A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

nilababa: jó kedvre derítettél :)

zsu: ténleg nagyon rendi vagy, hogy így megosztod az infókat, meg nálam ezerszer összeszedettebb. Korral járna???????
Ma voltam a védőnőnél, nálunk van egy babakártya, az önkorm.támogatásával receptre kiír a gyerekorvos egy pár dolgot és azt jutányos áron kapjuk meg (popsikrém, alkohol, géz,fürdető...stb). Védőnő elmondta szépen kinek a nevére kell a receptet kiállítani, elmentem a dokinőhöz kezembe nyomta, és mire kijöttem már nem tudtam, hogy majd az enyémre vagy a babáéra. Férjem csak úgy nevetett rajtam.

Szőrtelenítés: én is tükörből, de géppel, de mivel már nyögvenyelős, marad a kozminál a gyanta.

Voltam UH-n. Füge baba 3 kg, szülés várható időpontja febr.1. Közeledik ...
Tök jó hogy most mindenki jól van és csupa pozitív, maradjon is így!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
budabo

Ladmon: gratula

Kép
budabo

zsu: nem, ez azt jelenti, hogy az én dokim szerint nem jóslók.... De pl. nicko dokija szerint meg az!
Ááá, már ezeken a dokikon sem lehet elmenni!! Sebaj, amit érzünk az jó, mert a méh gyakorol a nagy napra!! Ennyi elég is!
Most megyek és jipijjézzek a családomnak is telefonban!!!

ladmon

Ladmon, én is gratula, ügyes kislányotok van!
Nalibali, aranyos sztori :) Én Fruzsival nagy pocakkal gyantáztattam (már amennyire hozzám lehetett férni...), most meg emlékezetből a borotva...bár amikor manuálisan elenőrzöm, mindig találok még "javítanivalót"...de még sokszor is inkább magunknak, mint pl. a szülésznő...szerintem...
Egyre izgalmasabb a dolog, már a 37. hetet tapossátok páran...ki kezdi meg a sort?

Kép
Kép
abencze

Hurrá, hurrá Ladmon!!!! Látod, a kitartás meghozza jutalmát, a Kisasszony pedig engedelmeskedik. :D Csak makrancoskodott kicsit.:)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Micsoda termés 2 nap alatt :D !

Legjobb mellbimbó ápoló az anyatej+szellőztetés, azt biztosan nem kell lemosni.

Köldökápolás: 70%-os alkoholos törlés után Hexachlorophen (nálunk még nincs tiltólistán) hintőporozás minden pelenkázásnál. A törlést lehet vattával vagy fültisztító pálcával csinálni, a lényeg, h a tövéből kell kitörölni a trutyit, nem csak a tetejét kell törölni.

Az én véleményem, h ember tervez, gyerek végez. Lehetnek elképzeléseid, h hogyan szeretnéd csinálni a dolgokat, de minden gyerek egy egyéniség már mikor megszületik (tovább megyek, sztem már méhen belül az), így őt, az ő igényeit kell valahogy közös nevezőre hozni a sajátjaiddal.

Borotválkozás: nekem nagyon bevált a kád szélén ülve tükörrel, profi vagyok :D .

Popsitörlő: a lényeg, h vastag legyen. Nekem a Nivea és Pampers sensitiv a favorit.

A januári szülinaposoknak: Boldog szülinapot kívánok!!!
Tegnap voltam védőnőnél, 14 kg az eddigi hízásom :oops: , remélem ez már a vége.

Én ugyan kövér vagyok, de ha ezt ezzel a kifejezéssel mondják nekem, azt kikérem magamnak. Igencsak sértő kifejezés! Főleg, ha nem is igaz!
A buszsofőr meg egy tapló. Nem véletlenül van a leszállásjelző. Ha valaki nagyothall v. hallássérült az akkor addig kell utazzon, amíg a sofőrnek tetszik?

Tejserkentőket (teák, homeos bogyók) csak a tejbelövellés után javasolt használni.

Lányok, nem semmi álmaitok vannak. Mondjuk, én sem maradok ki belőle. Egyik nap azt álmodtam, h császár után vagyok, kérem, h hozzák ide Alexet és közben megkötöm a cérnát a sebemen, mert kioldódott a csomó. Sajna felébredtem, mire a babát megkaptam volna, így őt nem láttam.

Csuklás: naponta min. 1x, de van, h 3x érzem és szintén több percen keresztül.

Alvás: jól alszom, bár éjfél körül fekszem, 1-3x pisijárat, időnként nehezen alszom vissza, és 10-kor szoktam ébredni :oops: . Fordulásra felébredek, de könnyen megy.

Nekem a február 2 nagyon szimpi dátum, nem bánnám ha addig együtt maradnánk Kismazsolával. Valahogy szeretném még halogatni ezt a szülés dolgot. ÁÁÁÁÁÁÁÁ parázok :roll: !

Nilabali: az egész napos uncsi, depi felé hajló hangulatomat felvidította az írásod :D ! Köszi érte!

Ladmon: Esztike nagyon ügyi, dicsérd meg!

Már megint regényt :oops: .
kreiszi

Hát én sajnos nem vagyok vidám... :(
Képzeljétek, ma megmérgezték 2 kutyusomat... :cry:
Nem tudjuk, h ki lehetett az, de a másik kettő is elég rosszul van.
Soha nem szöktek el, nem bántottak senkit, a kelleténél hangosabbak sem voltak... :cry: nagyon szomorú vagyok, egész délután sírtam, most már ott tartok h rosszul vagyok, úgyh most
megpróbálok aludni... :( :( :(

Kép

Kép
gjéti

írtam (ez kimaradt)

Gjéti: sajnálom a kutyikat :cry: . Micsoda szívtelen emberek vannak.
kreiszi

Lassan 2 órája olvaslak titeket :roll: :D
Gjéti, ez megdöbbentő! Nagyon sajnálom, az én cicám is mérgezésben pusztult el, rettenetes leépülési folyamat. Erre az emberi rosszindulatra nincs szó... :evil:

Zsu a jan.27-ét tudom ajánlani, a párom (és még Hajni férje is) aznap született. Hajrá! És köszi az infókat. Szerdán én 8.30-ra megyek. most én melegítem elő neked az ágyat!

És itt ragadom meg az alkalmat, hogy a drága szülinaposokat felköszöntsem: Étessen az isten benneteket nagyon sokáig erőben egészségben, leljétek nagy-nagy örömötöket a családotokban életetek végéig!!!

Nilabali: Nekem nagyon tetszik a babás álmod, ez biztos jelzés, h egészséges Kisbalázs.

Panna: Egy kis sörkúra? Nevezz be, és én támogatom, sőt, követőd leszek, nagyon szeretem uis. A jóféle bort úgyszintén. És ahogy ma hallottam a szoptatásos előadáson, szoptatós anyák, ha alkoholt isznak, a tejcibe 100%-osan átmegy, ezért nem szabad kortyot sem. Akkor most kéne, amíg lehet. :oops:

Andus: A majmot úgy érted, h majom? Tényleg? :shock:

Szőrsztorik: micsoda jó kis praktikák! :P Tetszik. Én már maradok bundás, mivel képtelen vagyok elviselni, amikor nő vissza. Az számomra a pokol!

És Ladmon: Én bíztam Esztibabában, nem is alaptalanul, nagyon kis ügyik vagytok, örülök nagyon.

És most jön a mi jó hírünk :wink: : Addig gyúrtam a lelkemben a fordulós problémát, amíg végül babám elégedett nem lett a munkámmal, és mint aki jól végezte dolgát, ma hajnalban vissza is fordult szépen fejre! Legalábbis szinte biztosra érzem. Éreztem a bukfencet is, nem volt kellemes, de végig drukkoltam, és bátorítottam. Azóta újra ismerősek a mozdulatok ahhoz képest, h azon a 3 napon, amíg ülve volt, egészen szokatlan és furcsán idegen mozdulatokat éreztem, nem is ott csuklott. De ma, olyan érzés, mintha eddig pár napra más ruhájában lettem volna, és ma végre újra az enyémben. Olyan kellemes ismerős érzés, ami biztonságot nyújt. :P
Holnap is szüléselőkészítő, uccsó nap.
Nyugodt, szép babaálmokkal teli éjszakát nektek!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Hajnali kettő és nem bírtam aludni, már lehet hogy kezdek én is kicsit parázni................az ágyban forgolódva járt az agyam, és pont arra gondoltam hogy akik rég jelentkeztek azokkal mi lehet.
Pl. veled Kreiszi, és tessék írtál is. :)

Gjéti: szívtelen, barom emberek, sajnálom ami a kutyákkal történt.

Gerednai Zsu: neked is gratula a megforduláshoz.

Kép
budabo

budabo
virtuális kézfogás!!Én sem tudok aludni ...még 1 percet sem sikerült :shock: :twisted: :roll:
Napőzben meg egy zombi leszek :?

Kép
zümis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.27 15:15-kor.
Vendég

Nem tudom, én ugyanazt a mérget etetném meg a tettessel, amit ő adott a kutyáknak!!! Hogy lehetnek emberek ilyenek???

Én aránylag jól aludtam, a fordulás mostmár nagyon kellemetlen, szerintem jövő héten már nem is fog menni...

Hétfőtől a 38. hét kezdődik! :shock:

Kép
cserkészkolbász

Pálinkás Jó reggelt Lányok!!
Olvastam jó nagyokat koccintottatok az este folyamán! Egészségetekre!

Hurrá Ladmon és G.Zsuzsi, hogy befordultak a lánykák!! Gratula!!
Gjéti részvétem a kutyusok miatt, soha nem fogom megérteni, hogy miből vannak ezek az emberek, hogy ilyen dolgokra képesek. Valakit idegesítettek volna?
Budabo, akkor nagyjából egy súlycsoportban vannak a gyerkőcök!!!
+ az időpont is hasonló, na most már tényleg nemsoká beindul a baby boom....:)))))))))) Bár még időnként mindig soknak tűnik az a kb 3 hét....) hol így érzem, hol úgy.

A szőrtelenítés, hát hagyjuk inkább. Azt hiszem én a jövő 7en elszaladok még 1x a kozmetikushoz, aztán egy diszkrét gyantázást elintézünk, meg szemöldök, már úgy vágyom egy masszázsra is, lehet, hogy benevezek egyre, csak nem vmi kényelmes háton feküdni. Majd feljebb emeltetem a háttámlát.
Kangu, hát én olyan boldog lennék +2kg-val!:)
Na azt hiszem kiszaladunk a piacra veszek még 1-2 bugyikát a csomagba, meg körbenézek, na meg vmi lángost ennék!!!:) Mintha megálltak volna a kg, kb 2 hete. Volt belőlük eddig is elég! :oops:

Nem irigylem az elmúlt éjszaka baglyait, jó fáradtak lesztek napközben,tapasztalat, tessék pihizni napközben! Bitzos a telihold miatt!

Kép
kaandi

Sziasztok!!!

Először is nagyon boldog szülinapot minden januárban született kismaminknak!!! :D

Ladmon, Zsuzsi: gartula a megforduláshoz!!! Csudi rendes babáitok vannak!!!! :lol:

Gjéti: nagyon sajnálom a kutyusokat! Nem is tudok mit mondani, de teljesen átérzem, amit érzel!

A bunkó emberekkel ne foglalkozzatok, sajnos mindig is voltak tapintatlan parasztok, ez nem függ iskolázottságtól sem....

Stelly: nagyon köszi a táblát, jó volt látni, ki hol tart! Kutya kérdés: Tuti, hogy érzik. Sokkal több dolgot éreznek, mint az emberek. Én a mai napig 2-3 órát sétálok a kuttyokkal. Én azt vettem észre rajtuk, hogy sokkal finomabban közelítenek, pedig séta előtt elég pörgősek, de még véletlenül sem bökik meg a pocimat, ami pedig már tényleg hatalmas. Szerintem a kiskutya is érzi, hogy óvatosabbnak kell lennie vele, azért tartja a távolságot. Ha meglesz babóca, ugyanolyan lesz, mint volt előtte. A cicám nagyon édi, imád az ölemben feküdni, általában a pocim felé van a feje, és hangosan dorombol befelé. Vendi meg mindig elkezd mocorogni olyankor. Tuti, hogy érzi a cica is a babát, és a baba is a dorombolást. Szerintem szeretik egymást... :lol: 8)

Szőrkérdés: nilabali nagyon jót kacagtam, ahogy elképzeltelek benneteket... :lol: Én szorgalmasan járok kozmiba, mert a lábam is kezd néha már egy jeti lábhoz hasonlítani, amit kifejezetten rosszul viselek... Ilyenkor a fazongyantát is megejtjük, a "maradékot" pedig Apa segítségével sikerül eltüntetni. Nálunk Apa profin borotvál!!! Sosem vágott még meg, tényleg nagyon ügyi !!! 8) :lol:

Mi tegnap voltunk a szülésznőnél szülőszoba látogatáson. Nagyon érdekes, és hasznos volt, még Azuram is azt mondta, hogy jó, hogy már így előre tudja, hogy hova is megyünk, mi vár ránk, és nem ott kell szembesülni vele. Már csak azért kell szorítani, hogy üres legyen a papás vajúdó, mire mi megyünk.... Egyébként Apa minden nap elmondja, hogy jó lenne, ha összepakolnám már a cuccaimat a kórházba, de nekem nem akaródzik... Talán a jövő héten majd.... vagy inkább utána... :lol:

Szép hétvégét mindenkinek, nem tudom, hogy mikor tudok jönni. Mindenesetre hétfőn már 37. hetesek leszünk.... :lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Zsu, a sörben sok B-vitamin van :D

Bárcsak én is megálmodnám a dátumot, akkor tudnám férjemet úgy időzíteni, hogy aznap tutira ne autózzon messze :roll: ez az egyik félelmem, hogy megindul a szülés, és nem tud hazajönni :( persze ott van anyum vésztartaléknak, de azért apa az apa :D

Ladmon, látod milyen jó kiscsaj Esztike :D azért jobb, hogy nem pusziltad körbe a dokit, majd ezért is külön összevisszapuszilod a kislányod :D

Kreiszi, de jó, hogy írod a Pampers sensitive-et, most akcióban volt a Tescoban, férjem hozott belőle haza :) úgy bírom, amikor ilyesmikkel állít be :D
:lol: :lol: :lol: nagyon jókat mosolygok az álmokon, ez a kioldódott a csomó is tetszik, úgy elképzeltem, ahogy egy cipőfűzővel öltenek össze :D
Sajna nekem a legutóbbi álmom az volt a kisbabával, hogy elejtettem, úgyhogy azért remélem, nem az összes álom válik valóra... :(

Gjéti :evil: milyen szemét emberek vannak, az hihetetlen!!! sajnálom a kutyusaidat! Komolyan, nem értem az ilyet!

Zsuzsi, de örülök! Úgy tűnik, csak azért csinálta a kicsikéd, hogy megmutassa, neki is önálló akarata van, nem ám úgy megy minden, ahogy azt a nagyok eltervezik :)

KépKép

KépKép
stelly

Gjéti: Nagyon-nagyon sajnálom.... :cry: :cry: :cry: Tényleg érthetetlen. :( A másik két kutyus hogy van?

Gerendai Zsuzsi: Szuper, ezek szerint tegnap ilyen visszafordulós nap volt. :)

Nagyon-nagyon boldog születésnapot, Zsu!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zümis: én felkeltem hajnalban 3-ig nézten a TV-t, aztán 8-ig aludtam mint a bunda. Nálam ez többször előfordul, de hát megszoktam a terhesség eleje óta így van. Remélem kisbaba azért jobb alvó lesz.

Kandi: már kezdek néha berottyantani, hogy hogy is lesz. Idáig nem paráztam, nem idegeskedtem most meg elkezdtem ezen agyalni......Hétfőn nekem a doki azt mondta hogy nagy baba lesz, de ez a 3 kg tök jó, nem lenne baj ha nem lenne óriási, valahogy meg is kell szülni.

Kreiszi: mi is pampers sensitivet vettünk. :D

Homeopátiások lenne egy kérdésem: voltam egy homeos dokinál aki nem javasolta a homeos tejserkentőt és a szoptatós tea együtt használatát, mert hogy a tea nagyon aromás. Tapasztaltabbak mi a vélemény erről ????

Megyek kórházi csomit rakni :D háhta ma végre sikerül.

Kép
budabo

Mi volt ez a nagy kuvikkolás? :D

ladmon, zsuzsi: Gratula a jó hírekhez, milyen kis ügyes akrobatáitok vannak! :)

gjéti: Hát szavakat sem találok, illetve találnék, de azt nem tűrné a klaviatúra... :evil: Annyira sajnálom!

Tegnap jöttem rá, hogy (valószínűleg már régóta) nem látom a cipőmet ha lenézek :D. Tök jó... én meg ilyen kis marhaságoknak tudok örülni.
Bár tegnap pont a másik véglet is megvolt, a marhaságon sírás: fürdőszobát takarítottam, és szekrénytrendeztem, és mikor férjem hazajött elkezdtem bőgni, hogy nem haladok sehová, egész nap dolgoztam és semmi nem látszik, minden olyan lassan megy, és semmi nem elég tiszta... :D mostmár csak nevetek rajta, és tegnap is tudtam, hogy bolondság, de nem tudtam leállítani magam, szerencsére párom már tudja hogy kell kezelni, jól megölelgetett és megnyugtatott, hogy csak a hormonok miatt érzem, és ezek amúgyis lényegtelen dolgok... :)

Kép
Kép
elif

A januárban világot látott 2in1 babás-mamáknak: :)
Kép

Kép
Kép
elif

elif: örülj neki hogy a férjed ilyen rendes és a tudja hogy a hormonok miatt van. Az enyémnek sírás közepette amikor nem tud velem mit kezdeni még azt is el kell magyarázni, hogy ez a hormonok miatt van :D . Pedig jó sokszor elmondtam neki hogy hagyja rám a hülyeséget, jöjjön oda puszilgasson meg a kiscsajjal együtt és jobb lesz...

Kép
budabo

budabo: Ismerős ez is, korábban nálunk is ez volt, nem elég, hogy kiborul az ember, még magyarázkodjon is, meg a másikat csillapítsa le :? . De szerencsére mostmár olyan 3-4 hete megértette mi történik és apukaszerepre talált a drágám (én így hívom :D ).

Kép
Kép
elif

elif: na drága férjem feljött hozzám a tetőtérbe, de leküldtem mert halálra idegesített, igazi skorpió, csipked állandóan, csak néha nem tudja hol a határ. Úgyhogy egyedül takarítgatok...inkább. Ja és talán kórházi csomag :) aktuális lenne

Kép
budabo

Sziasztok!

Sajnálom a virrasztókat :cry: . Nem próbáltok ilyenkor olvasni? Hátha segít!

G. Zsuzsi: nagyon ügyes a babócád! Dicséretet érdemel ő is!

Én ugyan nem vagyok nagy homeós hozzáértő, de szerintem sem érdemes keverni a dolgokat. Vagy tea v. bogyó. Mivel én a gyógyteákat nem nagyon tudom meginni, csak a gyümiteát, nálam a homeós játszik inkább.

Bogi: ari vagy, h gondoltál rám.

Elif: nálam is így megy a takarítás, öregesen :D . A napi szintű takarítás már lassan a teljes napomat kitölti, de nem is merek nagyobb erőbedobást alkalmazni, mert nem szeretném, ha a vérnyomásom kiugrana.
kreiszi

Sziasztok!

Először is köszönöm a szülinapi köszöntéseket! :lol:
Drága Férjem ma nagyon kitett magáért, ágyba kaptam a reggelit, és nemrég kaptam tortát és virágot is! :lol: Délután meg anyukámék jönnek át hozzánk!
Bencus is jól megrugdosott szülinapom alkalmából! Ezek a rugi volt a legszebb ajándékom! :lol:

Bogi: Szépen növekszik Füge baba! :)
Jó lenne Veletek összefutni a kórházba, megvan rá az esély! :wink:

Éjszaka én is Bencussal álmodtam, méghozzá azt hogy szoptatom, olyan furi álom volt, szinte éreztem álmomba ahogy szívja a mellbimbómat!

Ladmon: Igen, az én dokim szerint is jóslók, mondta hogy ez ilyenkor már természetes, ahogy te is írtad, gyakorol a méhünk! :wink:

Kreiszi: Az alvási szokásaink nagyon egyformák, én is mostanába éjfél körül alszom el, ha nem fáradok ki napközbe, és bizony 10-ig simán elalszom! De legalább most még kihasználjuk az időt a pihenésre! :)
A szülést még én is halogatnám, jan. 27-ig! :wink:

Gjéti: Nagyon sajnálom a kutyusokat! :cry:

Zsuzsi: Köszi az előmelegítést! :wink: :lol:
Nagyon ügyes kislányod van, meghallgatta anya szavait! :lol:

Elif: Nálam is vannak ilyen kiborulások, de aztán én is kapok ölelgetést, és már mindjárt jobb kedvem lesz! Ezek a hormonok jót szórakoznak velünk! :?
zsu83

Nemsokat sikerül aludni mert reggel a kisasszony ébresztett ...de nagyon remélem ,hogy a déli alvásnál mellé tudok bújni kicsit.
Tegnnap mondtam is apának ,hogy biztos nagyüzem lesz a szűlészetetken mert telihol és front egyben....és tessék én nembirtam aludni ....
Már gyorsan megfőztem,vasaltam is egy sort.....de még van extra kérés..répa torta....már reszelik is a répát...és én mára be is fejeztem....

Elif!A takarítás nekem sem megy úgy ahogy szeretném....ráadásul a párom egész héten éjszakás volt...így nappal aluklált ..szal nem sok mindent tudtam csinálni....Ma meg itthon van mindenki... zombi is vagyok...hát..nem tudom ,hogy lesz e belőle valami...
Akkor mikor majd meglesz a baba akkor meg azért nemfogunk úgy takaritani ahogy szeretnénk...főleg első időben....Na de ez nem azt jelenit,hogy elkoszosodunk...csak sosem lesz olyan amilyennek szeretnénk.mire azt hisszük minden kész és vennénk a levegőt pihenni már kezdhtjük is újra ...
Örökös mókuskerék...Te tudom milyenek a hormonok....van mikor én is rohamot kapok...akkor apa megállít és arra kér ne pörőgjem túl a dolgot...van mikor segít mert látja rajtam az elkeseredést....
na megen prédikáltam :oops:

Kép
zümis

Zsu: most hogy felbukkantál ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!!
Ténleg jó lenne összefutni a kórházban, legalább lenne ismerős arc. A fiad is érezte hogy ki kell mutatni az ő jó kívánságait is. :)

Kreiszi: még is csak egy idősek vagyunk, Pest megyeiek is :)

Kép
budabo

Zümis!!!!!!!!!!!!!!!! MEgosztanád velem, velünk a répatortád receptjét!!!!! Annyiszor akartam már csinálni, csak sose álltam neki. KÉRLEKKKKKKK!!!

Kép
budabo

Ladmon: Gratulálok, hogy a babád megfordult!
Remélem az én babám is megfordul! :oops:

gjéti: Nagyon sajnálom a kutyusokat! Remélem a másik kettőt sikerült megmenteni! :cry:

Én is kész vagyok a főzéssel és a takarítással is... :) Nekem egyszerűbb dolgom van mert a nagylányom segít és ketten hamarabb végzünk... bár még egyszerűbb lenne, ha hétköznap nem dolgoznék és akkor több időm lenne takarítani... így a nagytakarítás mindig szombaton van... :shock:

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Alig tudok jönni és olvasni meg még úgy se! Nézzétek el nekem! Lééécíííí!
Eszter és Zsó betegek. Zsó már javul. De én is kezek már benne lenni.

Mesélek. Tegnap voltam dokinál és nem akartam hinni a fülemnek.

BPD: 96
HC: 345
AC: 355
FL: 73
Becsült súly: 3400g
Méhszáj: 3100

Egy hét és akkora lesz Csenge, mint Zsó volt születésnél, és Eszternek tök ilyen adatai voltak 38 hetesen. Kezdek beszarni!!!!

Ma elmentem délelőtt wc-re és a tisztasági betétemen közepes mennyiségű barna trutymót találtam. Olyan, mint amikor megjön.
:shock:

Remélem, hogy mindenki jól van!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Zsu: köszi a málnalevéltea infót! Azt tudod esetleg, hogy hány dl vízben kb. mennyit kell feloldani?
ÉS EZÚTON KÍVÁNOK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Ladmon: akkor ezek szerint mégiscsak bejön a négykézlábas módszer? :) Örülök, hogy ilyen jó híreket kaptál!

Popsitörlő: én tegnap végül is Hipp-eset vettem. Remélem bejön... Kicsit meg vagyok fázva, ezért Apa nem engedte, hogy elmenjek vele este vásárolni. Mondtam neki, hogy szerettem volna még pelenkát venni Kismanónak, erre hozott is egy nagy csomaggal... :D Olyan aranyos, amikor ilyenekkel állít haza... És hogy milyen profin ért már a babakocsi kezeléséhez.... :) Van mit tanulnom tőle...

Dina: Hú!!! Neked már nagyon közel van akkor a nagy nap!? A barna trutyi nem azt jelenti, hogy a nyákdugó kilökődött? :oops: Nagyon izgi!!!

Panna
pandusika

Nekem Eszternél mikor elfolyt a víz utána nem sokkal még a fürdőben jött ki a nyákdugó. Az nem volt barna. AZ inkább olyan áttetsző zselés izé ami eléggé egyben van.

Én arra gondolok, hogy a vizsgálat miatt van. Ha lesz még ma ilyen, akkor felhívom a dokit.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Edina: gratula, szép nagy a babó.

Panduska: jobbulást neked.

Kállai 40 perces leküzdve, mindjárt jobban érzem magam, csak fáradt vagyok. Minden mást csinálok csak csomagot összerakni ne kelljen. :). Nem lesz ez így jó :oops:

Kép
budabo

Hú Dina, ez nagyon úgy hangzik, hogy ti bizony nem vártok már három hetet!!! Szép nagy a babó, úgyhogy lehet, jobb is, ha inkább kint növeli a kis pocakját tovább :D

Azért jó olvasni, hogy harmadik gyerekes anyuka is azt írja, hogy kezd besz@rni, ilyenkor megnyugszom, hogy rendben van, hogy be vagyok tojva :D

KépKép

KépKép
stelly

ladmon: az én dokim ugy mondta, mivel itt nincs ilyen szó h joslofájás, h ezek fájások mert a méhnek fel kell készülni a szülésre, igy edzi magát. szoval vhogy igy magyarázta, itt nincs más kifejezés erre. és azt mondta h ez jo is igy.
mivel nem vtam magyarba terhes nem tudom h mükszik vagy ott mit hivnak igy, én csak azt tudom amit ti irtok, (mivel könyveket nem olvasok meg ilyeneket)igy gondoltam h ez az, de akkor tényleg nem. örülök h megfordult a picur.
zsuzsi: örülök neked is h megfordult a babo.

gjéti: sajnálom a kutyusokat.

edina: nagyon izgi kezd lenni, még a hideg is végig futott rajtam!

zsu: nagyon boldog szülinapot kivánok neked!!!!

ma a férjem fözött tortillat, én csak magyaráztam neki mit kell csináljon. hozzáteszem nem sokszor fözött még életében, de nagyon ügyes volt.
és felraktuk a gyerekszobában a sötétitöt és a polcot, én addig felragasztgattam micimackot és barátait a falra. most olyan igazi ,, gyerekszoba,,. teljesen boldog vok és még alukálni is tudtam az éjjel.

Kép
Kép
nicko

Köszönjük a gratulációkat, mára azért már visszaszálltam a földre!
:D

Zsuzsi:
Annyira örülök, hogy nálatok is megtörtént a nagy akció! Neked külön drukkoltam, mert bevallom, nagyon kíváncsi vagyok az otthonszüléses történetedre, majd persze, ha eljön az ideje. Más nem tervezi, ugye jól tudom?

Persze a többieknek is drukkolok, tuti lesznek még sokan, akiknél megtalálják a babák a helyes irányt, mert még így is jócskán túllépi a topikunk a 4%-ot!!

Dina: hallod ez elég kemény! Mondtuk mi, hogy gyanús, hogy az januári poci lesz!! :D

Jópofa, de nálunk is az a sztori, hogy össze vagyok-e már pakolva... Apjuk minden nap munkából hazaérve megkérdezi. Szerintem édes, ezért elővettem ma az utazótáskát és a lakás egy feltűnő pontjára helyeztem. Kezdetnek nem rossz, mi? Meg asszem holnap elmegyünk Félegyházára megnézni, hova is kell menni, ha akció van!

Zsu:
akkor boldog szülinapot, meg persze a többieknek is, hisz oly sokan vannak januáriak!! És, most már engem is az érdekelne, hogy milyen arányban kell a teát bekeverni. Vagy rá van írva?

Na további jó napot!

ladmon

Répatorta
Hozzávalók:
# 4 egész tojás
# 1,5 bögre liszt
# 1 bögre étolaj
# 1,5 bögre cukor
# 2 csomag sütőpor
# 2 csomag vaníliás cukor
# 2 teáskanál fahéj
# 1 teáskanál só
# 10-15 dkg dió, mandula vagy mogyoró összetörve, esetleg darálva (darabosan jobb)
# 10 dkg mazsola (előzőleg beáztatva, mondjuk egy kis rumba)
# 50 dkg sárgarépa (kislyukú reszelőn lereszelve)

Elkészítés: A lisztet, sót, fahéjat, sütőport összekeverjük. A tojásokat, olajat, cukrot, vaníliás cukrot összeturmixoljuk (vagy keverőgéppel jól összekeverjük). A lisztes és a tojásos keveréket fakanállal egybekeverjük. A masszába belekeverjük a diót, mazsolát és reszelt répát. Az egészet kiolajozott, morzsával kiszórt tortaformába öntjük.
175 fokra előmelegített sütőbe tesszük (ha van légkeverés, használjuk!), és kb. 50-55 percig sütjük. Akkor jó, ha a tetejét megnyomva rugalmasnak tűnik a tészta.

Megjegyzés:
Naaaaaaaagyon fincsi! Nem kell félni a répától, aki nem tudja, hogy van benne, soha nem is fog magától rájönni...

Kép
zümis

ladmon: : ezek a férjek hogy izgulnak!!!!! az enyém is hajtogatja hogy csak össze kéne rakni, a gyerekszobában is pakoljak el, mert ő egyedül aztán nem fog tudni mit csinálni. Jójó, igaza van....de ma is minden mást csináltam :D

Kép
budabo

zümis: köszi!!!!!!!!!!!!

Kép
budabo

Mi a mazsolát kihagytuk...senki sem eszi meg.
Tényleg nagyon finom....

Kép
zümis

Most nézem csak minden vonalzóm mást mutat!Jó mi?!

Dina nagyon a finis szellője lengedez feléd......nagyon szépek a méretek...

Kép
zümis

köszönöm h ennyien írtatok, aranyosak vagytok!
A másik két kutyust is hányt többször is, de ők valószínűleg
alig ettek belőle, mert ma már jobban vannak. Szerencsére... :)

Most megyünk vásárolni egy kicsit, majd este még benézek!
Vigyázzatok magatokra!

Kép

Kép
gjéti

Gjéti: remélem a másik két kutyával nem lesz gond.

Kép
budabo

Zsu: hogy telt a délutánod szülinapos?

Kép
budabo

Sziasztok lányok!

Gjéti, borzasztóan sajnálom a kutyusaidat. :cry: Ez iszonyú, hogy egyes emberek ennyire lelketlenek, hogy minden lelkifurdalás néálkül meggyilkolják mások állatait. Bele tudnék mászni az arcukba..... :twisted:

[quote]A írta:ndus: A majmot úgy érted, h majom? Tényleg?

Zsuzsi, ezen jót derültem :lol: Azért majom, mert olyan kis majompofa az egész kutya, ilyen kopaszon:

Kép

Köszönöm szépen mindenkinek a szülinapi köszöntést!!! Én is szeretnék a többi januári szülinaposnak boldog szülinapot kívánni!!!

Látom nehezen megy az alvás már jónéhányunknál!
Én fél 2-ig a tv-t néztem, a Kísértetház volt, már rég láttam.

Gratula a beforduló babókhoz! Napok óta én is azon parázom, hogy vajon merre helyezkedik el a manóm, de fogalmam sincs, csak reménykedem, hogy maradt fejjel lefelé.

Elif, az hagyján, hogy a cipőnket nem látjuk, de a mérleget sem :D
Én ezen szoktam vigyorogni, hogy megyek mérlegelni, de kell hozzá segítség :D
Érdekes.. a hormonok nálam nem bőgést okoznak, hanem feszültséget. Az első terhességemnél én is bőgtem mindenen, de most inkább ingerült vagyok sokszor, és kötekedős hangulatom lesz. :oops: :?

Edina, lehet, hogy a vizsgálat miatt volt. Nekem is volt már hasonló,azt mondta a doki, hogy ilyenkor nagyon érzékeny és vérzékeny is a méhszáj, és nem kell megíjedni, ha egy nagyon kicsikét vérzik vizsgálat után.

Engem délelőtt megint meglátogatott a kisróka :? Remélem nem lesz ebből rendszer.
10 körül reggeliztünk, aztán feküdtünk még a tv előtt... délben tápászkodtam fel, és éreztem, hogy olyan vacakul vagyok.... rohanni is kellett. Aztán egész jobban lettem.
Viszont én 2 héte nem híztam egy dekát sem, sőt még fogytam is.
Szerintetek ez normális? Mert így újabb paraalapot szolgáltat nekem.. mintha nem lenne már elég parám :?
A pocakom az nő, úgy látom...

Na, megyek, mert szómenésem van, sok lesz belőlem...

sziasztok

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Nyákdugó - én valahol azt olvastam, hogy a kilökődése járhat enyhe vérzéssel, de akkor lehet hogy rosszul emlékszem.... :?

Dina: remélem minden rendben és nem ismétlődött meg...

Kórházi csomag - nekem azt mondták, hogy nem kell túl sok mindent vinnem, mindenesetre azért én pakolok olyan dolgokat is, amiket otthon is kell... Biztos ami biztos... Én is egész nap a táskát szuggeráltam, de végül sikerült rászánnom magam, hogy egy részét összepakoljam. Anyukám szerint ugyanis jobb lenne ha már meglenne, mert majd meglátom, hogy ha beindul olyan pánikba leszek, hogy nem lesz lélekjelenlétem pakolgatni... :)
És külön pakoltam egy kistáskába Hannácskának is, úgyhogy Apának már ezzel sem lesz gondja... :)

Panna
pandusika

Andi: elképzelhető hogy kilóra már nem hízol, szerencsés vagy akkor. Jobbulást neked!

Panduska: nekem is mondja ám az egész család, frissen szülők...stb hogy most már jó lenne ha össze lennék motyozva, de nem visz rá a lélek, talán majd holnap. Mindig ezt mondom.

Kép
budabo

Sziasztok!

Nemrég mentek el anyukámék! Kaptam szép pizsamát, meg egy rugdalózót Bencusnak! :lol:
Jaj, lányok olyan boldog vagyok! Képzeljétek, anyukám megkérdezte a férjemet, hogy ugye ő nem lesz végig bent a szülésnél, mert úgy volt hogy csak a vajúdás alatt lesz bent!
Férjem válasza: Nem én is bent leszek végig! :shock: Nem akartam hinni a fülemnek! Elmentek anyukámék rögtön rákérdeztem, hogy ez komoly? :shock: És azt mondta, hogy igen, úgy érzi hogy ott a helye mellettünk! :lol:
De azért mondtam neki, ha úgy érzi inkább menjen ki, nem akarom, hogy rossz emlékek maradjanak benne, ha valami olyat lát, amit nem szeretne! :roll:

Köszönöm szépen Mindenkinek a köszöntéseket! :lol:

Bogi: Elküldöm Neked privibe a számom, ha gondolod, te is küld el a Tiedet, és akkor tudjuk egymást értesíteni sms-ben, ha bemegyünk a kórházba, hátha összejön a találka! :wink:
Nagyon jól telt a délutánom! :lol:

Dina: Szép nagy baba lesz Csenge! :)
A lányoknak jobbulást!

Panna, Ladmon: A zacskón az van, hogy 2-3 dl-hez 1 kávéskanál kell! :roll:
Erre vonatkozóan a szülésznőm sajnos nem mondott semmit! :roll:

Nicko: Biztos nagyon szép lett André szobája! Raksz fel róla képet? :)

Andus: Nagyon édes a kiskutyád! :lol:
zsu83

Zsu, én is boldog szülinapot kívánok! :D

Andi, nagyon édi a kiskutyátok! :)

velem még mindig szórakozik a gmail... :twisted:

Kép

Kép
gjéti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 09:16-kor.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: