Ami engem illet.
Ma voltam AFP-n. Gondoltam, hogy végére járok a dolognak és szúrás közben megkérdem, hogy miért is kell ilyenkor éhgyomorra jönni. Mire a válasz: "Mindig éhgyomorra kell jönni. Kivétel a ...... ." Olyan halkan mondta, hogy nem értettem. Rákérdeztem mégegyszer. Eredmény ugyanaz. Több esélyem nem volt, mert addigra készen voltunk és be kellett küldenem a következőt...
Ezen kívűl megkaptam az időpontot a következő ultrahangra. Rákérdeztem a 4D-sre, de azt mondták, hogy azt inkább majd a harmadik szűrésnél javasolják és akkor meg lehet ejteni a kettőt egy kalap alatt. (Azt hiszem, hogy ez a 30. hétre esik. Kb. 20 perces DVD és 10-12.000.-Ft. körül van) Majd megbeszélem Apával és lehet, hogy úgy csináljuk majd mint múltkor is, hogy nem csak a Klinikára megyünk, hanem egy másik helyen, korábbi időpontban is csináltatunk egyet.
Továbbá összefutottam a gyógytornásznővel.
Kérdem, hogy ha szeretnék jönni csütörtökön, akkor kell-e valami cucc. Azt mondja, nem, de nem jövök, mert ha járnék tornára, akkor már most is ott maradnék. Mondván, 10:00-től van. A bökkenő csak az volt, hogy egyrészt nem úgy készültem, másrészt pedig még csak kilenc óra volt...
Alapból szimpatikus, csak annyira elkötelezettje a szakmájának, hogy majdnem haptákba vágtam magam, ahogy "leszúrt". Még jó, hogy nem kérdezte, hogy hány hetes vagyok, mert ha meghallotta volna, hogy már egy hónapja tornázhatnék, akkor lehet, hogy azonnal foglyul ejt, lekötöz és megtornáztat...
Ma még vissza kell mennem a házi orvosomhoz az EKG lelettel. Amikor a beutalót kértem azt mondta, hogy majd csak akkor vizsgál meg (belgyógyász), ha már meg volt.
Úgy tűnik, nem erőssége a kismamáira való odafigyelés, mert múltkor, amikor Manócskát vártam és mondtam, hogy mi a helyzet, akkor visszakérdezett, hogy jó, és akkor mit szeretnék, ő mit csináljon... Majdnem kimondtam hangosan, amit magamban gondoltam, hogy: gratulálj, b@szd meg, mit...!

Végül csak annyit mondtam, hogy a Doktor Úr tudja mit kell ilyenkor tenni... Nagy kegyesen beutalt az EKG-re és kész. Se nem rendelt vissza, se nem érdeklődött később, semmi.
Úgyhogy, most ehhez képest, egész jól állunk...
Holnap délelőtt a védőkislányt kell felkeresnem. Csütörtökön megyek a Klinikára kismamatornára (múltkor a telefonba azt mondta a gyógytornásznő, hogy sajnos kevesen vannak. Most ez vagy azt jelenti, hogy szerinte vannak kevesen, vagy azt, hogy ténylegesen. Utóbbi esetben erősen remélem, hogy nem én leszek az egyetlen madár majd...

). De péntekre is szerveztek nekem programot: amikor ma reggel megkaptam az AFP-s beutalót (korábban megírták előre, most nem. Miért...?

) az asszisztensnő konstalálta, hogy majdnem egy hónapja látott a dokim. Úgyhogy, ha ráérnék pénteken, sok szerettetel (és előre láthatólag több, hosszú ideig várakozó kismamával együtt) szívesen látnak. Ráérek, egy fene...
Amit viszont lehet, hogy nem fogok megúszni az a fogorvos. Eredetileg csak május vége-június eleje táján mentem volna vissza hozzá, de ma reggelre letörött egy kis darab a fogamból. És ha jól tévedek, akkor pont abból, amiből a múltkor is és amit végül gyökérkezelés után tömni kellett. Már alig van belőle valami, úgyhogy meg is mondta, hogy a legközelebb valami probléma lesz vele, akkor az már valószínűleg húzás lesz.
Ha nem kezd el fájni, akkor nem megyek vissza hozzá, csak amikor egyébként is mennék. Remélem, hogy csak ez a fogam adta be ennyire a kulcsot és nem általános kalcium hiányról van szó. Ahhoz képest, hogy szeretem és mindig is ittam a tejet naponta egy bögrével, már kábé egy hónapja gyakorlatilag nem is ittam. Nem kívánom.

Helyette egy kis joghurt és sajt szokott befigyelni, de az nem elég...