A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Kisbogacs! Nagy ölelés!
Ha gondolod, gyere msn-re.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Mindannyian hisztisek vagyunk? Ez jó! Én már bőgtem is. Minden kiesik a kezemből. Utoljára egy flakon öblítő.
Az én babám nagyon aktív. Ha igaz, hogy lelassulnak a szülés előtt, akkor nálunk bizony még nem lesz szülés. Iszonyat pörög. Komolyan fáj, amit művel. De egy új érzés is van. Olyan keményedéseket produkál, hogy azt hiszem menten bepisilek.

krisz78

Krisz! Kupakkal, vagy kupak nélkül és tele, vagy üresen esett ki a kezedből, mert nem mindegy ám. :lol:

Kép
hanna30

Csajok, hozzak egy kis napsugarat a nyugodt és kiegyensúlyozott létemmel, vagy húzzak a fenébe? :lol: :lol: :lol: :lol:
Tessék kihisztizni magatokat egymásnak, ha jön a baba, már nyugisak legyetek. Kriszti pláne :wink: azért ezeket a dolgokat is meg lehet, és meg kell beszélni :wink:
Én nem tudtam a dokinéninek odaadni a pénzt, mert váratlanul hazaengedtek... a 6 hetes kontrollon fogom. A szülésznő megkapta szülés után.

Kriszti, micsoda formás, husis Ági baba :D

Dobok előtte én is egy Picasa-t: http://picasaweb.google.hu/hegyilizi/Sa ... gqnUW1mwU# :) friss képet még nem töltöttem fel, de majd holnap, vagy azután :wink:

Enikő: nagyon fontos, hogy teljesen természetesen viselkedj, ne éreztesd vele, hogy tudod, most kevesebbet tudsz nyújtani neki... mintha mindig is úgy lett volna, hogy Milán veletek van...
Tudom, hogy nagyon nehéz, főleg a császár miatt, de ha éppen nincs a kezedben Milán, akkor csak Leventére figyelj, foglalkozz vele, amennyit csak tudsz... tudja ő, hogy nehéz most neked, és értékelni fogja, hidd el :wink:
A másik, hogy vond be, amennyire tudod, Milán rendezésébe... én Mesit hagytam, hogy 1,5 évesen törölgesse a pisit Zaza fenekén, persze, csak ha akarta... (kakit azért nem)

Katuska: még mindig ott az a kutya?!
Sacit Mesi kiabálta fel... de marad a feje :lol: :lol: :lol:

Szia Móni, de jó, hogy meglettél :)
Krisz: azok nagyon fincsik :? nekem is volt olyan fájás :?

Csajok, olyan szomjas vagyok állandóan :( pedig most nyomtam be 1/2 liter limonádét (cukor nélkül)

Saci mozgott szülés előtt is :roll:

Én elköszönök :) jó éjt, tessék azért pihenni is :wink:

Csöre
csöre74

Krisz, nekem két napig pörgött soha nem látott módon, aztán elfolyt a magzatvíz...
kisbogacs

Csöre, ne menj sehova, jól esik látni ezt a sok sárga vigyori fejecskét.
Tessék még ilyeneket rajzolni!
kisbogacs

Csöre! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
hanna30

Attól tartok mi akkor ezt a fizetés-dolgot elcs*tük...
Közvetlen szülés után nem akarta párom, merthogy az olyan hülyén jönne ki. Utána nem sikerült találkozni a szülésznővel.
A dokira meg... ott lett volna alkalom csak ezek szerint azt is elrontottuk :(
Olyan egy balfék vagyok... :x :x :x
kisbogacs

Köszi, hogy beszavaztatok :lol: :lol: :lol: :lol:
de közben bealudt Saci a cicin (ismét váltózott... remélem, ez azt jelenti, hogy 1-ig alszik :roll: :lol:), jobban teszem, ha én is bealszom, mert gáz lesz az iccaka :D holnap jövök :wink:

Csöre
csöre74

Krisztiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ne mondj ilyet, nem történt tragédia, bármelyik helyrehozható... gondolom, lesz kontroll :wink:

Csöre
csöre74

Én azt hallottam, hogy a dokinak a kórházból távozáskor, vagy a 6 hetes kontrollon "illik" odaadni a pénzt. Szerintem akkor, amikor jobb alkalom van.
Pl. én a kórházban a dokival még sose voltam kettesben, úgy meg,ugye, hogy hárman vannak körölüttünk nem hadonásznék egy borítékkal....

Szerintem nem hiszi azt a doki, hogy meg akarjátok spórolni a pénzt:)

Tehát semmi pánik:)
Basszus, gondolj bele mennyi pénz ez, másnak egy havi fizu, kicsit tud rá várni:)

Kép
gombócmakka

Férjem hozott egy üveg bort, és most leitatott egy deci borral :D
Máris jobb kedvem lett, és szerintem ennyi a lánykának se árt.

Jelenleg faltól falig rohangál, és szokott esti műsorát adja.
És jobb kedvem lett.

:D

Most már csak arra vagyok kiváncsi, aludni hogy fogunk :roll:

Kép
gombócmakka

Krisz, én terhesség előtt is kétbalkéz vagyok, de mostanában :shock:
Csoda, hgy még semmit se törtem össze....

Jó éjt nektek, megyek és beszélgetek az urammal, ha már ennyit törődik velem:)

Kép
gombócmakka

Elköszönök mára.
Sms jöhet aki szül. :)

Jó éjt Csajok!

Kép
hanna30

Én is megyek. Jó éjt! :)
Vendég

Én még vagyok, ha valaki erre jár... Mahjongozok. :roll: :?
Szomszédban egyre nagyobb a ricsaj, ha felkeltik a gyerekem is, akkor átmegyek egy baltával!!!! :evil:

Kisbogacs, Csöre, ti miért nem alusztok? Vagy gyerkőc sem alszik? :shock:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Jó Éjt Hanna, Picuranyu!
Bár tudnék aludni. :roll:

Csajok! A szurkálás alul jelent valamit? Most meg ezt érzem, az alhasam szurkál. :shock:
Micsoda paramami lettem, jobb lenne ha aludnék és nem magamat figyelném. :x

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Barti, vártam a párom haza, lassan pedig ébred a gyerkőc: már nincs értelme lefeküdni.
kisbogacs

Sziasztok!

Jöttem borzolni a kedélyeket. Ez még gyakorlat, de beújítottam egy mobil internet előfizetést. Ki tudja.....
hanna30_apa

Hűűűű Hannaapuka, ez olyan izgi! :shock:
kisbogacs

Bár ez így furán hangzik.. Inkább Olivérapuka :)
kisbogacs

NA jó én is elköszönök, már így is velem van tele az egész oldal. Pihenek 10 percet Manó előtt. Sziasztok!
kisbogacs

Bartika! Amit leírtál azzal mind egyetértek! De mégsem tudom megvalósítani. A tejem így sem elég, és félek, hogy ha kevesebb ideig hagyom cicin végleg elfogy. Leventével a védőnő ezt tanácsolta 10-10 perc, aztán a szoptatási tanácsadáson azt mondták addig hagyjam, amig eszik és utána lett valamivel több tejem. Tényleg nem tudom mit csináljak. A Levente tempója is ez volt. Pedig olyan jó lenne fél óra alatt végezni az evéssel. Ráadásul ma egész nap fájt a hasa, meg az éjjel is.
Remélem a ma éjszakánk jobb lesz.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Csöre! De szép baba Saci! És a nagy lányod is gyönyörű. Lesz majd udvarlótok bőven!
Köszi a tanácsot!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jó reggelt!
Enikő remélem, jobb éjszakátok volt.

Kép
hanna30

Jó reggelt!

Hanna
Megint mi vagyunk a reggeli műszak :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Ahogy néztem vissza az oldalt, és láttam "Hanna_apa" bejelentkezését, már másra gondoltam :wink:
Jól vagy?
Vendég

Vicky! Igen, mi nyitjuk megint a napot.
Alex nem alszik?
Megvagyok, Laca gyakorolt tegnap, mert azt hittem, mi is indulunk.

Kép
hanna30

Olvasok vissza....

Katuska
Tegnapelőtt kellett volna Alexnek megszületnie (jan. 15-én).
Egyedül evés apuka találmánya... így le tudjuk rakni kb. fél órára :oops:

Vicky
Nálunk Alex igazi ölbe baba :oops:
DE olyan kicsi, védtelen... és olyan hangosan tud sírni...

Mágnes
Nem semmi történet... a vége viszont jó :wink:

EDA
Én kértem volna, ha simán szülök. Az adagolásra figyelve nem nyújtja meg a kitolási szakot.
És a babára is vannak jó hatásai!

folyt. köv... csak bugyicsere kell Alexnek
Vendég

Hanna
Alex nagyon korai... nem veszi figyelembe, hogy anyája ilyenkor még szeretne aludni :oops:
Vendég

Vicky!
Alex! Egy tündéri kispasi. :)

Kép
hanna30

Fej forgása
A baba feje a szülőcsatornában több forgást is végez. Azért, hogy a fej legnagyobb átmérője egybeessen a szülőcsatorna legnagyobb átmérőjével.
Belső vizsgálatnál ezt is szokás nézni. Általában a kiskutacs a tájékozódási pont.
A fej normálisan úgy gördül ki, hogy a baba tarkója támaszkodik meg a szeméremcsontnál. (a váll megszületése után elfordul valamelyik comb irányába) Ha az arc van felül, akkor ez a megtámaszkodás elmarad, az erők nem tudnak olyan hatékonyak lenni.

Fájás nélküli nyomás
Nem hatékony... :cry:
És vérzésveszéllyel jár!
Vendég

Vicky! Jól leírtad.
Na, megyek filmet nézni..

Kép
hanna30

[quote="hanna30"]V írta:hanna30icky!
Alex! Egy tündéri kispasi. :)

Időnként vitatkoznék ezzel :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég

jó reggelt!

Bartika, elmentetek szülni? Mert látom küldted a táblát :roll: :D

Levente este 8-kor elaludt és 3 óránként kelt! 5 után nem tudtam visszaaludni, annyira elszoktam ettől a sok alvástól... :lol: :lol: :lol:

Vicky, Csöre, megnyugodtam, hogy nem csak a mi babucink "ölbebaba" :lol: Igen, olyan pici védtelenek, nincs az embernek szíve hagyni küzdeni...asszem nevelni ráérünk később is...

Vicky, hát ja, azt vettem észre, hogy nem hatékony a kitolás ilyen fekvésben...

Csöre, nagyon helyesek a csajok!!! Mesi is! Bár ő picit öreg lenne Leventéhez... :roll: :lol:

Tegnap kipróbáltuk a pihenőszéket: :lol: kb 5 percig jól elvolt benne.
Vicky, Ti vettetek olyan esőerdőset, szereti Alex?

Kép

Kép
vickybabe

ezt a csajoknak küldjük, ilyen komolyan tudunk nézni: :wink: :lol:

Kép

Kép
vickybabe

és iylen, amikor olyan álmosak vagyunk, hogy bekapjuk anyát: :lol:

Kép

Kép
vickybabe

Enikő, sajnálom a tejcsit...próbáltál homeos bogyókat a tejcsi növelésére? 2-t ajánlottak, az Urticát szedem egyelőre.
Urtica urens 5 ch, kúraszerűen első 2 nap: 3x5 golyó, utána 2 napig 2x5 majd 2 napig 1x5.
Ha nincs hatás, ki lehet próbálni a Ricinus communist hasonló adagolással.

Na megyek, mert velem van tele az oldal... :oops:

Kép
vickybabe

Jó reggel lányok!

Tegnap már nem jöttem, hisztiztem tovább. Meg a fél flakon öblítőt takarítottuk a konyhakőről. aztán már inkább semmihez se nyúltam. A múlkor az étolajat vertem le. Na, az királyabb volt!!!

Ma a helyzet változatlan. Még mindig semmi a keményedéseken kívül. pedig az uh szerint ma van a 40+0. A kiskönyv és a doki szerint hétfőn. Ha így haladunk lekési Ádámka az összes topicos kislányt, és nem lesz kis barátnője. :wink:

Vickybabe: nagyon komoly ez a nézés. Kis szívtipró! :D Mi is vettünk pihenőszéket, de ha így haladunk kinövi, mire megszületik.

Kisbogács: remélem, jobban vagy. Nálunk a pénzt akkor szokás adni, mikor kiadják a zárójelentést, de gondolom, nem hiszi azt a dokid, hogy leléptél fizetés nélkül. Sokan tényleg a kontrollon adják.

krisz78

Katuska? Bartika? Vagytok még?

krisz78

Vicky
Nagy puszi a buksijára :lol:
Alex használja a pihenőszéket... jó, mert tudom hurcolászni a házban.
Bár teljesen mindegy, mert vagy 10 percet bír ki magában.
Vendég

Krisz, köszönjük! Csak nem növi ki a pihenőszéket ?! :wink: :lol:

Visszaolvastam nagyjából az előző oldalt...

Bartika, az ezotériás kérdés: szerintem a szex nem feltétlenül indítja meg a szülést. Szóval neki is kell akarnia Akkor megszületnie. Ha nem akar, a fejed tetejére is állhatsz (lásd itt jónéhányan, akik túlhordták a Manókat...)
Egyébként ezen én is sokat agyaltam, sokan mondták, hogy "beszéljem meg vele" melyik nap szülessen. Én úgy éreztem, ehhez nincs jogom, hiszen az ő élete, az ő szülinapja.

Azért azt leboltoltam vele, hogy karácsonykor ne szülessen :lol: A saját érdekében :lol: :wink: Ki is várta szépen a dec 27 hajnali kettőt és már indult is :lol:

Kisbogács, Ági baba gyönyörűűűűű! Sajnálom a veszekedést :( remélem már jobb a helyzet, nagyon rosszat tesz ilyenkor a stressz az Anyukáknak, úgyhogy kérlek vigyi magadra!
Pénz: én a kórházban adtam oda, nem volt gond, mert egyágyasban voltam így senki nem látta, és mindennap bejöttek hozzám mindketten. A 2. vagy 3. napon adtam oda, ajándéktasakban dokinak pia, szülésznőnek könyv, benne a borítékkal. Így mégsem votl olyan "direkt" :wink:

Kép
vickybabe

Teljesen mindegy, hogy mit csináltok... a Törpediktátorok döntik el, hogy mikor születnek meg :wink:
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.08.19 18:25-kor.
Vendég

Csöre! már nem sokáig! tavasszal vagy ha egy kicsit jobb idő lesz megy ki egy telepre ugatni!
De tényleg aki tud olyat aki szívesen befogadna egy németjuhász óriás sanci keverék fiú kutyát az szóljon! (egyébként pofás jószág, iszonyat igénytelen, barátságos...csak ugatós ezt örökölte snaci ősétől. mindent megeszik, sosem volt még beteg egyszóval tökéletes lenne de mi valamiért nem jövünk ki egymással....nem nekünk szánta a sors)

Bartika! pont így gondolom én is, hogy szeretném ha már megszületne de nincs jogom hozzá, hogy siettessem!

Enikő! ha lesz időd írj még a két gyerekről! LAssan nekem is aktuális lesz, gyűjtöm a tapasztalatokat.

Na megyünk fabeszerző túrára, kicsit kirándulunk a környéken:) hátha....
katuska79

Vicky, Viki: tündériek a pasik :D megmutatom Sacinak őket :wink:
Nekünk nincs pihenőszék, de igazából, ha nincs nyűgje, elvan ő a kiságyban :roll: valamilyen ringató alkalmasságon gondolkodom popsirázásra, de még nincs meg az igazi
Sírás: Saci csak végső elkeseredésében sír hangosan... türelmesen nyöszörög, hátha megértjük, mi van... azért tegnap este megmutatta a hangját :? :lol: :lol: :lol: megfürdettük, pedig éhes volt, de féltünk, hogy bealszik a cicin... hát, volt visítás :roll:

Szia Laca :D nem ijsztgetünk :wink:

Katuska: nem válalom :roll: itt falun egyébként annyi elajándékozandó kiskutya van, nehéz egy felnőtt állatot elpasszolni (nekünk is ajánlottak egy labrador szukát, de nem mertük bevállalni, mégiscsak felnőtt, megvannak a gügyüjei, meg a miénk is, nehéz lehet összehangolni...)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csöre74 2009.01.17 10:50-kor.

Csöre
csöre74

Halihó!

Látom ébredeztek.

Vicky! Én nem hiszem el.

Vickybabe! Levente zabálnivaló.
Örülök, hogy jó éjszakátok volt.

Csöre! :)

Katuska! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Krisz! Sajnálom a tegnap estét. :?

Kismamik tessék jelentkezni!!!!!!

Kép
hanna30

Jó reggelt! (már akinek reggel:))

Picuranyu: amennyiben addig nem indul meg én 26-án fekszem be, így akár találkozhatunk is;)

Bartika: a szemem és gerincsérv miatt nem enged a doki hüvelyi úton szülni, már a terhesség elején közölte, hogy császár. Szerettem volna természetes úton szülni, de aztán rájöttem, hogy fontosabb, hogy szülés után el tudjam látni a babát, és ne engem kezeljenek, így rábíztam a döntést.

Én hajnalig tv-t szoktam nézni, már ha találok valami értelmes műsort, mert azt napközben sem nagyon találni, hát még éjszaka. De szerencsére van néhány tudományos, vagy állatos csatorna, ahol azért legalább okosodik az ember:)
A hiszti nálam is fenn áll. Sokkal többet veszekszünk a párommal, de szerencsére elég megértő, valahol reméli, hogy ez szülés után megszűnik. Remélem így lesz.
A sorsról, és a gyermek születéséről... ki tudja, hogy nem az a sorsa, hogy időzítve szülessen? Néha én is elgondolkodok ezen.
Tudják ők mikor akarnak születni, én is szerettem volna, ha már megszületik, takarítottam, tegnap éppen kerítést javítottam, mert kint 10 fok volt, próbálkoztunk szeretkezéssel, 7 hónap után először kádban fürödtem, jöttek a frontok, de semmi, ha nem akar még megszületni, szerintem nem is fog idő előtt:)

Móni

csmoni

Saci megint azon akcióizik, hogyan nyomja ki a kakit felülről töltéssel.... vagyis cici, közben rotyi :lol: :lol: :lol: ez szokott a délelőtti program lenni... érdekes, hogy a nap többi részéban magától is megy neki :roll: miért lehet ez?

Hanna: mindenki elment szülni :wink:

Csöre
csöre74

Érdekes, ezen a sors meg ezoterika kérdésen nem gondolkodtam még :roll:
Nekem ugye minden szülés magától indult be, nem igazán próbáltam befolyásolni (persze, szándékomtól független biztos sikerült :roll:) de az oxitocin meg a doki is befolyásolja a pontos időpontot, nem?
Képzeljétek, mutattam a halak Sacinak, és követte őket a szemével :shock: :lol: azt nem mondom, hogy élvezte, de nézte :)

Csöre
csöre74

Csmoni! Akkor te is művelt vagy már. :)

Csöre! Ez nem ér. :twisted: Sutyiba szülni.
Édes lehet Saci. Mikor is kerülnek fel a friss képek?
Írok neked privit.

Kép
hanna30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: