Köszönöm mindenkinek a bátorítást, aranyosak vagytok.

Lehet, hogy hihetetlen, de egyáltalán nem törtünk le, mint a bili füle, sőt, a vártnál sokkal nyugodtabbak vagyunk. Ha egyszer 2-3 blasztót kapnánk vissza és úgy sem sikerülne, biztosan más lenne a helyzet, így viszont az esélytelenek nyugalmával várjuk a történet végét. Mindent megteszünk az ügy érdekében, de tudjuk, hogy egy szekérnyi szerencse is kell a sikerhez, így kudarc esetén nem kell azon morfondíroznunk, hogy mit rontottunk el, miért rontottuk a statisztikát, stb. Talán éppen ez a nyugalom kell ahhoz, hogy egy embrió könnyebben meg tudjon tapadni...
Miciona: nem, ez nem az 5., "csak" a 4. próbálkozás. Egy önköltséges program bevállalására azért van szükség, mert megy az idő és a 90 napos szünetet éppen emiatt szívesen hanyagolnánk. Mi két csemetét szeretnénk és nem nehéz kiszámolni, hogy ha a negyediknél még az elsőért küzdünk, akkor az 5, OEP-es próbálkozás édes kevés lesz. Ha viszont amúgy is szükség van arra, hogy a tartalékainkat is mozgósítsuk az ügy érdekében, nem érdemes időt vesztegetni az előírt, 90 napos szünet miatt. A doki azt mondta, hogy a hosszú várakozást semmi sem indokolja, legalábbis egészségügyi kockázata nincs annak, ha valaki sűrűbben próbálkozik. Azt is mesélte, hogy régen, a lombikos korszak hajnalán akár havonta is lehetett próbálkozni, csak annyi volt az egyetlen kitétel, hogy a méh nyerje vissza az eredeti alakját. Sajnos kőkemény gazdasági okok vannak amögött, hogy csak 90 napos szünetekkel támogatja az OEP a beavatkozásokat, de még mindig örülhetünk, hiszen a sokkal jobb helyzetben lévő országokban is csak 2-3 próbálkozás támogatott.
Vjulcsi: a párom is csinálja az Aviva tornát, mégsem segített, pedig kifejezetten ilyen céllal javasolták neki. (Az Arwen is hasonló.) Szimbánénál az a gond, hogy a vérnyomása és a pulzusa rettentően alacsony. (Cserébe a családjában mindenki nagyon sokáig él.) Ahhoz, hogy elérje az én, alvás közben produkált pulzusomat, neki kőkeményen futnia kell és az eddigi stimuk alatt sikerült is megfigyelnünk ennek a jótékony hatását. Én mindenkinek csak ajánlani tudom a futást, a Doki sem véletlenül javasolja mindenkinek. Miciona: elvileg a futás nem a peték minőségét hivatott javítani, közvetetten mégis hozzájárul ehhez, mert a tüszők méretének a növekedésével az azokból kinyerhető peték minősége is jelentősen javul. Valaki említette az úszást, mint lehetséges alternatívát a futás helyett, de szerintem ugyanakkora pulzust úszás közben legfeljebb csak akkor lehet elérni, ha már legalább 10 perce visítozva fuldoklunk.

Kétségtelen, hogy az úszás roppant egészséges, de a mi esetünkben szerintem még a tempósabb gyaloglás is hatékonyabb lehet...
Moncsi: amióta volt esélyünk találkozni várakozás közben, folyamatosan találgattuk, hogy Ti melyik pár lehettek. Ha valaki nagyon gyanússá vált, azt megkértük, hogy tanúskodjon, így lassan, de biztosan, kizárásos alapon lebuktatok. (Meg kell jegyeznem, a kocsitok rendszámtáblatartóján szereplő adatok is segítettek.) Bár percekig ültem a váróban a párod mellett, nem mertem megszólítani, mert ha mégis tévedtünk, ráadásul halvány gőze sincs a fórumon zajló eseményekről, akkor elég kínos beszélgetés lett volna.

Amikor a beülti után a kocsiban várakoztunk és a férjed éppen arra jött, megkérdeztem Szimbánét, hogy lerohanjuk-e, de ő sem merte megkockáztatni a dolgot, így maradt a szélvédőre helyezett üzenet. Gondoltuk, ha mégsem Ti vagytok Moncsiék, akkor sincs nagy baj, ha mégis igazunk van, akkor meg itt, a topicban úgyis szóvá teszed, hogy megkaptátok az üzenetet.

Csak jelzem, Szimbáné "személyleírása" meglepően jó lett, így alighanem mi is lebuktunk.

Szurkolunk, hogy holnapra teljesen kigyógyulj ebből a nyavajából és legalább 3, de inkább 4 embrike maradjon.