A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Baba miatt vhogy ki kell bírni!!!! Persze tudom, hogy nem lesz könnyű.....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Papillon, Üdv!! Vigyázz magadra, pihenj nagyon sokat és ne idegeskedj semmin, már tényleg nem sok van hátra! Ez a pár hét nagyon hamar el fog szaladni, kitartást és gondolj a végeredményre :wink:

Tehuti, én is hülyeségeket álmodok mostanában, és annyi ember van mindig az álmaimban, kész tömegek , tiszta horrorisztikus néha, de olvastam, hogy terhesség alatt ez normális:lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok,

Pappilon, kedves: Nagyon örülök, hogy legalább hallunk Rólad és a hétvégét kibuliztad magadnak. Tudom, hogy szörnyűek körülményeid és nagyon nehéz, mert izgulsz a babáért és nem is vagy jól. Most nagyon erősnek kell lenned, hogy el tudd viselni ezeket a körülményeket az egészségetek érdekében. Ettől még jó társ és kutyagazdi vagy. Kutyusod is leveszi a dolgokat a maga szintjén és megérti ám. Az építkezés meg nem baj, hogy nem halad, most csak te és a bébi vagytok fontosak. Nem a te hibád, hogy toxémiás vagy, senki sem tudja, hogy mi okozza. Nekem is volt toxémiám a Zsófival és én úgy éltem meg, hogy nem vagyok elég jó anyának és még egy rendes terhességre sem vagyok képes. Persze ma már tudom, hogy nem igaz, de 7 éve ezen a szemüvegen keresztül láttam magam. Szóval ettől még szuper anyuka leszel és a babának sem lesz semmi baja. Csak szépen nyugodtan, sokat pihenve és türelmesen. Arra szükséged lesz a sok vizsgálat miatt. Vigyél magaddal olvasni valót és próbáld elütni a napokat. Minden nap nyereség, minden nappal növekszik a baba, érik a tüdeje és az idegrendszere. Nem lesz baj, de ehhez össze kell szedni magad. A babádért. Hogy minél tovább nőhessen a pocakodban. Anyává válni nem könnyű, Neked valamiért most extra nehéz körülmények között kell ezzel megküzdeni. Én érzem, hogy képes vagy rá és mi itt együtt szurkolunk Nektek és Értetek!

Nagyon fontos, hogy érzelmileg stabil legyél. A klinikának van direkt kismamákra specializálódott pszichológusa, aki fantasztikusan jó és segíthet érzelmileg megbirkózni a helyzettel. Ha kell, kérjél segítséget....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Papillon, azt kell, hogy mondjam, sokat gondolkoztam, hogyan fogalmazzam meg a gondolataimat, de amit Katka írt szerintem mindent magábafoglal.
Próbálj megnyugodni és gondolj arra, hogy azzal teszed most a legjobbat a babádnak, ha a összeszeded magad, megnyugszol, kórházba mész és ha bármi gond lenne, azonnal tudnak rajtatok segíteni.
a 32. hét után már sokkal jobb esélyekkel indul a kicsi, mint előtte. De minél tovább marad bent, annál jobb!
A kutyusodat és a párodat is nagyon megviselheti a dolog, de majd megvígasztalják egymást :)
Mi 5 éve vagyunk együtt a párommal és 3 alkalom volt mindössze (6,5 éjszaka), amikor nem aludtunk együtt. Ebből 4 éjszaka az volt, amikor Levi született. Az is nagyon rossz volt, de mivel a gyerek miatt volt .... megérte..... talán ez a legjobb szó.
a kutyám minden este keresett és szűkölve feküdt le aludni, a férjemről nem is beszélve :)

Sajnos Levi továbba sincs jól, most estére 38,5 fokos láza lett, viszont ma volt az első nap, amikor nem aludt délután, csak pihengettek apával a szobában.

Mindenkinek nyugodalmas estét kívánok, megint egy nappal közelebb kerültünk a picinkhez :)

megjegyzem jól el van tünve mindenki, remélem mindeki rendben van!

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok

Csak gyors helyzetjelentés. Most nincs otthon gépem, mert szerelőnél van :( Tesóm gépéről irok.
Tegnap voltam uh-n. Kiderült hogy kisifú lesz, a neve pedig Nimród :) Kukli, légyszi ird be a táblába.
Súlya olyan 19öö körüli, minden rendben vele, korának pont megfelelő mindene, azaz 32 hetesnek felel meg.
Hétfőn megyek majd méhszájvizsgálatra.

Mindenki vigyázzon magára. Papillon neked kitartás

Ja amúgy én is nagy overáll keresésben vagyok, de szokás szerint semmit nem találtam, igy marad a turi vagy a teszvesz.

Remélem kedden már tudok jönni.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok,

írtam du egy hosszút, aztán elment a net valahova (nem ide), így csak néztem a hibajelentős képernyőt... Nem épp ösztönző.

Neked írtam Papillon, bár nem olyan szépet, mint az előttem szólók :)
Nagyon szorítok értetek, és annak örülök, hogy a hétvégét otthon töltitek. Elhiszem, hogy nem könnyű, de próbálj lazítani, és nem az építkezésen és a kórházi körülményeken izgulni. Valami jó kis könyv a kórházban tök jó ötlet, lélekkényeztetőként. A vérnyomás, amit írtál (140-150), azért még nem a durva magasságot jelenti, ha jól tudom, inkább a fehérje a vizeletben, az a riasztó jel, ugye?

Gabka, jobbulást Levinek! Samu állapota ingadozó, szerencsére nem durva, de náthás-taknyos - hol jobban, hol kevésbé. Láza nincs, étvágya van, ezért a doki is azt mondta telefonon, hogy ne vigyem le a rendelésre a tényleg betegek közé. Szegény csütörtök este-péntek reggel nagyon csehül volt, és pedig nagyon izgultam, hogy ne lázasodjon be, robbanjon le... Ugyanis apukám 60 éves volt a héten, és anyu+öcsém+én meglepetésbulit szerveztünk neki. Jöttek távol élő rokonok (a tesói), meg a barátaik, és minden előkészület nagy titokban zajlott. Nagyon jól sikerült, apu nem sejtett semmit. No, azon izgultam, hogy ott lehessünk mi is, és ha kis időre is, de el tudtunk menni :)

Babaholmik: én ezen a héten rendezgettem a babóca leendő ruháit, és meg kellett állapítanom, h szerencsére kb két gyerekre elegendő bébiruha van. Samu unokatesójától, meg egy barátnőmtől is jöttek rucik, plusz a mieink - szóval van. Csak egy a bibi, szinte egyetlen csajos ruhadarab sincs közte... Nem baj, majd magyarázom, h a kék ruhák között valójában egy kicsilány rejtőzik :) Egy hófehér overált azért beszereztem (teszveszes, ott tényleg olcsó és szép), de tényleg nem nagyon kell vásárolnom...

Na, most ezt megpróbálom elküldeni, remélem, h sikerül.
Jó éjt!

erpé

Papillon, Katka nagyon gyönyörűen megfogalmazta mire kell törekedni, szebben el se mondhatta volna, szóval még1X kitartást és sok erőt! Közel vagyunk már a célhoz mindannyian.

Vica,
gratulálok! Örülsz hogy kisfiú, ? fiút szerettél volna, nem is emlékszem?

Levinek jobbulást!

Jó éjt

Bea, Maja

Kép
bea1978

Vica, gratulálok a kisfiúhoz! És szép a neve nagyon. Örülök, h minden rendben.

Nálunk is mindenki kérdezgeti a kicsilány nevét, de csak annyit tudok mondani, hogy a Flóra lekerült a listáról. A vezetéknévvel együtt már nem annyira jó. Ja, és felkerült a Kata, lehet, hogy ez lesz... De még tanakodunk, és nem tudom, miért megy ez ennyire nehezen most.

Most már tényleg jó éjt!

erpé

Erpé: Nekem már a pocakomon volt Ágica, amikor még mindig azon tanakodtunk, hogy Ágnes vagy Sára.... Van ez így! ;)
Jó lehetett a meglepetés buli!

Levinek és Samunak jobbulást!

Katka

katka22

Ez az álmatlanság rettenetes.... Este 6 körül rosszul éreztem magam és szundítottam egy fél órát, azóta nem tudok aludni....
Petiapuval sikerült egy hatalmasat vitatkoznom.... A szokásos témákról, amikre nincs megoldásunk.... Most meg a feszkótól én nem alszom. Szuper....
Bárcsak tudnék már aludni....

Katka

katka22

Sziasztok!

Papillon: örülök, hogy itt vagy, húzd még ki néhány hétig! Próbálj elképzelni valami kellemes képet, pl hogy nyár van, süt a nap, kislányoddal a karodban üldégéltek az új házatok kertjében. Az ilyenfajta fantáziálás sokat tud segíteni és gyógyhatású! :)

Erpé: nálunk sem megy most könnyen a névválasztás! Nehéz férjemmel közös nevezőre jutni, mindkettőnknek más tetszene, és már Lucának is van elképzelése. :wink: Sok szép név eleve esélytelen a vezetéknevünk miatt. Vagy mert szép ugyan, de nagyon gyakori. (utóbb a Luca is ilyen lett, de még mikor megtetszett nekünk, kb 8 éve, nem volt ennyire elterjedt)

Samunak jobbulást! És gratulálok a bulihoz, majd anyunak én is szeretnék egy ilyet.

Katka: én is olyan rosszul alszom, mint te. :cry: Koraeste össze tudnék zuhanni, ha lehetne, éjjel meg csak forgolódom, sehogy sem jó. Luca kb. háromszor "anyázik" hajnaltájt, mikor pont el tudnék aludni. Ez egy új szokás nála, szerintem csak meg akar győződni róla, hogy megvagyok. Tudja, hogy a szülés miatt kórházba fogok menni, emiatt lehet. Pedig meséljük, hogy vele hogy volt, megnézzük a fényképeket stb, de úgy látszik, egy bizonyos szintű szorongás megmarad benne mégis, ezen nincs is mit csodálkozni.

Fehérje a vizeletben: nektek milyen gyakran nézik? Mielőtt orvost váltottam, minden egyes terhesgondozáson nézték, most az új dokimnál más a rendszer, és kb. már két hónapja nem nézte a kutya se. Most Papillon esete egy kicsit megijesztett. Nálunk védőnő sem nézi... :shock:

Látszik, hogy Luca a nagyinál, van időm írni. :lol: :lol: :lol:

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok,

Papillon: örülök, hogy egy picit hazajöhettél!! drkkolunk, hogy ne legyen semmi probléma! olvasgattam erről a toxémiáról és az a durva, hogy azt sem tudja még az orvostudomány, hogy miért alakul ki?!

Marq: Neo-Ferro-Folgamma tablettát írt fel a doki, 3*1 adagban amit így 3 hétig kell szednem, utána már csak 2*1-et. külön a doki nem kért vasértéket, ezért azt nem tudom megírni, de valamit magyarázott a dokim csak nem értettem :oops: :oops: .

Vica: Gratulálok Nimródhoz!!! :) De jó, hogy kiderült :)!!

Katka: Jaj szegénykém! azt hiszem hiába írnám, h ne idegesítsd magad petiapun, de azért próbáld meg! este meg igyál citromfű teát (még anno Kukli ajánlotta és sztem jó!)

Hát lányok képzeljétek el! Péntek este érzem, hogy mostmár szokásosnál többet fáj a nunim. nem tulajdonítottam neki jelentőséget a terhesség alatt, mindig azt hittem, hogy a kisgatya nyomja éjszaka vagy vmi ilyesmi. amikor kédeztem a dokit azt mondta, h a méh nyomja a vénákat ezért kialahulhat visszeresség odalenn! pénteken már annyira kellemetlen volt, megnéztem és kb. kisujjnyi vastagságú már az ér :shock: :shock: :shock: , szörnyen néz ki és a helyváltoztatás is kezd kicsit fájós lenni, főleg ha "ráterhelem" a súlyt. szinte ki is van fordulva ... a szakirodalom szerint normális a visszeresség kialakulása, de nekem ez nagyon nagynak tűnik, úgyhogy asszem megkeresem a dokit.

Szép napot!
Vica
wicca

Fehérje: nekem idáig csak akkor nézték amikor laborba küldtek. sem orvos, sem védőnő sosem nézte még meg!

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok,

látom, nem vagyok egyedül a másodszorra nehezen nevet választók esetével. De hát csak lesz valami neve a picilánynak :) Most az játszottuk apával, hogy írtam egy kb 10-es listát, ő mindegyiket megvétózta, most ő jön a saját listájával :)

Katka, sajnálom, hogy ennyire megvisel Petiapu. Citromfű tea jó ötlet, illetve én elkezdtem inni a várandós tea keveréket (a'la Nandu).

Jaj Wicca, sajnálom ezt a visszér dolgot. Elképesztő, hogy mi minden ki tud alakulni a terhesség alatt. Remélem, hogy lehet ezzel valamit kezdeni, ha tényleg nagyon fájdalmas...

mennem kell, Samunak kellek valami miatt.

erpé

sziasztok!
Nekem a védőnő mindig nézi a vizeletet.Eleinte sűrűbben voltam, most havonta járok, kb október óta.

Én is szedek neo-ferro folgammát, egy hajszálnyit alacsonyabb volt a hematokrit, így napi egyet.Azt mondta a doki, nem lenne jó, ha szüléskor kellene vért pótolni :? Most meg hogy lehet, hogy csaszi lesz, jobb is, hogy szedem.
Hát lányok, nem tudom, Lara hajlandó lesz-e megfordulni, de egyelőre oldalra szélesedik a hasam :shock: simán érzem jobb oldalon a buksiját, balon meg a lábát.És így nyomja egyre jobban szétfelé a kérót :lol: Mi lesz ebből :roll:

Visszér, ott?Te jó isten, én erről még nem is hallottam :oops: Nekem a szeméremcsontom fáj, de úgy, hogy néha esküszöm majdnem potyognak a könnyeim.És utálom, amikor nemcsak akkor, ha mozgok, hanem kényelmesen lefekszem(pl.tegnap este)mozdulatlanul és majd'megőrülök a fájdalomtól :?

Kép
Kép
zazzy

háááát igen! én sem tudtam, h van ilyen amíg rajtam ki nem jött ...

amit be akartam linkelni! mindig panaszodok, h a memóriám nem az igazi (és más is szokott panaszkodni!!):
http://www.webbeteg.hu/index.php?page=n ... eg-elbutit?

Szép napot!
Vica
wicca

Nekem minden alkalommal nézi a védőnő a vizeletet. Sőt már a dokinál az aszisztens is.
Neo ferrot én is szedek már egy ideje. ÉS a szeméremcsontom nekem is nagyon tud fájni. Főleg, ha egy lábon állok, bújok ki a nadrágból stb.
De ez a visszér sem semmi....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Katka és mindenki: Nagyon megható volt, amit írtál, és nagyon köszönöm, tök igazatok van...igyekszem majd... :? apszichológus jó ötlet, csütörtökön voltam az uzsokiban autogen tréningen és az sokat segített. Egyfajta önhipnózis, bizti van hasonló a sote 1-en is, meg szülésfelkészítőü meg minden, majd jól elmegyek mindenre. Könyvet vittem múlt7-en is, de csak kismama magazinokat olvastam, egy bnőmtől kaptam még egy nagy adagot, mind régiek, de hasznosak :)
Sajnálom ezt a Petiapus ügyet :( :( :(

Gabka: jól esik, amit írtál, h érted is sírt a kuty meg apuka :oops: tényleg majd vígasztalják egymást. Jobbulást Levinek :P

Vica: nagy gratula Nimródhoz :P

erpé: 3*1 vérnyomáscsökkentő mellett 140-150 a vérnyomásom :? . De valóban a fehérje a vizeletbenen szaaldt össze a kórház, aztán meglátták, h volt egy nap kétszer 170 a vérnyomásom, akkor végleg leüvöltötték a fejem :(

Marq: ne aggodalmaskodj a toxémia miatt, nem túl gyakori. A védőünő meg bármikor megtudja nézni neked, vigyél középsugaras pisit és add oda neki 8) belerak vmi indikátor csíkot, oszt látszik, h van-e vagy nincs.

Wicca: szegényke, az kemény lehet, már csak a látvány maga.

Tehuti: az gáz, nekem meg egyre többet keményedik a pocim, főleg éjszaka, akkor több órán keresztül. Ez normális?

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Wica: Nekem is sokat fáj ott lent, ahogy tágulnak az izületek és nehezen is viselem, de ilyen erős visszérről még nem hallottam. Szerintem sűrgősen kérdezd meg az orvost. Nem ám valami bajod lesz, mert a baba rossz helyen nyomja vagy ilyesmi. :?

Fehérje: Nekem nem nagyon nézik a vizletet. Idáig asszem 2-szer. A toxémiánál előbb szokott megjelenni a magas vérnyomás vagy a vizesedés. Ilyenkor elkezdenek toxémiára gyanakodni és akkor nézik a vizeletet. Én nem haragszom, hogy nem vizsgálnak halálra...

Vica: Gratulálok a kisfiúhoz és hogy már nevetek is van! Gondolom azért jó, hogy végre tudod, hogy milyen rugik kellenek! ;)

Pasekkal meg egyszerűen nem tudunk rendesen kommunikálni és nagyon más az értékrendünk és az örök vita a fia körül van. Azt bátorkodtam mondani, hogy már jó lenne, ha a szülés miatt itt lakna, hogy kéznél legyen, ha gond van... íkét választ kaptam. 1-es szerint ne szüljek, akkor, amikor ő a fiával van 60Km-re, ha mégis, akkor majd találkozunk a kórházba. Azt nem tudja, hogy én mégis hogy jutok be. De ha előre tudom, hogy szülök, akkor el tud jönni értem.... (Mégis honnan kellene tudnom??? :roll: )
2-es szerint a fia is hozzánk költözik hétfő-kedden és minden második hétvégén. Ilyenkor külön magánoviba jár. A gond csak az, hogy ez a szerencsétlen gyerek folyton költözik, 2 külön intézménybe jár oviba és folyton mondja, hogy nem szeret nálunk, mert itt mindig minden tilos, bezzeg anyánál mindent szabad.... Arról nem beszélve, hogy 3.-nak ezt a gyereket is nekem kell megoldni így terhesség végén egy csomó szempontból... Bevallom a saját keettő gyerekem is sok most. Egy átjáró ház lesz az életünk. A lányok nem értik, hogy mikor van és mikor nincs. (Már éltünk így és nem működött.)
Végül elmondtam, hogy szerintem meg az lenne a jó, ha a gyerek az anyukájánál lakna és egy oviba járna és apuka mondjuk délután találkozna vele hétköznap, de akkor legalább tudná a gyerek, hogy hol az otthona..... Na ezért aztán kaptam. Leginkább hideget.....

Bocsi az off-ért. Kipanaszkodtam magam. :( :( :(

Katka

katka22

Pappilon: Látom jót tett a hétvége! :) Örülök neki. Vigyázz magatokra és ne hagyd, hogy leüvöltsék a fejed! Majd csak elteleik valahogy az idő. És utána mehetsz haza büszke anyaként! :)

Katka

katka22

Papillon, azt nemtom, hogy a haskeményedés éjjel normális-e. Nekem nem szokott....(kopp-kopp-kopp)
Na de miért üvöltik le a fejedet, hogy magas a vérnyomásod???? Hmmmmm :evil:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Azért tehuti, mert nem mentem be hamarabb a kórházba. pénteken mért a holter kétszer 170-et és vasárnap este derült ki a fehérje, hétfőn már a kórházban voltunk! Szóval nem értem mikor kellett volna bemennem? Sztem az volt a bajuk, h nem hozzájuk, hanem a kardiológiára rohantuk kivizsgálásért, hiszen a szülészet tojt a fejünkre, nem vett komolyan. Meg is mondtam nekik.

Most nézegettem az új dokim után, nem bizti, h ő marad, de kiderült, h ő az igazgatóhelyettes :shock:

Bizony Katka, nagyon jó itthon, bárcsak.... jó, tom, el kell fogadnom... :( pasit nem könnyű kezelni, jobb, ha egy megjegyzést és tanácsot sem adsz a fiára nézve, mert úgy fest ő szent neki :lol: ne keseredj el, majd minden úgy lesz jó, ahogy lesz :o

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Na, megyek, eltűnök, kitudja meddig. Pusssz mindenkinek!

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Éjszakai keményedés:A múltkor írta valaki, hogy neki pisiléskor keményedik.Hát én is így vagyok.Nem a pisiingerre, hanem a keményedésre ébredek fel :? és mihelyst elintéztem, minden oké.

Tegnap megkaptam az első "Mikor szülsz" kérdést.(eddig legalább azt kérdezték mikorra vagyok kiírva, ezt tudom, na de hogy mikor szülök??? :shock: Őszintén, hogy lehet ilyen hülyeséget kérdezni?Legközelebb azt fogom válaszolni, hogy azt én is szeretném tudni! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Papillon!
Kitartás!!!

Kép
Kép
zazzy

Katka, nem vagy könnyű helyzetben, és rengeteg türelmed van. Csak apudban is azt nem értem, hogy olyan könnyen mondja, hogy ekkor , meg akkor lenne jó ha szülnél, de neki azért a gyerekért is aggódnia kell, hiszen ti is a családja vagytok.Két megoldás van, beleegyezel, amit ő szeretne, hogy odaköltözik a gyerek, és ha úgy gondolja, hogy ez az ő gyerekének jó, hát legyen, az is biztos, hogy plusz teher neked, de ha nem akarod a pasit elveszíteni és szereted, kénytelen leszel valami megállapodást találni, másik, hogy egyedül csinálod végig, és hátha jobb belátásra tér később, vagy találsz egy megfelelőbbet, akivel jobban kijösztök, egyik sem könnyű...és egyedül is nehéz megfelelő párt találni, így meg hogy szinte már rengeteg ember kezd a mai világban úgy kapcsolatot, hogy második családja is van, nagyon nehéz kompromisszumokat kötni. Persze tényleg vannak családok, akik remekül áthidalják. Még az a jobb eset ugye, ha csak az egyiknek van gyermeke, sokkal könnyebb az alkalmazkodás, de amikor már mindkét félnek van, jön az, hogy az én gyerekem...stb. Ismered azt a poént, hogy az én gyerekem és a te gyereked veri a mi gyerekünket? :) Nehéz :roll:
Egyedül sem jó, de feszkóban sem jó élni... Nem könnyű az élet. Az a baj, hogy az ember páros lény, egyedül nem vagyunk száz százalék boldogok. Kívánom, hogy megtaláld a boldogságot, megérdemled!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Papillon
kitartás nektek!!! biztos nagyon nehéz lehet, de meg tudod csinálni!!! :wink:

Vica
gratula a kisfiúhoz!!! szép neve van!

Katka
lehet, hogy túl erős csaj vagy, és ezért nem veszi észre az a pasi, hogy segítségre lenne szükséged! már megfigyeltem, hogy aki nem panaszkodik állandóan, annak sosem veszik komolyan a problémáját... mert úgyis mindig mindent megold... :roll:

az én fiam tegnap kezdte azt, hogy valamilyét a bal oldalamon állandóan kinyomta, de ez valami olyan fájdalmas érzés volt, hogy csak na! :shock:

Betegeknek jobbulást, Fanni is taknyol kicsit, de nem vészes.

jóéjt!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

ja, és Wicca, rémes lehet... :(

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

Papillon, szorítok nektek, hogy minden rendben legyen, sok erőt kívánok és jó Kismama magazin olvasgatást!

Katka, a pasiddal való nehézségeket sajnálom. A fia körüli hercehurca nem inkább a volt nőjéről szól? Valószínűleg azt nem bírná elviselni, hogy a nő "elvesztése" után a kisfiú is oda kerüljön az anyjához. Mert ahogy írod, a kissrác mostani élete mindenről szól, csak épp a gyerekről nem (külön ovi, két lakhely... - nem is tudom, h lehetnek ilyen hülyék a szülők, ha csak egy kicsit is felelősen gondolkodnak). Egyébként lehet, hogy ha megszületik a kisfia, akkor változik az egész. És persze jó lenne, ha lezárná az előző életszakaszt, mert most a harcok alapján egyelőre nem úgy tünik, hogy azon túllépett. Egyébként a bíróság-gyámügy-mittoménmilyendöntőhatóság beleegyezett abba, hogy a kisfiú így éljen?
Egyébként vizeletet nekem is kétszer néztek csak eddig, majd a jövő héten lesz új vizsgálat a teljes vérképpel együtt. Védőnő nekem soha nem néz semmi ilyet, de nem is bánom.

Csibb, Fanninak is jobbulást!
Fájdalmas helyezkedéseket sajnálom, nálam is mostanában eltalál időnként valamit a kiscsaj és csillagokat látok.
Samunak szerencsére sokat enyhült a náthája, az éjszakáink is sokkal jobbak.
Megyek, kicsit fáradt vagyok... Holnap munkanap.
Üdv:

erpé

Vica hipp-hipp! Nagy gratula, gyönyörű a nevetek! Végre előkerült a pöci. :lol: :lol:
Papillonak kitartás (bár talán nem is olvassa majd ezt), türelem, már tényleg nincs sok hátra, bízunk benne Alíz bent marad a pociban amíg kell. Ha nem akkor sincs gond. :wink:
Katka nagyon sajnálom a helyzetet, én is továbbra is abban bízom, Peti majd megváltoztatja Apa szemszögét a világról. Addig neked is sok erőt!
Fanninak, és a fiúknak jobbulást! Nálunk szerencsére csak én bajlódom ezzel a hüle náthával, de nekem ez tök általános télen, így nem parázom.
Erpé csak lassan a munkával!
Csibb nekem pont ma éjjel volt két csillaglátós dolog. Kata tegnap este elkezdett keményen helyezkedni (Boti meg jól felfújta megint a hasamat, akkora röhögés volt itthon, sztem a szomszédok nagy szemekkel hallgatóztak). Ha befordult vmikor, az csak most lehetett. Szval éjjel 2x keltem nagy éles fájdalomra. De aztán arrébb tereltem a hölgyet.
Szép napot, Adrynéknak jó utat a hétre, Nemlajosnak pedig kitartás és örömteli lecsüccsöt majd a kecóban.
Kép

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

papillon, drukkolok, tényleg minden nap számít, mindennap közelebb vagy acélhoz, és minden nap végén hálát lehet adni, hogy plusz egy nap, amikor bennmaradt!
Képzeljétek, nekem meg leszállt ahasam...Múltkor panaszkodtam, h fáj aszivem, nehéz alégzés..erre leszálltt. de márc 26 még messze van. ma du. megyek dokihoz....
kedden voltam Uhn mert mondtam a dokinak, h én nem érzek napi 4-5 moccanásnál többet, megnézték, Uhn minden méret rendben volt.
Továbbra sem érzek veselerugásokat, se semmit, egy -2 egy mocorgásos mozgást.
De tudom, hogy jól van a pöttömkénk.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Jó reggelt!
Ma van az első táppénzes napom, és egész nap bent leszek a suliban. Nem tudok elszakadni. De holnap már nem megyek be, csak egy órára. Átadom ma a barátnőmnek az osztályt. Hiányozni fog!
Én sokat érzem mocorogni a kis manót. Még mindig nagyon jó érzés. Persze néha féjdalmas is. De megéri. Minden szenvedést megér! Lehet, hogy szülés közben nem ezt fogom gondolni :roll:

A betegeknek gyógyulást, és mindenki vigyázzon magára, mert még csak most indul az influenza-"szezon".

Szép napot!

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!
Katka!
Nekem is kapásból az jutott eszembe, ami Erpének.Ez mindenről szól, csak nem a gyerekről!Felnőtt emberek hogy gondolkodhatnak így a saját gyerekükről??? :shock: Jó, én tanultam némi pedagógiát-pszichológiát, de ezt józan paraszt ésszel is tudja az ember, hogy egy gyereknek a legfontosabb az, hogy biztonságban érezze magát, legyenek fix pontok az életében, tudja, hogy kire számíthat, stb.De így hogy gyakorlatilag azt sem tudja, hol az otthona... :shock:
Ez meg hogy ekkor meg akkor szüljél - no comment :evil: :evil:
Szerintem várd meg, hogy reagál majd a fia születésére, de ha nem változik, akkor lapát!Ez senkinek sem jó...Szerintem.

Kép
Kép
zazzy

Katka Nekem is ugyanaz a véleményem, mint Zazzy-nak, csak nem mertem mondani (írni), nehogy megbántsalak. De egy ilyen pasi nem érdemel meg Titeket! Szeret egyáltalán?! :?

Kép

Kép
rszg

Szép jó napot Lányok!

Papillon először is hozzád szólok, kitartást kívánok neked és próbáld magad elvonni azoktól a bizonyos gondolatoktól, hogy mi lesz a pároddal és a kutyusoddal, hidd el, hogy sokkal ügyesebbek mint ahogyan azt mi gondolnánk. Anno a gyerekekkel nekem is egyik napról a másikra kellett befeküdnöm és rögtön a párom miatt aggódtam, sosem voltunk külön, mit fog enni, hogy fog öltözködni, ráadásul még rám is mosott, mert ugye a kórházban azért csak használja a ruhákat, törülközőket az ember és én még csak hétvégére sem jöhettem haza. Aztán mindig olyan boldogan számolt be arról, hogy mi mindent megcsinált, hogy tisztára büszke voltam rá. Az pedig hogy bent feküdtem a szülés előtt 3 hetet az tényleg csak jót tett nekem is és a gyerekeknek is, ha itthon maradok tutira nem húzom a 36. hétig.

Vica, gratula a kis tököshöz, most is nagyon szép nevet választottatok. Örülök, hogy nem nyíltál tovább.

Bocsánat, hogy nem szólok hirtelen máshoz, de rengeteg visszaolvasnivalóm van, igyekszem szépen visszakerülni a topik vérkeringésébe. Mindenesetre nagyon jól esik, hogy kerestetek. Múlt héten itthon volt mindkét manó, nagyon megduzzadtak a manduláik és éjszaka úgy aludtak, hogy percenként lestem, hogy vesznek-e még levegőt, iszonyat, hogy hörögtek. Viki csütörtökön be is lázasodott, de nagyon ügyes volt, mert egy nap alatt kifeküdte az egészet. Nagyon elfáradtam, nehéz így már ekkora pocakkal és a két manóval hadakozva itthon lenni. Iszonyat rossz, hogy a gyerekek most bölcsibe én meg itthon, de tudom, hogy most ez a legjobb mindenkinek. Nekik sem jó, ha tiszta ideg vagyok folyton és bizony a kicsire is szeretnék már jobban figyelni, hiszen tényleg nincs sok hátra és bizony nagyon nem szeretnék befeküdni és két gyerkőcöt itthon hagyni apának, de ha nem lesz más....
Holnap megyek dokihoz, kiváncsi vagyok hogyan is állok méhszáj és egyéb ügyileg. Dávid hihetetlen aktív, főleg este és éjjel.

Most éppen szárad a fürdő, wc, előszoba, aztán megyek elintézek még egy két vásárlást, szeretnék a héten mindennek a végére érni és tényleg csak pihizni. Összekészítem a kórházas cuccomat is, erre se legyen már gondom.

Mindenkinek szép napot és most már remélhetőleg jövök!

Kép
Kép
Kép
tencsi

tencsi, üdv újra közöttünk :)

mozgolódáshoz: Levivel annó én is sokkal kevesebb mozgást éreztem. nem tudom, hogy a tapasztalatlanság miatt-e, de szerintem inkább gyerekfüggő, hogy mennyit mozognak és mennyire brutálisan. Levi gyengéd volt, Lilianna viszont valami hihetetleg brutális mocorgásokat csinál :)

Kép

Kép
gabka77

Tencsi! Örülök, hogy megvagy! :)
Elhiszem, hogy fárasztó a két gyerekkel, főleg ha betegek!!! Jó helyük van a bölcsiben, neked meg szükséged van a pihenésre. Én is mindig azon izgulok, hogy Luca nehogy elkapjon valamit, mert nagyon nehezemre esik ellátni, de már a közös játék is fáraszt időnként. Bízom benne, hogy az influenzajárvány idén elmarad. :wink:

üdv.

marq
Kép
Kép
marqueza

Végre itthon vagyok, ráérnék erre mindenki eltünik :(

Akkor megyek és szundítok egyet Levivel :)
gabka77

papillon kitartás neked és minden jót !!!! :wink: :wink: :wink:

vica : szép nevet választottatok én is gratulálok a kisfiúhoz.

Ti már elkezdtétek kimosni kivasalni stb a baba cuccait?? Mert én ma elkezdtem :)
Egyre fáradtabb vagyok már .. :S nem bírom a sok mászkálást. a negyediken lakunk a kutya pedig mostanában éjjelenként nyüszög hogy le kell mennie pedig eddig nem csinálta.. kakil és már jöhetünk is fel...:s ma hajnali 3 kor mentem le vele mert nem hagyott békén. És egyre nehezebb felbattyogni ilyen sokszor a 4.re...

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Tencsi: én is örülök,h "előkerültél" :D!!! biztos nehéz a két gyerekkel, de nemsokára már nem lesz pocakod ami akadályozzon :)!!!
Ma semmit nincs kedvem csinálni :(, elkezdet fájni a torkom, pedig assszittem megúszom ....
Moncsi: én még nem álltam neki, mert még nincs bútorunk amibe bepakoljam, meg a szobát is még le kell parkettázni aztán jön a bútor. nekem ez nagyon február közepére végére marad, de nem bánom legalább akkor is el leszek foglalva valamivel :D!!

Szép napot!
Vica
wicca

Én is úúúúúúúúúúúúúúúúúgy foglalatoskodnék már ilyesmivel, de még korainak találtam.Februárra is hagyok magamnak valamit.

Kép
Kép
zazzy

először én is azt mondtam hogy korai... de biztos marad februárra is dolgom... úgyhogy nekiálltam :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

MA csak úgy felnézett a védőnő.. Tök váratlanul ért... Ez szokás hogy csak így váratlanul betoppannak? Így akarják a spontán életünket megnézni vagy mi??

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Én is pakolnám már a rucikat, de még nekünk sincs meg a bútor. Majd februárban....
Azért védőnő szólhatott volna előtte.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Kép
Kép

Rakok fel egy két pocakfotót :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Hát igen egyszer mondta hogy fel fog jönni, gondoltam majd megbeszélünk valami időpontot.. Szóval meglepő volt a látogatása :shock: :shock:

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

háááát én is foglalatoskodnék vele, de igyekszem kordában tartani magam :D:D:D:D! sztem egyébként már nem korai pakolászni! már rég készen lennék vele ha lenne hova tenni :D! és sztem különben is pakolászás közben derül ki, h mi maradt még le! február elehjén pedig már a kórházi szűtyőmet is összepakolom, mert bizony a 36. héttől sztem már mindenkinek áll a zászló!! :)
Moncsi: szép kerek poci :)! vannak olyan helyek, ahol a védőnő csakúgy beállít, de én anno ezt szépen finoman közöltem az enyémmel, hogy én azt nagyon nem szeretem. szval mi megállapodtunk,h ő váratlanul nem fog betoppani :)

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok,

Moncsi89: Vannak ilyen szemtenek védőnők. Szerintem kérd meg, hogy legközelebb előre szóljon telefonon, mert te sokat mászkálsz és a világért se szeretnéd, hogy potyára jöjjön....

Tencsi: Én 2 jóval nagyobb gyerekkel, akik már jól el vannak sok szempontból úgy érzem, hogy megszakadok. Nemhogy 2 picival... :shock: Le a kalappal! :)

Petiapu: Én is tudom, hogy gyerekes és felelőtlen ez a viselkedés... De annyira el vannak foglalva egymás gyűlöletével, hogy nem látják a gyereket... Beának is igaza van, hogy nem az én gyerekem és csak fogadjam el a döntéseket. Én így is álltam ehhez, de mostanra már úgy érzem, hogy ha belemegyek a gyerek rángatásába és hogy nálam lakjon, amit a gyerek nem akar és az arcomba és a gyerekeim arcába vágja 10 percenként, akkor ez nagyon nehézzé teszi az életet. És az én gyerekeimnek nagyon fáj, amikor a Dani kifejti, hogy nem szeret minket és utál itt és mikor mehet anyuhoz. Miközben az én gyerekeim szeretettel várják, megkapta a Zsófi szobáját, az én 2 lányom lakik közös kisszobában, minden játékot megosztanak vele stb.... Daninak persze igaza van a maga módján, de én mit csináljak, amikor hozzám jön a gyerekem, hogy mit mondott a Dani és ez nekik mennyire fáj? Hogy nem a Dani hibája, hanem a szüleié???
Szóval nagyon bonyolult a helyzet.... Nekem a saját gyerekeimet kellene ettől az egésztől megvédeni.... :?

Katka

katka22

Hát lehetséges hogy többet ilyet nem csinál.. a páromnak úgy szóltam hogy öltözzön mert felcsöngetett hogy jön .. amikor beállított egy szál boxerbe volt :D és láttam hogy ő is kicsit furán érzi magát hogy erre toppant be :D lehet hogy magától is meggondolja legközelebb de megpróbálok finoman szólni neki hogy jó lenne ha ilyet nem csinálna...
na meg láttam rajta hogy a kutya nem nagyon tetszik neki, viszont volt egy kijelentése hogy szereti a kutyákat de még nincsenek olyan jóba..mert hogy szegény kutyám nem hagyta békén :d dehát nem mi vagyunk az egyetlenek akik babát várnak és van kutya is ... csak olyan hülyén jött ki :? :? :?

katka hát nem lehet könnyű.. és ez most a te döntésed hogy engeded-e vagy Petiapun múlik? vagy esetleg a Danin?

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Szerintem nem korai mosni-pakolni
én múlt 7re terveztem az egészet, ahhoz képest mindig közbe jött valami, most is itt állnak a száriton a kimosott megszáradt kisruhák, vasalni kéne, de erre ma megint nem lesz idő, se holnap....soha nem lehet tudni, mi jön közbe. most már közel a cél!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: