Üdv. mindenkinek! Bocsi, hogy mostanában ritkán járok errefelé, de szolgáltatóváltás (net) és egyéb "apróságok" miatt mostanában elég kevés lehetőségem van követni az eseményeket és akkor is leginkább csak olvasó üzemmódban.
Moncsiga: sajnálom, hogy ennyire megszenvedted a szondát, de gondolj arra, hogy soha többé nem lesz rá szükség. Újból elolvasva a házidokiddal kapcsolatos, vérlázító történetedet sajnos be kell vallanom, ennek alászaladtam. Nem vettem észre, hogy ez nem a "rendes" dokitok, bár megjegyezném, az egyik korábbi hozzászólásodban arról a mukiról sem írtál sokkal szebbeket, talán éppen emiatt gondoltam azt, hogy ekkora kreténből csak egy lehet. Tévedtem. Pech, hogy a helyettes pont ugyanolyan balfék, mint a másik, de azt is mondhatnám, hogy tökéletesen tudja helyettesíteni.

(Ugye, hogy ez mennyivel szebben hangzik?)
Úgy látszik, most a Gonal-Merional kettős az új sláger.

Nálunk ez már a 3. kombináció 4 stimu alatt.
Kislibus: jól emlékszel, a FER14-ről nincs valami jó véleményem. Hogy miért van ez, azt a 645.-646. oldalon már részletesen kifejtettem. A lényeg az, hogy a benne levő vitaminmennyiségek nem terápiás adagok, én legfeljebb csak egészségmegőrzés céljából javasolhatnám, de az ára miatt még akkor sem érné meg. Gondolj bele, ha a gondokat tényleg az ásványi anyagok/vitaminok hiánya okozza, akkor hogy a búbánatba lenne elég a "gyógyuláshoz" ezekből alig több, mint amennyit az egészségeseknek ajánlanak? Sajnos az RDA manapság már nem jelent semmit. Az ajánlott, napi 60 mg C-vitamin legfeljebb annyit jelent, hogy elkerül a skorbut.

Ha a szervezetünk valamiből már jó ideje hiányt szenved, akkor nem elég a napi szükséglet megduplázása, vagy éppen megtriplázása, mert a megnövelt vitaminmennyiségre a test minden porcikájának szüksége lesz és ezt az amúgy sem nagy mennyiségű többletet sajnos nem fogja egy belső közlekedési rendőr automatikusan a herékbe irányítani. Én a magam részéről az emberek betegségében érdekelt, kilóra megvett orvosok által gyűlölt Lenkei-féle alapvitamint eszem továbbra is (ennyi tablettánál ez már szinte tényleg egy külön étkezésnek minősül), kiegészítve más, olyan anyagokkal, amelyeket hangyabokányi mennyiségben a FER14 is tartalmaz. Mindkét esetben kb. 10 rugó a havi adag, de nem mindegy, hogy ezért a pénzért mennyit vihetünk be. Nem mondom, hogy a FER 14 nem jó kombinációja a szükséges anyagoknak, csak azt mondom, hogy szerintem kevés. Az már csak hab a tortán, hogy arányaiban még nagyon drága is. Szerintem érdemes lenne körülnéznetek egy vitaminokkal foglalkozó üzletben (pl. Delibo), akár egyenként "levadászva" a FER14 alkotóelemeit. Én ezt javasolnám, de a döntés a Tiétek.
Timi76: az a legegyszerűbb, ha az intézet honlapján átnézed a szükséges vizsgálatok (nem éppen rövid) listáját. A méhtükrözés eredményét feltétlenül vidd magaddal, bár ezt a "kezdőktől" alaphelyzetben nem kéri. A harmadik sikertelen lombik után viszont ő maga szokta ezt javasolni, így mindenképpen hasznos, ha ezzel már egyáltalán nem kell foglalkoznotok.
Janaka: a méhszodát minden olyan esetben alkalmazza, amikor méhen kívüli megtermékenyítés történik. Akkor is csak egyszer, az első stimuláció előtt, a beállításnál (2.-4. ciklusnap).
A 19-21 tüsző...

Mi ennyiről álmodni sem mernénk, bár lehet valami abban, hogy a mennyiség itt (is) a minőség rovására megy. Nálunk a legtöbb, leszívott pete 7 volt, abból végül csak kettő került beültetésre és azok sem voltak túl jó minőségűek. A legkevésbé sikeres stimunál csak kettő pete lett, de azok a legjobb minőségűek és mindkettőt be is lehetett ültetni. (Mindkettőnél ugyanazokat a hormonkészítményeket kértük.) A doki erre persze mindig azt mondja, hogy "minden nő és minden ciklus más"... Lehet, szerintem viszont elgondolkodtató a dolog...
Tény, hogy mindenki ugyanakkor csődül a reggeli UH-ra a stimuláció alatt, viszont nem is lenne értelme időpontot osztogatnia. Eltekintve a nyári szabadságolás, illetve a karácsonyi időszak előtti és utáni 1 héttől, állandóan el van havazva, mivel rengeteget vállal. Sebaj, ha ő képes napi 12-14 órát dolgozni, akkor nincs jogunk sírni 1-2 óra várakozás miatt. Csoda, hogy bírja energiával...