A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Gesztenye!

Mi a Minimanóból béreltük a mérleget.
Azt hiszem akkor havonta 1600 Ft volt, most 1800,-. De lehet, hogy már akkor is ennyi volt, nem emlékszem pontosan.

Ha 10 hónapig akarjátok használni, akkor már vehettek újat is, mert az olcsóbb. Még úgy is, hogy 2 hónap ingyen van.
Vendég

Hello Kismamik!

Bocsánat a bepofátlankodásért , néha olvaslak benneteket már csak azért is mert Tisát ismerem is. Tisa mikor jössz majd babázni írj már mikor érsz rá mert tudod én mindig itthon vagyok :D
Jó olvasgatni ahogy készülődtök meg minden, ez egy tényleg nagyon izgi dolog és nagyon jó érzés.
Egyetek mindent amíg lehet mert aztán az első hónapokban ez az alig lehet enni valamit a legrosszabb, na és persze aludjatok amennyit csak lehet :D

További jó babavárást és jó egészséget.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Még valami amivel segíteni akartam nektek egy link ahol minden papírt megtaláltok amit majd a szülés után kell intézni és ki is lehet nyomtatni: http://www.gyerekabc.hu/alanyi-jogon-ja ... otlek.html
Remélem nem zavartam. :wink:

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi: köszi szépen mindenki nevében!
Akkor mindent csak ki kell nyomtatnom és beküldeni levélben az adott szervhez?

Kép

Kép
gabka7926

sziszike:

drukk hogy babó maradjon még a pocakban.pihenj sokat.
sajnálom apukád.enyém is eltörte tavaj januárban a lábát.szilánkosra tört a boka és sípcsontja.még most is lábadozik.valamikor mostanság műttik újra(kiveszik a vasakat)
ő is inkább a fekvéstől szenvedett.alapjáraton utáll otthol lenni és semmit nem csinálni.a munka a mindene.még most sem tud dolgozni és nagyon oda van már.

nálunk nem tudná apa elintézni a papirokat.miel postánn küldik a taj és lakcím kártyát és azok ugye kellenek az anyaságihoz és a gyeshez.hülyén van megcsinálva de itt legalább van baba szoba a tb-ben ahová el lehet vonulni a picivel.

ma áttraktam a kisszobát délelőtt.mostmár a végleges helyén van a kiságy is.egyedül a pelenkázót nem vittem átt mert az üresen is vagy 70 kiló(eredetileg tv állvány de senki nem mondja meg róla ha ráteszem a pelenkázó lapot :lol: :lol: )

ma fürdés előtt észrevettem hoyg rendesen folyik a tejem :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: elég nagy foltot hagyott a melltartómon és azóta is folyik.holnap veszek melltartó betétet.Patrikkal ennyire azért nem folyt még ilyenkor.
ma is sokat fájdogáltam meg egész délutánn kőkemény volt a hasim.asszem többet kéne pihiznem.
és a magnéziumot is szedem most rendesen a napi 3-at.de azért majd a dokival beszélek 26.-án hogy elég-e ennyi.

apának szerencsére nem kell bemennie holnap.már mondtam is neki hogy reggel küldöm hozzá Patrikot mikor felkelt én pedig alszom még.remélem Patrik is benne lessz és nem kelt fel.nagyon anyás.

hétvégén szülinapozunk anyuméknál,arra még kéne valami sütit sütnöm.és még ajándékot sem vettünk szegény gyereknek :roll: :roll: :roll:

na megyek elfekszem.remélem Alex hagy aludni is végre mert az utóbbi napokban nem igazán tette lehetővé.nem hiszi hogy kivagyok képezve.makacs mint az apja és a báttyja :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

Még mindig nem tudtam rendesen visszaolvasni, zajlanak az események, csak kapkodom a fejem.

Tegnap voltunk orvosnál, sajnos a méhnyakam rövidült és gyakran keményedik a hasam, így megemelte a magnézium adagot napi 4-re (a Béresből, amiben 250 mg magnézium van) és azt mondta, hogy a nap nagy részében feküdnöm kéne. Ez most nagyon nem jó, ugyanis a költözés kellős közepén vagyunk, rengeteg pakolni és rendezgetni való lenne, és a legtöbb dolog olyan, hogy nem szeretném, ha más pakolná ki.

Janka szerencsére jól van, már 1290 gr a kisasszony, be van fordulva fejjel lefelé és végre teljesen egyértelműen láttam én is a kis nuniját :)

Kép

Kép
sildi83

Sildi! Azért a lehetőségekhez képest próbáld betartani a pihit! Jobb lenne ha még bent maradna a babóca!
Nekem már majdnem a legelejétől napi 6 db magneB6-ot kell szednem a korábbi vetélés miatt. Viszont biztos, hogy használ, mert ma töltöttem be a 29. hetet és még egyszer sem éreztem keményedést.

Judy

Kép
judy_76

Jó reggelt!

Nálatok is esett a hó?Nálunk tiszta fehér minden.

Ettike:gratula a tejcsihez.nálam múltkor folyt valami átlátszó de már az sincs.3 pasival együtt élni kemény dió lesz!!! :D :D :D :wink:

Én nem szoktam keményedni valószínűleg ez annak tudható be, hogy Magnex-et szedek és abban 300 mg magnézium van+ B6.
A patikában azt mondták ezt is lehet szedni.Nekem s eredetileg Magneb6-ból napi 3 írt fel az orvos.
Ez baj, hogy én ezt szedem?

Kép

Kép
gabka7926

Judy: Nekem a Magne B6 gyenge, mert sokkal kevesebb magnézium van benne, abból napi 20at kéne bevennem :shock:

Kép

Kép
sildi83

Jó reggelt!
Ildi, csináld úgy, hogy fél óra pihi, fél óra pakolás. És tartsd be. max a pihit hosszabbítsd. meg lehet vezényelni is, hogy ezt ide tedd, azt oda... a rövidülés nem vicc, bár nem egy ismerősöm van, aki nyílt ilyentájt, majd túlhordott...

Ettike, látom, te is tele vagy energiával :) gondolom a csaszi meg a hosszú vajúdás után te is úgy vagy vele, hogy nagyobb biztonságban érzed magad :) azért óvatosan.

Tünemény, jó sok véleményt hallottál :) szerintem a babókat ki lehet, és ki is kell vinni sétálni, jót tesz nekik a levegő. Szépen fokozatosan kell őket szoktatni.Az enyémek február elejiek ugye, és a második héten kezdtük szoktatni őket,, harmadik hét vége felé mentünk le rékával, mondjuk ebben az is játszott, hogy a csaszival nem szívesen lépcsőztem... nándival előbb,mert ott volt lift :) emberek közé viszont csak 5-6 hetes korában, addig mi boltba sem mentünk be vele, csak kint az utcán.
Az esküvőt illetőleg meg egyet nem olvastam csak, ami az én véleményem, hogy meglátjátok. Mert ebben nem értek egyet cattel, ez többször előkerül, szerintem a gyerek természetén sokkal több múlik, mint a szülő/felnőttek hozzáállásán, bár az is nagyonf ontos. Úgy vélem 70/30 az arány, de persze a szülő tönkre is tehet mindent, meg természetesen ki tudja hozni a legjobbat az adottságokból. Vannak gyerekek, akik békésen elnézegetnek a tömegben és zajban, és vannak gyerekek, aki teljesen kiborulnak. Ha valaki olvasta a suttogót, gondolom kitalálta, hogy ebben egyetértek tracy hoggal :) az ő gondolata, hogy alapvetően 4 jellemű típusa van a csemetéknek, a mintababa, talpraesett, morcos és a mimóza. Míg az első kettő könnyen feltalálja magát az új helyzetekben, a második kettő nagyobb odafigyelést igényel. Szóval én a helyedben azt mondanám, hogy megpróbálunk elmenni, és két héttel az esemény előtt már fogjátok annyira ismerni Lucát, meg látni a saját tűrőképességeteket is, hogy el tudjátok dönteni. Akkor még időben lesz szólni, és a barátnőd sem fog megbántódni. És igen, nagyon fontos az időjárás is, azt is fogjátok majd akkor látni.
Réka három hónaposan az autóutat nem bírta, de a lagzit rettenetesen élvezte, nekünk is volt szobánk. én bántam, hogy elmentünk, két óra nonstop üvöltés - még az sem segített, ha megálltunk, és kivettük - igazán rosszat tett az idegeinknek. Nándival simán lehetett menni akárhova, de pl volt, hogy rékától otthon besokallt, és be kellett rakni a kiszobába egyedül, akkor hagyta abba a sírást. Nem aludt, csak kipihente rékát, aztán nyafizott, hogy elég volt :)
és nálunk mindig influenza szezon volt, így a nagyon szűk családon kívül kértem, hogy ne jöjjenek a 6 hét leteltéig. Nekem is szükségem volt erre az időre, hogy összeszokjunk, megismerjük egymást, és ne kelljen alkalmazkodni a vendégekhez.

gabka, mi gyest igényeltünk postán MÁK-tól, és egy hónap alatt folyósították is, ami hihetetlen teljesítmény, általában sokkal hosszabb szokott lenni az átfutás. Szóval nem befolyásolja az ügyintézés gyorsaságát, hogy postán, vagy személyesen mész. Sőt, a barátnőm személyesen vitte be, és nem szóltak, csak jó hónap, másfél hónap múlva, hogy valami papír hiányzott, szóval még ez sem, hogy legalább megmondják azonnal, ha valami nincs rendben... személyesen viszont tényleg órákat kell várni sajnos.

hetente egyszer elég mérni gyereket. És ha közel van a védőnő, akkor az tökéletesen elég. Gondolom catéknak nem a szomszédban van :) amit nem szabad, méregetni, hogy mennyit eszik! minden héten ugyanazon a napon fürdés előtt meg kell mérni meztelenül, és annyi. ez mutatja a gyarapodást rendesen, ennél több csak idegeskedésre ad okot.

zsu, elviték előlem nándi öltönyét :( így egy sárgásbarna mellényes együttest vettem meg neki, ami picit nagy rá sajnos :( na, mindegy. ez van. rékának meg egy nagyon csini organza-szatén ruhácskája lesz,majdnem bokáig érő bordó, kis bársony kardigánnal meg fehér madeiragalléros blúzzal. csudacsini lesz, pont tegnap próbáltuk fel. Majd biztos csinálok képeket, és igyekszem majd feltenni. Szépek lesznek nagyon :)
És én is szívesen felajánlom a teszveszes azonosítómat, ha kell,elküldöm privibe a jelszókat. kb egy bő hét alatt jön meg a levél, és tudsz te is vásárolni,de ne emiatt maradj le, ha már találtál egy jót.

a mávról meg még nagyon nagyon nagyon sok jót tudok írni, a felét kitöröltem így is :) a másik fórumon, akik ott szültek, ők is csupa jó élménnyel jöttek el, az egyikük sírt is, hogy haza kell mennie az elsőnél, olyan biztonságban érezte magát :)

gizu, bekavar! mi is elcsúsztunk most, és később fekszenek, de most még megvárom az esküvőt az átállással, hogy tudjunk mulatni. Meg mondom, nincs idejük aludni :) nándi is most már bő fél óra, hogy lenyugszik, és elalszik, réka meg háromnegyed-egy óra villanyoltás után. Ha próbálkoztok, nem ontom a jó tanácsokat, de ha kell, csak szólj :) nálunk sok alvásmizéria volt rékával, ő nagyon nem szeretett aludni, sokáig tartott, míg rá sikerült ébreszteni, hogy aludni jó. Meg ilyen két-három év körül sok eleven gyerek bepróbálkozik azzal, hogy ő nem alszik inkább többet délben pl, de ha átvészeli az ember, utána szüksége van rá megint.
És szopis melltartó? azt legalább jól tudod használni később is... vannak szépek is, meg olcsó egyszerűk is.

kisvirág! remélem gyorsan rendbejössz, és a keményedések is ritkulnak. Szupi, hogynem okozott gondot. és jó volt olvasni, hogy ilyen sokat írtál!!!

cat, nagyon tuti a bébiőr! a philipset amúgy is ajánlottam volna, de asszem tényleg mindent tud, amit csak tudhat egy bébiőr :)

gesztenye, jó, hoyg épségben hazaértél :) a tgyást még a melóhely fizeti? nekem tbkifizetőhely az enyém, így nem tudom, mert még a gyedet is ők folyósítják, csak a gyest nem.
és nekem küldték a lakcímkártyát meg a tb-kártyát is, asszem választani kellett, hogy értemegyek, vagy küldjék, igaz pár héttel később, csak az akviért kellett bemenni. a babának meg a tbkártya nélkül egy hónapig a te tajszámoddal fel lehet írni mindent, csak elé kellett írni egy egyest, vagymi.

Sziszike, te meg szedd a magnéziumot, és pihizzél. Minden el tud készülni mások által is. Nem kell siettetni a dolgot, ha már amúgy is paráztatnak... :)

na, rohadt sokat írtam, látszik, hogy ráérek, itt a mama :)
délután viszem nándit kardiológiára, kicsit izgulok.
szép napot!

kikocska

Kikocska: Jó ötlet, valami ilyesmit fogok bevezetni, mert haladni is kéne, de persze a leginkább a Babóra vigyázni. Ha átköltözünk azért kicsit jobb lesz a helyzet, mert fekszek, aztán pakolászok, aztán megint fekszek, de így nem rohangálhatok a két lakás között, itthon meg már nagyjából összekupacoltam a dolgokat.
Sok drukk a kardiológia miatt!

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok Lányok!

Ildi próbálj meg pihenni! Bár én is olyan vagyok, hogy ÉN akarom a dolgokat oda tenni ahova nekem tetszik. Biztos szép lesz a lakásotok! És milyen jó, hogy Janka szépen fejlődik és még mindig kislány!!! :D :D Úgyhogy te is viselkedj okosan, és tessék szépen pihenni, apáéknak dirigálni a fotelből, hogy mi hova menjen!!!

Judy örülök, rendben vagytok! és jó, hogy téged elkerült a keményedés! a magneB6-ot én is szedem, 4-6szemet naponta (nekem senki nem mondta mennyi kell, csak ha érzem, hogy kezd kényelmetlen lenni, beveszek belőle. tegnap vettünk elevitet, úgyhogy megint elkezdem szedni, 2-3 naponta egyet, meg a vaspótló tablettát is.

Ettike hogy te miket rendezgetsz!!! és egyedül!!! ne erőltesd meg magad a bútorok (még ha kicsik is) húzogatásával! lehet azért keményedett be a pocid is! inkább nézelődjetek valami jó meglepit Patriknak! :D én is beteszem már a melltartóbetéteket, mert néha már átütött itt az irodában, és jó kis foltot hagyott a felsőmön. Még jó, hogy a brendonban a múltkor kaptam mintacsomagokat amik pont ma fogytak el, és csak most kell venni újat.

Etti, Sziszike jobbulást apukáknak. elhiszem hogy ha ilyen örökmozgók voltak, ez a legrosszabb büntetés lehet nekik, hogy pont azt nem csinálhatják, amit szeretnek.

Sziszike szoritok, hogy a dokiknak ne legyen igazuk, és minél tovább pocakban maradjon a kispicur!! Vigyázz nagyon magadra/magatokra!

hűű micsoda hülye álmom volt! szülés (ez az első szülős álmom) énekeltem hogy eltereljem a figyelmem, mikor a doki beadta az injekciót, viszont a doki a szoba másik sarkában volt egyik kolleganőmmel (nem tudom mit keresett az álmomban) és mintha másnak adta volna be az ÉN szurimat, de ÉN éreztem...szóval nem fájt! :lol: utána meg elfolyt a magzatviz és kolleganőm sirt, hogy hűű ez nem kellett volna hogy megtörténjen és a doki szólt hogy császár lesz..aztán mégse született meg a pici, mondták, hogy bent marad még egy pár napot, és meg kérdeztem de hogyan lehet ez, ha már nincs magzatviz, és azt mondták, hogy ilyenkor már nem 'lebeg' a baba :? utána meg már ott volt egy kis furcsaság...FIAM lett!!! meg vezetett apa valami ónosesős gleccseren és mondtam neki, hogy nehogy fékezzen mert leesünk a szakadékba, ő meg gyorsitott, és én teljesen be voltam tojva! micsoda vadságok! :lol: :lol: szóval most el kell mennem 4Dre mindenképp, hogy bebizonyosodjak, tényleg Lucánk lesz-e, vagy esetleg Luciferünk! :lol:

tegnap vettünk régi kismamaújságokat, és olyan jó volt olvasgatni a cikkeket benne! apa meg HALLGATTA tv-t, mert ugye ki van kapcsolva, kép nincs, de a sport csatornán hang még van! :lol:

Kép
tünemény

Sziaszok!

Teljesen ki vagyok purcanva, 2 gyötrelmes éjszaka áll mögöttünk. Emma egyre taknyosabb, épp a legjobbkor, így a síelés előtt. :? Ma reggelre nekem meg fáj a torkom, hát ez sem vidít fel.
Nyeljük a homeos cuccokat, én meg a negrot. Anyum Emmázik, mert nekem megszólalni sincs kedvem. Jön majd du. a dokinéni, de tuti akkor, amikor Emma alszik majd. :x

Kikocska, sajnálom, h elvitték a kiszemelt ruhát, de biztos így is nagyon fess lesz a fiatalúr. Réka meg csini kiscsaj! Majd kérünk képeket!
A kardiológia a mostani előzmények miatt kell? Drukk!
Köszi az azonosítót neked is!

Tünemény, nem ettél Te egy kicsit sokat vacsorára???
Elég furi álom, de szerencsére semmi köze a valósághoz.

Cat, jó ez a bébiőr, de nagyon húzós az ára is!

Ildi, Sziszike pihenjetek és nem lesz semmi baj!!

Barnust sosem mérik le, csak azt mondják, h a korának megfelelő. Végülis ez a lényeg, de kíváncsi vagyok, úgyhogy pár héten belül elmegyünk 4D-re, csak még nem találtam ki, h hova!

Ettike, azért Te se pakolásszál nagyon, megcsinálja azt Apa!!
Anyum is jan 20-án született!

Gesztenye, tényleg elég heti egy mérés. Én mondjuk mértem az etetéseket is nagyjából, persze tudtam, h nem teljesen pontos a dolog, de megnyugtatott. Most is mérni szeretnék majd, de sztem nem lesz rá időm, energiám!

A babával kapcsolatos adminisztrációt Apa intézte a múltkor is, talán 2 nap kellett elmennie itthonról és megvolt minden. Persze felkészültünk előre mindenféle nyomtatványokkal, meg adatokkal, így azért könnyebb volt.

Zsu
svs

Szió Mindenkinek!
Hát igen, mint ahogy Mecsi levélkéje is tükrözi, van némi restanciám :oops: , el vagyok maradva egy-két dologgal. Szegényem, már minden féle formában hagyott nekem üzenetet, itt priviben, e-mailban, telefonon....... :oops: Benneteket is jól elhanyagoltalak az utóbbi időben. Olvasni olvastam, de nem volt időm irogatni.

Amióta hazaértünk külföldről, meg sem állok, mindig van mit intézni. Meg családi ünneplések is. Ezek mind jó dolgok, csak most Rátok nem jut időm.

Bár ezt a napot annak szántam, hogy pótolom az elmaradásokat. Reggel óta telefonálgatok, e-mailokra válaszolgatok. És eljutottam Hozzátok is.

Fogorvos volt betervezve 12 órára Budára, de már 8-kor telefonáltam neki, hogy tegyük át a randit máskorra, mert én ilyen időben nem indulok neki. Ugyse kell semmit csinálni csak ellenőriznie, úgyhogy felszabadult a napom.

Kép
Kép
tisa

sziasztok.

energia???az meg mi???engem elkerül messzire.csak unatkoztam,és tudom hogy apára hiába várnék.szerinte nem lehet a szekrényeket egyedül elmozdítani(apum szavaival élve ő egy kákabélű orizatriznyák)és tényleg.kb. 10 kiló a nagyobbik szekrény üresen.annyi Patrik is van.és pont azért húztam még most mert pár hét múlva már én sem mertem volna :roll: :roll: :roll:
az előbb kiégett az előszobában a villany és mondtam apának hogy cserélje ki,mire ő:
-majd délutánn hívd átt apád,mert nem akarja hogy megrázza az áram :shock: :shock: :shock: :shock: :? :? :? :? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kicseréltem én.
jó én félig falun nőttem fel és imádtam papámnak segíteni a ház körül.meg otthol apumnak is.
párom meg apa nélkül panelban nőtt fel.ő azt látta hogy anyuja mindenhez szerelőt hív(talán még a villanykörte cseréhez is)
így valamilyen szinten érthető hogy nem ért hozzá.

zsu:

jobbulást Emmának,és neked is.

ja képzeljétek tegnap írtam hogy ma szerettem volna aludni reggel.hát nem sikerült.és nem a gyerekek miatt.hallottam hogy apa mondja Patriknak hogy vigye be a dömperjét a szobába.PAtrik elkezdte betolni a nagyszobába erre párom mondja neki hogy ne oda hanem a kisszobába mert nem a nagyszobában kell játszani vele :x :x :x :x :x
1. én a kisszobában "aludtam"
2. mi az hogy nem játszhat a nagyszobában?????
meg kell még nevelnem mielőtt szülni megyek mert a végén beküldi a gyereket a kisszobába ahol se TV se semmi ő meg itt fog ülni a gép előtt.
mindig azt mondja hogy azért mérges rá ha átthozza a játékokat mert akkor olyan kupi van.
persze az ő koszos zokniai,pólói,nadrágjai stb... nem számítanak kupinak.anniyra férfiiiiiiii :x :x :x :x :x :x :x :x

na megyek kiteregetrek és elindítom mégegyszer a gépet.kicsit elmaradtam a mosnivalókkal.

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

Megint pont olyan téma van terítéken,ami aktuális nálam is :) Megláttam otthon egy MagneB6 vitamint és én is elkezdtem szedni. Ártani sosem árt,bár szerencsére én nem keményedek,de az elmúlt két napban eléggé fájt estére a hasam. ilyenkor egy meleg zuhany nagyon jót tesz. Szerintetek ez így normális?

Sildi nagyon sajnálom,hogy pont most történik ez a legnagyobb felfordulásba. Mi is február elejére vettünk ki szabit,hogy költözhessünk egyik szobából a másikba és festhessünk,meg miegymás. Már előre félek tőle,mert a hétvégi kisebb takarítás sem esett túl jól és ezt éreztem is. De nagyon remélem sikerül azért pihenned és feküdnöd eleget a lehetőségekhez képest.

Ettike jó,hogy ilyen sok a tejed,ez nem lehet rossz jel :) Nekem kb 3 hete jön valamilyen ragadós, "fehéresátlátszó" előtej a mellemből,de csak ha megnyomom. Tudom,nem szabadna,de nem bírom ki :D

Gabka akkor lehet nekem is a gyomorsavam volt valamelyik nap a ludas. Arra ébredtem,hogy oldalt fekszem és feljött a torkomon valami (én úgy éreztem hányi). Utána meg szenvedtem,mert marta az orrom meg a torkom. Ki is szaladtam a wc-be,de szerencse csak egy kicsi volt és nem hánytam többet. Remélem nem leszek gyomorsavas,mert szeretek aludni :) Főleg,hogy nekem is megjött a szopipárna és nagyon jó kis dolog :)

Ma nekem is mialatt beszéltem az egyik ügyféllel úúúgy bordán rúgott a kicsilány,hogy megnyikkantam. két végemnél szokott mindíg táncolni: vagy a hólyagomon tapos,vagy a bordáimat rugdossa. De legalább érzem :)

mérleg: mi nem veszünk,sztem drága,meg tényleg ott a védőnő meg a gyerekorvos,aki úgyis meg fogja mérni.

bébiőr: most jött meg,amit használtan vettünk,de akkora pech,mert otthon mindíg egy rakat 8V-os elem volt eddig,most bezzeg egy sincs,mert Apum kidobta őket :? Így nem tudom kipróbálni.

Gesztenye: én is előre rettegek az ügyintésétől,nem könnyítik meg az embre helyzetét. De mint Judy írta pont a Kismamát olvasom,meg is fogom jól nézni,hogy mit és hogy. A bosszantó,h az apuka 5 napos szülési szabija erre mehet majd el :twisted:

dharma

Tegnap este voltunk a Kleopátrában 4D ultrahangozni. Elcsaltuk a szüleimet is, mert ők még nem láttak ilyet. Csak úgy, hogy elvittük nekik a dvd-t. A 70-es években még nem volt ilyen, hááááát teljesen el voltak olvadva. Nagyon bírák a mozizást, voltak nagy röhögések, mert a Lányunk produkálta magát.

Végre megmutatta teljesen az arcát. GYÖNYÖRŰ. IMÁDOM! Az Apja meg SZERELMES. BELÉ!

Minden teljesen rendben, makk egészséges, szépen fejlődik. Kb. 37-38 cm hosszú ééééééééééééés 1448 gramm!!!! Majdnem fél kiló! Azt mondta a doktornéni, hogy jó tíz dekával meghaladja a korát.
Mekkora lesz ez a Gyerek? Pedig nem is szedek semmilyen vitamint, nem eszem halálra magam. Csak szép változatosan, sok gyümivel és folyadékkal. Vagy jót tesz neki, hogy itthon vagyok, kiegyensúlyozottan, kipihenve és már nem kell melóznom.

Szóval volt minden: ujj-bűvészkedés, csücsörítés, csókdobálás, integetés, szemkinyitás résnyire, nyelvkidugás. Gyönyörű a kis pofija, megmutatta a szép kis szilvácskáját - tuti hogy Léna lesz!
Teljesen fejre állt, a háta van jobb oldalon, a kis segge a gyomrom alatt, a lábai és kezei meg a bal oldalamon. A köldökzsinórt meg szépen összeszedte egy csomagba és bepakolta az ölébe. Hál istennek sehol sincs rácsavarodva - a doki néni szerint már nem is fog rátekeredni a nyakára.
Szóval katonás rend van odabenn... :D :lol: Nem is értjük az Apjával :shock: :lol: !

És még kaptok képeket is! Léna 29+3 hetesen:

Kép Kép Kép

Kép
Kép
tisa

Tisa! Ezek fantasztikus jó képek! Gratula, gyönyörű a kiscsaj! :D

Judy

Kép
judy_76

Tisa:NAGYON GYÖNYÖRŰ LÉNA !!!!!!!OLYAN KIS ARANYOS A POFIJA!!!!!NEKEM IS KELL ILYEN!

Kép

Kép
gabka7926

Ja,arròl nem is beszèlve,h dràga oep miatt tàppènzre sem merek elmenni,ìgy nem is tudom,talàn kb 2-3 hèttel szülès elött fejezem be pàlyafutàsom. Munkàltatò 15 napot fizet a tàppènzböl,jò lenne csak azt "kihasznàlni",mert kollègàmnak az augusztusit oep most utalta a 8 hetes folyòsìtàs helyett. Akh tàppènzes közületek,annàl mi a tapasztalat? Nem èrtem,h egy kismamàt szülès elött,h hozhatnak ilyen helyzetbe...

dharma

Tisa nagyon szèp kislàny! És mosolyog is. Én meg bekönnyeztem itt. Gyönyörü!!!

dharma

dharma

dharma

Bocsánat....a wap átka ez a tömeges beírás :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dharma 2009.01.15 12:31-kor.

dharma

Dharma:
Én mikor megtudtam , hogy terhes vagyok akkor még kb. 2 hetet dolgoztam és azóta táppénzen vagyok.Nekem éjszakáznom is kellene meg 12 óra az azért 12 óra.Nekem tb kifizetőhely is a melóhelyem ők intéztek eddig nekem mindent.

Kép

Kép
gabka7926

Tisa! Léna gyönyörű, és milyen formás! nagyon jó képeket kaptatok, a video meg még tutibb lehet! melyik helyen voltatok?? én is akarok menni, úgy néz kis a kleopátra házba megyünk megint, csak akkor kivárom én is még ezt a pár hetet, hogy a mi Lucánk is ilyen babás legyen!! nagyon édes! :D

kollegám is most kérte be a felesége magánnyugdijpénztári belépő lapját mert az is kell valaminek az igényléséhez...szóval ők is ott tartanak, hogy mindenféléért rohangál apuka. majd rákérdezek, átküldi-e nekem is hogy milyen dokumentumokat kell összeszedni, és felteszem!

Kikocska biztos csinik lesznek a gyerekek! szoritok a kardiológiára! és tényleg jó olvasni a véleményeket a sétáltatásról meg utazásról, mert igy ha nem megyünk nem lesz lelkiismeretfurdalásom, mert tudom jól döntök. és tényleg, majd kiderül milyen lesz akkor épp a helyzet.

Zsu remélem Emma meggyógyul és átesik a nyavalyán, csak nehogy pont TE kapd most el az utazás előtt!!!

Kikocska ez a teszveszes levél! ha nekem még nem jött meg, akkor nem is licitálhatok?? mert én is akarok egy szopipárnát rendelni, és eddig még nem kattintottam rá semmire, de a leveles aktiválás vagy mi, az ahhoz kell, ha ÉN akarok eladni, vagy a vételhez is?? mert ugye jelszóm meg felhasználónevem van... :? :?

Kép
tünemény

Tünemény én is megijedtem,amikor akartam venni egy árut teszveszen és alig volt már rá idő. Megveheted anélkül is,csak a neved mellett ott lesz egy levélke,ami azt jelenti,h nincs még megerősítve a címed. De meg tudod venni.

dharma

Köszönjük szépen a gratulációkat! Bezsebeltük mindet :lol: :lol: !

Kép
Kép
tisa

Ildi! Tünemény!

Ezt a két képet kifejezetten a Ti kedvetekért fotóztam le Brüsszel belvárosában.
Gobelin üzlet kirakata és egy gyönyörű tengerparti gobelin kép.
Félmetesen szép volt, szerintem ezeket már géppel készítkik. De rátok gondoltam, íme:
Kép Kép

Bementünk az üzletbe is, hááát szemet gyönyörködtető darabok voltak kitéve eladásra várva - horror összegért.

Kép
Kép
tisa

Most néztem végig a gmailes képeket! Olyan jók ezek a pocakok! :D :D :D mindenki szépen gömbölyödik!! mi végre ma csináltunk egy párat, van egy hasfogós is, hogy bemutassam élőben! :D de az elemek amiket apa tegnap vett (becsomagolva) a piacon, egy képre voltak elegek, egyből kikapcsolt a gép...lejárt elemek, újracsomagolva...szóval holnap lehet fel tudom őket tenni innen az irodából.

kollegám most meséli, hogy vivják a harcot a szülőkkel, hogy ne szóljanak bele a gyerekneveléses dolgokba, bizzák rájuk, és ne állitsanak be mindig amikor nekik jó, hanem egyeztessenek, és akkor se maradjanak sokáig, mert mondta, ha már volt látogatójuk, akkor a tej mennyiségén is meglátszik, hogy nem olyan kipihent a párja meg ilyesmi. az biztos hogy én se fogom hagyni hogy zargassanak! csak ha ÉN akarom, és akkor is jöhetnek takaritani vagy kaját hozni, nem csak babát fogdosni :D hűűű micsoda egy sárkány leszek/vagyok! :roll:

Gabka te tiszta anyukád vagy! a szemetek ugyanolyan!!! :D :D

na megyek kajálni, jó étvágyat nektek is, ha esztek valami finomat!

Kép
tünemény

hűűű ide kellene beszabadulni!!!! :lol: :lol: biztos szépek voltak nagyon! de látom egyik másik óriási méretű volt! az aztán a türelemjáték, mennyi meccset megnézhetne apa közben! :lol:

Kép
tünemény

Sziasztok!

Tasin: az jó, ha már kicsit jobb a hátad. :) Az milyen jó lenne, ha innen a bnetről kerülnénk egy szobába a mávba. Sőt ha még egy napon is szülnénk a szülőszobán. De vicces lenne. :lol:

Cat: jóknak tűnnek ezek a cuccok.

Gesztenye: nálam a savas dolog már több mint egy hónapja jelen van :( Szerencsés vagy, hogy neked még nem jött elő.
Hát tényleg jó kis procedúra lesz a baba születése utáni papírmunka. Nekem mázlim van nagy részét elintézi a munkahelyem. A születései anyakönyvi kivonatot nekünk automatikusan intézték. A kórházba jött egy ügyintéző és megkérdezte ez a végleges neve a gyereknek? És ennyi, aztán 10 nap múlva mehettünk a papírért. A többit csak az anyakönyvi után illetve a tb kártya megléte után tudod intézni.
Bár nem tőlem kérdezted, de mi a gyerekorvostól rendeltük a mérleget. Ha jól emlékszem 1500 ft volt 1 hónapra. De én összesen 2 hónapig mértem Kendét. Utána havonta egyszer a védőnő lemérte. Most sem tervezem másképp.

Judy: köszi, hogy beszkennelted az újságot! Még nem olvastam el, de már kinyomtattam :)

Sziszke: szegény apukád, akkor most ez neki pláne rossz, hogy nem tud kimozdulni. Az örökmozgó típusú embernek ez egy börtön. :( De hát muszáj meggyógyulnia a lábának!
Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen hétfőn. Reméljük nem veszik ki hamarabb Beni babát!

Mecsi: köszi az infókat neked is!

Ildi: azért csak óvatosan a pakolászással. Mekkora a c-s értéked? Mert annó nekem is megrövidült már a 22 hét körül c2000-es volt a 32. héten már csak c1000-res volt, és a 36. héten már c1222 voltam és akkor is ráhúztam még egy hetet és csak a 37+5 napon indult a szülés. És mi is közben lakást újítottunk/átépítettünk és átpakoltuk az egész lakást. Szóval egy pici rövidüléstől még ne ijedj meg, de azért próbálj pihenni már amennyire tudsz.
Ja és a béres magne b6 helyett javaslom neked a MAGNESII CITRICI 500-at, ebbe 500 mh magnézium van! De kérdezz rá a dokidra.

Kikocska: mi volt tegnap a kardiológián?

Tünemény: te miket nem álmodsz. Jót röhögtem rajta. :lol:

Zsu: jajj jól benyeltétek ezt a náthás vackot :( Jobbulást mindenkinek. Mikor indulnátok síelni?

Tisa: szépen nyugodtan szedd össze magad. Mi megvárunk ;)
Gyönyörűek Léna képei! Nem csoda, hogy apa szerelme lett egyből ;)

MAGNÉZIUMRÓL: Én a MAGNESII CITRICI 500-at szedem ebbe 500 mg magnézium van kétszer annyi, mint a béresbe! ;) Receptre is fel lehet íratni és kb. 140 ft 10 db. http://www.pirulapatika.hu/210224983/adatlap

Gyomorsav: sajna engem már több mint egy hónapja kínoz, bár már megszoktam. Vedelem a tejet és végszükség esetén eszem a rennie-t.

Kép Kép
kisvirág_30

Tünemény:köszi szépen! :oops: :oops:

Kép

Kép
gabka7926

FIGYELEM!!!!
FIGYELEM!!!!

Várom az új pociképeket!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
gabka7926

Csajok megnéztem a friss képeket! Meg a már korábban feltetteket is ismét. Annyira szimpi az egész társaság! És a gyerekek képei hát egyik cukibb, mint a másik! De kíváncsi leszek a kis pocilakók első képeire! Jajj de várom már. :lol:
Látom a pocakok szépen növögetnek! :)
Tettem fel én is pár friss képet!

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok,
kicsit lemaradtam most :oops:

Gesztenye szerintem elég drága bébiőrt választottál, szerintem van sokkal olcsóbban is pl a minimanóban, viszont a mérleg nagyon jó áron van.

Tünemény anyatigris leszel!!!! az tuti!!!! én is az voltam, sőt! Furi álom.

Tisa nagyon jók a Léna fotók!!!!

Gyomorsav az nálam is van, nagyon, e csak ha fekszem.

Szopipárna: nekünk nem volt, most sem veszek, feleslegesnek tarom ( lehet valakinek jó szolgálatot tesz)

Csajok csinál itt valaki táblát, ki mikor, hol, milyen nemű babát fog szülni??? csak mert itt még nem láttam táblát. Esteleg a gmailre rakjátok?? mert oda még nincs hozzáférésem. Pocis képeket ide is lehetne felrakni, sőt én arra is gondoltam, hogy ha valai lát valami jó kis akciós babacuccot, azt is belehetne linkelni.

Heni
KépKép
heni81

Kisvirág: jó nagyott nőtt a pocid ám! :wink:

Végre meghozta a postás a mellszívót és képzeljétek küldött ajándékba kisruhákat a csaj.

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Tisa!

Gyönyörű lányotok van!

Én csak amiatt aggódom, hogy a mai UH szerint az én fiam is ekkora, pedig két héttel fiatalabb. :shock:

Remélem csak elmérte a doki, mert éjszaka ügyeletes volt, és én már majdnem délben kerültem hozzá.
Tehát Marci méretei:

BPD (fej harántátmérő): 74 mm (30 hét)
HC (fej kerület): 270 mm (31+2)
AC (has körfogat): 256 mm (29+4)
FL (combcsont hossza): 55 mm (28+6)

Számított súly: 1400 g
(Internetes kalkulátor szerint 1430g és 38,6 cm)

Zárójelben az internetes kalkulátor szerinti kor szerepel.

Egyébként ami igazán fontos: Lepény hátsó falon, G-0. Átlagos mennyiségű magzatvíz.

Ha ez így marad, akkor én már március végén szülni szeretnék.
Ha a mnesi szerint nézzük, akkor március 20-án töltöm be a 37. hetet, ha a 12 hetes UH szerint, akkor március 23-án.
Ezután mielőbb kibújhatna Marcika.
Beni is pont a betöltött 37. hézen született 56centivel és 3800 grammal.
Vendég

Heni:
a gmail-en van táblázatunk és albumunk is.Elküldöm neked a jelszót és akkor te is írhatsz bele és tehetsz fel képeket.

Kép

Kép
gabka7926

Tisa: Gyönyörű képek! MIndig is ilyeneket szerettem volna, de a lányom szégyellős és a kis keze mindig az arca előtt van:) A gobelin kép is gyönyörű, köszi, hogy gondoltál ránk :)

Kisvirág: Ezt írta a kiskönyvbe az orvos: C 1000. Szóval azt hiszem tényleg kezdek megijedni :(

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok Lányok!

Először is azzal kezdem: ma is sikerült bejönnöm dolgozni. Egy gázos szakasz volt reggel, a házunktól az első főútig lejutni. Kicsit be is pánikoltam, mert lejtős, és bármilyen lassan is jöttem 1-esben folyamatosan félrement az autó. Ráadásul, állandóan az árok felé ment. Végül beálltam középre, és így sikerült lejutnom. A főúttol meg már nem volt.
Ebédszünetben voltam kinn, most már rendben vannak az utak.

Mecsi!
Köszi a segítséget, hasznos lesz.

Ettike!
Neked aztán nem lesz gondod a tejjel, az biztos.

Magnézium: én MagneB6-ot szedek, napi egyet, de azt sem mindig. Viszont nincs keményedésem sem.

Tisa!
Nagyon jók a képek! Ügyesek vagytok.

Heni!
Én nem vettem sem bébiőrt, sem mérleget. Szerintem Cat-tel keversz össze.

Kép
gesztenye74

Lányok,

Én megtaláltam elég jól az elintéznivalókat a http://www.babazo.hu oldalon. Az oldal jobb oldalán, a közepe felé van egy olyen lenyíló lista, hogy ügyintéző és ott fel van sorolva az összes juttatás, ami jár és a cikkekben le van írva, hogy lehet hozzájutni.

Ha valaki megengedheti magának a következő oldal is haszonos lehet: www.elintezzuk.hu

Kép

Kép
leo50

Gesztenye :oops: bocsika, de olyan sokat irtok! és olyan sokan vagytok!

Gabka köszi

Heni
KépKép
heni81

sikerült megint összekapni apával ebédszünetben...pedig olyan jól indult minden, erre szóba került anyós...meg apa családja, és hogy én örülök, hogy nem kérnek tőlünk pénzt, hanem megoldják maguk, és hogy az utolsó két gyerek (ikrek) már nem kellettek volna, ha úgyis nyomorban élnek. erre megsértődött, és mondta, mi lenne, ha ő kezdené el szapulni a tatáékat, mondtam, hogy nem tud mondani rosszat róluk.utána nem szóltunk egymáshoz.megvettem a vonatjegyét, hogy hazamenjen, adtam neki egy kis pénzt és kész. ő meg hogy már csak egy napot kell velem kibirnia, hogy engem hallgat, és utána nyugta lesz.mondtam, akkor ne is jöjjön haza, maradjon ott náluk. szép :roll: persze most megint sz.r a kedvem.

Kép
tünemény

Leó!
Tök jó összeszedett ez az oldal. Köszönjük a tippet!

Tünemény!
Hogy tudtok ennyit balhézni?! Szerintem, egy kicsit gyerekes a párod. Elkezdhetné már a felnövést. Luca majd biztos megindítja nála a folyamatot.

Lányok!
Ma még nem is beszéltünk kajáról :)
Mai menüm: babgulyás (a változatosság kedvéért) + sóska + rántott csirke comba. Ezek után azt hiszem a vacsit kihagyom.
Mióta terhes vagyok, állandóan eszem levest. Ti nem kívánjátok jobban?

Kép
gesztenye74

Gesztenye:
én az előbb jó kis friss házi szalonnát ettem hozzá főtt krumplit meg sózott hagymát.Este is benyomok belőle szerintem egy jó kis adagot mert nagyon szeretem az ilyen kajákat.

Kép

Kép
gabka7926

Kisvirág:elfelejtettem az előbb mondani, hogy az unokatesóm kislányának is pont olyan ágya van mint Kendének csak neki rózsaszínű.Szerintem nagyon arik az ilyen kiságyak és nem esnek le ról +nem nagy helyet foglal. :D :D :D

Kép

Kép
gabka7926

Ildi: hú akkor ez tényleg nem túl jó eredmény! IRÁNY AZ ÁGY!!!!! És nem kaptál gyógyszert? Mert én annó kaptam Spiropen-t és verapamil-t, mikor ilyen értéket mért a doki. Azt hiszem ezek arra jók, hogy még ne akarjon kijönni a babó. Tényleg légyszi feküdj!!!!!

Cat: hűha szép kis méretek. Akkor lehet előbb jön Marci.

Gesztenye: nálunk szinte minden nap van leves. Kende nagyon leveses (legalább ezt megeszi) Ma csirkenyak leves volt és milánói.

Gabka: én bevallom miután megvettük az ágyat rájöttem, hogy nem nagyon szeretem. A gumis lepedőt képtelenség rátenni, nem lehet ráhúzni az oldalára. Nagyon kicsi oldalt a hely. A sima lepedőt meg leugrálja Kende. És a mérete 150*70 cm és nem kapok rá ilyen méretű lepedőt. Szóval már megbántam ezt az ágyat, de igazán nem is lehet másfajtát kapni. (persze horror áron lehet) Ja és középen simán leesik a gyerek. Pláne az én ficánkám. Így én betettem oda a leesés-gátló fa részét. Na most jó leócsároltam Kende ágyát :lol: Amúgy a kivitele nagyon aranyos, meg később nem fog leesni, mert azért már nagyobb lesz és nem fog ennyit ficánkolni. Mondjuk mi csak pár évig akarjuk ezt használni, aztán emeletes ágyuk lesz a fiúknak. :)

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok!

Cat: milyen linken van a kalkulátor, mert nekünk az UH még súly, és hossz adatokat nem mondtak, így fogalmam sincs, hogy mekkora lehet a manónk.

Kisvirág: D-vitamint egy tanácsadáson írta fel a doki, azt nem mondta, hogy minek. De felénk a téli kismamáknak szokták felírni. Utánna pedig úgy tudom, hogy majd Zalánnak kell adnom úgan úgy mint most napi 1 cseppet. Ennyit tudok róla.
Én Magne B6-ot szedek még 3x1, de azt mondta az orvosom, hogy 3x2 is szedhetek.

Tisa: szupi a kép Lénáról és a gobelin is nagyon szupi én is imádok gobelinnezni.

Ház. kiv. ügben: biztos, hogy változott.
Hát vannak trehány ügyintézők akik nem igazán naprakészek. :evil: Ezzel csak az a gond, hogy az ügyfél ez alapján általánosít.
az anyakönyvekrõl, a házasságkötési eljárásról és a névviselésrõl szóló 6/2003. (III. 7.) BM rendelet módosítása
15. § (1) A születés bejelentésére szolgáló nyomtatványt a szülők személyazonosításra alkalmas okmánya, valamint más közokiratok alapján kell kitölteni. A haláleset bejelentésére szolgáló nyomtatványt az elhalt személyazonosításra alkalmas okmánya, valamint más közokirat alapján kell kitölteni.

Meg van a kis ágy: 23.900,-
Komód: 19.900,-
Kép Kép

Kép
evike79

Evike:aranyos a kiságy és jó árban is van.Mekkora 120x60as?

Mi ilyet vettünk:
http://www.matti.hu/termekek/kisagy_bab ... isagy.html

Kép

Kép
gabka7926

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: