A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Kangu: köszi a képeslapot! :) Jó, hogy szóltál az ellátásokkal kapcsolatban. Utánanéztem, és az anyaságit és a csp-t már tényleg a Mák-nál kell intézni. Most töltögetem le a nyomtatványokat, csak még arra nem jöttem rá, hogy a csp-s és az anyaságis pótlap kell, vagy a csp illetve az anyasági menüpontnál lévő nyomtatvány, mert szerintem a kettő mintha nem ugyanúgy nézne ki. Gondolom kell még a bejelentés gyermekszám változásról is. De az igénybejelentés családtámogatási ellátásokra nyomtatvány mintha nem kellene, pedig ehhez jönnének a fenti pótlapok.

Na jól megaszondtam mi? :shock:
yve

Megnéztem Eriket! Tündéri!!! :D :D :D

És köszi mindenkinek a biztatást, tényleg van hatása ezeknek az energiáknak :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zetibebi: Szuper, hogy itt vagy!
Az orvosproblémát sajnálom, tegnap beszéltem egy csajszival a kórházban, mára van kiírva, és dec legvégén jelentette be az rovsoa, hogy elhagyja az intézményt.... Jó, mi? Végül az én orvosomat ajánlotta neki, Ő pedig nagyon rendes. Szóval hajrá, biztosan Te is találsz egy rendeset, aki megérti a helyzetedet...

Ági: Bocs, hogy csak utólag, de nagyon boldog névnapot!!! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Megkerestem Andi szüléssztoriját, nagy gratula, ügyesek voltatok! :D Végülis akkor egész gyorsan megszületett! Ez hanyadik héten volt, mármint hány hetes voltál?

Julcsi hát igen, vannak ilyen dokik akik az utolsó percen elmennek, vagy olyat is hallottam hogy alkesz lett menet közben és a kismamának azért kellett váltania... úgy várom a ma délutánt mint a messiást, felhívom az otthoni dokim hogy húzzon ki a kakából, remélem segít. Még jó hogy van másik kórház.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

zetibebi: Ne aggódj! Nem vagy egyedül az orvos problémával.. nálam az a szitu, hogy több orvost is megkerestem, hogy szertnék nála szülni, de nem vállaltak el mert van amelyik arra hivatkozott, hogy sok kismamája van van amelyik meg azért nem vállalt el mert nem 14 hetes terhes korom óta jártam hozzá... mivel több próbálkozásom kudarcba fulladt ezért kénytelen leszek ügyeletesnél szülni... már nem erőlködök... ennyi... nyugodtabb lennék ha lenne fogadott orvosom, de ez van... akihez jártam szűrővizsgálatokra pedig a Telki kórházban van... NO COMMENT... gondolom nem kell részleteznem :oops:

julcsi-79: Köszi a címet légzésfigyelő ügyben!

Kép

Kép

Kép
millye

Julcsi: Köszi! :D

Andi: Erik baba tényleg csodaszép!
yve

Sziasztok!
Nektek szorakozik az oldal??olyan csiga lassan tölt be...

Kreiszi! Hát ez az bajom..semmi mást nemmondanak..majd ha megszületik akkor megnézik uhval és 1 májfunkciót....és majd akkor kiderül mi is ez....
Zsófi csipeget...de már nygodtabb vagyok... olyanokat iszik....öröm nézni....
Tegnap bentvolt velem uh-n..és elmondta a csajnak, hogy neki lesz Zolibabája...és kapni fog tejcsit....és Ő felveszi és puszilgatni fogja...

A lepény nekem is a papirkámon van...uh-nézték meg...ez azt jelenti,hogy mennyire van meszesedve aszem....de nincs gond ha külön nem emlegetik....

Vendi baba nagyon ügyes tudja a dolgát...olyan okossak ezek a babák!!

Képzeljétek:Elintéztük múlthéten az apaságit...de csak 30 napig érvényes!!!!Nem 300 az a házassági!!
Igy penge lesz ha Zolika betartja a kiírt időpontott.Bezzeg ha késöb mentünk volna akkor tuti kaptunk volna kedves beszólásokat mint Zsó nál..akkor jan 25 re voltam kiírva és jan 4én mentünk intézni ..és azt mondta a nőci,hogy jó ,hogy nem a szülőszobáról fordultak vissza....
Na a páromnak sem kellett több....

Veram Nagyon nehéz a dokikérdés...nemlehet nálatok olyat,hogy csak szülésznőt fogadsz??Vagy a fejed felett lebegő császár miatt jóbb lenne saját doki??!!

Kép
zümis

zümis: Nálam is csiga a betöltés... már azt hittem, hogy nálam van valami gond... :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Elöljáróban: a szociálisan hátrányos helyzet nem egyenlő az alkoholizáló és gyermeket elhanyagoló életmóddal. Szóval a segélyért sorban álló nem dolgozó réteg ugyan vastagnak tűnik, de higgyétek el, hogy baromi sokan vannak azok a szerencsétlenek, akik ha akarnak sem kapnak munkát, akár évekig sem. Sőt, őket azok, akiket a munkáltatók frankón ki tudják használni (mint nem jelentik, be, meg minimálbér -20% stb) .
Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a családi pótlék tőlünk való elvételét támogatnám, sőt! Csak annyi, hogy a mi kis társadalmunk azért nem annyira sarkított, ahogyan többen látjátok.

Vannak még más okosságaim is ám!! Íme:

yve: Van egy főlap: az igénybejelentés családtámogatási ellátásokra.
Emellé vannak a pótlapok: csp-re, anyasági támogatásra (ez mind egy-egy lap) Meg van még az apucis lemondó nyilatkozat is (amin apjuk bejelenti, hogy ő nem vesz fel a gyerekek után semmit).
Amúgy meg semmi gond, ha valamit rosszul küldünk be, hiánypótlást küldenek utánad viszonylag gyorsan!

Van ám még:

Ha a munkáltatód TB kifizetőhely, akkor ő intéz minden TB ellátást (TGYÁS, GYED) Ezt pontosan tudom, mert tegnap beszaladtam a MEP-hez TAJ kártya nyomtatványért és direkt rákérdeztem.

És méééég:

TAJ és adókártya ügyintézése névváltozás esetén ingyenes. Emellett lehet telefonon keresztül kérni adatlapot (amit postán kiküldenek), ezt visszaküldve postán elküldik a kész kártyát!
Szóval mégcsak utánajárást sem igényel!

Na vége! Dehát, mit csináljak, mindent tudok!! 8)

ladmon

Elöljáróban: a szociálisan hátrányos helyzet nem egyenlő az alkoholizáló és gyermeket elhanyagoló életmóddal. Szóval a segélyért sorban álló nem dolgozó réteg ugyan vastagnak tűnik, de higgyétek el, hogy baromi sokan vannak azok a szerencsétlenek, akik ha akarnak sem kapnak munkát, akár évekig sem. Sőt, őket azok, akiket a munkáltatók frankón ki tudják használni (mint nem jelentik, be, meg minimálbér -20% stb) .
Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a családi pótlék tőlünk való elvételét támogatnám, sőt! Csak annyi, hogy a mi kis társadalmunk azért nem annyira sarkított, ahogyan többen látjátok.

Vannak még más okosságaim is ám!! Íme:

yve: Van egy főlap: az igénybejelentés családtámogatási ellátásokra.
Emellé vannak a pótlapok: csp-re, anyasági támogatásra (ez mind egy-egy lap) Meg van még az apucis lemondó nyilatkozat is (amin apjuk bejelenti, hogy ő nem vesz fel a gyerekek után semmit).
Amúgy meg semmi gond, ha valamit rosszul küldünk be, hiánypótlást küldenek utánad viszonylag gyorsan!

Van ám még:

Ha a munkáltatód TB kifizetőhely, akkor ő intéz minden TB ellátást (TGYÁS, GYED) Ezt pontosan tudom, mert tegnap beszaladtam a MEP-hez TAJ kártya nyomtatványért és direkt rákérdeztem.

És méééég:

TAJ és adókártya ügyintézése névváltozás esetén ingyenes. Emellett lehet telefonon keresztül kérni adatlapot (amit postán kiküldenek), ezt visszaküldve postán elküldik a kész kártyát!
Szóval mégcsak utánajárást sem igényel!

Na vége! Dehát, mit csináljak, mindent tudok!! 8)

ladmon

Aha, nekem is szaraxik... Mint látható! :)
Később jövök, csak elfoglalnám az oldalt, ha most folytatnám a fogorvos sztorimmal... :D

ladmon

Sziasztok!

Bogi: Hát a stresszmentességet sajnos nem fogja tudni betartani, mert olyan a munkája! :?

Zümis: Ne idegeskedj, minden rendben lesz Zoli babával!
Örülök, hogy Zsó ilyen szépen javul! :D
Gratulálok a jogsihoz! :lol:

Kreiszi: Férjednek jobbulást!
A papírokhoz pedig jó „szórakozást”, el leszel velük egy darabig az biztos! :?
Fiaink nagyon egyformák, Bencust is 3500g-ra becsülték! Csak nekem már III. fokú a méhlepény, ez nem gond? A doki azt mondta, hogy rendben van! :roll:

Hugic: A TAJ kártyám még nekem sincs kicserélve, ez valahogy elfelejtődött! :oops:

Pmonika: Hát én is nagyon kíváncsi vagyok mikor fogunk szülni! Lehet, hogy egyszerre? :wink:
Nekem is nagyon lassan telnek a napok, bezzeg előtte csak úgy repültek!

Amy: Örülök, hogy jelentkeztél, és hogy minden ok! :)

Kaandi: Mi is Angel Care-t vettünk bűzelzárós kukával! :D
Várjuk a híreket a doki után!

Zétivera: Sajnálom, hogy nem sikerült egy normális dokit választani, de még ne add fel, próbálkozzatok! :roll:

Millye: Sajnáom, hogy neked is ilyen rossz tapasztalatod van a dokikkal! :?
zsu83

Na, most már, hogy más hsz is van a lapon:

hugic:
csak neked köszönhetem, hogy megnyugodtam az apás szülés témában! Már komolyan kezdtem aggódni, hogy ez nem normális, hogy mindenkinek boldogan vonul be a kispapája, az enyém meg csak húzódozik!
Tegnap próbáltam egy műbalhét kicsikarni, de nem lett belőle semmi.
Mivel a telefonomat itthon felejtettem, és már keresett az édes 3x rajta, mire hazaértem, meg a vezetéskesen is, aztán meg jól lecseszett, hogy miért mászkálok teló nélkül rájöttem, hogy foglalkozik a szerencsétlenje eleget velem! Azt a 12 órát meg csak kibírom nélküle! Persze bepróbálkoztam este, de nem voltam valami hiteles, szóval ha nem akar, nem jön be, pont. (Pedig mondtam, hogy sokak szerint nagy élmény, de szerinte akkor már inkább menjünk el a vidámparkba, mert az a nagy élmény - aztán itt már elröhögtem magam....)

zetivera: én nem látom olyan tragikusnak a helyzetet. Sokan szülnek ügyeletesnél. Ha nekem nem lett volna szükségem a nőgyógyászati gondjaim miatt az elmúlt években dokira, akkor nem biztos, hogy csak a szülés miatt kerítettem volna egyet!
Szerintem millye-nek igaza van, meg lehet szülni gond nélkül az ügyeletesnél is. Mivel az előzményeidet igazából nem fogja tudni az új doki sem, így ne keseredj el, ha nem találsz!! Okés?

Ja, és bűzelzárós kuka! Mi a bébiőrhöz kaptuk ajándékba (szintén Angelcare), és én sem vettem volna amúgy meg. De az egyik apukán jót mosolyogtam: Isten találmányának nevezte, mert szerinte annyira jó! :D

ladmon

Ladmon: köszi az infót! :)
yve

zsu83: Az, hogy III. fokban érett az ilyenkor már majdnem normális... végül is öregszik a lepényed... nekem a védőnő és az orvos azt mondta, hogy ha meszesedik is akkor figyelni kell a baba mozgását, hogy egy nap 10x rúgjon de ne egymás után hanem időszakonként. Köldökzsinór áramlást (flowmetria) pont ezért szoktak nézni, hogy a gyermeked megfelelően kap oxigént és a magzat tápanyag ellátottságát...

Kép

Kép

Kép
millye

ladmon, zetivera: A barátnőm szerint az ügyeletesnél azért jó szülni mert ő kipihent.. :roll: hát engem mondjuk megnyugtatna ha tudnám kinél szülök... de ez van... :oops:

Kép

Kép

Kép
millye

Ladmon: örülök, h megnyugtattak soraim :)

Angelcare! help lányok! én 35ezerért látom mindenhol a bébiőrzős légzésfigyelőt amihez a kuka is jár. a 20ezreshez nincs bébiőr? (nekem fontos mert nincs bébiőröm). Szal szerintetek jobb ha külön veszek légzésfigyelőt kukával és külön egy bébiőrt? Akinek van tapasztalata megköszönném, mert a napokban szeretném megvenni (tulképp ma du. akartam a gyógyszertárban, de megvárom a reakciókat és utána majd eldöntöm).

Vera, császárnál bent lehet a kispapa? Neked biztos h császár lesz? Az orvost sajnálom, én biztosan keresnék egyet a Te helyedben, ha császárra számítasz. Nekem inkább a szülésznő nem fontos. Persze mindenki másképp van ezzel, de egy császár az mégis csak császár. a barátnőmnek a szülésnél derült ki h rövid a köldökzsinór és a baba mindig visszarántotta magát. Így vákuumhoz kellett folyamodni (kispapát ki is küldték!). Na ebben a szülésznő nem tud segíteni hiába van, de én pl. a vákuumtól, fogótól annyira irtózom, h. ügyeletes doki esetén hát nagyon bizalmatlan lennék! A mostani dokimnak bármit szabad tennie majd, mert annyira megbízom benne. Teljesen rá fogom bízni magam.

Zsu, a TAJ kártyát végül is nem volt kötelező cseréltetni, de úgy voltam vele, h nem szeretném ha emiatt elkavarnák a táppénzemet TGYÁSomat stb (mert a táppénzes papír meg már a férjezett nevemen van a taj meg a lánykorin volt). szal elkerülendő az állami bürokrácia útvesztőit inkább most lecseréltem. legalább erről is le van a gond. nagyon beijesztettek, h mennyit kell majd sorban állnom. hát az a 20 perc megérte, minthogy utána ne kapjak időben pénzt egy névcsere - keveredés miatt. Tudod, állambácsinál sosem lehet tudni :roll:
ladmon írta a telefonos megoldást. na nekem egyszer sem sikerült elérnem a teve utcai ügyfélsz-ot telón... így inkább a személyes megjelenést választottam és még a kártya postázására sem kellett várnom.

Lányok! Akinek szocpol szerződése van, ne felejtse el a listából majd azt sem intéztetni a kispapával, különben jön a bünti!!!!!!!

KépKép
hugic

Ladmon: Telefonért már én is kaptam a fejemre Apától, hogy nem vettem fel! :oops: :)
Szerintem még simán meggondolhatja magát a férjed! :wink:

Millye: Köszi az infót! A meszesedést csak mondta volna a dokim, azt mondta, hogy jó állapotba van még a lepény! :roll:
zsu83

Sziasztok!

voltam ctg-n, 50-es fájásokat sikerült produkálnom teljesen szabályos időközönként. Basszus, már hajnal óta görcsöltem, de azt hittem, a beleim szórakoznak.Az orvosom meglátta a papírcsíkot, azonnal vetkőzhettem is, hogy megnézze megindult-e a szülés. De minden zárt, a fej sem illeszkedett be, úgyhogy hazaküldött :? Annyit kötött csak a lelkemre, hogy hétfőn nem szülhetek, mert nem ér rá. :( Majd összeszorítom a lábam :?

A tb kártyát tényleg nagyon gyorsan el lehet intézni, szuper gyorsan dolgoznak az ottaniak :D A babáknak az anyakönyv után érdemes gyorsan megcsináltatni, mert minden ellátáshoz a Taj számra van szükség...

Kép
kangu

Hugic: Hát azt hiszem Apa majd elintézi az én Taj kártyámat is Bencuséval együtt! :)
zsu83

Kangu: Én múlthéten produkáltam folyamatosan 40-es görbéket, aztán tegnap 25-ig is alig ment fel, egyszer volt egy 50-es amikor megmozgatták a hasamat, hogy Bencust felébresszék! :?
Amúgy nálam is minden zárt, csak a méhnyak megrövidült, és felpuhult a méhszáj! És lent van már Bence feje nagyon!
zsu83

kangu: naneviccelj!! :D Ez nem semmi!!

Tök izgi, most már annyian vagytok, akik bármikor szülhetnek!
Úúúgy be vagyok sózva, és aaaaalig várom az új babákat!!!

(Zsu: a meghatalmazást ne feledd, ha apa intézi a TAJ kártya cserédet!)

Most nagyon besózva elmegyek fodrászhoz! Nem is tudom, hogy a nagyon rövid haj lenne a jó megoldás, vagy hagyjam meg olyan hosszúra, hogy összefogható legyen (mégse legyen a kedvenc gyermekemnek csúnya anyukája, nemdebár??) :)

ladmon

Én úúúúgy ott maradtam volna már szülni :( De hogy ezeknek a görcsöknek ne legyen semmi hatásuk :cry:

Ja, aki mondta, hogy a baba elnyomja a hugyvezetéket, annak igaza volt. Hajnalban állva pisiltem a fürdőkádban :oops: (vizeletmintát kellett vinnem, a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében alaposan megmosdottam) És mint a Niagara!! Ez lenne a megoldás? Állva mint a férfiak :roll:

Kép
kangu

tegnap este mégis hazaért a férjem igy nem kellett egyedül mennem. méhszáj zárt,baba sulyát 2800g-ra becsülte a
gép, vese nem romlott. azt mondta a doki pont szép sulyu baba lesz. viszont van egy viszerem, itt a hajlatban a hasam és
a cobom között. ilyen gagyi helyen. kaptam krémet, majd meglátjuk. megkaptam a beutalot is, kezd izgi lenni a dolog.
levette a kokuszt, 4-én megyek az eredményért. azt hiszem André nem siet annyira majd kifelé, uszik a 15.-e amit megálmodtam.

kaandi: ugye veled beszéltünk még a germknödelröl? van receptem!!/ tudod terhes az agyam:-))/

zsancy: anyos? jézus, azt hiszem megörülnék

ladmon: szerintem ha nem akar bemenni nem szabad eröltetni. de ki tudja lehet meggondolja magát addig.

zümis: mi van a baba máján? én erröl lemaradtam.

budabo: az uh-gal nézik a méhlepény érettségét. itt nálunk nem használnak ilyen meghatározásokat mint nálatok. tegnap nekem
is mutatta az orvos h elkezdett fehérdeni. nem tudom milyen kifejezést kell erre használni.

amy: pont tegnap kezdtem el. sajna nem megy olyan gyorsan mert nem jo a szemüvegem és anélkül mindig csak egy kicsit megy csak.
gondolom mennyire várod már, de már nincs sk vissza.

zetibebi: biztosan fogsz találni vkit.

el kellene mennem nekem is fodrászhoz de olyan sokba kerül h nem visz rá semmi h bejelentkezzek.

Kép
Kép
nicko

Ladmon, nekem is nőtt a cukorfogyasztásom :D na ez a súlyomon is látszik, de ha nincs meg a reggeli bögre kakaó, frankón ájuláshatáron vagyok... :roll:

Zsuzsi, támogatásokról, iratokról:
- baba TAJ-kártya: elvileg a kórház hivatalból intézné, mivel nálad más a szitu, az Árpád-hídnál az OEP-nél tudjátok intézni
- baba lakcím-kártya: elvileg kórház intézné ezt is, amúgy a helyi polgármesteri hivatalban tudod kikérni neki
- TGYÁS - ha a munkáltatód kifizetőhely, akkor ők intézik, de kell nekik a születési anyakönyvi kivonat, meg a kicsi TAJ-száma
- családi pótlék + anyasági támogatás: MÁK honlapjáról tudsz tölteni hozzá igénylőlapot (igénybejelentés családtámogatási ellátásra + 1.sz.pótlap + 5.sz.pótlap), aztán apa beviszi a MÁK-ba, kell hozzá baba TAJ-kártya, meg baba lakcímkártya, születési anyakönyvi kivonat, illetve a nőgyogyi igazolása arról, hogy legalább négyszer előfordultál terhesgondozáson
- babakötvény: MÁK intézi elvileg teljesen magától, nektek csak az értesítést kell várni róla

legalábbis én ezeket bogarásztam ki tegnap :D most azt hiszem magamról, hogy képben vagyok :lol: :lol: :lol: (az meg néha veszélyesebb, mintha fogalmam se lenne... :roll:)

Voltam ma CTG-n. Először is mostmár tényleg rohadjon meg minden olyan ember, aki a felesége "nem adod neki át a helyed?" kérdésére úgy válaszol, hogy "majd odaadja valaki más", méghozzá úgy, hogy én is hallom, és persze más se adja át basszus. Másodsorban pedig ma már mutatott a gép 100-as értéket is, általában azért inkább 60 körülre ment fel, és én még mindig nem éreztem semmit. Ezt most jó jelnek veszem, hátha mégse fog annyira fájni a szülés :lol: :lol: :lol: álmodozom...

Kangu, nekem a munkahelyemen azt mondták, intézik a tgyást. Persze az is lehet, hogy ők marha jófejek :D de a neten is azt találtam, hogy a munkáltató adja be az igénylést.

Erika, huhúúú drukkdrukk neked ezerrel!!!

Kreiszi, a hálóinges-párnás trükk tetszik, jegyeztem :wink:

ZétiVera, tök megértem, hogy mit érzel - eleinte mikor elkezdtem a mostani dokimhoz járni, ő se tudott sose hova tenni, meg állandóan rohant, az első babával mikor elvetéltem, ott se volt, én meg totál egyedül és elveszettnek éreztem magam, gondolkoztam rajta, hogy keresek egy másikat, de ugyanez volt bennem: kórházon belül váltani kicsit ciki. Aztán maradtam, és már a nevemet is tudja :D összeszoktunk. Sajnálom, hogy egy ilyen amúgy is bizonytalan helyzetben még ez is nehezíti a dolgodat :( azon nem gondolkodtál, hogy esetleg szülésznőt fogadj? Lehet, hogy jobban járnál vele, mint most egy dokiváltással?

KépKép

KépKép
stelly

Millye akkor neked sem egyszerű a dokikérdés...

Zümis, Ladmon azért szeretném ha lenne dokim mert az esetem nagyon hogyismondjam megosztja a szakmát, valaki simán azt mondja hogy ne is vajúdjak, ne kockáztassuk a metszésrepedést, van aki egyszerűen kiröhög mikor azt mondom hogy érzékeny a metszésem, úgyhogy nem mindegy kit fogok ki. Nehogy tényleg csak a rögeszmék miatt legyen császárom ha egyébként meg tudném szülni, vagy fordítva, hogy rögeszmék és a statisztika javítésa miatt erőltessék a spontán szülést.

Hugic császárnál is bent lehet apa, anno is bent volt. Az ügyeletes dokinak is van előnye, ahogy mondjátok, csak annyira lutri, pont azért mert annyira más a véleményük az esetről. Amikor legutóbb szülőszobán voltam jó páran megvizsgáltak egy nap alatt, volt aki észlelte hogy érzékeny a metszés környéke mert ahogy hozzáért összerándult a környéke, más meg nem veszi észre, vagy nem veszi komolyan. Ha meg szülés közben szólok hogy nagyon fáj akkor már valszeg gond van :? hát mindegy, remélem ma délután jutok valamire dokiügyben.

Hú Kangu akkor lehet hogy valami elkezdődött? :D Engem szabályos 130-assal engedtek ki a kórházból kedden, kb 15-20 percig volt rajtam a gép és négy tök szabályos "dombocska" volt a papíron, a teteje nem fért rá, csak a kijelzőn láttam hogy 130 volt :shock: azt hittem hozzák a szülőszobás hálóinget de kiengedtek... :roll: azóta persze semmi...milyen mások vagyunk, meg a fájások is milyen mások, pl amikor másodszor bekerültem 40-50 között mozgott és görcsöltem, most kedden a 130-nál semmit sem éreztem :shock:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Szülésznő: az úgy fog működni, hogy mikor ott vagyok és már tudom hogy melyik műszakban lesz a kitolás, akkor kinézek egyet aki a legkedvesebb és adok neki egy kis motivációt :wink:

Elif te hogy ütöd el az időt az ágyban? Én megőrülök, lassan 3 hete fekszek, minden csontom fáj és annyira kiszolgáltatottnak érzem magam. Már arra gondoltam kisétálok az abc-be de nem biztos hogy jó ötlet. Sosem voltam korlátozva a mozgásban és elég nehezen viselem már. Persze tudom, kitartok és meg fogja érni mert ennek köszönhetem hogy nem lesz kora a babám, csak olyan lassan és üresen telnek az órák. Rábukkantam arra az oldalra is ahol írtad hogy elszállt a dugó, kitartás neked is, gondolok rád :)

Azt hiszem a bacilusosok táborához is csatlakozok, nekem is rossz a vizeletem de azt nem tudom mim van, semicillint szedek, két hét múlva kontroll, nagyon optimisták, hol leszek én már két hét múlva :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Ha a munkáltatóm intézi a tgyást, de a családi pótlékot és anyasági támogatást nem, akkor bizony nem vagyok kisegítve. Mindenképpen sorban kell állni a MÁK-nál :( Jaj, az első kettőnél olyan egyszerű volt az élet! Felhívtam a munkahelyemet, megbeszéltünk egy időpontot, addigra mindent előkészítettek, amit tudtak kitöltöttek, egy-kettőre végeztünk.

Lányok! Vannak olyan önkormányzatok, ahol a gyerekszületésre adnak egyszeri szociális támogatást (na nem sokat-de az is pénz), azt is érdemes igényelni! A védőnők erről elvileg tudnak....

Nekem nincs kókuszom :D

Kép
kangu

Valaki kérdezte az ananászt- állítólag szülést beindító hatása van- szerintem csak egy hülye babona. Nekem nem jött be. :roll:

Kép
kangu

Sziasztok csajok!

Ha esetleg még hiányzik egy két ruci Én már eladom Levim kinőtt cuccait. Itt megtaláljátok:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=328537

Mindenkinek további kellemes babavárást, és könnyű szülést! :wink: :wink: :wink:

Bocsi az offért! Sziasztok!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

kangu: miért nem intézteted te is apucival?
Asszem stelly írta, hogy letölthető nyomtatvány van neten. Így egy gonddal kevesebb lenne...

És én is megerősítem: az ananásszal kapcsolatos hiedelem csak városi legenda. Bár én csak konzerv formátumban fogyasztom, de szinte rendszeresen...

Húú, tegnap este megint kajás voltam. Apám vagdalt húst találtam, amire sikerült rágusztálnom... És még azzal sem sikerült a kedvemet elvenni, hogy direkt megnéztem az összetételét! Na, és mi találtam benne (a sokminden egyéb között) : részben zsírtalanított zsírszövet!
Na ezért ne egyetek vagdalthúst!!! :D (Én azért benyomtam!)

Végre, végre holnap reggel én is megyek NST-re! Juhéjj!!

ladmon

zümis drukkolok, hogy semmi komoly ne legyen a bébivel!

influenza járvány: háát, én eléggé parázok attól, hogy pont akkor lesz látogatási tilalom, mikor bent leszek a kórházban, és a férjem nem jöhet be velem.
meg nem látogathat. akkor tuti éhenhalok a kórházi koszton :D

kispapák: hát az én férjem bejön velem szülésre gond nélkül, de különösebben nem agódik értem. fél napokig el sem tudom érni, ha beindulna véletlenül a szülésem, lehet, hogy csak este jönne rá, hogy jéé, nem vagyunk otthon :lol:
no meg különösebben nem is hívogat, hogy hogy vagyok. hát igen, 3. gyerek (neki 5.), oda az újdonság varázsa...
(mondjuk annyiban igaza is van, hogy simán megoldanám nélküle is, ha úgy alakulna... :D )

Kép
Kép
Kép
iricc

ladmon tegnap óta én is iszonyú kajás vagyok. este vacsi után az ágyban úgy éreztem, éhenhalok. egy egész ökröt meg tudtam volna enni.
ma folytatódott...

Kép
Kép
Kép
iricc

Ananász??? - hát ezt Én is cáfolni tudom, ugyanis tegnap megittam vagy egy liter 100%-os ananászlevet és utána még egy egész konzervet is elfogyasztottam és még mindig 2in1.... :) De akkor eszem még egy kicsit, hátha.... :)

Egyébként épp hogy írtam valamelyik nap, hogy nincs semmi tünetem - na azóta ez megváltozott és elég sokat keményedek, meg néha görcsölök, de gyanítom, hogy a mai ctg sem fog mutatni semmit... Nemsokára indulok az orvoshoz, kíváncsi vagyok, hogy mit mond.... Anyukám túlhordta az öcsémet és a nővéremet is (engem azért nem, mert toxémia miatt korábban indították) és a nővérem is túlhordta a kisbabáját, szóval lehet hogy ez nálunk is esélyes.... :?

Orvos és szülésznőválasztás - hát itt egyikre sincs lehetőség, de olyan sincs hogy paraszolvencia.... Szerencse kérdése, hogy kihez kerül az ember, nekem meg szerencsém van hogy van protekcióm....
Na, lassan indulok az orvoshoz....

Panna
pandusika

Sziasztok lányok!

Eszter, a fájásokkal kapcsolatban, amiket az NST mutat, az méhtevékenység, de az nem egyenlő azzal , ami beindul szülésnél.
Én mikor szülés előtt bent feküdtem ,akkor monsta a szülésznő, hogy húú, milyen erősek a "fájások" amiket mutat a gép, én meg csak egy kis enyhe mensi görcsöt éreztem. örültem én is, hogy ha ez csak ennyi, akkor tuti nem fog nagyon fájni.. hát mondhatom, ha beindul az egész, az rendesen odavág.... szóval a gép amiket mutat, szerintem nem mérvadó.

Néhány anyagot találtam én is:
TAJ kártya igénylése újszülöttnek: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/csalad/gyermekvall20050802/tajujszulott20081212.html/ugyleirasjogi

És itt vannak a gyermekekkel kapcsolatos támogatások leírva:

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyertam20060213

Úgy emlékszem az anyasági támogatásról nem írtatok, az egy egyszeri összeg, 2008-ban 64 e ft volt. Nézzétek meg, itt írnak róla a fenti linken.

Tegnap volt nálunk a védőnő családlátogatáson. Megnézte, hogy miket vettünk a törpének, elmondta, hogy mikor kell indulni a kórházba, volt téma a nyákdugó, magzatvíz elfolyás...
Én annyira izgulok, hogy fog történni a dolog, mivel Szávát indították, így nincs tapasztalatom a témában.

Ma végre elhoztuk a babakocsit ! Meg a hiányzó dolgokat, mint pl. fürdőkád, matrac, fejvédő, haskötő mind megvettük ott helyben.
Szóval úgy érzem minden megvan, már csak ki kell mosni a cuccokat, összerakni. Persze előbb a szoba készüljön el. Hétvégére ígérte a festő, hogy jön tapétázni, remélem így lesz, és akkor a jövő héten mindent bepakolunk.
Már annyira várom, hogy végre készen legyen minden.

Na, nem dumálok tovább... jók legyetek!!!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Nico!A bab máján van 1 echondens képlet...amit 21 hetessen vettek észre..29hétig nemnöt..most viszont megduplázodott...most 1cmX1cm.
Konkrétan megmondani nem tudják mi az... annyit tudok rólla amit a neten találtam...
azzal nyugtatnak,hogy felszívodhat...de most már kevés esélyt látok rá....
De amikor megszületik akkor csinálnak egy májfunkciót és 1 hasi uh-t.
Az echondens=ultrahangot erősen visszaverő tömör szövet.

Légyszi írjátok meg melyik oldalról lehet letőlteni a nyomtatványokat..Köszi

iricc!Köszi!Remélem én is...Nektek is szoritok!!

Kép
zümis

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andi!
köszi!!

Kép
zümis

Millye: nekem semmi humorom intézni az adó kártyát, bár ha lehet telefonon kérni nyomtatványt, lehet hogy ráveszem magam. Vagy mint Zsunak, majd apa intézi babával együtt.

Millye, Zetivera: Doki választás: én kinéztem a kórházat, majd fórumon írtam olyan csajszinak aki x dokinál szült, ő dícsérte én bejelentkeztem és nála maradtam. Vélemény szerint nem jól döntöttem, úgyhogy hiába van választott orvosom aki egy vagyont elkér nem nagy bizalmam van felé és így sem jó szülni menni. A szülésznőt az ő ajánlására választottam, ő szimpi, remélem ő legalább beválik, úgyis ő lesz velem többet.

Zsu: a stresszmentességről írt szövegem baromi általános,nekem is ezt mondták mindig hogy menjek stressz mentesebb melóhelyre és akkor sok minden változni fog. A mai világban nem így működik. De ott lesz Bencus ami a férjedet és téged is olyan boldogsággal fog eltölteni, hogy kevésbé fogjátok a munkahelyi stresszt felvenni. Legalábbis bízzunk ebben!!!!!!

Nicko: a dokinőm UH után sosem beszélt a méhlepényről, amikor 4D-n voltam ott írtak valamit róla, de ennyi. A dokinő UH-ja alapján még méreteket sem tud mondani, súlyt sem becsül.

Ma benn voltam melóhelyen, egy páran közölték hogy nehéz velem szemkontatkust tartani, mert olyan nagy a hasam, mások mondták hogy nem is olyan nagy. Egyben megegyeztek hogy azt nem hiszik el hogy ennyi kilót híztam. Lehet hogy csak udvariasak voltak, a kilókkal meg úgy döntöttem hogy le...rom, miért ne mondanám meg, ennyi és kész.

Kép
budabo

hahó!
Nicko, igen velem beszélgettél a germknödel rejtelmeiről, nagyon szeretjük..... :lol: jöhet minden vele kapcsolatban! :wink: ( na meg a síelés volt a fő téma, a gyönyörű alpesi táj mellett :D )

Millye, mi Vecsésen lakunk és itt sikerült megvenni azt is, de akkor Julcsiék még olcsóbban vették! :roll:
A bébiőrt már sokkal korábban megvettük, ezért most kimondottan csak légzésfigyelő kellett.

Na vannak már rendes kis birkózó súlyú bébik :lol: , én most nem tom hol tartunk, mert már nem megyünk UH.ra. Marad az igazi méricskélés jövő 7 pénteken délután..... :lol: :lol: . Voltam én is ma CTG-én, pont alig mozgott Botond, de állítólag nem gond. Méhtevékenykedés is volt, na az jobban, amiket éreztem fájások voltak, sikerült jól megsaccolnom, na egyáltalán nem voltak vészesek, stabil 40-50 erősségűek. Szóval nudli. De mindegy, mert ezt a 8 napot már féllábbal is kibírom vhogy. Legalább nem kell akkor hanyatt-homlok rohanni, időre befutunk.... :lol:

Zetivera én nem vagyok szakértő, de azért kicsit fura, hogy ezt az előző császival kapcsolatos hegdolgokat nem veszi a dokid komolyabban. Mindenhol azt hallani, hogy éppen attól félve, hogy az előző heg könnyen felszakadhat, belső szakadás, leválás stb....okozhat (minél korábbi a két időpont, annál inkább) ebből kiindulva előtérbe helyezik a császármetszést a hüvelyi szüléssel szemben.Nem igazán értem őket, tényleg kellene beszélned vki mással is!? :roll: remélem nincs igazam!

Lányok, 2001-ben, a TGYÁS intézése még működött az anya TAJ számával is, tud valaki erről valamit, elfogadják egyáltalán? Akkor én biztos, hogy így indítottam.

Kép
kaandi

bocsi, bekapcsolva maradt a vastagbetűűűűűűűűű :o [/b]

Kép
kaandi

Ladmon: Jó, hogy írtad a meghatalmazást, tuti, hogy kiment volna a tyúkeszemből! :oops: :D
Végül milyen lett a frizud? :)

Nicko: Örülök, hogy minden ok Andréval! A visszeret sajnálom!

Eszter: Elhiszem, hogy kiborultál a váróba, nekem is volt ilyen szitu és nagyon feldühödtem én is rajta! Nem tudom mit szólna hozzá az illető, ha az ő feleségének nem adnák át a helyet! :evil:
Azta, 100-as érték! :shock: Nekem 2 hete volt egy 80-asom!

Zétivera: Remélem sikerül valamit intézned doki ügyben!
Sajnálom a bacit! :(

Panna: Várjuk a híreket!

Ananászt én is rendszeresen fogyasztottam, most is csak azért nem eszek, mert ég tőle a gyomrom! :?

Bogi: A férjem is azt mondta, hogy most itt lesz Bencus, és nem érdekli, nem fogja magát agyonstresszelni, inkább arra fog gondolni, hogy milyen jó lesz, ha hazajön hozzánk, és Bencussal lehet! :D
zsu83

Amy: de jó hallani felőled is. Nagyon jó lenne egy cukrászdában talizni, teljesen rá vagyok kattanva az édességre, bár nem nagyon lehetne... de sokszor elcsábulok, sajnos. Vasárnap reggel megyünk, és hétfő este jövünk vissza, neked mikor lenne jó? Nem tudom pontosan, hol leszünk, nem ismerem a várost. Majd megkérdem a páromat.

Millye, Gjéti: Tegnap kicsit félrevezettelek titeket azzal a fejrefordítós művelettel, szóval kicsit másképp kell: A hátsó lábad térdelő helyzetben van. A többi stimmt. Azért így sokkal könnyebb...Bocsi :oops:

Eszter: Köszi a részletes infókat, el is mentettem. És hogy 100-as lett a görbéd? Nem semmi!

Julcsi: bölcsőt csinálja az asztalos, remélem, olyan lesz, amilyennek megálmodtuk. És hogy kész lesz időben...

Tegnap voltunk védőnéninél, hát 1 hét alatt 3 cm-t növekedett a haskörfogatom :shock:
Holnap meg megyünk Édesapával a gyerekorvoshoz. Nagy menet lesz... :? Én már 2x voltam nála beszélőn, de látja, h velem nem sokra megy, ezért ragaszkodik a páromhoz, abban bízik, h ő épeszű. Mindent megtesz, h lebeszéljen az otthonszülésről. Kér, riogat, fenyeget (ebben a sorrendben!).Kiváncsi vagyok, holnap mivel áll elő, de szeretnék már túllenni rajta.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Apás szülés: Már vitatkoztunk ezen az apás szülés témán, amkikot Ti még nem csatlakoztatok... :) Én inkább Magdival értek egyet, azzal együtt, hogy Kangut is nagyon meg tudom érteni... Nekem sem esne jól, az biztos, ha Istim élből kijelentené, hogy ő aztán biztosan nem.. :oops: Viszont ha valaki elzárkózik, akkor nem szabad eröltetni és szerintem hisztizni sem, az sehova nem vezet, erről mindig a párnak olyan megegyezésre kell jutnia, amit mindeketten el tudnak fogadni. Nem beszélve arról, hogy a helyzet közben is változhat... Nem egy olyan esetet hallottam, ahol az Apa korábban elzárkózott, de amikor helyzet volt, fel sem merült, hogy ne legyen ott. :wink: Szóval, szerintem még Ladmonéknál is alakulhat így... :)

Magdi: a Mára bababoltban én láttam örzőt és riasztót együtt, és ott szerintem olcsóbb volt. Honlap:http://www.bebibolt.hu/bababolt/index.php
Ja, és az Astiban is érdemes megkérdezni: www.astikids.hu

Kangu: Huhh, ez izgi! :) Azóta semmi?

Zsufi:
Utcsó vizsgád sikeres?

Nicko: Andréról mit mondanak most, a feltételezett problémáról?

Zümis: Ez is valami cisztaféle a májon, nem?

Mindenkinek köszi, aki összeszedte itt a tudnivalókat!!! :)

Huhh Lányok, kókusz nem okoz senkinek sem tüneteket? Két nap antibogyó, és egyelőre ugyanúgy fáj. :? :oops:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

gerendai zsuzsi: Kicsit furcsa volt a póz, de gondoltam, hogy jóga... :lol: kipróbálom. Köszi

zetibebi: Sajnos nekem sem egyszerű ez a doki kérdés... :oops:

kaandi: nekünk nincs baby őrzőnk sem ezért nekem egyszerűbb olyat venni ami légzésfigyelő őrzővel együtt... köszi :wink:

budabo: Ma beszéltem a cég könyvelőjével és megígérte, hogy átküldi a nyomtatványt és csak be kell küldeni... úgy egyszerűbb lesz az adóigazolvány elintézni...

Kép

Kép

Kép
millye

Magdi: Brendonban: Angelcare Légzésfigyelő Standard AC300 + Captiva 22 900 Ft.
Angelcare Bébiőrző Digital AC420 + Captiva 16 990 Ft.
http://elefani.eu/shop_art.php?shop_id=2113&cat=347040
Itt is van Angelcare több féle kiszerelésben és akcióban. Ha jól másoltam be.

Julcsi: nekem a kókusz nem okoz tünetet, én Semicilint szedek mondjuk a torkom miatt, de az is gyógyszer, mert írt föl dokinéni hüvelykrémet, ami végre elfogyott :D
Apásszülés: én eleinte erőltettem, aztán csendben maradtam és mások meggyőzték helyettem, csak maradjon is így. Abban egyetértek hogy erőltetni nem szabad, mert annál rosszabb.

Kép
budabo

millye: ha tudsz mondj elérhetőséget hogy honnan lehet szerezni nyomtatvány. Ez a taj kártyára is vonatkozik?

Kép
budabo

Kaandi: De jó, akkor már csak egy hét!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Zsuzsi: Én akartam is mondani, hogy nőtt a pocid egy hét alatt, csak közbe behívtak! :)
Nem értem mi köze a gyerekorvosnak a Ti döntésetekhez! :x Ráadásul a doktornő se akart lebeszélni, ha ő is indokoltnak látná a kórházba szülést, biztos beszélt volna róla Veled!

Apás szülés: Hát lányok, ahhoz képest, hogy a férjem is hogy tiltakozott az elején ellene, most fűnek-fának azt meséli, hogy bent lesz velünk! Ma hívták a melóhelyéről is, hogy megkérdezzék hogy van, és hallom, hogy nagyban meséli, hogy bent lesz a szülésnél! :D

Julcsi: Remélem, hogy hamar elmúlnak a tünetek! :?
zsu83

budabo: Ha a könyvelő átküldi akkor felteszem a közösbe. Sajnos ez csak az adóigazolványra vonatkozik. A Taj kártyát személyesen kell elintézni vagy meghatalmazottan keresztül.

Kép

Kép

Kép
millye

Képtelen vagyok olvasni, és mindenre válaszolni, és nyomon követni. Bocsika, tényleg!!!!

Velünk minden rendben. Eléggé jók lettek az eredmények, köszönjük a szorítást. Használtak!!! Elhúzódó sárgasága van, az érték igaz magas, de a májfunkciója jó, tehát csak idő kérdése! :) De szegénykémet azért sikerült megnyúzni. 3!!!! órát vártunk, a sok sok beteg gyerek között, aztán mivel a (jaj, csak erős idegzetűek olvassák tovább!!!!!!)

szóval mivel mindkét kezét már a kórházban szétnyomorgatták, ott vettek vért, ezért ez kilőve. Így megszúrták a fején. Először bal oldalt, aztán jobb, végül a lábán, a sarkán, mert egy hatalmas tűvel szúrták - szerintem kisbabának kisebb is elég lett volna, és sűrű volt a vére, bealvadt. Szerintem meg béna volt a doki. Úgy sajnáltam. Nem is megyünk sehova többet, bár visszarendeltek, mert nem lett elég a vér a vérképhez, és vizeletet is kéne vinni, de még gondolkodunk, hogy mit tegyünk.
Lényeg, hogy sárgaság rendben van. Igen, tudom, valaki írta, hogy a szeméről tűnik el utoljára!

Zümis kérdezte talán, nem tudom, Erik 35 hétre született, de mindenki azt kérdi, nem e számoltuk el, mert egyáltalán nem látszik rajta, hogy koraszülött. Hehehe, de fura leírni.

Ja, és ha bárkinek kérdése van támogatás ügyben, szóljon, remélem tudok segíteni, most friss az élmény!!! ;)
A nyomtatványokat innét is le lehet szedni, mert a mo.hu-n régiek vannak, azóta megújultak.
http://www.allamkincstar.gov.hu/
Nálunk apa a biztonság kedvéért mindent vitt, régit, újat, meghatalmazást stb, nehogy kétszer kelljen menni. De a meghatalmazás sem mindig kellett. Bezzeg, ha nem lett volna...

Mindenkinek szép maradék napot, és köszönjük mégegyszer, hogy gondoltatok ránk!!!!

Kép

Kép
b79andi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: