A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

hanna: Ó, nekem mindentől gyomorsavam van. :( De ha elrágcsálok egy kiflit vagy egy kis szelet kenyeret, akkor elviselhetőbbek az éjszakák.
Amúgy ezért is ébredek ilyen későn, mert ugyebár felkelek, pisi, hajtom vissza a fejemet és már jön is, rágcsálás, persze addigra álom kimegy a szememből, eltelik jó kis időbe, amíg visszaalszom. Lényegében még így is csak 8-9 órát alszom, hogy majdnem 11-kor vet ki az ágy.
Vendég

Enikő: amint érdekelte őket a villa meg a kanál, én hagytam őket enni... hogy mikor ettek egyedül először, arra nem emlékszem, de még etetőszékben :roll: volt nálunk is takarítani való, de ha nem hagyod egyedül enni, soha nem fog :roll: eleinte több munka, de hamar meghálája magát :wink:

Edit: nagyon aranyos Bálint baba :)

Mandarin: na, azt nem kívánom annyira, sokkal inkább a narancsot... a jó, vaskos héjú lédús fajtát :roll: :oops: :lol: :lol:
Holnap pizzát sütök ebédre... lehet, teljes kiőrlésű lisztből fogom, csak az nem olyan finom :?

Katuska: hajrá Apa, remélem, sikerül megszerelni a kocsit
Morzsa nem volt a pocakon, de minden olyan, ami foltot hagy, ott landolt :? :lol: :lol:

Megvan a guppi... elbújt kimúlni :? szerencsére Apus találta meg az egyik fa odujába bújva...

Jó éjt, mára elköszönök, legyetek jók, aludjatok jól :wink: :D

Csöre
csöre74

Picuranyu! Ismerős. Én hajnal 3-kor alszom el, ha tudok és 6-7 körül ébren vagyok. Közben a szokásos wc járat, rennie rágás. Ha sikerül, akkor visszaalszom 8-9 körül és akkor délig.
Ma, nem sikerült.
Álmos persze nem vagyok. :(

Csöre! Sajnálom a halacskát.
Jó éjt!

Eltünt kismamikról hír????

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

csöre: szegény guppi. :( De legalább most már tudjuk, hogy nem veszélyesek a csigáitok a guppi társadalomra. ... Bár, az is benne van a pakliban, hogy a csiguszok halálra rémítették a guppit és szegény infarktust kapott.
Vendég

hanna: hát álmos én sem vagyok. :(
Vendég

Moffli hír!!!!!

19:25-kor az Ég és a Föld összeért egy pillanatra:
világra jött kicsi lányunk, Noémi. 3550g és 50 cm.
Nagyon nehéz volt, de megérte.
Már szopja a kezét!

Kép
hanna30

Enikő:
Anna meglepően jól fogadta. Folyton meg akarja nézni Benit, odamegy az ágyához, és a rácsvédőt felemeli, közben mondja, hogy mi van? :) Segít etetni, ha üvegből kell, kiviszi a pelusát a kukába, és amikor sír, aggódik, hogy mi van vele :) Nem gondoltam, hogy ennyire természetesnek veszi, hogy itt van.
Nem ébresztik egymást,kül9n szobában vannak, és Beni csak enni kel fel, ahogy bekerül a hami a szájába, már nincs gond, utána alszik. Anna szintén nem ébred, így szerencsénk van :)

Beni csak ezt a dugót ogadja el, a kis méretű Aventet kiköpi... :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

moffli:hatalmas gratula a Noémihez :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Szerintem is a csiguszok a ludasak! Nyugodjon békében a kis guppi!

Nagyon édes Bálint baba!

Én már oda meg vissza vagyok az írigységtől :oops: :oops: :oops: :oops:

AZt hiszem ideje lenne már aludnia a gyereknek, de még rjazolnak apával. VAgyis az apja rajzol a mágneses táblára, Máté meg azzal szórakozik, hogy azonnal letörli :wink:

Aludni én sem nagyon bírok....nem vagyok álmos de már rájöttem, hogy addig nem is szabad ágyba kerülnöm míg totál el nem álmosodom. Így 11 után még mahjongozok vagy valami hasonló játékot játszom a gépen és attól mindig elálmosodom és szellemileg is lekapcsol.
katuska79

[size=18]Jaj de jó! Gratula Mofflinak!!!!
[/size]

Mágnes! Ó de aranyos lehet Anna! Hiába no ízig vérig nőböl van!
katuska79

Gratula Moffliéknak! :)
Most itt pityergek. Egy napra voltunk kiírva.
Vendég

Tündéri lehet Anna. :)
Vendég

Mágnes! Anna igazi nő. :)

Katuska! Én nem tudok elálmosodni. :?

Picuranyu! Ne pityeregj. Hamarosan a karodban lesz Kristóf.

Kép
hanna30

Moffli! Gratulálok! Sok boldogságot kívánok!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

sziasztok várjuk a mentöt.elment a magzatviz

Kép
gizella82

Mofflinak és a pici Noéminek sok boldogságot kívánok!

Gizella: nagyon szorítok!

Amúgy meg irigykedek. Mindketten utánam voltatok kiírva, és nálam még mindig SEMMI.
Ma délelőtt ctg. Délután jövök.

krisz78

Csak gyors bekukk, fekszem vissza megint rémes éjszaka után. :x

MOFFLINAK óriási gratula!!!!
Hajrá Gizella!!!!!!!!!

Én is nagyon irígy vagyok már, nagyon elegem van, hogy minden éjjel fájdogálok, most még mintha szivárgott is volna valami, de csak ha pisiltem, fekve nem. Szegény Férjecském meg miattam nem tud pihenni, mert mászkálok, ANyós meg elfoglalja a kanapét, ahova ki szoktam jönni. :evil:
Kicsit be vagyok pánikolva, hogy ilyen fáradtan megyünk neki a szülésnek, meg a két gyerekes életmódnak, de holnap reggel anyóst kirepítjük és nyugi lesz.
Még jövök később.

Pusz:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!!!

Mofflinak nagyon sok boldogságot!!!!!

Gizella: szorítunk!!!!!! Ebből egyértelmű szülés lesz. :-)

Katuska: a morzsás pocak nagyon ismerős!!! Tálcáról már nem is tudok enni, mert nem fér el normálisan a pocakomtól. Csak asztalnál tudok "kultúráltan" étkezni.

Kép
jandrea

Sziasztok!
Gizella! Nagy drukk!

Magdolnasz hír:

1 óra 17 perckor megérkezett Nóra Judit, 3090gr, 53 cm.
Nem volt sétagalopp, de jól vagyunk!

Kép
hanna30

Mofflinak hatalmas gratula :)

Gizella: hajrá :D

Bartika: nekem is pisiléskor kezdett szivárogni a magzatvíz... szerintem figyeld magad :roll: :) (pontosabban akkor, utána vettem észre)

Most telefonált a védőnéni, hogy jön, úgyhogy majd később jövök még :) kicsit rendbeszedem a lakást :? :)

Csöre
csöre74

Magdolnának is gratula :)

Csöre
csöre74

Jönnek a kiscsajok is :D

Csöre
csöre74

Magdolnának is nagy gratula. Sok boldogságot!!!

Húúú... most már tényleg beindult a babaeső!!!

Kép
jandrea

Jó reggelt!

Mondtam én, hogy babaesőre érkezem vissza!!

Hatalmas nagy gratula Mofflinak, magdolnasznak!

Gizella szorítok nagyon,

Bartika dobsz egy új táblát, hogy hogyan is állunk?

Kép
Kép
cs_erika

Katuska: úgy látom, te vagy a következő!!!!

Bartika, Krisz: ti is készülhettek!!!!

Kép
jandrea

Magdolnának és Mofflinak hatalmas gratula, gyors felépülést és sok tejcsit!!!!!!!!!!!!!!!!

Mágnes, Petne, várjuk a szüléstörténetet! Örülök, hogy otthon vagytok már!

Katáék is elvileg ma jönnek haza, nem?

Kitartás pocakos csajszik, már nagyon nem sok van hátra! Csajok én lehet, hgoy hülye vagyok, de már most olya nosztalgiával gondolok a terhességre és a szülésre, hogy bármikor újra kezdeném... :oops: :roll: :D

Kép
vickybabe

Jóreggelt!

Magdolna, Moffli, hatalmas gratula!

Gizella, szorítok!

Vickybabe, én is így érzek... Mi egy egész évre el vagyunk tiltva a teherbeeséstől. Szerintem a végére már nagyon fogom várni hogy ismét kismama lehessek!

Szorítsatok picit ide is: apukámat most vizsgálják ki. volt két fura rosszulléte, lehet infarktus.

Katuska ma még nem jelentkezett be, lehet most jön be a vele kapcsolatos tegnapi álmom? :shock:
kisbogacs

Vickybabe: én egyenlőre úgy vagyok vele, hogy lennénk már túl rajta. Aztán lehet, hogy majd egy hónap múlva én is azt mondom, hogy de jó volt terhesnek lenni. Ez az utolsó hónap számomra már elég szenvedős. Nem csak fizikailag, hanem érzelmileg is.

Kisbogacs: szorítok apukádnak!!!

Nekem is gyanús Katuska! Ilyenkor már be szokott jelentkezni!!!

Kép
jandrea

Sziasztok!

Hatalmas gratula magdolnasznak!

Gizella szorítok!!! Minden rendben lesz!

Kisbogacs drukkolok apukádnak, nem lesz semmi baj.

Én is megvagyok, fájdogálok, de rendszertelenül.
És "mindenki" szül, csak mi nem. :(

katuska hol vagy? Te már fent szoktál lenni ilyenkor.

Juj de szorítok gizellának és várom a híreket. :)
Lassan alig maradunk kismamik.
A végén mindenki babázni fog, én meg itt fogok ülni és malmozok. :wink:
Vendég

Kisbogács, a császár miatt van az 1 éves tiltás? Vagy ez általános?
Örülök, hogy Neked sem hagyott rossz élményt a szülés, sokan ilyenkor azt mondják, soha többet...Drukkolok Apukádnak!!!!!!!!!!

Kíváncsian várom a 6 hetes kontrollt, lehet ránk is hasonló tiltás vár a sérüléseim miatt...de én nem szeretnék védekezni, ellenkezne az elveimmel...annyit vártunk Leventére... :roll:

Gizellának mennek a drukkok!

Katuska????????

Picuranyu, nyugi, Kristóf sem marad bent :wink: csak még egyelőre jól érzi benned magát! :wink:

Andrea, persze, én is így voltam vele pár hete :wink: :lol:

Kép
vickybabe

Csak úgy a kíváncsiság kedvéért, akik már babáznak, kaptatok a kórházban kismama csomagot? (a várandós csomag "folytatására" gondolok) Ha igen, akkor mi volt benne?
Érdekelne.
:wink:
Vendég

Kriszti: remélem, semmi komoly nincs apukádnak, jobbulást neki

Viki: egyetértek... ugyanúgy érzem, én sem szívesen védekeznék, Sacira annyit vártunk, a védekezéssel eltöltött időt meg elpazaroltnak érzem :?

Picuranyu: ok, ok, de gondolj bele, hogy a babázók többsége előbbre is várta a picit :wink: ne aggódj, Kristófnak is eljön az ideje :wink: :lol:

Kata elvileg ma jönne haza, igen, nem tudom, a császárosokat nem tartják-e bent tovább :roll:

Elment védőnéni, minden rendben, Sacikám látványosan hízott :D kis tokát eresztett, meg kigömbölyödött a pocakja is :D 2 hét múlva jön legközelebb...

Csöre
csöre74

[quote="csöre74"]G írta:csöre74ombócmakka: és miben nyilvánult meg? vitt pizzát? :)

Nem, nem hozott:)
Segít betartani a diétámat :)
Így nem ettünk pizzát. De nem is kellett már estére. Én az oregánóra gyanakszom. Asszem a mai kukoricás pulykába is rakok, biztos, ami biztos. :?

Kép
gombócmakka

Itt vagyok csak 11-kor dobott ki az ágy miután megkaptam a reggelimet.
Hajnalban már nekem is volt két három fájás de még csak jósló...eddig ez sem volt úgyhogy talán készülődik valami meg továbbra is van az a lefelé húzó érzés, hogy mindjárt megjön...

Először is hatalmas gratula MAgdolnának!!!!!! Micsoda pontos szülés!!!!!

Gizella nagyon szorítok!

Kisbogács! Hidd el jobb kivárni az egy évet. Ági szempontjából is. AZt mondják egy éves korig az anyának csakis kizárólag a babára kell öszpontosítania, ezt még egy pocaklakó sem törheti meg. Szerintem kell a két év minimum!

Már alig maradtunk....de most már mi jövünk!!!!!
katuska79

Vicky, egy dolog miatt vigyázz azzal, hogy nem akartok védekezni a következő ellen.

Nagyon szép, hogy szeretnétek kistesót Leventének Csak ilyenkor, amikor az első baba nehezen jött össze, és pont e miatt nem tesznek semmit a teherbeesés ellen, ekkor szokott a testvérek között egy- másfél év lenni. (környezetemben nem egy ilyen van)

Egyáltalán nem lebeszélni akarlak, csak egy kicsi mellett egy pici az első időkben iszonyat megterhelő. Persze utána meg azért jó mert nagyon összenőnek.

(mi két évben gondolkozunk, az is kis korkülönbség, és nem hiszem, hogy sokkal könnyebb, mint ha ennél kisebb lenne a korkülönbség)

Ja és vigyázz, mert miniboszi vagyok. Általában amit kimondok, az úgy is szokott lenni. Bár az elmúlt időben ezt sikerült fejlesztenem. Már ki sem mondom, csak gondolom. Azért a szülésemmel kapcsolatban nem vagyok ilyen határozott. :D

Kép
Kép
cs_erika

csöre: :lol: :lol: :lol: na jó, ebben tényleg van valami. :wink: :D
Védőnéni jó gyors volt.

katuska: pedig már reménykedtem hátha suttyomban elmentél szülni. ;)
Vendég

Picuranyu: 3 csomagot kaptunk:

volt összesen 10 pelenka (4+4 libero, 2 pampers), egy mini sudocream, 1 750 ml-es domestos, tide babamosószer (4 adag), persil sensitive (1 adag), mecsek babatea (4 filter), hipp mamatea (1 filter), hipp babatea (4 hónapos kortól, 2 tasak, ez granulátum) egy gabi babaolaj (mini kiszerelésben), egy johnsons fürdető (200 ml), popsitörlő minta (pampers, johnsons, neogranormon), egy előke (hipp), egy rakás "vigyázz rám" matrica kocsira, egy hipp kupon (3 hónapos kortól váltható ki), egy képkeret (otp), egy 24 órás lázmérő (ok, 2 db, ezek egyszer használatosak)... egy csomó szóróanyag, egy rakás újság (jó régiek), és más nem jut eszembe :roll:

Csöre
csöre74

Gombócmakka: jó fej Tiéd Apa :D én csinálok ma pizzát :roll: lassan neki kéne állni... de oregánó nincs itthon, azaz van kint a kertben, de nem megyek ki, mert rohadt csúszós minden :? ja, lehet van pizza fűszerkeverékem is :roll: :lol:

Erika: öcsém is 1 évvel fiatalabb nálam, majdnem pontosan :wink: én kevés hátrányát láttam, de annál több előnyét, és szerintem a szüleimnek is csak az eleje volt nehéz.... :wink:

Csöre
csöre74

MOFFLINAK és Magdolnának óriási gratula, ügyesek voltatokl!!!!

Hajrá Gizella!!!!!!!!! Mennek a drukkok!

Lányok, aki még pocakos, nem kell elkeseredni! Azért későbbre is voltunk kiírva. És szombaton még el kell mennem a rugalmas kendőkért, még a mosható pelusokkal kapcsolatban sem választottam márkát, nem kell ezt siettetni.

Kép
gombócmakka

Ercsi, pont ezért a dilemma...én is 2 évet tartanék ideálisnak. De Levire majdnem 2-t vártunk és lelkileg az nagyon sokat kivett belőlem, nem szeretném újból végigcsinálni. Akkor inkább a két picúr együtt... :roll:

Csöre, lesz 4.? :shock: :lol: :wink:

Picuranyu, mi kaptunk csomagot, egész sok minden volt benne, Pampers törlő és pelus minta, Johnson's törlőkendő minta (ezeket el is tettem, jó lesz úticsomagba), Sudocrem, Gabi olaj, prospektusok, képkeret, valami mag, amit el kell ültetni, hogy a Manóval együtt nőjön, biztos még más is, csak ezekre emlékszem...

Kép
vickybabe

Csöre, én is pont ezt mondtam, hogy sokkal jobban összenőnek a kis korkülönbséggel. Inkább az anya szempontjából nem ideális. :wink:

Kép
Kép
cs_erika

Biga.csiga: tegnap további tanulmányokat folytattam a textilpelusoknál. Egész beleszerettem a pop-in fajtába. Ez olyan, hogy all-in-one, de a belső kipatentolható, tehát akár külön is lehet mosni, és így gyorsabban szárad, mintha egybe maradna. És egyméretes újszülöttkortól szobatisztaságig, vagyis mos egybe húzós kifizetni, de nem kell három méretet váltani, mint a Bambinomio-nál, amin még elmélkedek.
Viszont, ha hamar jön a következő gyermek, akkor a BM esetében a kis méretet hordja a második, a nagyobb méretet az első.

Szóval még passz helyzetben vagyok.

Ami elég biztos: a popolini papírtekercset írták többen is a legjobbnak az anyatejes székletre.

Kép
gombócmakka

Csöre, a pizza fűszerkeverékben tuti van oregano is:)

Nekem még csak most jön a tízóraim, egyszerűen rászoktam a fél 10-es reggelikre, mit tegyek, ha hamarabb nem ébredek fel?

Aztán hmmm, teregetek, megvarrom a két elszakadt kabátzsebet (kb. három hónapja készülök rá), és megcsinálom az ebédet.

És utána megint belevetem magam a mosható pelenkákba:)

Remek napirend, de még ezt se fogom tudni tartani, tuti bealszom valahol :oops:

De minden okom megvan rá, hiszen én egy szegény, kis, törékeny, terhes nő vagyok, aki akkor alszik, amikor akar. :D

Kép
gombócmakka

Vickybabe! 2 év az egyáltalán nem sok! Persze mikor benne van az ember akkor igen!
Erikának igaza van! Tényleg így szokott lenni, hogy az első nehezen jön, a második már könnyen mert csőre van töltve. Ezt mi is igazolhatjuk....Mátéra több, mint 4 évet vártunk, a tesó meg másfél év után összejött. Jobban mondva fél év után mert egy darabig védekeztünk. Szoptatás alatt szedtem a cerazettet egy ideig.

Jó sok minden volt a csomagban! Annó volt benne egy törlőkendő meg egy pelenka, sudocrem meg egy rakás prospektus....

Jujj úgy izgulok, mert apa most ment el kipróbálni a szerelőkhöz a mosogatógép motorját! Bárcsak jó lenne.....áram nélkül már jól működik kézzel meghajtva:) nézem itt sóvárogva a gép helyét a szekrény aljában :cry: :cry:
katuska79

[quote="gombócmakka"]
írta:
gombócmakka
De minden okom megvan rá, hiszen én egy szegény, kis, törékeny, terhes nő vagyok, aki akkor alszik, amikor akar. :D

ez így igaz!!!!!!
katuska79

Értem én, Erika :wink: csak azt mondom, ez átmeneti... nekem bejött a 18 hónap a két naggyal, de az tény, hogy Mesin nagyok sok múlott, nem biztos, hogy egy élénkebb és hisztisebb gyerekkel is ment volna :roll: most viszont szuper....

Viki: izé, még kérdés... én szeretnék, Apus tartózkodóbb...

Csöre
csöre74

Köszi, hogy leírtátok mi volt a csomagban. :)

Ami meg azt illeti, hogy első gyerkőc nehezen jön össze, másik gyerkőc könnyen, én pont a másik véglettől félek.
Anno én is egyből összejöttem, öcsémre meg 10 évet kellett várni.
Kristóf szintén egyből összejött. :) Remélem 2. gyerkőc sem fog sokáig váratni magára. Bár, mi 3-4 év korkülönbséget tervezünk.
Vendég

Katuska: nekünk is kinyekkent a nyavajás :evil:

Gombócmakka: én túl reggelin, tízórain, olyan éhes vagyok :roll: :oops: de Saci most szopizik... utána állok nekije

Csöre
csöre74

Katuska, drukkolok a fránya mosógépnek!

A hütő után a legfontosabb háztartási eszköz!

Kép
gombócmakka

Csajok, azért tök jó, hogy még szinte az első sincs meg, de már a következőről beszélégetünk. :P

Kép
Kép
cs_erika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: