A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

képzeljétek próbálkozunk a hozzátáplálással é kostoltatok vele ezt-azt.hát az alma szerintem savanyú volt neki és ezért nem ízlett , de az anyatejes krumplipüre nagyon bejön neki először 10 aztán 20 és már 40milit bedörgöl, persze elötte és utána is szopi :wink:
Vendég

snikikém!mi van?mostsem voltatok usziban?nagyon ki vagy?gyere panaszkodj majd mi megvígasztalunk!!
Vendég

cs-andi,
A krumplit akkor mégis lehet adni így az elején? Mert én is azzal akartam kezdeni, de a lányok többen is azt tanácsolták, hogy ne az legyen az elsők közt mivel nehéz/sok benne a szénhidrát stb. Milyen arányban csináltad a krumplit/tejet? Mi még nem kezdtük el a hozzátápit, de néhány hét múlva fogjuk, és mára teljesen tanácstalan vagyok, hogy akkor mivel is kezdjem! :?

Kép
Kép
dia123

mivel az alma nem ízlett neki ezért próbáltam a krumplit meg akkor hozzá keverhetem a mindenféléket késöbb ez egy jó alap lehet.
tejet amennyit le tudtam éppen fejni...ja és először vízben főztem ,de ma már gőzben pároltam és sokkal jobb íze lett egész édeskés...szóval egy kisebb fej krumplit meghámoz, felkockáz, be a gőzbe és ha elég puha akkor egyenként szétpaszíroz kiskanállal és ráfejtem ammennyit sikerült meg türelmem volt, de kb.közepesen sűrű lett ami még nem folyik és könnyű így etetni is...a mai ebédre 30-40milit bedörgölt összesen a krumpliból :) ez csak próbálkozás, hogy nehogy ne hízzon és ne kelljen tápolni...
Vendég

tabati:
nekünk greco quattro tour-unk van, nagyon szeretem, a tolókar ugyan nem fordítható csak a kupola, de a mózest és a hordozót magadfelé teheted csak be és ez tök jó, csak a sport rész néz előre, de akkor már az kell.

ha valami érdekel még írj, szívesen válaszolok!

hamarabb jöttünk haza a kolpingból-szörnyűű volt, majd mesélek,ha kipihentem a fáradalmakat...
makadu

Sziasztok!

Régen nem jelentkeztem, nem voltunk itthon az ünnepek alatt, utána meg sok minden összejött.
Sajnos Emmát is utolérte egy vírus, csúnyán köhög, 37,8 a láza, és orrszívó porszívózni kell. Szegénykém folyamatosan panaszkodik, és ha kérdezzük, hol fáj, az orrát dörzsöli vagy a torkába mutogat.
Most, hogy szobafogságra van ítélve, szabadidejében gitározni tanul a kis beteg.
Kép

Régebben olvasgattam a fórumot, és megnéztem a kacagós videókat. Nagyon édesek, és azon lepődtem meg, hogy Barnus pont úgy kacag, mint Emma.

sushy

Sziasztok!

Ez a krumpli lehet, hogy jó ötlet, az alma Málnusnak sem jön be különösen...lehet, hogy kipróbálom.

Adri, szuper lett Dorca keze-lába, mi is megcsináltuk, csak mi azt a fajtát, ahol külön kapunk egy lábat és egy kezet. Mindenkinek csak ajánlani tudom, bár kicsit drága, de mi egy dobozból a kezet is és a lábat is kihoztuk, csak kisebb edény kellett hozzá, ennyi. Szóval ne vegyetek kettőt semmiképp. Nekünk is a Brendonos volt, ott 4000 körül vannak.

A Balcsis képekért is kicsit irigykedek, bár ma mi is eljutottunk a koripályára, egy órát koriztunk, kicsit ki is ment a térdem, de remélem semmi komoly.

Anna nagyon tetszik ez a gitározós kép, jobbulást nektek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

az anyatejcis krumplievés:
Kép
Kép
fürcsi:
Kép
Kép
tükörbenézegetősek:
értemám!
Kép
apu is a tükörben van, juhéjj!
Kép
Vendég

sziasztok
mi is náthásak lettünk Csabival. Nekem tele van az orrom és hurutos a torkom. csabi jobban van, neki csak az orra taknyos szerencsére, a torka nem gyulladt be. Mi csecsemőknek való Nasivint, sterimart és orrszívó-porrszívót haszjnáljuk. Küzdünk a porszizással, de nem olyan vészes. cebion csppeket mi is adjuk neki. viszont sajnos az alvási szokások karácsony óta teljesen felborultak. Megint 2 óránként ébred éjjel, én már hulla vagyok teljese. az esti elalvás pedig egy rémálom. 11 körül tudjuk csak végleg elaltatni, de addig folyamatos sírás, hiszti van. napközben meg csak 2-3 órákat lszik még mindig összesen.

lehet hogy csak estére tápot foguk adni neki, talán akkor nem ébred olyan hamar fel.
amúgy mosolygós, jó kedvű napközben. forog összevissza, és már csabi is ül pár percig magától. a lábait meg tömi a szájába ezerrel :)

próbáltam adni neki krumplit anyatejjel keverve, de furcsa volt neki a kicsit szilárdabb halmazállapot. pár kanállal evett csak.

minden beteg babusnak jobbulást.

pusi: Lei
lei

Halihó!

Sziasztok.
Tegnap mérickedtünk és körbeugráltam az asztalt! 7150 gr, ami műtétet, szopisztrájkot meg mindent egybevetve sztem szuper.Tudom, sokatok már 8 kiló fölött, de én ennek most nagyon örülök.

Amúgy nálunk minden okés, bár 10 perce sikerült kitörnöm a babakocsink kerekét, szóval ultragáz vagyok, csak Levi reggel 9 óta üvölt, így kissé kapkodós és hektikus eddig a nap.... :cry: :oops:

Boni, mond el a titkod, hogy tettél fel 3 vonalzót? Mert nekem már a 2.at sem engedi :?: :cry: :shock: cv

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Üdv anyucik!

Jaj két napja szuper éjszakánk van,próbáltuk Áronnak hogy kimaradjon egy alvása azaz fenntartottuk meg hát amúgyis mászkáltunk és így este11kor kidőlt és reggel 7ig fel se kelt. Bezzeg én meg nem tudok aludni.:?

Óóóó milyen szépen kikerekedett itt mindenki! Csengi baba nagyon kis husi lett :D
Van még valaki rajtunk kívül aki még csak 7kiló alatt van?

Aproo hogy bírtad kitörni a babakocsi kerekét?

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

aprooka,mecsi!csengim kéthete volt 5600 és ezen a héten csütörtökön lesz mérés megint a dokinéninél,szerintem már súroljuk a 6 kilót mert érzem amikor emelem...szóval szerintetek sem néz ki éhező babának, ugye?
Vendég

a fordulásraserkentő torna engem is érdekel
és tényleg, hogy sikerült kitörni a kerekét a babakocsinak?ez durva!
Vendég

Sziasztok!

Cs-Andi,
Nagyon jók a képek! Tényleg milyen husis Csenge baba! :)

Mecsi,
Mi is 7kg alatt vagyunk bőven, csak 6330-at mértünk tegnap este. Ez múlt hét óta +80g, ami nem sok. De ennél többet nem is nagyon hízik Virág mostanában. Viszont a kedve jó, éjszaka is kibírja reggel 5-6-ig, meg szépen fejlődik, ezért annyira nem aggódom. Hát kíváncsi leszek mit mond erre a doki/védőnő, mert lehet hogy nekik ez kevés lesz!

Lei,
Örülök, sajnálom hogy ti is beteget lettetek! Nagyon sokan elkapták ezt a fránya náthát! 2 óránként enni ébredtek éjjel vagy csak fent van Csabika aztán visszaalszik? Jobbulást neki, mennek a gyógypuszik! Neked meg kitartást, amikor alszik nappal akkor dőlj le te is, ne foglalkozz semmivel! :wink:

Kép
Kép
dia123

Csandi!

Szuperek a képek, különösen a fürdőzős vízcseppesek. Igen nem látszi Csenge sem éhező babának! Mi is 6300 g körül vagyunk a 62 cm-ünkkel. Tuti a műanyag előke, azt hiszem be kéne szereznem eggyet!

Lei!

Nem baj a pár kanál, sőt! Szép lassan fog hozzászokni Csabi is az új ízekhez, adj minden nap 1-2 kanállal többet, és ne is válts egy darabig új ízre, hadd legyen ideje megszokni az új módszert, halmazállapotot, ízt... megfázva persze duplán nehéz, mert eleve rosszabb az étvágy és az ízeket sem érzi olyan jól!

Aproo!

Én nem tudom, hogy is van ez a csillagokkal, de már kételkedem!!? Én 2 napja törtem le a babakocsink sport részének a fektető karját!!!!!

KépKép
koadri

Na a gyerekklinikán töltöttünk jó sok időt, panaszkodhatnék is az ottani körülményekre, de nem teszem. Foglalkozzunk inkább a jó dolgokkal. Most pl. azzal, hogy ugyan nincs jelentős javulás a Zsombi májában található foltokkal kapcsolatban (bár UH-ot végző hölgy azt mondta, hogy ha úgy akarjuk nézni akkor talán kisebbek :) ) de a prof szerint ne aggódjunk, nem lesz semmi gond, 4 hónap múlva megyünk megint kontroll UH-ra.
Kicsit visszaolvasok amíg Zsombi alszik, mostanában nem volt időm reagálni szinte semmire.

A Balaton nagyon szép volt. A partról úgy tünt, mintha az egész be lett volna fagyva,a képeken is mintha egy tenger lenne mögöttünk :D Nagyon hideg volt, így csak 1 órát voltunk kint, de nagy élmény volt, így még nem randiztam a tóval :D

Beteg gyerkőcöknk és anyukáknak jobbulást!

Csandi, nagyon tetszenek a képek, milyen vidám rajtuk Csenge!

Makadu, mesélj, mi volt a gond?

Niki, hova tüntél? Miért kell panaszkodnod? Csandi írt valami ilyet...

Pöttöm, tudósíts majd a fejleményekről! Remélem találtok egy lelkiismeretes, szimpatikus dokit és csak megnyugtató híreket mond majd nektek.

Beleki, köszi, hogy leírtad a doki elérhetőségét. Én pont ilyen orvost keresek, csak az a kár, hogy ilyen messze van :( Nem tudom merre laktok, de hogy oldjátok meg, minden alkalommal elmentek a dokihoz, vagy telefonon is lehet tanácsot kérni kisebb problémákra?? Be kell jelentkezni? Mennyivel korábban ha igen?

Apró, ez szép súly! A kocsit meg remélem meg tudjátok szerelni.

Lei, részvétem a betegség és nem alvás miatt. Képzeld, nálunk az vált be, hogy apa alszik Zsombival és azóta sokkal kevesebbszer kel! Én meg többet alhatok :)

Csütörtökön sajnos (vagy szerencsére? :) ) nem tudunk jógázni, tarnzitolni menni, mert elutazunk kicsit pihenni. Sziszka, sajnálom, hogy nem találkozunk.

Van egy rossz érzésem viszont, azt hiszem a veséimet érzem pár napja. Teával próbálom kúrálni magam, más ötlet?? Azt se tudom mi van vele, csak szúrkálnak, fájdogálnak néhány napja mind a két oldalon :(

Képzeljétek, pár napja amióta alszom is néha hirtelen annyi tejem lett, hogy a gyerekek sem bírnak vele :lol: Nem is értem, hogy eddig hogy volt akkor elég?? Mint nem tesz az emberrel egy kis alvás!

Felsőbb hatalmam úgy döntött elég a netezésből, bocsi, ha valakinek nem reagáltam a kérdésére, ennyi adatott :)
Vendég

Vendég

csenge, ha jól emlékszem utizsurlófűből kell főzetet készíteni és azt naponta 0,5-1litert meginni az nagyon jó a bármilyen vesebajra
nekem is bejött amikor egyszer azt hittem fölfáztam, de nem mert 2üveg urogin sem segített ez meg azonnal javított a helyzeten
Vendég

csenge,
Örülök, hogy akkor ezek szerint nincsen nagy gond Zsombi májával. Ne izgulj, ha a prof azt mondta hogy nem lesz semmi baj! :)
Nekem is volt gondom a veséimmel, nagyon könnyen felfázok, meg ha nincsen jól betakarva a derekam, én is azonnal a veséimet érzem. Estére mindenképp hordjál gyapjúból készült vesemelegítőt, vagy tekerj a veséidre egy jó meleg sálat. Ja és a tőzegáfonya levet nagyon tudom ajánlani, angolul Cranberry juice. A Tescoba lehet kapni, marha drága, 400 valahány ft/l, de megéri! Vagy lehet kapni már tőzegáfonya kapszulát is, a legfrissebb Kismamába reklámozzák is. jobbulást!!

Kép
Kép
dia123

Csandi a mezei zsúrlófű is jó? :) mert azt találtam reggel és csipkebogyóval és csallánnal kevertem össze.
Vendég

Köszi az ötleteket Dia! Talán 4000-et akartál írni??
Vendég

Sziasztok Csajok!

Szerintem front lehet ma, nekünk is elég vacak napunk van.

Lei: jó hallani rólatok egy kicsit, jobbulást nektek is!

Csandi, nagyon édesek a képek, Csenge teljesen tökéletes húsban van, tiszta baromság, hogy éhezne. Egyébként mi is alig haladtuk meg a 7 kilót, és e körül a bűvös súly körül stagnálunk már egy ideje, mert csak kéthetente hízunk 100-at, de nekünk még senki nem szólt kevés lenne.
Apró: szerintem Levi súlya is tökéletes! Főleg a műtétek figyelembe véve, gratulálok hozzá :)

Mi is elkezdtük az új ízek próbálgatását, de továbbra sem igazán jön be Málnusnak, ti meddig kísérleteztek egy ízzel?

Dadomi: képzeld a Jantnerral csúnyán befürödtünk, pedig évek óta törzsvásárlók vagyunk nála :( Azt hiszem új fényképész után kell néznünk. Idén volt először, hogy nem ingyenes a karácsonyi fotózás, így kifizettünk 7 db 10*15-ös képért 6500 FT-ot, közvetlenül karácsony előtt, ráadásul annyira nem is vagyok elájulva a képektől, egy használható családi van, és egy jó Málnusról, de a szupertől nagyon messze van...erre most bemegyünk, hogy megpróbáljunk előhívatni a nagyszülőknek belőle, és közlik, hogy 200 Ft/db áron lehet, teljesen felháborodtam, és ennek hangot is adtam :( Egyébként 50 Ft egy kép, szerintem ez hatalmas lehúzás, jövőre biztos nem megyünk oda, és természetesen ennyiért inkább nem kellenek a képek. Mit szólsz? Neked volt már tapasztalatod velük?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

csenge , igen mezei közben én is ráköttem :wink: de forralni kell egyben egy ideig és aztán leszűrni eginni szerintem a csalánnal már ne tetézd mert ez is eléggé vízhajtó meg a csalán is, de lehet ha csak kevés csalánt raksz az is jó...ezt már nemtudom csak azt hogy a mezeizsurló önnmagában is nagyon hatásos gyógynövény létére még kis mennyiségben is!!de gyógyulj gyorsan!!
Vendég

Sziszka! Hát ez durva, nagyon elszállt a Jantner úgy néz ki. Mi mióta Dani megszületett minden évben mentünk az ingyenes karácsony előtti fényképezkedésre, és rendeltünk is mindig pluszban, egyik évben még egy jó nagy képet is kértem kerettel együtt, szóval azért hagyunk náluk pénzt. Nem tudom, hogy most karácsony előtt miért nem volt ilyen fényképezés, pedig szerintem volt belőle bevétele rendesen. Egyébként én máskor nem nagyon szoktam oda járni, drága :? Kalicit kihevertétek rendesen? Nálunk is végigsöpört már egyszer mindenkin, Domit viselte meg legkevésbé.

Csajok, ha egy tanácsot elfogadtok, beteg babánál ne kezdjétek el a hozzátápit, mert eleve le van gyengülve olyankor az immunrendszere, és nem lehet tudni, hogy mit vált ki egy számára teljesen új étel. Nekünk ezt a doki is mondta. Meg még azt is, hogy ha már eszik ezt - azt, új étellel akkor se próbálkozzunk, mikor beteg. Ha meggyógyult kóstolgathat kedvére! :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

sziasztok

hoztam pár képet a rémes nyaralásról
meg egy karácsonyost Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
makadu

Kitti, jók a képek... de mi volt a gond??

yuyu79

a nyaralás szörnyű volt, nem lehetett kivinni a ygerkőt mert nagyon hideg volt, csak a medencében volt el,de amint kifáradt ordított, ha elaludt (csak a szobában tudott, mert a sikításokra felridat) akkor szoba fogságon voltunk. ráadásul a szobánkal szemben volt a lift....no comment, gondolhatjátok, jött a hideg az ajtó alatt... arról nem is beszélve,h a liftben olyan hideg vot,mint kint.... :shock: megfagytunk míg felértünk a földszintre...
a szomszéd egy hangosan fuldoklóköhögőtüsszögő öregember... és negyedóra volt míg a szobától eljutottunk a sok átjárón át az étterembe...
ez azért gáz nekünk,mert a Levi evés után max félórát játszik és altatni kell....tehát variáltunk,h mikor indiljunk mikor együnk 5 perc alatt mindketten mindent és futás vissza a szobába... :shock:
az oda és visszaút pedig maga volt a rémálom, aludt kb 1 órát a 2,5 órás útból és a többit ordított, idézem a férjemet "mint akinek a veséit operáljuk ki éppen"...
tehát megegyeztünk a férjemmel,h amíg nem beszél a gyerek nme megyünk nyaralni...
makadu

Mecsi mi is 6 kiló körül járunk!
makadu

Sziasztok!

Először is a betegeknek jobbulást kívánok. Minket elkerült a nátha szerencsére, de van helyette más. Sajnos Andris szeme most nagyon rossz állapotban van. Még sosem volt ennyire sok a váladék. Be is jelentkeztem a szemészetre. Szerdán megyünk. Nagyon izgulok, hogy mi lesz. Barbi nálatok végül mi lett Dönci szemével?

Sajnos jógára sem tudunk menni, mert aznap meg 10-re megyünk csípőszűrésre. De ha nem fogok bírni magammal itthon, akkor lehet, hogy utána elkocsizunk a Tranzitba. Szerencsére aznap páratlan nap lesz és a rendszámunk is az.

Ti hogy bírjátok odabent a gyerekkel? Nekem annyira hiányzik a séta, de azt mondták a hírekben, hogy ebben a szmogban még a felnőtteknek sem tanácsos kimenni, nem még a pici gyerekeknek.

Andris tegnap este 7540 gramm volt, de mostanában ő is csak heti 50-eket hízik. Az is igaz, hogy elég sokat mozog is. Tegnap óta már nem csak hátról hasra fordul, hanem megy a visszafele fordulás is, bár igaz, hogy a végén mindig nagyot huppan.

Mutatok egy képet, hogy ma miben tologattam itthon a gyereket (nagyon leleményes a négyfal közé bezárt anyuka):

Kép

szuszu

Kitti, annyira sajnálom!

Egyébként még sosem voltatok hosszabb úton autóval? Én amikor ennyire sír, akkor ki szoktam venni az ülésből(kövezzetek meg érte) megnyugtatom, és utána visszateszem, nálunk működni szokott!

Azért ne vegye el a kedveteket teljesen! A képek pedig olyan jók! Csalóka.

Ahogy nő Levi, úgy ügyesedik és okosodik!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Szuszu!

Nagyon sajnálom Andris szemét, mesélj majd, hogy mi volt a szemészeten! Málnusnak is átmosták 6 hetes korában, szörnyű volt, de azóta minden rendben!
Nagyon tetszik az "autóversenyzős" kép :)
Na és persze külön gratuláció az oda-vissza forduláshoz, lehet, hogy egyszer eljövünk, hátha Málnus is ellesi tőletek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka, köszi, voltunk pesten többször vele meg a környékbeli városokbna, kivettem én is (engem is kövezzetek),de 5 perc nyugi után újra rázendített....
makadu

Sziasztok!

Ma Laura addig forgolódott és tornázott, hogy elindult hátrafelé. :) Elkezdte felfedezni az asztalt, sőt még a virágcserépre is fel akart mászni. Olyan aranyos volt. Ő is visszafordult a hátára, de úgy meglepődött, hogy elkezdett sirni. :shock:

Ma én is adtam krumplit, nem aratott egyenlőre hatalmas sikert, de evett pár kiskanállal, majd holnap is próbálkozunk. Ti mindig egyből szoptattok a pürék után (gyümölcs,zöldség), ha nagyobb mennyiséget eszik is? Tapasztalt anyukák - mennyi idő után lehet kiváltani egy-egy evést? Nálunk az a tapasztalat, hogy bármennyi gyümit is eszik, utána max. 1 óra múlva már tejet szeretne inni.

Múlt héten beszéltem a főnökömmel, dolgozhatok majd itthonról 4 órában, rugalmas beosztással, direkt olyan feladatot adott, amihez nem kell sokat telefonálgatni. Elvileg március elején kezdek, meglátjuk, hogy fog működni.

Én azért egy kicsit le szoktam menni sétálni a környéken, de be a városba nem szivesen megyek. Reméljük tavasszal már jobb lesz a levegő, várom már a nagy sétákat. Ti mit csináltok a babákkal amikor fent vannak? Hogyan játszotok együtt?

A betegeskedő babáknak-mamáknak jobbulást, akik meg utaznak - jó utat! Mi sielni szerettünk volna menni, de azt hiszem idén is kimarad - majd jövőre, hacsak nem jön a kistestvér addig. :)

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Szuszu!

Döncinek is megvolt a könnycsatorna mosása, utána még 10 nap antibiotikumos szemcsepp és kész. Azóta semmi gond vele. Maga az átmosás olyan gyorsan ment, hogy még az újságot se tudtam felütni. A doki szerint rendesen el volt záródva, nagyott spriccelt, amikor kinyílt. :)

Mi kint voltunk most 2,5 órát. Ma mennék tornázni, de olyan fáradt vagyok, hogy nem vagyok a dolgomban biztos. Másik gondom, hogy se tornacipöm, se tornázásra alkalmas ruhám nincsen. :( Itt voltam már a környékbeli cipöboltokban, de 41-es nöi méret nem éppen gyakori, egy pár se volt. :( Alighanem be kell mennem a belvárosba az egész siserehaddal és a kiárúsításokat végigjárni. Megint melegebb van.

Mentem fürdetni.

Barbi
Vendég

Sziszka! Gyertek, bármikor szívesen látunk titeket. Tényleg, a csütörtöki Tranzitos találkozóra eljöttök?

Én azt szoktam csinálni, ha Andris nyüszög útközben, hogy a lábam között lévő nagy játékokkal teli szatyorból mindenfélét előkapok neki. Mondjuk sötétedés után a tuti befutó a Fisher Price vetítős csillag.

Kitti, ugye jól tudom, hogy a Kolpingban voltatok? Nem is gondoltam, hogy ott ilyen állapotok vannak.

Barbi, közben eszembe jutott, hogy anno Döncinek úgy mosták át a könnycsatornáját, hogy te közben újságokat nézegettél. :P Azóta gondolom nem volt semmi gond vele. Jaj ez is olyan nagy dilemma, hogy most akkor átmosatni, vagy várni amíg kinövi.... Persze hallottam ilyet is, olyat is. Csak már annyira unom, hogy nem bír szegénynek meggyógyulni a szeme. Holnap 5 hónapos lesz. Azt gondolom, ha lehetett volna, akkor már kinőtte volna.
Sajnos már sírtam is ma emiatt, mert már előre sajnlom szegényt.

szuszu

Barbi, egyszerre írtunk :D köszi az infót, nagyon bízom benne, hogy Andrison is tud majd segíteni a szemész dokinő. Szerencsére nagyon kedves és abszolút megbízom benne.

Mazska, hát igen, nagy kérdés ez a mit csináljunk a gyerekkel. Nekem most az a program, hogy leterítek a szőnyegre egy nagy plédet és leteszem Andrist, melléteszek pár játékot és magamat, aztán próbálom azokkal szórakoztatni, de van úgy hogy hagyom egyedül is játszani. Szoktam is nevetni, hogy ha kicsit nem figyelek rá és újra ránézek, akkor mindjárt totál máshol van, meg persze mindig lemegy a parkettára és jó eséllyel koppan a feje. Ma pl. a fotel lába mellé szorította be a fejét, pedig el volt barikádozva párnával.

szuszu

Sziasztok!Bocsi a zavarásér szoktalak benneteket olvasni.
Nagyon édesek a gyerkőcök :D

Szuszu:az én kislányomnak is el volt záródva mindkettö könnycsatornája elmentünk egy doki nénihez Dr Domsa Patricia és ő megnyugtatott hogy el fogja nőni csak akkor kell átmosni neki ha 10 hónapos koráig nem múlik el.Itt veszprémbe már átmosták volna de mi ezt el szeretnénk kerülni mindenképp :oops:
ez volt dec. elején és a jobb szeme már egyátalán nem váladékozik a bal még egy nagyon picit úgyhogy örülök hogy felkerestük a doktornöt.Ajánlott egy homeos szemcseppet OCULOHEEL de azt monda hogy csak akkor használjuk ha nagyon csúnya neki.
Vendég

Ha csak sima váladék lett volna abból a fehéren kiadásból, ami Regönek is volt, nem nyúltunk volna hozzá, hiszen Regö is kinötte. De: Döncinek csúnya gennyes cucc jött belöle nagy mennyiségben és seperc alatt beragadta szeme töle. Reggelente kisebb operáció volt a szem újra használatba vétele. Hát ezért döntöttem a beavatkozás mellett.
Mi holnap megyünk mázsálásra, tippem szerint még alulról szagoljuk a 7 kg-t.

Jó éjt!

Barbi
Vendég

Sziasztok!

BAbócák egytől egyig gyönyörűségesek!

Párom itthon volt 3 napig,nem nagyon voltam gép előtt..

FényképezőGépet még nem vettünk...

Szuszu sajnálom Andris szemét! remélem hamar rendbehozzák!

Mi burgonyázunk, sütőtöközünk.. Zsigmond előszeretettel eszi én max 50g-ot adok nek, mert ezt olvastam egy babaszakácskönyvben .utána cici

:lol: az éjszakákat átalussza már 5 napja koppkoppkopp remélem marad

hát én se szívesen viszem le Zsigit de azért muszáj max 15 percre... de ha nem hiányozna ennyire férjecske már leköltöztem volna gyerekkel vidékre.de itt nem hagynám

így játszunk ezerrel egész nap, illetve sokszor hagynom egyedül is

hintázni is szoktunk de csak keveset.. most vettem teszveszen retró diavetítőt.. és biza diavetítőzünk :lol: úgy figyel :lol:

Aprooo csak az {img...img}ig másold be és akkor több is fog menni

bocsánat hirtelen csak ennyi jött be :oops:
Vendég

Lara25, köszi az infót, de nálunk is az van, ami Barbiéknál volt, hogy az eddigi ritkán jelentkező fehér váladékot most csúnya sárgás-zöld gennyes cucc váltotta fel, ami olyan ütemben termelődik, hogy gyakorlatilag félóránként kell törölni a szemét, mert teljesen összeragad. Ráadásul tiszta piros a külső és a belső szemzug is. Gondolom a törölgetéstől is van ez meg a sós könny is csípi. Egyébként vicces, mert a homeós cseppről én is hallottam, de amikor rákérdeztem a patikában, akkor azt mondták, hogy nincs ilyen :(
A mi dokinkat egyébként Dr. Riegler Erzsébetnek hívják és nagyon rendes, mert már voltunk egyszer nála Andris szeme miatt és akkor kiderült, hogy nem az a "mossuk át mindenképpen" típus. De ha meg kell tenni, akkor meg kell tenni.

Boni, diavetítőt én is tervezek majd venni.

szuszu

Szuszu:Ha a Hannusnak is csúnyább lett volna akkor inkább az átmosás végsö esetben.Remélem meggyógyul Andris szeme.Pedig van ilyen szemcsepp egyadagos kiszerelésekbe van a dobozba.Szorítok nektek!
Vendég

Szuszu anyatejet nem próbáltad csepegtetni? azt is szokták javasolni... :roll: :lol:

diavetítő megéri :lol:
Vendég

Sziasztok!

Csajok, úgy tűnik nálunk is bevált a panaszkodás, vagy a lányom semmiképpen sem akar Szuszuék Andrisától lemaradni, de ma fürdés előtt, a pelenkázón többször is megfordult hátról hasra is :D :D Szóval most már mi is oda-vissza nyomjuk!

Játék: mi is a szőnyegre terített pléden vagyunk szinte egész nap, két különböző helyszínt váltogatva, sokáig el van egyedül is, illetve nálunk a pihenő szék továbbra is nyerő, abban ücsörögve simán végignézi a konyhában, ahogy megfőzöm az ebédet, nagyon édes tud lenni.

Tápi: mi ma egész nap anyatejes sütőtököt ettünk, úgy tűnik eddig ez ízlika legjobban neki, bár a kiváltástól még nagyon messze vagyunk, 30 ml 3 részletben evett meg.

Nyugodalmas éjszakát mindenkinek!

<
sziszka78
Tolna

Vendég

Elfelejtettem a babatalira válaszolni, eddig úgy tűnik tudunk jönni csütörtökön, nagyon jó lenne találkozni veletek :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Hari OM

Ezen a héten csütörtökön délelőtt sajnos nem fogok tudni órát tartani (
jóga és babás jóga 1) mert vizsgázóként van jelenésem egyik kedvenc tanárom
meghívására.
Így arra kérem a babás órát látogató kedves csapatot hogy vagy holnap 11re
jöjjenek - akkor is én tartom az órát - vgy csütörtökön du 14 órára
jöjjenek Melinda barátnémhoz.
A hatha jóga óra helyett pedig vagy este 7től várom a bátrabbakat, vagy
jövő héten pótolunk!

Addig is minden jót kívánok!
Namasté
S.Andi
Vendég

sziszka !mikor jönnétek pontosan?mert amint látod a jóga bonyolódik, de akkor 10-től lehetne talizni a tranzitban aztán ha úgy döntünk akkor meg 14-re még lehet babásjógára menni aki akar...
szóval akkor lehetne hozzátok igazítani a tranzitolást ...és ha sokan leszünk foglalok plusz kanapét , csak akkor nemártana létszámellenőrizni...

csandi+csengi
sziszka+málnus+apuka
...
Vendég

létszámellenőrizni...

csandi+csengi
sziszka+málnus+apuka
niki+barnus
...
[/quote]
Vendég

Makadu, sajnálom, hogy ilyen rosszul sült el a kirándulásotok. Sajnos ilyen pici babával nem lehet kiszámítani, hogy reagál egy új környezetre. A szállodát meg igazán a nagyobb gyerekek élvezik, Zéti például tavaly tavasszal már nagyon, most is az ő kedvéért megyünk oda, én már nagyon várom, holnapután indulunk. Szerencsére Zsombi jól elvan hordozóban, babakocsiban is és az itthoni edzésnek köszönhetően :) nagyon jól alszik hangzavarban is.

Szuszu, akartam ajánlani én is a Patriciát, de látom már megelőztek. Én is hozzá szoktam vinni a gyerekeket ellenőrzésre, nekünk szerencsére még nem volt problémánk, de hallottam sok helyen, hogy nagyon dícsérik a dokinőt gyerekesek. A dobozban tologatás nagy ötlet :) Homeós gyógyszert nem minden patika árul, de van ahol meg tudják rendelni másnapra. Mi nem unatkozunk, de nem is üldögélhetek itthon egész nap, mert van ovi, angol, kezelés, kontroll vizsgálatok, szmog ellenére is menni kell, persze kocsival járunk amikor lehet, ma bajban vagyok, mert angolra kell menni és páros a kocsim...

Autóút: én ugyan nem kövezek meg érte senkit ha kiveszi a gyerekét menetközben :) de én sose teszem. Nem tudnám megbocsátani magamnak ha épp akkor történne valami baj. Ezért inkább ha megy a nyűglődés akkor megállunk és úgy szoptatok, pelenkázok, játszok a kicsivel amíg meg nem nyugszik és indulhatunk tovább. Ha kell félórát, ha kell akkor 5 perc múlva megint megállunk. A másik gond azzal ha kiveszitek az, hogy megszokja és később lehet, hogy nem akar majd bekötve üldögélni a kocsiban. Álltam már a barátnőmmel egyszer egy órát az esőben az autójuk mellett, mert a kislánya nem akart semmiképp beszállni az ülésébe és nem tudott elindulni vele haza :( ő is hozzá volt szokva ahhoz, hogy anyuka kiveszi ha nincs kedve az ülésben lenni, csak épp ez alkalommal nem volt ott apuka, hogy vezessen közben.

Mazska, a hozzátáplálásra én nem is emlékszem már hogy ment :) de mindig a kicsi jelzéseire figyeltem azt tudom, ha akart szopni szilárd étel után akkor kapott, ha nem , nem. Lényeg, hogy legyél rugalmas mert úgyis gyakran változnak még a szokásai ilyenkor. A játék nálunk már másképp megy: nézzük Zétit ahogy játszik :) ez nagyon jó szórakozás Zsombinak.
Vendég

Ezt most találtam (családinet hírlevél)

Figyelem! Sürgősen megkérünk minden házzal rendelkező puhatestűt, hogy ingatlanát záros határidőn belül hagyja el, az annak külső felszínén keletkezett, és azóta is folyamatban lévő tűzeset miatt. A károsultakat folyékony és félig megszilárdult tejipari termékekkel kártalanítjuk, amelyek együttes mennyisége egyelőre két napi fejadagot tesz ki.
(Csiga-biga)

Megkérünk mindenkit, aki lépéseit nem tudja az általunk megadott ritmushoz koordinálni, ne álljon sorba este az üzemi konyhán, mivel számukra rétest biztosítani nem áll módunkban. Emellett felhívnánk viszont a figyelmet az említett táplálék pozitív tulajdonságaira, valamint arra, hogy Honvédségünk számára kifejezetten ezt az ételtípust írják elő a hivatalos szervek.
(Aki nem lép egyszerre...)

Mivel a körzetünkben észlelhető csókák csípése madárinfluenzával fenyegethet, valamint látásában korlátozott kiskorú varjak jelenléte is aggodalomra adhat okot, gyermekünk keresztanyja két lóerős járművéért küldetett. Meg kell azonban tagadnom ezt a kérését, mivel e közlekedési eszközt szintén potenciális veszélyforrások, pontosabban tollas baromfi(a)k foglalták el.
(Csip-csip csóka)

Teljesen felújított, eredeti meghajtással rendelkező nosztalgiavonat indul a második vágányról Kanizsa állomásra. Megerősítjük, hogy a vonat a kanizsai pályaudvarra megy. A szerelvény elején az irányítási funkciókért a gépész-menedzser felel, ő az, aki a szerelvényt hajtó mozdony irányvektorát és sebességét meghatározza.
Más források szerint vonatkísérőként az utolsó kocsiban tartózkodik az a töltött tésztaféleség, amelynek feje táplálkozásunk egyik legfontosabb gumós gyökérnövényévé alakult.
(Megy a gőzös...)

Tarka származású haszonállat testrészeinek hiánya miatt (halló és gerincnyúlvány), kényszerű lakhelyváltoztatást hajtunk végre, annak reményében, hogy tejipari termékből, azaz emlőmirigy váladékból korlátlan mennyiség fogyasztását eszközölhetjük.
(Boci, boci tarka)

Figyelem! Ismeretlen oknál fogva súlyosan megsérült egy hosszúlábú, "gilice" névre hallgató szárnyas. A madár lábszárán észlehető sebet vélhetően egy kis-ázsiai fiatalkorú vágóeszközzel ejtette, kezelését hazánk fia végzi fúvó, ütő és húros hangszerek együttes alkalmazásával.
(Gólya, gólya gilice)

Bocsi :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: