Ez történt velünk:
Szerdán: beértünk a Kórházba anesztes néni feltett egy csomó kérdést és mondtam neki ,hogy zsombi nagyon izgága gyerek és nehesn bírja a fájdalmat.Hát a vizsgálat végére el is hitte.kérdezte :ugye hozott bőven játékot ennek a gyereknek?
Felmentünk az osztályrana ott vettek tőle vért .
Móni képzeld el nem 2 szer hanem 3 szor bökték meg szegényt.
Most látszanak ugye a bökés helyek.2 szer bökték meg a kézfejét aztán a könyökhajlatban vettek vért végül.
Na azt a vénát szét is cseszték neki tiszt lila a karja.
egész nap sétáltam vele a folyóson.12,5 kg a fiam azt hittem megszakadok!!!
Éjszaka:óránként felkelt,ringattam ,hogy aludjon vissza,hajnali 4 kor megetettem teljes adaggal ,hogy bírja ki a műtétig.
csütörtök:reggel a takarítónő ébreszette.Hát baromira örültem neki.9 óra körül elaludt a kezembe,erre megint jött a takarító csaj és felébresztette a zörgéssel.persze nyügös lett ,mert ugye kezdett éhes lenni.engem a sírás kerülgetett,de nem akartam ,előtte sírni.
Apa 10 .30 körül beért a kórházba 11 előtt orr csepben kapta a bódítót .Na ettől részeg lett a fiam.Nem feküdt ki tőle sőt felpörgött.
11 kor jöttek érte ,mivel nyugtalan volt nekem kellett elvinnem a műtőajtóig.
Hát ettől kész voltam,még most is sírok rajta.
Az anesztes az ajtóig 2 szer is megkérdezte ,hogy ugye nem köhög nem náthás.Egy szerűen nem tudtam válaszolni neki akkora gombóc volt a torkomban és csak puszilgattam a fejét.Az ajtó előtt a műtős fiú kezébe kellett adnom ,szegény nyújtotta a kezét felém,és ordított,na akkor kész voltam............
elrohantam az ajtó elől.
Apa még egy drabig ott volt.aztán elment ,mert úgye vinnie kellett az árút tovább.
sétálgattam fel, le a nővérkék egyre kérdezték jól vagyok ,mert nagyon rosszul nézek ki,nem fogok összeesni?Aztán 13 előtt már a műtő ajtó előtt topogtam.
Mondták ,hogy mindjárt kész vagyunk.
Én nagyon megrémültem ,mert jöttek mentek zöld ruhába ,vittek be ezt azt ampullákat stb.
A szobába az ágya mellé is készültek minden félével.
Azzal nyugtattam magam ,biztos csak megelőzés miatt.
Na végre kijött a doki ,hogy 15 perc és hozzák.
Hát volt az több is.
Kihozták bevitték a szobába ,nem mehettem be ott sürögtek forogtak körülötte aneszetes műtös ,meg mindenki.
Már tiszta ideg voltam.........
Ez úgy kb 20 percig mnet.
Aztán kijött a szobából az aneszets nő,na mondanom sem kell ,hogy remeget mindenem .Mondta ,hogy mit kap meg hogy a műtőben is eléggé izgága volt stb....
Végre bemehettem hozzá.......
Amikor megláttam..lányok én .........hát ezt elmondani nem tudom...baloldalt a fájdalom csillapító adagológép,a másik oldalom az EKG az arcán az oxigén max tele csövekkel a gyerek és ki kötve.
Úgy kivolt feszítve mint a disznó amikor a rénfára felhúzzák.
Nem is mertem hozzá érni csak a lábfejét simogattam meg.Állandóan ott volt egy nővérke.és figyelte a gépeket.
Aztán egyszer csak megmozdult..........köhögni kezdett .na akkor vették ki a tubust a szájából meg levették a maszkot.NNyitogatta a szemét.
Eltelt egy kis idő és sajnos a kötése totál átvérzet így ,újra át kellett kötni,na volt ordítás rendesen...
Aztán elkezdett pisilni a katéteren kersztül ,feszítette magát remegett és ordítot.
Jött a dokibácsi és kérdeztem ,hogy ez miért van,azt mondta azért ,mert hiába van a hólyagig feldugva a katéter egy pár csepp kicsurog a húgycsőbe és az marja a friss sebet.Nem akart vastagabb csővet felhelyezni,mert akkor elhalhat a húgycső.
Elmondt ,hogy az egész kukiját lefejette,tehát alulról felfelé zik-zakban felvágta és szerencsérea húgycsővét feltudta húzni a helyér,szóval megnyújtotta nem kellett pótólni,de aztól ugyan annyira fáj neki.Szóval szegényemnek a amekkora a kukija akkora varrata van végig A makkon van a legtöbb mivel a hasadékot is össze varrta és úgy csinálta meg ahogy az egy normális embernek lennie kell.Tele van varrattal a ki kukaca,tiszta lila még a herezacsija is.
Szegényem nagyon éhes volt ,de nem kaphatott ugye ,de inni adhatdtam neki 50 ml-et hát balhézott ,mert kevés volt neki,később már 100ml.it is ihatott.Kapott cataflam cseppet akkor nem feszengett annyira amikor pisilt.
Folyamatosan nézni kellett ,hogy jön e pisi a katéteren kerszetül,mert ha nem akkor egy tűvel megbökték volana a hafalát,és mg egy katéter lógott volna ki a gyerekből.
Szerencsére ez nem következett be.
Éjszaka fájdalmasan telt de aludt azért,
Péntek:már azért balhézott ,hogy éhes ,persze még mindíg ordított pisilésnél és ki volt kötözve.kaphtott 120ml tápot,na kiverte a balhét kevés volt neki.Déleben megehette az adagját ,meg kapot megint cataflamot a vénás cucc mellé akkor szépen nyugodtan aludt 5 órát egy húzamban.Nővérke mondta hogy vegyem ki a néha a kötésből a lábát ,kicsit masszrozzam meg mozgassam meg.
Néha szrtájkolt szegényem a helyzet ellen.
Arra napra van sztorim is ,elvileg másik szobába kelett volna át mennünk ,mert egy fertőző beteget akartak hozni a sebészetre,összepakoltatták velem a cuccainkat,a gyereket ágyastúl vitték volna.Át hordtam a másik kórterembe a holmiainkat erre közölték ,hogy hozzam vissza még is maradunk.
éjszaka megint eltelt valahogy,ő azért aludt ,én ugrltam hozzá csititgattam.
Szombat:már megzokta a csöveket a kezében ,nem akarta bántani így csak az egyik lába maradt kikötve délelött.
Evett ivott rendesen,jött a dokibácsi levette a pisigyüjtő tasakról ,de a katéter csövet bent hagyta,meg a nagy kötést is leszedte nekem kellett lefogni,ja ,hogy sírt.
Mire apósom és a Laci felértek addigra csak a kezében a szar volt,de már csak 1 csatornás,nem a 3-mas,paleus volt rajta ,és nem volt kikötve.
Felszabadott neki ülni.
Na szegényem nagyon gyenge volt.de estére már nem hogy felült hanem birkózott a párnával.
Írnom kellett mennyit iszik és a pelust a nővérkék mérleggel mérték,nehogy pisi pangás legyen.
De minden okés volt,nem volt láza egyáltalán evett -ivott.
Éjszaka:eletelt valahoyg ,mindíg felsírt,éjfélkor felkelt aztán csak 3 kor aludt vissza.
Vasárnap:kivette dokibácsi a kukiból a katétert.nekem kellett lefognom,azt az ordítást.
A katéter kivétele előt a csőbe nyomtak valami nagyon erős fájdalom csillapítót és utána húzta ki.
Ja kegyetlen volt,na az első pisi meg egyenesen katasztrófa remegve ordított szegény.Kapott mellé valami kúpot meg cataflamot.
Aztnap sokat sétáltam megint vele a folyóson,sőt sétálni kellett neki estére ,hogy legyen vérkeringés odalent így a duzzanat előbbmegy le a kukiról.Délután még kapott egy kúpot attól tudott aludni.
Nagyon szépen evett ivott aznap.este időben elaludt,nem kapott se cataflamot se kúpot .Gondoltam ,na ma legalább 2-3 órát tudok aludni.Lányok totál örültem ,hogy minden rendben és jól halad!
Éjjel:egy totál náthás nővérke jött be dolgozni.Este szóltam neki,hogy nem kaptunk semmi gyógyszert alszunk ,lehet éjfélkor felkel akkor kéne neki kúp.Erre ő:hát nincs ide írva ,hogy rendszeresen kéne neki adni ,csak ha szükséges.-anyád aki volt felfázva és véreset pisilt az tudja hogy ez hogy fáj.Minden éjszakás nővér adott neki és nem is szóltam ,csak hozták.
Na lefeküdtem aludni nem tudtam elaludni.Mire álom jött volna aszemere a fiam fel kellt ,szóltam a nővérnek jöjjön akkor segítse tisztába tenni,ne hogy átátzzon a gyereke reggelre.Sírt szegényem kértem fájdalom csillapítot.Gondoltam ,hogy kúpot kp és atól visszaalszik.nem cataflamot hozott a boszorka.Azt ott trüszögt prüszögött a szobába.
Az én fiam szart visszaaludni.
hajnali 5 kor elkezdett öklendezni és a végén hányt.
Szóltam annak a taknyos boszorkának ,hogy jöjjön már ,mert totál hányásos vagyok én is.
Nagy nehezen elaludt 6-ig persze így aznap félórát aludtam.
Na totál kész voltam.
Hétfő:persze 6 kor a takarítónőre ébredtünk.A fiam teljesen kifordult önnmagából reggel,ordított vergődött...egyszerüen nem tudtam megnyugtatni .Egyszer csak elnyugodott 8 óra felé.
10 felébredt hát totál lázas volt 38 .na hozták a cataflamot.Elkezdett fosni szegény.A friss sebre,őrültem nagyon.
Találgattak,hogy valyom mitől,talán az erős antibiotikumtól,mivel akkor már nem hányt.Viszon inni nem nagyon akart csak álmában fogadta el.
A gyógyszer levitte a lázát ,én adtam neki normaflort az egy kicsit megfogta a hasát.Délután úgy ébredt hogy sugárban hányt.Tiszta hányás volt a gyerek,a nővéreket meg úgy kellett összevadászni az nap ,mert sok gyereket műtöttek az nap.
Ott sírt szegény Zsombi totál hányásosan ,probáltam levetközeteni ,persze a tiszta ruha a táskában a pelusa is hányásos volt,azt se tudtam ,hová tegyem.Szerencsétlenkedtem,mert a földre nem tehetem le,az ágyam ra szintén nm mert tiszta hányásos a gyerek.
na fékézel kiterítettem nehezen a pelust és lefektetem az ágyra.
Persze ő ordított meg volt ilyedve,nyugtatagattam,gyors kevetem aoelsut ,aztán a karomon az ordító gyerekkel kersetem ruhát öltöztettem,ot ültem a széken és néztem a totál összehányt ágyat meg a gyerek ruháit.
Szegény nővérke rohant be,gyorsan áthúzta az ágyat.
Megint lázas lett, szólatk az ügyeletes dokinak,hogy rosszul van a gyerek.
Öregem semmi ,ott feküdt az ágyban a lázas gyerek aztán nagy nehez hoztak neki gyógyszert.
Féltem ,hogy nem iszik ,meg ugye nem is pilist ,csak épen ,hogy.
Semmit nem csinált a doki ,azt mondta itassam ,ja hogyan amikor hányingere van a gyereknek,legalább egy dedalont adott volna neki,semmit.
Éjjel :sírással telt és lázasan az éjszaka,az éjszakás nővérke aranyos volt jött nyugtatagatta zsombit,sőt azt modta ,ha az ágyamban csöndben van maradjon nyugodtan.éjfélkor kapott cataflam cseppet,na utána végre ivott 300ml-t és nem hányta ki.
Kedd:én totál betaknyosodtam,Zsombinak 39 feletti volt a láza.Telefonált a dokim a nővéreknek,miután megtudta mivan.Azonnal vv és vizelet leoltás mire jön kész legyen az eredmény.
Kapott kúpot 1 óra alatt levitte a lázát 36,9-et mértünk!!!!
Akkor megint ivott egy kicsit.Szépen játszott hogy láztalan volt erre szegényem befosot ülve ,de úgy hogy megint ágy húzás fürdetés.megint kezdett lázas lenni,most cataflamot kapott.
Jött a dokibácsi azzonal elrendelte a a dolgokat,pisi szerencsére azért volt még ha nagyo kevés is ,de a doki szerint ennek is örülni kell.
A gégész nem látott semmi olyant amitől lázas lenne,egy kicsit fénylett a dobhártyája ,de ez nem ok a lázra.
a vv szerint és a vizelet szerint nincs sem láza és fertőzés sincs a hólyagban.
Így biztos,hogy vírus.
na mondtam a dokinak ,hogy én ezt otthon jobban kitudnám kezelni+ én már egyre rosszabul voltam még jó hogy vittem c vitamint vettem be reggel 500mg-ot mg délelőtt is 500mg-t.
Szerencsére utána már nem hány kekszet evett és nem is fosott,persze ugye normaflort kapta az nap is.
Megnézte uh-án a veséi nem panganak,hólyagja telítettvolt és persze uh után mindjárt ordítva pisiltünk is.
Így megkaptuk a zárójelentést és jöhettünk haza.
Én a neocitrántól már jobban vagyok az orrom totálisan fáj.Ílyen vízes orrfolyásom van ha lehajolok ömlik az orromból.
Mint a nővérkének,mondta is jaja mindjárt elcsöppen az orrom.Hát bassza meg nekem is.
Hát ennyi történt velünk,így kerek egészben.Akit neadj Isten megrikattam bocsánat
NA már csak arról fogok ezentúl írni,hogy milyen aranyos a csávó!
Okés??