A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Csibb csak most néztem meg Fannit ahogy énekel, nagyon édes és ügyi!! :)

Katka ez egy jó módszer én is szoktam alkalmazni hogy elveszem a játékot, de néha baromira sajnálom Bulcsút hogy ő nem csinált semmit. :roll: A másik meg hogy sokszor nem tudom pontosan mi történt, ahhoz állandóan néznem kellene őket, de hát az ugye nem mindig megy.
A reggeli rosszul ébredéshez még annyit, tudom hogy a párom ilyen, csak néha rosszul viselem. Tényleg szerencse hogy csak reggel ilyen.

Tehuti de jó neked hogy jársz kismamatornára, én már azt sem tudom hogyan kell futni, szerintem újra meg kell tanulnom :D
Amúgy ha nem keményedsz torna közben, akkor bizti nem gond a 3100-es méhszáj.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok!

Rossz reggeleket, morcos férjeket és veszekedő gyerköcöket sajnálom. Nálunk most megint az éjszaka volt elég súlyos. Samu nem tudott elaludni, rengeteget nyöszögött, sírt, de nem mondta meg, h mi bántja. Illetve csak olyanokat mondott, ami nem volt valós (pl. folyik az orra, pedig nem is, meg bibis a szája, pedig nem is...). Aztán fél 12 körül elaludt, onnantól meg félóránként ébredt sírva, alig lehetett megnyugtatni. Fél 3-tól aludt végre reggelig (7-kor keltettük)... Apával felváltva próbáltuk vigasztalni, szóval sem ő, sem én nem nagyon aludtunk.
És reggel 8-ra jöttem be a munkahelyemre, most is itt vagyok. Érdekes, h most nem vagyok fáradt, de tuti meglesz ennek a böjtje.
Ráadásul nagyon elkezdtett fájni megint a jobb oldali forgóm tegnap du, meg éjjel is, ilyenkor alig tudok lábra állni. Eleve nem túl jó az a forgóm, de most aztán nagyon fáj időnként.
Már két hete nem voltam úszni, az pedig nagyon jó tesz neki...

Kukli, azért egy 2 hós babával sem egyszerű a lakáskeresés és a költözés lebonyolítása. Bevállalós csajszi vagy! :) És mi az oka annak, hogy élénkebb lett az érdeklődés a lakásotok iránt? Mondanak valamit erre az érdeklődők? Mert most már emléxem, hogy írtál erről, de azt is írtad, hogy nem nagyon van érdeklődés.

Vica, majd ha meglesz a babód, akkor majd újra úgyis sokat fogsz futni! Ugye te vagy tájfutó? Jól rémlik? (Bocs, ha nem...)
Mennem kell, dolog van

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

otthon lévő kismamák!Mivel telik a napotok?
Akinél gyerkőc van, ott egyértelmű :)
Én annyira olyan vagyok, mint 1 rokkant csiga. Lassú,nyűgös, stb.Nehezen mozgok, nem kényelmes semmilyen testhelyzet sem...
Az, hogy kimosok 2 adag ruhát, összeütök vmi ebédet, meg elmosogatok, ebbe tök kimerülök. Mintha plusz 40 évvel idősebb lennék..Kíváncsi vagyok, milyen nem várandósnak lenni, már alig emlékszem.....és csak remélem, hogy nem marad vissza belőle túl sok minden...mármint pl. az emészésti gondok. Régen annyira szeretetm a hagymát, paradicsomot, most meg ezektől nagy esély van hányásra...a gyomorsav meg megöl:)
Másrészt én lánykoromban sohasem szoktam beteg lenni, ezért most olyan nehezen viselem ezt..de már látom a végét!!! csak nem tudom, hogy végigbírnék-e még csinálni pár kistesós projectet!:( Pedig szeretnénk..
Az éjjeli nem alvás a legrosszabb. mondjuk most éjjel 2szer tudtam egybefüggő 2-2 órát aludni, és ilyenkor "kipihent" vagyok. éjféltől 2ig, aztán 2től 4ig. DE ha lefekszünk mondjuk 10-11kor, félóra múlva kipattan a szemem, fáj a lábam, alegujjabb, hogy a könyök és vállizületem fáj, érzem, hogy tiszta puha az egész, a hasam mensiszerűzik, nem bírok aludni/ pedig este belövöm magam: kalcium+magneb6, citromfűtea/és ki kell szállnom, mert fáj afekvés. mászkálok, szédelgek, és nem bírok aludni. Fenn-fenn vagyok 1 órát, próbálom elálmosítani magam... vagyis ugye álmos vagyok, és szeretnék aludni, de ugy viselkedik aszemem, és a szervezetm, mintha megittam volna 20 kávét aznap../egyátalán nme iszom egyet sem/hajnalra zombi vagyok.
néha félek, hogyha hajnalban egy ilyen éj után indul meg a vajúdás, én nem bírom végigcsinálni.Férjem rendi, azt mondja, majd este fog, és akkor úgyis éber vagyok :)
Bocsi, h panaszkodtam, csak most kicsit jólesett. Kívülákllók nem értik meg, ők úgy vannak vele, hogy :" Ez ezzel jár, mindenkinek ilyen"meghogy mit panaszkodom, ennél jobb dolgom sose lesz, egész nap itthon vagyok, gyerek még nincs. Hát, én életem egyik legnehezebb időszakaként élem meg. de örülök, hogy közeleg a szülés, és utána azt mondhatom, megérte! :)
és lesz egy pici kis kincsem.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Sziasztok ! Hát igen jobb itthon pihizni mint a kórházba...
Csak nem szoktam meg hogy egész nap pihenés.... :? :?
Annyi dolgom lenne és úgy csinálnám .... Nem feküdhetek egész nap

Pulcsi már tényleg nincs sok hátra... mostmár kibírjuk :D :D :lol:
Te írtad egyik nap hogy 2000 a méhszájad és hogy az koraszülésre utalhat?? mert nekem azt mondta a doki hogy szép zárt... de 2000 -t irt be

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Pulcsi sajnálom hogy nehezen bírod és hogy nem tudsz aludni. De azt hiszem hogy nem vagy egyedül, ilyenkor már sehogy sem kényelmes, meg mindene fájhat az embernek :(
Azt hiszem én szerencsés vagyok, nagyon jól alszom, pisilni is csak általában egyszer kelek fel. :)
De ahogy Moncsi írta most már nincs sok hátra :wink: a szülést meg a vajúdást meg bizti bírni fogod.

Erpé sajnálom Samu nem alvását, lehet hogy megint front jön :roll:
Amúgy jól rémlik én vagyok tájfutó :) Már várom a tavaszt hogy mehessek futni, csak legyen kire hagyni a gyerkőcöket. Bár szerencsére nyáron este fele is el tudok menni futni, meg van is kedve az embernek, nem mint ilyenkor. Bulcsúnál is úgy csináltam, hogy letettem aludni és 8-kor meg irány futni, még épp világos volt és a következő szoptatásra épp hazaértem. :D

Moncsi ha 2000 az értéked, az zártat jelent, csak egy kicsit meg van rövidülve a méhszáj.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Papillont hazangedték!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(bocsi ennyi időm van)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

nem, nekem nem 2000, nekem 3100 a 3. hónaptól.
papilonnak örülünk!:)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Látoma méhszájak lassan "beindulnak". Már alig van időnk. :) Ha belegondolok, hogy éna végén kullogva lassan nst-zek. Vigyázzatok magatokra, és mindenki még most próbáljon pihenni! Utána meló lesz éjjelente. :wink:
Pulcsi kitartás! Ha megnyugtat kicsit, nekem miden tünetem a szülés utáni percben elmúlt. Derékfájás, stb...... szval egy perc alatt meg fog oldódni. :wink:
Vica te tudsz futni teli cickókkal? Én nekem nem ment bármiylen melltartót próbáltam is.
Hm.... lehet Erpé nem fog örülni, de a végén kiderül Samu a mi időjárás radarunk. Jobb éjszakát mára. Nem lehet, hogy a sok élmény, játék bolygatta éjszaka? Fejet hajtok előtted, hogy még dolgozol. Főleg ilyen éccakák után. Lakásnak lement az ára egy misivel. Ezért jönnek ennyien. 3 hós babával átgondoltam. Kata alszik a mózesben, 3 óránkét csatlakozik, Boti anyunál, és remélhetőleg egy nap alatt összepakolunk. Na persze akkor is előbb ezt kell eladni. :):):) Bár most nem vágyom költözni, de 2. emelet (magas emeletek) lift nélkül, nem egyszerű sérvvel, 2 manóval.
Tessza teljesen eltűnt. :shock: Rszg? Tencsi? Itt láthatjuk a körözöttek listáját (is). Sokan nem jelentkeznek.
Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Vica, tényleg tájfutó vagy? Másnem viszed magaddal a bébit is kenguruban. :wink:

Pulcsi, én is kezdek nyűgös lenni, hogy nem bírom annyira a dolgokat. Az a legrosszebb, hogy nem tudok rendesen lehajolni. Jaaaaj......

Most meg sztem bekaptam vmi vírust, tegnap ment a hasam, ma meg fáj a gyomrom és hányingerem van. Mi jön még?!

Papillonnak örülök, hogy hazaengedték. Remélem jön majd az "élménybeszámolóval".

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok, a hétvégre lesz netem, de visszaolvasni nincs módom, látom, papillont engedik haza (bakker, ilyen sokáig bent tartották? :shock: )
Kérhetek valakitől egy rövid összefoglalót? :wink:

A tároló az eső miatt van víz alatt, de legalább nem tavasszal derült ki, hogy szar a szigetelés, most még megcsinálják azonnal:)

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Tehuti!
Van most ez a hányós-hasmenős vírus, elég durva, de 1-2 nap túl van rajta az ember.Engem hl'istennek elkerült, de a családban többen beleestek.Normaflort nyomattuk ezerrel.
Ha már panaszkodás:én is pocsékul vagyok, ma tök idegbeteg voltam, ennek köszönhetően a cukrom is megint szar lett :(
Férjem felidegesített még reggel, és még mostanra sem múlt el. :( Elegem van, hogy egyre kevesebbet bírok, de hiába mondom, senki nem segít semmit.Sőt nem hogy nem segítenek, néha azt érzem semmibe vesznek, és még ők sértődnek meg, ha látják, hogy idegesebb vagyok vagy duzzogok.Tudom, én is biztos hiperérzékeny vagyok, de akkor is!Tök természetesnek veszik, hogy főzve van nap mint nap, tisztaság van, stb.Most 2 napig vártam arra, hátha feltűnik valakinek mennyi a mosatlan és elmosogat, de nem.Elmosogattam.Erre a majd 11 éves lányunk megjegyzi délben, hogy úristen mennyi evőeszköz van a csöpögtetőben.Ennyi volt a reakció.Már bántam, hogy megcsináltam, kíváncsi vagyok, ha nem lett volna mivel enni, akkor sem mosogat el senki???

Papillonnak nagyon örülök!De most megint csak hétvégére, vagy hosszabb távra?

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok! Pár napja nem voltam, most próbálok visszaolvasni.

Erpé Én a szülésznőnek (a tervek szerint) 20, a dokinak pedig 40 ezret fogok adni. Persze ez még változhat. A szüléstől függ. Minden simán megy-e? Nappal, vagy éjszaka szülök? Be kell-e hívnom, vagy amúgy is ügyeletes, stb.

Moncsi! Nem irigyellek anyósod miatt! Szerintem nekem szerencse (valamilyen szempontból), hogy nincs. Kitartás!
Örülök, hogy nem kell befeküdnöd! Csak növögessetek!!!

Tehuti Nekünk is van mózesünk, és én sem veszek overált. Ha esetleg mégis kellene majd, akkor "Apa" elmegy és vesz egyet. Ha meg nem, spóroltunk egy kicsit.

Adryn Szépen látszik már neked is a pocakod. Most már ideje is volt a gömbölyödésnek. Jö, hogy szerencsésen hazaértetek! Végre együtt vagytok!!!

Wicca Nekem azt mondta a védőnő, hogy jobb a sima kád, a hagyományos.

Bea Nekem is 2 hetente kell mennem a nődokihoz. Nekem is 3100 a méhszájam, gondolom azért is kell gyakrabban mennem.

Katka Csupa jó hírek a dokitól :)

Zazzy Sajnálom, hogy Neked nem segítenek! Parancsolj rájuk!!! Az én párom elmosogat. Szerencsés vagyok

A héten megcsináltattuk az apaságit is, most már az ő nevén lesz Máté.

Holnaptól meg egy hétig én is egyedül leszek, mert Kedvesem síelni megy. Jó neki! Csak irigykedem. Majd jövőre én is megyek és csatolok.

Kép

Kép
rszg

zazzy én is erre a vírusra tippeltem...már párszor elkaptam.
Amúgy te a diétát nagyon tartod? Én ebédre rendesen szoktam enni, mint régen, de akkor is jó a cukrom. Többi étkezést azért betartom.

rszg én sem veszek overált egyelőre. Meglátjuk az időt, legfeljebb utána. Nekem is 3100 a méhszáj, de nem kell mennem 2 hetente. Remélem nem lesz baj.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Na jó, az túlzás, hogy semmit nem segít(írtam is,hogy tudom, hogy hiperérzékeny vagyok), a fürdőt pl.őtakarítja már egy ideje(ritkábban , mint én, de megcsinálja)és el is mosogat néha, csak azt utálom, hogy miért kell mondani mindent?Komolyan maguktól semmit nem vesznek észre!És egy 11 éves LÁNY meg ne röhögjön már azon, hogy mennyi evőeszköz gyűlt össze a csöpögtetőben, mosatlanként miért nem tűnt fel???
Szóval ilyenek bántanak.Meg az, ha szóvá teszem, még ők lázadnak...

Tehuti!
Hétfő óta igyekszem szigorúan tartani a diétát, akkor szállt el először a cukrom.Karácsony óta(meg nagyjából félidő óta)muszáj volt minden nap legalább egy kis édességet ennem, ha mást nem egy szem szaloncukrot, mert annyira kívántam, és a cukrom se piszkálta.Egészen hétfőig.Bár bízom benne, hogy csak a front szórakozott, most meg tuti az ideg.Hétfő óta semmi tiltottat nem ettem, büszke is vagyok magamra.Azt hiszem napról napra könnyebb.
Meg ugye ahogy telik az idő, úgy romlik a cukor is, és már átléptem a 30 hetet, szóval várható volt :(

Kép
Kép
zazzy

Ja!Én sem veszek overált, vannak jó meleg rugik/kiskabátszerűség, ilyesmi, meg lábzsákos a babakocsi, meg márc.31-re vagyok kiírva, aztán majd látjuk. :D

Kép
Kép
zazzy

sziasztok

úgy látom elkéstem a Papillonos hírrel, de nem voltunk itthon. Mindenesetre én is örülök neki. Sztem nem csak 7végére engedték haza. gondolom normalizálódott a vérnyomása, és most pihizik ezerrel hogy úgy is maradjon :)

Vica: Te kérdezted azt hiszem hogy megálltunk e út közben. Hosszabb időre nem.. csak szinte minden 2. benzinkútnál pisilni :lol: :lol:

nem sikerül kipihennem magam.. délutántól ragad le a szemem.. én hülye meg még falat akarok festeni :?

KépKép
KépKép
adryn

Zazzy nekem is kell minden nap vmi édesség.... :cry:
Ma kicsit magasabb értékeket mértem (még határon belül),pedig csak lájtos kajákat ettem. Meg is ijedtem egy kicsit, de utánaolvastam, és írták, h a vírusfertőzések emelik a cukrot. Nekem meg ugye hasmenés, gyomorfájás van. Szóval remélem csak ezért....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

SŐT!Nemcsak vírus, BÁRMI megzavarhatja gyakorlatilag a cukrot, pl. fejfájás, front, rossz éjszakai alvás, tényleg bármi.Sajnos :(

Kép
Kép
zazzy

Papillon, de jó hogy hazaengedik :D Otthon mégiscsak jobb pihenni.

Kukli, eleinte engem is nagyon zavart a nagy cici futás közben, de Bulcsúnál sikerült egy nagyon jó felsőt beszereznem és az nagyon jól tartott.

Tehuti, igen tájfutó vagyok, immár 21-22 éve megszállottan :D Hú ezt elég ijesztő leírni, ilyen öreg lennék? :lol: Szóval hiányzik a mozgás, de az is igaz, hogy így a harmadik terhességnél már annyira nem volt rossz, inkább amikor Pannával voltam terhes, meg akkor olyan 4 hónaposan még futkároztam meg versenyekre is mentem. Most meg már július óta semmi mozgás, még szobabiciklizni sem mertem (korai vérezgetések meg megnyílás miatt)
A vírust sajnálom. Nálunk is van valami az oviban, mert a fél csoport hiányzott a héten.

Zazzy úgy látom ez nem a mi napunk volt :? A férfiaknak tényleg mondani kell sokszor hogy mit csináljanak, miben segítsenek. Szerintem ők nem tudják úgy átlátni a dolgokat mint mi. Egyébként én sem szeretem mondogatni, nem vagyok az a parancsolgatós típus hogy ezt meg azt csináld meg. A lányod meg gondolom most kezd beleérni a jó kis kamaszkorba :roll:

Szerencsére az én párom boldogan jött haza, elmúlt a reggeli rosszkedv. Főleg hogy miután három hete eladta az íját, most rájött hogy mégis íjászkodni fog és vesz egy másik fajtát. És ilyenkor úgy fel van spanolva mint egy gyerek :) De legalább nem a kocsmába jár szabadidejében.

Adryn inkább pihend ki magad, a fal megvár :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok,

Én is fáradtan és nyűgösen....

Pulcsi: teljesen együttérzek Veled az éjszakai nem alvásban. Én már olyan 4-5 hete küzdök ezzel és nappal olyan vagyok, mint egy zombi és este meg nem alszom.... Kezdek tőle idegileg teljesen kikészülni.... Egy dolgot vettem észre (lehet, hogy csak okoskodás :oops: ), azt írtad, hogy szedsz Magne B6-ot és Kálciumot is. De ugye nem egyszerre? mert azok hatástalanítják egymást. 1 óra teljen el a kettő között.

Kukli: Kívülről vicces a Boti ezzel a pofon+puszival, de biztos le kellene szoktatni az előbbiről. Simán lehet ebben a korban számára ez egy játék, még nem érti, hogy fájdalmat okoz és valahogy összeköti a kettőt. Valahogy el kell magyarázni, hogy a pofon rész az rosszul esik, a puszinak meg pofon nélkül is örülsz....

Erpé: A Samunak ezek a nem alvásai azért eléggé súlyosak. Ha nem betegséget jeleznek, akkor szerintem feldolgozatlan ingerek, események válthatják ezt ki. Akár a tesó születésén is aggódhat....

Vica: Én is szeretek futni és van is futóbabakocsim. Mindkét lánnyal futottam és most is már nagyon várom én is. Az óvoda/iskola tőlünk 3 kilóméterre van. Szoktunk biciklivel járni és a lányok morogtak, hogy most majd az öcsi miatt anya nem biciklízik. De megnyugtattam őket, hogy majd megyek futóbabakocsival, csak néha várjanak meg. tetszik nekik az ötlet. nekem meg tuti, hogy jót tesz majd a mozgás.

Pappilon: Örülök, hogy kint vagy és nagyon vigyázz magatokra! Nagyon stramm csaj vagy!

Nemlajos: Hogy halad az otthonod csinosítgatása? Hogy bírod?

Jó kis húzós hétvégém lesz. Már nagyon fáraszt a saját családom is. Most is itt van Petiapu a Danival. Így vagyunk 5-en. 3 gyerek jó nagy zsibvásárt csinál. Plusz a Peti a pocakban. És holnapra bejelentkezett apukám is.... Ez már 7.... én meg nem alszom éjszaka.... és már megint nappal sem fogok pihenni....
Tudom, önző vagyok, de már tényleg minden fáraszt....

Katka

katka22

[quote="nemlajos"]K írta:nemlajosérhetek valakitől egy rövid összefoglalót? :wink:

Sziasztok!

Hasonló helyzetben vagyok...
Azért majd megpróbálok visszaolvasni. :)

Mi tegnap találkoztunk a szülésznővel, elbeszélgettünk, és olyan érzésem volt, hogy mellette biztos nem fogok bepánikolni. :)

Masut
masut

rszg! Az apaságit önkormányzatnál vagy közjegyzőnél csináltattátok? A szülésznő közjegyzőt emlegetett, én meg korábban mintha az önkormányzatról hallottam volna, hogy ott kell...

Masut
masut

Masut Nem kell közjegyző. Az orvosodtól kell kérni egy igazolást apasági nyilatkozathoz, és azzal elmenni az önkormányzathoz. Negyed óra alatt készen volt.

Kép

Kép
rszg

Géza most indult el. Már is hiányzik! :cry: Hosszú hét lesz egyedül. És biztos Máténak is hiányozni fog a hangja, meg a keze, mikor simogatja a pocakom.

Kép

Kép
rszg

áááááá, esélytelen, hogy valaki összefoglalja nekünk, mi történt az elmúlt egy hétben?!
Végülis az nem baj, ezek szerint semmi rossz :wink:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos Moncsit majdnem befektették a kórházba, de aztán szerencsére mégsem. Adryn végre otthon, szerintem még mindig pakol kifele a kocsiból :) Volt róla szó, hogy ki miben viszi majd haza a babát, meg kérdés volt, hogy milyen kádat vegyünk. Vicának kisfia lesz. Végre kiderült. Lassan kezdünk nyílni páran, és egy hónap múlva már érkeznek az első babák. Szerintem.
Röviden ennyi jutott most eszembe.

Kép

Kép
rszg

Ja! És a legfontosabb Papillon is otthon van már!!!

Kép

Kép
rszg

hehehe Rszg :lol: :lol: már nem is pakolok :D

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!

Böngészem a babaszobán a rucikat, nagyon jókat találtam mind Bulcsúnak mind Nimródnak.
Ha valakit esetleg érdekel még overáll, találtam egyet. Itt a link:
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=328865

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok!

Bocsi, hogy idepofátlankodok ilyen "későn", de én elvileg májusra vártam volna 3-as ikreimet, de az egyikkel komoly bajok léptek fel, így szerda óta kórházzban vagyok és március közepe táján császároznak majd. :? :) Már tagja vagyok az ikres topiknak is, de ott minden ikres anyukának már nagyok a babái így szeretnék hozzátok is csatlakozni, ha nem bánjátok. :)

puszi,
Nóri
Vendég

Szia Nóri!

Persze hogy nem baj hogy késői csatlakozásért.
Nagyon sajnálom hogy kórházban vagy :( És mi a baja a picinek, tényleg annyira komoly?
Mesélj majd magadról.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Szia nory! Persze hogy nem gond hogy csatlakoztál közénk:) mesélj egy keveset majd ha lesz időd magatokról:)

rszg: hamar elmegy ez a kis idő :wink: :wink: bár tudom hogy nehéz a párod nélkül

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok, bocsi a bepofátlankodásért, de esetleg érdekelhet titeket a dolog. Eladó kisfiam pelenkázós, ifjúsági ággyá alakítható ágyacskája, 170*70cm alapterületű, nagyon jó állapotú. Ha érdekel valakit a dolog, írjon privit ide, vagy egy levelet a reka.benko@gmail.com -ra és küldök képet.

Mindenkinek nagyon boldog babavárást kívánok!

Lepesi-Benkő Réka

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas

Sziasztok:)

Hát először én is sajnáltam a kórházat, de végülis annyira nem rossz. Egy szintén ikrekes kismamával vagyok egy szobában, van tv-nk, dvd-nk, hűtőnk, külön fürdőnk, wc-nk, de azért mégiscsak kórhááz. :?
Nálunk az ikertranszfúzió nevű betegség van,ami szerint az egyik baba nem kap elég vért, és helyette a másik baba (akivel egypetéjűek) kapja a neki járó vért. Így az a baba aki nem kapja a vért szinte semmit nem fejlődött a 18. hét óta. :( 8%-ot adnak neki a túléléshez. :( .
Március 11.-re van kiírva a császár, a 31-32. hétre. 2 kislány és 1 kisfiú van a pocimba. :)
Mit mesélhetnék még? :)

puszi,
Nóri
Vendég

Szia Nory,

Örülök, hogy köztünk vagy, csak az indoknak nem.... :?
3-an laknak a hasadban? Nem semmi... 8)
Mi a gond? Miért szedik ki őket előbb? Hogyan segít az, ha előbb kiszedik?

Első babák lesznek? Hogy fogadtad, hogy mindjárt 3? :shock: Azért én kammiláztam volna rajta néhány napot....

Lesz segítséged szülés után? Azért az első év nagyon-nagyon kemény lesz.....

Katka

katka22

Látom közben már válaszoltál is.... :? Ez azért nagyon kemény....
Hogy bírod lelkileg? Nagyon nehéz helyzetben vagy.... Párod szegény hogy van? Gondolom neki is nagyon nehéz. Aggódik értetek és egyedül van..... :? :? :?
Melyik kórházban vagy?

Katka

katka22

Üdv Nory.

érdekes de egyben szomorú hallani a történeted. lombikkal sikerült a 3 baba? nem tudnak annak a harmadiknak valahogy vért adni hogy nagyobb esélye legyen a túlélésre? :?
Neveken gondolkodtatok már? gondolom jó nagy pocakod lehet ;)

KépKép
KépKép
adryn

Katka :)

Hát érdekes volt, mert én mindig csak 1 gyereket szerettem volna.
Aztán első uh-n közölte az orvos, hogy ikrek. De az, hogy 3-an vannak csak később derült ki.
Lesz segítségem anyukám,anyósom,testvérem,nagymamám. :)
Én is előre félek, hogy mi lesz, ha megszületnek, mert se a párom se én nem vagyunk egy "anya és apa tipusúak". Úgy derült ki az egész dolog, a 21.héten az egyik éjjel iszonyatosan begörcsöltem, irány az ügyelet, onnan ügyeletes kórház (SOTE I.) Ott mondtuk ugye, hogy 3. baba erre tök bunkón mondták, hogy milyen 3 itt csak 2 baba van. Na itt kész, teljes depresszió.Aztán a saját dokim is mondta, hogy valóban csak 2 baba lesz. Aztán felkerestünk egy uh specialistát, ő se tudott jobbakat mondani. :? De sokáig nagyon rossszul voltam. Most már azért jobban vagyok, és optimistán örülök, hogy lesz 2 gyönyörű babám. :)
Szent Jánosban vagyok.

Adryn :)
Az a vicces, hogy spontán lett a 3 baba. :lol: Nem az lenne a baj, hogy nem kap vért, hanem, hogy pl. a hasnyálmirigye egyáltalán nem fejlődött ki, pedig már kikellett volna. :? És még hasonló rengeteg betegsége lenne.
Nevek: sajnos annak a babának is kell nevet adnunk, aki nem fog életben maradni, mert ki kell halotti bizonyítványt állítaniuk ugyanúgy. :( mind3-nak szeretnénk 2. nevet is, de azokat még nem tudjuk. Az biztos, hogy Levente, Roxána és Doroti lesz a keresztnevük. :)
A pocimtól meg már mozogni sem tudok, levegőt is alig kapok már. :)

puszi,
Nóri
Vendég

Nory: rossz érzés lehet az a tudat hogy az egyik bébiről már születése előtt le kell mondanod :(. azt tudod hogy az egyik kislány e vagy a kisfiú? viszont így hogy 2 lesz már nem lesz gondotok a tesóüggyel ;) bár én is világ életemben csak 1 gyereket szerettem volna, ráadásul kisfiút.. szerencsére be is jött :D mondjuk féltesók lesznek párom oldaláról.
kérnék pocakképet, de annak tudatában hogy sajna kórházban vagy így nem a legegyszerűbb csinálni gondolom :D
Melyik kórház ilyen jól felszerelt Mo-on?

KépKép
KépKép
adryn

Na, azért voltak ám itt történések...
rszg, egész jól összefoglaltad és bár én most olvastam végig vagy 8 oldalt, én nem tudtam volna összefoglalni :lol:
és köszi az infót.
Páromat megkértem, hogy hívja fel az önkormányzatot és kérdezze meg, hogy itt nálunk pontosan mi is kell az apaságihoz, mert máshol is olvasgattam és volt, ahol kértek hajadonsági igazolást is, volt, ahol egyáltalán semmi lyesmi nem kellett... dokihoz pedig a 36. héten megyek legközelebb, addig nem szívesen mennék hozzá külön, ezért még arra is megkértem, hogy az sztk-s nőgyógyászatot is hívja majd fel, hogy ott kiállítják-e a szülés dátumáról az igazolást...

Masut
masut

Nory,

Engem sem tartott senki anyuka típusnak, de aztán valahogy belejöttem... és most már ők a legfontosabbak az életemben. :)

Örülök, hogy ilyen pozitívan tudod felfogni ezt a nagyon nehéz helyzetet. Nehéz 6 heted lesz még, a végére biztos óriási lesz a pocakod.

Szépek a nevek, amiket választottatok és szépek lesznek a babák is. Tényleg annyit tehetsz, hogy a 2 egészségesnek örülsz (mennyien szeretnének, akiknek nem lehet), a 3.-nak meg legyél addig az anyukája, ameddig ez lehetséges, adjál neki rengeteg szeretet, aztán engedd el őt... Biztos nagyon nehéz lesz. De majd a 'nagyok' segítenek, hogy túl tudjál lépni rajta.... :(

Katka

katka22

Nory üdv a topikban! Sajnálom, amin keresztül mentetek, de tényleg nagyon jól állsz a dolgokhoz! Pozitívan kell gondolkodni!

Vica én futni nagyon utálok, viszont a bringázni imádok és hiányzik is.

Katka azért pihizzél is a 7végén! Nem ám megint vérzés lesz...

Jelentem nekem elmúlt a vírusom, reggel már úgy keltem, hogy nagyon éhes vagyok. :lol: :lol: :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

nory sajnálom az az egy babócát :( És tényleg szép hogy így fogod fel a dolgot :)
Még jó hogy ilyen jó kórházba vagy így azért csak jobb elviselni :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok,

Nóri üdv itt nálunk!!! :). Nagyon szomorú ami Veled/Veletek történik, hirtelen nem is tudom mit írjak! Nagyon jó, h optimistán tudsz hozzáállni a dologhoz, bár gondolom Neked is időbe tellett! Spontán 3 baba? Kinél voltak már ikrek a családban?

Ma találkoztam ismerősőkkel akik azt mondták, hogy lejjebb van a pocakom! Kezdődik!!!! :D Mármint az, hogy mostmár mindenki lent fogja látni, mert tudja, h közel a vége :). Képzeljétek most egy pár napja be-befeszül a mellem, tök furi :D!! Valamelyik nap elkezdett nagyon fájni a pocakom és rá kellett jönnöm, h itt az ideje elkezdeni mindent összeszedni, mert finishben vagyunk :)!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok,

Petiapu azt mondta, hogy Daniról nem maradtak, babaruhák, de most előkerült 2 nagy dobozzal.... Szóval több rucit nem kell vennem. Sőt így most már az sok, ami van. Legalább egy gonddal kevesebb. :)

Tehuti: Nem pörgöm túl magam, mert egyszerűen nem bírom már a dolgot. Rengeteget pihenek és így sem elég....
Éjszaka Ágica belázasodott. Egész nap is lázás volt, de nem nagyon van más tünete... :shock: Holnap mennénk a Maszkabál koncerte. Így persze csak részlegesen fogunk tudni megjelenni....
De Nory esete útán, ez valahogy apróságnak tűnik..... :roll:

RSZG: Biztos nem lesz könnyű 1 hetet egyedül lenni, de nagyon rendes vagy, hogy elengedted a párodat. Jövőre meg síelni vigyetek magatokkal valakit, aki vigyáz a picúrra és akkor ti már együtt hasíthattok megint. (Megjegyzem én a Zósfinál voltam akkora marha, hogy a 10 hónapos Zsófival a hátamon síeltem. Persze csak kék pályán. Hozzátartozik, hogy nagyon rutinos síelő vagyok, de akkor is nagyon felesleges hülyeség volt. Szerencsére nem lett semmi baj....)

Katka

katka22

Nekem mostanában szinte minden nap fáj a pocakom. De remélem ez nem gond.. gondolom ez azért is van mert feszül meg még nő a méhem.. De lassan tényleg össze kell pakolni :? :shock: :D :D

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok :D

Adryn
A beteg babó Doroti :cry: Szóval kislány. Pocakképet, majd olyat tudok felrakni, ami még otthon készült szal kb. másfél hetes. Majd megkérem páromat, hogy hozza be a képet pendriveon. :)

Katka
Köszönjük a nevek dícséretét. :) Nektek fiú lesz vagy lány? Mert a vonalzódból nem derül ki. :)

Vica
Igen, spontán 3 baba. :lol: Mi is nagyon csodálkoztunk, hogy van ilyen. Egyébként a párom családjában vannak ikrek.

Annyira jó nektek, hogy ilyeneket tapasztaltok meg, hogy "jóslófájások" meg "lent van a has". Én már mire 34. hetes terhes lennék, addigra már 2 hete anya leszek.

puszi,
Nóri
Vendég

Spontán 3-as ikrek? Azta.... :)
Nory neked meg egyszerre lesz 2 gyönyörű babócád!!!! És nem kell a jóslófájásokkal "bajlódnod". :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Nory: hidd el neked már most akkora a hasad hogy érzed te a 34 hetesek fáradalmait is simán ;) a jóslófájások meg úgyse kellemesek.. úgyhogy nem maradsz le semmi jóról. gondolom bordarúgásokat már te is kapsz a piciktől .. mondjuk én ezt is kihagynám ha lenne választási lehetőségem hehe...
Valamiért gondoltam egyébként hogy Doroti a beteg babó.. megérzés lehet.. nemtom.

KépKép
KépKép
adryn

jah.. Rszg.. túl lehet élni az 1 hetet.. én már csak tudom ;)

KépKép
KépKép
adryn

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: