A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

Vera, Iza baba csodaszép! És köszi a hozzászólást nagyon szeretném hogy ne kelljen befeküdni, remélem nem is kell.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Életjel...

Szuperül vagyunk, tegnap nagymamiztunk, most meg megyünk nemsokára uncsitesózni. 3 nagy lány...szétszedik Kismacskámat :)

Puszi mindenkinek!

...megnézem gyorsan van-e zöld.

Kép
zölddisznó

[quote]Z írta:öldi: Ha lehet csütörtök legyen a séta, akkor mi is megyünk!

Manna!
Szülinapom alkalmával éveim számával párhuzamosan szeniloitásom is nőt...Hannát aznap oltják :( Bocsi. Elfelejtettem. Csak a kedd jó a héten.

...nem volt zöld. Ennek örülök, mert ezek szerint mindenki jólvan! :)

Kép
zölddisznó

Gabi! Csomók ügyében annyi még, hogy Góbira szívás/fejés után is masszírozd, akkor is, ha nincs semmi csomó. Csak úgy szép szelíden, mint amire apáól vágysz. :oops: Aztán fél óránként tapogassátok meg, és ha pici göb van is, és Kobold ébren van, kínáld meg, mer ő tudja legjobban leszívni.

Basszus, nekem meg most, hogy ciciről "beszélünk" elázott a klaviatúrám. Nincs rajtam csak egy póló, és még a combom is tejes lett.
Na cső, megyek kaját melegíteni. Apa és lánya együtt esznek! :)

Kép
zölddisznó

Szavazzatok ránk kérlek! (Szanyi-Tóth Noel) Előre is köszi. ;)

http://palyazat.picibaba.hu/februari-pi ... nd=nevezes

Noelre ma megint rájött a sírhatnék. :( De most kiraktam az erkélyre és ott jól elvan. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Ma egész jó napunk volt,kisebb nagyobb sírásokkal tarkítva,de most jöttünk meg a sétából és még alszik :)
Nem akarom elkiabálni,de úgy néz ki beállt az éjjeli szopi ideje,legalábbis már négy napja 11-kor elalszik,5-kor kel,majd reggel 9-kor.Tök jó,remélem marad is így :)

Mai menü:húsleves,rakott tészta,és bolero szelet.Ja és már a vacsira is megcsináltam előre a sonkás alagutat(apa kívánsága),de én is imádom!! :lol: :lol:

solya051020
Káld

Aida: szavaztam, és remélem minden rendben lesz Noellel, holnap mesélj.

Zöldi: neked így kell írni?
Szerinted (más is megnyugtathat) normális, hogy én még mindig néha vérezgetek. A 6. héten elmúlt a szülés utáni cucc, aztán mintha menstruáltam volna, bár kissé gyengébb volt. Azóta még egy ilyen volt, bár az még ennél is jóval gyengébb (kb. 3-4 nap), ma megint van valami, de szinte csak pecsételő. Eddig nem emlékszem, h ez így lett volna. Holnap felhívom a dokimat is.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Zöldi: nem értem miért nem írt zöld színnel

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Bekukk egy pillanatra.

Aida:
Reméljük, hogy a kórházban már rendben lesz minden a kis Noelel.
Szavaztam.

Mi ma nagyot sétáltunk gyönyörű napsütéses idő volt. Igazi terep kocsikázás volt és időnként rendesen hegymenet, mert ahol mi lakunk eléggé dimbes dombos. Olyan jó volt mert már napok óta nem tudtunk kimenni sétálni.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 13:18-kor.
Vendég

Zöldi: Köszi a tippet, apa is díjazza (meg Kobold is, de ő más okból) :oops: :lol:

Boci: jó nagy maci :D
Az ilyen bulit nálunk Tejfakasztó bulinak hívják, de a lényeg ugyanaz :lol: 8)

A hét slágere az "Én elmentem a vásárba..." volt, ami agytornának se rossz, mert maximalista anyuka révén fontosnak tartom tartani a sorrendet abban a részben, hogy melyik állat mit mond, ami a kb. 15. félpénzen vásárolt jószág után nem annyira volt egyszerű :lol: De ma délelőtt némi játék és hasontorna után ezzel altattam el.

Kép

Kép
gabilany79

Kukucs!

Azt a bulit nálunk is tejfakasztó bulinak mondják, megjegyzem, nekünk bejött, akkor este-éjjel lövellt be de úgy istenigazából a tejem a kórházban, amikor Apa "önfeláldozóan" ünnepelt. :lol: :lol: :lol:

Végre sikerült még egy mosolyt elkapni reggel érbedés után :lol: :
Kép mosoly
bébic

Sziasztok!

hűű de kihalt a topik igy hétvégén..
Aida: reméljük holnap minden jól megy majd! szoritunk!

Boci: jaaa az a buli.. :D igy már tudom 8) de h pisiltató.. még igy nem hallottam.
Nálunk is volt, festeni is kell tavasszal a nappaliban. :roll:
Nem semmi szervezés volt, mert ugye szombaton délelőtt született Kismanó, este teljes létszámmal összecsődült a csapat, még Pestről is jöttek.. :lol:

nem semmi macit kapott Marci!

itt ma pocsék idő volt, nem is mentünk sétálni, olyan köd volt h inkább aludtam egyet délután.

Gabi: mi is járunk "vásárba " , :D és szeretünk ám erre aludni , lassan nekem is olyan memóriám lesz hogy fejből tudom az összes állat nevét.. :lol:
eszterke24

Bocika: Nagyon tuti az a maci, Marci meg milyen kis megilletődötten nézi, nagyon édes! :D
bébic

Hú, Eszterke, itt ma tuti idő volt, napsütés meg 10 fok, ki is mentünk, kitoltam a napra Kistücsköt, nagyon élvezte! :lol: 8) Nem bánnám, ha maradna még egy kicsit ilyen idő, nem is néztem, milyen időjárás várható a napokban.... :roll:
bébic

Bébic: ugye milyen hasznos az apabuli? :wink:
Ákos baba nagyon helyes! úgy imádom mikor ilyen jókedvűen ébrednek!

Napok óta mi is "beszélgetünk, nevetgélünk reggelente. olyan jó! :D
eszterke24

Ja, ezt a rucit még karira kapta, csak nem jutottunk el odáig, hogy rá is adjuk.... :P ma megtörtént egy fotó erejéig: :lol:
Kép Télapó új segédje :D
bébic

Édesek a babák!! ;)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Bébic:imádnivaló Ákos baba,és az a ruha,nagyon cuki!!És tök jól áll a cumi a szájában :lol: :lol:
Én néztem ma este az időjárást,és hétfő jó idő,kedd szerda havazás(nyugatra,máshol eső,havaseső)csütörtöktől megint jó idő.

Bocika:micsoda hatalmas maci,nagyon jól mutat Marci az ölében.

Nálunk nem szoktak ilyen bulikat tartani,csak elmennek inni az újszülött egészségére.Monstam apának h máshol vannak ilyen bulik,most azon morog h miért nem írtátok ezt szülés előtt... :lol: :lol:

solya051020
Káld

akkor én is teszek fel képet.. egy kis mosoly.. :D Kép

Kép
eszterke24

Solya: Köcci! :lol:
Hú, akkor van remény még jó időre! :D

Ja, cumi: az első hetekben nem volt hajlandó elfogadni mást, mint a várandós csomagos cumit, ami ugyebár rózsaszín.... :P :lol: Érdekesen nézett ki szegénykém, de hát mit lehetett tenni....Most, hogy már elfogadja a másik cumikat is, jóóóóól el is dugtam azt a rózsaszín rettenetet! :P :wink:
bébic

Bébic: nagyon édes a kis Télapó segéd! :D
eszterke24

Cumi: állítólag lehet kapni a Dm-ben olyan cumit amit a várandós csomagban volt.. többen kerestétek h csak azt fogadják el a bébik..
eszterke24

Akartam már egy ideje hozni a táblit, amiben már minden topikbébi benne van. :)

Kép Decemberi babák

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Érdekességképp:

Legnagyobb súllyal született decemberi kismanó büszke anyukája Isarenikő, Milán 4280 grammal született, ezzel maga mögött hagyva minden más topikbabát. :) Ő utána még "dobogós helyezést" elérve jön Anett baba (f.marti) és Arnold baba (lyndee).

Apróságok közül is a legpicibb Sarmon Írisz babája 2580 grammal, hosszra azonban a kis Vinzent (susy75) lett az "első" az apróságok "versenyén" 47 cm-rel.

Természetesen minden baba, legyen nagy, kisebb vagy átlagos, legyen hajas vagy kopasz, szőke vagy barna, akár vörös, úgy csodaszép ahogy van! GRATULÁLOK MINDEKINEK még1szer! :D

A decemberi topikbabák átlagos súlya: 3,53 kg és átlagos hossza: 51,6 cm.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Bébic:szívesen,micsoda gonosz vagy eldugni a cumit.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: egyébként Olivér még mindig csak a csomagos cumit fogadja el,semmi mást.Hihetetlen,ilyen jók azok a cumik?

Eszterke:te sem panaszkodhatsz ám,te kispasid is ennivaló :lol: :lol:

solya051020
Káld

Kép

solya051020
Káld

Eszterke: Dani is nagyon tündér, azok a kis kacagó szemek a mosolygós képen, zabálnivaló! :lol:

Vannak esetleg tippjeitek, hogy mitől torpanhatott meg a hízásunk? 2 hete beteg volt Ákos, azóta valami nem kerek sajnos. :cry: :cry: Előtte gyönyörűen hízott, azóta meg alig....pedig tejem van, csak ő nem nagyon akar enni, örülök, ha 10 percig eszik, utána én tuszkolom vissza a szájába a cict nagy nehezen. Ja, és most már a második éjszakát alussza át, este 8tól reggel 6ig.... (tudom, örülnöm kéne, de félek, hogy ez nem éppen jó dolog.... :( )
Zöldi dokinéni esetleg? :roll:
bébic

Kép Kép

solya051020
Káld

Solya, édesek a porontyaid! :lol: Réka miért néz olyan szomorkásan?
bébic

Solya:nagyon tündériek a gyerekek! Olivér olyan édesen alszik a hordozóban! :D
Réka nagyon komoly..

Aida: hogy neked mikre van időd! :D
Tök jó a tábli.. köszönjük!
eszterke24

[quote="eszterke24"]
írta:
eszterke24Aida: hogy neked mikre van időd! :D
Tök jó a tábli.. köszönjük!

:)
Ugye? Ilyen ügyesen beosztom az időm. :D Na meg Noli ilyen ügyi mostanában. ;)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: Köszi a táblit meg a kis összefoglalót is! :)
Elárulhatnád a titkod időbeosztás terén! :lol: :lol:
bébic

[quote="bébic"]E írta:bébiclárulhatnád a titkod időbeosztás terén! :lol: :lol:

Kell hozzá egy baba, aki szépen elalszik evés után egyedül ha leteszik vagy ha éppen nem alszik szépen nézelődik. Kell hozzá egy partner, aki segít a házimunkában. Kell hozzá egy túlpörgős anyuka (ez én lennék), aki nem tud nappal pihenni, akkor sem ha rettentő fáradt. És már lassan össze is áll a recept. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida, ez igen! :)
No, nálunk ebből megvan a baba, aki egy tündér, és szépen elALUDNA, ha nem fájna a pocija :cry: , illetve ha épp nincs pocifájás, akkor gyönyörűen el is alszik, aztán Apuka, aki rengeteget dolgozik, hazaérve pedig tanul, de segít, amiben csak tud, és egy anyuka, aki híresen rossz időbeosztó, de a pocifájós babóca mellett ez tulajdonképpen mindegy is.... :?
Azt hiszem, ez már így marad nálunk, és várjuk ennek a francos pocifájós időszaknak a végét!
bébic

Bébic, nem vált be nálatok az Infacol? Próbáltátok? Azt hiszem nekünk az volt a megváltás.. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok,

Szépségesek a babák :D Nálunk is van mosoly, de még nem tudtam elkapni géppel a kezemben :? És nálunk is felkelés után délelőtt a leghuncutabb :D

Nyerő a cumi ami a csomagban volt, és vettem már a boltban is még egyet, hogy legyen tartalék. Szóval megerősitem Eszterkét, tényleg lehet kapni, én a Minimanoban vettem.

Itt is szupi idő volt ma, kb 1o fok, és napsütés :D De jo lenne ha maradna, de láttam jön megint a tél :?

Bébic, Ákos baba cuki, és a ruha is.. olyan nyugodtak tűnik :D

Aida, köszi a táblát, klassz, hogy teljes...
Én valamelyik nap olvastam vissza a kezdetekhez, mosolyogtam egy jot :D Amikor még csak tizenhetes terhesek voltunk, mennyire máshogy gondoltuk páran milyen lesz a babával :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsiraf8 2009.01.25 21:45-kor.

Kép
Kép
zsiraf8

Bébic,Eszterke:köszi a dícséretet,Réka azért ilyen komoly mert mostanában nem szereti ha fényképezik,mindgi morognom kell vele ha fényképezni akarom,és persze ilynekor megmakacsolja magát,és nem mosolyog.
És mostanában inkább "fényképezni" szeret,tök véletlenül olyan jó képeket szokott csinálni,pl ezt is ő csinálta

solya051020
Káld

Sajnos nem, sem a Sab simplex, sem az édeskömény tea, sem a Mecsek baby tea, sem a papaverines görcsoldó, amit a doki írt fel. :(
Még az Espumisan cseppet nem próbáltuk, de megmondom őszintén, nem akarom már tovább tömni szegényt ezekkel a vackokkal, ha úgysem segítenek.
Most azt próbálom, hogy szopi előtt lefejek pár milit, mert állítólag az eleje tej a nagyon cukros és attól fájhat a pocak....aztán meglátjuk, mi lesz...ebben csak az a rossz, hogy szegény ott sír már, hogy éhes, én meg még fejegetek... :?
bébic

Kép

ez az előzőhöz akart menni.Nálunk még csak ilyen kép van,a mosolygós még várat magára,sohasem sikerül lekapni... :roll: :roll:

solya051020
Káld

Zsiraf: Köciii! Hát, sajnos nem nyugodt, hanem fáradt és álmos a sok sírástól a pocakfájás miatt.... :cry: :cry: :cry:
bébic

Solya: Hmmm, Olivér arckifejezése de ismerős..... :(

Na, megyek szunyálni, kezdek kicsit kipurcanni, ma sem sikerült pihennem nap közben... :?

Szép álmokat!
bébic

Bébic: Jajj, jajj, ezzel mi is kűzdünk, Laja van hogy elalszik, és 1o perc mulva sirva ébred és kapkodja a lábát, és olyan mintha toporzékolna... :(

Szegénynek van hogy birizgálom hőmérővel a popsiját, hogy kijöjjön a levegő vagy kaki....
Remélem hamar tul leszünk rajta, dokinéni szerint 3 honapos korig tart... :?

Kép
Kép
zsiraf8

Aida:
tök jó a táblicsku, és a legek is :)

na hát én abbahagytam az Infacolt. Úgy tűnik ugyanis,hogy mégsem vagyunk pocakofájósak, elég a sűrű büfiztetés, és megoldódott a gond :) Ma szopi közben, mint egy elefánt, akkorát rottyantott, a lábát felemelte ohzzá, és durr bele a pelusba :) Fürdetés után....:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Nagyon édesek a babák, a mosolygósak és a sírósak is :lol:

Aida: tök jó a tábli, köszi!

Bébic:
[quote]M írta:ég az Espumisan cseppet nem próbáltuk...

Elfogyott hétvégére az Infacol, és még volt itthon ebből. Kíváncsiságból összehasonlítottam a kettő összetételét, és az a különbség köztük, hogy az Epsumisan banánízű az Infacol meg narancs, úgyhogy kuki mindegy, melyik megy a babának. Hatóanyag is, hígítás is, adagolás is. annyi a különbség, hogy Infacolból 0,5 ml kell, Espumisanból meg 1. Szóval tényleg felesleges kipróbálni.

Solya:
[quote]N írta:álunk nem szoktak ilyen bulikat tartani,csak elmennek inni az újszülött egészségére.
Igazuk van, minek mindenféle neveket adni neki, mikor ugyanaz a lényeg :lol: :lol: Én apáék is kocsmázni voltak tejfakasztó buli címén.

Szia Zsiráf! Már épp hiányoltalak. Minden oké veletek?

Zöldi vagy bárki akárki más :)
Ti hogy álltok a zöldségekkel? Mert nekem a védőnő azt mondta, hogy télen ne egyek semmilyet és salátát se, mert mind vegyszeres, de már megbolondulok egy kis paprikáért vagy paradicsomért vagy vegyes saliért. Nálatok ez hogy műkszik? Van pölö az a zacskós saláta mix. Az is gáz? Vagy behülyített a védőnő és simán ehetnék ilyesmit?

Kép

Kép
gabilany79

Jaj, és ezt most este zsákmányoltam teszveszen. Tök jó, mert itt van a szomszédban (Fóton), úgyhogy nincs postaktg.

Kép

Kép

Kép
gabilany79

BB! Én is ugyanígy vagyok, elmúlt a gyermekágyi folyát, most meg olyan mintha meg lenne, de kevesebb.

Ma látogatók voltak nálunk, Domi olyan aranyoson mosolygott rájuk, olyan büszke voltam!!!

Mindenkinek jó éjszakát!

manna
mannababoca

hello
most nem tudtam visszaolvasni. nehez napjaink vannak voltak, de azert majd probalkozom.
en is kepeket hoztam:
Kép mosoly albumba
Kép
Kép uj haverom van

puszi mindekinek

KépKép
KépKép
mush589

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: