A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Olivér gyönyörű :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jandrea
Drukk!

Biga.csiga
Nálunk sok dolog megdőlt :oops:
Nem tudok kemény lenni :wink:
Vendég

csmoni: :) lehet, de azért kétlem. minden esetre, ha felismersz a kórházban, gyere oda hozzám. ;)
Vendég

Kriszti: szerintem a cumi a gyerek döntése... ha cumizni akar, vagy adsz neki, vagy hamar megtalálja az ujját... a végeredmény ugyanaz, max. az ujja esetén görbébb lesz a foga :roll:

Biga.csiga: nálunk nem voltak elvek :) én mindhárom gyerekemhez maximális rugalmassággal állok hozzá :) ami neki kerek, az nekem is :) az ágyba már beférkőzött, ha sír, ölben van, cumit próbáltuk, de nem kell neki, bár néha hirtelen felindulásból rácuppan, de hamar repül :) ők ösztönösen viselkednek, mi meg képesek vagyunk alkalmazkodni :wink:
Ja, és a hisztis véglettel is volt dolgom... ugyanezt csináltam... igaz, az baromi kimerítő volt :? viszont azt tapasztaltam, hogy az anya kiegyensúlyozatlansága erősen befolyásolja nem csak a baba pillanatnyi állapotát, hanem a hosszú távú beállítottságát is :?
(Zazánál depis voltam, sok minden miatt, nem feltétlenül fognám a szülésre... úgy érzem, Zaza emiatt olyan erősen önkritikus, ezért hibáztatja annyit feleslegesen magát :cry:)

Csöre
csöre74

[quote="csöre74"]
írta:
csöre74Genetika: háááááát, ezen a téren sokkal műveltebb vagy, mint mi :wink:
Apropó: ugye jól tudom, hogy két rh- embernek nem lehet +-os gyereke?

Genetikus nem vagyok :wink:
Elvileg, Rh-neg szülők gyereke is Rh-neg.
Vendég

Hanna gratula!!!!! Olivér gyönyörű!

Petne! szép szülés volt a tiéd is:) és a lányod meseszép!

Én már nem úszom meg a túlhordásos procedúrát....ezek után tuti Picuranyu következik...na fogadunk? :)
katuska79

Milyen jóképű kispasi Olivér :lol: :lol: :lol:

Biga.csiga: elvek - nálunk picit borult, kettő is:
1. megfogadtuk, hogy nem lesz cumi - kb az első reménytelen éjszakán tuszkoltuk bele a szájába, de kiköpte...
2. egy ágyban alvás - szintén egy reménytelenül végtelen éjszakán borult, mikor már összeestem a fáradtságtól, úgy éreztem, szétszakad a gátsebem és leszakad a derekam, na akkor odavettem. De nem szokott oda, ugyanúgy elalszik a kiságyban azóta is...

Kisbogács, én is kíváncsi vagyok, miért döntöttek egyből a császár mellett Hannáéknál.
Nálad egyből oxitocint adtak, mikor bementetek az elfolyt magzatvízzel? Mert ugye én is csak 1 ujjnyira voltam nyitva, mikor bementünk, és 10 órát vártunk a spontán fájásokra az oxitocin előtt.

Petne, nyugi, hamar belejössz és kialakul a napi rutin. Abba már belefér egy kis netezés :wink:

Kép
vickybabe

katuska: hehe, gonosz leszek, ha szívesen megelőznélek? ;) na jó, egye-fene, előre engedlek. :lol: :lol: :lol:
Főleg, hogy se fájás, se semmi.
Vendég

Köszönjük a sok-sok gratulációt. Átmenetileg hazajöttem. Az friss infók mennek majd fel a blogba, addig is néhány kép: http://www.indafoto.hu/pov
hanna30_apa

Gratula Hannának és Lacának Olivérhez!
És Olivér gyönyörű!

Kép
gombócmakka

Aranyér: eddig a Sperti kenőcsöt és a Mastu kenőcsöt és a Mastu kúpot próbáltam. A Sperti-t várandósok és szoptatósok is használhatják, mert cápaepéből vagy miből van. A Mastu-t a szülésznő mondta. Amúgy meg arra az van ráírva, hogy konzultáljon orvosával.

Nekem érzésre nem fáj, nem vérzik, csak kint van. Így, izé, nem tudom, hogy amit Sahli te érzel, az az-e. :shock:

A kamillás borogatást is kipróbálom mindenképp, köszi a tippet!

Kép
gombócmakka

Laca: gyönyörűek vagytok :) micsoda kis husis baba :D nagyon szép Olivér :)

Csöre
csöre74

[quote="vcrane"]
írta:
vcraneGenetikus nem vagyok :wink:
Elvileg, Rh-neg szülők gyereke is Rh-neg.

OK, köszi :) kicsit megleptek a kórházban a nővérkék, amikor állították, hogy két Rh. neg. szülőnek is lehet + gyereke... nem értettem, hogyan.

Katuska: Máté hogyan érkezett? Ő pontos volt?
(Nekem mindegyik előbb jött, de tudom, hogy ez a világon semmit nem jelent, lehet, a 4-iket túlhordanám...)

Csöre
csöre74

Elköszönök mára. Holnap jövök a vizsgálat után. Bár azért jó lenne, ha......

krisz78

HANNA!!!!!!! Ez hihetetlen! GRATULÁLUNK tiszta szívből, sok-sok boldogságot nektek a pici fiúhoz!!!! :lol:

Csajok! Kinek írjak, ha van valami? Hanna számát mentettem el, mert ő volt a sor végén... :roll: :lol: De most már babásnak sms-ezünk, ok? Csöre? Te, mint 3 gyerekes anyu, ráérsz? :wink:

Vicky! Lökj egy táblát please!!!
Krisz, Jandrea, holnap kereslek benneteket a kórházban, ok?
Jó éjt!

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika: persze, hogy ráérek :) Örömmel :D

Csöre
csöre74

Csöre! napra pontosan jött:)
katuska79

Gombócmakka, Erzsébet: beteszteltem cukorügyben :oops: gondoltam, mostmár max. magamnak árthatok vele :oops: vacsi után (kb 30 g CH) benyomattam egy szelet oroszkrém tortát :oops: ééééééés 4,6 volt az 1 órás cukorérték :D (na jó, ebéd után is beteszteltem, akkor kb 60 g Ch-ra ettem rá 30 g-ot bonbonból :oops: utána 5 volt :D) ez nem azt jelenti, hogy nem diétázok tovább, persze, ha azt mondták, hogy 6 hét, akkor annak biztosan megvan az oka, fegyelmezett gyerek vagyok én, csak kíváncsi voltam :) (nameg ott volt az öcsém szülinapi tortája...) mindenesetre azért kicsit lazábban kezelem a kérdést :)

Barti: az előző oldalra dobott már Viki egy táblát :) Hannával frissítve :wink:

Holnap izgi napunk lesz :) vizsgálat hegyek :D várunk majd benneteket Lányok :D

Jó éjszakát mára :) megyek, szétcsapok a gyerkőcök között :) bár lehet, Apus beelőzött :D

Csöre
csöre74

Katuska: azért ezt a mutatványt nehéz megismételni :wink: akkor lehet, hogy Petra sem várat sokat magára :)

Jó éjt!

Csöre
csöre74

Sziasztok:

Hanna Laca nagygratula, gyonyoru Oliver, nagyon irigy vagyok
Na roviden rolunk minden ok, csak epp jo lenne ha 2-3 napot varna a baboca, mert apuci 39 fokos lazasan haldoklik (tehat a korhazba be sem engednek, nem hogy meg szulni olyan az erzesem) es az o csaladja, nagymama, nagyapa tesetverek ugyanugy. Na mar most csak ki kell varni, hogy mindenki javuljon meg, apuci velem lehesen egeszsegesen en meg lehetoleg ne kapjak el semmit. Matol kulonszobaba alszunk, nem hogy megfertoz, nagyon nem szeretnem. A varandos mama apol mindenkit :lol: lazat merek, teat fozok, gyogyszerezek, jaj de komplikalatak a beteg ferfiak. :roll: na csak gyogyuljon meg gyorsan, nagyon nem szeretnek egyedul szulni. Szoval Katuska, Krisz, Picuranyu hajra. Olyan jo olvasgatni a babas sztorikat, tanulok ezerrel, es kozben parazok valyon mi lesz velem-velunk, ha ugyanebbe a szituba leszunk.
na lepek megyek lazat merni :lol:

Kép
brestovsky

Hanna és Laca! Sok boldogságot, sok tejecskét Olivérnek és gyors felépülést Hannának! Várunk vissza mielőbb! Olivér gyönyörű és szép nagy baba.

Katuska, Bartika, Krisz! Mennek a drukkok, hogy mielőbb babázzatok!

Jandrea! Szorítok neked is, de ne aggódj, minden rendben lesz.

Csöre!
"Kicsit megleptek a kórházban a nővérkék, amikor állították, hogy két Rh. neg. szülőnek is lehet + gyereke... nem értettem, hogyan."

Állitólag lehet! Mi mindketten negatívak vagyunk, mégis végig figyelték a vérben az ellenanyagszintet és a gyerek mikor megszületett rögtön megnézték a vércsoportját, hogy ha pozitiv, akkor megkapjam a szükséges szurit.

Bartika! Nekem is írhatsz nyugodtan!

Bretowsky! Jobbulást a családnak!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hatalmas gratula Hannának és Lacának Olivérhez! Sok boldogságot és tejcit Nektek!!!!
Gyönyörű baba!!!

Hú, megint sokat írtatok!

Sahli: egy cipőben evezünk, Martin eddig nem nyügizett kaja miatt de ma olyan látványos volt, hogy elmentem az ügyeletes patikába tápiért.Szegényem görcsösen zokogott, tömte a kezét a szájába, még az arcomból is szopni próbált... :( Úgyhogy ma este rásegítek egy kis tápival, mert nem lehet el 20-30 g-al....
Tejszaporítás: rengeteg folyadék, laktoherb tea, urtica urens ch 5-ös.És persze táplálkozni rendesen!
Én is ezeket nyomom,remélem, csak átmeneti a megborulás, holnap jön a gyerekorvi,megbeszéljük a teendőket.

Petne: Julcsi gyönyörű!!! Hozzátok is megyünk udvarolni!!!

Kriszti: nekünk is egy hatalmas bekakilással indult a nap, mindent vehettünk le :oops:

Jandrea: ne izgulj, minden rendben lesz!!!

Cumi: nálunk is van,olyan édesen elringatja magát vele...és nem szeretem, mikor a fél ökle a szájában van :oops:

Holnap igyekszem kicsit többet jönni!

Jó éjt,puszi mindenkinek!!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Ismét itthon :)
Köszönjük a gartulációkat és Nóra dicséretét!! :)

Szüléstörténettel majd jövök, most röviden csak annyit, amit férjem kihagyott a beszámolóból: 6 óra vajúdás után császárral tudott lányunk megérkezni. (Vickybabe: tudod majd javítani a táblát?)

Még nem olvastam vissza, de gratula minden időközben megszületett babához!!
magdolnasz

Hanna, Olivér GRATULÁLOK! Gyönyörű baba!!!!

sahli: igen, most én is azt hallottam, hogy vszínű arról van szó, s amíg nem találjuk meg a csodaszert- vagy nem oldódik meg magától- minimum minden "atrakció" után érdemes HIDEG vízzel mosni, de nem áztatni, mert ez segíti a visszahúzódást. :idea: Az egyik kismama ajándékcsomagban volt valami reklámanyag erről, előkeresem, áttanulmányozom- s lehet, hogy kipróbálom. :cry:

anyatípus: engem nem bántott a kijelentés :wink: végig úgy éreztem, hogy ha szegény Maszatmanónak lenne választási lehetősége, akkor már félidőben átköltözött volna egy nagyobb, szélesebb, tágasabb anyukába...

Rita: vigyázz magadra! Állítólag ugyan terhesen elég jó az immunrendszerünk, de azért mégis...

Cumi: mi már próbáltuk, mert már az öklét és az ujjait szopizza néha. Nem műkszik- a kezét szimpatikusabbnak érzi egyenlőre :?

Laktoherb tea: nekem elmúlik tőle Maszatmanó hasfájása és van elég tejem :D azaz pont ellentétes reakció :D Sose lehet tudni...

Tejszaporítás: érdemes, ha lehet, napközben néha ledőlni aludni, különösen ebéd után (a dokinéni mondta tejszaporító trükknek)

Ma jön másodszor a védőnéni... a köldökcsonkról tuti megkérdezem a véleményét- még nem esett ki, és narancsszínű váladék jön néha belőle :shock:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Kidobott az ágy engem is. VAgyis a gyomrom....

Kata! várj azzal a tápival! ha eddig jó votl a termelés lehet csak átmeneti, tedd sűrűbben mellre! A hozzátápival csak az a gond, hogy belekerülsz az ördögi körbe...szopi után pótlás, következő szopira kevesebb tej, több pótlás és így tovább. Ez az arc szopi aranyos:) érzi rajtad a tejszagot ezért rólad bármikor kézbe veszed a kaja fog eszébe jutni és ahol ér szopizni fog! Időnként én is jót mosolyogtam, hogy megtalálta a karom, nyakam bármit és egyből szívni kezdte, ha bementem a szobába máris cuppogot. Nem feltétlen azért mert éhes volt, hanem a reflexek miatt.

Zitocs! igen a nyugalom és apihenés nagyon jó tejszaproító! Jót nevettem ezen a félidőben átköltözésen. Én a hátamra szeretném egy kicsit költöztetni per pillanat ha már kifelé nem igyekszik.

DÉlelőtt ctg, gondolom sík lesz, mint a nagyalföld...
katuska79

[quote="vickybabe"]
írta:
vickybabeKisbogács, én is kíváncsi vagyok, miért döntöttek egyből a császár mellett Hannáéknál.
Nálad egyből oxitocint adtak, mikor bementetek az elfolyt magzatvízzel? Mert ugye én is csak 1 ujjnyira voltam nyitva, mikor bementünk, és 10 órát vártunk a spontán fájásokra az oxitocin előtt.

Éjjel 3-kor kezdett folyni a vizem, 5 körül érhettünk be a Klinikára, én is szűk egy ujjnyira voltam nyitva. Kb. reggel kilencig vártak, hogy jöjjenek a fájások (valami volt, de nagyon gyengék és kb. 7 percesek), ill. táguljak (ezen a téren semmi változás nem volt), aztán megkaptam az első adag oxytocint. Ettől rögtön szabályos és erős 2perces fájásaim lettek, de még mindig nem tágultam. Így az infúziót követte még további másik 3 vagy 4 adag, és 2 nospa koktél. Ezzel elértük azt, hogy a fájásaim között megrövidültek 5-10 mp-re, ill. volt hogy teljesen eltűntek a szünetek, de továbbra sem tágultam. Így a doki 1/2 3 körül döntött a császár mellett, és 3-ra, 2 perc híján pont 12 órával a víz megindulása után kivették Manót.

Cumi vagy ujj: A felénk elterjedt nézetek szerint kevesebbet árt ha az ujját/kezét találja meg, de most még nem passzol az ökle a résbe. Szeretném magam tartani az elvhez, főleg mert párom nagyon ellenzi, de ha lesz olyan alkalom hogy semmi más nem használ, inkább dobom az elvet csak vigasztalódjon.

Olivér-Apu, Olivér csodálatos, meseszépek vagytok mindhárman!
kisbogacs

Mostanában sosem sikerül a gondolataim egy hozzászólásba összeszedni....

Rita, mielőbbi gyógyulást a családnak!

Jandrea, szorítok!

Aranydolog: Csak külső látható jel, fájdalom hál'Istennek semmi. Nem szedek rá semmit, a nedves WC papír szinten tartja.

Rh ellenanyag: Nem úgy van, hogy ha a mami negatív, akkor mindig vizsgálják a babát? Mondván, hogy az apuka vagy valóban a vélelmezett, vagy nem.

Magdolnasz, jó hogy itthon vagytok, várjuk a szüléstörténetet!

Azt a szüléstörténetet nekem is nagyon meg kéne írnom, de vannak részek amelyekre egyáltalán nem emlékszem, mert az ébrenlét és az ájultság között lebegtem. Babás anyukák, ti tisztán emlékeztek a szülésetekre?
kisbogacs

Épp most olvastam valahol egy cikket róla, ha elfolyik a magzatvíz (illetve burkot is csak akkor repesztenek ha már megfelelő állapotú a méhszáj) de méhszáj nincs kinyílva vagy gyógyszerek hatására sem változik, nincsenek fájások akkor császár mellett döntenek.

Lehet nálatok azért vártak mert már elkezdett nyílni, erősek voltak a fájások és megvolt az esély arra, hogy táguljon rendesen. AZtán mégsem...

Meg lehet Olivér miatt kellett sürgősen mellette dönteni...
katuska79

Lassan Batkatának is jelentkeznie kell....
katuska79

Hogy tisztán emlékszem-e a szülésre? Dehogy! Egy-egy villanás maradt meg, de fogalmam sincs róla, mivel "ütöttem" el az időt 12 órán keresztül! :shock: Azt tudom, hogy fájási szünetekben majd' elaludtam, aztán jött a fájás és a feketeleves :twisted:

És még azt, hogy a tolófájásoknál azon filóztam, hogy jobb lenne az éneklésnél alkalmazott mélylégzéssel beszívni a levegőt a dokik által preferált "Jó hangosan szívja, hogy halljuk, hogy benn van" elvel szemben... de gyakorlatban sehogy se sikerült kipróbálni a hipotézist. :roll:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitocs énekelsz?
Nekem nem voltak tolófájásaim (császár), de a vajúdásnál én is az énekléses légzéstechnikát alkalmaztam. Sőt, az egész vajúdás alatt végig énekeltem magamban Manónak, és rengeteget segített!
kisbogacs

Kata! Az én védőnőm szerint a laktoherb tea, urtica urens ch 5-ös együtt semlegesíti egymást. Vagy egyiket, vagy a másikat kell használni.

Magdolnász! Üdv újra itt. Sajnálom, hogy a császárt te sem úsztad meg. Gyors felépülést kívánok neked!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

jó reggelt,

éjszaka Levi csak rajtam volt hajlandó aludni :( most is ez a műsor, ahogy felveszem, alszik, ahgy lerakom, jön a nyüszögés...

Szülés-emlékek: nekem is sok idő kiesett. Azt tudom, hogy az időérzékem teljesen eltűnt, ha nem láttam volna az órát, nem hittem volna el, hogy 24 órát voltunk a szülőszobán... :roll:

Katuska, drukk a dokihoz! Reméljük mutat valami biztatót a ctg...

Kata, szerintem is várj a hozzátápival! Inkább rakd át a másik cickóra is! Az nem baj, ha van otthon tápi, engem is megnyugtat, de nem nyúlunk hozzá :wink:

Magdolna, OK javítottam.
Durva, hogy 7 hüvelyi szülésre jut 12 császár :shock: Elvileg az országos arány kb 28-30%...

Rita, vigyi magatokra! Nem kellene most elkapnod ezt a nyavalyát...

SMS-ek nekem is bátran jöhetnek. Egyelőre nem megyek sehová... :lol:

Kép
vickybabe

köszi az aranyeres tippeket. Kipróbálom a hidegvizet is és a kamillás borogatást is.

Kép
vickybabe

Számomra olyan megdöbbentő ez a sok császár! Én nem is tudom, hogy mi lett volna velünk, ha 100 évvel ezelőtt élünk....
Én sokat gondolok arra, hogy mi és mitől romolhotott el a jól felépített (gyerekvállalásra alkalmas) női testben, hogy képtelen a megfelelő időben kiengedni a babát.....

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Kata, szerintem is felejtsd még el a tápszert, helyette tessék fejni, fejni fejni, átmasszírozni az egész mellet! Az sem baj ha etetés után semmi nem jön a már, mert az inger is sokat számít!
kisbogacs

Enikő, nem biztos hogy bármi elromlott a testünkben. Nekem a doki azt mondta, 10-20 akárhány éve az én esetemben leállítanak az infúzióról, hagyják hogy a fájások leálljanak, pihenjen a szervezetem, és 2-3 napon belül vagy újraindul magától a folyamat, vagy hamarosan bepróbálkoznak újra.
Csak ma már túlzottan félnek minden kockázattól, meg lehet a reklamáló betegektől is, ha baj van... :?
Dokiméknál az az elv, hogy magzatvízfolyás után 12 órát adnak a babának és a mamának, utána császár.
kisbogacs

Enikő: na, utána kerestem ennek a vércsopi kérdésnek...
https://www.babanet.hu/faq/altalanos16.php (több ilyet leltem)
Az világos, hogy a kismamit vizsgálják, és teljesen igazuk van, hogy MINDEN Rh neg. kismamit rendesen megvizsgálnak, sőt, hajrá, mert az apa a nem tuti, de úgy érzem, kis félreértésben voltak... vagy majd a negyediknél megkérdezem azt a genetikust, akire hivatkoztak :wink: :roll: :lol:

Magdolna: üdv újra itt :)

Kata: minden babának van egy nagyobb ugrása 6-10 napos kor körül, amikor megnő a tejci igénye. Ha ilyenkor nem teszed gyakrabban cicire, akkor nem alkalmazkodik a tej termelés a megnövekedett igényhez. Tessék gyakrabban ciciztetni Martint, és langyos vízzel zuhanyozni, masszírozni, stb... és nem kétségbe esni, ez szinte minden kismaminál előjön :wink: lesz még ilyen egy pár, készülj csak fel rá lelkileg :wink:

Katuska: drukk, várjuk a híreket :D

Szülésemlék: ez az első szülésem, aminek zömmel minden percére emlékszem: nem volt durva fájdalom, ami elhomályosította volna az agyam, nem kaptam semmi olyan gyógyit, ami ugyanezt tette volna, nem voltam hulla fáradt, szóval most emlékszem :)

Hannának az, hogy császár mellett döntöttek, elég összetett kérdés volt, majd elmeséli.

Rita: jobbulást a családnak!

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Úgy irigykedek, hogy ti már itt tejcsiről, szoptatásról meg egyebekről tudtok beszélgetni, én meg malmozok és nézek ki közben a fejemből. :oops: :lol:

kata8110: hol vannak a képek? :shock:

Még szerencse, hogy Hannáéknál a császár mellett döntöttek, az előbb olvastam Laca írását a blogban.

Mit is akartam még? :roll:
Ja, nekem is Laktoherb van itthon, bár egyelőre ugyebár csak készenlétben áll.

katuska: ma délután nekem is CTG, hátha felpörögnek az események. :D
Vendég

Hello Csajok!
Én most indulok be UH, NST és amnioszkópia is lesz. Megkeresem Jandrea-t is,már bent fekszik. Nálunk semmi éjjeli újság, majd jelentkezem. :roll:

Hannának olvastam a blogját, hihetetlen hogy képes egy baba ekkora gubancot kötni a zsinórra!!! Majd én is kíváncsi leszek a többi okra, de már ez a csomó is elég szerintem... :shock:

Puszi:

Barti

UI: Ma kettős front van, de ez kimerül nálam az állandó keményedésben. :evil:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Petne: Julcsi GYÖNYÖRŰŰŰŰ
Hanna: HATALMAS GRATULA OLIVÉRHEZ!!! Minden jót kívánok nektek és sok-sok bolgod percet EGYÜTT!!

Aranyér: Na tudnék mesélni...........félidőtől kűzdök.......
Próbáltam már Spertit, Mastut, Aurobint.....semmi nem használ. MÁr nem fáj és nem vérzik csak ott fityeg, egyre nagyobb és piszkosul zavar...........holnap megyek varratszedésre megkérdezem a nőgyógyászt, hogy mi a büdös francot csináljak mert nagyon zavar :oops: :roll: .

HELP!!!!
Tejszaporítás: Lányok, a ti babáitok mennyi szopnak egy kajánál?? AZ enyém 80-at általában ma 100-at de ez a csúcs! Igaz mire kiszív 100-at a mellem olyan mint a leengedett lufi........szerintem nincs is benne több. Elég ez neki vajon? A másik mellemből nem merem etetni mert félő hogy akkor meg a következő kajára nem lesz elég tej............
Szerintetek??????
Iszom a laktoherb teát és szedem ezt a homeos izét: urtica urens. Eszem is, iszom rengeteget (önmagamhoz képest), napi 3-4 litert, pihenek is..............
Írjátok meg legyetek szívesek hogy a ti babáitok mennyiket kajálnak.......kéne pótlás? Vagy nem? :roll:

KépKép
peni

Sziasztok!

Megjöttem. Ma se szülök. Viszont a doki megnyugtatott, úgyhogy ma nem hisztizek. Elkezdett nyílni a méhszáj: 2111-es értéket írt rá. Nagy görbéket mutat a méhtevékenység. Kérdezték, fáj-e? Hát, nem. Mondta a doki, hogy örüljek neki. A magzatvíz nagyon tiszta, a ctg tökéletes. Azért ez a magzatvíz mintavétel nem volt valami kellemes. :cry: Ráadásul 2 naponta ismételni kell+naponta ctg. Még jó, hogy csak a magzatvizvételhez kell az Uzsokiba mennem, a többit elintézik a kerületben. Azért ért hozzá a kisfiam, hogy csináljon nekem napi programot! :wink:
Rendesen beszartam, amikor láttam, hogy tolják ki a műtőből a nőket. Az egyik zokogva félrebeszélt, meg vacogott. Jaj, annyira rossz volt! A hideg is kirázott. Aztán mondta a doki, hogy ezek nem szülések, hanem egyéb műtétes betegek voltak.

krisz78

Katuska jelentkezz, mi újság veletek?

Bartikával sms-eztem. Ő még most ment ugyanezekre a vizsgálatokra. Majd jön később.

krisz78

Peni: ne méregesd!!!
És nyugodtan tedd rá a másik cicire, ha kéri. Ha nem kéri, akkor elég neki. Ha nem jelzitek a szervezetednek, hogy több tejci kell (két mellre tétellel vagy gyakoribb szoptatással), ne várd, hogy több legyen :wink: én is ráteszem a másikra időnként, ilyenkor átmenetileg kevesebb a tej benne, de ha gyakrabban rakod mellre a babát, akkor utóléri magát a cickó is :)

Krisz: hajrá, akkor azért van előrehaladás :)
Vacogás: azért arra készülj fel :wink: nem fázol, hanem remegsz :) de nem gáz :) félrebeszélés az mástól lehetett :wink: nem pánikolunk :wink:

Barti: drukk :) a kettős front azért kidolgozhatja magát estére :wink:

Csöre
csöre74

Krisz: Azok más műtöttek lehettek...ne félj. Két császáron vagyok túl.....és hazudnék ha azt mondanám hogy élveztem őket de túlélhető, kibírható.....ne aggódj:-). A lényeg, hogy mindketten egészségesen átvészeljétek a szülés -születés projektet:-). Jelszó: No para :wink: .

KépKép
peni

Itt vagyok már!

CTG tökéletes, méhszáj továbbra is egy újnyi. de mi az az 50%-ban kifejtett cervix?
Úgyhogy most naponta ctg, holnap újra vérkép, hogy javult-e a vasam.

Na futok ebédelni.
katuska79

Katuska: neked nem néztek magzatvizet? Szerintem kéz a kézben járkálhatunk ctg-re.
Többiek: kérjük a fogadásokat: Melyikünk babája unja meg hamarabb a ctg vizsgálatokat?

Megnéztem a kiskönyvemet, meg a ctg-s papírt. Nekem nincs rajta ez, hogy cervix. De hátha jön ma Vicky, és megmondja, mi lehet az.

krisz78

Kép

Kép
vickybabe

Katuska: nem a méhnyak a cervix? Lehet, hogy hülyeség, de azt jelölik C-vel, nem?

krisz78

Végre sikerült letenni Levi manót...

Új tábla :lol: gondoltam a karácsony design már elavult :lol:

Peni, nekem 100-110-eket eszik (kétszer mértem). Viszont majdnem 2 héttel idősebbek vagyunk. Szerintem nincs gond a 80-nal. És igen, nyugodtan tedd rá a másikra is!

Elolvastam Hanna blogját. Hát nem semmi történet. Tényleg isteni szerencse, hogy nem vártak.

CTG-ző csajszik, kitartás! Sajna mást nem tudok írni...már tényleg közel a vége...

A cervix asszem a méhszájat jelenti. De majd Vicky pontosan megmondja.

Krisz szerintem a szülést nézni (hallgatni) rosszabb, mint végigcsinálni :wink: én is rémüldöztem, mikor szülőszobát látogattunk, pedig ott csak 1-2 hang szűrődött ki. Remegés az normális tényleg.

Ezt találtam:
http://www.origo.hu/itthon/20070627-a-g ... zagon.html

Kép
vickybabe

Peni, rengeteg tejem van, de Ági mégis 70-100-akat eszik rendszeresen. Vicky írta valamelyik oldalon mi az ideális mennyiség/ nap, azt tudom a mi esetünkben (3,5 kg) a védőnéni dícsérte a napi 480-510 g-ot.
kisbogacs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: