A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Azért látom a beszédről sok mindenki írt és sok baba nagyon sokat beszél:
Hááát Lilla nem mond sok szót, de annál lelkesebben dumál egész nap :)
Igaz egy szavát sem értjük.
De kb. ugyanazokat mondja, mint egy hónapja, csak a halandzsában egyre több hangkombinációt fedezek fel. Ja annyi változás, hogy a ne és nem szavakat tökélyre fejlesztette :lol: és a ba (bumm)-ból bumm lett :)
Ki tudja 2 évesen már komplett mondatot pakol majd össze, addig pihenteti a dolgot :lol:
Amúgy a múltkori pók szava is arra enged következtetni, hogy sok mindent tudna mondani, csak nem akarja :)

így is nagyon édes és olyan jókat mulatunk a halandzsáin :) főleg amilyen komoly fejjel tud közben ránk nézni és még mutogat is hozzá :)

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt!

Most csak Silkának! Nekem se volt semmi tünetem, max fáradékonyabb voltam, de ez egy kisgyerek mellett nem tűnt fel... Szerintem érdemes megnézetned! Legalább kizárhatod, ha rendben van! 8)

Vacsi: 2 főtt tojás, 5 dkg csirkemellsonka, 1 koktél paradicsom
De asszem elkezdtem stagnálni, -3 kg 3 napja... :roll:
Mai ebéd sok zöldség (s.répa, karfiol, brokkoli, karalábé, zöldhüvelyű zöldbab) tepsiben, a tetején filézett csirkecombok (bőr nélkül), sütőben sütve! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Újra itt vagyok! :)
Nagyjából elolvastam mindent, a képek nagyon aranyosak!Sajnálom a beteg babákat, gyors gyógyulást nekik!!!
Dávidka még kicsit taknyos, de a nehezén túl vagyunk. Kedden oltás, remélem legalábbis. Kibújt a 11. foga is, azóta újra átalussza az éjszakát, igaz már 6 előtt fent van. Most visszaaltattam, mert nagyon álmos volt.
Sikerült a csüt-i vizsgám, még 2 van, szerdán és szombaton. Utána egy kis pihi jön remélhetőleg.
Igyekszem sűrűbben jönni mostmár ha vége a vizsgaidőszaknak. :wink:

Kép
aniko15

Halihó, lányok,
ezt még tegnap akartam:

Regi: nagyon örülök a jó pm-értéknek! :-)

Gremese: olyan idilli hangulatot árasztanak a fotóitok (tudom, nem hangos fotók, így a gyereksírás nem hallatszódhat rajtuk, de akkor is olyan szépek vagytok!)

Sense: beszéd: tudom, hogy Te nyugtalan vagy és bármi/bárki nehezen nyugtat meg, de szerintem teljesen rendben van, hogy 15 hónaposan Boti még nem beszél egy szónál többet. A szilveszteri bulájban 4 kisfiú volt, abból három kettő egyidős (1,5 éves csaknem), és kettő egyáltalán nem beszélt, mutogatta, hogy mit akar. És nem csak azért nem, mert meg voltak illetődve, mert félóra múlva már úgy rohangáltak, mint a kisegerek. A fiúk amúgy is később szoktak megszólalni, nem lehet a lányokhoz mérni őket (bár ott is vannak kivételek). De ha nagyon nyugtalanít, akkor egy neurológus szerintem bármikor megnyugtat Téged. Ádi pár szót mond csak, inkább utánoz és karattyol (mint Lilla). És főleg más módokon fejezi ki, mit akar: mutogat, nyökög, odavezet stb. Szóval szerintem nyugi!
Jaj, nagyon izgulok már, mikor fog Lotti megszületni!!! :-)
Egy link (ebben vannak megnyugtató dolgok és egy gyerekpszichológus írta): http://www.kismamablog.hu/gyermekneveles/babanyelv

Anikó: gratulálok a sikeres vizsgához![/b]

Kép
Kép
irina

egy javítás:

három kettő = három :-)

Silka: de jó, hogy iszik kicsit Lizike... dokink szerint egészséges állapotukban is sok baba 1 és 2 éves kora között jóval kevesebbet eszik, mint mi szeretnénk, hát még akkor betegen... drukkolok Nektek, hogy mielőbb rendbe jöjjön! "Ennyi - vége!" :-) és :-(

Anikó: jobbulást Dávidkának!

Kép
Kép
irina

Kaqk: Emma golfozik?! :-)

Kép
Kép
irina

Irina: igen..:-) nagyon szereti a golflabdáját és a múltkor az egyik boltban egy golf ütővel játszott fél órán át..nemn tudtuk volna vissza tenni..nagyon tetszik neki....:-)

Oltás után(MMR) hány nappal várható bármi tünet? mi pont 1 hete kaptuk. :-)

Ja és hízott Emma picit..már 8800g!!!:-) és vagy 77 cm :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Le kellett mennünk alufóliáért, mert nem vettem észre, hogy elfogyott... persze ez egy óra, úgyhogy most tettem be a zöldségeket a husival a sütőbe. :?
Szelikém meg elaludt a babakocsiban, feljöttünk, levetkőztettem, és sikerült is neki visszaaludni! :)
Addig olvasok egy kicsit! :)

Morzsesz! Szerintem sem gáz ez a melléfekvéses altatás... :roll: Szeli is így alszik el kb. 1 hónapja, de nem bánom, így boldogan megy aludni, és jókedvűen ébred (ez mondjuk azért van, mert levettük a rácsot, azelőtt mindig ordított ébredésnél)! :)

Tej: Szeli még most sem issza. Néha megpróbálom, persze kanálból jó neki a miénk, na meg a kakaó, de úgy, hogy kiöntöm neki pohárba... hát úgy nem kell... Legutóbb majdnem az evést is abbahagyta, mert tejjel merészeltem kínálni! :) Cukrozni nem akarom, mert annak nem látom értelmét, vagy szeresse a tejet magába, vagy várunk még vele...

Mesi! :lol: Én is így szoktam Szelit hívni: Akaratka! :lol:
Zsozsika remélem, hamarosan megszokja, hogy nem tudod mindig felvenni!!! +++++

Nálunk mostanában megy az anny, anny, anny (de hogy egyfolytában?! :shok: :)). Bár ma egész jól hagyott főzni! (Apának külön főztem holnapra, carbonara szósz spagettivel, zacskós.)

Irina! Hú, de rossz arány! :(

Emma gyönyörűűű! :) Micsoda hajpánt! :)

Silka! Mondd meg Lizónak, hogy Te akarsz fogyózni, nem ő!!! ;) Remélem, hamar visszatér az étvágya!!! +++++
Kaja: én reggelire egy bögre tejet szoktam inni (a tejeskávé helyett).
Feldühödött apukák: :D
A töltött karalábét nem csináltam meg, mert rájöttem, hogy nem lett volna már időm rá, mert ¼ 7-kor értem haza a szauna és a bevásárlás után... :roll:
De nem is találtam még ki, hogy pontosan mit teszek bele... talán csirkemellet, joghurtot meg valami zöldséget akartam. És természetesen sütőben.

Fleur! Akkor lehet, hogy Szelinek is az oltás miatt rosszabb az étvágya??? :roll: (persze a minapi hányás is betett neki, az biztos). Bár ma evett reggelire babapiskótát (a háztartási kekszet újabban nem kéri), aztán megevett majdnem egy almát. Ebédre főztem neki krumplit héjában (de elaludt, majd ha felkel).

Képzeljétek! Szeli 2 napja lefekszik a pelenkázásnál!!! :)
KTimi! Úgyhogy Nektek is változhat még a fürdés! Sok türelmet hozzá!!! ++++++

Kép

Kép
regcsiken14

Anikó15! Szuper, inkább keljen korábban, de átalussza az éjszakát! :) (szerintem)
Vizsgádhoz gratulálok! :) A továbbiakhoz egy kalappal!!!
Nem teszel fel avatar képet??? :)

Kép

Kép
regcsiken14

Néhány szülinapos kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

és egy hajvágás előtti:

Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Silka!
Nagyon örülök, hogy Lizi iszik! Remélem, most már gyorsan minden a helyére rázódik.
Pénteken megyek dokihoz, akkor megnézem neked a szabadságait.

Fleur!
Mi az ágyat Turán egy bútorboltban csináltattuk (a kell, megadom a pontos címet). De szerintem bármelyik "mezei" névtelen bútorboltban lehet kapni ilyet vagy legalábbis hasonlót.

Képet most ezt találtam hirtelen:
Kép

Irina!
Köszi a cikket. Persze teljesen tisztába vagyok én, hogy minden oké, csak csöppet maximalista vagyok. :oops: Botond borzasztóan értelmes, okos kisfiú. Gyanítom magában gyakorol. :)
Annyira azért nem aggódom, hogy orvohoz forduljak.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Viranka!
Megkaptátok a cd-t?

Beszereztem a homeos szereket. Nagyon bízom benne, hogy használni fognak. :roll:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Újra itthon vagyunk, voltunk síelni 5 napot Ausztriában.
Dorka nagyon-nagyon élvezte a nagy havat (persze mi is), szánkózott, és a síelést is kipróbálta: Apa/Nagyapa vitte a kezében lankás pályán síelve (én nem mertem bevállalni, hogy vigyem, én nem tudok olyan profin síelni, mint ők).
Később Dorka is kapott a lábára kicsi sílécet (csizmára csatolható), és sík terepen húztuk kézenfogva, ő meg élvezte a siklást :D

Azt már most látom, hogy az Apjára ütött: már most sem lehetett "levakarni" a sípályáról, mi lesz később!!! :shock: :D
(ha Apa v. Nagyapja megállt vele egy pillanatra, már reklamált, hogy gyerünk tovább, és egyébként is az összes síléces emberhez fel akart kéredzkedni egy kis potyasízésre)

Én is nagyon élveztem a kikapcsolódást: a szüleim és a húgom is jöttek, így felváltva vigyáztunk Dorottyára, fél-fél napokat tudtam síelni. Szóval szuper volt! Majd teszek fel képeket.

Kép
dotildi

Tegnap éjjel nagyjából átfuttottam a kihagyott 6-7 oldalt ( :shock: ), de nem állítom, hogy mindenre emlékszem...

Szuperek a fotók!!!

Regi, szerintem tök ügyesen levágtad Szeli haját!
Nálunk is volt mostanában fodrászkodás (frufruigazítás + hátul egyenesre vágás). Erősen gondolkodom rajta, hogy legközelebb inkább hivatásos fodrászhoz megyünk, annyit forgott összevissza Dorka...

Hajvágásról még annyit, hogy mikor Dorka meglátta a fejéről lepotyogó, levágott tincseket, fogta, és megpróbálta "visszaragasztani" a fejére :D Apával a hasunkat fogtuk a nevetéstől, annyira édesen csinálta :D

Jobbulást a beteg babáknak!!! Sajnálom, hogy Zsozsinak fel kellett szúrni a fülét, remélem, már jobban van!!! Jó hír, hogy Lizi iszogat végre!!! (nekünk sajnos kellett már kórházba vinni Dorkát kiszáradás veszélye miatt, annyira nem akart inni, amikor elkapta a Calici-vírust) Ádinak is gyors gyógyulást!

Kép
dotildi

Morzsesz, üdv köztünk!

Beszéd: Dorka is arabul dumál egész nap :wink: , de egyre több felismerhető szót használ: Anya, Apa, tessék (tetté), hoppá, hab, hápháp, cica, gyere (gyee), séta (téta), autó (ótó), rádió (ádió) - most hirtelen ezek jutottak eszembe. + egy csomó szót leutánoz, mint egy kis papagáj, de egyelőre még nem használja őket.
A szomszéd kisfiú 2 éves koráig meg sem mukkant, a védőnő már kezdett aggódni. Aztán csak elkezdett beszélni, most már egyfolytában mondja a magáét.

Reggeli: Dórim általában vajas kenyeret kap sonkával vagy reszelt sajttal, vajas kalácsot egy kis lekvárral vagy kakaóscsigát ill. egyéb péksüteményeket.
Tejet már iszik egy ideje, egyelőre forralva kapja. És imád a mi reggeli tejeskávénkba is belekóstolni, az sokkal jobban ízlik neki, mint a sima tej. Kakaóért annyira nem rajong. Úgyhogy hamarosan veszek is neki "macikávét" (koffeinmentes, gyerekeknek való kávé), állítólag Apjának is ez volt a kedvence kiskorában, a kakaót meg sem itta.

Fogyózás: én írtam még, hogy szintén elkezdem. Sikerült a síelés alatt is betartanom, de még csak 1 kg ment le... Kicsit csalódott vagyok, mert a síelés alatt sokkal többet mozogtam, mint szoktam, jobb eredményre számítottam :? ... De nem adom fel!
Mai kaja eddig: reggelire virsli + gyöngyhagyma, tejeskávé; ebédre Sztroganoff-csirke salátával; uzsira pedig hamarosan eszek egy kis túrót, joghurtot mirelit málnával összekeverve. Vacsira talán tojást lesz majd.

Sense, várjuk a híreket! Tök jó, hogy hamarosan érkezik a köv. kistesó :D

Kép
dotildi

Sziasztok!

Írtam :arrow: Ide csak röviden, mert manó felébredt amíg visszaolvastam.

Betegeknek továbbra is jobbulást! Zétinek tegnap ismét a pelusban voltak érdekes dolgok, ismét kibújt egy hátsó fogának a fele. Lekopogom, ezen a télen még nem volt beteg csak az oltástól.

Beszéd: tegnap annyira édes volt! Esett a hó, először látott ilyet. Tavaly ugye még pici volt. Néztük az ablakon, nagyokat kacagott rajta. Mondogattam neki, hogy esik a hó. Erre ő: "hók ott". Egész délután mutogatta az ablakot és ezt ismételgette. :lol:

Megyek mert jön a hiszti....

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

félig vakon,fiam eltörte a szemüvegem :evil:
Sense!
igen,ma reggelre volt a postaládába8lehet h. hamarabb,de ma ürítette ki papa :) ) Robi elkezdi csinálni,ha hazajöttem :) mert persze azt akarta/szerette volna h. vigyem Bálintot is :roll:

:arrow: mászik már fel az asztalra :)

KépKép
viranka

Sense: akkor kezdhetünk értetek izgulni. :D Remélem hamarosan babázhatsz! :wink:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Regi: nagyon szépek vagytok!!!:-)

Dottildi: sielés ..irigy...na Emma is biztos élvezet volna a sielést..na majd jövőre..idén nem igen megyünk..ha csak nem otthon...:-)

Silka: de jó h iszik Lizi...pikk pakk meggyógyul!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Gyorsan képek, mert nem tudom, mikor ébred Legkisebbem.

Kép Zsozsi mesét néz Kép Szimultán pelenkázás, Zsozsi vigasztal

Kép
Kép
Kép
gremese

Nektarin! Olyan ügyes vagy Te is, ami a fogyókúrát illeti, drukkolok, hogy sikerüljön annyit leadni, amennyit szeretnél! :) Robesz meg... Aaaaannyit változott! Olyan Pasi. :) És rettentően hasonlít Rád! :)

A többi fogyisnak meg kitartás!!!! Ha hosszú idő alatt rakódott le, akkor nem insul meg az olyan könnyen! Ha meg elkezd olvadni, akkor kell szigorúan csinálni! ++++++++++++++++

Kaqk! Gyönyörű Emmácska! És be kell valljam, nagyon hasonlít Apájára. :)

Sense! Szerintem se aggódj, a fiúk később szoktak elkezdeni beszélni. Az unokaöcsém több, mint 2 éves koráig meg sem mukkant.

Talán Heni kérdezte, hogy aki befejezte a szopit, adott-e tápit? :roll:
Nos Zsozsival 9,5 hósan hagytuk abba a szopit, onnantól rendes felnőtt kajákat evett, tápit nem adtam.

Dotildi! Síelés? Azta! :) Várjuk ám a képeket!!!!

Regi! Hajvágás ide, vagy oda, Szelinád egy szépség!!!!
Egyébként simán lehet, hogy Szelinek az oltás miatt rosszabb az étvágya! Hiszen "csak" 3 gyengített vírussal küzd a szervezete... :?

Kép
Kép
Kép
gremese

Megpróbálom összeszedni Zsozsi aktív szókincsét:
Azért írom kötőjellel, mert szótagolva mondja :)

anya: ja-ja
apa: papa
nagyi: ja-gyi
Gegi: ge-gi
hold, hó: kó
csillag: csi-aa
csiga: csi-ga
kaki: ka-ki
cumi/punci: pu-bi
kakaó: ka-kó
popsi: po-pi
iszi: issz
óra: tik-ta
telefon: aooo (haló)
kanál: ka
villa: vi-aa
baba:baba
kuki: ku-ki :lol:
kukac: ku-ka
kávé: á-vé
partedli, távirányító: tápdíííí
tévé: bébé
elmo: el-mo
párna: pá
virsli: vííí

Egyelőre ennyi jutott eszembe. Most már ott tart, hogy rögtön mondja utánunk a szavakat, még akkor is, ha nem kérjük, csak beszélgetünk, és ha egyszerű, két szótagú szót hall, már mondja is.
Persze egy kis arab vonal azért itt is bejátszik, meg a nyökögve mutogatás. :)
És nagyon sok állathangot mond. Jó beszélőkéje van/lesz, az biztos.
Én már ugye ezeket most hallgatom, fiús anyukák meg készüljetek, nemsokára Ti is élvezhetitek a szóáradatot, csak győzzetek figyelni! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Mindenkit elüldöztem? :roll: :lol:

Dmaggie??????????????????????????????????????????????????

Megírtam a születéstörténetet:

1232225404.3215.doc

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Képek csodásak :D

Most csak Mesinek reagálnék szuper a szüléstörténeted. :)
A tőled meg szokott poénokat se hagytad ki belőle :D
De azért a végére könnyes lett a szemem.
Nem semmi méretekkel rendelkezik Gegi :D
És milyen 2 gyermekes anyukának lenni? :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Mesi!

bakker Te is megpityeregtettél :lol: :lol:

s ha minden napon ilyen jól indulna :wink: :lol:

KépKép
viranka

Jó reggelt!

Mesi ez gyönyörű volt, potyognak a könnyeim :lol: :lol:

Nektarin Robesz nagyon helyes kispasi :lol: :lol:

Regi Szelike gyönyörű

Silka örülök, hogy már kicsit jobban van Lizi :lol:
azért mennek még a++++++++++

Viranka sajnálom a szemüveget :(

Kaqk Emma nagyon szép kislány :lol:

Most csak ennyi, cicus nyűgös :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok !

Mesi : szuper kis szülésed volt.

Helyzet nálunk : kezd kicsit rendeződni az alvás.
Éjjel max nyekergés van és alszik rendesen.
Napközben meg próbálkozunk aztán vagy alszik vagy nem.
Olvastam minden félét, hogy mi lehet ez de rájöttem egyszerűen növöget az én kicsi fiam aki már nem is olyan kicsi .
Mindent egyedül akar csinálni és ha segítünk az nem jó neki.
Eddig reggel este bent a hlószobénkban majdnem sötétben evett és tegnap jöttem rá, hogy ez már nem jó neki.
Most kint a nappaliba nézi a tv-t közben benyomja a tápi adagját és viszem be az ágyába.
Fürdéssel most úgy állunk, hogy csak úgy jó ha apája és én is bent vagyunk. Így is van, hogy kicsit hisztizik de már legalább nem üvölt.

Na lépek mert ebédet kell csináljak.
Apának sült hal lesz rizzsel magamnak meg sajttal töltött csirkemell sütve szintén rizzsel.
Desszertnek meg rizsfelfújt van amit tegnap este csináltam igaz ez az első de nagyon fincsi lett.

Pár kép nektek .

Kép kukucs
Kép bamba
Kép csúzdák réme
Kép én írányítok

Mindenkinek szép napot !
20200310173350

Mesi - ez szép volt!

Doltildi - síelés Ausztriában - egek, de jó lehetett valakinek...

Hajpántos Emma gyönyörű!

Nálunk a szokásos hétvégi menetrend van: vásárolgatás Db-ben, angol, Gábor a gépnél, este filmet nézünk... Így aztán nem nagyon jutok ide. Most azonban még mindenki alszik, így gyorsan leírom, hogy jól vagyunk.

Rugó legújabb kedvence a házban sajnos a wc. Valahogy felfedezte magának, és nagyon izgatja a fantáziáját. Ha nem csukom be az ajtót, odaoson, és jobb esetben a tetejét nyitogatja. De tegnap előtt azon kaptam rajta, hogy a mosogatógépből kiszedett tálkákat igyekszik beletuszkolni a wc-kagylóba, de nem ment neki... Máskor meg könyékig turkált benne :roll:

A számítógép már szerencsére nem izgatja.

És most már idegen helyen is hajlandó járni - a Corában össze-vissza járkált a pultok között, az utcán pedig egy kézzel is lehet vezetni. Ez nagy előrelépés, mert eddig görnyedeztem, mivel mind a két kezét kellett fogni.

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Viranka örülök, hogy jól indult a te napod is :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Szép jó reggelt/napot!

Vindo!
B. kollega vmelyik nap lelkesen nézegete a wc-t aztán azzal a lendülettel a cumiját úgy belehajította :? tegnap reggel meg azt játszották Mírával,h. naccsaszzony felvette,kinyitották a wc-ajtót aztán M. becsukta :roll:

Kaqk!
nagyon édes Emma :) ha legközelebb itthon lesztek jöhettek hozzánk :) van golfpálya nem is olyan messze :lol:
Bálint Bálint 10 napja kapta az oltást és kicsit nyűgősebb,de nincs semmi baja :)

Miléna!
passz :( nekem soha életemben nem volt rendszeres a mensim,kivéve mikor gyógyszert szedtem :? s mikor szedtem a ceraztettet akkor sem volt meg,abbahagytam nem jött meg,s ahogy Bálintot elválasztottam rá 1-2 napra újra nagylány lettem :cry: Zéti milyen szép kispasi :)

Mesi!
akkor kezdjed gyakorolni,hogyan emeld fel Zsófit is mikor Gege a kezedben van :) menni fog :wink: a mai napig van h. mindkettőt cipelnem kell :roll: cirka 30kg a 2 gyerek :)

Sense!
ne aggódj a beszéd miatt :) s főként ne hasonlítsd össze a topikgyerekekkel :) max. Lindával és Bálinttal :wink:
Míra kb. 22 hósan kezdett folyamatosan beszélni teljes szavakat,mondatokat mondani(no azóta sem áll be a szája ,csak ha beteg nagyon) addig így beszélt :te vo dú (tehervonat dudált 8) ) s hasonló :) Bálint max. annyit mond h. anya,papa,bapa,DEDE(Míra) baba oszt kész :) inkább mutogat elrángat mindenhov aés eléri amit akar :)

Regi!
de jó h. jók az eredményeid :) akkor hajrá fogyókúra :) Szelit meg még mindig :) :) :)

Morzsesz!
Mírával régóta együtt alszunk el :) szerintem nem gond :) olyan jó esténént összebújni vele,megbeszélni,h. szertjük egymást,mesélni neki :)

én meg tegnap elmentem szemüveget csináltatni,mert persze tartalékom az nincs minek :oops: komolyan teljesen kiakadtam jó sok pénzt otthagytam rohadt drága :evil: :evil: telefonon kérdeztem h. mennyibe kerülnek:válasz jobb esteben 20-25,rosszabb esteben 30-50-csillagos ég :evil: na persze h. én a rosszabb eset lettem :evil:

milyen hülye szomszédjaitok vannak :evil: :shock: mi akkor szerencsésnek mondhatjuk magunkat :) egyik oldalon nyári esténként rockot hallgatunk(tanul a srác gitározni,de már legalább nem mennek félre a hangok) a másik csak napközben szokott üvölteni a gyerekeivel(mondjuk egyre ritkább :) ) s csak nyáron hallatszik :) de alapjáratban teljesen normálisak :)

Sense!
te meg tegnap eszembe jutottál :) Bálint megtalálta Apja teszveszesen cd-it közte Biohazarddal :) :)

+beszéd:Míra egyik ovistársa nem beszél :roll: 4 éves max. annyit mond szia,óvónéni és kész :roll: minden rendben van vele megviszgálták már ezerszer,de Ő nem beszél :roll: majd fog,s a röhej a gyerekek észre sem veszik :shock: :lol:

KépKép
viranka

Viranka - szemüveg :evil: Bazi drágák, az biztos. Nekem mondjuk nem kell, mert egyedüliként a családban jó a szemem, de a többiek egy vagyont költöttek már kontaktlencsékre meg szemüvegekre...

Az ismeretségi körünkben is volt olyan kisfiú, aki 3-4 éves koráig nem beszélt. Elvitték pszichológushoz is, de semmi különöset nem állapítottak meg nála. Rá pár hónapra elkezdett beszélni, és gyorsan behozta a lemaradását.

Na, szerintem kimegyünk levegőzni.

Megint esett egy kis hó, éppen annyi, hogy söpörni kelljen :D

Kép
vindolanda

Egyelőre nem megyünk ki, Rugó az új könyveit nézegeti Gáborral. A Corában vettünk tegnap a kis lapozós könyvekből két példányt (gyümölcsök, háziállatok), 300 ft volt darabja.

Van még belőle vadállatok, számok, formák... Szerintem majd azokat is beszerezzük...

Én meg fogzottam az elmúlt napokban. Néha elindul a bölcsességfogam, és fáj róla a fél fejem. Ez megy vagy két napig, aztán elmúlik, a fog persze nem jön ki. Lehet, el kellene mennem vele fogorvoshoz. Már amúgy is esedékes egy látogatás ott, még kilenc hónapos terhesen voltam utoljára.

Viranka - akkor megnyugodtam, hogy a wc nem csak az emmi gyerekünket érdekli.
Cumi :D

Kiosonok akkor havat seperni :arrow:

Kép
vindolanda

A születéstörténethez még annyi, hogy Zsozsi 33 cm fejkörfogattal, és 33 cm mellkassal jött a világra, és most Gegi 36/38 volt. :shock: Ott hüledeztek a csecsemősök, nővérek, mekkora vizilabdás gyereket szültem. :)
Egyébként meglettünk volna két óra alatt, ha a Drágámat nem kellett volna letornázni.
És persze az elmaradhatatlan: "Én soha többet nem szülök gyereket!" kijelentésem nagy üdvrivalgást, és mosolygást és persze-perszézést váltott ki mindenkiben. :) Apa meg is jegyezte: Az első után is ezt mondtad! :lol:

Viranka! Elképesztő szemüvegárak vannak. Mondjuk jobb esetben nem egy hétre csináltatod. Nálunk bögréket tör Zsozsi, már alig van. :lol:
Két gyerek cipelése? Vinni még nem vittem őket, csak ülve nyomultak az ölemben. De az biztos, hogy ők még nem 30 kiló együtt.
Minden elismerésem! :D

Vindolanda! Én imádom ezeket a lapozós könyveket, a formák nekünk is megvannak. Ja, és persze Zsozsi is szereti.
Bár leginkább mindenféle újságot kell olvasni, amiben baba van. :)

Zsozsi láztalan, a dobhártyája még mindig nyitott, hétfőn anyu megnézi. Ha bezárult, akkor lehet hajat mosni. Egy hónapja nem tudtuk megmosni, illetve nem volt szabad! Olyan szaga van... Szegénykém. Van a hajában a füléből kijövő trutyiból, van antibiotikum, amit egyszer kivert a kezemből, feketeribizli szörp, meg még ki tudja... Nem néz ki zsírosnak, koszosnak, szerintem már öntisztuló lett. :lol:

És nagyobbik gyermekem előtt megszűnt minden akadály, kinyitja az ajtókat... Feléri a kilincset, és kész.
Nem tudom milyen magas, van ilyen papír centink (színes, állatos akármi), majd odaállítom a falhoz, és megmérem.

Hörcsög! A kétgyerekes lét? Tök jó! Még szoknom kell, hogy bizonyos helyzeteket hogyan oldok meg, de nincs gond, megy szépen.
Zsozsi még mindig össze van zavarodva kicsit, hol közelít hozzám, hol nem, de Gegit imádja, hozzá gyengéd, szeretetteljes. A feltett képek ezt tükrözik, és ennek örülök!
Tegnap Apa nem volt itthon este, egyedül még nem fürdettem, most sem próbáltam ki, csak az altatás. Persze egyszerre voltak ébren. Be a nagyágyba, Gegi szopizik, Zsozsi mászkál, hívom magam mellé (mert együtt alszunk el, csak ha Apa itthon van, akkor én másik szobában szoptatok, és Zsozsi Apával alszik el).
Zsozsi be az ágyba, mászkál, szokásos, majd Gegi bealudt, én hátat fordítottam neki, Zsozsi felé, majd Zsozsit altattam. Mikor mindenki aludt, én kimásztam, gyönyörködtem egy sort bennük, majd a Picit betettem az ágyába.
Zsozsi aránylag már jól alszik, de Geginek nagyon teli az orra. :(

Kép
Kép
Kép
gremese

Zsozsinak 17 foga van. Lehet több, csajk nem látok a szájába hátra.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Nem vagyok valami jól, fáj a torkom meg a légcsövem. Amit még kibírok, csak Szeli ne kapja el!!!!!!!!!
Most Anyunál van, én meg kitakarítottam (csak lájtosan), meg teázgatok (hársfatea, ízesítés nélkül), aztán alvás után megyek érte! :)

Dotildi! Én is inkább fodrászhoz vinném, de Szeli üvölt, és nem hagyja, hogy macerálják...
Láttad volna, hogy vágtam le neki a frufruját... :lol: Elől összefogtam egy tincset, és nyissz! :lol: Másképp nem lehetett, így ilyen tépett lett kicsit neki.
Lehet, hogy izmosodtál, azért nem vagy annyival könnyebb! 8)

Én ma ugyanazt eszem, mint tegnap, direkt úgy vásároltam be, hogy elég legyen egész hétvégére.

Vera! szemüveg: :(

Mesi! A tesók nagyon aranyosak együtt! :)
Születéstörténetre nagyon kivi vagyok! :) Igyekszem olvasni!
"Én soha többet nem szülök gyereket!" :lol:

(Én úgy jöttem ki a szülőszobáról, hogy „tök jó volt”, hülyének is néztek a többiek... :lol: Én inkább a gátsebemmel szenvedtem meg, de nagyon... :()

Én mostanában nem mosom Szeli haját (2-3 hete), mert utálom, hogy ordít közben, és egész tiszta neki, egyáltalán nem zsíros, nem koszos! :) Szerencsére kaja eddig nem került bele... 8)

Ádi egy csoda azokkal a kék szemeivel! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Huhh! Mesi! Szinte én is nyomtam közben! :lol:
Mennyi ideig nyomtál?
Én Szelit fél órán keresztül, már az is hosszú idő volt, a doki tiszta ideg, én meg nyugtatgattam, hogy a következőre kint lesz, persze nem volt kint, csak később (jaj, bocsánat, előjöttek az emlékek! :)), de ahogy olvasom Gegit tovább tartott... :shock:
Hatalmas baba, az biztos!
És mekkora mázli, hogy alig kellett varrni!
Gratulálok! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Mesi: hát ez nem semmi..és tök jó h emlékszel mindenre! Én még nem írtam meg Emma születéstörténetét..majd párom segít...nem emlékszem mindenre...pontosan.

Gegi is fent volt? pedig a pocid jó lent volt...hm
neked nem nyomták lefele? Nekem 2 en rámtehénkedtek és nyomták kifelé-lefelé belőlem emmát. ..aligkaptam levegő..erre tistán emlékszem

KépKép
kaqk
Debrecen

Hátul így sikerült lenyírnom a haját:

Kép

Oldalt meg elől közepesen hosszú, de itt nagyon borzas, mert nagy rohangálásban volt éppen.

Kép
vindolanda

Kaqk! Zsozsit nyomták ki, de meg sem éreztem. Gegit nem. A pocakom lent volt, de a feje nem a méhszájnál, hanem talán valahogy haránt...

Vindolanda! Csini lett Borzaska! :)

Regi! Emlékszem, mikor írtad, hogy még Te biztattad a dokit, hogy mindjárt kijön Szeli! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Íme a ma két hetes Gegi :)

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Egek, Gegi kész férfi lett :shock: :D Nagyon kis csinos!

Azt tudod, hogy hogyan alakult a súlya?

Kép
vindolanda

Vindo! Nagyon profi vagy! :)

Gegi édes! :) Ezen a képen nem hasonlít annyira Zsozsira, vagy már eleve nem hasonlít annyira? (Eleinte mint két tojás! :))

Kép

Kép
regcsiken14

Dettyk! Bevált a Babe sampon???

Kép

Kép
regcsiken14

hello!

Vindo!
Botond is élénken érdeklődik a WC kagyló iránt. Először mindent beledobált. A wc papírral kezdte, aztán még jópár dolog végezte a wc-ben. Most a wc kefével mossa ki a kagylót! :shock:

Emese!
Hát Gegi nem 2 hetsnek néz ki, az biztos! Nagyon aranyos.
Nagyon szép a törtöéneted. Megkönnyeztem.

Tegnap éjjel azt hittem szülünk. Már nem csak egybefüggő fájásaim voltak, hanem rendszeresek is. De elmúlt! :roll: Aztán persze alig tudtam aludni, mert folyamatosan azt figyeltem, hogy lesz-e valami...

Most megyek. Megnézzük a NArnia krónikái 2-t.
Jó éjt!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok !

Hoztam egy pár képet azaz egy egész sorozatot .
Ma készültek apájával a Vérhalom téri játszótéren voltak.

Játszóterek réme :

Kép na csini a kesztyűm ?
Kép kis taknyos vigyori
Kép kukucs
Kép vigyázz papi csúszok
Kép kesztyűbe homokozni na ezt is megoldottam
Kép kicsit fáradtan a játszóterezés után

Na lépek is mert a mai napom sem a pihenésről szólt.
Jó éjt mindenkinek.
20200310173350

Halihó,

Regi, édes lett Szeli az új hajjal. Nem lehetett egyszerű levágni, rengeteg haja van :D
Nálam is így kezdődött a betegség :cry: Mert ugye persze csütörtökre én is elkaptam. Most meg apa a soros. Mindhárman kínlódunk, csak éppen más fázisban vagyunk. Azért nagyon drukkolok!
Kaja: ma virsli abonettel és koktélparival, majd túró tejföllel és canderellel. 0 bűnözés :D Tegnap fasírt öntetes salival, maradék spenót maradék húsleves husival. És két rudi :oops:

Dotildi, biztos jól éreztétek magatokat! :D (mondom én, a nagy antisíelő :lol:), dobj majd képeket, emlékszem az 1 évvel ezelőttiekre is. :) Hajvisszaragasztás :lol: :lol: :lol:

Gremese, ez aztán kemény szülés volt. De legalább gyors! :) Bezárult dobhártya a teljes gyógyulást jelenti?
Hány centi magasan van a kilincsetek? :shock: Vagy Zsozsi lett 90 centi? Lizinek is az ajtó a mániája, most ott tart, h kipiszkálja a kulcsot (és ha nem figyelek, eldugja :twisted: ). Ja, és ő kb 81 centi :wink:
Gegi most már nekem sem Zsófis. Határozottan fiús :)

Szülés: én nem szívesen emlékszem vissza az enyémre, csak a 24 órán át tartó fájdalom maradt meg. Meg, h az utsó órákban már nem is tudtam magamról, annyira blokkolta az agyamat a tartós fájdalom...:roll: (úgyhogy nem is bánom, h nem kell mostanában újra szülnöm :D )

Vindo, WC-imádat nálunk is van :shock: :D Pénteken délután pl 2-percenként szaladt be a WC-re, és mondogatta, h "vécé-kaki". Mi meg csak néztünk. Egyébként mániákusan utánam mászkál pipi közben. Ma felkérte magát az ölembe, és ott nyomta tele a pelust. :shock: Apukám mondta, h figyeljük meg, egyszer csak jön Lizi és megkínál egy pohár vízzel --- amit a WC-ből merített. Lehet, h ez nálatok hamarosan be is következik :lol: :lol:

Na, látom a WC rajongás másnál is bejátszik még. Akkor biztos életkori sajátosság :lol:

Holnap de. viszem Lizit a dokihoz, kíváncsi leszek, h mit mond. Közérzet kíváló, ivás közepes, evés nagyon gyenge, köhögés katasztrófális. :?

silka
silka

Lányok,

a férjem egy nagyon rendes ember! :)

Ezt most le kellett írnom, mert érdeklődött, h kinek és mit írok. Majd javasolta, h inkább írjam meg nektek, h ő nagyon rendes ember. Tessék, megtettem :lol: Most nagyon boldog...

Na, ennyi elég volt belőlem, joccakát!

silka
silka

Halihó!

Egy életjel erejéig jöttem. Minden rendben, időm semmi, Bercó alig alszik napközben. Körülbelül egy órát, ami alig elég valamire. Remélem nem kiabálom el, de eddig az oltás utóhatásait még nem tapasztaltam. Holnap lesz egy hete, hogy megkapta. Igaz megemelt cseppszámmal adtam neki a Cebiont, kapott multivitamint is rendesen, de mást nemigen tettem az ügy érdekében.
Holnap hajnalban utazom Bp-re, anyukámmal lesz majdnem egy teljes napot, hááát..... A reggeli szopi még nem maradt ki soha. De remélem nem lesz nagyobb gond.
Kéretik nekem szurkolni, holnap este mindent elmesélek.

Akkor már végre remélem én is eljutok odáig, hogy képeket is hozzak. :oops: Annyi édes, szépséges gyerkőc van itt, hogy csak csodálni tudom a képeket.

Gremese! Neked azért külön meg szeretném köszönni, hogy leírtad az élményeidet. Én is itt harcoltam a könnyeimmel. Akarva-akaratlan felidéződött bennem is minden. Csodálatos, hogy ennyi erő van benned, gyönyörű volt, ahogyan leírtad. Gratulálok ismét.

Silka! :lol:

Sense! Drága, hajrá neked! Jaj, annyira így volt velem is. Minden áldott nap elmondtam az orvosomnak, hogy jönnek a fájások, keményedések. Olykor rendszeresen is, de aztán szépen elcsitulnak, rendszertelenné válnak, nem elég erősek, stb. Csak kitartásra tudlak buzdítani, ha valami folytán holnap lenne a nagy nap, akkor meg gyors, könnyű, szép szülést kívánok!

Na, megyek alukálni, mert korán kel kelnem.
dmaggie

kel=kell :oops: :oops:
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: