A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Tünemény!
Bocsi, de nekem kicsit furcsa amit írtál, hogy Csak valahogy feleslegesnek tartok berendezni egy fullextrás babaszobát, szinte csak a 'mutatás' kedvéért, mikor nem nagyon fogja a kiságyat használni. Nem a full extrás rész, hanem, hogy nem nagyon fogja használni?????

Jó, jó, hogy éjjel veletek alszik - ez döntés kérdése - de napközben egyfolytában a kezedben lesz??? Vagy hova teszed???

Bocsi, de ha a szülés kényelméért mindent megteszel, akkor a Babó kényelme (saját, normális, kényelmes, egészséges ágyikó) sem elhanyagolandó, nem?
Ez csak az én véleményem!Tényleg ne haragudj, csak nem értem... :oops:

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!

Hajfestés:Szabad,csak arra kell vigyázni,hogy ne egy pici zárt térben történjen a dolog,mert ami veszélyes lehet az babóra az a belélegzett ammónia,bár az is inkább az elsö 16 hétben,utána egyre kevésbé,börön keresztül meg elvileg nem szivódik fel akkora mennyiség hogy bajt okozzon.Ami problémásabb az a fekete szin,abban van egy olyan vegyület aminek sose tudtam megjegyezni a nevét,de erös allergizáló hatású,könnyebben is szivódik fel.
Remélem kicsit tudtam segiteni.

Gesztenyének még annyit,hogy a babával együtt aludni egy olyan varázslatos dolog,hogy az ember el sem hiszi,amig nem tapasztalja.Hallod a szuszogását,érzed az illatát,és minden moccanását érzékeled.Náluink Botond nem volt tudatosan a nagy ágyban altatva,de sokszor elöfordult,hogy az éjszakai szopiba mindketten belealudtunk,és sose fordult elö,hogy bármelyikünk megnyomta volna,söt apa fel se ébredt sokszor,mégis az ágy szélére csuszott.Tudat alatt ösztönböl figyelsz a picire,nem tudsz olyan fáradt lenni,hogy ez a része az agyadnak kikapcsoljon.Legalábbis nálunk ez tökéletesen müködött!
Bár kiságy mindenféleképpen kell,föleg,amikor már mocorgós ,fordulós,és nem tud az ember ott lenni mellette minden alvásnál,föleg napközben.

Sziszike,kiváncsian várjuk az eredményeket!

Tünemény,én erröl a sikositórol még nem is hallottam,de bennem az egyik legmélyebb emlék amit sosem fogok elfelejteni,ahogy Botond kicsusszan belölem.Nekem bitos nem jutna eszembe,hogy oda még sikositó kellene.Talán tudatlan vagyok,talán szertencsém volt Botinál,mert nem volt egy nehéz szülésem,de én annyi pénzt nem adnék azért amit egyébként a természetnek kell megoldania,és a legtöbb esetben meg is old.De ez az én véleményem. :lol:
gizu

Bogi! A János kórházban én csak az angelcare-es tanfolyamról tudok. Ha megnézed az angelcare honlapját, akkor ott írják és fel kell iratkozni a tanfolyamra. Azt írják, hogy ingyenes.

Most már utoljára írok a légzésfigyelőről. :D Csak annyit akartam mondani, hogy most már teljesen döntésképtelen lettem! :D Dobjak fel egy pénzérmét? :? Először akartam, aztán meggyőztek, hogy nem kell, aztán most megint úgy érzem, hogy kellene... a fene se tudja.

Most a szoba miatt is aggódom. Nálunk külön szobában lesz a baba, de annyian mondták, hogy jobb ha velünk van, hogy most már azt se tudom mit csináljak...

Viszont! Megyünk ma dálután a kiságyért! Az utolsó darabot lefoglaltam telefonon. Azt mondták, hogy teljesen be vannak havazva, a szállító nem győzi, mert mindenki most januárban veszi meg az ágyat. Ma hoztak egy szállítmányt és mind előrendelésre jött. Volt egy darab pluszban, azt sikerült elcsípnem. :D

Judy

Kép
judy_76

Gabka, azt hiszem én még 8 körül megittam a szokásos tejcimet, de sztem ennél később már semmiképpen sem kéne enned ill. vizen kívül mást inni. Gondolom ártani nem árta, ha esetleg haamrabb abbahagyod az evést. Drukk holnapra!

Együttalvás: sztem nyugodtan lehet együtt aludni a babával, már ha vki ezt szeretné. Szopi szempontjából is biztos kényelmes, és tuti nem fekszik rá egy szülő a gyerekére. Vmi 8. érzék féle.
Mi nem aludtunk együtt, nem is éreztem szükségét, a közelünkben volt a kiságya, nekünk ez vált be.

Festés: én melíroztatni szoktam, de terhesség és szoptatás alatt egyiket sem csinálom. A melír biztos nem gáz pedig, mert nem is ér a fejbőrhöz. A festés már neccesebb, de azt hallottam, h ha jól szellőzik a hely, ahol csinálják, akkor az sem vészes. Fejbőrön kevés jut át.
Én úgy vagyok amúgy ezekkel, h ha nem csinálom, akkor a legbiztosabb, h nem okozok semmi kárt.

Sziszike, drukk a vizsgálatokhoz!

Borotválás: nálunk a férjem csinálja, ha már nem bírom. Nem tökéletes, de jobban érzem magamat. Meg persze ő is... :oops: :lol:

Ettike, 10 kiló egy hónap alatt?? :shock: Sztem rossz valamelyik mérleg, ez soknak hangzik!
Amilyen dinka vagyok még elfelejtem, szóval Boldog szülinapot Patriknak előre is!!!!
Kép

Aranyosak vagytok, én nem síelek természetesen. Majd jövőre! :wink:
De a jó levegő meg a környezetváltozás biztos jól fog esni.
Úgy tervezzük, h február végén még elmegyünk belföldön egy wellness hétvégére is 3asban, h Emma kapjon még egy élményt, amíg egyke! Sztetek hülyeség?

Jaj, írtatok a max. gyedről. 80egynéhányezret lehet kézbe megkapni.

Zsu
svs

Sziszike!

Szerintem ezek jó babaméretek.
Szerintem nagyon ritka, hogy egy babának minden mérete pontosan megeggyezzen. Hiszen a születésükkor is teljesen különböző a nagyságuk, mégis szinte mindegyik normálisnak számít.
Vannak hosszabb és rövidebb lábú, nagyobb és kisebb fejű babák. A felnőttek sem egyformák.

És nem számoltátok el a korát, azt legkésőbb a 12 hetes UH alapján szokták megváltoztatni, éppen azért mert később már óriási eltérések lehetnek.

Marci is nagy, még nagyobb is, mint a Ti babócátok. :D

És az eredmények nagy része jó, így nem lehet óriási gond.

A bútor pedig jó, hogy az RS-ben van raktáron. Általában mindenhol megrendelésre szállítják.
Vendég

Amíg fogalmaztam, jól elszaladtatok mellettem!
Sziszike, az nagyon jó hír, h a baba jól van, a sok víz okát meg talán kideríti a vérvétel.
A méretekkel meg ne törődj, a súllyal pl. nagyon mellé tudnak lőni. Egy ismerősöm babáját 3kilóra saccolták a programcsaszi napján és 2,35 lett a kislány!

Gratulálok a bababútorokhoz, ügyesek vagytok!!!

Küldjetek már el, pakolnom kéne!!!!!!! :roll:

Zsu
svs

Cat, Zsu!

Asszem igazatok van :-) Most néztem meg Koli 30 hetesen 1550 gramm volt. akkor azt mondták óriási baba lesz. erre megszületett 3130-al :-) Meg igazából mindegy a súlya csak legyen egézséges.

puszi

Kép

Kép
sziszike22

Kép

Ezek tegnap este készültek!

Kép

Kép

Kép
gabka7926

Judy!
Én azt javaslom, hogy ülj le, kapcsolj ki minden tanácsot és véleményt, és hallgass a megérzéseidre! Biztos rá fogsz jönni, hogy Nektek mi lenne a legkényelmesebb.

Azzal nem ártasz,ha saját kis kuckót rendeztek be a Babónak. Meglátjátok majd, hogy esténként melyikőtöknek mi az igénye. Ha szükségetek van egymásra, akkor legfeljebb átviszitek magatokhoz aludni/ vagy a kiságyat. :D

Kép
Kép
tisa

sziasztok.

sziszike:

annó 27 hetesen Patrikot is 1370grammra saccolták 4D-n.nem sok az.de ezekben a kalkulátorokban nem szabad bízni.jó pofa dolog beírni az adatokat és nagyokat nézni hogy mindegyik mást ír de nem szabad komolyan venni őket.

szerintetek az sok ha ebédre megettem 2 palót,délelőtt meg egy zacsi nápolyit?szerintem nem .

Kép
Kép
ettike

Együttalvás: mint ahogy mindennek, ennek is rengeteg előnye és hátránya is lehet. Szerintem, ez elsősorban babafüggő. Az én környezetemben hallottam egy-két negatív példát (ráfekvés, függőség a szülői ágyhoz), de nyilván ez is mindenkinél másképp működik.
Úgy gondolom, hogy ez majd úgy is akkor dől el, amikor már ott tartunk.

Tünemény!
A kiságyra viszont szerintem mindenképp szükségetek lesz, még ha csak egy egyszerűbb verzióra is.

Zsu!
Jó kikapcsolódást!

Gabka!
Nagyon jól áll neked a babakocsi! 8)

Indulok a fogorvoshoz.

Kép
gesztenye74

No megjöttem az ebédről, és Ettike most nekem is kellett tejbegríz! :D kókuszkocka nem volt, igy maradt ez! :lol:

Sziszike drukk holnapra, meg az eredményhez is! Örülök, hogy azért normális a dokid, és tényleg rendesen megvizsgált téged és a babát is!

Zsu érezzétek nagyon jól magatokat! melyik nap fogtok utazni? majd iszod a jó sok forró csokit a friss levegőn! És szerintem a wellness is jó ötlet! Igy még utoljára 3-asban 'nyaralhattok', Emmának is jó élmény lesz, meg neked is jól jön majd egy kis kényeztető hétvége!

Hűű ezzel a babaszoba leirásommal gondoltam hogy nem túl jól fogalmaztam! Szóval lesz, meg minden, és persze, ha ott szeret majd aludni, akkor az is tökéletes, és egyébként mi is kókuszmatracot veszünk mindenképp, csak úgy értettem, hogy akkor nem veszem meg a pelenkázóval egyben levő átalakitható kiságyat 42ezerért, hanem elég lesz egy sima kiságy, plusz komód pelenkázóval. csak néha nem tudom leirni jól ami a fejemben már megvan :roll: :lol:

apa mondta hogy a hétvégén beszélt a haverral aki ugye tartozik nekünk a hitellel, és úgy néz ki, hogy egy 100ast utalna nekünk a héten vagy jövö héten! igy megvennénk a kiságyat meg kádat meg ilyesmiket. szóval nem azt akartam irni, hogy nem használja majd a babaszobát, hanem hogy a kiságyat nem hiszem hogy a legdrágábbat vennénk meg, csak egy sima egyszerűt.

mennem kell, mert iratokat kérnek tőlem és most azokat kell kutatnom.

Kép
tünemény

Sziasztok!

Képzeljétek összeírtam egy saját listát, ami kellhet a kórházba nekem a babának és ami kellhet a babának itthon nekem, neki, konyhába… Szóval haladok valamit. Már csak át kéne néznem mi is van itthon. :lol: (már ez is nagy szám, hogy összeírtam)

Kocska: nem semmi story ez az ajándékkosárral. Meg is érdemli a doki. He-he.

Gabka: én nem használtam pólyát. Szerintem felesleges, bár ezt neked kell tudnod, hogy kell-e. A táppénzes dologgal nem vagyok 100%-ig tiszta, így nem is írok rá semmit. :)
Én végig festettem a hajam a terhesség alatt. Kendénél és most is.

Zsu: de jó, hogy befordult Barnus. Hát enyém kisöcsi még nem. :( Pedig Kende ennyi idősen már befordult és úgy is maradt. Nagyon remélem öcsike is befordul, mert nem akarok császárt! Holnapra jó utat! Vigyázzatok magatokra!

Gesztenye: ugye nem lettél beteg?

Ettike: Jajj idegbecsípődés?? Az nagyon rossz. Ma hogy vagy? Boldog szülinapot holnapra Patriknak! Szerintem valami nem stimmel a mérlegeddel. Azért a 10 kg-t észrevetted volna 1 hónap alatt.

Sziszike: szorítok nektek!!!! A barátnőmnek volt sok magzatvize a 6. hónapban és őt befektették a kh-ba és kapott egy csomó infúziót, hogy bent maradjon a baba. És a 8,5 hónapig bent is maradt a babó. Tuti lesz megoldás nektek is hogy a babó még egy 10 hétig bent legyen!

Tünemény: megnéztem ezt a síkosítót. Kicsit szkeptikus vagyok vele.

Együttalvás: nekem első perctől külön volt Kende. Mikor sírt átmentem, átvittem magamhoz, megetettem és visszavittem a helyre. A hajnal 5 órás etetés apáé volt. A napközben lefejt tejcsit kapta üvegből, mert nekem hajnalra már nem volt tejem. És nagyon fárasztó volt, hogy 3-4 órákat aludtunk egyhuzamban. Szóval nem szokott be a nagyágyba. Aztán mikor már nem volt tejem (kb.8-hónapos korától) és éjjel már csak egyszer kelt fel tápit/tejet inni, és utána már nem akart visszaaludni csak mellettünk, na ekkor szokott be a nagyágyba. Innentől kezdve nem tudjuk kilapátolni őt és minden éjjel népvándorlás megy nálunk.
A kicsi meg most a Kendével lesz együtt egyből, bár ő átjön éjjel hozzánk. :lol: Meg megpróbálom majd a kicsit nem a nagyágyba szoktatni, mert bőven elég ha Kende betelepszik. Ha nagyobb lesz úgyis ő is odafog kutyorogni. :lol: Na meg azért sem akarom ilyen picinek a nagyágyba, mert ugyan én nem feküdnék rá, de Kende éjjel tuti elkaszálná.

Kép Kép
kisvirág_30

Kisvirág!

Én azzal még nem is foglalkoztam, hogy nekem mi kellene a kórházba. Pedig vannak hiányosságok.

Beni, annak ellenére, hogy majdnem 11 hónapos koráig velünk aludt, azóta nem szokott. Illetve talán 4-5-ször fordult elő a közel két év alatt, és akkor is valahol máshol voltunk, nem itthon.
Akkoriban egy hét alat megszokta, hogy a saját ágyában alszik, és azóta itthon csak ott hajlandó. Hozzánk csak reggel jön át, hogy közölje világos van, nappal van és ő felkelt.
Ha elutazunlk, akkor pedig még mindig a hordozható kiságyában alszik, annak ellenére, hogy már régóta rendes ágya van itthon.

Szóval azt hiszem Ő egy nagyon jó gyerek, és szerencsések vagyunk vele.
Vendég

Zsu!
Szerintem nem gáz a Wellnes-hétvége.
Mi is tervezzük, hogy februárban még elmegyünk egy hosszabb hétvégére, hogy úgymond utoljára még kettesben legyünk. :lol: Szeretnénk feltöltődni, egymásra hangolódni, hogy aztán újult erővel várjuk Léna megérkezését és a húzós hónapokban legyen mire visszaemlékezni erőgyűjtés végett. :lol:

Kép
Kép
tisa

Lányok!?
Volt valakinek köldökpiercingje a baba érkezése előtt???

Képzeljétek már néhány napja fáj a köldököm.... de nem is a köldököm hanem a piercing helye... mint mikor annakidején begyulladt a piercinggel.... de hát már több 20 hete nincs benne semmi.... nem tudom mit gondoljak.... Azt mondják az pár nap alatt beforr, mondjuk a helye látszik... de...
Gondoltam befújom oxycort-tal (az elején anno mikor gyulladgatott azzal kellett).... de most hoyg már csak a luk helye látszódik... hoyg megy bele ha kezdődő gyulladás....
Nem tudom....
Van valakinek hasonló tapasztalata?
Bocs de em tudok senkit akinke volt piercingje a baba előtt!

Köszi
És bocs hoyg iylennel is titeket traktállak!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Csajok!
Már akartam kérdezni, hogy valakit érdekel-e a köv. termék.
Az egyik ismerősömé volt, neki már nem kell, odadná ingyen akinek szüksége van rá.

Philips AVENT Bimbókiemelő Isis-1393
Anyaga: szilikon és műanyag
Tartalma: 2 db puha szilikon párna, 2 db tejgyűjtő kagyló, 2 db bimbóvédő kagyló.

Kép

Teljesen jó állapotban van, eredeti dobozban. :D

Kép
Kép
tisa

Nekem Beni előtt volt köldökpiercingem. (Utána már nem volt olyan állapotban a hasam,hogy visszatetessem.)

De én nem éreztem fájdalmat és gyulladást.

Oxicort helyett pedig inkább kamillás borogatást javasolnék. Vagy próbáld meg megnyomni, mintha valami pattanás lenne, hogy van-e benne váladék. Az is segíthet.
Vendég

Sziasztok!

Gabka aranyos nagyon a kép,amit feltettél,jó kis bóóódogsáos kép :D Meg jól bevásároltatok, szép a babakocsi.
Apának meg tegyetek valamit az orrára,hogy Te is tudjál aludni. mostanában szoktak reklámozni is ilyen dolgokat,nem tudom mennyire hatásos.

Bogi ha nem bírod az ülést a Tescoba jó olcsón (2000 Ft körül) lehet kapni labdát,ami az a jóóó nagy és azon lehet ücsörögni,meg mozogni (már amennyire a munkád engedi). Én pl olyat fogok beszerezni,mert én sztem maradok a 38. hétig,ha az orvos,vagy a baba,vagy a testem másképp nem rendeli.

Sziszike nagy kitartást Neked! Remélem nem lesz semmi gond. Ahogy írtad,h az orvos azt mondta,h sok a víz az eléggé megrémisztett. Bár az jó,ha szépen fejlődik közben. Írni akartam,h szép az összes bútor (nem látom sehol,h végül melyik lesz az igazi :oops: ). Nekem a 2. tetszett nagyon.

Tisa neked aztán nem semmi a férjed :D Az enyém nagyon lelkes tud lenni,de a tésztaszűrést is nehezen hagyom Rá. De zöldségpucolásba már profi :D Jó,h ti be tudtok ruházni őssejtre :)

Tasin nekem már nehéz a zokni felhúzása :D :D :D Ha fel vagyok öltözve kabátba,akkor már Dani köti a cipőfűzőmet.
Hétvégén voltam kozmetikusnál (aki a szomszédba van szerencsére) és nagyon hálás voltam Neki,h egy fél óra epillálástól szabadított meg 5 perc gyanta által :)
Most ennyi...folytatom,csak már szólt a főnököm,h sokat kések :oops:

dharma

Csajok!
Elfelejtettem mondani, hogy ma vettem Kismama magazint de a különszámot és sz egész a terhességről szól.Szerintem nagyon frankó cikkek vannak benne mindenről.Az ára egy kicsit sok szerintem 750 ft.
Én szerintem érdemes megvenni.

Kép

Kép
gabka7926

Cat: tényleg szerencsétek van Benivel, hogy nem nagyágy függő!

Bogi: nekem volt piercingem. A belövés után sokáig fájt, meg érzékeny volt. Terhesség alatt mikor kivettem sosem fájt. Szépen összeforrt a lyuk és ennyi. Igaz nagyon sokára forrt be, de nem fájt. Szóval nem tudom mi lehet nálad. Max arra tudok gondolni, hogy ugye már lassacskán kezd kifordulni a köldököd és mivel az egy összeforrt nem rugalmas rész így húzódhat és ezért fájhat. De lehet hülyeséget írtam most.

Kép Kép
kisvirág_30

Bogi nekem is volt piercingem, de ki kellett vennem kb másfél évvel ezelőtt operáció miatt, utána meg nem tudtam visszatenni. szóval nekem is beforrt, és ahogy irtad, húzódik, meg néha fájdogál. nekem a lyuk megvan, de gondolom belülről már beforrt. nem tettem rá semmit, de amúgy is kenegetem minden nap magam az olajjal, úgyhogy én is arra tippeltem, hogy már kezd a köldököm kifele jönni, és ezért húzódhat.

bakancsfelhúzás: hogy én mit szendvedtem a vonaton tegnap, mert persze lehúztam a bakancsot mikor felszálltam, és bizony jó kis lihegésbe telt mire bekötöztem magamnak kőbánya után (gondoltam, mire a nyugatiba érünk, végzek is vele :lol: ) de ezt nálunk is apa szokta csinálni.

múltkor elmentünk a morrisonsba még a 21órai füst előtt, alkoholmentes koktélt ittam, apa meg besörözött, és gondoltam táncolhatunk még egyet apával, de a végén már jött a tömeg, és füst is volt, és a zene is felerősödött, szegény Luca meg rugdosott rendesen, igy mentünk is, és apa mondta hogy majd elvisz egy olyan helyre ahol tényleg tudunk majd táncolni egy kicsit. én meg rájöttem, hogy most már ezeket a bulis helyeket is kihagyjuk!

na egyedül maradtam a főnökkel az irodában, úgyhogy húzok én is, azt hiszi biztos hogy túlórázok :D

Kép
tünemény

Tünemény:én 2szer mentem el buliba de nem esett jól, mert sokan voltak, füst, zaj meg a sok részeg igencsak kellemetlen volt.

Nekem a köldökömben nem volt piercing csak a nyelvemben az orromban és a szemöldökömnél de ahogy ment az idő ráuntam és kivettem őket.

Kép

Kép
gabka7926

Kép

Jó estét!

Megjöttem a fogászatról. Eltávolították a fogköveimet, úgy hogy most szépek a fogaim. Még egy fotót is megérdemlek ma este. Ekkora most a pocakom, a fekete slankítja Lucát. 8)

Kép
gesztenye74

Gesztenye: bátor voltál, hogy elmentél fogorvoshoz amíg bent van a baba én szerintem tuti nem megyek.
A képről meg az jut eszembe, hogy Lucának frankó helye van odabent mert van bőven hely.
Remélem érthető amit írtam! :D :D

Kép

Kép
gabka7926

Kisvirág!
Szerencsére, úgy néz ki, hogy megúsztam, és egészséges maradtam. Mai vacsira is eszem egy kis hagymát, csak hogy biztosra menjek. 8)

Köldökpiercing-témában nem tudok segíteni. Sajnos, soha nem volt szép feszes hasam, így ez kimaradt az életemből. :oops:

Tünemény!
Én sem kívánom egyáltalán a bulikat. A füsttől, az alkoholszagtól és a zajtól is teljesen kivagyok.

Képzeljétek! Míg a fogorvos a fogkővel küzdött, Luca folyamatosan rugdalozott. Szerintem, nem tudta mire vélni, hogy mi ez a nagy zaj, és így próbált meg tiltakozni ellene.

Kép
gesztenye74

Gabka!
Úgy érted, nagy a hasam??? :lol:

Csak, hogy fokozzam, még jövő héten is megyek fogászatra, akkor egy szűrésre. Állítólag egy ilyet is kell a kismama könyvben igazolni.

Kép
gesztenye74

Ma hozott nekem a Drága Férjem képviselőfánkot. Isteni finom volt!
Óriási méretű volt, tetején dobostorta máz madula darabkákkal megszórva! Mmmmmmmm... :lol:

Kép
Kép
tisa

Gesztenye! Csinos vagy! Bár a káró minták már kicsit elvesztették a formájukat! :lol: :lol:
Nekem is van kárómintás pulcsim, és a családom azon rötyög, hogy már teljesen más geometriai formákra hasonlítanak. :oops: :lol: :lol: :lol:

Senkit nem érdekel az az AVENTES vmi, ami ingyéééé van???

Kép
Kép
tisa

Jaj, én már holnap megyek a 3. genetikai ultrahangra a Máv-ba! Hogy szalad az idő! :shock: Hihetetlen :roll: !

Kép
Kép
tisa

gesztenye:az én hasamnál szerintem nagyobb a tied de csak egy hét van köztünk.

tisa:engem akkor érdekel a bimbó kiemelő bár szerintem mikor bedurran a bimbóm elégé kivan szóval nem befelé fordul.Az sem tudom, hogy az pontosan milyen.

Kép

Kép
gabka7926

Tisa! Kell menni egy 3. genetikai uh-ra? Én a múlt héten voltam dokinál, akkor voltam 29 hetes, és legközelebb csak egy hónap múlva találkozunk. Azt mondta, hogy addig nincs más vizsgálat. :shock:
Elfelejtette volna?

Sikerült ma megvennünk a kiságyat és a kókuszmatracot. De még jó soká lesz összerakva. :(

Kép

Judy

Kép
judy_76

Én majd csütörtökön megyek uh-ra meg védőnénihez aki megígérte, hogy szívhangot hallgatunk mert most van zseléje.

Kép

Kép
gabka7926

Judy!
Az én dokim megírta a beutalót, és az ő terhesgondozási protokollja szerint a 30. héten esedékes. De más internetes honlapon is láttam már...
Csak azt tudom javasolni,hogy kérdezd meg a dokidat.

Hova tűnt Mindeki???

Kikocska, Annaszuszi, Kocska, Padri, Tici és a Többiek!!!! Hol vagytok???

Kép
Kép
tisa

nem bírom már most nagyon éhes vagyok és szédülök azt hiszem eszek egy joghurtot.!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :cry: :cry: :cry:
Már most szédülök!!!

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok,

kicsit már megint lemaradtam az olvasással :oops:

Tünemény szerintem érthetően fogalmaztál a kisággyal kapcsolatban, nekünk egy kombi kiságyunk van a www.babaholmiolcson.hu vettük, ott kapni olcsóbbakat is. Péterke szinte soha nem aludt benne, rácsfóbiás szerintem. :roll: Most tesóra vár az ágyikó:-) ha öcsi sem fog benne aludni, akkor majd szétszedem Péterkének ifjúsági ágynak. Szerintem ezeket jobban megéri megenni, mert 6 éves koráig is használható, mig a kiságyat és a pelenkázót majd 2-3 éves kora után a padlásra cipeled.

Légzésfigyelő szerintem jó ha van, de nem feltétlenül szükséges.

Nagy ágyban alvás: mi mindent megtettünk, hogy ne aludjon ott, mégis ott kötött ki, szerintem ez gyerekfüggő dolog.

3.UH 30-32 hét között kell hogy legyen

Pocis képeken csajok nagyon csinosak vagytok!!!!

Fogorvos: már nagyon tervezem, hogy majd szülés után elmegyek, mert már muszáj lesz:-(

Sikositó??? soha nem hallottam még eddig róla:oops:

Pólya: nem maradt meg benne Péterke, most meg sem próbálom szerintem

Heni
KépKép
heni81

Na, csajszik, vigyázzatok magatokra meg a bébikre!
Ha hazajöttünk jelentkezem!

Pusz

Zsu
svs

Zsu: jó szórakozást!!!!!!

Kép

Kép
gabka7926

Bogi,nekem sosem volt a köldökömben semmi,de annak ellenére nagyon fáj.Botival az utolsó hetekben kezdte,most már vagy két hónapja szenvedek vele.Dokim meg is vigasztalt,hogy jó kis köldöksérvnek néz ki,gyenge a szövet,de ha mázlim van szülés után nyoma sem lesz :? Nem lehet,hogy neked is vmi ilyesmi,csak a lyuk helye extrán érzékenyebb?
gizu

Zsu!

Jó utat, vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
gaba_30

Zsu!
Nagyon jó szórakozást nektek!Nagyon jó lesz Nektek,hegyek,hó....hmmm....jó utat!!!!!!!!! :D
gizu

Sziasztok!
csak bejelentkezem, látom volt termelés :) visszaolvasni nem sikerült. Egészségügyi helyzet van megint, én hajszállal úsztam meg a kórházat, megint fosós-hányós tegnap hajnal óta, ha nincs itthon a két gyerek bemegyek tutira, de így inkább az ügyeletet hívtam, kaptam szurit, és egy óra haladékot, én meghosszabbítottam kicsit, amit jól tettem, mert pont elég volt, és most már inni tudok legalább. a kajától meg a vízen kívül mástól még mindig hányingerem van, de legalább nem hányok.
Aztán nándi meg belázasodott, 39.5, tegnap este óta nyomja, és ma délután az egész gyerek elkékült, ügyelet, persze semmt nem találtak, megint vérvétel, de legalább nem fogták bent. szóval ez a helyzet, remélem hamar kimászunk belőle. Majd igyekszem visszaolvasni, meg összekapni magunkat, és majd jövök. Remélem nincs senkivel semmi gond, végigpörgetni sincs,megyek feküdni, úgy jobb.

kikocska

KIkocska:jobbulást kívánok neked és Nándinak is!Jó sokat kell ilyenkor pihenni ami 2 gyerek mellett gondolom álom!

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!
Egy másik fórumról kukkolok át, Kocska mondta ott, hogy ezen a fórumon babakocsi témából nagyon képzett kismamik és anyukák vannak.
Segítséget szeretnék kérni, mert teljesen nem tudom, hogy milyen kocsit vegyek.....

szeretnék vele sétálgatni, kocsiba is be akarjuk tenni, mert ha anyáékhoz megyünk, akkor oda is viszem majd, első emeletre kell felvinni, mert ott lakunk, nincsenek annyira sz. r járdák a környékünkön, milyen adat kell még?sztem ennyi egyelőre elég.

kérdéseim: bolygókerék elől, amit lehet ugye fékezni vagy az nagy gond, ha fix a kerék? melyik jobb? nem tudom, még sose közlekedtem babakocsival. . . .

gondolom számít a súlya, mert nekem kell felcipelni az emeletre, ha esetleg nem tudom feltolni meg letolni, bár azt mondják, hogy a nagykerekű kocsikat jól lehet lépcsőn tolni.......passz, ebben sincs tapasztalatom.

néztünk olyat, ahol a váz van meg és arra lehet csatolni egyszer mózest, egyszer a hordozót is meg egyszer a sportrészt is, asszem vmilyen Pierre C. kocsi, néztünk Bergont, mert nagyon tetszik, hordozó ahhoz nincs, de a kocsi tetszik, kicsit nehéz nekem, vagy nem az????

meg néztünk piccolinot is, erről nem sok véleményt láttam eddig, egy baja van kettő: nehéz és fix kerekei vannak, vagy ez nem baj??? nem tudok dönteni, mert azt se tudom mi alapján kéne döntenem. . . .

aki tud, kérem segítsen, hogy mi alapján vett babakocsit, meg hogy milyen típusokat vettetek, aki eddig még nem írta, mert én teljesen tanácstalan vagyok. . .

nekem tuti szatyorba kell vinni a gyereket ha így folytatom. . . . :D

előre is köszi annak, aki segít:):):):):)
culko

Ettike vigyázz,mert a multkor is toxémiás voltál nem?Az meg így kezdődik.Vérnyomásod?

Nem tudom mi volt az este és már ma is kétszer. Mindig a jobb oldalon nyomja ki magát, és most pisilés után éjszak, meg nap közben is jobb oldalt lent olyat éreztem, mintha becsípődött volna valami és semerre se bírtam megmozdulni, este vissza feküdni sem bírtam, mert nem tudtam kiegyenesedni. És ma ebédnél ismét, akkor meg a tányérhoz nem tudtam előre hajulni. Kicsit félelmetes volt. Valakinek valami hasonló?

Gabka elég időben nekiláttál az őszülésnek egyébként a párom húga is őszül már évek óta és most 24 éves.
De annyira félelmetes az én lenövésem is, pedig már rakattam bele melírt is. De az éltet még legalább most nőhet a hossza a hajamnak, nem nyírja ki a szőkítés. Csak a tükör félelmetes.

Tünemény mi ez a sikosítós dolog? Lemaradtam valahol. Bár ha ilyen drága, akkor nem is gond. Vagy a spontánszüléshez kell? Ahhoz most láttam a Bébimamába, hogy olivaolajjal kell kenni a gátat.

Cet kössz az ötletet, imádom a túrós tésztát, és most a kevés CH miatt merek is majd csinálni.

Tisa ez az igazi férj 
Bár más most úgy sem látja azt a lakkot,úgy is magatoknak csináltátok.
Én mint pedikűrös a páromét csináltam,de jókat nevettünk, mert csak lihegve megy…
A bimbókifórdítóra nem tartok igényt,mert az egész mellem csak 1 bimbóból áll, nem hiszem,hogy forgolódni fog
Ja, nem volt netem, azért nem voltam.

Tasin bekeversz nekem, a rétest is imádom….most akkor mit csináljak…na jó majd sorba.

Tünemény én is pont így vagyok most ezzel a babaszoba berendezéssel, hogy csak a mutogatás miatt. Aztán meg elakadok, hogy mi hogy is lenne a jó.
Na de az ágy az tuti „létszükséglet”

Sziszike gratula az eredményekhez. Ne aggódj nekünk is minden méret szerint szinte más korú. Ez csak átlagot számol szerintem.
Nekem is a feje szerint 2héttel nagyobb.

Judy én is minden másnap akarom csak megvenni a légzésfigyelőt…
A kiságy nagyon klassz.

Zsu ha engem kérdezel egy kicsit sem hülyeség, sőőőőt úgy szeretnék én is menni valahova, míg kettecskén vagyióunk. Készülök rendelni a páromtól valentin napra, de hát mostanra tervezzük a bevásárlást is.

Gabka ezen a babakocsis képen sugárzol, nagyon tuti!

Bogi Dettó ugyanez, de nem mertem még beismerni senkinek. Én is úgy éreztem, mintha a piercing helye kidörzsölődött volna, de nem akartam eddig beismerni.
Inkább betadinnal kend, ha nem vagy jód érzékeny, mert az tuti nem árt,mert a szülésnél is azzal kennek össze. Vagy körömvirág krémmel, én is azzal kentem és már ne fáj.

Gesztenye hol a gyerek? alig látok valami púpot.

Kikocska épp hiányolni akartalak, erre látom te is most jelentkeztél, mikor én még csak olvasgatok. Sok sikert a javuláshoz.

Szia culko üdv. itt is.Remélem kielégítenek a csajok. Bár szegény Kikocskáék most betegeskednek, de van még gyakorlott kismami.

kocska

Culko:szerintem nem az én véleményem lesz a döntő mert én is első babás vagyok és nem igazán értek hozzá.Mi top rider-es babakocsit vettünk nekem például ezt mutatta az ismerősöm a bababoltban ahol vettük.Ha gondolod nézd meg nyugodtan.Énmost a szobában rodeózom vel és tök könnyen megy ennek nem is kicsi és nem is nagy a kereke az első bolygosítható.És rálehet szerelni a mózest meg a hordozót is ami hozzá járt.Ja és a súlya sem vészes.
Mondjuk én sem vagyok egy erőemelő bajnok.

http://neobaby.hu/index.php?&lap=xarukm ... 270&fot=12

Na most nekiállok felöltözni és megyek szépen a vércukor terhelésre és NEM AKAROK MENNI NINCS KEDVEM!!!!!

Ja ma éjjel apa megint eljátszotta a horkolást és 3kor fogtam magam és átjöttem a nappaliba aludni azt hiszem ma már ideágyazok mert én ezt már nem bírom idegileg.Ha így folytatom fel sem tűnik majd milyen keveset alszom és nem egy húzamban mikor meglesz a baba.

ÉHESSSSSS VVAAAAAAAGGGGYOKKKKKKK! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép

Kép
gabka7926

sziasztok.

gabka:

kitartás.gyorsan túl leszel rajt és ehetsz.a cukros lötyi meg úgyis elveszi egy időre a kedved az evéstől.

Culko:

ha aránylag jók a járdák akkor érdemes olyasmit vennetek mint gabkáék.de az a pierre cardin is jó amit írtál(ha arra gondolsz amire én)piccolinot nem ajánlom,a bergonok meg dög nehezek.
nem tudod tárolóba tenni?amúgy a nagykerekűekkel szerintem csak lefele lehet lépcsőzni,felfele inkább a kiskerekűvel.(én is sokat lépcsőztem a sportunkal,a chicconkal viszont nem tudtam,annak nagyok a kerekei)
mennyire fontos hogy mózes és hordozó legyen hozzá?mert ha nem ragaszkodtok hozzájuk akkor sokkal több közül tudtok választani.a hordozóban cipelést amúgy sem javasolják,a mózes meg inkább télen jó,nyáron tökéletes egy vizszintig dönthető sportrész is.ja és az ár is fontos szempont....

eggyüttalvás:

mi még annó terhesség alatt megbeszéltük hogy úgyis egy szobában leszünk nem vesszük magunk mellé.ez addig ment is míg nem kellett felkelni etetni,lehetetlen nem elaludni a nagyágyban szoptatás közben(nekem legalábbis)aztán ott maradt.a kiságyat csak nappal és este használtuk az első kelésig.mikor elköltöztünk úgy gondoltuk itt a remek alkalom hogy visszaszoktassuk a kiságyba.Patrik nem így gondolta.2 hónapig sokszor egész éjjel ott álltam a kiságy melett és simiztem a hátát mert ahogy abbahagytam felkelt.végül én beköltöztem hozzá a kisszobába.ott aludtam vele a földön.ekkor elkezdte hogy éjjel dühromakok törtek rá.órákig visított,nemegyszer majdnem magára borította a szekrényt,és beleverte a fejéát a konektorba.épp hpgy megtudtam fogni.verte a fejét a falba és sorolhatnám.ez kb 3 hónapig tartott.ezutánn már annak is örültem hogy a hordozóban hajlandó aludni.akkor is kelt éjjel akár 5-6 szor is.és olyankor le kellett mellé ülni és hintáztatni míg vissza nem aludt.ezt untam meg most decemberben és vettem el tőle a hordozót.azóta áttalussza az északát.igaz bevittük a franciaágyat a kisszobába és ott alszom vele,de legalább nem kel éjjel.nem tudom ez lett volna akkor is ha nem vesszük magunk közé,most mér nem is tudom meg.de az biztos hogy tesó egy percet nem fog mellettem aludni.inkább veszek valami fotelt szoptatáshoz és abban szoptatom éjjel hogy ne aludjak el és vissza tudjam tenni a kiságyba.

ez persze nem törvény szerű,minden gyerek más.

Kép
Kép
ettike

Ettike! én nem vagyok tapasztalt anyuka, de én is úgy indulok neki, hogy semmiképpen nem szeretném az ágyba szoktatni Ricsit. A barátoktól szintén rossz tapasztalatokat hallottunk, van ahol csak 3 évesen sikerült kiszoktatni az ágyból. De persze, lehet, hogy nem így fog alakulni, mert ember tervez..... Azért remélem, hogy sikerül megoldani a dolgot, egyelőre optimista vagyok. :)

Gabka! Szorítok a cukros lötyi miatt. Ha belegondolok, hogy 3 hét múlva megint ihatom, akkor már most felfordul a gyomrom...

A piercing témához nem tudok hozzászólni, sose volt lapos hasam. :(

A babakocsik terén meg szintén nincs tapasztalat. De tök jó, hogy akinek már megvan, az próbálgathatja! :)

Én már annak is örülnék, ha látnám összeszerelve a babaágyat, de február végéig még várnom kell.

Judy

Kép
judy_76

Ettike!
Boldog születésnapot Patriknak!
Kép

Kép
Kép
tisa

Kikocska!
Gyógyuljatok meg nagyon-nagyon gyorsan!
Kicsit ilyenek vagyunk Nélküled: