A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok!

Nagyon szépek a babaszobák!:)
Elif, köszi az infókat:)
Landmon: Megtennéd, hogy rákérdezel Kecskeméten? Köszönöm szépen!:)

Még 4 napot dolgozom...eléggé fárasztó, hogy ma jött először az utódom, ill. helyettesítek is...de már nincs sok hátra, aztán tudok én is készülgetni:)

Anyós téma: nálunk anyukám 100 km-re, anyósom 300 km-re lakik. Nálunk is pici a lakás és őszintén szólva én sem szeretném ha az első napokban valaki itt akadékoskodna, szeretnénk az első napokat párommal megoldani, boldogulni. A kajcsi témát illetve, jövő héttől itthon leszek és próbálok úgy főzni, hogy ami marad, az megy be a fagyasztóba:)

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

A homokzsák a has-méh vissza húzódását segíti elő...de nem adnak akkor sóval töltöttel lehet pótolni amit otthon elkészíthetsz magadnak..De a haskőtő is kb ezt a szerepet szolgálja...

Kép
zümis

Zümis, na erre én is rákérdezek, mert azon gondolkodtam, hogy vegyek-e haskötőt!? :roll:
Unokatesóm amikor szült neki homokzsákot adtak, de ő vidéken szült!
zsu83

Sziasztok!

Zétivera: szupi, h rendben vagytok!

Dina, Verus: szépek az ágyikjók, most kedvet kaptam, h én is megcsináljam Alex ágyát :D !
Dina: gyerkőcök jobban vannak már?

Segítség téma: anyukám lesz először, majd azután anyósom, de én is úgy szeretném, h az első 2 hétben csak 3-an legyünk, hiszen a babával család is születik, és ezt szeretném meghitt környezetben megélni.

Zsancy: természetes, h ilyen félelmeid vannak, de nyugi, menni fog! Bízz magadban!

Julcsi: nekem barinőm javasolta, h egyek vmit és igyak kólát ctg előtt, úgyhogy szerdán így teszek.

Én ma túlestem az uccsó vérvételen, KH-i csomesz összerakva.
És szerintem nekem is vannak jóslóim.
kreiszi

Kreiszi, a kólát lehet hogy én is kipróbálom szerdán! :wink: :lol:
zsu83

Elif: hát sajna engem tényleg sokáig kínoz minden nyavalya... :( Egy megfázás minimum 1 hétig tart, amit ma értem el, szóval remélem, hogy lassan rendbe jövök...
Kíváncsi vagyok, hogy az anyóskérdés hogy fog megoldódni, de ahogy látom nálatok sem elkerülhető az ott alvás kérdése... :?

Málnalevéltea - én úgy döntöttem, hogy holnap fogom elkezdeni a 38. hét kezdetének örömére... :shock: :) Döbbenetes, hogy hogy repül az idő... Egyébként úgy tudom, hogy otthon DM-ben is lehet kapni...

Magnézium - csütörtök óta nem szedem és érdekes, hogy alig keményedek és jóslófájásom is kevesebb van... ez lehet, hogy azt jelenti, hogy mégiscsak megvárjuk a februárt... :?:

Homeos bogyók - én végül nem szereztem, mert itt a kórházban állítólag azt is adnak. Mindenesetre azért a héten még egyszer rákérdezek, úgyis mennem kell megint ctg-re...stb.

Haskötő - nekem azt ajánlották, hogy mindenképpen szerezzek be otthonra is, állítólag nagyon jó, csak még azt nem tudom, hogy honnan... :?

Panna
pandusika

Hahó Elif válaszoltam végre, remélem érthetően:)))

Kép
kaandi

Panna: Én nálunk a Brendonba láttam haskötőt, de borsos az ára! viszont nagyon sokan ajánlották! :roll:
zsu83

Zsu, Kreiszi: Kóla és csoki is volt reggel (legalább legálisan ehettem :D ), de a Bogyesz ugyanúgy aludt tovább. :lol: Reméljük kint is jó alvókája lesz...

Zsu, Elif: Én haslaszorító bugyit (illetve kisnadrágot) vettem ma. 4000 Ft, de állítólag 3 hónap múlva szebb leszek tőle, mint valaha. Hahaha :lol:

Ja, és harsinyanadrágot is a Gyereknek, Tesóm tippje volt, hogy turikban szuper picike darabokat lehet beszerezni, vettem is 4-et, darabját 200-300 Ft-ért. Annyira aprók, olyan jó volt belegondolni, hogy a Bogyóka pici combocskáira fogom ráhúzni őket. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Kreiszi. 37.!! Vigyázok majd a pakolással, ma is hazaértünk dokitól és hulla voltam, azért este tornáztam, de most is hulla vagyok.

Ikervus, Edina: szép a picik helye!

Vera: Jó hogy kiengedtek, vigyázz magadra!!

Én már iszom a málnalevél teát egy hete, napi 1 liter. A homeos bogyót nekem máshogy ajánlotta a szülésznő, de már azt is elkezdtem.

Zsu: voltam ctg-n 20 körüli érték, tehát Füge lány még nagyon nem akar kijönni. Dokinő ma normálisabb volt, bár amikor kijött a vizsgálóból körülnézett és úgy hívott be "na gyere te vagy a legnagyobb"...hát ezen most vagy felhúzom magam vagy nem. Le...rom, csak legyen meg Füge lány rendben. Írt kálciumot, magnéziumot, semicilint napi 4*1-et és hüvelykrémet, de ezzel nem úszom a Strepto B miatti antibiotikumot. Ha így folytatjuk te előbb leszel benn :(.

Kórházi csomag még mindig nincs,,majd talán holnap.

Kép
budabo

Zetibebi: szuper hírek:) Vigyázz magatokra továbbra is, de azért jelentkezz!

Andus: én nagyon kínlódtam a hasmenéssel, pedig vasat kell szednem, ami elvileg hasfogó....szóval kísérleteztem és bizton állíthatom, hogy a magnéziumtól van a tüneted:)
Viszont ne idegeskedj, nehogy más tüneted is legyen;)

Zümis: vékony köntös. A tapasztalt friss anyukák szerint nagyon meleg van a kórházban!

De jó, hogy felhoztátok... akkor most hasznos vagy nem ez a hasfogó/kötő? Ugye ez az, ami a szülés után visszarendezi a hasat?

Julcsi: hol vetted a 4000 Ft-os bugyidat? :D

Orsi

Kép
bjuti

Julcsi: ha legális, egyél többet :wink: :lol: .
Ma én is turiztam édi farmer- és bársonynacit, kantáros farmert, rugikat :D .
kreiszi

Zsu: látod milyen hülye vagyok?!?!?! a kórházi segédeszköz boltban, ami a büfé mellett van, ott van papa szett és haskötő, meg mindenféle okosság ha elfelejtesz vinni.

Zümis: ha jól emlékszem te kérdezted Zsutól a parkolást?? -Szent Imre -Mi a szemben lévő lakcsi parkolóját néztük ki és ott ma is volt hely, de közvetlenül a kórház előtt is és ezek szerintem nem fizetősek.

Kép
budabo

Bogi: már csak 3 hét (elvileg), nem semmi. Magnéziumot most már minek??? (a Semicillin az antibiotikum, tehát nem úsztad meg).
A homeósból mit szedsz?

Köntöst én is a vékonyat pakoltam.
kreiszi

budaboTKöszi a tippet ha nem mondod akkor az eszembe se jutott volna..... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
zümis

Lányok, én is a vékonyabb köntösömet csomagolom el...
Nem hiszem h fázni fogok! :)

Amúgy nálatok lehet választani a kórházban, h a baba veletek legyen e???

Holnap megint megnézzük Olit, h merre felé rosszalkodik. :D

Kép

Kép
gjéti

Kreiszi:
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Látszik hogy beteg vagyok. Vasat írt fel. A Semicilint meg arra hogy amikor ott voltunk a rendelőben nagyon köhögtem és egy hete sem volt jobb, és hát még van három hét akkor kezel. A hüvelykrémet is. Tudom hogy ez is antibio, de ettől függetlenül nem úszom meg a szülésnél sem. Bár a gyomrom nem tudom hogy fog reagálni ilyen adagra, meg a napi 1 vas is.... :shock: Valamit ki kell majd találnom hogy ne legyen gond :oops:
Homeosból :
Caulophyllum CH 30 36. hét 1*5 golyó
37. hét 2*5 golyó és így növekszik az adag.
Fájásoknál majd a Cimcifuga CH 30-at de akkor a szülésznővel egyeztetés.

Kép
budabo

zümis: nagyon szívesen :D, ma voltunk először ctg-n a kórházban és tök rendes volt a hölgyemény aki csinálta. Gyorsan is ment, egyszerre hárman voltunk.

Kép
budabo

Na ha azt gondoltam, hogy tegnap pörgök, akkor nem láttam előre, mit fogok művelni ma. Annyit mondok, a házban MINDEN csillogvillog. A sarkok is, a szekrények teteje is,a kenyérpirító is, tényleg minden. Nekem meg úgy fáj a hátam, hogy holnap lehet, fel se kelek :lol:
Remélem, ez még nem a szülés előtti fészekrakás, mert a héten, meg jövő héten még egy csomó mindent el kell intézzek...

Anyós-após fronton úgy nézem, többen is állunk khmmm... bizonytalan lábakon :lol:
Andus, nagyon érdekes, amiket írsz, mert nálunk ugyan még nincs gyerek, de nagyon hasonló dolgokra számítok. Már csak abból kiindulva, hogy én a férjemet is nehezen tudom "kinevelni" pár dologból, amiket anyós engedett neki. És mikor egyszer voltam olyan ostoba, és anyós előtt köhentettem neki oda, hogy nem kéne, akkor anyós ugyanígy reagált, ahogy te írod: "jaj, de miért ne? hadd csinálja szegényke, én is szoktam" (amúgy a közvetlen ebéd előtti sósmogyoró fogyasztásról volt szó)
és Bjuti, nálunk is a 200 km az, ami valamelyest megnyugtat :D

Abencze, drukk a Laci névhez :)

Elif, nekem egyelőre ezek vannak az induláskor pakolandó listán:
-mobilok + töltők
-fotógép (feltöltött aksival!!!)
-személyi
-lakcímkártya
-TAJ kártya
-várandós kiskönyv, leletek
-kontaktlencse/szemüveg TOKKAL!
A hazahozós cuccokat meg egyszerűen betettem a hordozóba, azt majd apa hozza, mikor jön értünk :)

Andus, ha nagyon aggódsz a szivárgás miatt, azt nagyon könnyen meg tudja nézni a doki, hogy magzatvíz-e, mert annak más a pH-értéke, mint a pisinek, vagy a szimpla hüvelyi cuccnak. Lehet, hogy érdemes inkább megnézni, mint idegeld magad miatta.
Bár hozzáteszem, hogy nekem is vannak ezen a területen gondjaim - pl annyira nyom a baba, hogy állandóan úgy érzem, mintha pisilni kéne, ha kell ténylegesen, ha nem...

Julcsi, nekem a nőgyogyim adott egy papírt, amiben ("Tisztelt Családorvos kolléga!") megkéri a házidokit, hogy lakhelyem szerint illetékes helyre utaljon be vérképre. Így is történt.

ZétiVera, most aztán tessék rendesen feküdni!!! :D Örülök, hogy rendben vagytok! Babánk még nincs :)
Amúgy én is úgy érzem, hogy a "babánk" a megfelelő szó - szerintem mind kicsit sajátnak érezzük a többiek picikéit is :)

Elif, én nem is értem, hogyan lehet írni a mocorgásokat, annyit mozog a kicsi. Kábé száz lenne naponta :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Bogi: köszi a homeos infót!
kreiszi

Bjuti: Nem sima bugyi ám, hasszorító. :lol: Baross utca, női klinikával szemben, kismamabutik.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Jó estét!
ZetiVera! Örülök hogy jól vagytok! Pihi, pihi, pihi....úgyse sokáig tudsz majd :)
Tök jó, hogy mindenki teljesen más higításban, és szedési módban írja a homeós bogyókat....ezek után legyen aki eldönti, melyik a jó? És melyik használ?
Köntös: nekem egy van, és az meleg, és alig fogok vele beférni a pakkba....lehet a hatalmas utazótáskát kell vinnem...bár annakidején volt egy anyuka, aki bőrönddel ment :) Csak a mienk egy nagy családi :)
Csonthártyagyulladásom van, most már biztos...megin 3X akkora az állam, mint kéne :) nagyon vicces ahogy festek :) csak nem tudok közlekedni sehová...fog sincs hogy szerzem ba az elmaradt cuccokat, és fáj is mint a fene. :( De már mit számít...
Én tuti nem úszom meg a babóval az antibaci injectiót szülésnél...annyi betegség bujkál bennem, hogy csoda lesz, ha egészségesen születik meg a kismanó. :( De ha azonnal kapjuk a szurit, akkor semmi baj nem lesz.
Turiban szereztem be én is egy csomó cuccost...pl kistrikóbodyt, meg télizsákot is, meg minipulcsit....tök tiszták, használatlanok....a nagyoknak is egy csomó jó nextes, meg georges, h&m es cuccost veszek így. :)
Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:54-kor.
ricsibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:52-kor.
ricsibaba

Verus:Kitartás-kitartás-kitartás....nagyon sajnálom hogy igy megszenveded a fogadat :cry:
És nagyon bizzom benne a babádnak sem lesz semmi baja....
Jobbulást Kívánok!

Lányok!
-Tegnap este úgy feküdtem le aludni,hogy görcsölt a méhem(olyan mensi szerü,folyamatás fájdalom)és fájt a hátam,derekam...apával ugy aludtunk el lehet hogy ma este indulunk... :wink: Megmondom összintén hála istenek nem történt semmi..De a kis törpém alig aludt éjjel..ficánkolt, rugdosot,játszot egész éjjel :P
Manókám az inkább éjjel ,vagy este aktiv..napközbe alig mozog...remélem nem lesz ilyen ha megszülettik :wink:

Tegnap eszembe jutott mikor átnéztem a baba holmikat hogy az overál elmaradt....gyors mentem és vettem egyet,szép lett volna ha igy megyünk be a korházba...hálozsákja van 2is de azt nem tudom berakni a autós ülésbe...szegény gyerek.. :shock:

Barinöm mutata otthon lehet kapni a patikába,haskötös eldobható bugyit,ajálják az elsö idökbe erös vérzésnél...kicsit olyan mint a pelus,de reméljük jó lesz.A nevét sajnos nem tudom,de állitolag ez ujdonság otthon...képet viszont tudok szolgáltatni.
Esetleg valaki halott már róla?Vélemények!!!
Kép hasszóritos bugyi :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Jó reggelt!

Előre is elnézést kérek mindenkitől, mert hosszú leszek!

Sok témát érintettek mióta nem írtam, így mindenre nem reagálok.
Gjéti: sajnálom a kutyusokat! Képzeld, a hétvégén az anyósomék egy év körüli kutyája pusztult el, először azt hitték, hogy kiszökött, de aztán másnap megtalálták a telek egyik sarkában. Nem valószínű, hogy megmérgezték, hanem hirtelen megállhatott a szive. Szegény párom elég szomorú volt ez két év alatt a második kutyus , amit elvesztettek :cry:

Tegnap elég hosszú napom volt: először vérvétel a monori laborban. Dina, nekem sem volt problémamentes a dolog, mert az egyik asszisztens az István kórházas beutaló miatt azt gondolta, hogy műtétes vagyok, és nem kismama, mondjuk nem értem, hogy miért nem látszott rajtam 8 hónaposan? :D Nagy sor mögöttem, miközben a nőcik elvitatkoztak azon, hogy levegyék a vért, vagy én is menjek és járjam végig azt az utat, amit Dinának kellett. Végül levették, igaz, hogy a múltkori ellenanyagos minta eredménye is eltűnt. Remélem a babó megvárja ennek az eredményét (két hét).

Ezután bementem a suliba, és találkoztam az utódommal. Pályakezdő szegény, így szerintem örült, hogy kicsit elbeszélgettem vele. Remélem nem eszik majd meg a gyerekek :wink:

Majd délután elmentem a védőnőhöz. Az én eddigi védőnőm sokat hiányzott, így mindig más volt helyette. Ez a mostani csaj lesz az állandó helyettese, szerencsére nagyon szimpi. Az eddigi hízásom össz. 10 kg. A vérnyomásom viszont kicsit magas lett 157/78 Hgmm. Nálunk, majd a szülés után fel kell hívni őt, és akkor a gyerekorvos összeírja a receptet (babapopsi krém, fürdető, alkohol, hintőpor), a kispapa majd érte megy, hogy mire hazajövünk minden meglegyen.

Esti program pedig a CTG volt a kórházba. Fél hétre mentünk, most először a szülészetre, hogy találkozzam a fogadott szülésznőmmel. nagyon kultúráltan néz ki a hely, pláne, ha összehasonlítom az István kórház többi részével (ami elég lepukkant). Viszont ne aggódjatok a kórházi csomagok méretén, amig várnunk kellett kb. egy óra, addig érkezett néhány szülő kismama és kispapa hatalmas pakkokkal (átlag két hatalmas oldaltáska). Várakozni viszont elég rossz volt, mert odabent egy vajúdó kismama hangosan sikítozott, szegény kint lévő férfiak (köztük a párom is) eléggé zöldültek, meg fehéredtek :lol:
A szülésznőm nagyon szimpatikus, ő is támogatja a gátmasszázst, a málnalevélteát, meg a homeos cuccokat. Málnalevélteát a 37. héttől javasolja napi 1-3 csészével, amennyi jól esik. A homeos bogyókból meg szintén a 37 héttől a Cimicifugát, és a Caulophyllumot 5 vagy 9 vagy 15 CH koncentrációban napi 3x5-5 golyót. Még jó, hogy mindenki mást mond, nem? 8)
A ctg-én amúgy minden rendben volt, nekem a méhaktivitásom olyan 25 körüli volt, tehát úgy néz ki még én sem megyek szülni. Nálunk viszont kb. öt rend ruhát kell bevinni a babónak, két textilpelust, takarót, eldobható pelenkát, mivel 4-et adnak egy napra. Azt is elmondta a szülésznő, hogy akkor érdemes mentőt hívni, vagy a kórházba indulni, ha elfolyt a magzatvíz, vagy szivárog (de csak ráérősen az első babánál, le lehet zuhanyozni, meg összepakolni), vagy 5 perces rendszeres, egy óránál hosszabb ideig fennálló fájásoknál. Amúgy azt Istvánban rengetegen szülnek, van hogy a sima nőgyógyászatra teszik le a kismamát, mert náluk már nincs hely, remélem nálam nem így lesz!

Ja, és a nap végén este 10-re értünk haza, akkorát barnamaciztam, hogy eldugult a WC, vécépumpánk, meg nincs. Reggelre szerencsére kidugult, de azért ma veszek egy jó pumpát (az élet apró örömei) :)

Crocus
Kép

Kép
crocus

zümis: köszi az infót! (homokzsák)
Ha valamit beszerzek, akkor szerintem önálló hasszorítót, de ez még nem foglalkoztat, nem vagyok tapasztalt anyuka. :)

Zsu: én is valahogy így gondoltam, akkor mellszívó itthon marad. :) Sterilizálást hogy lehet a kórházban megoldani vajon?

Panna: szuper a kocsi, nagyon jól néz ki. :)

Ricsibaba: az én dokim nagyon fontosnak tartja a terhesség alatti 3*-i ellenanyagszűrést, mert ha pozitív vagy, akkor ugyan az első terhességet nem befolyásolja, a babának sem lesz valószínűleg semmi baja, de a következő várandósságnál probléma lehet a babával, ezért közvetlenül a szülés után adnak egy szurit, ami kiüríti az ellenanyagot a szervezetedből és így legközelebb megint nulláról indulsz.
Nekem így magyarázták, remélem nem írtam butaságokat.
Én 0+ vagyok, férjem A-, de egyenlőre az eddigi két szűrés negatív lett. Azt olvastam, hogy a 3 eredményből 2 ha pozitív, akkor már beadják a szurit.

Stelly, Zsu: akkor az én listám már hosszabb. :D
Még egy kérdés: hajszárítót pakoltok?

Tegnap este szülésvideókat nézegettünk... hááát... végülis abból a szempontból megynugtató, hogy láttuk benn nem marad senki :lol: .

Kép
Kép
elif

Kreiszi: nincs mit.

Ikervus: nekem is antibiot kell szedni és én sem fogom megúszni a szülésnél, de hát ha ezzel kismanó megússza akkor nem érdekel. Remélem azért javulgatsz te is.

Ricsibaba: nekem az anyósom Debrecenben lakik - ami tőlünk 250 km - és ez így pont jó. Amúgy szeretem Debrecent pár havonta megyünk.

Crocus: nekem Szent Istvános volt az a doki aki a terhességet megállapította, és lehet hogy jobban jártam volna ha nála maradok. De mostmár késő bánat :oops: . Nálad sem siet a baba, úgy néz ki nálunk sem, nekünk is 20-25 körüli volt az érték.

gjéti: nálunk - a szülésznő azt mondta - nem lehet választani hogy velünk van-e a baba vagy sem. Szülés után elviszik hogy kicsit pihizz, de amúgy velünk van éjjel is. szent Imre
A baba szempontjából ez jobb, csak kérdés hogy mi mennyire fogjuk bírni, de mindegy haza jövés és utána majd apukák besegítenek.

Homeos: na ténleg hogyan igazodjon el az ember amikor ennyi féle szedési módot javasolnak????????? Mondjuk én voltam homeos dokinál - akinek sok kismamája van - és ő ugyanazokat mondta mint a szülésznő.

Kép
budabo

elif: a sterilizálást úgy tudod megoldani szerintem, ha viszed magaddal a sterilizálót, és ha a kórházban olyan a mikró hogy bele is fér. :D

Kép
budabo

budabo: Hát igen végülis :D. Egyenlőre az is marad, aztán majd lemérem a mikrót... :P Vettünk sterilizáló folyadékot is, ha a mikró nem jönne be majd bevetem azt. De remélem ilyesmikre nem is lesz szükség, mert szépen fog a drágám szopizni és lesz is mit.

De jó, mostmár kevesebb nap van hátra, mint ahány hetes vagyok, vagyis minden hátralévő napra jut egy hét ami már eltelt... húúú... filozófusnak kellett volna mennem. :D És betöltöttük a 35. hetet, vagyis mostantól fogad a Margit is. :)

Kép
Kép
elif

Helloka,
na akkor most megint van min parázni, Elif: én már azt sem tom ki vagyok, ez az ellenanyag szűrés, szóval nekem 2x kb pozitív lett, valószínű, hogy nem lesz már következő baba, nálam vajon hogyan alakul ez a szuri dolog, azt nem mondta a doki, hogy milyen probléma lehet a babával????
Gyanítom, hogy a pajzsmirigyes dokim is ezt a szűrést csináltatta meg, majd ma du kiderül, meg is kérdezem akkor tőle is. Akkor az lesz a 3....:((((((((((((((((((((
Régen nem volt ilyen fajta szűrés az biztos!
SOS!!!!! Kreiszi, Te tudsz valamit erről?????

Kép
kaandi

kaandi: állítólag teljesen rutin dolog, észre sem veszed az égeszet, hogy beadták, szóval ha pozitív lett és nem biztos azért, hogy nem lesz több baba, akkor inkább adják be (anti-D).
http://www.babanet.hu/faq/tergon01.php
Ezt esetleg elolvasgathatod, én ezt tettem még régebben.
De légyszi ne aggódj! :(

Kép
Kép
elif

á, nem az injekció fájdalma érdekel.....na azért köszi, belenézegettem, most még össze vagyok keveredve rendesen, sok az info egyszerre... nem teljesen világos a dolog,sajna még
remélem a babának nem lehet komoly baja, egyébként nem tom van e köze hozzá, de mindketten rh+ vagyunk....??

Kép
kaandi

Andus, nagyon boldog szülinapot!!!! Ugye ma van?

Most tanulok, este reagálok másra is.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Kihasználtam, hogy ma reggel lustálkodhatok, mert holnap jön a védőnő, holnapután pedig laborba megyek reggel. Így, miután a család eltűnt itthonról, visszafeküdtem aludni :lol: .

Hasszorítóm nekem nem volt, most sem tervezem, hogy veszek, lehet, hogy kicsit lassabban, de visszamegy anélkül is a pocak.

Mindjárt nekiállok bepakolni a kórházi cuccot. Napok óta halogatom, de most eldöntöttem, hogy végére érek. A mellszívót már kikészítettem, a sterilizálást nem látom kritikusnak, alapvetően (pozitív gondolkodás!) nem azért viszem be, hogy a lefejt tejet pótláskánt odaadjam, reméljük erre nem lesz szükség, hanem, hogy a bedurrant mellemmel kezdjek valamit. Már vettem egyébként Avent tárolópoharakat és tetőt, csak adaptert kellene még szerezni, hogy közvetlenül lehessen csatlakoztatni a mellszívóhoz. Vett valaki ilyet? Hol?

ZétiVera! Örülök, hogy jól vagytok, szép lassan eljutunk odáig, hogy ennek a topinak már nem lehet koraszülött babája :lol: .

Verus! Jobbulást, nem semmi, amiken végigmész mostanában...

Tegnap este alig bírtam elaludni, egyrészt akkora volt a buli odabenn, másrészt belegondoltam, hogy milyen közel vagyunk már a szüléshez, és folyamatosan járt az agyam. Mi pénteken töltjük a 37-et, utána szabad az út...

Kép
mist

Én úgy tudom, az ellenanyag szűrés Rh negativitás esetén szükséges. Az első babánál akkor sem okoz gondot, de intézkedni kell a szülés után, hogy majdan a második gyereknél ne legyen belőle probléma. A férjem és én is rh pozitívak vagyunk, úgyhogy nincs gond, ez az ellenanyag-szűréses játék nálunk kimarad.

Köpeny: Az otthon fellelhető legvékonyabb köpenyt vigyétek, eszméletlen hőség szokott lenni a szülőágyas osztályon!!!!

Gyermekágy: Nekem a kórházi tartózkodás idejére anyám vállalta, hogy vigyáz napközben a másik 2 bosszancsra amíg az apjuk dolgozik, ill. engem látogat a kórházban ( a bosszancsaimat nem akarom, hogy látogatóba hozzák, egyrészt a sírást elkerülendő, másrészt, mert nem illik...) Ha hazajöttem, anyám hord 2 naponta ebédet, férjem meg itthon marad 1-2 hétig a két nagyra felügyelni. Anyósom ugyan velünk lakik egy házban (de más emeleten), csakhogy lassan 80 éves... Képzelhetitek, örülök, hogy önmagát el tudja még látni :roll:

Ami a gyereknevelést illeti, én örülök, ha valaki vigyáz a bosszancsaimra, nem érdekel, hány tábla csokit etet meg velük ezalatt, az a pici nyugalmam mindent megér. Én ezt eli is mondtam minden érdekelt félnek, amikor félve kérdezgették mit adhatnak a gyerekeknek. Bármit. Csak élve kérem vissza őket :) Egyébként én azt vettem észre, a gyerekek pontosan tudják, hogy amit a nagymamánál szabad, azt gyakran tilos itthon. Nincs ezzel semmi probléma. :roll:

Ctg: nekem fogadott orvosom van (aki nem fogad el tőlem pénzt :? - ne higgyétek, hogy az kellemes). A kórházba járok terhesgondozásra amikor csak megoldható, így ctg-re is oda megyek. Előre félek, hogy ne találkozzak az orvossal, mert akkor biztos "macerálni" akar, én meg azt nem igényelném annyira :oops: Érdekes ám, az első bosszancsnál majdnem 3 oldal telt be a kiskönyvben, és hatalmas pakli leletem volt. A 2.-nál alig két oldal telt be plusz egy-egy kósza papír . Most még mindig az 1. oldalnál tartunk plusz 2 vérkép és 1-2 uh :oops:

Kép
kangu

Jó reggelt mindenkinek!

Nálam még reggel van... úgy el vagyok lustulva, hogy inkább idehoztam a laptop-ot és a kakaót az ágyba... :oops: De azért jót is tesz a sok fekvés, mert úgy tűnik, hogy leküzdöttem a megfázást... :)

Haskötő: sajnos itt nincs Brendon, de ha már teljesen felépülök, felkerekedek és megpróbálok szerezni... úgyis kell még vennem 1-2 dolgot.
Julcsi: vicces, de egyébként nekem is azt mondták, hogy a hasszorítós bugyi csodákra képes... :)

Stelly: köszi a listát! A telefontöltő és a fényképezőgép (főleg, hogy az aksi fel is legyen töltve),eszembe se jutott!

Zsancy: már én is jártam úgy mint te, hogy mensiszerűen görcsölt a hasam, aztán nem történt semmi. És valahogy nálunk is az a legújabb szokása Hannácskának, hogy éjszaka virgonckodik. Pedig eddig mindig átaludta az éjszakákat, de most akárhányszor felébredek, megy a bulizás... :)

Elif: köszi szépen! Végre sikerült nekünk is beszerezni... Egyenlőre nagyon beleszerettünk, mert pillekönnyű a súlya és nagyon könnyű kezelni, a bolygókerék miatt könnyű mozogni vele és még a mózeskosár is lapra csukható. Csak az a nagy bánatom, hogy hordozó nem volt hozzá, szóval azt még be kell szereznünk... A tiétek is nagyon szuper és látom nálatok is már Apa jól belejött a kezelésébe... :)

Panna
pandusika

hasszorító: Nem szokták ajánlani a viselését pedig nagyon jóóóó!!! Az ember lánya olyan űrt érez a szülés után, állítólag a hasat is hamarabb visszaszorítja-más szerint éppen ellenkezőleg, mert lustítja az izmokat. Mindenesetre nálam nagyon bevált. A páromnak volt olyan sportoláshoz használható gumis-tépőzáras deréköve- nekem az volt a favorit.

Mellszívó: nekem a tej beindításához is jól bevált, de a sterilizálási szokások a kórházakban különbözőek- rá kell kérdezni!!! A Margit- kórházban volt régen sterilizáló folyadék kikészítve, abba lehetett beledobálni az alkatrészeket. A Dél-pestiben azt mondták, otthon sterilizáljuk egyszer, utána elég a csapból a forró víz :roll:

Kép
kangu

Pandus!
Láttom te is külföldön élsz...
Ha esetleg otthon néztek ki valami kelléket ami még a piciteknek hiányzik van egy nagyon jó oldal a neve www.babyshop.hu
innen külföldre is szállitanak,mi Dániába 2raklap cucot rendeltünk és a kiszálitás 12000ft volt,és 4nap alatt kint volt a csomagocska...el sem kellet érte menni a postára,a futár a küszöbig hozzta...nem akartam evvel tolakodo vagy tukmálo lenni...
bocsi ha ugy éreznéd!!! :roll:

zsancy

Zsancy: egyáltalán nem vagy tolakodó! Sőt, nagyon köszönöm az infót! :) Már próbáltam is megnyitni az oldalt, de nekem sajna csak egy üres fekete képernyőt hoz be... :( Hogy tudom megnyitni? Lehet, hogy most frissítik?

Panna
pandusika

Budabo: Szerintem minden kórházban vannak bunkó orvosok is. Amúgy meg, ha minden normálisan zajlik a szülésznővel több időt tölt az ember, mint a nőgyógyásszal, az csak beugrik időnként, megcsinálja a gátmetszést, varrást, aztán el. A tegnapi sikoltozós vajúdó nő orvosa is blazírt arccal jött ki, miközben a kismama szenvedett. Nekik ez mindennapos rutin. Persze azért jó lenne, ha legalább nem szólnának be az embernek. :evil:

Amúgy az Istvánban sem kell a szülésznőnek a ctg-nél fizetni, hanem majd a végén. Az orvosnál meg ugye..... Szóval szerintem így egész megéri szülésznőt fogadni. Persze, ha császár lesz akkor meg a szülésznőnek nincs igazán szerepe, az orvosnak meg igen.

Crocus
Kép

Kép
crocus

Zsuzsi, nem tudom, jártál-e már ezen az oldalon, most a januári topikban linkelte be egy kismama, és a fórumban egész sokat beszélnek a textilpelusozásról, gondoltam, érdekelhet: http://www.mamami.hu/

Ricsibaba, az ellenanyag szűrés azért fontos, mert ha te RH negatív vagy, a baba meg RH pozitív, akkor a véred reakcióba léphet az övével, és ellenanyagot termelhet ellene. Ez ellen ha jól tudom, anti-D szurit adnak (tehát elvileg csinálnak valamit), de valószínű, hogy a kisbaba születésekor sárga lesz. Kreiszi, nem írok hülyeséget?

Elif, mondsza, mi van még a te listádon? (minden ötlet jól jön, csuda tudja, mit felejtettem el :roll:)
Hajszárítót én nem pakolok, bizakodom, hogy hátha épp hajmosás utáni este indul be a szülés, akkor kibírja hazáig :lol: gondolom, majd hozatok be a férjemmel, ha kell, mert az már tényleg nem fér be a táskába, így is nagyon durván megtömtem.

Remek éjszakám volt, gyakorlatilag egy szemhunyást nem aludtam, olyan bélgörcseim voltak, hogy azt hittem, megyünk szülni is. Nem tudtam magammal mit kezdeni, olyan tornamutatványokat csináltam a fürdőben a fájdalmaim enyhítése végett, hogy csúcs, de persze mikor visszafeküdtem az ágyba, újra indultak a görcsök. Megint kikászálódás az ágyból, fürdő, torna, zuhany, enyhülés, vissza ágy, két perc múlva görcs, stb stb stb áááááááááááááá reggel mikor Tomi elment dolgozni, el tudtam aludni kb két órára, de fél tízkor kivetett az ágy, azóta meg úgy érzem magam, mint aki full másnapos. Szupi ez a nap :roll: de legalább mostanra a pocakfájásomnak vége :)

KépKép

KépKép
stelly

Ami e-mail cimet elküldtem láttom nem jó....
elküldöm a linket http://bolthely.hu/babyshop/

zsancy

Pandus...

http://bolthely.hu/babyshop/

Itt megtudod nézni....nagy akcióik vannak és a tulaj csaj is nagyon rendes...mi telón is beszéltünk vele...nagyon készséges volt és ami épp nem volt neki raktáron azt simán beszerezte...
És a tárgyak éppségbe értek ide...
néztem a futár cégnek nálatok is van depoja...igy nem gond a kiszállitás oda sem.Örülök ha segithettem

:P :wink:

zsancy

Zsancy: köszi, majd mindjárt megnézem....

Szelektív hulladékgyűjtés.... baromi jó dolog... tényleg... négy különböző kukába kell otthon is dobálnom a szemetet... de amikor kettőt sikerül kiborítani és összekeveredik... akkor nagyon jó móka szemetet válogatni... :evil: Jó kis félórás program volt... :twisted:

Panna
pandusika

Sziasztok!

Igen Stelly, jól írtad! Az Rh- anyák babájánál rutinszerűen csinálnak vércsoport vizsgálatot a köldökzsinórból levett vérből és ha a baba Rh+ akkor a szülést követően 72 órán belül anti-D szurit kap a mama, ez eltünteti az ellenanyagokat és így a kövi terhességnél nem várja ellenanyag a magzatot.
kreiszi

crocus: a szülésznővel egyszer taliztunk, holnap lesz a második, ő szimpi. Abban bízom hogy drága férjuram bejön velem, mert ő támasz lenne, bár most berágtam rá és a telefont sem veszem fel neki, de mire hazajön melóból majd lenyugszom.
Már igy is nyugszom, nyugtatásképpen csináltam egy tárkonyos zöldséglevest, zöldbab főzeléket és egybe fasírtot, meg Kállaiztam egyet. Délután még porszívózás, felmosás és pihi. Ez megint a kórház csomag rovására megy. Tiszta mumus nekem összepakolni, pedig most már igazán rá kéne szánnom magam.
További szép napot mindenkinek!!!!

Kép
budabo

Veráinknak boldog névnapot kívánok!
kreiszi

hahó,
lányok, akkor meg pláne nem értem, ha már így néhányan írtátok az anya --ot, mert ugye én B Rh (D) + lennék, az is lehet, hogy nem egy dologról beszélünk????!!! Tehát ez lenne az én vércsoportom, aztán van egy olyan dolog, hogy ellenanyagszűrés (egyébként vmi szerológiai lelet, amit én emlegetek) : pozitív, direkt Coombs vizsgálat: negatív, vörösvérsejt ellenes antitestek: aspecifkikus reakció. és az alján még blabla ....mivel tranfundálható.......
én ezekről beszéltem, mint pozitív ellenanyagszűrés, ami állítólag nem jó...????
újabb vélemény? Teljesen összezagyváltam Kreiszi?
:cry: :cry:

bocsánat az értetlenkedésemért!!!!! és tudatlanságomért!!!

Kép
kaandi

eddig én is úgy tudtam, hogy az anya negatívsága esetén szűrögetnek.
na kiakasztom a topicot... :oops:

Kép
kaandi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: