bertina!
Az, hogy ennyivel "idősebbnek néz ki" a babád, sok mindent jelenthet. Lehet, hogy előbb születik majd, de az is lehet, hogy időben és tényleg nagy baba lesz. Egyelőre ne vonj le belőle messzemenő következtetéseket. Minnél közelebb vagy a kiírt időponthoz annál jobban körvonalazódik ez is.
Én írtam a fejfájást. Nem tudom, hogy a tea mennyit segít majd rajta, de most muszáj lesz innom egy csomót, ugyanis elkezdtem köhögni.

Nem vészes, de egyrészt nem hiányzik, hogy rosszabb legyen, másrészt pedig nem kéne semmit átragasztani a gyerekre. (Arról már nem is szólva, hogy elég csúnyán fognak rámnézni holnap meg holnapután a Klinikán, ha végig keheskedek...

)
agmano!
Sajnálom a 4D-t.

Az a megoldás nem játszik, hogy csak te mész el és Apa meg majd otthon megnézi?
csibe83!
Úgy elhúztad a lányok előtt a mézesmadzagot. Mondd csak, nem kapsz te jutalékot tőlük...?
krissy3!
Ne bánkódj a szívhang hallgató miatt! Ettől nagyobb veszteség soha ne érjen.

Tényleg tök jó hallani és fantasztikus élmény, de hidd el, hogy azért ezt is meg lehet ám unni egy idő után.
(Csak négyszemközt mondom, hogy a többiek meg ne hallják
: a 7-8. hónapra már ők sem fogják ennyit használni. Most még újdonság) De, pssszzztttt...!
)
Az viszont tényleg jó ötlet, hogy az egyik alkalommal vidd el a párodat is a terhesgondozásra, amikor ilyet is néznek. Én is ezt csináltam, hogy egy kicsit jobban "testközelbe" hozzam Apának Manót. Tetszett neki.
(Aztán még az is előfordulhat, hogy végül mégiscsak befigyel neked is egy...

)
kicsidodi!
Azért ne köss fogadást arra, hogy te később szülsz. Ha teszem azt 2 héttel hamarabb jön a tietek, a mienk meg 1 héttel később, akkor máris jól felborult a papírforma. Általában azt szokták mondani, hogy +/- 7-10 nap benne van a pakliban.
4D-re gyakorlatilag bármikor lehet menni, csak türelmetlenség és pénztárca kérdése az egész.

De általában azt szokták javasolni az orvosok, hogy a huszonhetek környékén. Előtte még nagyon csonti (azaz nem eléggé látványosak a vonásai), a harmincas hetekben pedig már nagyon nagy és egyben nem tudják megmutatni, csak részletekben.
A 18. heti ultrahangon általában már meg tudják mondani, hogy mid van.
boo!
Ez a hideg-meleg dolog úgy van, hogy (bizonyítottam) a hidegfront az, ami gyakran meghozza a "szülési kedvet". Ilyenkor ugyanis fokozódik a szervezet görcskészsége és elkezdődhetnek a fájások, megindulhat a szülés.
Ami a hányást illeti. Lehet, hogy nem a terhességtől, hanem a tudattól volt, hogy ma váltok el. A tudatalatti hihetetlen dolgokra képes...
Ez a kutyás dolog érdekes.
Soha semmi bajom nem volt sem a macskákkal, sem a kutyákkal. De amikor múltkor terhes lettem elkerültem a macskákat. Ez olyan jól sikerült, hogy még a kutyákat sem szeretem azóta simogatni.

Ráadásul kifejezetten elkezdtem tőlük félteni a gyereket.

Ami egy oltári baromság. A közelünkben nincsen kutya, max. az utcán találkozhat velük. De valahogy bennem vannak azok a hírek, amik arról szólnak, hogy kisgyerekeket támadtak meg a kutyák. És ráadásul nemegyszer a család saját kutyája, akivel kezdetektől ismerték egymást és korábban semmi gond nem volt. Igazából ezektől az előzmény nelküli támadások riasztanak.