Heppi: fog ügyben szinte minden normális. Az is, ha sok jön egyszerre (Ancsi az 5-7-est hozta ki egy hét alatt), meg az is, ha nem az irodalmi sorrendben jönnek (Gergőnek előbb volt rágója (4-es), mint 2-ese).
Klár: folyadék. Ancsi kb 2-3 hete kezdett el inni, na ne gondolj sokra, csak arra, hogy amikor kinálom, akkor elfogadja, iszik pár kortyot. De kinálás csak akkor van, ha ettünk valamit, szóval naponta max 3-4-szer. Az igy elfogyasztott napi összmennyiség valahol 40-50 ml táján éri el a maximumát (sima forralt és lehűtött csapvíz, normál pohárból)
Anyatej/tejpép/tápszer/egyebek:szerintem ezt mindenki magának tudja eldönteni, kinek mi jó. Ahogy itt most olvasom, többségetek a nem elég már az anyatej gondolat folytán bővitett, illetve az elválasztás célzatával (Momo kakukktojás, ő totál más eset a pocaklakóval). Mindenesetre szerintem, ha valakinél közel 6 hóig csak anyatej elég volt, az azt jelenti, hgoy tetemes mennyiségű tej megtermelésére képes a szervzete. Ez a tejmennyiség az amúgy is adott hozzátápik mellett simán elég egyéves korig tápanyagban is. Természetesen, ha egy-egy étkezésnél totál kimarad a cici,a kkor kevesebb lesz a termelés is. Én úgy gondolom, el kell dönteni, ki mit szeretne, kétségkivül kényelmes, ha már ki lehet hagyni pár étkezést és ott lehet hagyni a babát valakivel, viszont ez magával hozhatja, hogy csökken a tejmennyiség. Mondjuk szerintem ha rendesen eszik a baba főzeléket stb, akkor ettől még elég lehet a csak tej, nem kell feltétlen tápi (lásd fentebb Bálint fiam esetét, aki 9 hó körülig 2 főzelék és 3 szopi (plusz pici gyümi), utána 2 főzelék 1 gyümi valami gabonával (akkoriban házt. keksz volt) 2 szopi megoldással gyönyörűen hízott, teljesen elég volt neki.Pedig az már nem lehetett több napi 2-3-4 dl tejnél.) Természetesen vanank muszáj helyzetek is, amikor -lásd Sofka- muszáj megoldani, hogy más is tudja etetni a lurkót.
Én most Ancsival úgy döntöttem, ő rá bízom a dolgot, megkinálom cicivel napjában kb 5-6-szor (átlag kb 3 óránként) és kb a mi ritmusunkban reggeli (na az nála 10órai), ebéd, uzsi, vacsora idején valami egyébbel is ("reggeli" ált nem sok, pár falat kenyérke üresen
) Aztán majd ő szabályozza, mikor melyikből mennyit kér. Huh, mégegyszer hangsúlyozom, nehogy valaki kioktatásnak érezze, ez csak az én véleményem, nem szándékozom senki etetési szokását bírálni avagy befolyásolni (na jó, utóbbi nem teljesen igaz, szoptatás párti és tápi ellenes vagyok
). Sziasztok:
Ildi