egyébként is elég káoszban vagyok, rugi meg body van már pár marékkal, de semmi más szinte. Melegebb ruhák? Mit? Mekkorát? Mennyit?
Segítsetek, kérlek.

icamica

Sziasztok!

Nem tudok írni mert koli felkelt, de kérelke ezt nézzétek meg estig...
mi a véleményetek?

http://www.teszvesz.hu/item538839696_ca ... elado.html

azért gondoltam, hogy jó lenne, mert tavaszi babák így nem bizti hogy kéne a mozesrész. a háttámlja vízszintig fektehető.. Ha találnék még lehet vennék hozzá mosets is. klikk rendszeres ezért rá tudnám rakni. nálunk terep viszonyok vannak. nem kéne sokat emelgetnem... eredeti áruk igaz mozessel együtt 160 körül van

elre is köszönöm.

este jövökű

puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Sziasztok!
olvasgatok, olvasgatok, de réka is lebetegedett, így nincs időm nagyon jönni...

zsu, a pilko nagyon jó kis babakocsi, én is szívből ajánlom! nézegesd meg használtan is több helyen szerintem.

gizu, én sem engedném el a nagyot, amikor megjön a pici, kivéve, ha ő akar menni .mi pont azt csináltuk, hogy rékával csiáltam programokat, míg anyukám a nándira vigyázott otthon. igaziból nándinak nem volt rám szüksége, rékának annál jobban. Én egyébként most már szívesen megszabadulok tőlük, csak hogy erre-arra időm legyen, mert ugye nekünk úgy sincs segítségünk, hogy átjön valaki játszani velük, vagy főzni helyettem, de mikor még réka egyedül volt, nem voltak ilyen vágyaim. meg ő is kis ragaszkodó volt, a mai napig az. egyébként, ahogy nőnek, egyre nagyobb igényük lesz egy kis saját életre, én már keményen küzdök ellene, hogy rátelepedjek szegény gyerekemre, és ne erősítsem a hozzám való ragaszkodását.
eg

dementik, üdv!

tünemény, szerintem bilztos mehet a reklamáció név nélkül is. a védőnő meg tényleg gáz, és minek megy ilyen védőnőnek...nem csak a felicitasnak kéne szólni, hanem a vezető védőnőnek is. vannak nekik szabályzatban lefektetett feladataik, nem véletlen! ahelyett, hogy a pocakod nagyságával foglalkozna, mert azzal nem kell.

na, mennem kell, máskor folytatom majd.. nándi kakis, réka szegény megint elaludt :( igazi beteg szegény.

kikocska

Sziszike, szerintem nagyon klassz kocsi :D és az ára is elfogadható, mert szép állapotban van.

icamica

Gesztenye, nekem a szülészeti épületben vették le a vért, de azt hiszem, h nem ez az általános gyakorlat. (A dokim az egyik főorvos, lehet, h neki szabad eltérnie.)

Tünemény, hát akkor a Te védőnőd sincs a helyzet magaslatán. És honnan tudja, h vashiányos vagy, ránézésre?
Dokid sem nézetett vizeletet azóta? :shock: Azt azért illett volna. Mindenképp kérdezz rá, ha mész! De úgysincs semmi baj!!!! :wink:

Cat, 1:160 lett :cry: (nem is akarom hallani soha többet), miért?

Demetnik, neked is üdv!

Sziszike, jó a járgány, nagyon trendi! És nem is drága!
Mekkorára lehet összecsukni?

Hú, végre én is beléptem a 3. harmadba!!!!!! :D

Ica, nekünk nem volt kiscipőnk Emmával :oops: , de én max valami puha kis textilt vennék (de nem veszek). Kíváncsi vagyok, h a csajok mit mondanak!

Zsu
svs

Tünemény, elég savanyúpofa lehet a védőnőd. Tényleg mi a fenét foglalkozik a pocak méreteddel? Örülj neki, hogy jó nagy, hiszen már nem sokáig lesz ekkora. Ha nem nézik a fehérjét a vizeletedben, akkor tényleg érdemes lenne venned a gyógyszertárban tesztcsíkot, ahogyan Cat írta. Mondjuk iszonyat trehány lehet ez a nő, és lehet, hogy én is szólnék a főnökének. Amúgy meg nyugodtan mondd meg neki a véleményed, nem azt a világot éljük már, hogy mindent el kelljen tűrni, végül is ők vannak értünk, ez a munkájuk, ha nem tetszik menjen bányásznak.

Gizu, én sem engedném, hogy elvigyék a nagyszülők a nagytesót. Mondjuk nekem nincs másik gyerkőcöm, de akinél ez volt, ott később mindig voltak konfliktusok.

Sziszike, nagyon tetszik a kocsi, tényleg jó állapotúnak néz ki. személyesen is megnézheted?

Ica, én vettem egy balerina "cipőt" de csak azért mert annyira csajos. (piros a cipő és fehér virágok vannak rajta.) Valószínűleg nem adom a lánykámra sokszor, mert mire lesz értelme felvenni, addigra nagyon meleg lesz. Van egy pár harisnyánk is, a kisnadrágok alá. Tesómtól kaptam egy csomó plüss tipegőt - az ő lánya októberi - úgyhogy áprilisban ha még hideg lesz, nem fog megfagyni a drágám. Én arra gondoltam, hogy vékonyabb pamut tipegőt veszek, meg napozókat, de én is eléggé tanácstalan vagyok, főleg hálózsák téren. Vastag vagy vékony? Mindkettő?

KépKép
trinky

Csajok akkor megtudná nekem mondani valaki, hogy kell e valamilyen papír a Felicitas csomaghoz amin rajta van , hogy hány hetes vagyok? :?: :?: :?:

Kép

Kép
gabka7926

Megjöttem a fogorvostól: nincs semmi gond, minden fogam rendben van! :)
Be is írta a kiskönyvembe az eredményt. Kihangsúlyozta a fokozott kálcium fogyasztást.

Zsu!
Az enyém is főorvos, és ha nem lenne betegszabin a törött keze miatt, akkor nekem sem kéne lemennem a központi laborba. Ez az én szerencsém. :( Mondjuk, még mindig inkább most törjön el a keze, mint sem szülés előtt, nem?

Kép
gesztenye74

Sziasztok!!
Ma voltam a dokimnál és a védőnőmnél!Szerencsére eddig minden rendben volt és van :) Ma végre a dokim is azt mondta,hogy 99%-ban kislány.Ugyanis eddig csak a genetikán és a 4D-n mutatta meg magát,de a saját orvosomnak nem.Lehet,hogy butaság,de én az ő szájából is szerettem volna hallani!!
Egyébként a Szent Imre Kórházban fogok szülni,Dr Tasi Róbertnél.Én nagyon meg vagyok elégedve az orvosommal.Szerintem nagyon jó doki és emellett nagyon jófej!!
A védnőtől egy picit tartottam,főleg a felszedett kilók miatt(eddig 10 kg plussz).De meglepetésemre azt mondta,hogy ez pont jó :D Ennek örömére amikor hazaértem,gyorsan megettem egy nagy tányér tejbegrízt.Ugyanis itt pár oldallal ezelőtt annyit emlegettétek,hogy nagyon megkívántam és gyorsan csináltam is egy jó nagy adagot,a férjem örömére is,hisz ő is nagyon szereti!
Lenne egy kérdésem!Ti hogy álltok ahhoz a kérdéshez,hogy fogadjunk-e szülésznőt vagy sem?
demetnik

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: