A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Az tény, hogy azt már nem éled meg, de lesznek gyönyörű babókáid, hamarabb mint gondoltad volna :D:D:D!!

Jövőhéten parkettázták volna a fiúk a szobánkat, de apa segítője nem ér rá :(. én nem tudok segíteni sajna, így tolódik egy héttel a dolog :( .... viszont a kisrucikat már biztos kimosom, vasalom!
ténlyeg Nóri! ti hogy álltok a babacucokkal??

Szép napot!
Vica
wicca

Nory Szerintem az ikerterhesség egészen más lehet, mint egy sima terhesség.... Mindjárt 2 babód lesz. Azért az nem semmi...
És hát spontán 3 baba... Termékenységi Ős Istenasszony vagy! :lol: 8)

Moncsi: Hogyan fáj a pocakod? Az nem mindegy ám... Hol fáj? Milyen gyakran? És mennyire fáj?

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

mostanában úgy érzem hogy fáj az egész.. befeszül és fáj,de aztán a feszülés elmúlik és fáj még egy darabig aztán az is elmúlik miután lefekszem pihenni

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

ebbe a pár napba minden nap fájt de csak egyszer...

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Nory
üdv köztünk!!! sajnálom a 3. babát!
az a kérdés jutott eszembe, hogy ha a 3. babó így is úgy is életképtelen lesz, akkor miért kell előbb császározni?

Katka
akkor végül jöttök holnap? jobbulást Zsófinak!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

nekem mostanában napi 6-8 keményedésem van, de sztem ez normális. az igazi fájás ha jól emléxem derékból sugárzik ... Moncsi: pihenj!!! elvileg az segít!!!

Szép napot!
Vica
wicca

nekem azt mondta a doki hogy napi 4-5 a normális keményedés.. de nekem mostanában csak esténként van vagy 5

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Barinőm tegnap betöltötte a 38. hetet! nagyon izgulok :D, ő már "mindennapos"!!!! ki sem kapcsolom a telómat, ki tudja mikor jön a baba?! :)

Szép napot!
Vica
wicca

MagneB6-ot próbáltad?

Szép napot!
Vica
wicca

Nekem mondjuk azt mondta a doki, h ne szedjem! akkor szoktam bevenni ha nagyon fáradt az agyam :)!

Szép napot!
Vica
wicca

Igen szedem most már napi 3at viszont azt hallottam hogy az utolsó hónapban ezt majd nem kéne. Neked mért mondta a doki hogy nem szedd??!! :shock: :shock:

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Adryn: lassan Zsancy is totálfinishben van! :) közel laktok egymáshoz egyébként? sűrűn tudtok majd találkozni és együtt babázni?

Szép napot!
Vica
wicca

Moncsi vigyázz magadra, ha keményedik a pocid akkor tényleg pihizz többet.

Panna is ma koncerten volt, Zabszalma nevű zenekar zenélt. Párommal mentek kettesben és azt mondták jó volt. Ilyenkor sajnálom azért hogy nem Bp-en lakunk, mert nálunk ilyen nagyon ritkán van és ráadásul nem nagyon hirdetik meg előre, teljesen véletlenül akadtunk rá.

Nory tényleg jó hogy pozitívan állsz hozzá.
Az tényleg jó hogy van egy szobatársad (és nem több :) )na és ilyenkor nagyon fontos tud lenni a körítés is amiket írtál, tv, saját fürdő...
Amúgy nálunk itt Zeg-en is van ilyen szoba. Én is ilyenben voltam még Bulcsúval, saját fürdő és WC, igaz hogy a hűtő az a folyóson volt, na meg a szobatársam hozott be tv-t és hát jól összebarátkoztunk az összezártság alatt. :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok :)

Vica
Hát nekünk már minden megvan csak a babák hijányznak. :wink: A babakocsira nagyon büszke vagyok nagyon teccik. Ha érdekel valakit ilyen:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32

Katka
Termékenységi Ősi Istenasszony :lol: :lol: Ez teccik. :P

Csibb
Azért kell előbb császározni, mert az ikertranszfúzió miatt Doroti vérét Roxi kapja meg. Így Roxi túl sok vért kap, és a 32.hét az az idő amikor még nem káros számára a túl sok vér.

Csajok
Ti hogy álltok a babacuccokkal?

puszi,
Nóri
Vendég

mert a méhszájam zárt (C3100), lassan betöltöm a 35.hetet és Zsónál is hosszú folyamat volt a tágulás, szinte végig kézzel tágítottak ... és nem volt eddig túl sűrűn keményedésem. de én nem bánom, h nem kellett szednem ;)!!

Szép napot!
Vica
wicca

babacucc: hát én így két gyerek után is tudok mit venni :D
Na persze azért mert Pannának kölcsön ruhái voltak, na meg most nem is lenne jó Nimródra :lol: Bulcsútól azért elég sok mindent tudunk majd használni, de ugye ő májusi, úgyhogy az elején nem is kellett neki meleg ruci.
Én most megint rákattantam a babaszobára, ott vásárolgatok Nimródnak meg Bulcsúnak. Pannának már nem merek, mert nehéz neki próba nélkül na meg vannak elvárásai színben és fazonban :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Nagyon szupi kocsi tényleg!!! nekünk vannak babaruháink + ágyneműnk. ja meg babakocsi. a kiságyat megrendeltük, 1-2 héten belül várható és még kellene egy szekrény a ruháknak, de azt még csak kinéztük! más még nincs! egy csomó mindent be kell még szerezni (azt hiszem!) meg kell nézzem a listát!

Na megyek, apával filmezünk egyet :).
Jóccakkát kismamik!

pussz

Szép napot!
Vica
wicca

Wicca: közel lakunk :).. már meg is beszéltük hogy együtt fogunk babakocsifutamot rendezni szülés utáni alakvisszanyerésügyileg :P :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Katka milyen futóbabakocsid van?
Nekem nincs, de most elgondolkoztam rajta. Igaz hogy a környék nem épp megfelelő az ilyen futáshoz, na meg sokszor megyek az erdőbe futni, ott nehezen menne a babakocsi :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Mostmár lassan tényleg mindent össze kell készíteni :shock: :shock: :) Úgy érzem olyan lassan telnek ezek az utolsó hetek...
Ma a párom csinált vacsit :D kicsit késői kaja de hortobágyi húsos palacsintát eszünk :P :P :P :P és mindjárt kész ugyhogy én el is köszönök .. jóéjt :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!

Nory, üdv közöttünk! Nagyon sajnálom, ami veletek történt, de úgy veszem ki a hozzászólásaid hangulatából, h szerencsére pozitívan állsz az egészhez és nagyon-nagyon örülsz a babáidnak.
Tényleg nagyon ritka a hármas spontán terhesség! És gyönyörűszép neveket választottatok.

Moncsi, sajnálom a fájdalmakat, pihizz sokat, többet!

Rszg, jó volt a heti összefoglalód! Párod nélküli hetet sajnálom, de szervezz jó kis csajos programokat, és hamar el fog repülni az idő.

Papillon, ha netközelbe kerülsz, majd gyere kicsit. Remélem, h monden rendben van veletek!

Katka, na ja, nem épp kellemesek Samu nemalvós éjszakái. A legutóbbinál végül betegség lett a dologból (de akkor nem is sírt, egyszerűen "csak" nem aludt néhány órán át...), a csütörtök éjszakát viszont nem tudom, hova tenni. Tegnap este megint végigaludta gond nélkül az egészet... Én is azon gondolkodtam, hogy valami bántja, de azt egyébként szokta mondani. Most épp az volt a fura, hogy vagy nem mondott semit, vagy olyat, ami nem volt igaz... Remélem, h ennyi volt. Tesóról nagyon pozitívan nyilatkozik, várja, kérdezgeti, hogy ugye most már megszületik, meg ugye vele fog aludni, persze ettől függetlenül lehet ez az ok.
Sajnálom, h te is egyre fáradékonyabb vagy. Futóbabakocsi jól hangzik. Ágicádnak jobbulást!

Csibb, mi végül úgy döntöttünk, hogy nem megyünk Gryllus Vilmos koncertre, de majd Katkával összefuthattok :) Két hónapja a Halász Jutka ugye végül nem jött annyira be, illetve 30 percig bírta Samu, kicsit ettől tartok most is... Még egy kicsit várunk a hosszabb, egy helyben ülős programokkal.

Ma olyan szépen sütött a nap, h elkísértük apát modellrepülni. Estefelé pedig lementünk a Kisdunához egyet sétálni, és képzeljétek, rengeteg kacsa, szárcsa, hattyú volt ott, és megettetük őket. Szoktunk gyakran lejárni madarakat etetni, Samu imádja dobálni a kenyeret a kacsáknak, szárcsáknak, de eddig csak világosban próbálkoztunk. Most pedig éjszakai (na jó, kb 7 órai) etetést tartottunk, tök jó volt :)
Készítettünk fotókat, ha jók lettek, majd mutatok.
Lépek, kellene még vasalnom...

erpé

Néhány fotó (most én nem tudok aludni...)

Ez még délelőtt készült Samuról (vezeti az autót)
Kép

Este hattyúkkal és szárcsákkal (háttal én)
Kép

Pirosszem, hattyúk, KisDuna
Kép

erpé

Erpé én sem vagyok még álmos, délután nem kellett volna aludnom. :?

Mekkorát nőtt Samu :shock: , legalábbis alul a kis képhez képest. Egészen megféfiasodott :D
Nagyon menő a fejlámpája. :wink: Ha jól látom.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok,

Én is a nemalvós táborban vagyok.... Még mindig.... :?

Moncsi: Nekem ilyen nem szokott lenni. De nem hangzik jól. Pihenj minél többet. A palacsinta viszont..... Nyammmm!

Vica: Futóbabakocsi márkájára nem emlékszem, már 3 éve el van csomagolva. Régen volt baba-mama futás a Normafánál és ott segített az edző, hogy jó kocsi legyen, ami nem csak úgy divatosan 3 kerekű, hanem tényleg futó. A Normafánál erdőben ösvényeken futottunk vele, arra teljesen jó volt. Gyökereket, meg ilyeneket jól vette és lengéscsillapítós az egész. Nekem ezen a futásokon a lányok kisebb korukban aludtak, nagyobb korukban (2 év), meg már csak hátraszóltak, hogy: 'Anya! Gyorsabban!' :)

Erpé: Neked még tengersok az energiád. Hogy mennyi programot elbírsz! :shock: Ilyenkor szembesülök vele, hogy én nagyon tropa vagyok már....
Samuval kapcsolatban az jutott eszembe, hogy próbáljatok meg szerepjátékozni (bármilyen figurával) és próbáld meg eljátszani vele, hogy a figura éjszaka nem alszik. Hadd játsza el mi történik... Könnyebb ám elmondani, ha nem magáról beszél, hanem mondjuk Samről a tűzoltóról.... Hátha bejön. Ha eljátssza a helyzetet, ezzel egy csomó feszütséget is kijátszik magából.... Pszichológusok is ezt használják.....

Koncert: Én mentem volna, jegyünk is megvan, de Ágicát az előbb keltettem újabb adag lázcsillapítóval, mivel tűzforró a homloka. Szóval én maradok itthon vele. Petiapu megy Danival és Zsófival és még a 2 jegyre jön 2 ismerős. Pedig ez a kis kimozdulás jól esett volna....

Ágica közben megint felébredt. Szép kis éjszaka lesz.... Ha 20 perc múlva nem megy le a láza, akkor jöhet a hűtőfürdő.....

Pappilon: Hogy vagy? Mi van Veled? Valaki tud Pappilonról? nem jellemző, hogy nem jelentkezik, ha van lehetősége.... Vagy ennyire szigorúan pihennie kell? :roll:

Katka

katka22

Sziasztok!
Bocs, hogy csak ennyire, de ha már felmerült, a magnéziumot 34.vagy 36.héten kell abbahagyni?Asszem 36, de nem vagyok benne biztos.Bár lehet, eddig se lett volna rá szükségem, reggelente azért egyet szoktam enni a biztonság kedvéért.Nekem még semmi komoly fájás-keményedésügyileg.

Kép
Kép
zazzy

Zazzy: én abbahagytam a magnéziumot kb a 30. héten, de olyan derék, medence és szeméremcsontfájdalmaim voltak hogy alig bírtam lábraállni és mikor mentem 32 hetes uhura mondtam a dokinak és közölte hogy magne B6 3x2 naponta teljesen nyugodtan... miért kell abbahagyni egyébként? jah.. tegnap elkezdtem inni a málnalevélteát :D teljesen iható, egyáltalán nem rossz :P

Erpé: Samu tényleg egy komoly nagyfiú már :D

Nálunk sem volt nyugodt éjszaka.. apu elkapta ezt a hasmenős vírust, úgyhogy egész éjszaka csak rohangált a wc-re. én eddig egy gyomorgörccsel megúsztam este, jaj volt már nekem ez a vírus.. de ez egy nagyon utálatos fajta :evil: remélem nem kapom el komolyabban. mindenesetre eszem egy kis szenet biztos ami tuti alapon :roll:

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok,

Adryn: ha komolyabban elkap a hasmenés, akkor széntablettából 10 kilónként kell 1-et bevenni. (Ha 50 kiló vagy akkor 5 darabot) Az felszív mindent. És hasmenéssel óvatosan. Könnyen indulhat tőle a szülés....

Zazzy: 36. hétig nyugodtan szedheted. Utána azért ne, mert már szülhetsz, aminek a lényege a keményedések és fájások, a magnézium meg ellene dolgozik.

Wicca: Az a kézi tágítás borzasztóan fájhatott. Ne aggódj 2. babánál már sokkal gyorsabban mennek ezek a dolok.... ;) Az első szülésem nekem is nagyon kemény volt. A másodiknál meg csak úgy kipottyant Ágica....
Ha meg puhítani kell a méhszájat, akkor vesd be apát. Nincs is jobb a kispapás szülésindításnál.... ;)

Katka

katka22

Szép napsütéses napot :D!

Zazzy: nem tom mikor kell abbahagyni, de ahogy olvasgattam itt a fórumot, 36. hét az átlag.
Adryn: tök jó hogy közle laktok. mi a barinőmmel elég messze :(.
Erpé: tényleg nagyon férfias Samu, komoly kispasi :D!!
Futás: sosem szerettem :(, én inkább úszni szeretek ...
Papillon: tényleg gyere gyere, mert várunk nagyon!!!!!
Rszg: gyere sokszor ide és gyorsabban telik az idő apa nélkül :)!

Azt hiszem nekiugrok ma a kisruháknak, amíg nincs szekrény berakom a mienkbe!
Katka: Ágicának jobbulást!!

Szép napot!
Vica
wicca

Katka: inkább megalázottnak éreztem magam a kézitágításnál, mert aki arra járt tágított, utána számolgattam és összesen 9-en voltak akik ezt megtették! jobban örültem volna ha csak egy valaki rosszabb esetben ketten végzik max. ezt a műveletet! no de sebaj :), van nekem egy gyönyörű nagyfiam és ez a lényeg :D:D:D!!! én is bízom ebben a második kipottyan dologban ;)

Szép napot!
Vica
wicca

Katka: szerencsére nekem még nincs hasmenésem.. a szenet megelőzésképp gondoltam.. apuba meg imodiumot nyomattam.

Wicca: 9 emberes kézitágítás :shock: :shock: :shock: mondjuk ezek számolgatásával is telt az idő.... :roll: :)

KépKép
KépKép
adryn

Wicca: Szerintem mostanra már javult a nők helyzete a szülészeteken és több emberséggel bánnak a szülő nőkkel. Ahogy hallottam az oktató kórházakban tud még mindig kínossá válni a dolog...., de ennyire már ott sem....

Katka

katka22

igen, én is úgy hallottam :)!!!

Adryn vigyázz nehogy a széntabitól meg szorulásod legyen ;) :D!!

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok!

Gondoltam megkísérlem végig olvasni a hsz-eket, de inkább először bejelentkezem :D olyan aranyosak voltatok mindannyian, nagyon köszönöm a sok drukkot, bíztatást, együttérzést :P :oops:

Szóval nagy nehezen hazaengedtek pénteken, csak kedden akartak még egy szemészeti vizsgálat miatt, de rájöttek sztem, h kell az ágyam másnak :lol: 2 napig hitegettek a hazamenéssel, már kezdtem feladni, amikor megcsörrent a szoba telefon, h pakoljak :)

A klinika ezerszer kellemesebb, komfortosabb hely, mint az uzsoki. Tök kedves volt mindenki, sokat foglalkoztak velünk, olyan volt, mint egy 3 csillagos szálloda.

Szóval, nagyon sokat kell pihennem, mert így is soxor van 140-es vérnyomásom, ami még belefér, de a doki szerint 155/100-nál azonnal be kell mennem!

Szóval feküdnöm kell.

Na, mindjárt elolvaslak titeket!

Pussssz

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Papillon: De jó hogy jelentkeztél!!!! :) Szupi, h otthon lehetsz, így azért csak jobb!!! Apa majd tud neked segíteni? Vagy lesz valaki?

Szép napot!
Vica
wicca

még anyuékkal lakunk, amit nem így terveztünk, de a sors így hozta, és hát így bőven van segítségem anyu személyében, és persze, ha itthon van a férjem ő is segít :)

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!
Papillon, üdv újra itthon! Vigyázz magadra!
rszg, köszönöm az összefoglalót!
Moncsi miért volt majdnem kórházban?
Nory, csodállak az erődért, és gratulálok a két egészséges babócához. Nem Te vagy az egyetlen, akitől az ikertranszfúzióról hallok az elmúlt hónapban, ha esetleg nem ismernéd, ajánlom elolvasásra a http://kipufog.blog.hu/ -t, itt is sok mindenről olvashatsz ennek kapcsán. Itt már méhen belül eldőltek a sorsok...

Holnaptól megint nem lesz netem, remélhetőleg a T-emberke hamar intézkedik, ha bárkivel bármi történik, számomat tudjátok, egy sms-t küldhetnétek!

kukli
, ugye még nem postáztál? Írj, ha igen, hogy anyunak tudjak szólni!!!

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: hogy állsz a pakolászással??? majd kérünk ám képeket!! Moncsi azért került be majdnem, mert azt hitték, hogy méhen belüli sorvadás áll fenn nála és ilyenkor szigorú megfigyelés alatt kell lennie a kismaminak! de úgy néz ki szerencsére nem erről van szó, mert a legutóbbi UH óta szépen fejlődött Livike!

Szép napot!
Vica
wicca

Húha, micsoda izgalmak!!! :shock:
Képet teszek fel, amint a Zuram megszakérti a gép és a fényképező közötti viszonyt (mert most nem állnak szóba egymással).
És akkor a konyhaszerkényről is lesz :wink:

Gyerekek, én ma azt álmodtam, hogy a dokinőm szerint elhalt a magzat, ki is szedték... és a legjobban az borított ki álmomban, hogy azt mondta a doki, hogy 2 hónapot várni kell az újabb próbálkozással... Nem vagyok normális, esküszöm! :?
Sikítva/bőgve ébredtem, és úgy örültem a pocakomnak, mint majom a farkának! :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nekem is vannak izgalmas álmaim, de rosszat nem sokszor álmodtam ...

Szép napot!
Vica
wicca

sziasztok!!
Nekem ma marha jól kezdődött a napom. Valószinűleg beszart a mosógépünk.... :cry: :cry: Pont most amikor igy is van elég gond.. és így ne stresszeljem magam .. :cry: :? :?

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

ez nem jó hír Moncsi :( ...

Mi palit sütünk! fiam süti, én csak a nyers tészt öntöm a sütőbe :), tök ügyi és imád főzöcskézni :).

Jajj, olyan szép idő volt ma!!!!!!! :D

Szép napot!
Vica
wicca

mi meg még mindig nem vettünk tűzhelyet, s miután látom, hogy a Zuram sörözik, ma se megyünk nézni...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

kajálást most hogy oldjátok meg? van készen lefagyasztva vagy rendeltek?

Szép napot!
Vica
wicca

volt, anyu hozott, de csütörtökre elfogyott:)
Azóta szendvicsezünk, ma meg salit csinálok konzervzöldségből, füstlivel.
Én már nagyon ennék egy krumplistésztát, vagy bármi mást... :twisted:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

moncsi, jöhetsz hozzánk mosni, ha hozol kaját :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok! :D

Annyira jó lenne kimeni sétálni ebbe a gyönyörű időben. :( Borzasztó éjszakánk volt, mert szegény szobatársam (Kriszti) egész éjjel hányt. :? Fél 5 volt mire elaludtam, így lemaradva a reggeliről is, délután 1-ig aludtam. :lol:
Azt hiszem megvannak a második nevek is. :) A fiú Levente Dávid lesz, az egyik csajszi Roxána Lilien a másik pedig Doroti Norina lesz. Mit szóltok? :) Őszintén! :lol:
Nektek a táblázatba beírt nevek véglegesek? Van olyan aki még nem tudja, hogy fia vagy lánya lesz?

Katka
Remélem Ágica már jobban van. :?

Nemlajos
Ez az álom úristen. :shock: Hálistennek én ilyeneket nem álmodtam. Remélem nem is fogok. :roll:
Köszi a linket, egy csomó történeten bőgtem mint egy hülye. :? :lol:

Vica
Én biztos kikeltem volna magamból, ha ilyet csináltak volna velem. :shock: Én már azt is kikötöttem a dokimnak, hogy a császárnál se szeretném, ha tanoncok bent lennének.

puszi,
Nóri
Vendég

ja és a méreteink :lol: :

Levi: 35 cm
Roxi: 37 cm
Doroti :25 cm
Vendég

Wicca Látom, nálad is egy nap eltérés van a két vonalzóban. Én ezért nem raktam fel mindkettőt.

Katka Rendes vagyok? Miért fosszam meg tőle is, ha már nekem nem szabad. Inkább élvezze, amíg lehet, mert ha megszületik a baba, úgyis szükségem lesz rá itthon.

Adryn Gondoltam is Rád, mikor elment, tudtam, hogy Te már több hetet bírtál ki. A vírussal vigyázz! EL ne kapd!

Nory Én is üdvözöllek! A többiek már mindent írtak, amit csak lehetett, úgyhogy nem ismétlem őket. A kórházban netezni is tudsz? Ez azért jó. Van egy kis külvilág. És tényleg jó a babakocsi. De azt írja 6 hónapos kortól. És addig?

Én úgy tudom, hogy ebben az időszakban 10-nél több keményedés nem lehet naponta. Ha annál kevesebb, nincs gond.

Erpé Nem is rossz ötlet ez a csajos buli. Majd megszervezem :)

Nemlajos Jó kis alku. Moncsi még nem reagált. Én krumplistészta helyett egy jó kis rakott krumplit ennék sok tejföllel. Csak meg kellene csinálnom :roll:

Kép

Kép
rszg

húúú én is meg tudok veszni ha két napig nem eszek főtt kaját!!! nemhogy 4 :shock: !!!
Nory: szép nagyok már a babókáid!!! anno mikor szültem Zsómat, 21 éves voltam és azt sem tudtam mi normális és mi nem! persze anno a net sem volt elterjedve, most azért valamivel tisztábban látom a dolgokat, de majdnem feltétel nélkül megbízom most is a dokikban ... naív vagyok :). sztem nagyon szépek a nevek, a Norinát még nem hallottam és nem tudtam, hogy a Dorotit lehet nálunk anyakönyvezni, de nagyon szépek, dallamosak!

Szép napot!
Vica
wicca

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: