Moncsiga:válaszolok a kérdéseidre.
Nekem 5 stimulációm volt a műtétig mindíg eljutottam,de 3 beültetésem volt.
Szóval az én tapasztalataim:1.a méhszondát egyetlen egyszer csinálja és igen ha lehet a mensi 1-2 napján,persze ha hétvégére esik akkor lehet a 3-dik napján is.Sok embertől hallottam,hogy fáj,én igazából alig éreztem valamit,kb.olyan mint egy rákszűrés,és ez azért kell,hogy beűltetéskor tudják,hogy hova kell rakni az embriókat.
2.A stimulációt 3-5 nap között kezdi ez szerintem személyre szabott.Nekem egy alkalommal a 3-dik a többi alkalommal a gyógyszert a 4.-dik az injekciót az 5.napon kezdtem.
Mikor megjön akkor kell telefonálni neki ha ez mondjuk szombat akkor hétfőn reggel és akkor már hétfőn este menni is kell,mivel akik ezért mennek,hogy megkezdjék a stimulációt azokat általában legalábbis engem mindíg du.4-5 óra körűl kellett mennem.
Így én mindíg úgy csináltam,hogy telefonáltam neki reggel vagy amikor megjött ha du-án akkor másnap reggel,mivel állítólag úgy kell számolni,hogy ha a mensid du 3-4 között jön meg vagy még később akkor a mensid 1 napja már a következő nap.Szóval telefonálok és ad időpontot aznapra és aznap már reggel megyek is vérvételre és ha megvan a vérvétel eredményeakkor megyek Apánkhoz.Persze ha szombatra esik akkor hétfőn teszem ugyanezeket.Ez még bőven belefér.Nekem volt,hogy ünnepek is beleestek.
3.Ekkor felírja a gyógyszereket injekciókat mindenből annyit,hogy két napig elég legyenés ha mondjuk a 4-dik nap kezded szedni pl.pénteken megjön pénteken el is mész hozzá hétfőn kezded a gyógyszert akkor kb.szerdán kell menned az első uh-ra.fél 8-ra.
Persze már 6 órakkor ott álnak az emberek így én ha fél 8-ra mentem kb 12.voltam ha reggel 6-ra akkor kb.2-3.Tiszta verseny az egész.Ráadásúl én vidéki vagyok és volt,hogy hajnal 4-kor indúltunk ithonról és 3-dik voltam ettől csak rosszabb helyezéseim voltak.Csinál uh-ot felírja a következő 2 napi gyógyszeradagot ott beadják a szurikat ami arra a napra kell,majd gyógyszertár és vérvétel.2 nap múlva ugyan ez.Péntek,hétfő,szerda,péntek a mensid kb.13-18 napjáig attól függően,hogy hány napos a ciklusod.nekem volt már a 14-dik napon is műtét és a 17-dik napján is.Az utolsó uh-on műtét előtt mondjuk legyen ez péntek akkor nem kell menned vérvételre csak szombat reggel és akkor hétfőn lesz a műtét.Az uh-nál nagyon sokat kell várni 3-4 órahosszát,de a műtét reggelén akiket műtenek soron kívűl behívják mindíg velük kezdenek megnézik megvannak-e még a petesejtek nem durrantak -e szét és ekkor mondják meg a műtéti sorrendet,hogy kit hanyadikként műtenek.Ez miatt is kell a stimulációkor sokat várni mivel ők az elsők,majd astimúlációsok akik mindíg sokan vannak és mindenki fél 8-ra van odarendelve és 9-től meg műteni is elmegy így akkor még lassabban halad a sor.
3.A szurik nagy töbségét hasba bőr alá kell adni,de van olyan amit izomba,de gondolom neked még nem ezzel fogja kezdeni,mert nekem is csak a 3-dik stimulációtól kezdte és a 3 beültetés utánn kaptam izomba a progi szurit,de remélhetőleg idáig nem jutsz el,mert ez azért nem túl kellemes napi két szuri izomba 3 hétig.Persze ha van eredmény akkor oké,de nekem ez idáig még nem sikerűlt terhes lennem,de a stimulációs szereket akkor is bőr alá kell.
A műtéttől ne félj egyáltalán nem érzel semmit ami a leg rosszabb,amíg a tűt a kezedbe szúrják,de ennek mentségére legyen mondva,hogy amit kapunk altató előtt nyugtató szurit az nagyon szupi.

Én szoktam mondani,hogy ebből nem lehet kérni máskor is?

Mikorra ezt megbeszéljük már alszok is.
Aztán várni kell kb.du.3-4óráig addíg nem mehetsz haza.A kezedre írják,hogy már ébredéskor lásd hány petesejted lett.Majd be kell még menni Apánkhoz ott megbeszélitek mikor kell menni a beültetésre és hogy hány petesejtet tudtak megszúrni ICSI-nél.
Majd amíg nem mész a beűltetésre megkapod a következő gyógyszereket amit szedned kell és minden nap telefonálni kell,hogy hány embrió van.Majd elmész a beűltetésre ami kb 5 perc és szintén nem fáj utánna még pihikézel kb.20 percet és mehetsz haza.És HAJRÁ.Lehetőleg 3 hét múlva pozitív teszttel mész vissza.
Remélem mindent jól írtam,mert nem akarok senkit félre vezetni.
Amúgy meg mikor kell tudnod Apánk mindent elmond előtte 1 nappal
Remélem tudtam segíteni.Azért ezt 100%-nak ne vedd mivel velem így történt,bár 5 stimúlációt 5 féle képpen csináltuk,de ez mindenkinek személyre szabott.
Üdv a többieknek.