[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2004. őszi kisbabák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Beszti!
Megvolt az UH, minden ok.Azt a tartalmas 2 percet naponta megnézem a videon.KépÚgy ficánkol!Március 16-án megyek megint a dokihoz.És ezután AFP is lesz.Jól vagytok?
Noémi
14+1
fantikbaba
 
 


Szia Vanda!

A nem túl jól feszereltség miatt lehetett, hogy nem látott semmit. Nekem hüvelyi UH-gal mutatták ki igazán.
Hova jársz, hogy ilyen felszereltségű?
Én magám dokim rendelőjében nagyon jó gépek vannak. Igaz fizetek érte, de nagyon rendesek velem, és szerintem nem borsos. (Van 4D-s UH-juk is.) Ha érdekel megírom a címet.
Nekem hányiger ellen legjobban a mogyoró és a mandula vált be. Ajánlottak fagyit is, ami segített ugyan, de most fáj tőle a torkom.
Vagy próbáld meg esetleg a MagneB6-ot.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


VandaKép
Én egészen friss infoval szolgálhatok neked. Az 5. héten csak a petezsákok látszottak, 9,5 mm-esek voltak. A 46. napon tehát 6+4-en ugyanezek a zsákok 18mm-esek voltak, és két kis maszat látszott csak bennük, mint Neked. Aztán a 8. héten az 52. napon már az embriók voltak 12mm-esek, és látszott két kis pont, ami pulzált, de igazából még mindig kicsit amorf formályuk volt. Tehát ne izgulj, a kis maszat az már az embrió ott.

LivKép
Mi most hétvégén mondtuk el a családban. Megkérdeztük a dokit, és azt mondta, ha van már szívhang, akkor el lehet mondani, de csak a családban. A barátokkal még várunk egy pár hetet.

BesztiKép
Nagyon szépen köszönöm, hogy utánnanéztél ennek. Szerencsére az ikreseknek egész jó kis kedvezmények vannak.KépKépKép

Cat
(8+1)

Cat
Kép
cateye
 
 

 
 

Sziasztok!

Vanda:
Lehet, hogy UH-os dokit kellene változtatnod, ill. elmenned egy specialistához, a lányok biztos tudnak ajánlani. Nekem az orvosom a 8-10. hét táján azt mondta, hogy ilyenkor! a hasi UH nem mutat semmit, sőt, a 15. heti UH is még hüvelyi volt nálam, bár az UH-os doki megígérte, hogy ez volt az utolsó ilyen.

Kormi

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Vanda!
En a 6. heten voltam dokinal es tok hosszan nezte a monitort, majd annyit mondott hogy talan latszik valami, vagy megsem? Hat kepzelheted hogy elhultem. (huvelyi uh volt)Aztan annyit mondott, hogy 3 het mulva menjek. Ugy latszik naluk ez a biztos. Ha nem lettek volna egyertelmu tuneteim, akkor en elmentem volna valami fizetos helyre. (Mint ahogy most is tettem, amikor fajt a hasam. Persze konnyen beszelek, mert az egeszsegpenztaram visszateriti a penzt.)
MA vegolvastam minden szakirodalmat es azt irjak, hogy enyhulnie kell a hanyingeremnek. Ez azert jo lenne, mert mar a jegkocka, meg a hideg udito meg fagyi, meg semmi nem hasznal.
Es megint ott tartok hogy nem kivanok semmit csak ehes vagyok. Pedig milyen jo volt mikor halaszlere vagytam, meg amikor paradicsomos kaposztara, vagy kinaira. MOst mindentol undorodom. Ha van valami jo kaja otletetek, akkor irjatok!
csengo 12+2
Vendég
 


Lányok, tényleg köszi a megnyugtatásokatKép

GyöngyiKép
Aranyos vagy dokiügyben, de gondolom Te Bpesten élsz, én viszont vidéki vagyok. Igaz, endo-szülészhez Bpestre járok, de ha minden rendben van és megengedi, akkor itthon fogok gondozásra járni és szülni is itthon szeretnék. Kényelmesebb is.

CatKép
Akkor megnyugodtam, nekem a 48cn-en 24mm-es petezsákot láttak, teljesen egálban van KépKép Arra is gondoltam, hogy a hátrahajló méhem miatt a hasi UH-val tényleg nem sok mindent lehetett kivennie a dokinak.

KormiKép
Az UH-s dokim váltása megtörténtKép először és utoljára voltam ott. Ugyanis vannak még nődokik, kiknek nincs UH-juk, továbbküldenek Uh-ra ismerőshöz, itt is - ott is fizetni kell, ez a "biznisz" mondják, csak nekünk nem éri meg. Míg nem volt bébi, addig a félévenkénti rákszűrésre jó volt ez a doki.

beatrixKép
Tényleg megnyugtattál Te is soraiddal.
Az éhséghez: én abszolút nem vagyok éhes, csak émelygek, és az étel nyugtatja meg a kedélyem.
A fejem fájogat inkább, de ez a prolaktin szinttől van Kép

Vanda

Vanda

Kép
vanda
 
 


Sziasztok!
Nem voltam most pár napig, mert nem történt velem semmi. Csak hányinger minden mennyiségben.

Vanda, remélem a főnöködtől nem fokozódott a hányingered?Kép
Nekem elég jól bevált, hogy este ropogtatok egy kis tökmagot vagy mogyit (nem sósat), akkor reggel nincs olyan nagy kínom. (A mogyorót javasolják a székrekedés megelőzésére is.)Bevállt a keksz is. Nagyon sokszor megéhezem, akkor rögtön muszáj enni valamit.
Vanda, olyan szép az idézeted a profilodban, hogy elpityeregtem magam.

Beatrix, a múltkor a pizzát kívántam meg nagyon. Csináltam és olyan jól esett, mint életemben soha. Most meg sül a finom mazsolás kalács (a múltkor írta valamelyikőtök, hogy minig ezt eszik. Kép)

Cat, köszi a méretekről az infót, nekem is hasznos volt.

Lányok, mikor kell menni először védőnőhöz? Vagy azt majd úgyis mondja az orvos?

Kellemes gömbölyödést mindenkinek!
Üdv:Eszter
eszter28
 
 


EszterKép
Mondjuk én magamról nem tudom elképzelni, hogy este azért rágcsikáljak, hogy délelőtt ne émelyegjek majd Kép De annyi minden másképp zajlik, mint ahogy gondoltam, hogy ez is előfordulhat. Én is imádok mindenféle olajos magot, úgyhogy ezzel nem lesz gondKépKép
Az idézet annyira megtetszett anno, de ne kérdezd, hogy honnan van, mert sajnos már nem emlékszem.
A mazsolás kalácsot hmm megkívántam, szinte érzem a frissen gőzölgő meleg édeskés illatát.......KépKép
A védőnőhöz a 12. hétig kell eljutni elvileg először, de a dokid majd elirányít.
Vanda

Vanda

Kép
vanda
 
 


Sziasztok!
Látom mindenki jól van.Kép

Eszter! Védőnőhöz úgy érdemes elmenni, ha már a dokitól van papír a pocisságról. De én is úgy emlékszem, hogy a 12.-hétig.
22-én megyek uh-ra, utána vérvétel, EKG, és majd április elején a leletekkel újra a védőnő, hogy legyen mit adminisztrálnia.Kép
Mindenkinek szép napot.Kép
<pre>

POCAKOS TÁBLÁZAT

Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye
Áfonya VII.21
Bellana VIII.6 Jávorszky Ödön kórház
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház
Exile IX.eleje
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház
Noémi IX.8 Máv Kórház
Ildikó IX.8
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház
Beszti IX.15 Máv Kórház
Momo IX.16 Szt.István kóház
Csengo IX.18 Szt.Margit kórház
T.Andi IX.18 Bajcsy kórház
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház
Kata IX.24 Máv Kórház
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház
Moszi IX.26
Linato IX.26 Szt.István kóház
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház
Persela X.6 Uzsoki úti kórház
Niki X.11 Szt. Margit kórház
Pöttöm X.11 Kútvölgyi kórház
Bibi X.12 Szt.István kóház
Judy X.12 Kútvölgyi kórház
Macsek X.17 Szt.Imre Kórház
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház
Motiot X.28 Stuttgart/Németország
Eszter X.28</pre>
linato
 
 


Sziasztok!

Voltam Uh-n tegnap, mert most nézték a nyaki redőt, amit rendben is találtak.Meg minden más méretét a babának. Már 5cm és 1mm. Nagyon érdekes, hogy két hét alatt milyen sokat fejlődött. Már teljesen emberke formája van. A lába és a keze és nagyon jól kivehető volt. Hát az öt ujjától meg teljesen kész voltam. Tündériek. Csodás kis manócska leyz belőle. Amin viszont kiakadtam, hogy öltözéssel, papír megírással, vizsgálattal együtt 5 percet töltöttem bent. De ez nem vicc. Úgy rugdosott kifele, hogy az utcán eszméltem fel, hogy már vége is. Tök ki vagyok akadva, mert össze vissza kapkodta csak a botot bennem, én alíg tudtam követni, felismerni, de ő már ment tovább, és csak sorolta, hogy mit kéne látni. Akkora parasztságnak tartom, hogy elveszik tőlem ezt a pár percet, mikor tényleg ráhangolódnék, és a babámat nézegethetném (csak 2 percig, ha nyugisan mutogatta volna). Beleszart nagy ívben, hogy anyuka leszek és hogy ennyit időt vártam, hogy ismét láthassam, hogy mennyit fejlődött a babám. És ezért még fizettem nekik 5 rugót. Ha nem kerültem volna ki ilyen hamar az utcára, és nincs ott a férjem aki visszatart, akkor visszamegyek és kiverem a balhét.
na ennyit a vernyogásomról......, lényeg, hogy a baba rendben.
Egy kérdésem lenne, van valaki akinél a 12 hétre még nem kezdett visszafejlődni a sárgatest? Mert nekem az uh-s nő 2,7cm cisztát állapított meg. Azt mondta, hogy van akinél nem is fejlődik vissza. Szerintetek?

puszi, mindenkinek, szép napot és jó nagy pocinövesztést.
kata
katta
 
 


Szia Kata!
Én se sokat voltam a dokinál, ráadásul két doki is bennt volt Kép Hátha többet látnak, azt mondta a doki szépen fejlődik, és nézzem meg miyen nagy már.Még jó hogy 1,5-2 perc megmaradt videon, amit meg megállítok.És egy kevés hang is van rajta(a szívecskéje).Kata te hová jársz? Itt a Mávban elég sokan vannak mindíg UH-n, azért nem lacafacáznak.(futószalagra emlékeztet)
Légy jó és ne mérgelődj!
Noémi
fantikbaba
 
 


Noémi, most a dokim elküldött egy uh-s nőhöz, aki jobban ért a nyaki redőhöz, mint ő. Ez egy magánrendelő volt a Bajcsyn. Lehet, hogy jobban ért, de nem valami humánus (bár kedves volt, csak azt nem kaptam amit vártam) Szerencsére a dokim a magánrendelésen szán rám némi időt, ez az egy vígasztal. (bár 6000 szánjon is) Ugyan a MÁvban fogok szülni, de még nem voltam ott sem vizsgálaton, sem uh-n.
Na tényleg nem dünnyögök...

kata
(11+4)
katta
 
 


CsajokKép
Egy kérdés: nektek mikor kezdett el nőni a pocitok ? Nekem még semmi pocim nincs (leszámítva az eredeti uszógumitKép), és aggódom, hogy 2 babának nem kellene-e már látszania. Persze lehet, hogy korai lenne még, de az egy bizonyosság!

Cat
(8+2)

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok!
Ma voltam eloszor a korhazban a terhesgondozoban. Mar reggel tok ehes voltam es csak 9.40 kor vettek le a vert...Azt hittem ehenhalok.
Utana elmentem uh-ra. Meg szerencse, hogy a multkor voltam azon a fizetos helyen,mert ez 10 masodperc volt. Elo magzat 67 mm. Ennyi. NEm is lattam!! Olvastam hogy nem csak en vagyok igy. Ja es szoltam rola, hogy nagyon faj a hasam, erre azt mondtak, hogy terhesseg alatt el kell viselni egy kis fajdalmat. Hiaba mondtam, hogy ejszaka felebredek ra... Tudom nem az o dolga, de hatha lat uh-n valami elterest, vagy jobban megnez.
Nem aggodom tovabb, penteken ugyis megyek a dokimhoz.
Ugy latom minden korhazban ilyenek. Pedig eddig ahol voltam tok kedves emberek voltak, es a terhesgondozoban is mindenki nagyon rendes volt.

HA valaki ugy jar mint Kata vagy en, ajanlom azt a helyet, ahol a mult heten voltam. Aznapra kaptam idopontot es fel oran at csak a kicsit kukkoltuk a ferjemmel!

csengo 12+3
Ja: es atfirkaltak a kiskonyvemben a szules idopontjat szept 21-re, majd az uh-s szept 20-ra...
Vendég
 


Szia Csengo!

Már én is voltam terhesgondozáson, de nekem nem csinált UH-ot, mert szerintem ott helyben nem is volt készülék. Elfogadta, azt amit a nőgyógyászaton csináltak.
A védőnőm nálam is felül bírálta az időpontot, amit a nőgyógyász írt, igaz csak 1 nappal rakta korábbra. De ezzel nem foglalkozom, mert anyukám azt mondta, hogy úgy is felülvizsgálják, amikor előszőr megmozdul a baba ( és te is érzed).

Moszi (9+4)

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Csengo,
nekem az a furi, hogy amikor voltam terhesgondozáson, nem vettek vért, és azt mondták, hogy majd a 14. hét környékén. Vérvétel előtt 1 órával pedig be kell burkolnom egy vajas kenyeret + 1 bögre tejet. Mik ezek a vizsgálatok??? (az uh-s doki, aki csak pár pillanatig nézett rám, kért még 5 rongyot is!, nem szóltam volna semmit, ha egy sima sztk rendelésre mentem volna)
Te hol is voltál a múlt héten? Nem a hattyúban?
kata
katta
 
 


Kata! Az a vércukorvizsgálat. Először éhgyomorra, majd zsömle és tej után egy óra múlva újra.

linato(11+2)
linato
 
 


Sziasztok!

Sajnálom, hogy rossz tapasztalataitok voltak UH-s dokik terén. Én elég jól jártam, a Bajcsyba járok beutalóval, azaz nem kell ezért fizetnem, s nagyon rendes a doki, és elég hozzáértőnek is tűnik. Az első alkalommal mutogatta nekem a babát a monitoron, s annyira lefoglalt, amit láttam, hogy elfelejtettem vigyorogni, az amúgy se jellemző rám. Erre a doki megsértődött, hogy ez akkor biztos egy nem is várt baba, akinek nem örülök, s tök fölöslegesen mutogatja nekem. Nem győztem bizonygatni, hogy ez igenis egy tervezett baba.... Annyi az össz. probléma ezzel az UH rendeléssel, hogy pl. az első alkalommal csak 2 hétre előre kaptam időpontot, de ez máshol is előfordul.
Kicsit a nőgyógyászomra akadtam ki, mert a köv. alkalomra, ha jól értettem az aszisztensét, 10 percenként adtak időpontot. El se tudom képzelni, milyen torlódás lesz, azt meg pláne nem, hogy egy-egy kismamára elég 10 perc. És ez egy magánrendelés...

A baba tervezéséről jutott eszembe: azt hiszem, ha valaki megkérdezi, hogy mikor nem akarok szülni, kapásból mondtam volna az augusztus vége - szeptember eleje időpontot. Súlyosan allergiás vagyok, s ez a létező legrosszabb időszak minden évben. Van köztetek valaki, aki hasonló cipőben jár?

Kormi

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Sziasztok lanyok,
csak el akartam ujsagolni, hogy megvolt az elsö rokakoma. Eleg szerencsetlenül jött ki, mert a meloban dobtam el, a kolleganöim pedig nem hülyek. Szerintem lassan ki fog derülni a dolog, meg hat a tejcsarda ami a cicimböl lett az is eleg feltünö.
Csak ennyi.
Mindenkinek boldog gömbölyödest!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot
 
 


Kormi!
Én is allergiás vagyok a parlagfűre. Claritine nélkül megőrülnék. Szerencsére terhesség végén szedhettem Milénával. Korival még az első három hónapra esett az allergia és nem vehettem be semmit. Iszonyú volt. Most megint a végére esik a parlagfű szezon, ezért nem is aggódom.
linato
 
 


Kata!
A hattyuhazban voltam es nagyon klassz volt hogy minden porcikajat vegigneztek.
A vervetelt en sem ertem. Mert a multkori terhessegkor nekem is tesztreggeli volt, most meg ehgyomorra kellett mennem. Mivel nem tudtam, hogy a Margitban a maniajuk a terhessegi cukorbetegseg, ezert nem tagadtam le az anyai cukorbetegseget, igy penteken mehetek vissza ujra vervetelre. Cukros vizet kell innom es aztan 2 oraval utan fognak csak megszurni.

NEkem a munkahelyemen mar tudjak, mert ezt az egesz napos hianyzast igazoltatnom kell.

A korhazi uh-n az volt a fura, hogy azt vartam hogy mondanak valamit a gyerek korarol is. A 67mm-re a gep 14 hetet 2 napot adott ki , erre mondtak hogy ez sok, legyen 12+1. Persze en a neten szamitottat irom ki, ugyhogy maradok a 12+4-nel.

udv:
csengo
Vendég
 


Cat!

Szerintem a pocinövés függ attól is, hogy az izmaid milyen kondiban vannak, mennyire vagy kicsi vagy nagy.

Én pont ma reggel próbáltam fel a farmeromat (puszta kíváncsiságból) amit januárban még kényelmesen hordtam, kb 10 cm van a gomb és a gombluk között. Hozzá kell tenni, hogy kicsit vagyok csak 150 cm felett így bennem nem igen fér el semmi plusz láthatatlanul nem is beszélve az előző babáról aki azért már bejáratta egy csöppet ezeket az izmocskáimat. Hízni is még csak 1 kg-ot híztam. Volt egy kolléganőm aki kiírás napján olyan pici pocival rendelkezett mint más 6 hónaposan, a kórházban a nővérkék nem akarták elhinni hogy az napra van kiírva. Ő magas, nem kövér de nagydarab fajta.

Szerintem ezen idegeskedj utoljára főleg, hogy dokid mindent rendben talált.

Puszi

Bibi
9+1
bibi
 
 


Sziasztok!
Jó sok mindenről írtatok, mióta olvastalak Benneteket. Megpróbálok én is beszámolni a saját helyzetemről (na meg Babuszéról). Nekem már eléggé nagy a pocim, ami a rendes úszógumin kívül értendő. A lányom nap mint nap elámul és azt kérdezi: Ugye, ez nem a hájacska?
Érezni nem érzek semmit, de a lányommal sem éreztem ilyenkor. A hányinger elő-előjön, pedig én is túl vagyok a 12.héten. Nincsen ebben semmi törvényszerűség, ki ilyen, ki olyan, én pl. egyszer sem hánytam eddig, csak kínlódok az émelygéssel. Viszont sokszor, ha felállok, van olyan légszomjam, hogy az nem igaz!!! A szívem körül szorulást érzek (holnap megint megyek a kardiológiára). Veletek ellentétben semmiféle vágyakozást nem érzek a halászlé után, viszont éjjel-nappal májkrémet ennék. Meg libamájat. Bár olvastam, hogy májat nem nagyon kellene, nem értem, miért. És nagyon fáradtnak érzem magam, bár a ma reggel mintha másabb lenne, eléggé frissen ébredtem és mindjárt megyek főzni is.
Én is az esküvőmre készülök, az első házasságom nem sikerült, és akkor normális esküvő sem volt, most viszont lesz és nagyon sok az intéznivaló (májusban lesz). Dolgozni továbbra is itthonról, de kezdem lazábban venni, már nagyon nem tud érdekelni. Jövő héten, a kardiológiai eredménnyel kellene mennem uh-ra, ahol nyaki redőt is néznek, de akkor már 13 hetes leszek, nem lesz ez gond? Utoljára 6 hetesen láttam a kis drágámat... Azt is jó lenne már tudni, hogy fiú vagy lány... Ellenállhatatlan vágyat érzek babaholmik vásárlására, de így még nem akarok nekiindulni (így is korai kicsit, de én csak 1-2 darabot vennék). Hűha, jó sokat írtam, most be is fejezem...
Vendég
 


TAndi! Állítólag májat azért nem tanácsos enni az első 3 hónapban, mert nagyon sok benne az A vitamin és az fejlődési rendellenességet okozhat. De gondolom, hogy ez csak nagyon nagy dózisnál igaz. Olvastam pl. olyan, terhes kismamáknak szóló szakácskönyvet, amelyikben voltak májas receptek bőven. (Szóval legyen okos, aki tud.)
Megijedni szerintem nem kell egy májkrémes kenyértől, de azért csak óvatosan!

Jövő kedden megyek megint ultrahangra. A múlt kedden 3 petezsákot látott az orvosom, szerinte mindben van embrió. Bár az egyik jóval kisebb volt, mint a többiek. Már kezdek nagyon izgatott lenni. Kíváncsi vagyok, mi történt/történik Pindurkával, felszívódik vagy élni akar. Azt nem tudom, hogy ha már 6 hetes korban nagy eltérés van az embriók között, akkor az befolyásolja-e a későbbi fejlődést.
Tudom, hogy hármasikrekkel kicsit komplikált lenne a terhesség, meg utána az élet is, de azért nem vetetném el.

Hű, milyen ideges leszek én a következő napokban!

Cateye, bár én még fiatalabb terhes vagyok, mint Te, de én sem gombölyödtem, bár híztam két kilót, de az azért volt, mert lombik után két hétig feküdtem. Ne félj, fogunk még hízni eleget!Kép

Nagyon szép napot kívánok mindenkinek!
eszter28
 
 


TAndi!
Nem hiszem hogy gond lenne, a nyaki redős vizsgálat nálam is csúszott egy hetet.13. hetesen vizsgáltak.Mivel két hét eltérés van az orvosi és a baba kor között, nem olyan nagy probléma.Kicsi az esély rá hogy megtudd a baba nemét (én is vizslattam az UH-n)nem akarja megmutatni milye van.
Üdv
Noémi
fantikbaba
 
 


Lányok, már másodszor fordul elő, hogy beírtam egy hosszú hozzászólást és nem sikerült elküldeni, mert a gép kiírta, hogy "Tárhely probléma". Mit csinálhattam rosszul?
eszter28
 
 


Sziasztok!

Linato, köszi az infót!, én kis butusKép

Csengo, én sem értem ezt az előtte evés, vagy nem evés dolgot. Ezek szerint minden kórház úgy csinálja, ahogy neki tetszik?
A babád viszont tényleg szép nagy! 12+4 és már 67 mm ez igen!
kata
katta
 
 


Bocsika, ez a gép szórakozik velem.Kép Mégis elküldte.
eszter28
 
 


BibiKép
Én 162 cm mély vagyok, tehát nem mondható magasnak, de semmi pocim nincs mégKépKép Minden nadrágom rám jön, csak a farmer már este kényelmetlen. A Melleim viszont tejcsárdák lettek nekem is, a párom szerint egy szilikon mellszépségversenyen is indulhatnék.KépKép

EszterKép
A Kaális topikban DorisKép tavaly írogatott. Keress rá a hozzászólásaira. Ő ikreket várt, de a kislány sokkal kisebb volt mint a kisfiú. Sőt az elején azt hitték, hogy üres az a petezsák, mert csak lógott. Aztán később ott dobogott a pici szívecske is. Végig sokkal kisebb volt a kislány a terhesség alatt, de hiába Ő volt a könnyebb, erősebben született, mint a kisfiú, mert fejlettebb volt a tüdeje.KépKép Tehát kicsi a bors, de erős.Kép

Cat
(8+3)

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok!
Cat! Ugy irigyellek az ikrekert es a 16-dik hetig nem is kell latszania a hasnak. Nekem 3 sogornom varandos, az egyiknek akkora a hasa, mint ha mar tul hordana a babat 20. heten, a masiknak meg kozepes, a harmadiknak meg semmi nincs. LEhet vagy 160 magas es szerintem 40 kilo, de a baba egeszseges es nem vettek eszre a munkahelyen se!
Allitolag ez adottsag, az ilyeneknek a 24. het fele kezd hirtelen megnoni.Kép
NEkem a tulsulyom miatt latszik a hasam, de 8 hetesen meg a regi gagyam jo volt, most kell vennem ujat.
Ez a melegfront tonkretesz, egesz nap faj a fejem. AMugy ma jol vagyok...
csengo
Vendég
 


Sziasztok!

Lányok, ki mondta már meg a munkahelyén, hogy babás? Én már igen, pedig nem akartam a 12.hétig. Valahogy mégis úgy jött ki a szitu, hogy megmondtam, és nem bánom, mert nagyon kedvesen fogadták. Pedig nagyon tartottam tőle, hogy akkor most haragudni fognak rám, amiért át kell szervezni a cég életét. Méghozzá nem kicsit. Én 9 hetesen mondtam meg, de azt mondták a többiek, hogy már gyanították, mert észrevették,hogy nagyon érzékeny lettem a büdösre, és mindenkit kizavarok a konyhába cigizni. Amikor leszedettem a függönyöket is, hogy tisztítsák ki, akkor már szinte mindenki tudta, hogy vagy a baba érkezik, vagy megbolondultam. Aztán mikor uh-n láttam a picurka szívverését, két napig csak vigyorogva röpködtem az irodában, egy összehajtogatott A4-es lappal a farzsebemben (babám első fényképe, amit bármikor előránthattam), úgy gondoltam, hogy itt az ideje, én nem bírom tovább, hogy vissza kell fognom az örömöm, ezért jól bejelentettem.

Cat, megnyugtatlak, én is csak 158cm vagyok, és még nem igazán látszik semmi. (pedig én már 11+5)Csak én veszem észre, hogy feszít a naci, de más nem mondaná meg, hogy babás vagyok. Szerintem ez alkat kérdése is. Neked azért előbb fog domborodni a pocid, a két krumplicska miatt, most viszont még csak nagyon kis krumplicskákKép

Eszter, húúúú de izgi, nagyon szurkolok, hogy mind a hárman jól legyenek!

Kata
katta
 
 


Sziasztok,

eddig csak olvasgattalak titeket, de most szeretnék kérdezni is egyet. Most a 16. hét elején járok, eleinte voltak problémák, de mostanra úgy tűnik, eldöntötte a baba, hogy velem marad, és most már teljesen jól vagyunk. Kép Szeptember 1-re vagyok kiírva, és ha minden jól megy, akkor én is a MÁVban fogok szülni.

Nem tudjátok véletlen, hogy a MÁVban hogyan csinálják a terhességi cukorvizsgálatot? A zsemlés + tejes módszerrel vagy a cukros víz ivással? A vizsgálatok közül csak ettől félek, nem hiszem, hogy kibírnék 2 órát tömény cukoroldattal a hasamban... Vagy a cukros vizet ma már fenntartják azoknak, akiknél a zsemlésnek rossz az eredménye?

Köszi, ha válaszoltok,
Babs.
babs
 
 


CsengoKép,KataKép
Köszi megnyugtattatok. Már a munkahelyemen is tapogatom a hasamat, hogy nőtt-e már, de még csak a korábbi zsírocska van rajtaKép Viszont elég széles a csípőm, és általában oda hízok, nem a pocimra.

KataKép
Én itt bent nem mondom még meg, mert áprilisban lesz fizu emelés. Remélem addig nem kell elmondanom, mert jól jön most az a kis pénz a bébi cuccokra majd.KépKép

Pusz
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Babs passz, bár én is Mávos vagyok, de engem a védőnő fog beutalni erre vizsgálatra, nem a Mávos doki. A legkézenfekvőbb, ha megkérded a dokid, hogy ő utal be,( és akkor hova? és mit kell enni inni előtte), vagy a védőnő. Ezt a dokinak meg kell tudnia mondani. Ha pedig átpasszol a védőnőhöz, akkor majd ő fogja megmondani, hogy mit kell előtte enni, vagy nem.
Igazából nekem sem világos, hogy mit kell enni, mert nekem a védőnő egy vajas kenyeret meg egy pohár tejet mondott, másnak viszont csak egy zsemlét, de van olyan akinek semmit sem kell, aztán 1 óra múlva csak a zsemlét...... asszém még ragozhatnám a variációkat.
Gratulálok neked is babóhozKép!!!

Kata
katta
 
 


Sziasztok,
Én már az első pozitív teszt után megmondtam a munkahelyemen, hogy babát várok, még mielőtt orvos látott volna. Igaz, akkor már nagyobbnak tippeltem a babuszt... Az ok, amiért megmondtam, csak annyi, hogy mivel így is nagyon stresszes a munkahelyem, és sokszor kell külföldre utazni, el akartam ezt kerülni. Na meg nem is bírtam volna magamban tartani. Mindenki mondta, hogy várni kell a 12.hétig, de én nem voltam hajlandó ennek bedőlni. Ha valami "rossz" történne, az nem azért lenne, mert elmondtam, és ha van rá mód, hogy kíméletesebben bánjanak velem, és főleg, hogy az okot is tudják, akkor miért ne mondanám el? Ugyanígy vagyok a babaruha-vásárlással, sokan babonából nem akarnak még semmit venni, de én ebben nem hiszek. Úgyhogy mihelyst tudom a nemét a kis drágának, nekiállok a vásárlásnak. Egyszerre úgyis nagyon sok lenne.
Vendég
 


Cat, fizuemelésen azért én is előbb túlestemKép, aztán mondtam meg.

kata
katta
 
 


Köszi Kata!

Ha jól néztem, akkor én előbb megyek erre a dologra, mint te, majd mesélek. Kép

Babs.
babs
 
 


Babs!

A terhelésesnél a MÁVban nekem két terhességnél (5 ill. 2 éve) vérvétel, utána 1 zsemle + 2 dl tej és 1,5 óra múlva újra vérvétel volt. Remélem most is így lesz, mert meg nem bírnám inni a cukros löttyöt.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Lanyok mondhatom irigykedessel olvasom soraitokat mar amilyikek az UH vizsgalatokrol szolnak. Mi a 13. hetben jarunk es nem tudom mikor tudom ravenni a dokimat, hogy csinaltasson egyet. A ket elozo terhessegemmel a 19. es a 24. heten csinaltak. Valamelyikotok tud arrol melyik az a het amikor mar latszanak jol a belso szervek? Talan meg tudom fuzni a dokit, hogy ne varjunk olyan sokat az uh-val.
brius
 
 


Cateye, köszi szépen, megtaláltam Doris történetét. Tényleg hihetetlen!

Én is megmondtam már az elején a munkahelyemen, hogy babá(ka)t várok. Ugyanolyan megfontolásból, mint TAndi. Nagyon pozitívan fogadták. Mondjuk nehéz is lett volna eltitkolni, hogy miért vagyok itthon táppénzen már 5 hete. Viszont megengedték, hogy itthon dolgozzak. Tehát papíron visszamegyek dolgozni, de helyembe hozzák a munkát, én meg szépen dolgozgatok itthon, stressz nélkül.
Persze tudom, hogy sajnos nem minden munkahelyen állnak pozitívan a dolgokhoz. Szerintem a női vezetők (családanyák) sokkal megértőbbek ilyen téren.
eszter28
 
 


Sziasztok!

Bár nem teljesen ide tartozik, de szeretnék egy könyvet ajánlani nektek, egy kis jókedvcsinálónak. Délután kaptam, éjfélre már ki is olvastam, a férjem meg idônként megkérdezte, hogy ugyan min röhögök annyira könnyeket potyogtatva. Szóval a könyv:
Székely András: Jöttek, láttak, legyôztek
Ez egy kispapa naplója az elsô fogantatástól két gyerek kisgyermekkorán át. Igen hatásos rosszkedv ellen.

Ami nekem mára amúgy megvolt. Reggel elmentem vérvételre, hogy meglegyen az AFP tesztem. Épp beértem volna a rendelôbe, amikor megállt elôtte egy csuklósbusz, hozta az egyik lakótelep betegállományát. Ennek megfelelô volt a sor a labor elôtt. Cirka fél óra után sorrakerülve kiderült, hogy az a recept nagyságú beutaló, amit a dokim írt, egyáltalán nem jó, az AFP-hez speciális lepedônyi formanyomtatvány kell, menjek a negyedikre, keressek egy nôgyógyászt, az majd ad ilyet. Röpke sorocska a nôgyógyászaton, kiderült, oda most már csak idôpontra lehet menni, nem baj, bizonygatom, én nem bemenni akarok, csak egy papírt... A nôgyógyászaton épp ellenôrzés folyt, cirka másfél óráig senki se be, se ki. Ekorra már licitálgattak a kismamák, kinek hány órát sikerült itt már várakoznia. Végre kijött egy aszisztensnô, elkaptam, odaadtam a papírjaim, meg is kaptam 10 perc múlva vagy 4 A4-es lapnyi beutalómat. Rohanás le a laborhoz, még épp hogy van vérvétel, amikor is az újabb beutalóra pillantva megláttam, hogy a nôgyógyász némi magánszorgalomból megint elôírt egy teljes labort vizeletvizsgálattal. Egy kis gondolkodás után rájöttem, hogy belôlem, pisi, akkor, egy csöpp se... Majd holnap... Hazafele meg majdnem négykézláb másztam, annyira fájt a pocakom.
A pocakfájás megmaradt egész napra, ki se tudtam egyenesedni. Lányok, akik nem elsô babásak, el fog ez múlni valamikorra? Így a 16. hét táján lassan úgy érzem, ez végig megmarad. Néha én se tudok aludni a fájdalomtól.

Bibi!Nekem már van pocakom!Kép A hétvégén férjem otthon járt rokonlátogatáson, mindenki azt kérdezgette, hogy látszik-e már. Mire ô, hogy nem is tudja... Napokig meg voltam sértôdve a dolog miatt. Egy pozitív mellékhatása van eddig a terhességemnek, teljesen leszoktam az édességekrôl, egyáltalán nem kívánom. Valószínüleg ennek köszönhetô, hogy bár pocakosodom, de súlyra semmit nem szedtem fel. Még az is meglehet, hogy be fogom tudni tartani a doki utasítását, hgy 10 kilónál nem szedhetek fel többet. Nálam még az a híres étvágynövekedés is elmaradt (legalábbis eddig).

Kormi, aki nem tud röviden írni.
Ui: A szomszéd szobában a férjem nevetgél, belenézett a könyvbe, míg visszakapja a gépet.

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Beszti,

köszi!!! Teljesen megnyugtattál. Kép

Egyébként a pocak szerintem is alkat/állapot kérdése. Én nagyjából a 8. hét óta már nem tudom a régi nadrágjaimat hordani, de nekem teljesen nulla a hasizmom, biztos ezen is múlik...

A munkahelyen egyébként már a 7. héten megmondtam, mert nem akartam túlórázni, ami itt szinte kötelező, és kértem, hogy kevésbé stresszes munkákra osszanak be. Mondták, majd meggondolják. Ezek után a doki lefektetett 5 hétre, hát most már majdhogynem semmilyen munkát nem mernek rámbízni. Kép Pedig tényleg nem direkt volt...

Timi - a 12. héten szokták a nyaki redőt vizsgálni az UHval, azt se nézte meg a doki?
babs
 
 


Sziasztok!

Pocaknövéssel kapcsolatban. Nekem az első terhességemnél erős hasizmom volt és kb. a 15. héten látszódott a hasam. Késöbb aztán nagyon-nagy lett és nagyon kitágúltak az izmok. Most a második babánál már a 10. héten látszik egy kicsit. Biztos alkati kérdés is, de sokat számít a hasizom is.

Timi: Én is úgy tudom, hogy a 12. héten kötlelező nyaki redőt mérni. Azért ne ijedj meg, de kérdezd meg a dokidat. Vagy ha nyugodt akarsz lenni és van pénzed, csináltass 3D-s UH-t. Általában 8.000-10.000,- Ft- körül van.

Linato! Hogy vagytok? Nagyon eltüntetek. Lanyok, pocak?

Pöttöm
9+4
pöttöm
 
 


Szia Pöttöm!
Nem is tűntem el.Kép Olvasok és néha írok is ha van időm. Kori tegnap óta megint náthás és köhög. 2 hétig jól volt. Miléna még nem, illetve remélem nem is lesz beteg. Pocak jól van, nekem is látszik,főleg a nadrágjaimon érzem, hogy szűkebbek derékban.
22.-én megyek uh-ra. Nekem akkor mérik a nyaki redőt. Pont 13+1 leszek akkor. Ma nagyon fájt a fejem, már tegnap óta, de elmúlt. Erre bedöglött a mosogatógép és dőlt belőle a víz. A szerelő meg csak holnap jön.Kép
Na befejezem a panasznapot.
Te jól vagy? Mikor mész dokihoz?

linato(11+4)
linato
 
 


Sziasztok!
A kívánóssággal kapcsolatban: eddig csak könyvben olvastam, de tegnap este (éjjel) megtapasztaltam, milyen az, amikor az ember annyira kíván valamit, hogy úgy érzi, nem bírja kivárni azt az órát, amikor ehet olyat, ami egész este a fejében jár: nekem ez a virslis chilis bab volt. Éjfélkor ott tartottam, hogy felkelek és megcsinálom, mert nem bírom tovább. Végül mégsem keltem fel, csak ma ebédre csináltam meg, de a lényeg az, hogy nem gondoltam volna, hogy ennyire lehet kívánni egy kaját.
Linato, nálam október 14. előreláthatólag a nagy nap, és a Kútvölgyiben fogok szülni - beírsz engem is a táblázatba? Köszönöm szépen! Kép
Üdv. mindenkinek, Liv

Kép

Kép
liv
 
 


Sziasztok!

Már jártam itt többször januárban, de akkor még korainak tűnt a kérdés: lehet még regisztrálni szept. 7-re??? ;-) Végül is még üres az a nap mindig... Most meg már nem korai, szerintem legalábbis.

Pocó

Kép
Kép
pocó
 
 


<pre>

POCAKOS TÁBLÁZAT

Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye
Áfonya VII.21
Bellana VIII.6 Jávorszky Ödön kórház
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház
Exile IX.eleje
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház
Pocó IX.7
Noémi IX.8 Máv Kórház
Ildikó IX.8
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház
Beszti IX.15 Máv Kórház
Momo IX.16 Szt.István kóház
Csengo IX.18 Szt.Margit kórház
T.Andi IX.18 Bajcsy kórház
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház
Kata IX.24 Máv Kórház
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház
Moszi IX.26
Linato IX.26 Szt.István kóház
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház
Persela X.6 Uzsoki úti kórház
Niki X.11 Szt. Margit kórház
Pöttöm X.11 Kútvölgyi kórház
Bibi X.12 Szt.István kóház
Judy X.12 Kútvölgyi kórház
Liv X.14 Kútvölgyi kórház
Macsek X.17 Szt.Imre Kórház
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház
Motiot X.28 Stuttgart/Németország
Eszter X.28</pre>
linato
 
 


Sziasztok!

Babs, Poco üdvözölek benneteket!

Voltam tegnap uh-on! 23-mmes a kicsike!!! Láttam dobogni a csöpp kis szivét és olyan szuper képet tudott nyomtatni a doki, hogy tökéletesen látszik rajta. Pont szemben fekszik. Sajnos nem tudom feltenni. Kép

13. héten megyek majd genetikai ultrahangra.

Tegnap voltam vérvételen, de nekem ilyen cukros nem volt csak toxoplazma. A cukrosat később csinálják?

Pusz.

Bibi
9+3
bibi
 
 


Sziasztok!

Most voltam a dokimnál. A Babánk meghalt. Azt mondta, feltehetően fejlődési rendellenesség volt és emiatt nem tudott tovább fejlődni. Kedden megyek a műtétre. Majd néha benézek a társalgóba, de nem mostanában. Egy kicsit összeszedem magam. 10 hetes volt.

Nektek kívánok nagyon szép és boldog babásodást!

Pöttöm
pöttöm
 
 


Szia Bibi,

köszi. Kép A 12-13.heti a legszebb UH, mert akkor még az egész baba belefér a képbe, de már megvan mindene. Ha tudsz, vigyél videokazettát, nekünk felvették, és nagyon vidám. Kép Kép Kép
A cukorvizsgálatot csak a 25. héten csinálják.

Linato, amikor legközelebb csinálsz táblát, beírsz minket is (szept.1, MÁV kórház)?
Köszi,
Babs.
babs
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: