A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

sziasztok

igen, jól emlékeztek, holnap reggel indulunk a nagy útra :D valamikor csütörtök hajnalban érünk haza, úgyhogy majd valamikor aznap jelentkezem. mindenkinek szép napot holnapra, húzok pakolni :shock: pusz pusz

jah.. és köszi a dícséreteket :D jót tett a májamnak :twisted:

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok,

Adryn, jó utat!

Kukli, 4D nagyon jó hír! Ágyikó tényleg szép.

Én ma találkoztam a szülésznővel, akit a doki ajánlott, nagyon szimpatikus volt. Csajok, akik fogadtatok szülésznőt: mennyi pénzt fogtok neki adni? Én kérdeztem ezt tőle, de azt mondta, h rám bízza. Ami alapvetően tetszik, de így aztán semmilyen támpontom nincs...

Marq, láttam a Kika szobát, nagyon tetszett, mintha nem is kórházban lennél. Nagyon otthonos, meleg színek, franciaágy, jacuzzi :), és tágas. Sajnos érkezési sorrendben lehet elfoglalni, szóval nincs "előre foglalás" (ez érthető), de ennek megfelelően nem is kérnek érte pénzt. Egyébként most 5 szülőszoba van, ebből kettő hagyományos, három felújított: van a lila szoba sok extrával, a Kika szoba (ez az új), van egy újjáépített, elkülönített új szülőággyal felszerelt szoba is, és maradt kettő, ami egyelőre érintetlen...
Nem offolom tovább a topikot, majd még megírom, h miket mondott a csajszi, ez a többieket nem biztos, h érdekli.

Lépek, még játszunk Samuval.
Üdv:

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Adryn
jó utat, vigyázzatok magatokra!!!
hihetetlen a hasad még mindig! mutattam anyukámnak is, épp itt volt, ő is meresztette a szemét! :lol:

Kukli
de jó!!! kiváncsi vagyok nagyon!
én is mostanában gondolkodtam azon, hogy milyen rég láttam és vajon mikor fogom újra???
nincs már kötelező uh???
vagy csinálnak még a vége felé?
szép a kiságy is!

Katka
ezt a kalandparkot már mi is kinéztük magunknak! a kisvasút vonalán van? igaz?? legalábbis mi ott láttunk ilyet, a linket még nem néztem meg...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Kórházzár: Kuklika, belém is ma hasított e gondolat! :shock: Ha az első gyerkőcöt várnám, annyira nem izgatna, de most nagyon nem jönne jól! Luca így is szorong, bevállalós nagyszülők hiányában szinte még nem aludtunk külön, ha meg nem jöhetne még látogatni se...nem is akarok belegondolni. :?
Én tavaly elkaptam az influt, úgy kezdődött, hogy elvesztettem az eszméletem, mentő vitt el. :x Igyekszem nem elkapni. Ez az enyhe idő kedvez a vírusoknak.

Katka, Erpé: köszi a tippeket! Még azt nem próbáltuk, hogy egyedül menjen be egy foglalkozásra. Holnap megint megyünk, nagyon akar, majd meglátjuk. :wink:

Kuklika: irigykedem picit a 4D miatt. 8) Úgy megnézném én is a babámat!

Erpé: dobj egy privit, kíváncsi vagyok!

marq
Kép
Kép
marqueza

csak egy gyors hsz erejéig, két napja szinte itthon sem vagyok.

Moncsi, Adry szép poci.
Adry, jó utat! Nagyon jó a többi fotó is.
Katka, milyen bátor gyerekek, hát igen a sport és a természet fontos :wink:
Kuklika, nagggyon szép kiságy!

Voltam UH-n , 2000 gramm saccra, és édes kis pufi arca van, bár ez a képen nem nagyon látszik:) képzeljétek nekem most már kéthetente kell mennem Nőgyógyászhoz, nektek is? Kép majdnem 32 hetesen :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Kép
31 hetesen
Kép

hátulról nem is látszik :wink:

amúgy estére elég szar estém lett, már bocsi a kifejezésért; anyukámnak pont akkor lett volna szüksége a gépre, amikor leültem átnézni az e-mailjeimet; és ezen sikerült összezörreni, pedig úgy utálom az ilyet, nem szeretem a nézeteltéréseket, főleg nem hülyeségeken, ő rossz passzban volt, mert pont keresték msn-en külföldről, nekem meg nem esett jól hogy szóvátette :(

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok,

Bea, továbbra is nagyon csinos vagy. Pocid szépen növöget neked is :) összezörrenést anyukáddal sajnálom, de biztosan hamar kibékültök...

Csibb, magatokról nem nagyon írtál. Te mikor mész legközelebb dokihoz?
Nekem ma a védőnőnél lett volna jelenésem, úgy kiment a fejemből, hogy csak na... Aztán délelőtt felhívtam, hogy bocsi, aztán átraktuk két hét múlvára a talit.

Marqueza, írtam jahnferences privit:)
Jó éjt!

erpé

Erpé
ja, tényleg! :lol:
én múlt hét csütörtökön voltam, minden ok volt. jan. 29-én megyek szülésznőhöz szülőszobát nézni, és megbeszélni a megbeszélnivalókat. védőnőhöz is kéne mennem már... :roll: holnap "rendel", majd megpróbálom nem elfelejteni felhívni.
dokihoz legközelebb egy hónap múlva megyek, meg vérvételre is, és ctg-re is... jaj, de sűrűsödnek a programok... :roll:

holnap megyünk Fannival ficánka tornára, illetve lehet, hogy csak mennénk, mert ma este elalvás előtt azt mondta, hogy nem akar menni, mert mindig elálmosodik ott... :lol: eddig ezt nem vettem észre, de az tény, hogy a legutolsó alkalommal (még karácsony előtt) tényleg nem csinálta, amit kellett volna, csak feküdt, és szopta az ujját. mondtam neki, hogy aludjon erre egyet, reggel majd eldönti, hogy menjünk-e. ha nem akar, akkor nem megyünk, de nagyon örülnék, ha mennénk, mert olyan ügyesen csinálta a feladatokat.
vasárnap meg megyünk Gryllus Vilmos koncertre, Maszkabál lesz a MOM műv.házban.

Bea
nagyon csini vagy te is! az uh képből én semmit nem látok a vakufény miatt sajnos... :oops: mostanában úgy veszem észre nem vagyok ebben jó... :oops: :oops: :oops:
ez tényleg nem túl komoly dolog, biztosan hamar megbékéltek anyukáddal. :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

ja, és kérdésedre válaszolva: a tesóm azt mondta (merthogy ő is ennél a nőnél szült), hogy ez a szülésznő a doki pénzének a felét szokta kapni... ez nálunk úgy jön ki, hogy ha ugye a vizitdíj 10Xesét vesszük a szüléspénznek, hogy a doki kapna 80-at, a szülésznő 40-et... ezt azért én kissé sokallom... :roll:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

Olvastam ,hogy többen kerestek overált a bébinek.Van egy jó oldal (ha valaki ismerné akkor bocs)főként németországból származó termékeket árusitanak amit kint már nem tudnak eladni.Nézzétek meg érdemes.

http://www.sanyibea.eoldal.hu/fotoalbum/baba-rucik

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Tencsi
én is örülök, hogy előkerültél. teljesen megértelek, én eggyel is alig bírom, nemhogy kettővel! :wink: a földön ülés nekem sem megy már nagyon... úgyhogy én labdán szoktam ülni, ha játszunk.

Fanni egyébként egész jól készülődik lelkiekben a szülésre, tesóra. tegnap egész de. szülőset játszottunk. hol én szültem, és ő látogatott meg, hol ő szült, és én látogattam meg őt, hol a babája (aki egyébként a gyereke) szült, és együtt látogattuk meg a babát. :lol: olyan édes. teljesen kidülleszti a hasát, és simogatja! már nagyon várja, hogy a tesómnál aludhasson, mikor megyek a kórházba szülni!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Szép Napot lányok!

Szuper jók a képek, győztem csodálni őket.

Adryn, mint mindig most is nagyon csini vagy!! Ügyesek vagytok, hogy ennyi mindent sikerült megvenni és az autó is bejött. Nagyon jó utat és vigyázzatok magatokra, várjuk a jelentkezésed!

Katka, iszonyúan sajnálom, hogy ennyire kemény éjszakád volt, mész ma végülis dokihoz? Képek egyszerűen szuperek, annyira szép lánykáid vannak és szerintem Dani is nagyon helyes kölök. Jópofa ez a kalandpark. Nálunk is van hasonló a mecsextrém, de persze még nem voltunk........

Köszönöm szépen mindenkinek, hogy ennyire visszavártatok.

Kukli, nagyon jó a kád (mi az Ikeában vettünk egyet és ahogy a gyerekeknél most is a vasalódeszkára fogjuk rakni. A gyerekeknél 3 hónapos korukig használtuk a kiskádat, utána nagykádba mentünk, mert úgy volt hogy megyünk babaúszásra és emiatt el kezdett kezdeni a nagyon és kicsit hidegebb vízhez szoktatást, de ez elmaradt, mert a Vikinek akkor műtötték az arcocskáját. A kiságy is édes, nálunk is meg van már Dávid birodalma, szépen kimosva és kivasalva minden. Tegnap sikerült venni még egy pár rugit, pólót, pulcsikát. Ma a vasalás a progim. Kórház zár, ne is mond én azt sem tudom, hogy mi lesz ha bejönnek meglátogatni, ők vagy én fogok jobban sírni ha elmennek. Bár a Viki az ő állítása szerint jön velem a kórházba és ott lesz végig mellettünk.

Bea, most is nagyon szépek rólad a képek, igazán csinos vagy te is. Sajnálom, hogy anyukáddal kicsit összezörrentetek, de remélem azóta már helyreállt a béke.

Csibb, annyira bírom mindig olvasni, hogy mennyi érdekes helyre és programra mész Fannival. Ügyesek vagytok. Kiváncsi vagyok, hogy majd Dáviddal mennyire jutok el több helyre mint anno a két gyerkőccel.

Én tegnap voltam vizsgálaton, szerencsére még teljesen zárt a méhszáj, a doki ahogy tapogatta a manót azt mondta, hogy szerinte nem lesz túl nagy baba, de persze még egy hónap alatt rengeteget nőhet. Kérdezte, hogy az ikrek mekkorák voltak és ő azt saccolta, hogy szerintem közel azonos súlyú lesz Dávid is max. 3 kg. No de ez csak úgy mellékesen mondta, a lényeg, hogy minden rendben legyen vele. 3 hét múlva kell újra mennem, akkor lesz uh, labor és vizsgálat is és utána a szülésig hetente. Hihetetlen, hogy már csak ennyi van vissza. Kérdeztem, hogy válasszak-e szülésznőt, szeret-e esetleg vkivel jobban együtt dolgozni, de azt mondta, hogy ő mindegyikkel szeret dologzni, emiatt ne válasszak. Úgyhogy most sem fogok.
Holnap megyek védőnőhöz, úgyhogy ezen a héten sem unatkozok.

Na mentem vasalni!

Kép
Kép
Kép
tencsi

sziasztok! tanulságként írom a következőket:
no nem a tapasztalt anyukáknak, hanem a mazsolább kismamiknak, mint én :)
Írtam, h leszállt a pocim, "szakavatott" nőismerősök csak mosolyogtak, hogy: ó, ez lényegtelen, valakinél végig lent van stb. Anyukám mondta, h mindenképp hívjam fel a dokit, és a férjem is. El is mentünk hétfőn, megnézte, azt mondta, hú, ez tényleg leszállt, kitapizta a pici fejét kívűlről a hasamon, azt mondta félig beilleszkedett, nem teljesen, de lent van. és mondta, h biztos volt görcs is, attól ment le.
Azóta minden éjjel van görcs, lájtos, nagyon enyhe mensiszerű. ja, és a doki kapásból írt fel antibiotikumos kezelést, megelőzésképp fetőzésekre. Azt mondta, nincs, de ha lenne, megindíthatná a szülést.
ja, és erős szorulásom volt, és valószinűleg ez inditotta be a mensi görcsöket és a pocileszállást. Szóval nagygon vigyázni kell.
Jelenleg mindenhol azt olvasom, h szülés előtt 1 hóval ereszkedik le a poci, az nekem csak a 34. hét.. szerintetek az már jó esély??
ja, és szigorúan el kellett kezdenem számolnom a mocorgásokat, a következőképp:Csokit enni, bal oldalamra fordulni és egy órán belül 10 mozgásnak meg kell lenni..
hétfőn 7 mozg volt, tegnap megvolt a 10.és nagyon fontos lenne a szivhangot szinte mindennap nézni, de nekünk egylőre nincs szivhanghallgatónk. A védőnő meg nálam még sose hallgatta!! pedig mennyire jó lenne mindennap átugrani, aztán megnézetni vele..de ez magyarország :evil:

összegezve a doki nagyon komolyan vette ezt a hasleszállást.nem érdemes néha a környezetünkben lévő nagyokosokra hallgatni.inkább hívjuk fel hülyeségért az orvost, minthogy baj legyen. ha ma nem elsz meg 10 moci, fel kell hívnom, és lehet holnap Uh.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

katka, naggyon szépek a lányaid!! :) Dani mellett Te állsz?
Ő is cuki
Csibb, aranyos lehet Fanni, ahogy kidülleszti a hasát!:) Ezeket az édes perceket várom én is ! :)
megnéztem azt a ruharendelős oldalt, amit belinkeltek ide nekünk, és túl olcsónak tűnik! vagy már én vagyok túl gyanakvó!! :? mindenki vigyázzon magára, vérzés, görcs minden esetén doki-doki és doki...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Pulcsi vigyázz magadra!!! nehogy baj legyen.. korai lenne még ez a szülésmegindítás :? :shock:
Én ma voltam védődőnél és most is mondta hogy ha megyek dokihoz mindenképp uh, mert ha nagyon le van maradva valószinű befektetnek hogy megnézzék hogy normális e a lepény működése, infúziós kezelés stb.... kicsit megijesztett. remélem nincs baj..hazafelé kicsit könnyeztem is..
Megjegyezte hogy nagyon fiatalok vagyunk a párommal de olyan furcsa volt az egész ahogy ma lent voltam.. Láttam rajta hogy a kutya sem tetszik neki megjegyezte hogy marad e ha jön a baba.. Szerintetek akkora baj?? hát nem mi vagyunk az egyetlenek ahol kutya is van. most mit kéne tennem a helyébe dobjam el magamtól? :? :? :( :( :( :(

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

á, ne aggódj a kutyus miatt. Hát nem együtt alszanak a babával :) külkönben ahol van háziálllat, kevésbé lesz asztmás, allergiás a gyerek, én ezt hallottam :)
majd vigyáztok!!
sajnos jól tudnak ijesztegetni, de inkább egy kis pluszvizsgálat, plsuzaggódás, mint baj. Aztán úgysem lesz semmi baj ! :)

pulcsi

Sziasztok,

Csibb: Igen, ez az a kalandpark. És tényleg azért jó, mert fogadják a kicsiket is. A legtöbb helyen csak felnőttek mehetnek kötélpályán. És ahogy a Fanni bukfencezik a labdával... ezt simén végignyomja.... ;)

Mecsextrém: Én már voltam benne. A gyerekeknek nincs kötélpálya, viszont van egy nagyon klasz játszótér (jó időre) és van benti játszóházuk is. Viszont bennem az maradt meg, hogy nagyon drága a gyerekeknek (összegre már nem emlékszem)

Bea: Nagyon csinos vagy! Úgy irigylem a karcsú csajokat.... :oops:

Pulcsi: A pocakleszállással az a gond, hogy a baba feje most már folyamatosan feszíti és lazítja a méhnyakat, ezért tényleg beindulhat a szülésed. És ugye biztos nem véletlenül csinálja ezt a baba, hanem valamiért elindult kifele. Ezért aggódik az orvos. Nagyon vigyázz magatokra, ebből hipp-hopp lehet befektetés... Pihenj sokat és számolj szorgalmasan. És okos vagy, hogy az orvoshoz forsultál. Ők a szakemberek nem mi.

És igen. Piros nadrág én vagyok.... 8)

Moncsi: Tényleg fiatal vagy, de hidd el a védőnénid csak irigykedik erre (én is :lol: ). Igen is szuper anyuka leszel és a kutyából sem lesz gond. Ennek a gyereknek ti vagytok a szülei és nem a védőnő. Semmi beleszólása a kutyába. Nyilván jelent annyi pluszt, hogyha majd mászni fog a baba, akkor gyakrabban kell felmosnod, na de ehhez nem kell 100 évesnek lenni, hogy tudjad....
Ha kicsi a baba, akkor tényleg előfrodulhat, hogy azért van, mert a lepény nem tudja ellátni a babát, de ezt általában az UH-n látják is a lepényeden (és neked nem mondtak ilyet). Szerintem 2 hét különbség miatt nem kell aggódni és bízzuk ezt a dolgot az orvosra. Rá hallgass és ne a védőnőre. Ő csak fontoskodni akar Neked, mert fiatal vagy és élvezi, hogy még 'szivathat' Téged.
Én nagyra becsüllek benneteket, hgy bevállaltátok a babát és nem elvetettétek, ahogy ezt a legtöbb fiatal pár tette volna.[/b]

Katka

katka22

Pappilonról van hír? :?

És Nemlajosról? Remélem nem szült meg a nagy költözésben.... :roll:

Katka

katka22

Moncsi tényleg ne figyelj oda a védőnőre, gondolom nagyon szívesen lenne a te helyedben. Kutyus pedig tényleg nem gond, ahogy Katka is írta, legfeljebb majd kicsit sűrűbben kell porszívózni és felmosni.

Moncsi vigyázz magadra és pihizz sokat, tényleg helyesen tetted, hogy az orvosodat kérdezted és nem a többiekre hallgattál.

Katka, én még nem voltam a Mecsextrémbe, így annyira nemtom hogy mi is van ott, de több ismerősőmnek bejött. Majd egyszer talán eljutunk oda is. Nagyon boldog névnapot kívánok a lánykádnak!!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!

Moncsi, ne foglalkozz a védőnőd megjegyzéseivel. Én mindig kiakadok azon, amikor valaki minden alap nélkül bírálgat másokat, ne vedd fel! Van egy csomó helyen kutya is a csecsemő mellett és nyilván figyelni kell majd rájuk (leginkább a kutyára az elején, aztán meg a gyerekre, h ne tegyen kárt a kutyában :) ), de ez azért működőképes. Az meg hogy fiatalok vagytok... :shock: 20-30 évvel ezelőtt szinte mindenki annyi idősen szült, mint amennyi most te vagy, és ez orvosi értelemben jóval ideálisabb kor, mint az enyém. Az, hogy egyre később szülnek a nők, nem biztos, h előremutató változás, szóval legyél büszke magadra, és ne foglalkozz más véleményével.
UH-t meg biztos fog a doki csinálni úgyis, és majd eldönti, hogy kell-e valami beavatkozás.

Pulcsi, te se izgulj nagyon! Azért egyelőre semmi baj nincs. Simán lehet, hogy 40. héten születik a baba, de ha kicsit előbb, az sem gond. Mondjuk ilyen mozgásszámlálást még nem hallottam. Mi van akkor, ha alszik a gyerek? vagy a csoki felébreszti? És a bal oldalas fekvés?

Tencsi, örülök, h veletek minden rendben van (méhszáj, babó).

Csibb, köszi a szülésznői tarifa infót, én a dokimnak sem szándékozom 80ezret adni (bár nálam is ennyi a magánrendelői tarifa 10szerese) - kb a felére gondoltam, szülésznőnek meg 20-25ezret max. Csak tényleg fogalmam sincs "szokásokról", áhhh, meg ezt az egész hálapénzes mizériát gyűlölöm. Nyilván ha 24 órán át kell velem folyamatosan foglalkoznia, az más eset, de Samu születéséből kiindulva remélhetőleg nem lesz ennyire hosszú a menet.
Gryllus Vilmos koncert nagyon jól hangzik, tudsz belinkelni róla esetleg infót, vagy mondani többet (mikor és hol lesz pontosan)?.

erpé

erpé: tényleg érdekes ez a csokis dolog, nekem van, h egész nap nem mozdul, de ettem 3 kocka mazsolás csokit, bal oldalra feküdtem, és szinte azonnal kezdi a mozgást.csak néha megállt 5-nél, utána sztem alszik, és ugye a 10nek meg kell lennie. De próbáljátok ki! :)
Köszi azért a tapaszatlat kismama tanácsokat, megnyugodtam picit:)

pulcsi

Köszi most kicsit jól esnek az ilyen szavak...Mostanában amúgy is érzékenyebb vagyok aztán lehet hogy kicsit "durvábban" fogtam fel a dolgokat mint kéne.. Egyre bizonytalanabb vagyok magammal kapcsolatban :( :( Pedig szeretem a gyerekeket és Líviát is nagyon várom.. Nemtudom mi lett velem ebbe a pár napba olyan más vagyok :?

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

én is sírok minden nap a héten :) A semmin:) Szerintem front is volt, meghát közeledik az idő! :)

pulcsi

Sziasztok!
Moncsi csatlakozom az előttem szólókhoz, ne foglakozz a védőnővel. Nekünk nincs itt kutya, a malacokat elajándékoztuk anno toxo megelőzésére, de ha lenne kutyu maradna. Még nem hallottam volna, hogy vki emiatt eldobta volna. Mindenki megoldja, kicsit több odafigyeléssel. Amúgy nem értem. 10-ből 8 védőnőről, csak rosszat hallani.
Bea nagyon csini vagy. Te is csak pocira híztál gondolom. Én már gurulok egy ideje (na ez azért nem könnyíti meg az átfordulást). Anyuddal rendeződtetek? Uh-t sajna én sem látom annyira. De már szép súlyban jártok.
Pulcsi pihizz amennyit csak tudsz, és sztem azért annyira ne ijedj meg. Minden rendben lesz. Oda kell figyelni, és kicsit visszavenni a tempóból gondolom.
Csibb ez a MOM-os program jól hangzik. Hánykor kezdődik? Lehet elcsalom egy bnőméket és megnézzük. Fanni nagyon cuki lehet. Biztos nagyon fogja kényeztetni öcsikét. Kicsit irigyellek, hogy már ennyire nagylány, és így lehet vele játszani. Nálunk a pocak továbbra is felfújásra van, mint a lufik. (igaz ma a kiságyhoz felállt a sámlijáról, és betakarta benne a plüss rongyit, és mondta, hogy alszik.Amúgy 36. héten van még vérvétel, meg uhu. Szval nemsoká taliztok megint.
Tencsi, 3 nap azt túl lesztek a kh-on. Én sok gyerkőt figyeltem anno mikor jöttek látogatni, és nem voltak nagy sírások, csodálkoztam is. Reméljük Viki is megérti majd. Aztán nagy meglepivel vár otthon. Lehet, elmaradtam, Viki arcát, miért műtötték?
Na menek olvasgatok egy kicsit, míg pihi van.
Kukli
kuklika
Budapest VIII. kerület

Moncsi, azt hiszem már írtunk a témáról korábban.
Nincs értelme a kutyát eltüntetni, mert a flórája (azaz minden bacija) ott marad a lakásban. Kivéve persze, ha a mindent fertőtlenítőszerrel átmosol. Szőnyegtől a plafonig, mindent. Ja és persze a ruháitokat, cipőiteket, magatokat :)

Nekünk csak félig bentlakásos a kutya, azaz kint van egész nap, de éjjelre bejön (ha hideg van és itthon vagyunk, akkor napközben is.
Csak a nagyimban merült fel, hogy a gyerek miatt nem jöhet be többet a kutya, anyósomban, aki orvos nem, sőt :)

Csatolok egy képet, hogyan vigyázta Puppi Levi álmát :)
Kép Gyerekek :)

Kép

Kép
gabka77

CSajok, ahogy közeledik a cél, egyre többeknél fordul elő vmi probléma.....Mindenki vigyázzon magára!!!!
Hangulatom nekem is sz@r mostanában, páromat néha kiakasztom, hülyeségeken veszekszek vele. Tuti a hormonok!!!! :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok,
Jöttem, eltűntem egy jó időre, de most újra itt vagyok. Remélem mostmár folyamatosan leszek is, hogy már nem járok dolgozni :)
Wicca: kerestem neked homeós bogyókat a visszérre:
- Zincum metallicum 9CH napi 2x5 bogyi (a comb belső felén, akár a nagyajkakig terjedő visszeres panaszoknál javasolható kiegészítve Hammamelisszel)
- Hammamelis 9CH napi 2x5 bogyi (feszülő, fájó visszerek, álláskor, járáskor fájdalmas láb.) Remélem használ :)

KépKép
edina6

Sziasztok én most jövök a dokitól!
A kórházba mentem, először elkezdtek velem veszekedni hogy ha szakember azt mondta hogy elszámolták akkor az úgy is van. Aztán.... amikor bebizonyítottam az igazamat rájöttek hogy lehet hogy gáz van egyből tudtak velem rendesen beszélni. Holnap uh, és ha nem hozta be a lemaradását bekell feküdnöm. A papíromra veszélyeztetett terhességet írtak , medencefekvés miatt (bár ezt nem nagyon értem).
Dysmaturitas miatt kell befeküdnöm ezt írták még a papírra persze még nem 100 % de két hét alatt nem hiszem hogy nagy esélyem van hogy behozta a két és fél hét lemaradását...
Mióta kijöttem a dokitól nem tudok megnyugodni. Néha abbahagyom a sírást aztán megint rámtör.. Elmegyek pihizni kicsit :( :( hátha eltudok aludni

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Jaj, szegény moncsi. Próbálj megnyugodni és arra koncentrálni, hogy minden rendben lesz!!! Amúgy ezeket a elszámolásokat nem nagyon értem. Már írtam, h nekem a saját dokim 1 nappal fiatalabbnak nézte a babát. Rá 5 napra a 4 D-n meg annak ellenére, hogy mindene nőtt, 9 nappal nézték kisebbnek. Szóval sztem ez nagyon függ, hogy ki, hogy nézi....pár milliméter is sokat számít, és milyen adatok vannak az uh gépen.
Szorítok nagyon, hogy holnap minden oké legyen!!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok,

Edina: köszi :)!!

Moncsi: utánanéztem amit írtál! húúúú hát bízzunk benne, hogy behozta a lemaradását! remélem semmi baj nem lesz!!!! nagyon nagyon drukkolok!!! de ha esetleg be kell feküdnöd, akkor gondolj arra, hogy a babádért teszed!!! nagy ölelés!!! Szorítunk!!!

Szép napot!
Vica
wicca

köszönöm.. én is remélem hogy nem lesz baj!!
Próbáltam utánanézni de nem találtam róla sokmindent... ha valaki esetleg többet tud erről akkor egy pár sornak örülnék...

nem nagyon tudok megnyugodni :( :( :( :( :(

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

én is csak ennyit találtam, de sztem a lényeg nagyjából le van írva:
https://www.drdiag.hu/kereso/diagnoszti ... d%E1sa-%0D

Szép napot!
Vica
wicca

Moncsi!

A dysmaturitas méhen belüli sorvadást jelent. Ez azt jelenti, hogy a baba minden testrésze egyformán nem fejlődik. Általában a lepény valamilyen rendellenessége okozza.

És a lényeg: biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmi gond. Nekem itt Debrecenben még mindig nem tudják eldönteni, hány hetes vagyok. A gondozáson mindig 2 héttel kisebb a baba, mint kellene. Szerintem meg a dokim szerint is még nem vagyok annyi idős, amennyinek gondolnak, ezért jön ki mindig kisebb érték.
Szóval ne izgulj, nem lesz semmi baj!!
Vendég

Moncsi, én ebből azt veszem ki, amit Wicca rakott linket, hogy a legrosszabb esetben is, mármint ha kevésbé fejlődne, kisebb is maradna a pici, nem gyógyíthatatlan, szóval kezelhető a dolog, biztosan épp ezért is van szükség kórházi ellátásra, mivel anya teljes ágynyugalmát írja, és odafigyelt táplálását. És sajnos valóban ott lehet ezt a legtöbb szakértelemmel lefolytatni, mindazonáltal nagyon sajnálom, hogy be kell feküdni, rossz érzés távol lenni otthonról, szeretteinktől, azt javaslom, először is próbálj megnyugodni, légy türelmes, és képzeld magad elé a kis manókát, akiért mindezt meg kell tenned! És csak arra koncentrálj, hogy rendben lesz minden.

Anyukámmal minden ok, köszi csajok. Az UH -ról, vaku fény mellett, fellett egy picivel, felfedezhető a kis arca, homloka, orra, meg a fél kis pofija, amit megmutatott. Viszont én is ki vagyok még ma is, ahova mentem ma ügyintézni, semmi nem sikerült, táppénzem még mindig nincs, egyre jobban kellene a pénz is már így két hónap után, már lassan a Januárit kellene kapni, és még a Decemberit se kaptam meg, viszont az Apeh-től jött egy jó kis levél, hogy a 2007-es Szja-m nem jó, menjek be egyeztetni, szerintetek? :twisted: :twisted:

+még tegnap éjjel rosszul is lettem, néha félelmetes a terhesség valóban, arra kelek, hogy lesápadtam, megy ki belőlem az erő, hideg a testem, reszketek, majdnem fél éjjelt fenn voltam, felpóckoltam a lábam, fej alól ki a párna, oldaltfekvés, pici az mozgott, ez az egy nyugtatott, és vártam, hogy múljon már el. Ma okés.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Először nekem is azt mondták hogy elszámolták. De ma mondtam nekik hogy akkor az AFP se lett volna ilyen jó ha két és fél héttel előbb nézik, és a 18 hetes uh-n pontosan 18 hetes adatok vannak.. és erre merült fel a gyanú, de még nem biztos hogy dysmaturitas... csak annyit irtak hogy veszélyeztetett terhesség és dysmaturitas esetén kórházi ellátás

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Még annyit szerettem volna írni Moncsi, hogy hátha csak elszámolás, és több vizsgálatot kapsz, ha befekszel, ami megnyugtatóbb, mint kétségek közt lenni, annyira fejlett már az orvostudomány, hogy szinte mindenen tudnak segíteni, viszont lehet csak a korát számolták el a picinek..Kitartást kívánok, drukkolok.

Bea, Maja

Kép
bea1978

És még ez nem is a diagnózis, csak azt vizgálják ki ha jól értem, hogy nem e az esetleg.

Bea, Maja

Kép
bea1978

holnap már többet fogok tudni :( csak addig amég nemtudom hogy most pontosan mi van, nehéz lesz megnyugodni. De remélem a legjobbakat és bízom benne hogy minden rendben a kislányommal.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

holnap fél 10 re van időpontom uh ra, aztán vissza a dokihoz aki eldönti hogy mi legyen..
most néztem hogy már a méhszájam is 2000... De azt hiszem egyik nap valaki írta hogy ez ilyenkor már nem gond..

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Valahogy próbáld meg átvészelni ezt az időszakot, biztosan minden rendben lesz, biztos nem könnyű, de hamarosan megoldódik, holnap már többet tudsz, addig meg próbálj megnyugodni, pihengess, zuhanyozz le, egy pohár meleg tea, és koncentrálj pozitív dolgokra.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Kutyiról akartam írni, hogy a gyerekek és az állatok közötti kapcsolat, jót is tesz majd a gyereknek, szerintem ha nem allergiás rá a pici, márpedig miért lenne az, ne foglalkozz ilyenekkel

Bea, Maja

Kép
bea1978

Egy percig sem gondolkoztam rajta hogy kirakom vagy elajándékozom, mert ő már családtag nálunk... Csak nem tetszettek a védőnő megjegyzései... Tudom hosszú a szőre mert skót juhász..de erre azért odatudunk figyelni.. mire Lívia két éves lesz imádni fogják egymást:)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Egy percem van csak: Moncsi, nekem egy bnőm szült babát, akire ezt mondták. Dávid kicsit kisebb (észre sem venni már - 9 hós) de minden rendben van vele. Odafigyeléssel semmi gond nem lesz. Ha be kell feküdni, nyugi, jó kezekben leszel. Nagyon szorítunk!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Moncsi: Nagyon sajnálom, hogy így rád ijesztettek. De ez az egész még nem biztos. Holnap alaposan kivizsgálnak és meglátod biztos, hogy jó a baba mérete. Neked lesz a legszebb kislányod!
Az egyik kollegámnak októberben mérték el, hogy a 36. héten csak 2500 a babája és nagy hűhót csaptak, befekvés meg minden. Közölték, hogy retardált a gyerek stb.... Apuka berágott és elvitte anyukát magán UH-ra, ahol kiderült, hogy a baba 3100 gramm és korának megfelelő. 4 hét múlva 3600 grammal megszületett a makk egészséges baba.... Szóval itt nagyon könnyá tévedni. Milimétereken rengeteg múlik.
Amivel a lepényedet munkára bírhatod az némi cukor. Egyél csokit és igyál valami cukros löttyöt (csak, ha nem vagy cukros) és figyeld meg a magzatmozgásokat (ahogy Pulcsinak megadták). Ha jó élénk a baba evés után 1 órával, akkor nincs semmi baj.
Fogd fel az egészet óvintézkedésnek a baba érdekében. Ő a legfontosabb. Ha már van híred, majd oszd meg velünk. Szorítunk ám érted!

Katka

katka22

Sziasztok,

A Maszkabálos koncert nekem is tetszik, lehet, hogy elmegyünk rá! :) Köszönöm a tippet!

Voltam orvosnál és nagyon megnyugodtam:
- a méhszájam hosszú és zárt
- fenyegető koraszülésnek nyoma sincs
- vérzés miatt nem kell aggódnom, amíg kevés (mint az elmúlt 2 hétben)
- Jóslófájások ezzel az erősségel nálam nem indítanak be semmit
- Peti befordult és fejjel lefelé van
:D :D :D

Viszont a méhnyak jó puha. Doki szerint, ha egyszer beindul a szülés, akkor gyors lesz.

Megkaptam a CTG időpontjaimat, meg az összes vizsgálatét, ami még hátravan....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katka22 2009.01.21 18:47-kor.

Katka

katka22

Bea: Szerintem tök jó az az UH kép. Maja igazi kis bombázó lesz. ;)
Viszont az nem jó hír, hogy ilyen rosszul voltál éjszaka. Szerintem ez nem szokásos tünet. Szerintem szóljál a dokidnak. :shock:

Katka

katka22

Ezek a mérési adatok szerintem is hagynak némi kívánnivalót maguk után. Mi tegnap voltunk UH-n és először megmérte dokim Somát, mondja: a méretek alapján 33 hetes (két héttel többnek tűnik, mint amennyi valójában).
Kérdi: - Hány hetes vagyok most?
mondom: - 31-et töltöttük.
erre ő: - Hát akkor mérjük le mégegyszer. Új adatok, 32 hetesnek felel meg, így már rendben.
Mi meg csak kapkodtuk a fejünket, hogy akkor most mi van. Aztán utána meg is dumáltuk, hogy azért ez érdekes...

KépKép
edina6

Bea: csini vagy nagyon :D!!! én is látom kicsiMaja arcát :)!!

Szép napot!
Vica
wicca

Moncsi: ezzel csak azt akarom mondani, hogy próbálj meg pozitívan hozzáállni addig főleg addig amig csak találgatások vannak. Lehet, hogy nincs is ok parára. Tudom, hogy könnyű ezt mondani, de tényleg próbáld meg, mert mindkettőtöknek ez lenne a jó :) Lehet ez csak vmi kis figyelmeztetés, hogy jobban vigyázz magatokra. Lényeg, hogy relax...

KépKép
edina6

Tencsi: Köszönöm Ágica köszöntőt. Nagyon kedves Tőled! De nem most tartjuk, hanem júniusban, mert így 3 hónap alatt, lemenne a karácsony, névnap, szülinap. Ezért átraktam a névnapot egy ritkább Ágnesre.... :)

Katka

katka22

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: