A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Elbőgtem magam Hannáék blogján....
kisbogacs

Sziasztok!

Vagyunk mi is... :)

Laca blog beírásán szépen elpityeredtem. Kemény lehetett, de a lényeg, hogy jó a vége!!! :D

Csöre: tök érdekes ez az RH, meg vércsopi kérdés. Megnéztem az oldalt, amit belinkeltél. Nekem tök érdekes, hogy míg A és B szülőknél bármi lehet a baba, egy AB és A v. B-snél a 0 már kiesik. És AB és 0-s szülőnél sem lehet 0-ás a baba. De vajon miért? :roll:
Nálunk sok kérdés nincsen, Babesz csak 0-ás lehet, az Rh faktorral játszhat egyedül...
Ja, és képzeld nekünk az őssejtet, amikor intéztük mondták, hogy a vércsoportot majd adjuk meg, mert ÁNTSZ előírás, de elvileg lényegtelen lenne. Mondta a nőci, hogy egyébként meg a baba 1 éves koráig megváltozhat a vércsoport, de ennek az esélye 1-2 százalék. Hát ezt el sem tudom képzelni, hogy hogyan történhet. :shock:
Remélem nekem sikerül kiegyensúlyozottnak lennem Milánnal, a terhesség alatt volt elég sok érzelmi megterhelés, ez is biztos kihatott rá, de remélem nem lesz emiatt nagyon nyűgös baba.
Én azt gondolom, hogy hasonló mentalitású leszek, mint te. Nem ellenzem az egy ágyban alvást, én nem fogom direkt felébreszteni a babát, hogy na most kell enni. Én azt gondolom, hogy nem neki kell hozzánk idomulnia (hogy is tehetné?), hanem nekünk kell rugalmasan közelíteni a dolgokat. Például ettől a bőgni hagyástól is a falnak tudnék menni, pedig sokan azt hiszik, hogy na hagytam sírni és 3-4 nap után megtanulta, hogy aludjon, és ne sírjon. (Persze csak halkan jegyzem meg, hogy a gyerek nem aludni tanult meg, hanem azt, hogy hiába jelzek, nem jön senki, nincs értelme sírni, úgysem jön a biztonságot adó anya, vagy apa... Na, de mindegy is, mert ez már pszichológia.)

Aranyosak vagytok, ahogy leírjátok hogy borult néhány elv, de -szerintem- ez a normális. A lényeg, hogy a picuroknak jó legyen, vagy nem? ;)

Katuska: beléptem a klubba, elkezdett a pocakom is csíkosodni :? Apa vette észre, mert én nem látom a pocakom alját, tegnap megvizuáltam tükörből, és tényleg :( Pedig kezdtem hinni, hogy a hasam megússza, de hát nem. Mondtam is Apának, hogy zebracsíkos asszonykája lesz...

Csajok még vagyunk páran, hogy szépítsük a természetes szülés és császár arányait ;) Én azt mondom 21-étől nagyon meglódul a tábla :lol:
Azért arra kíváncsi leszek ki zárja majd a sort :)

biga.csiga

Én is olvastam Hanna blogját. Hál istennek nem lett baj. Azért mennyin múlnak a dolgok! Egy jó vagy rossz döntés, mennyi mindent befolyásolhat. Ilyenkor mindig úgy elgondolkodok. Annyira örülök, hogy nem lett baja a kis Olivérnek. Sok-sok boldogságot, örömöt kívánok még egyszer az egész családnak.

krisz78

Sziasztok,

Köszönjük a dícséreteket!!

Hannának óriási gratuláció. Ha elnézem, mikor indultak, és mikor született Olivér, akkor ez egy expressz szülés lehetett. A még pocakosoknak ilyet kívánok! Gyönyörű Olivér!!!

Vicky, nekünk is “ölbebabánk” van. Nagyon tetszik ez a szó!!! Amikor nem eszik és nem alszik, azonnal kézbe kívánkozik. Egyszerűen nem bírjuk hallgatni, ahogy sír, és a szakirodalom szerint is ezt kell tenni, ha ezt kívánja (testi közelség, meleg). Szóval mi felvesszük, nem keménykedünk. Az viszont igaz, hogy így sokkal kevesebb idő marad másra… gyakorlatilag semmi.

Biga.csiga, küldtem privit.

Cumi: nekünk nem mklik, kiköpi. A keze egyelőre finomabb.

A táblát nézve megdöbbentő, mennyivel több lett a császár, mint a hüvelyi.

Kép
petne

Köszi csajok a hozzászólást tej ügyben....egészen megnyugotam!
Megfogadom Csöre tanácsát és nem méregetem....a hülye védőnő kérdezősködött hogy mennyit eszik a gyerek én meg nem tudtam megmondani hát elkezdtem mérni.....és el is bizonytalanodtam hogy most ez jó vagy nem..........
És igazatok van rá fogom tenni a másik mellemre is...tényleg nem tudja a szervezetem hogy több kéne....pedig iszom ezt a fos teát (elnézést de az :oops: ) meg a bogyót is meg fejni is próbálok, szóval rajta vagyok a témán :) .
Előző fiammal alig volt tejem nagyon korán hozzá kellett táplálni ezt most nem akarom.........úgyhogy ahogy a párom mondaná" kűzödök mint malac a jégen" :lol: :lol: :lol: .
Valaki hallott már a More Milk kapszuláról? NEm bizots hogy így kell írni a nevét....a védőnő szerint tuti tejszaporításra....ismer valakit állítólag akinek annyi teje lett tőle, hogy húha........

Van tapasztalta valakinek? vagy hallottatok valamit? Érdemes megvenni?

KépKép
peni

Ezt a vonalzót csak nem tudom leszedni...........
Hogy a jóistenbe kell lányok? Elfelejtettem......
Bemegyek a profilba....és utána?? MOndtátok hogy az aláírásnál töröljem de nem is találom, hogy hol van az aláírás...... :oops: :oops: :oops:

KépKép
peni

Valóban expressz szülés volt. 3 után indultunk a kórházba, és 16:29-kor megszületett Olivér. Ezzel együtt várnunk kellett a műtőre, mert egész délután foglalt volt. Utánunk este 10-ig 6 császár volt, de éjfélig be volt táblázva a műtő.
hanna30_apa

peni: nem mindegy, hol mész be a profilba! Nem az üzeneteknél kell, hanem a lap tetején a Társalgó felirat mellett a lenyitható menüből éred el azt a Profilt, ahol a második bekezdés alján látható az aláírás. (Én egy csomót kerestem, amíg rábukkantam).

Kisbogács: igen, énekelek, egy kórusban- Maszatmanó még pocaklakóként imádta- amint elkezdtünk énekelni, leállt minden rugdoskodás, és hallgatta a dalokat (néha döbbenten, néha andalodva). Esküszöm, hogy ezt nem csak beképzelem! :) Sőt, amiket akkor gyakran énekeltünk, azt most is megismeri, és ugyanúgy reagál.

Cicizés: én se mérem! Figyelmeztettek, hogy az anyai idegek legnagyobb rombolója a gyerekmérleg. Úgy vagyok vele, ha az egyik cicit legalább 13-15 percig szívja és a másikból még bele tudok diktálni némi "nasit", akkor a bébi nyilván rengeteget evett. Ennyi evés után egyébként "rongybabóként" hever, a szájába cicit be se lehet préselni, és elégedett manófejet vág. Hetente egyszer megmérem- de már a múlt hét csütörtök környékén meghaladtuk a születési súlyt, emellett rengeteg kaki van, szóval fejlődünk, remélem.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Biga.csiga: sajnálom a zebrásodást :( talán nem durvul el egyikőtöknek sem nagyon...
a vércsoportokról tanultuk anno biológia órán (bár zöme az ősi infók homályába vész), hogy kromoszóma párok vannak, egy 0 szülőnek 00 a pár, egy A-snak lehet A0 vagy AA, stb... és egy szülőtől egy lábikót örököl: tehát a 0-tól 0-t, egy A-tól A-t vagy 0-t , tehát vagy A0, vagy 00 a vcs. Az AB és 00 kombinációban meg A0 é B0. Az rh kérdésnél már ott elvesztem, hogy lehet két + embernek neg. gyerek, de erre élő példa vagyok :) rákéresek, beszámolok :wink:

Cervix: szerintem is a méhszáj, a kiskönyvben C vagy CG

Krisz: és ha egyszerre unják meg a babáitok? :wink: :lol:

Csöre
csöre74

Sziasztok! Megjöttem!

Nem marasztaltak, pedig nekem is voltak frankó 100-as fájásaim is, amit én csak egy kis keményedésnek véltem. Kicsit jobb a kedvem, mert csak haladunk. Pénteken elment ugyi a dugó, azóta ujjabb egy ujjnyit tágultam és elsimult a méhszáj teljesen. Doki szerint, ha beindulnak a rendszeres fájások vagy elmegy a víz, akkor siessünk befelé. :roll: Amúgy azon filóztam (bár ez csak utólag fog kiderülni), hogy ha azon múlik a gyors szülésem, hogy manóka még bentről puhítsa nekem a dolgokat, akkor befogom a számat... :lol:
Amnioszkópia nem volt vészes, mondjuk nekem az összes nőgyógyászati vizsgálatra kidolgozz technikám van, ellazulok, nagy levegő, kifúj hosszan... :lol:
Krisz! Te ne is gondolkozz csaszin drága! Beszéltem Andival, már bent fekszik... mondtam foglalja le a 3 ágyas szobát!!! :wink: :lol:

Peni! Az elején én is két ciciből etettem, nincs ebben semmi, több stimu éri, több tejcsi. Vagy próbáld még kis a szaporító fejést, amit korábban írtam. Ja és a lötyi ciciről annyit, hgy nekem még belövelésem sem volt, nem is vettem volna észre, hogy elindult a tejem, ha nem szólnak, hgy jé Anyuka, már 30g-ot evett a csajóca. :shock: És nekem végig tök puha volt a mellem, csak onnan tudtam hogy van még benne, hogy a végén megnyomtam és még pici csorgott, de fejni sosem tudtam 10-20 ml-nél többet. :roll:

Vicky, tök jó az új tábla!!!!! :lol:

Na megyek ledőlök, fárasztó dolog ez a kórházba mászkálás!
Krisz! Akkor veled csak szerdán randizok? :wink:

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Csöre: :oops: így, hogy leírtad tényleg :idea: Má értem miért nem lehet egy AB és A,B,0-s szülőtől nullás baba (hát 0 nincs az AB-ben! ;)) Kíváncsi vagyok találsz-e valamit a megváltozó vércsoportról :shock:
Zazával mi újság?

Peni: Enikő írta, hogy neki azt mondták az a tea, meg az a homeós bogyesz, amit szedsz, kioltják egymás hatását. Ha gondolod hagyd el a teát, főleg ha olyan sz@r íze van... ;) Bartika meg írta, hogy nagyon jó volt tejtermelésre, hogy úgy fejt (még ha nem is jött semmi), hogy 7-7 perc cicinként, aztán 5-5, 3-3, végül 1-1. Ha belegondolsz maga az ingre a fontos, hogy tudja a szervezeted kell méééég :D

biga.csiga

Petne: köszi a privit, válaszoltam is.

Bartika: haladtok ti is, jól van ;)

biga.csiga

Bartika: Örülök, hogy neked is jobb a kedved. Nekem is volt 100-as fájás. Én is csak azt éreztem, hogy kemény. olyan, mintha a kis hátát keményítette volna be a baba. Ezeket én frankón össze is keverem a magzatmozgással. Szerdán 8:15-re kaptam időpontot. Te? Azért jó lenne, ha akkor már nem kellene menni. Azért az nem semmi, hogy nincs a szobákban wc, tusoló, és a folyosóra járnak ki a kismamák. :shock: Jandreának milyen kedve van?

krisz78

Nagyon jó az új tábla. :)

bartika, látom szépen haladsz, kíváncsi leszek nekem mit fog ma mondani a doki. :roll: Olyan jó lenne, ha nyílásnak indultam volna.
Vendég

Krisz: akkor lehet, amit én Milánhoz kötök "keményedések", azok nem is azok, hanem a méhem készül? :shock: Jó tudni... :roll:

biga.csiga

Tényleg miylen klassz az új táblánk!!!!

Ja azt tudom mit jelent a cervix csak a félig kifejtettet nem tudom...gondolom kezd rövidülni a nyakcsatorna....nem írta be akönyvbe a c-s értéket csak így hogy bő egy újnyi és hogy 50%-ban kifejtett cervix. Lehet ez már 2111-es értéknek felel meg. Végül is az a lényeg, hogy még nem szülök. Per pillanat még nem:(

Bartika! milyen furcsa! Neked 100-as értékeket mért keményedésre és nem is érezted, én meg majd bepisiltem oyaln keméyn volt a hasam és a 20-as körül rajzol csak....pont ugyanígy voltam Mátéval is. Tökre fájt, de a gép nem mutatta...kezdtem azt hinni csak én vagyok ilyen rinyavera de aztán mástól is hallottam, hogy nem mutatta a gép.
Nekem is ez a technikám. nagylevegő és szépen kifúj, elengedem magam tudatosan és tényleg nem fáj, szinte észre sem veszem.
katuska79

Biga.csiga: lehet. Én totál úgy érzem, mintha ilyenkor a hátát, meg a fenekét nyomná a baba. Azt mondta a szülésznő, hogy ilyenkor fogjam meg a hasam, és ha máshol is keménynek érzem, na az akkor a méh, és nem a baba.

krisz78

Sziasztok!

Még egyben :)
Tök jó az új tábla

Rita: Húú, jobbulást az infulenásoknak! Nem semmi, terhesen ápolgatni.

Kép
gombócmakka

[quote]G írta:ombócmakka, Erzsébet: beteszteltem cukorügyben gondoltam, mostmár max. magamnak árthatok vele vacsi után (kb 30 g CH) benyomattam egy szelet oroszkrém tortát ééééééés 4,6 volt az 1 órás cukorérték (na jó, ebéd után is beteszteltem, akkor kb 60 g Ch-ra ettem rá 30 g-ot bonbonból utána 5 volt ) ez nem azt jelenti, hogy nem diétázok tovább, persze, ha azt mondták, hogy 6 hét, akkor annak biztosan megvan az oka, fegyelmezett gyerek vagyok én, csak kíváncsi voltam (nameg ott volt az öcsém szülinapi tortája...) mindenesetre azért kicsit lazábban kezelem a kérdést

Hú, Csöre, köszi! Megnyugodtam. Most láttam leárazott Milka szalont. Asszem betárazok :)))

Kép
gombócmakka

Tyű nem semmi micsoda csomót varázsolt Olivér! Hogy a fenébe sikerült ez neki?????

Rita! áááá nem jó kérni még egy pár napot a szülésre....mert aztán kapsz két hetet pluszba :twisted:
Gyógyulást a családnak!
katuska79

[quote="krisz78"]B írta:krisz78iga.csiga: lehet. Én totál úgy érzem, mintha ilyenkor a hátát, meg a fenekét nyomná a baba. Azt mondta a szülésznő, hogy ilyenkor fogjam meg a hasam, és ha máshol is keménynek érzem, na az akkor a méh, és nem a baba.

Izé, én is azt hittem, hogy a kis hátát szokta kinyomni, és simogatni szoktam, mint egy macskát :)

De majd megnézem máshol.

Én most jöttem rá, hogy a héten nem a harmadik, hanem a negyedik CTG-re megyek :shock:

Jelentem a gyerekorvost is elintéztem, a recepteket megkaptam, majd ha megvan a születési ideje, apa kiválthatja...

Kép
gombócmakka

Tulajdonképpen eljutottam oda, hogy nincs semmi dolgom a gyerekvállalásban, csak a szülés. A gyerekorvos, és a pelus kiválasztás volt az utsó. A hordozókendő felkötésének elsajátításával előre is dolgoztam.

Már a teafaolajat is megvettem a mosható pelusokhoz, és férjemet is ráuszítottam a mosószóda beszerzésére.

Összes dolgom várni. Asszem innen leszek nyűgös.
Vagy nekiállok pánikszerűen takarítani. Kár, hgy most nincs befőzőszezon, azzal is le tudnám magam kötni.

Ja, már a szoptatásról is úgy érzem eleget olvastam, innentől már inkább gyakorlati oktatásra lenne szükségem.

Kép
gombócmakka

Sziasztok!

Megvan a legújabb tejszaporító szer: végy teljes áron egy doboz tápit és a gyermeked másnap már a dupláját szippantja egy ciciből és még fejni is tudsz! Hurrá, hurrá!

Köszönöm a tanácsokat, higgyétek el én nagyon rajta voltam a témán, eszem, iszom, masszirozom, de a tegnapi nap valahogy nem volt az igazi és bevallom, bepánikoltam :oops: De este egy órát fejtem, na nem lett túl sok, de valami azéret igen, ma meg minden kajcsi után (eddig is, csak eddig nem annyira jött...)
Ma viszont mikor Martin bekómál, még mindig tudok fejni valamennyit!

Peni: nekem ma eddig olyan 190 g környékén járunk...3 kajálásból...de én is egyetértek Zitoccsal, ha beájul 15-20 perc után és feszítővassal sem tudom nyitni a szájacskáját, akkor aztán bizti elég. És ez végre megmutatkozik a mérlegen is! :D

Képek is jönnek!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
kata8110

Kata, jajj de cukorfalat! Megzabálom!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ügyes vagy a tejcsivel!
Martin egyből bekajálta a cumit? Mert Leventét nem sikerül vele átvágni, szopik kettőt, rájön, hogy semmi nem jön belőle és nagy ívben kiköpi...

Picuranyu, megértem az érzéseidet...csak hogy megnyugodj, én egy picit Rátok pocakos anyukákra vagyok irigy, hiszen életetek legcsodásabb élményének kapujában álltok! :wink:

Zitocs, ez az "elégedett manófej" tetszik :lol: Pont ilyet vág Levi manó is :lol:

Kép
vickybabe

Na, vagyok én is, csak tegnap itt volt anyós-após, így már nem maradt energiám ide is bekukkantani. Bármennyire is sokat segített anyósom az elmúlt 2 hétben, most, hogy hazament, olyan jó egy kicsit kettesben lenni Bálintkával. Na jó, Apa hiányzik, de hát valakinek dolgozni is kell a családban....

Visszaolvasni még csak felületesen tudtam, de láttam két gyönyörűséges kisbabát: Julcsi és Olivér is gyönyörűek, nagy-nagy gratula hozzájuk.

Vickybabe, beírnád a táblába, hogy hüvelyi úton szültem és Bálintkám a 37. hét 7. napon érkezett? Úgy látom, ezek még hiányoznak.

Kata:
örülök, hogy megoldódni látszik az evés, és nem kell tápszerezni. Nálunk is ugyanez volt, alig tudtam Bálintkába „beleerőltetni” 20-30 gr-okat, kicsit csökkent is a súlya, miután hazahoztuk, teljesen kétségbe voltam esve, aggódtam, sírtam is. Aztán mind a védőnéni, mind a doktornéni megnyugtatott, hogy nem lesz semmi baj, maximum kicsit lassabban fog a súlya gyarapodni a tankönyvben előírtnál, de egyelőre ne tápszerrezzünk. Most (2 hetesen) 60 gr körül eszik, napközben 2-2,5 óránként, éjszaka azért néha kicsit bealszunk és akkor 3 óránként eszünk, de az adagját akkor is megeszi.

Peni: a homeos bogyót és a Laktoherbet ne edd/idd egyszerre, mert állítólag semlegesíti egymás hatását. Amúgy szerintem a 100 gr nagyon jó eredmény, örülnék, ha mi itt tartanánk...

Este még benézek, most megyek, mert kajaidő van 8)

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Kata ügyes vagy!

Lehet,hogy csak a megnyugtatásodra kellett a tápszer, így pedig megérte az árát:)) Jól ásd el a szekrényben:)

Tündéri Martin!

Kép
gombócmakka

Krisz: na igen a dokim is azt mondta, hogy ha mindenhol kemény, akkor az a méhem. És szépen megnyomta a pocakom, és mondta, hogy ez puha :D Mondjuk azóta mintha párszor lett már volna mindenhol kemény, de semmilyen extra érzés. Az jobban zavar, amikor Milán lent (de nagyon lent) kavar, és mintha valami ideget találna el. Néha azt gondolom, mindjárt kidugja a kezét :shock:

Gombócmakka: akkor hajrá! ;) Teafaolaj helyett szoktak mást is használni, ugye? Citrom, vagy narancs? Most nem jut eszembe :oops:

Rita: tudtam, hogy kifelejtettem valamit! Jobbulást a családnak!
Nekem pont az jutott eszembe, hogy 1-2 hét múlva itthon is influ járvány lesz (legalábbis rémisztgetnek), aztán mi van, ha a kórházakban látogatási tilalom lesz, hogy szülünk így apával?! És hogy jön be hozzánk látogatni? :shock:

Katuska: már nem is tudom, mivel biztassalak, talán Kata kellene ide, ő tudja min mész keresztül :(

biga.csiga

Kata: nagyon édes Martin, annyira pasis, és annyira nagyfiús is egyben :D

Örülök, hogy jól alakult a szopizás ügy is! ;)

biga.csiga

Kata! fantasztikus kispasi Martin! Főleg az utolsó kép nagyon jóóóó!!!
Egyébként nem hülyeség ezt csinálni amit te is, hogy megvenni a tápit és elásni jó mélyre. A tudat, hogy ugysem fog éhen halni a drága rengeteget segít! Lesz még iylen szopi sztrájk...hajajj.

Bálintanyu javított egy kicsit a szülési statisztikánkon :)
Ezek szerint nálatok is így volt, hogy ok ott a segítség de rohadtul le is fárasztanak....

Nekem majd szülés után jön anuykám három napra, utána meg anyósom három napra. Ha midnen nap főznek meg délután kiviszik egy kicsit Mátét nekem az már bőven elég segítség...
katuska79

Csajok, kicsi update: most ment el a dokinéni, tündéri nőci! Megkérdeztem a laktoherbet meg az urticát együtt, azt mondta semmi közük egymáshoz, lehet így szedni.A védőnéni is ezt mondta, úgy látszik, itt sem egységes a tudomány... Nekem mindenesetre bevált...egyelőre! :D
És megnyugtatott, hogy az elején 10 g szopinak is örülünk, majd lesz több, nem szabad kétségbe esni, heti egyszeri mérés, 100 g kell hetente.

Hirtelen most ennyi, megyek étkeztetni!

Ködzi a bókokat!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Biga.Csiga! Képzeld mára már belenyugodtam, hogy nem akar még jönni! A tegnapi nap volt rossz igazán mert az volt a kiírás napja....de már minden ok és talán a mindennapos ctg-k, hogy hallom érzem jól van segítenek elrepíteni az időt.

Huh csak ne akarná mindenáron eltörni a bordámat!!!!

Hajrá zebracsíkosok!!!!! Mi leszünk a divat csak azért is! :lol: :lol:
katuska79

Szuper a tábla! És már benne vagyok... :D 8) Köszi!!!

Kata, csudaszép a kislegény!!! Imádom! Szerintem ezen a fórumon vannak a legszebb babák! Mindegy hogy születtek, olyan kis formásak, sokszínűek- van fekete, szöszi, vörös, kreol, mindenféle! Tuti Benetton reklám! :lol:

100-as NST értékek: egy héttel a szülés előtt nálam is ezt mért a gép, úgy nézett ki a papír, mint a Sziklás hegység rózsaszínben. Dokinéninek szeme se rebbent (bár vadul áramlást nézett, amit ha jól tudom, 37. héten még nem szoktak), majd megállapította, hogy Maszatmanó még nagyon jól érzi magát benn, és kaptunk tőle még egy hetet... Ja, és nekem se fájt a 100 feletti érték, emlékem szerint azon filóztam, hogy "Jé, ez már 100-as, ez?!?!?"

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Halihó!
Először is Hannáéknak itt is hatalmas gratula! :)

Elvek, amik megdőltek:
hajajj! :) Annával teljesen cumi ellenes voltam, aztán csak bevándorolt a szájába a cumi.. Érdekes módon 5 hónaposan magától kiköpte, ettől kezdve ujjszopi van. Nem is bántam, bár mostmár kezd kicsit zavarni, bőrkeményedés van a hüvelykujján. Most még nem macerálom, mert elég neki ,hogy itt van Beni, de tavasszal leszoktatmo róla..
Beninek már van cumija, és nem idegesítem magam rajta, másodikkal az ember sokkal lazábban vesz dolgokat, ahoyészre vettem.
A másik elvem a tea volt, ezt jól el is rontottam Annával, de Bencével nem követem el ezt a hibát. Annát is sikerült leszoktatni róla, de fél évig éjszakánkét 10-12 alkalommal is keltem hozzá... Hulla voltam.. :)
Na és a tápszer... Anna is kapott ,Beni is kap, nem elég a tejem, pajzsmirigyes is vagyok, plusz Clostyt szedtem, ezek nem tejbarát dolgok.. Mindent megteszek, hogy ne kelljen adni, de egy egy etetést ki kell váltanom tápszerrel..

katuska:
Befekvésről még nem volt szó? Meg tudlak érteni, hogy türelmetlen vagy már, nekem az a 9 nap örökkévalóságnak tűnt... A hasam olyan csíkos maradt, hogy nem tudom egyáltalán rendeződik-e valaha.... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kata: nagyon édes Martin :) örülök, hogy rendben a tejecske :)

Most beszéltem Hannával: jól vannak mind a ketten :) nagyon kiegyensúlyozott és boldog a hangja :D Puszil mindenkit, és kitartást kíván a pocakosoknak :)

Szellőztettem Sacit... nem volt lelkes :? de egy ideig jól tűrte...

Csöre
csöre74

Kata! Martin baba igazi kis pasi! És milyen combocskái vannak! Látszik, hogy jól tartod!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Maszatmanó: Köszi a segítséget, leszedni már sikerült a régit, most kűzdök egy új készítésével, ilyenkor látszik milyen béna vagyok... :(

Kata: Martin tök édes kispasi és nagyon ügyes vagy a tejjel...én is nagyon rajta vagyok a témán. Én is együtt "szedem" a teát meg az urticát....az én védőnőm is azt mondta, hogy mehet együtt...de mond néha olyan vad dolgokat, hogy nem voltam azér biztos benne, hogy jól tudja.......
Ma délutánra apánk beszerez egy More Milk kapszulát, kipróbálom. Olvasgattam most róla, sokan esküsznek rá....mi bajom lehet:-))
Majd beszámolok az eredményről :wink: .

KépKép
peni

Légzésfigyelő: Csajok, küzd valaki rajtam kívül légzésfigyelővel? Épp most izgattam fel a védőnénit, hogy jajj, már kétszer volt csipogós riasztás, mik a tapasztalatok, lehet-e baj a babával, vagy csak elállítottuk az érzékenységet... Most felhívtam a légzésfigyelő forgalmazójának ügyfélszolgálatát, hogy no akkor segítsenek. Kiderült a következő: a kis szivacsmatracunkhoz a beállítás tökéletes. DE! Ha a baba még csak másfél hetes, akkor ne is várjam, hogy nem lesznek "téves" riasztások. Ha jól értettem a hölgy szavait, másfél hetes bébi még annyira összevissza lélegzik, hogy nincs az a légzésfigyelő beállítás, ami követni tudja. Majd ha 7-8 hetesen is jönnek a riasztások, akkor kezdjek kórházat keresni kivizsgálás céljából. Én ezt eddig nem tudtam... :shock:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

maszatmanó:milyen tipusú légzésfigyelőtök van?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Angelcare 301R babaőrös

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Maszatmanó, ugyanilyenünk van. Első napokban napi többször riasztott. Most már csak néha-néha. Már megszoktuk, nem ijedünk meg. Megyünk, csekkoljuk, minden OK és ennyi. Volt olyan eleinte, hogy ébren volt, matatott, ott álltunk az ágya fölött és közben riasztott...

Kép
vickybabe

Mágnes! nem nem kell még befeküdni, majd csak 5 nap túlhordás után. De hátha erre nem kerül sor.... Ha Ti kibirtátok akik én is. Csakazéis:)

Nálunk is mos újra keményen cumi van pedig már volt egy időszak, hogyc sak alváshoz kellett. Most megint a szájában lóg és megvan érte őrülve. De nem forszírozom inkább én sem! MAjd tavasszal együtt leszoktatjuk őket, hátha könnyebb lesz...

A tea nálunk tabu volt. Épp amiatt amit Mágnes is írt....soha nem kapott éjjel inni így nem is szokott rá. De szerintem akkor is csak vizet kapott volna.

Tök jó idő volt ma délután! Sétáltunk, levegőztünk egy nagyot. Nyáron már tök sok gyerek lesz kint az utcán mert a két babakocsis 7-8 hónapos is addigra futni fog. AZ én lyányom lesz 4 kerekes:)
katuska79

Órákba telt, de kinyögtem magamból a szüléstörténetem. Ahhoz képest hogy a felére sem emlékszem, jó bő lére sikerült... :lol: :lol: :lol:

Szuper az új tábla, Martin pedig csodálatos! Annyira igazi pasi... Imádnivaló! :)
kisbogacs

Katuska, fogadjunk egy túrórudiba, hogy nem kell befeküdnöd! Én biztos vagyok benne! (Még mindig tartom magam az álmomhoz)
kisbogacs

Kisbogács! ŐŐŐŐ inkább egy olyan nagycsomagos túrórudiba mert nálunk az nagyon fogy :oops: :oops:
katuska79

Katuska, rendben :wink:
kisbogacs

Zitocs, Viki: nekünk is Angelcare van, igaz, a bébiőr nélküli változat. Még nem riasztott egyszer sem tévesen (csak ha bénáztam, és nem kapcsoltam ki, amikor kivettem Sacit).

Katuska: ez a beszéd :wink:

Csöre
csöre74

halihó Drágáim!

Megjöttünk, nem olvastam vissza. Majd jövök, minden ok

Hannával találkoztam szerdán jönnek haza. Mindenkit puszil.

megyek mert a gyerekem éhen akar halni

Kép
Kép
cs_erika

Kisbogács! Ha csak fele ennyire szépen tudom majd leírni a saját történetemet már nagyon elégedett és boldog leszek! Köszönöm, hogy megosztod velünk, mindenkivel mert nagyon szép!
katuska79

Helló Erika :) üdv itt újra :) örülök, hogy minden ok :) Mondta Hanna, hogy gyönyörű a lányod :) bizonyítékot követelünk :lol: :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Légzésfigyelő: nem hiszem, hogy tévesen riaszt- vagyis hiszem, hogy ha riaszt, akkor nem érzékel mozgást 15mp-n keresztül. De volt olyan, hogy csippantott, berohantam, és a pelusból épp egy nagy "trotty" hang jött ki- vagyis tuti nem arról volt szó, hogy Maszatmanó oly' mélyen aludt, hogy elfelejtett levegőt venni. Leginkább az idegesített, hogy ha a bölcsőhalál bekövetkezési valószínűsége 3 ezrelék egy arra nem hajlamos babánál, akkor a valódi "nem téves riasztás" max. egyszer fordulhat elő egy bébinél 12 hónap alatt- hacsak nincs valami rendellenesség, ami miatt ez gyakoribb! Azaz azon filóztam, el kell-e kezdenem kórházakat járni esetleg Manóval... Most viszont már gyanús, hogy nem véletlenül ajánlják a légzésfigyelőt 2 hónapos (és nem 0 és 1 hónapos) kortól. Ettől függetlenül használni fogom, és a csipog, rohanok...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: