A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Egyik dolog. A másik, hogy most akkor menjek a dokinohoz bejelenteni, hogy bocs, de meggondoltuk magunkat, nem kell gyerek. Hiszen hulyének fog nézni és igaza is lesz. :x :x

Kép
flóra 11

Csak nyugi Ildó.Minden férfi ilyen amikor anyagiakról van szó.L.is ideges ha nem marad pénzünk(minden hónapban így van),de nem mondja ő se csak húzgálja a száját.És persze nála is mindig ez van nincs rá pénz,majd legközelebb,majd következő hónapba és hasonló.

Kép
martik77

És ha tegnap azzal mentem volna haza, hogy terhes vagyok? Akkor mit csinált volna? Kidob? Vagy el akarta volna vetetni, mert nincs pénze? :shock: Nekem sose volt, és három gyereket felneveltem. A francba is. :x Neki egyszer egy hónapban elofordul, hogy nem jon ki, és bepánikol. :x

Kép
flóra 11

Még várj ezzel, hátha ez csak "pillanatnyi elmezavar" F-nél. Nem lehet?

KépKép

KépKép
nadina01

Igen bepánikol,végül is ők úgy gondolják,(férfiak)hogy ők a családfenntartók és ha kevés a pénz az az ő hibája.Persze nem így van,de ezt hiszik.

Nem kell a dokinak semmit mondani mert úgy is lenyugszik.

Kép
martik77

Sziasztok!
Visszafeküdtünk, azért nem jöttem.
Edina, nekem is sokáig volt a nyilallás. Egyél MagneB6-ot, az erősíti a méhet! :D
Paradizs, mindkét fiúnak külön keresztszülője lesz. :D Kösz a porcicákat. :D

KépKép
benó

Tegnap szépen magyaráztam neki, hogy ha most leállunk, akkor egy évet veszítunk megint és minden hónappal csokkennek az esélyeim, még a lombikra is. Nemhogy a normális terhességre. Ś mondtam neki, hogy atól, hogy nincs pénz, még szeretni lehet egymást, egy puszi, egy olelés.... Azt hitem megérti, de csak állt, mint egy fadarab, meg sem olelt. Mikor mentem hozzá, hogy lopok egy puszit, elhúzódot és rámformedt, hogy: Mit akarsz?
Aztán meg elment éjjelre. Tehát kész. Ennyi. Koszonom, nem kérek belole. Ha nem változta az álláspontján, akkor ennyi volt, nekem már nincs tob turelmem. Egy jégcsapot hamarabb felolvasztanék, mint ot. :x :evil:

Kép
flóra 11

Megyek, mert kezdodik az óra.

Pá lányok. Nem tudom, othon van-e net, hogy tudok-e jonni. :(

Kép
flóra 11

Kíváncsi vagyok, Ildó, hogy tudtok-e ma érdemlegesen beszélni egymással.

KépKép
benó

Csak hagyd hadd dühöngjön!!Nincs értelme veszekednetek mert neki most napja van. :?

Kép
martik77

Szerintem se te kezdd most a békülést, hagyd egy kicsit, hátha gondolkozik, saját magától is. :roll:

KépKép
benó

Márti, megnéztem az iwiw-en a Dömés-karácsonyos képet, aranyosak vagytok rajta. :D :D :D

KépKép
benó

Visszafekszem.

KépKép
benó

Én is visszafeküdtem, mert még mindíg nem az igazi a dolog a hasammal :? Be is veszek egy magne B6-ot. Meg teázom.
Ildikó, F. magába néz délutánra és álláspontot változtat. Ez legyen, ennek kell lennie.

KépKép

KépKép
nadina01

Ildikó: minden pasi ilyen amikor az anyagiakról van szó ugy gondolják hogy minden csak a pénzől szól pedig nem sokkla fontosabb az egymás iránti tisztelet szeretet megértés de hát ők férfiak....
nagyon nehéz velük hagyd és ne idegeskedj nem éri meg
lányok pihenjetek....

Kép
paradizs

Én egyfolytában fekszek,vagy kóvájgok a lakásba.Fáj a gyomrom.Utálom ezeket a napokat mikor így fáj.És a hó is kezd elolvadni. :?

Kép
martik77

Edina, a Dettivel talizol valamikor mostanában?
Kaptam egy munkatársamtól Bio Folsavat, odaadnám neked rajta keresztül, mert azt az első 12 hétben jó szedni.

KépKép
benó

Szegény, már megint a gyomrod. :cry: :?

KépKép
benó

Én is ezt csinálom, bár nekem nem fáj a gyomrom, csak nem akarom megint bedagítani a lábam, meg egy csomószor bökdösnek a lurkóim, úgyhogy őket fogdosom. :D :D :D

KépKép
benó

Mi holnap de. elmegyünk a Dettihez (vagyis dél körül, mindegy), és otthagyom nála, rendben? Ti könnyebben tudtok talizni.

KépKép
benó

benó: milyen érzés hogy mozognak és mit éreztél amikor először megmozdultak mennyi idős voltak akkor a babák?
kellemetlen a gyomorfájás....
nézek valami harapni valót mert nemsokára mennek kell a vérnyomás mérőért milyen éjszakám lesz tőle??
jó étvágyat mindenkinek és kellemes délutánt

Kép
paradizs

Én csak a 19-20. héten éreztem normálisabban (olyan, mint mikor egy izmod valahol önálló életre kel, tudod, és elkezd vibrálni, lüktetni, olyan bökdösés, olyat érzek most, meg olykor olyat, hogy azt hiszem, az a keményedés, tehát egy keményet érzek egy kis részen, de az nekem nem fáj, csak érzem, hogy kemény, és egy pillanat múlva érezni, hogy elmozdul, tehát az valamelyik babának a valamije lehet), valami aprót pedig előtte nem sokkal, úgy a 17. hét körül, de az inkább olyan volt, mint mikor korog a gyomrod. Kíváncsi vagyok, neked mikor bökdösnek először és képzeld, az ikres dvd-n azt mondják, hogy a 3 ikres mama tudta, hogy éppen melyik gyereket érzi és hol vannak, persze, már nagyobbak voltak.

Hú, magadra kell szerelned a vérnyomásmérőt? :?

KépKép
benó

Na, és ezen paráztam tegnap és ma reggel is a Gy.-nak, de ő lehurrogott, mondván, hogy jól van, parázzál csak, biztos jót tesz a babáknak.
Szóval azon paráztam, hogy mondom neki: én általában csak a jobb mellem alatti részen és a hasam közepe felé jobb oldalon és a köldököm környékén érzem a bökdösést, a bal oldalon csak akkor, ha fekszem és akkor is nagyon ritkán, szóval, most akkor az egyik nem bökdös?????? :shock: :shock: :shock: De ő azt mondta, hogy annyira nincsenek szétszórva a hasamban, hanem akkor mindkét babát érzem, amikor fent és középtájt érzek valamit, bal oldalon csak akkor, ha odébbúsznak. Remélem, hogy igaza van.

KépKép
benó

És te miket szoktál enni?
Én sok gyümölcsöt, LEVEST (a lányok mindig ezzel szívatnak, hogy mi csak levest eszünk :lol:), sajtot, zöldségeket (azokat nem annyira, mint a gyümölcsöket), inkább csak LEVESEKBEN. Mert nem tasakos levest csinálunk. (Ezt is a többieknek. :lol: :lol: :lol: ) Csinálnék én azt, nem áll tőlem távol, :lol: :lol:, de azokban általában nincs semmi, csak a hülye por meg a semmi. :roll: Nem igaz? De néha azért szoktunk. :lol:

Meg fagyasztott ribizlit és szedret meg más bogyós gyümölcsöket is, már csak azért is, mert Ribizlinek és Szederkének hívtuk őket, amíg ki nem derült a nemük, tehát ez a becenevük. :D

Én nem eszem sajnos teljes kiőrlésű kenyeret, tudom, hogy ilyeneket kellene, de azok nekem olyan izék. :roll:

Ja, mert nem eszem húst, ne kövezz meg érte. :wink:

KépKép
benó

Holnap elmegyünk a Dettihez, feldobni egy kicsit, aztán jön a bababoltos volt kolléganőm, aki hozza a másik babaülést és a másik hazahozós zsákot. A Dettihez elvileg ebédre megyünk, és azt mondja, hogy mi csináljuk a desszertet, azt vigyük, ő meg csinál valami tésztát ripsz-ropsz.
Aztán este, mikor az Erika jön, akkor is kéne valamivel várnunk őt. A múltkor, elfelejtettem neked írni, Márti, hogy köszi az ötletet, azt adtunk a Tündiéknek, amit te javasoltál, virsli + sajt a sütőben + kenyér. Nagyon örültek neki. :D :D :D
Szóval, arra gondoltam, hogy a Gy. süthetne valami húst a sütőben + rántott sajtot is csinálhatnánk (a sütőben, biztos lehet olyat venni).
Meg én reggel akkor csinálok egy kuglófot, elfelezzük, fele marad estére, felét elvisszük a Dettihez + még van egy jó recept, ami nekem most nagyon tetszik, még nem csináltam, mindjárt leírom.

KépKép
benó

Paradizs, jan. 26-án nem lesz sulim, mert szünet lesz, esetleg akkor talizhatnánk és elmehetnénk Érdre is abba a bababoltba, esetleg körülnézhetnél, hátha látsz valamit. Persze, csak akkor, ha jó idő lesz, csúszós úton nem indulunk el, jó? Tök cukik a gyerekeid a borsóban. :D :D :D :D :D :D Egyébként az interneten egy csomó olyan képet találtam régebben (most nem kereshetek ilyeneket, mert vírusos lesz a gép, bocsi), amin 3 bébike van, majd a suliból keresek neked. :D

KépKép
benó

Na, gyorsan leírom a receptet, mert aztán pakolunk vagy mi:

Zsúrzsemlék (nem nehéz, csak hosszadalmasan van leírva: összegyúrjuk, kelesztjük, gombócot formázunk, sütjük)

20 zsemléhez
25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
1/2 kk cukor
2,5 dl langyos víz
1 kk só
És még: olaj a tepsihez (vagy sütőpapír)

A lisztet egy tálba öntjük, a közepébe mélyedést nyomunk. Az élesztőt belemorzsoljuk, és a cukorral, 4 ek vízzel meg egy kevés liszttel kovászt készítünk. Egy kevés liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 20 percig kelesztjük. (Vagyis még nem keverjük össze az összes liszttel, csak egy kevéssel, a többi száraz marad.)
A kovászt, a maradék lisztet, a vizet és a sót lágy tésztává gyúrjuk, majd letakarjuk, és újabb 45 percig kelesztjük. Amikor a tészta a kétszeresére dagadt, még egyszer átgyúrjuk, és további 15 percig kelesztjük. Közben a tepsit olajjal kikenjük.
A tésztából rudat formázunk, és 20 darabra vágjuk. A tésztadarabokból gombócokat formázunk, és a tepsibe sűrűn egymás mellé ültetjük. A tepsit konyharuhával letakarjuk, és a zsemléket újabb 30 percig meleg helyen kelesztjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A zsemléket a forró sütőbe tolva kb. 20 percig sütjük.
A zsemlék tetejét sütés előtt megkenhetjük tejjel, és különböző magvakat szórhatunk rá.

KépKép
benó

Abban az utcában, ahol te is laksz, lakik a férjem (Gyurika) nagymamája is, akit nagyon szeretünk, jó fej. :D :D :D Ő lesz majd az egyik legnagyobb segítségem szeritnem a babáknál, mert tök rugalmas, elég fiatal, csak 60x éves, nagyon szereti a gyerekeket és szült is 4-et (nem egyszerre :lol: ). :D

KépKép
benó

Ha nem jöttök, az 1000. oldalig meg sem állok a hülyeségeimmel. :lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

Sziasztok

Megjártuk a szemészetet,szakadó hóban kenguruval szerencsétlenkedtem be a kórházba...:(
Sajna nem jó hir,hétfőn reggel 3/4 8-ra kell menni a szemészeti osztályra,átmossák a könnycsatornáját...
Most próbálom magam lelkileg felkésziteni rá...:(

Kép

Kép[/
tancsu

Most elaludt,menek pihenek kicsit...

Sziasztok

Kép

Kép[/
tancsu

Miért kell átmosni? :? :cry: :cry: :cry:
Pihenj, jól is teszed.

KépKép
benó

Le kell kopnom meghatározatlan időre, mert a Gy. átrendez (gépet is).

KépKép
benó

Mert születésétől kezdve váladékozik a bal szeme hol jobban,hol kevésbé,de állandóan visszatér..
Ez állitólag baktérium okozza,elfertőződik,begyullad,stb...
Ezért kell átmosni...

De talán valamelyik nővérkénk a csapatól jobban el tudja mondani mit is jelent ez pontosan.,..

Lassan 1 órája alszik,én meg megint addig pakolgattam,mig elment az idő,nem feküdtem le..:(

Na menek,hátha tudok még pihizni..

Cupp...

Kép

Kép[/
tancsu

Sziasztok! :D

Tancsu, a barátnőm fiának kb két hete mosták át :( A tesóm fiának vagy háromszor annak idején :( Nagyon gáz ahogy sírnak! :cry: Nem elkeseríteni akarlak, és állítólag nem is fáj nekik,(se tesóm, se a barátnőm nem mehetett be a gyerekkel) én egyszer voltam ott, de mégegyszer nem mennék. Mikor kihozzák nincs már semmi baja, de bennt megijed a sok idegentől és szívszaggatóan sír! :cry: :cry: :cry: Készülj fel és ha lehet ne egyedül menj! :wink: A barátnőm is azt mondta, hogy a férje fogta le, hogy be ne rohanjon, de muszáj volt megcsináltatni! :cry: :cry:

Kép
szilzi

Húúú Tancsu, remélem nem ijesztettelek meg nagyon! A lényeg, hogy a babának állítólag nem fáj!!!!!

Benó, nagyon jól hangzik ez a recept, de basszus ehhez egy egész nap kell! :shock: Annyit rendezkedtek, hogy lassan kifordítjátok a lakást! :lol: :lol:

Edina, ne ijesztegess engem! Nem akarom, hogy fájjon neked és szurkáljon és feszítsen, hacsak ezt nem a baba okozza! :wink: Biztos minden ok lesz, de a tornát szerintem is felejtsd el! :?

Kép
szilzi

Zsuzska, jössz délután? Képzeld, én azt csak most olvastam visszakeveredve pár oldallal, hogy kaptok egy "új-régi" kollégát! Ez nagyon jó hír! :D

Ildikó, háát akkor tényleg igaz, hogy ha baj van, akkor az csőstől jön, ugye? :( Sajnálom, hogy az F. megint bedurcázott! :( És nem csodálom, hogy eleged van már... Ezt nem is lehet bírni a végtelenségig! :evil: Az A. nak is ugyebár hasonló természete van, ezt már többször megbeszéltük, és idegtépő amikor elkapja a duzzogás, amit érthetelen okokkal magyaráz stb... De szerintem amilyen erős Te vagy és az amennyire szereted a F-t, átsegít majd ezen is. :wink: A babprojektet ne fújd még le, szerintem amikor ilyen köd száll az agyukra( :lol: :lol: ) nem bírnak értelmesen gondolkodni! :wink:

Kép
szilzi

Mindjárt beírom a receptet... Márti, ezt próbáld meg, nagyon finom és csak össze kell keverni! :wink: Bár néha az egyszerű sem egyszerű, ugye? :lol: :lol: :lol:

Kép
szilzi

Tejfölös csodabogáncs

4dl tejföl
1 tojás
30dkg cukor
25dkg liszt
1 sütőpor
10 dkg dió

Ezt mind egybe kikeverni, tepsibe önteni és megsütni!

Máz:
20dkg cukor
10dkg vaj
3 kanál kakaó
2 kanál liszt
2 kanál víz

Ezt mind lassú tűzön felfőzni és a félig kihült tésztára önteni, melegen!

Nagyon finom!

(A kanál evőkanalat jelent, a kakaó olyan régi fajta cukrozatlan kakaó) :wink:

Kép
szilzi

oké,köszi.

Látom megjegyezted,hogy nálam az egyszerű is tud bonyolult lenni!! :lol: :lol: :lol:
Na de nem is én lennék. :oops: :lol:

Tancsu amit leírt Szilzi az így van a szemészettel kapcsolatban. :?

De te erős vagy!!Nem fáj Gergőnek,csak kellemetlen lesz,de tudod....Muszáj!!!! :(

Amúgy is az ilyen anyai túlzott kirohanást,meg bőgést hagyd meg nekem! :wink:

Kép
martik77

Tancsu(Edinának (b.nőm))2 naponta kell hordani a kislányát gyógytornára mert szülésnél eltört a kulcscsontja és félő,hogy teljesen letapadna,ha nem tornáztatnák ki neki.Na gondolhatod az a pici baba mit áll ki minden torna alkalmával.Ráadásul még kengyelt is kellesz hordania valószínűleg. :(

Szóval muszáj a szülőnek erősnek lenni.De ha akarod bemegyek veled!!Én tuti bőgök majd és akkor neked már nem kell!! :? :)

Kép
martik77

Helló lányok!

Itthon vagyok és a jó hír, hogy van net. :D

Kép
flóra 11

Látom Benó jól elvoltál magadnak. :lol:

Kép
flóra 11

Helló!!!!

Örülök,hogy van net!!Első jó hír..... :wink:

Kép
martik77

Mostanáig bírtam,muszáj voltam bevenni egy gyomor bogyót.Remélem most megint egy jó ideig nem fog fájni.

Döme megint ment az apjához! :roll:
Biztos,hogy valamivel manipulálja az apja vagy....nem tudom,de hogy az ex nem változik az tuti. :x
Akkor mire jó ez????
Kezd idegesíteni. :x

Kép
martik77

Jaj, Tancsu! Nagyon sajnálom a kis Gergőt! :cry: De ha ez segít rajta,akkor ki kell bírni. És ki tudja,nem ez az oka asírásának,mert valami zavarja őt a szemében. Éslátod,azt írják a lányok,hogy neki nem fáj.

Kép
flóra 11

Márti, remélem jobban lesz már a gyomrod.

Sztem beszéld meg Dömével, hogy az apja nem tud neki annyit nyújtani,mint ti,maradjon gyakrabban veletek. Ne azt mondd neki, hogy nem mehet az apjához, csak mondd el, hogy úgy látod, nincs ott valaki jó hatással rá és ez tükröződik vissza a viselkedésén is. Nem akarod, hogy a személyisége elferdüljön, a saját érdekében járjon kevesebbet az apjához. Ne engedd neki. Ma ésszel én sem engedném a fiaimnak, mert az apjuk elkápráztatta őket hülyeségekkel és most ő a jó, a példás apa, én pedig a szigorú anya a szemükben, a külvilágnak meg szintén az apjuk a példás, mert mennyit vannak ott a gyerekek, hogy egy anya törődik, az meg ugye természetes. Tehát ő lett felmagyasztalva mindenki szemében, engem meg csak rongynak néznek.

Kép
flóra 11

Éjjelre beraktam ezt a kúpot, amit most adott a dokinő. Éjjel egykor arra ébredtem, hogy valami csurog a combomon. Hát szétolvadt a kúp, de teljesen folyékonyra. Alog tudtam kirohanni a fürdőbe,hogy lezuhanyozzak. Persze az ágy is olyan lett. :x Most súroltam ki, meglátom majd száradás után,mekkora sikerrel, mert nagyon olajos ez a bigyó. :evil:

Kép
flóra 11

Sziasztok! :D :D

Igen Márti, néha az egyszerű is bonyolult! :lol: :lol: :lol: Nagyon jók az új képek az iwiwen! :D A Dömével lesz még bajod! :D A csajok kergetik majd biztos! :wink:

Ildikó, mesélj!!

Kép
szilzi

Helló Szilvi!

Igen a F. olyan , mint A. Vagy még olyanabb. Nagyon makacs. Tudod,ha én nem fogok szólni hozzá, akkor sztem ő sem. Esetleg majd idővel annyit, hogy na pá, akkor költözöm vissza.

Kép
flóra 11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: