A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

:D Látom visszatért Alex baba :D kis vörös tündér :) Úgy emlékszem, volt egy kép Apájáról az elején :wink:

Én még nem szavazok be Sacinak hajszínt :) eddig kettőből kettőnek lett másmilyen színű, mint születéskor :lol: :lol: :lol:

Jégkockás ötletek nagyon jók, szerintem Petne verzióba nevezek be, mert egy zacsit nem tudok 1-2 nap alatt megtölteni. Bár nem tudom, mekkorák :roll: de Petne változata elég rugalmas az én hektikus csorgásaimhoz :)
(Amúgy is nemrég vettem az IKEÁ-ban olyat, ami virág formájúra fagyaszt :D itt nincs jelentősége, de ha majd bodzaszörpöt fagyasztok benne :wink: :lol: :lol:)

Na már, mindenki Ágihoz megy udvarolni? :lol: :lol: :lol: :lol:

Viki: szerintem ellenne a kendőben....
Levi már az UH képen is tiszta Apja volt :wink:
A hasszorítós bugyi hatékonyságáról várjuk a beszámolót!!!

Fürci: nem akarom elkiabálni, de Saci alszik... :) megfürdettük, cici (bár nem volt éhes), büfike, pár perc popsirázás, cici nyammogni, és alszik :) Egyelőre azt gondolom, hogy túl szép :) majd holnap beszámolok a folytatásról.

Lányok, szerintem a 2 hétnél nagyobb babákat nyugodtan ki lehet vinni, ha plusz fokok vannak.... persze ezer rétegbe becsomagolva. De nem lesz semmi bajuk, még jobban is alszanak :wink:

Képzeljétek, tegnap nagyon aranyos cuccokat kapott Sacikám: anyóséktól kapucnis pokrócot: olyan, mint a törölközők, csak pihe-puha pokróc anyagból, meg kapott még rugit (erre még gyúrnunk kell :D), meg az unokaöcsém felesége kötött neki egy nagyon szép kis kardigánt. Hihetetlen törelme van, és gyönyörűen köt :D

Na, tényleg jó éjszakát :)

Csöre
csöre74

Sziasztok lányok!

Megszültem a születés- és szüléstörténetet. :wink:
Olvasható a blogomon:
http://batkata.freeblog.hu/
(Nem nagyon reklámoztam eddig itten, mert nem sok érdekes dolog került eddig bele... Ígérem, próbálok mostantól egy kicsit sűrűbben frissíteni, nem úgy, mint eddig... :D)
Ja, és holnap a vonalzómat is átoperálom...

No megyek, mert Gáborom megbüfiztette Borcsit, megyünk lefeküdni.
Jó éjt mindekinek! :wink:

batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Na hello Csajok!
Mindenki alszik nálunk, gyorsan írok. Szülitöri majd holnap (bár nem lesz hosszú). :wink:
Azt hittem már mindenki megszült időközben, viccesek ezek a babák. Én utólag mondjuk azt mondom érdemesebb volt valóban kivárni míg Ádi maga indult neki, mert így aztán olyan elemi erővel és gyorsasággal jött, mint akit eddig tartóztattak... :shock:

Olvastam itt a kórházi storykat, hát Csajok, rémes. Pedig a MÁV-ról olyan ódákat zengettek. Én egyetlen rossz szót sem tudok felhozni az Uzsokiról. Sikerült egyágyas alapítványi szobában kiélvezni a napokat. Nekem egyetlen panaszom volt, de ezt azért nehéz lenne megoldani: nagyon keveset tudtam még így is pihenni, mert a szoba pont a csecsemőosztály mellett volt és hallottam sírni a benti babákat,vagy éjjel jöttek az anyukák a problémáikkal, tolták a kicsiket magukkal, akik mondjuk végigordították a folyosót.

Nálunk első nap elviszik a babát, hogy tudj pihenni, de marha rendesek, mert pl. Krisztinek besárgult Ádika, nem indult meg a teje csak ma reggelre és totál ki volt nyúlva a 6 ágyas szoba miatt, ott se sokat lehet éjjel aludni… és akkor a csecsemős ráparancsolt kedvesen, hogy na akkor babát adja be éjjelre, ő meg aludjon egy nagyot. Sikerült is neki. :lol:
Ezt leszámítva, maximális segítséget nyújtott mindenki. Nekem legfőbb bajom az volt, hogy normális-e, hogy a 2. napon már van tejem és a gyerekem betegre zabálja magát. Első nap sokat bukott, mert abból a bazi sűrű, zsíros tejből is benyomott 50-60ml-t. Két naposan. :shock: 3900 grammal született és 4100-al jöttünk haza. Ja és 3 óránként óramű pontosan eszik, aztán visszazuhan aludni. Eddig jól műxik... aztán majd később jönnek a pocakfájós napok (sajna Pötyi is hasfájós volt).

Pötyike nagyon jól fogadta Ádit, imádja, simogatja, óvja, segít pelust cserélni. Éppen nyüszögött szegény Ádi, mert nem szeret puciskodni, mire Pötyi nyugtatgatja: „Nyugi Ádi, mindjárt vége a nyaggatásnak!” Anyai szívem, amit amúgy is készre tettek a hormonok, túlcsordul és bőgök amióta csak itthon vagyunk. Fürdetés is, vacsi is minden egyben ment, sokkal rosszabbra számítottunk Apával. Ma még délben az is összejött, hogy mind a négyen egyszerre aludtunk (mindenki a saját ágyában) 2 órát. 8)

Na megyek, még nagyszülőknek be kell számolni. Holnap megírom a szüléstörténetet is.
Puszi:
Barti

UI: Katusról mi hír?

Kép
Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Jelentem a mai CTG-n se tudtam egy szál fájást se produkálni, de még úgy kellett pöckölni is a lánykát, hogy mozogjon.

Szülésznő megduplázta a homeós bogyót, így azt vennem kell.
Elfogyott a málnalevél, tán azt is veszek...

Elviekben, a doki szerint, holnapra vagyok kiírva. Tehát még nem vagyunk elkésve, csak hát...., ti már babáztok, én csak gurulgatok.

De ma is nagyot sétáltunk, hátha erre van szükség :), meg szép idő is volt.

A nagymamák idegei már cafatokban, mi még bírjuk a nyomást :D

Bartika, nagyon jó képek!

Kép
gombócmakka

Bartika: örülök, hogy minden ilyen gördülékenyen megy! Remélem, így is marad! Gyönyörű Ádi!!! Pötyike meg hogy óvja, megzabálom!!!

Katuska nem írt még, nekem legalábbis,azóta, amit felraktam a topicba,hogy még nincs baba. Szegény, remélem nem váratja már sokáig Petra!

Vickybabe: Levi tényleg nagyon Apára ütött az UH-n is!
Martin olyan kis vegyesfelvágott, a szeme szerintem Apáé lesz (kis esély volt, hogy az én 'világoskék' szememet örökölje) de az orra az határozottan az enyém -- azt hiszem, ezt többen is mondtátok az UH kép alapján. :D Néztem pár bébiképünket, mindkettőnkre hasonlít ebben-abban :)

Enyém gyerek tiszta kabaré volt ma este! Épp kajcsi előtti tisztábatétel, közelítek a köldökcsonkhoz, egyszer csak elkezd pisilni, úgy, hogy épp nem volt rajta pelus, de úgy,hogy saját magát arcon pislantotta, illetve a pelenkázóról befolyt a feje alá. Veszem fel, hát csupa pisi a gyerek haja! Gyorsan 'megmostam' neki, majd messziről meghajszárítóztuk, édes kis frizkója lett...

Jó éjt mindenkinek!

KépKép

KépKép
kata8110

gombócmakka: elfogyott a tea, és eldöntötted, hogy pótolod? No, most fogsz szülni!!! (amint megvetted! :D )

Súly: megmértük a csupasz Manót- ma fürdetés és kajálás előtt 3030g-k voltunk. 2 héttel ezelőtt jöttünk haza, 2500g-vel, azaz két hét alatt 500g-t híztunk, azt nem tudom, hogy ez jó-e vagy nem, de tény.

Kisbogács: de fura! Pont a nasit fújta le a doki? Nekem pont azt magyarázták, hogy hát, ilyen piciknél egy-két korty is számít!

bartika: nagyon szépek vagytok!!!

Infacol: 3 napja használjuk, nálunk bejött, nagyon lecsökkent a szélgörcs probléma, és már a babó is megkedvelte az ízét!

Kire hasonlít a baba:
nálunk Maszatmanó teljesen Apu klón- csak egy különbség van :wink: -

kata: pisi eset: :D :lol: :D :lol: Enyém manó is alkotott, ami egy lánytól szép teljesítmény- sikerült szökőkutast pisilni, pelenkázóról becélozott engem, én sajna elugrottam, így a szőnyeg bánta- felavattuk!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Jó reggelt! :)

Maszatmanó éjjel megszivatott- 1 -kor enni kért, elpiszmogott 2-ig, utána elkezdett csuklani ( :evil: :evil: :evil: ) amitől totál felébredt, és innentől úgy döntött, hogy inkább a plüssállatokat és a rácsvédőn lévő pöttyöket nézegeti, és ne oltsam le a lámpát, mert akkor ő azt nem látja. Kb. fél 4-ig a lámpán vívtunk, mire bealudt. Most meg reggel hétkor felriadt, de 5 perc után visszaaludt a cicin- ja kérem, aki éjjel bulizik, az nappal alszik...

batkata: nem semmi szüléstörténet! Nagyon ijesztően indul, de a vége szép és jó! :)

Fürdetés: képzeljétek, mostanában rászokunk arra, hogy Maszatmanó 1-2 fokkal a babavízhőmérő szerint ideálisnak tartott hőmérsékletnél melegebb vízben fürdik. Így már nem visít, mint az a bizonyos "fábaszorult", sőt, mintha kezdené élvezni. B...szus én is visítanék, ha minden este belemártanának hideg vízbe (épphogy testhőmérséklet), ami nem több 5-10cm-nél, és lötykölnék rám, hogy majd' megfagyok.. :twisted:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

jó reggelt!

Batkata, elolvastam a blogot, kommenteltem is ott...

Bartika, hú nem semmi, hogy Ádámod már a kórházban hízott! :lol: kis vasgyúró! Gyönyörűek a gyermekeid!

Csöre, majd fotózok, ha lesz időm, bugyival és bugyi nélkül :lol: :wink:

Fagyasztásba nem akarok beleszólni, mert nem csináltam még, de azt olvastam, hogy jégkockatartóba nem lehet anyatejet fagyasztani, mert nem lesz bacimentes... :roll:

Zitocs, szerintem az 500 g hízás jó két hét alatt! :wink:

Kata, jó ez a pisi sztori :lol: ennyit a köldökcsonk szárazon tartásáról :lol: Levus is lepisilte párszor :lol:

Levus tegnap 4570 g volt. Több mint 1,5 kilót hízott, mióta hazajöttünk...

Az éjszaka ismét pocifájós volt, 9-11 között szegénykém üvöltött, bármit csináltunk vele. Olyan kis szomorú, kétségbeesett arcot vágott, megszakadt a szívünk, hogy nem tudunk rajta segíteni :cry: :cry: :cry:

Kép
vickybabe

Hihi, vickybabe, mi mindig együtt kelünk- egybeesik a csemetéink biológiai órája :D

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok lányok adjatok tanácsot mellgyulladásra tegnap forró vízzel gyaszatoltuk hárman a kínok kínját éltem át tiszta láz lettem stb. Most már jobban vagyok a lálzam is lement igyekszem 3 óránként fejni. Van valami tippetek mellgyulladásra? Nellike is evés után általában csuklik és akkor nagyon nehéz őt visszaaltatni, hát mi is küzdünk vele, de ma éjszaka nagyon jó kislány volt evett és aludt :D Magdolnasz: hogy vagytok? Csöre: mérted azóta a cukrodat? mert én nem :D
erzsebet0312

Jó reggelt!

Nem akarom elkiabálni, de ma Martin egy kisangyal! Szokásos 5 órás szundi, kelés fél 6-kor, kaja, alvás 8-ig, megint kaja és most megint alszik :D Túl szép is,hogy igaz legyen :lol:

Zitocs: látom, Maszatmanó is alkot! Nem semmi az éjszakázás :shock: Összeteszem a két kezem, hogy nekünk eddig ilyenre nem volt péda :roll:

Vickybabe: sajnálom a pocakfájást!! Gyönyörűen gyarapszik Levente! Én nem tudom, mi lesz 1 hónaposan, most olyan negyed kilónál járhatunk... :roll: Pedig annyit kajál... Na,majd csak megragad rajta is. Pedig olyan szép, igazi pufók kisbaba arca kezd lenni, nem olyan újszülöttes már :wink:

Gombócmakka: hatalmas drukkokat küldök!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Hali Csajok!

Csodaszépek a babák.
Én full le vagyok maradva. Megy az összeszokás.
Laca mindig Vickyt emlegeti. Nekünk is van miniterroristánk. :oops: :oops: :oops:

Fogyás... Na, rám az utolsó hétben jött ezerrel a víz. :(
Még van rajtam 4 kg plusz, 9kg ment le.

Kép

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Bartika: kismanó egy tündér :D Vickybabe: mi a múlt éjjel voltunk így a szívem szakadt meg annyira görcsölt a pocakja és nem tudtunk rajta segíteni de most kapja az infacolt azóta sokkal jobb a helyzet :D Kép Nellike két perces
erzsebet0312

Erzsébet! Nagyon szép Nellike! :)

Kép
hanna30

Hanna: nagyon jól nézel ki! Rajtad se látszik, hogy hol a plusz kiló...

Erzsébet: nagyon szép Nelli baba! Fú, a tejlázzal nagyon kell vigyázni, állítólag nagyon veszélyes! De én itt most azt hallom, hogy amúgy mindent jól csináltál (borogatás, fejés), persze minél többet fejsz, annál több lesz a tej (ami nem baj), csak masszírozd is át, amint érzed, hogy feszül (no, jótól kapsz tanácsot, én a nagy tejszakértő :oops: )

vickybabe: ez az Inflacol dolog tényleg elég jó, ti próbáljátok? Bár néha bántják a bébiket a görcsök, Infacol ide vagy oda- nekünk tegnap előtt kellett "sikítva" betermelni a kakit. Levente is szépen növekszik!

Kata: ha szépen pufókosodik az arca és amúgy nyugodt, eszik, alszik, van kaki, akkor tuti minden rendben van, szerintem végképp ne görcsölj rajta...

Mindjárt jön a védőnéni és a dokinéni- izgi, izgi!! :twisted:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zita! Köszi. :)
Én is a dokinénit várom. Védőnő már volt pénteken.

Kép
hanna30

Jó reggelt :)

Barti: gyönyörűek a gyerkőcök :)

Erzsébet: Nellike is csodaszép :)
nem mérem a cukrot, egyszer-egyszer csak, de diétázom, bár sokkal kevésbé szigorúan
Én nem forró vizezném a gyulladt cickót, inkább langyi: a forró nem tesz jót a gyulladásnak, és serkenti a tejtermelést akkor, amikor el van záródva egy (vagy több) csatorna. Ilyenkor le kell nyugtatni a gyulladást, de ne tök hideggel, mert akkor meg elapad a tej. És masszázs, fejés, Nelli bevetése, hogy szívja ki a tejet. (vagy Apáé, ha Nelli nem elég erős hozzá)

Hanna: nagyon csini vagy :)

Éjszaka: Sacikám békésen aludt, 3 óránként kelt fel. DE kb 4-től folyamatosan járt a szája :shock: dumált, nyökögött, nevetgélt, nyikorgott, szuszmákolt, hehegett, mindezt álmában :shock: :lol: ha rászokik, száműzöm a szobánkból. Egyébként a helyén "aludt", még csak nem is köztünk. Apust látszólag nem zavarta, de én nem tudtam aludni tőle. Mindig attól féltem, hogy akkor most jön a sírás. De nem jött... még cicit is békésen kért. Most itt ül az ölemben, ébren van :) és továbbra is nyugodt :)

Batkata: nagyon kedves a születéstörténeted :)

Fuh, most küldök, aztán még olvasok :wink:

Csöre
csöre74

Hanna, csini vagy! :D Rólam is 9 kiló ment le, csak így még 9 maradt. :?

Fürdetés: a 37 fokosban nálunk is visított, és amikor mondtam, hogy nem érdekel melegebbet csinálunk, már nem. Nézelődik, és egy hangja sincs. :D

Erzsébet, mellgyulladás ellen, tedd minél többször mellre, maszírozd ki a csomókat, és jól fejd ki. Ennél töbet nem nagyon tehetsz. Ha nagy gáz van, irány vissza a kórházba, és ott is segítenek.

Na és mi mit műveltünk éjszaka!

Tudtátok, milyen hegyeseket tudnak ezek a pici babák kakilni? :D Éjfélkor szopi előtt tisztába tettem, volt egy kis kaki, éppen törlöm a fenekét, amikor nagy ívben jött a következő adag. Nem nagyon sikerült elugranom előle. :D Pizsamanadrágom, és a padló is olyan lett. Szóval gyerek át páromnak, én pedig irány takarítani.

És nehogy már tanuljak, éjjel kettőkor is tisztába teszem. Persze nem a pelenkázón, hanem hülye fejemmel a kiságyban. Eljátszotta ugyan ezt a dolgot, csak így az ágyneműje lett csupa kakis. Szóval éjszakai szórakozásom: ágyhúzás. :lol:

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Vickybabe, gratula a farmerhez! Én még nem mertem felpróbálni a terhesség előttieket. Szombaton én is kaptam kimenőt, és én mentem bevásárolni, de a kismamanacimat húztam magamra. Még gyűjtöm a bátorságot a régiekhez.
Szerinted az nem elég, hogy sterilizálom a jégkockatartót minden alkalommal? Ha nem, akkor keresnem kell valami más megoldást. De mit???

Csöre, bodzaszörp :D

Batkata, Pötyike és Ádi és nagyon helyesek.

Pisi-kaki: én egy éjszakai öltöztetésnél kaptam mindkettőt a nyakamba és a szőnyegre, meg persze az egész pelenkázóra, ruhára, így öltöztetés és takarítás lett a vége az éjszaka kellős közepén. Másnap pedig ugyanezt a fürdővízbe. Azon is röhögtünk egy sort.

Maszatmanó, mi is észrevettük, hogy ha kicsit (kb. 1 fokkal) melegebb a víz, attól nyugodtabb. Már volt olyan is, hogy fürcsi közben bealudt.

Hanna, Te is nagyon vékony vagy máris.

Erzsébet, Nellike nagyon szép.

Kép
petne

Csöre! Köszi.
De rendes kiscsaj Saci. :)

Erika! Szerintem tök jól nézel ki! Zsófi pedig álomszép. :)
Olivér 38 fokos vízben fürdik.
A kakis dolgok édesek. Mosolyognak is közben. :)

Kép
hanna30

komolyan, közben szerintem jól kiröhögött :D

Hanna, köszi szépen :D Láttál volna szülés előtt. Mire találkoztunk már tetszettem magamnak. Gondolom lement a víz. Ami nem volt sok, de így is elég.

Már félek tisztába tenni, :P folyamatosan figyelem mikor jön az égi áldás. :D

Kép
Kép
cs_erika

Na ma igazi speedy voltam. :) Fél 10- mindkét éhes száj betömve, pelusok kicsrélve, felöltöztetve, elmosogatva, kitakarítva ééés énn is felöltöztem! :)
Én nem tudom ,hogy mikor várható, hogy Beni ritkábban egyen, de nálunk véletlenül sem éhezik meg mondjuk 4 óránként, sőt! Általában a hármat is alig bírja ki, pedig rengeteget eszik...

Hanna:
mintha nem is most szültél volna :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Erika! Én azt nem hiszem el. :wink:
Olivér a csecsemősöket is lekakilta, lepisilte. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(megérdemelte 1-2)

Mágnes! :oops: :oops: :oops:
De jó neked, hogy pörögsz.

Kép
hanna30

Mi 40 fokosban fürdetünk, abban van csak el Sacikám :)

Petne: ha a tejet főzelék habarásra akarod használni, akkor már úgyis elég nagyok a babák, nem szokás sterilizálni. Más kérdés, hogy a tej csak 1/2 évig áll el fagyasztóban. A harmadik, hogy a melegítéssel is ölöd őket.
Én egyébként nem sterilizálok. Első használat előtt kifőztem a cuccokat, azóta csak forró vízzel mosogatom. Igaz, nem nagyon használunk semmit. Ritkán cumit.
Elvileg egyébként lehet steril tejgyűjtő zacsit kapni gyógyszertárban, de sztem drága. És nem lehet benne gyűjtögetni. Sima fagyasztó zacsi esetleg? 1 literes?

Lányok, én csak kajálnék :oops: már volt első reggeli, második reggeli, most ebéd :oops:

Mágnes: ügyes vagy :D lehet, hogy Beni nem fog ritkábban enni :roll: nekem mindkét nagy 2 óránként evett... Saci még elég változó, igaz, már nem is nagyon nézem az órát (sem) :roll: ha kér, cicire rakom Sacókámat... had vígasztalja magát, egyen, igyon, mulasson :D

Csöre
csöre74

Csöre! Én meg alig tudok enni. :(
Pedig Laca mindent hozna, de nem kell. :(
Pedig tudom.... ennem kell... nagyon nehezen megy.

Születéstörténet

Kép
hanna30

Jó reggelt!

Na azért nem most keltem :D
Hanna: nagyon csinos a poci szerintem semmi nem látszik :)

Mostanság az én kisfiam is egy bélpoklos, átlagban 2-2,5 órát bír ki kajcsi nélkül és egy szuszra 100-110 ml-t leszippant egy mellből. A délutánok általában rosszabbak akkor mintha nem lenne annyi tej vagy bébike nem szívja rendesen a cicit mert belustul :D

Kata: Nálunk volt olyan hogy nagy ívben belepipilt a saját szájába utána meg nem győzött fuldokolni szegény :)

Szedtek valamilyen vitamint? Nekem a doki Tardyferon Fol-t rendelt! Szükséges ezenkívül más is?

sahli

Sahli: én nem szedek semmit. Az elevitet terveztem, de félek, hogy szorulásom lesz tőle megint, ezért egyelőre hanyagolom. Nem ismerem a Tardyferon Fol-t.
Hú, azért ezek a kispasik tudnak pisiket produkálni :D Sacikám eddig egyszer lőtt le a pelenkázóról, akkor is a papucsomat találta el, egyébként semmi "attrakció" :D

Hanna: sajnálom a rossz étvágyat :( pedig kéne enni!
Olvasom az éjszakai sztorijaitokat ... hajrá!

Csöre
csöre74

Nekem sajnos nem megy ez az ágyban szoptatás mivel még mindig kell a bimbivédő, a másik cicire meg a gyüjtőkagyló. Tiszta vicces mire mindennel felszerelkezek az éjszaka közepén :D
Pedig olyan jó lenne ha csak feküdne mellettem és amikor éhes rácsatlakozna :)

sahli

Hanna, Csöre,Petne, Cs erika: köszi a tippet meg a dicséretet. Amikor bevittek a műtőbe olyan hideg volt hogy reszkettem mint a kocsonya, és arra gondoltam hogy úr isten hogy adják be nekem a spinált???? nem tudok nyugton maradni, de hála istennek az egyik műtős bácsi ráhajolt a fejemre és így nem remegtem. Amikor oldalra néztem ott volt apa egy üvegfalon keresztül nézhette az egészet és olyan csodálatos volt amikor ő kaphatta meg először picurkánkat, Bocs hogy most ezt így leírtam de olyan megható volt hogy legszivesebben megint átélném :D :D Sahli: én a gravidát szedem. :wink:
erzsebet0312

Hát, Sahli, idővel a cickó is szófogadóbb lesz, és nem szivárog össze-vissza :wink: én is gyűjtőkagylózok :) Apus benyögte, hogy "tányéros szoptatás" :D
Nekünk már megy az ágyban szopi, elég erőszakos volt Anya :roll: :oops: meg elég fáradt :oops: De így is megvan a tányér be, betét ki, gyerekszáj kitapogat, cickó bele folyamat :D ahhoz még nőni kell, hogy kiszolgálja magát :wink:

Érdekes, Erzsébet, én arra emlékszem, hogy dög meleg volt a szülészeten :roll: szerintem inkább pszichésen fáztál... (azért a végén én is remegtem :D) Apa az egészet nézhette?

Csöre
csöre74

Védőnéni megvolt- úgy néz ki, Maszatmanó begyűjtötte a nyelvére a szájpenészt (azt hittem, hogy csak azért fehér a nyelve, mert tejcsis, de most azt mondják, hogy nem).

Maszatmanót a legszebb álmából riasztották fel, most várjuk a dokinénit, addig nem merem szoptatni meg altatni, mert akkor megint felriad... persze egyre éhesebbek vagyunk- hamarosan nagy ordítás lesz.

sahli: én újra szedem a Gravidát (kb. terhességem első hónapjában szedtem, utána a doki közölte, hogy azonnal hagyjam abba, majd szoptatáskor. Ha másra nem jó, a körmöm kiválóan nő tőle, a hangom pedig soha nem hallott magasságokba szárnyal :lol: , kár, hogy csak Maszatmanó "élvezi".

Hanna: Hűű, ez se volt semmi menet! Főpróbás szülés- extra!

Csöre: enyém Manó folyamatosan éjszakai kibeszélősót tart. Egyre inkább élvezi, hogy mindent hanghatásokkal lehet kísérni, így minden egyre hangosabb :D Megfigyeltem, hogy a valós felébredés előtt kb. 1-1,5 órával kezdi.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Hanna, lehet, hogy az enyém is lekakílta a csecsemősöket is. Én egyel nem voltam kibékülve. Általában zöld ruhában volt, és lópofája volt. (bocs, nem mutatkozott be :oops: ) Na őt nem nagyon kedveltem. Látszott, hogy totál be van fásulva.

Kép
Kép
cs_erika

Nekem is kell még a bimbóvédő, bár tegnap du. kétszer is anélkül evett a jobból. A al annyira sebes, hogy amikor megpróbáltam remegtem a fájdalomtól, szóval visszatettem.

A szülőszobán nem emlékszem milyen idő volt, de biztos nem volt hideg, mert a babáknak azért fontos, hogy jó időbe érkezzenek. Erzsébet szerintem is pszihésen fázhattál. A kórteremben pedig olyan meleg volt, hogy a takarót nem is húztam bele a huzatba. Így is mindíg leizzadtam.

Kép
Kép
cs_erika

Én nem is mérem a fürdővizet.. :roll: Beleteszem akönyököm, és ha nem ugrik ki a szemem ,akkor jó.. :)

Beni bimbóvédővel nem akart enni.. Alig vártam, hogy lejöjjön a seb a cicimről, hogy elrakhassam, addig nem is szopott. Aztánmár nem győztem várni, és leszedtem a vart, bimbóvédőt pedig elhajítottam :) Azóta eszik, de én csak ülve tudok szoptatni.

SoteII-n szülők:
Nektek is kell vinni a manót hallásvizsgálatra???

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zitocs: nem mondod :shock: nekem ez az első éjszakai, álmában nagydumás gyerekem ... azt hittem, alkalmi dumasó, de ha Violád többször is nyomatta :roll: (ok, Mesi is dumál néha, de most, hogy nagy)

Erika: a kórteremben tényleg meleg volt, de én utolsó éjjel fáztam :( nemtom miért :(
Én az idősebb csecsemős nővérkét nem tartottam valami barátságosnak :? finoman szólva, aki ki sem mozdult a csecsemő osztályról. Ami végképp kiakasztott: miután a gyerekorvos azt mondta, hogy du. hazamehetünk, csak 3 körül vetessük le a PKU-t, és mi vittük volna 3-kor, ez a nővérke közölte, hogy levették reggel, 66 órásan :shock: annélkül, hogy ezt a gyerekorvossal és velünk közölték volna: egyrészt korai levétel, másrészt ott vártunk feleslegesen délutánig a hazamenetellel, a nővérek ránk vártak, hogy huzatolni tudjanak, mert a szülészeten nagyüzem volt :evil:

Csöre
csöre74

tőlünk kétszer vettek PKU-t.... Sosem fogom megérteni mnek kell kétszer szúrni a gyereket.... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: akkor szúrják 2x, ha az első nem értékelhető. Ahhoz, hogy értékelhető legyen, 72 órásnak kell(ene) lennie, és min. 60 ml tejet innia (összesen)

Csöre
csöre74

akkor szerintem a mienk sem lesz értékelhető

gyakorlatilag itthon kezdett enni

Kép
Kép
cs_erika

Bimbóvédő: érdekes, hogy nekem azzal kezdett szopizni, most meg nem fogadja el. Így aztán amikor sebes lettem, üvegből etettem. Szerencsém volt, mert simán elfogadta utána a cicit.

A Jánosban akkor volt nálunk a baba, amikor akartuk. Éjjelre is és nap közben is bármikor be tudtuk vinni. Mivel nem volt tejem, én éjjelre mindig leadtam megőrzésre :) , addig is pihentem, nap közben viszont végig nálam volt. Amikor mentem érte, mindig békésen aludt, remélem, ez azt jelenti, hogy jól érezte magát. Persze, hogy mit csinált a csecsemősökkel, azt nem tudom :wink:

Kép
petne

csöre:
igen, ezt tudom, de, ha tudják, hogy nincs tej, tehát a gyerek nem, hogy 60 ml-t de egy cseppet sem evett még ,akkor mi a fenének veszik le? Aztán, amikor beindult a tej, újra levették... Annával is ez volt, levették 0 tejjel, aztán fél év (!) múlva jött a papír, hogy értékelhetetlen a PKU,meg kell ismételni.. Én azonnal frászt kaptam, mert a kutya sem mondta, hogy számítsak ilyenre..
:evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági
"ráadásul az alhasam a szülés óta pöttyös is, mintha allergiás lennék valamire, és viszket.... "
Nekem nem pöttyös, de viszket és nagyon száraz! Lehet ez a kinyúlástól van!

Többgyerekesek! Ti is azt tapasztljátok, hogy a hasatok nehezebben húzodik vissza? Nekem Leventével 1 hét után szinte nem is látszott, hogy terhes voltam, most meg reggelre eltünik a hasam, estére meg úgy nézek ki, mint egy 3-4 hónapos terhes.

Hanna! Nagyon édes Olivér!

Kilók! Nekem mindkét gyereknél ami terhesség alatt feljött, szülés után 2 héttel már el is tünt. Én első gyereknél szoptatás alatt szedtem fel + 5 kg-ot, na az még rajtam van! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Sajnos még nem tudtam visszaolvasni, remélem hamarosan arra is sor kerül.

Minden babának és mamának gratulálok, akik azóta születtek, szültek, mióta nem tudom követni a fórumot.

Ma jöttünk haza a kórházból. így 8 nap után már épp ideje volt.
Bianka jól van, nagyon jó kislány, legszívesebben egész nap a cicin lenne. :-) De szerencsére van is elég tejem. Tegnapelőtt rámhozták a szívbajt, hogy sokat fogyott (3650 gr-ra), de tegnapra majdnem visszapótoltuk a sok szopival (3800 gr).
Egyébként jól összehoztuk, hogy Bartikával és Krisszel együtt legyünk kórházban. :-)
Én is nagyon meg voltam elégedve az Uzsokival. Főleg a csecsemősökkel. Nagyon sokat segítettek. És nem csak kérésre, hanem jöttek maguktól is.

Van egy csomó kép, majd ha lesz időm áttöltöm és teszek fel.
Még nagyon új ez az állapot, de remélem hamarosan lesz valami napirend-félénk és nem érzem minden percben a késztetést, hogy megnézzem minden rendben van-e kicsi lánykámmal.

Egy biztos: Bianka-baba rabja lettem.

Puszi mindenkinek

Kép
jandrea

jandrea: Üdv itthon!

Hallásvizsgálat: én ezen akadtam ki (mert a PKU hátteret csak most hallom :shock: ). Szóval nálunk bejött egy csaj, és a szobatársam 1 nappal idősebb babájánál megpróbált hallásvizsgálatot csinálni, de nem sikerült. Erre közölte, hogy még túl kicsik ezek a babák ehhez, és adott mindkettőnknek egy cetlit, hogy 4-6 hét múlva mennyünk vissza a bébivel hallásvizsgálatra. Ezek után amikor megkapom a zárójelentést, a dokinéni közli velem, hogy "Mivel nem SIKERÜLT a hallásvizsgálata Violának, meg kell ismételni". Ezen picit bekattantam, s mondtam neki, hogy nem tudhatjuk, hogy sikerült volna-e, mert meg se próbálták, csak egy másik csecsemőn... :roll: A dokinéni ezen picit zavarba jött, és elkezdte azt mondogatni, hogy aki a hallásvizsgálatot csinálta, az nem doktornéni volt, hanem nővér...
Manó azóta is jól hall, de semmi gond, visszaviszem 6 hetesen.

PKU: nekem azt mondták, hogy majd felhívnak, ha valami gond van, ha meg nincs, akkor nem. EZek szerint várhatok a telefonra egy fél évet?! :shock:
Bimbóvédő: engem ezzel bepaliztak. A jobb cickót nem akarta habzsolni Maszatmanó, és azt mondták, hogy mivel kicsi a mellem (relatíve) ez esélytelen bimbóvédő nélkül. Mondták, hogy vegyek egyet. Elküldtem Aput, akinek adtak is drága pénzért- de azt nem mondta senki, hogy ja, több méret is van, és nekünk kapásból a nagy méretet adták el, amit semmire nem tudtam használni. Szerencsére Manó alkalmazkodott a jobb cickóhoz, így hamarosan kidobhattam egy vadiúj, sosem használt, nagyméretű bimbóvédőt...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Csöre: lehet igazatok van de amikor még az előkészítőben voltam melegem volt és ahogy beléptem a műtőbe majd meg fagytam de mondjuk ott nem is lehet meleg a bacik miatt nem??? és igen apa nézhette be volt öltözve műtős ruhába :D olyan jól nézett ki, és ha jobbra fordítottam a fejem akkor egymásra is nézhettünk, de én csak azt láttam hogy föl-alá járkál :D azért ez nagyon jó így hogy ha már nem lehet bennt velem azért császárnál is némiképp ott lehet :D :D
erzsebet0312

Maszatmanó: én is vettem vagy már két tucatot, de nekem manó azzal sem szopizik szív kettőt és abbahagyja :cry: a cicim meg olyan hogy nincs bimbóm és ha eröltetem a szopizást egy idő után őrült nagy ordításba kezd és eltol magától :roll: úgyhogy azért próbálkozunk vele de egyenlőre fejek és úgy adom neki :wink:
erzsebet0312

Na, itthon... Megvolt a varratszedés. Semmit nem látni. :)

Jandrea! Jó, hogy itthon vagytok!

Erzsébet! A műtőben tényleg hideg volt a klíma miatt. A dokim is fázott. :(
Viszont az epidurál után én is vacogtam.

Erika! Takaró??? Mivel nagyon remegtem, úgy hoztak. A szobánkban csak nekem volt, amúgy csak egy paplanhuzat.

Csecsemősök... Inkább nem mondok semmit...Semmit nem segítettek a kórteremben. A szobatársam zokogott a 2. éjszaka.
A zöld ruhás a Viki. Nem túl kedves egy teremtés.
Végül nem is adtam nekik semmit.
A nővérek jófejek voltak, bár nem sok dolguk volt.
16:29-kor emelték ki Olivért, 23 órakor menni kellett zuhanyozni. Reggel 5:30-kor kihozták a babákat és élhettem az anyai ösztönömmel.

Kép
hanna30

Erzsébet: bimbókiemelőt próbáltál?

Mágnes: na, erre nem tudok mit mondani :evil:

Andrea: üdv újra itt :D még egyszer gratula Biankához!

Enikő: estére nekem is nagyobb a hasam, mint reggel. De nekem Zazával volt a legnagyobb a "maradék", igaz, ő volt a legnagyobb a 3 közül.

Csöre
csöre74

Gizella! Nagyon aranyosak a gyerekeid! Maja tündéri! Milyen jó, hogy iyen nyugodt és nem hasfájós baba!

Mi a hasfájással nagyon küszködünk! Már volt olyan nap, hogy 24-ből 20-at ölben volt. Akármit próbáltam eddig semmi nem használt. Ráadásul cicizne sem tud rendesen. Még a korházba javasolták, hogy használjak bimbóvédőt, mert nem tudta jól beflni a cicit, most meg úgy rászokott, hogy nem tudomleszoktatni róla. Evés közben folyton elalszik, ahogy felkelek mellőle felébred és követeli tovább.
Szóval ez a gyerek vagy eszik, vgy hasfájás miatt kézben van. Még szerencse, hogy nem vagyok egyedül, mert a nagyobb fiammal nem is tudnék foglalkozni. Szerintetek hogy lehet ezen javítani?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő! Sajnálom a hasfájást.
Mi az éjszakákkal küzdünk. :cry: :cry:

Kép
hanna30

Aki már nem tudja hová tenni az anyatejet, küldheti nekünk, kicsi fiamnak nem elég a tejem, bár lehet, hogy lusta és azért nincs elég.

Poszani! Zolika de szép nagy fiú!

Kisbogács! Hasizomgyakorlatot kb 3 hónapig nem lehet, könnyebb gyakorlatot talán a 6 héttől, de kérdezd meg inkább a dokidt a 6 hetes kontrollon.

Vicky! Alex baba már igazi kis pasi!

Kendő! Nekem vászon van gyűrűs, meg sima, de még nem próbáltuk ki.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: