A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Ja, a kert nálunk is egy jégpálya, oda se merészkedtem ki ma.

KÉpzeljétek, ha mondom Istinek, hogy tik-tak, akkor odanéz az órára... már tudja miről van szó... :D Ezek olyan jó dolgok, látni, ahogy fejlődik az értelme, és egyre többmindent tud.

Amúgy az ő szobájában is 20 fok körül van, régebben 18-19 fokban aludt, most egy kicsit melegebben. És egyszer volt összesen náthás 3-4 napig, ennyi.

Mezsó, asszem Te írtad a fogorvost, hát meg tudlak érteni, nekem gyökérkezelésre kellett mennem nemrég( sok alkalommal, és állandóan fájt), megszenvedtem, és ott kiderült, hogy a terhesség és szoptatás következtében 9 fogam lett lyukas... ebből négy már kész van, de nehéz rávenni magam, hogy megint menjek, nem beszélve az anyagi vonzatáról. De muszáj, mert nemsoká mi is tervezzük a kistesót... Mindenesetre ne halogasd, később rosszabb, hidd el! Szánd rá magad, utána nagyon megkönnyebbülsz!

Kép

Kép
nóna

Az evés, mint ahogy írtam is, nálunk elég stresszes mostanában... és igen, nálunk is minden olyan, ráadásul Isti gyakran kivágja a teli kanalat a kezemből, olyankor ömlik minden ami benne volt.... már a tányérral is megcsinálta ugyanezt...

És egy kérdés mindenkihez: van nekem olyan Avent poharam, amiben anyatejet meg bébiételt is lehet fagyasztóba illetve hűtőbe tenni. Nem tudja vki, hogy ezeket a poharakat be lehet tenni a bébiétel-melegítőbe??? a használati útmutatójában nem írják. Előre is köszi!

Kép

Kép
nóna

Ja, és teszek majd Istiről frissebb képeket is, csak egyelőre azok még a fényképezőn, vagy a párom gépén vannak...

Na, most jó sok lettem én is, bocs, hogy részletekben írtam, de párszor már elszálltak a hosszabb irományaim.

Kép

Kép
nóna

Köszönöm, aranyosak vagytok!
Úgy érzem, türelmesen vártam. 7, 5 hónaposan nem aggódtam, 8 hónaposan sem, és 8,5-nél sem, de azért most már naaaaa :roll:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Bali, biztosan csak le vannak tapadva az izmok, mint sok babánál, dévényinél majd megmozgatják nektek is és akkor ügyes lesz.
:)
Párologtató – ti hogy tudjátok használni, mi kettőt is vettünk, hátha csak az első car, de a másodikkal is ugyanaz volt a bajunk, méghozzá az, hogy egy idő után körbe tiszta víz minden, nálunk parketta van a szobában és azt nem szabad semmiképpen nedvesen tartani. Egy nagy törölköző alá? De az meg olyan randa úgy.
Tim – A névválasztás: talán Ádám, ha fiú…ha lány, akkor még nagyon nem tudjuk…ugye szeretnénk valamennyire vallási eredetű nevet adni, ezt már Máté előtt eldöntöttük…, hosszú lenne elmagyarázni, hogy miért… így még nehezebb a választás
Emelgetés – a nagy igazság, hogy az elején féltem tőle, (Mangotól is kérdeztem, ő is azt mondta, hogy azért csak odafigyelve, de más megoldást nem találva emelgessek) most már viszont nyugodtan, lazán emelem, persze, ha vagyunk valahol nem én tartom az ölemben, de itthon ugyanúgy rakosgatom. Ha jelzi a hasam, hogy most pihi, akkor pár órán keresztül kihagyom.
Vitamin – én mivel még szoptattam ezért úgy három naponta amúgy is szedtem az elevitet, amikor megtudtam, hogy kistesó lesz akkor pedig elkezdtem majdnem minden nap megint, mert Mátéval minden nap szedtem, és emlékeztem, hogy Nono írt erről valamit, hogy ő nem igen figyelt oda és később bánta.

NONO, gyere légyszi mesélj, hogy mi újság, hogy vészelitek át a rossz időt, egészség, stb. Szonja már rendbe jött a lázas napok után? Mármint megint olyan kis csibész, mint régen?

Ja, és a vitaminról még: folsavat kötelezően szedem, amióta tudom a terhességet, de mivel nem készültünk rá, így kb. már egy hónapos voltam mire elkezdtem, viszont kb. Máténál is. Szerintem ha tudod, hogy most már próbálkoztok, akkor mindenképp kezdjed el. 3mg-ost kell, ha esetleg már nem emlékszel rá, mert én már nem emlékeztem. HAJRÁ !!! DRUKK ! Alma mennyi időre jött össze?

Kaja – Máténál is volt kb. két hét, hogy csak pár gyümit fogadott el, és tényleg a foga jött, egyszerre hirtelen kettő is. Az lesz a hunyó nektek is.

Isti nagyon ügyi már akkor, nekünk két dolgot tud, ha a szobából kiabálok, hogy : APA, akkor nézi az ajtót ill. a nevére hallgat. Ja, meg ha megijedek és adom azt a hangot, hogy juj, vagy mit, biztos tudjátok mire mondom, akkor ő is tudja, hogy gond van, megmerevedik és rámnéz.
Tényleg, Mezsó ti mit tudtok már? Azért tőled kérdem, mert ti vagytok a legidősebbek. Bár Marci pl. puszit tud dobni, Kristóf tapsol, Isti meg a kakukkos órát ismeri…szóval persze mindenki máshogy fejlődik, de konkrétan még Blanka sem érti a NEM SZABAD-ot?

Az Avent poharat nem tudom, mert nekünk nincs cumimelegítőnk, de mivel a fertőtlenítőbe be lehet rakni így én tuti be merném rakni a melegítőbe is. :wink:

Nagyon jók a képek. Mekkorát nőttek.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.19 15:35-kor.
Vendég

Anetto,

hát igen én is totál elfeljtettem már, hogy hogy is voltak a dolgok..pedig nem is volt olyan régen! Én gravidát szedtem, de akkor most veszek folsavat csak egyelőre.
Alma szupergyorsan! Amikor elhatároztuk esküvő után, hogy akkor babaprojekt, akkor 3 hónapon belül pocis lettem, pedig nem erőltettük naptár szerint a dolgot.

KépKép
kisfruzsi

Hú nem tudom mennyire örül Kiscica, hogy tudjuk, hogy babát vár...
Remélem nem bánja, mert örülünk neki!!!
Csak Ő maga írta, hogy csak páran tudják és a "kiválasztott csajok" :lol: (Ő fogalmazott így).

NAgyon sokan eltűntek,
Mangó, Zorroné, Csöppke, Eveliza, Soetse, Kamilla, Babyteve, Bolygó most hirtelen ennyi, de tuti legalább 2x ennyien eltűntek!

KépKép
kisfruzsi

nóna: sajnálom a kajcsi dolgot...nagyon idegörlő lehet! :cry: Hátha tényleg a foga kavar be! :roll: Meg remélem nekünk is itt az esti elalvás körüli mizériába... :roll: Kitartás!!Én is próbálok a magam problémáját nézve kitartani,nehéz de muszáj.Ezek a csöppségek mégiscsak a saját anyukájukra számítanak a legjobban.És ha rajtam a türelmetlenséget látja,akkor ne csodálkozzak ha ő is az lesz.

Hűűű nagyon de nagyon le vagyok lassulva,pedig mindent visszaolvastam.

ollem: Bogi még mindig nagyon édes!! :wink:

Hát én ennyi is volnék mára,mert már gondolkozni se tudok...
Blanka fél10óta alszik,de már 2x is felsírt azóta... :cry: Remélem foga a baj,és hamar kijön már mert ez így borzasztó.És remélem,ma már normálisan fog aludni,és nem kel majd óránként mert akkor nem tudom mi lesz velem...nagyon kivagyok! :cry:

Kép

Kép
mezsó

Elkezdtem visszaolvasni, de a kakukkosórás történetnél elakadtam.
Lekri, ez csúcs!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Mezsó,
ébredésmentes éjszakát nektek!!!

Gyönyörűek a babák csajok!

Kép
emi29

Anettoo, Pumpoka, Mezsó, köszi válaszokat!

Isti nemrég aludt el, mostanában a délutáni alvása kb. 7 körülig tart, utána meg abszolút nem tudjuk elaltatni 10-11-nél előbb... na jó, az is igaz, hogy az éjszakai 1-2 szopizásától eltekintve utána reggel 9-ig tudok aludni mellette, úgyhogy ilyen szempontból nem panaszkodhatok.

Anettoo, nehéz így várandósan egy baba mellett? Nagyon elfáradsz? Írtad, hogy szoptattál még, amikor teherbe estél. Lehet? Márminthogy az nem árt a pocaklakónak? Erről annyi mindent hallani, nem tudom, csak azért kérdezem, mert lassan mi is tervezzük majd a kistesót, és én is még szoptatok...

Kép

Kép
nóna

Sziasztok :)

Jajjjj, fogorvost ne is említsetek....én csak akkor megyek fogorvoshoz, ha már nagggyon fáj :( Szó szerint remegek a fogorvostól :( Aki elmegy helyettem, az helyett szülök :) Komolyan :)

Mi már teljesen átáltunk a mosható pelusra, és imádom :) Szóval pelenkaügyben nem tudok nyilatkozni :) Na jó, de, a libero, a huggies, a baby love, a lila tescós mind gumis. A pampers utoljára nálunk még nem volt az. Mi vagy bab love-ot, vagy liberót hazsnáltunk. A huggies jó, de drága, a pampers nekem se jött be, a lila tescós meg pampers :) Utóbbi kettő kicsapta Katát.... mindig...

Titeket is kiröhög a kölök???? Akárhányszor rászólok a Lizire, mindig elkezd nevetni :) Minél mérgesebben mondom a nevét, annál jobban kacag :) Vagy csak engem néz, és kinyújtott nyelvvel vigyorog, közben a kezével tovább csinálja, amit nem lenne szabad...

Most nemigen tudok mit írni csajok, a mozgásfejlődéshez nem tudok hozzászólni igazán.... na jó, Lizi nem tud ülni :):):):)

HA felültetem, eldől, mint a krumpliszsák (na jó 1-2 percig megy), felülni egyáltalán nem tud. Ez csak az poén, mert a bútorok mentén már lépeget :) Ha játszik akkor a térdei közé ül...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jó reggelt!

Tiszta bamba vagyok ha álmomból hirtelen ébredek Alma sírására...ma éjjel 1-2x picit nyűgösködött, de nem mentem be, mert aludt is, szerintem álmában forgolódhatott. Aztán éppen izgalmas álom közben :lol: sírt, megyek át, mindenhol sötét én tök álmos, gondoltam éjjel, de max. hajnal lehet. Próbáltam visszaaltatni, le is tette a fejét, de nem tudott elaludni. Na mondom ok, akkor megnézem hány óra csajok fél 7 volt!! :shock: Sötét, mint éjjel!!!!
Én már el is felejtettem, hogy milyen volt, amikor 6 után nemsokkal indultam melózni a sötétben télen :shock:
Persze azóta fent vagyunk :lol:

CSajok csak a tanulság kedvéért írom le, amit most olvastam az ikres topicban Soetsevel, illetve Szávával történt (remélem nem baj, hogy leírom):

Unokatestvérek mentek látogatóba hozzájuk 2 beteg gyerekkel!!, amit ők nem tudtak persze. Aztán szépen lassan azthiszem 2 nap leforgása alatt Száva és Noa megfázásos tüneteket mutatott, ügyeleti orvos gyógyit írt és nyugalomra intete őket. Száva csak nem javult, sőt furán lélegzett :shock: ügyelet: ez belefér hatni fog a gyógyszer. Sikerült a saját dokit elérni és hétvégén kiment hozzájuk. Száva fullad szteroidos injekciót kapott és azonnal kórház!!! Infúziós antibigyó (gondolom tüdőgyuszi volt), és azt mondták, hogy ha még 1 éjjelt otthon tölt Száva lehet, hogy megfulladt volna éjjel.....ÉS az ügyelet kérdezem én????????? Durva hogy le se szarnak egy beteg pici babát!!! Szerencsére minden rendben velük már, de nagyon tanulságos a történetük:
1. milyen felelőtlenek az emberek-betegen mennek ilyen picik közé (ráadásul rokon volt :shock: )
2. az ügyeletes dokik (tisztelet a kivételnek) extrán szarnak mindenbe :evil:
3. ne higyj senkinek! Ha úgy érzed nincs rendben a babád akkor addig menj, míg meg nem nézi még 1 orvos legalább!!!!
4. Minél hamarabb kerüljön orvosi kezekbe a babó, inkább nézzenek hülyének és parmaminak, minthogy baj legyen!

Ne haragúdjatok, hogy ilyennel kezdem a reggelt, de annyira megérintett a dolog!

KépKép
kisfruzsi

Nónát szeretném még megnyugtatni: egészséges terhességnél nem lehet baj a szopival. ellenkező esetben pedig jelez a tested időben, ne izgulj! Tedd, amit a szíved diktál.
Nálunk tandemszopi van, csodálatos tud lenni! :lol:

Livi

bali78

Bali, akkor ez azt jelenti, hogy a két éves kisfiad (ugye kisfiú?) is szopizik még?

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok

Mostmár több helyről hallom, h témába keveredtem. Visszaolvastam.

Hát, köszönöm a gratulációkat.
Kicsit lehetett volna ezt finomabban is, de nem haragszom. De mivel már régen nem írok, és még kiválasztott is vagyok, így nem éreztem már fontosnak azt, h ide beírjam. És kicsit gáz, h még mindig kiválasztott gyűjtőnévvel futunk. Így az embernek nem sok kedve van jönni írni, remélem ezt megértitek.

Meg ha írtam is régebben, akkor is volt, aki kedvesen nekemtámadt, mert írni mertem máshova.

Na mind1.

A hír igaz, de ennyi. Többet nem szeretnék róla írni. Augusztusiba sem nagyon írtam eddig.. AKi esetleg többre kiváncsi, fennt van a profilomba az emil címem is és az msn címem is.
Ott lehet bátran kérdezni.

Szép napot mindenkinek.

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Szia Kiscica,
Gratulálok mégegyszer!!!
A gyűjtőnevet én írtam, mert a legnagyobbakat csak pontosan szabad idézni :wink: ! Te írtad pontosan így az aug. topicba.
Vigyázzatok magatokra!!!!

KépKép
kisfruzsi

Kisfruzsi!
Igen, bár már szeptemberben múlt 2 :lol: ...csak még eddig nem volt türelmem kijavítani a vonalzót 8)

Szal erre csak bátorítani tudok mindenkit, fantasztikus érzés és látványnak sem utolsó :wink: 8)
:mrgreen:

Livi

bali78

holnap megyünk Dévény-tornára, szorítsatok! ...most már tényleg eldugultam :oops:

Livi

bali78

Hú, akkor tulajdonképpen már 2 éves és 4 hónapos, ha jól számolok :lol: Születése óta folyamatosan szopizik még, vagy csak úgy ha van kedve? Bocsi, lehet, hogy baromságokat kérdezek, de fogalmam sincs erről :oops: :lol:

KépKép
kisfruzsi

ööö... nem nagyon értem a kérdést :oops: Folyamatosan, nem volt egy egész napos kihagyás vagy ilyesmi, ha erre gondolsz. szülés után is jött a kórházba reggel, este. Most is reggel, este szopizik + ha "nagy baja" van...

Livi

bali78

Lehet nem volt túl érthető a kérdésem :oops:, bocsi :lol:

De igen, erre gondoltam :lol:

KépKép
kisfruzsi

Jó reggelt

Kiscicca
azt hiszem én voltam a "felbujtó". de csak mekérdeztem Anettoot mivan veletek mert már rég láttalak az augusztusiak közt.
karácsonyig meg irtál ide is aztán hirtelen eltüntél azt hittem baj van.bocsánat.de én nem irtam olyat,hogy "gyüjtőnév".sőt én örülök,hogy akik irnak oda is ,egy páran még néha irnak ide is.gratulálok a babához és sok boldogságot nektek. bocsánat mégegyszer

ma reggel megtörtént és annyira jól csinálta,hogy még le is tudtam fényképezni a teljesen egyedül felállok először :)

Kép Kép

még jövök
Vendég

bocsi:kisscica :oops: :oops:
Vendég

Kristóf, üdv az álló babák táborában!!!! Ügyes vagy!

KépKép
kisfruzsi

Kisfruzsi és a többiek :lol:
Sziasztok!!!
Nem baj,hogy leírtad,tényleg mindent ki kell harcolni!!!De picit javítanék,ugyanis Noa volt a betegebb,nem Száva :wink: De nem gond,hogy elírtad.
Sajnos,itt még nincs vége a dolognak és emiatt tanácstalanok is vagyunk.Ugyanis Noát be akarják utalni Kaposvár mellé,Mosdósra,tüdőszanatóriumba,hörgőtükrözésre,mindezt altatásban végzik.
Időt kértünk,nem tudjuk,mi tévők legyünk,ráadásul megint be kellene feküdni,megint borul minden,amit itthon szépen kialakítottunk.Áááááááá,kész káosz az egész.1 hónap haladékot kaptunk.
Vendég

Soetse szia!!!

De gáz, hogy elírtam, bocsi :oops:

Hörgőtükrözés? És miért kell még ez a vizsgálat? Gyanakodnak, hogy maradhatott valami szövődmény???
Hát ebe szerintem nem lehet még csak tanácsot sem adni, ha orvosilag indokolt, akkor gondolom kell is. Mit mond a saját orvosotok?

KépKép
kisfruzsi

ebe=ebben

KépKép
kisfruzsi

Sotske: Sajnálom ami veletek történt. Mielőbbi jobbulást kívánok Noának.

Kisscica: Gratula az újabb gyerkőchöz. Sok boldogságot, egészséget és tejet kívánok! Remélem még jössz ide azért néha!

Kisfruzsi: Tök jó, hogy már próbálkoztok. Egy kalappal, hogy mielőbb csatlakozhassál a pocakosok táborához!

Anetto: Szerintem az Ádám nagyon szép név. Mi is gondolkoztunk ezen, de már van egy a családban, így maradtunk az Attilánál. Örülök, hogy minden rendben van veletek. Én se emlékeznék egy csomó mindenre. :oops:

Lekri: Kristófnak gratula a felálláshoz! 8 hónaposan! :shock: Waw!

Ja, és boldog hófordulót neki! :)

Edina

Kép
medina83

Itt már a hó esik! Előtte ónos eső esett, úgyhogy szuper lesz, ha esetleg ki kell mennem!

Atival már nagyon nem bírtam, nem akart elaludni bent. Jól beöltöztettem, kitettem az előszobába nyitott ajtóhoz, egy kicsit tologattam és már több mint fél órája alszik. :)

Tegnap krumplifőzeléket evett, nem keveset! :) Nem volt benne tej, csak egy kis tejföl és kevés rántás.

Ülés: Hát az nekünk se megy! Eldől, mint egy krumpliszsák. Talán most kezdi felhúzogatni magát. Jó lenne ha már ülne, mert ma megyünk az autósülésért.
Giraffe 9-36 kg 5 pontos, belső párnás, mosható huzatos, stb...
Csak 15 eFt vadi újonnan a Tesz-veszen keresztül.

Edina

Kép
medina83

Csajok,háát bocsi hogy itt negatívoskodok,de kiscica stílusára alig ismertem rá...Kiscica:Sajnálom hogy félreértetted ahogy rólad beszéltek.Én is GRATULÁLOK az újabb pocaklakóhoz,és vigyázzatok magatokra.És képzeld én még emlékszem rád a régmúlt időkből és nagyon hiányzik a régi kiscica... :cry: Tök rossz hogy így megváltozott minden.Na mindegy,tényleg nem negatívoskodok,minden jót! :wink:

És tudjátok lányok,hogy én a nagy vita idejében nem voltam itt veletek,de a napokban találtam meg azt a jó néhány oldalt,itt a topikunk lapjai között,és hihetetlenül megviselt engem is... :cry: És most az hogy kiscica jött és írt,és ilyen hangvételben írt,most így nekem megint felkavaró volt... :cry: :cry: :cry:
Na de összecippzárazom a számat,nem mondok beszélek többet erről a témáról.

Blanka egyébként ma fél8-ig aludt,éjjel csak fel fel sírt,de nem ébredt fel.Most 10körül evett gyümit,babakeksszel és lassan 1órája alszik már. :shock: :)

Kép

Kép
mezsó

lekri: ügyi Kristóf!!Gratula a felálláshoz!! :D :D :D

sotske: hihetetlen min mentetek/mentek keresztül!! :shock: :shock: Jobbulást a kis Noa-nak!!Hörgőtükrözés??? :shock: :? Az még felnőttnek is... :? Nem hogy pici babának! :cry:

Kép

Kép
mezsó

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Na csak gyorsban mert nagyon lemaradtam és sok volt a visszaolvasnivaló.

Sotske: jobbulást a piciknek és kitartás!
elhiszem hogy nehéz dönteni...vigyázzatok egymásra nagyon

Kiscica: sztem nem az a lényeg ki hogy nevezett meg vagy hogy hogy is derült ki a terhességed hanem hogy tényleg mindenki egy emberként örült és gratulált...tiszta szívből...

Nóna: igen lehet melegíteni..én pl abban melegítem a babavizet a mikróban.

mi is jól aludtunk ma...fél6ig majd utána evés és negyed9ig...hihetetlne :)
ja de késöbb fürdünk tegnaptól...8kor csak...eddig 7kor fürcsizett.

mennem kell most..de majd még jövök

és bocsi de most csak ennyire emlékeztem

ja és ugy irigylem azokat akik már új neveken gondolkoznak és tervezik a következő babát...:( :( :(
Vendég

lituka: köszi az ötletet!!!Lehet ma mi is később fürdünk 1órával,és hátha könnyebben elalszik Blanka is.Eddig mi is 7kor fürödtünk,most átváltunk akkor 8ra,ha engedi... :roll: Nyugi én is irígykedem nagyon nagyon azokra akik már új neveken gondolkoznak és várják a babát... :cry: :cry: vagy természetre bízzák mint kisfruzsiék. :cry: Osztozom az irígységedben. :wink: Csajok mindenkinek örülök,de akkoris irígy vagyok... :oops: 8) :lol:

Kép

Kép
mezsó

Most ebédelt Alma
Bátor voltam és vajbabot adtam neki csirkemájjal rizzsel és karfiollal. Tudom, hogy csak 1 hó múlva ajánlják, de vészesen fogy a fagyasztóból a megbízható helyről származó zöldség!!!

Remélem nem fújja fel :lol:

A krumplifőzeléket hogy kell nekik csinálni? Én még magában soha nem adtam krumplit, mindig valami más zöldséggel.

KépKép
kisfruzsi

Most ebédelt Alma
Bátor voltam és vajbabot adtam neki csirkemájjal rizzsel és karfiollal. Tudom, hogy csak 1 hó múlva ajánlják, de vészesen fogy a fagyasztóból a megbízható helyről származó zöldség!!!

Remélem nem fújja fel :lol:

A krumplifőzeléket hogy kell nekik csinálni? Én még magában soha nem adtam krumplit, mindig valami más zöldséggel.

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok!

Livi, köszi a szoptatós infót, Lituka Neked pedig az Avent poharast! Akkor mostmár jó szívvel bele merem tenni a bébiétel-melegítőbe.

Zsuzsófi, Isti is szokott nagyokat nevetni amikor bekeményítek... :) Amikor nagyon felmérgesedek valamin, és egy kicsit erélyesebben mondom a nevét, vagy bármit, akkor mindig nevetni kezd, de olyan aranyosan! :) Én arra gondoltam, vagy úgy látom olyankor, hogy azt hiszi, mintha csak játszani akarnék vele...

Kép

Kép
nóna

Mezsó, könnyen lehet, hogy az elalvásos mizéria is fog miatt van, mert nálunk is mostanában kb. két órával később és sok nyűglődés után alszik csak el Isti, pedig korábban pillanatok alatt ment, fürdés után gyakorlatilag szopi, és már be is aludt. Most meg... mi tegnap már ott tartottunk, hogy este 9-re(!) toltuk el a fürdését, hogy utána ne kelljen még órákat szenvedni a lefekvés előtt. Így is volt vagy 11 óra, mire hajlandó volt elaludni. És hallottam is, hogy fogzáskor az alvókájuk is elromlik, de utána állítólag helyrejön. Úgy legyen! :)[/b]

Kép

Kép
nóna

Kisfruzsi, én utoljára akkor csináltam Istinek krumplifőzeléket, amikor elkezdtük a hozzátápit, és akkor simán megfőztem a krumplit, és összeturmixoltam. Lehet a saját főzővizével is, meg anyatejjel, vagy tápszerrel, úgy szerintem jobb. De azóta már bizonyos fűszereket is lehet használni, meg olivaolajat is egy kicsit, úgyhogy nem tudom most hogyan csinálnám. Hozzáteszem, Isti nem eszi meg az én kajámat, úgyhogy nem vagyok nagyon mérvadó... :( Amúgy önmagában sztem nem túl jó ízű, én is inkább mással kevertem ( bébiételben is). Nem adsz Almának már sajtot? Mert én mostanában reszelek egy keveset Isti bébiételébe, és ő megeszi ( már amennyire hajlandó enni). Sztem krumplifőzelékbe is lehetne reszelni, felavítsná kicsit az ízét... csak ötlet.

Amúgy az jutott eszembe, hogy elvileg a sajtot már lehet adni nekik, viszont én úgy tudom, hogy sót nem, mert az még nem jó az ő kis szervezetüknek. A sajt viszont elég sós... Tényleg akkor ilyenkor mi van...?

Kép

Kép
nóna

Bocs, "feljavítaná"-t akartam írni.

Kép

Kép
nóna

Kép

karácsonyi angyalka az ölemben... :)

Kép

Kép
nóna

Kép

Apuval a babauszin

Kép

Isti kidőlt... :)

Kép

Kép
nóna

Bocs a nagy képekért, de nem nagyon értek hozzá, és így sikerült... :oops:

Kép

Kép
nóna

na, volt itt a dokinőnk, és Zsófi megkapta az első prevenart! februárban kapja a 2.-at, m-rciusban pedig bárányhimlőt.
74 cm, és 7750 grammok vagyunk! :P kis manökenem!
tisztára ledöbbentem (bár korábban írtam, hogy elég óvatos a mi dokink, talán túlzottan is....), mert azt mondta gyakorlatilag, hogy 1 éves korig csak husival dúsítsam a főzit!!!
:shock: hát nem tudom.... aztán utána meg majd mindent egyszerre mi? Én elkezdtem már vele a túrót, és folytatom is szép lassan ahogy én gondolom, meg olvasom, meg hallom a védőnönktől.

nóna! igen, elvileg só, cukor tiltott egy éves korig.... de anyáink anno adták nekünk... érdekes most milyen gyakori az ételallergia, pedig milyen óvatosak vagyunk. szerintem nyugodtan adjál sajtot. ami abban van só nem árt!!

alvás: én még este 6-kor altatom egyet Zsófit, és fél 9-kor fürdünk, így nem fáradt akkor sem. arra azonban vigyázzatok lányok, hogy ha túlpörög a baba, annál nehezebben alszik el, és éjjel is zaklatottabban alszik. az éjjeli jó alvásnál alapvetően fontos, hogy kipihent legyen a baba nappal!! tévhit, hogy minél később fektetem annál tovább/jobban alszik a baba. épp ellenkezőleg! (Suttogó.... :lol: )

Kép
gabo001

Fürdetés és alvás

Bogica 8 és 9 között fürdik! Ahogy kedve van!
Nappal általában csak egyszer alszik, nem sokat. Ha egy órát alszik az már nagyon jó. Az elmúlt napokban csoda történt, mert másfél órát is aludt... :shock:

Etetés nálunk most megint változott...
Mivel reggel fél 9 - 9 ig alszik (éjjel nem ébred egyszer sem mostanában) így kb fél 10 mire reggelizik. És ma is ott tartunk, hogy a reggelin kívül még nem evett mást... :roll: alszik épp....

Bogi megint ügyesedett!
Ugye már megy a mászás, felülés, felállás ( 7 hónapos korától) , kapaszkodva lépegetés kicsit.
Ma elengedtem a kezét és megint sikerült!!! Megállt kapaszkodás nélkül... :shock: és ami még nem semmi, hogy nem dőlt el, hanem állt kb 5-6- másodpercig és leguggolt és elmászott.... :shock: :shock: :shock: Hát ilyen volt a fejem... :shock: :lol:

Köszönjük a Bogi dicséreteket is!

Nóna!

Én először csak Isti képét láttam....és mondom milyen szép szemű kislány....bocsi, akkor láttam, hogy Isti.... :oops:
páromnak is mutattam...rögtön mondta, hogy lány, persze!
Ja és a "kismanóm" bizony nagy franc!

Jaj azt hiszem Lekri írta, hogy a tiktak-ot tudja Kristóf.
Nagyon gyorsan ügyesen tanulnak ezek a babák! Nem is sejtjük mennyi mindent tudnak már! nagyon ügyi Kristóf!
Bogi meg megmutatja a macit, bohócot, szakácsot....

Befogtam...

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Mary, a tik-tak-ot én mondtam :D

Érdekes, mert vannak képek, amin tényleg olyan kislányos, van amin meg abszolút fiús... az életben teljesen kisfiús. :)

Kép

Kép
nóna

Tettem fel valamelyik nap képeket, na azon totálisan fiús, eltéveszthetetlen. :)

Kép

Kép
nóna

Isti felállt az előbb!!!! :D

Kép

Kép
nóna

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: