A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Peninek nagy nagy gratula :D :D
erzsebet0312

Erika! Igen, hiánycikk a Rennie. A nagy dobozos már decemberben nem volt. Én 3-4 dobozzal veszek egyszerre.

Katuska! Jujj mennyi hasznos infó. :)
Köszi

Kata! Hajrá! Apára fel. :)
Ok. :wink:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Magdolna: nem fejek... még nincs annyi. Most már csak 1 cicit szív ki, nem 2-t, szépen lassan gyarapodik...
Én zacsiban fagyasztottam annak idején, tényleg fura a szaga, ha kiolvad :roll: most még nem döntöttem el, mibe fogom. Elvileg azt mondják, 1/2 évig áll így el.

Erika: fáj a cici... pedig azt hittem "emlékezni" fog a szopira, de nem :? Saci nem rágja, rendesen bekapja, és így is fáj :? majd szólok, ha megedződött... egyébként nekem is érzékeny, pl ha hideg van kint, eszméletlen tud fájni :? Nem sérült, tehát nem attól fáj, egyszerűen csak a szokatlan üzemmód miatt...

Vicky: tudom, tudom, hogy nem lehet őket összehasonlítani :) csak szeretnék már ott tartani, hogy legalább éjszaka legyen ritkább....
Édes, hogy már "beszélget" is Alex :)

Hanna: :lol: :lol: Olivér már bébinek nagyon vagány lesz :wink:

Katuska: másik kettőnél is ilyen sűrű volt a tejem, Zazát teljesen kiütötte :) (pöttyös lett) nem tudom, min múlik, mert most még diétázok is. De látod, hogy így is 2 óránként eszik... a kaki meg tele tejcsomókkal...

Csöre
csöre74

Csöre! :)
Na, én rám rámjött a porszívózás. :oops:
Végigszívtam a lakást. Még felmosok. (hülyevagyok)

Kép
hanna30

Kata: hajrá :D
Igen, a szentkirályinak is van babavize, meg a janának is, meg még egy pár másik cégnek...

Ja, és az ásványi anyag meg vitamintartalom kamu duma, nem onnan kapja a gyerek a vitaminokat... esetleg arra érdemes figyelni, hogy ne legyen nagyon fluoros, de igazából nem fognak annyit inni, hogy ezek ártsanak.

Picuranyu: a Hip Natalos üvegekre én is gondoltam, pont jó méret :wink:

Csöre
csöre74

Hanna: szülés előtti fészekrakás? nem korai még? :wink: :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Picuranyu! az aventes tárolók jók lesznek egész sokáig, tudsz majd bennük később kaját is fagyasztani meg oylan hasznos dolgokat beletenni, hogy kölesgolyó, keksz, almaszeletek, banán karikák mikor majd mentek sétálni. Én Máténak szoktam még most is almaszeleteket beletenni, zsebrevágom és irány. Tök praktikus.

Csöre! szerintem semmi köze a diétához. Inkább alkati kérdés lehet. Jó kis sajtot lehetne belőle csinálni :D :D :D
Én is ettől tartok, hogy most is fájni fog, de legalább már ügyesebben állok a dologhoz. Azért baromira tudnak vákumot csinálni ezek a csöppségek! Nekem ezért nem vált be a gépi fejés mert azzal is iszonyatosan fájt mert az is csak szívta szívta. Így jobb volt kézzel mert akkor a bimbó békén van hagyva.

Ó Máté bárhová képes felmászni. odatol egy széket vagy az autóját, porszívót stb és már fent is van...

Jaj csajok mit bénázunk még itt! Menjünk már szülni! Naaaaaa!!!! :x :? :?
katuska79

Kata! pont így vagyok én is...enném a fogkrémet állandóan:)
katuska79

Csöre! Ez nem az még.
Én soha nem fogok szülni. :wink:

Kép
hanna30

Egy kis karácsonyi "gyerekszáj":

Pistike levelet ír karácsony előtt:

"Kedves Jézuska, én egész évben jó voltam és mindig megcsináltam a leckéimet, légyszíves küldj......"
Felnéz a falon levő Mária képre és elszégyelli magát.

Újabb levelet ír:
"Kedves Jézuska, én egész évben jó voltam, bár sokszor nem csináltam meg a leckéimet...."

Újból felnéz, majd új levél:
"Kedves Jézuska, én nem voltam nagyon jó, és a leckéimet sem készítettem el......"

Felnéz, leveszi a Mária képet, bezárja a szekrénybe, és írja az új levelet.

"Jézus!!! Anyád túsz, követelésem a következő...."
magdolnasz

Magdolnasz! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
hanna30

Katuska: ok, sajtosítom :wink: :lol: :lol: :lol:
Ne tessék türelmetlenkedni, még van 1 hét 2 nap :wink: (Zaza ennyivel előbb jött... na jó, 8 nappal)

Hanna: dehogynem :wink:

Magdolna: :)

Csöre
csöre74

Köszönöm Lányok!

Hasonlóan gondolkodtam én is, de kedves páromat úgy megvezették, ahogy az a nagy könyvben le van írva, és csak hajtogatta ezt adták a gyógyszertárban. Most talán elhiszi nekem is. Holnap én veszem kézbe a vásárlást.

Pene én is csatlakozom a gratulálok nagy táborába.
inez74

Csöre! Ááááá.... Csütörtökön még megyünk ctg-re, uh-ra. :)

Inez! Sajna vannak ilyen gyógyszerészek.
Ez olyan szomorú.. nem csajok?

Kép
hanna30

MAgdolna :lol: :lol: :lol:

Csöre! na látod? én is úgy akarom, hogy épp a dokinál vagyok mikor történik valami. AZ olyan buli:)
katuska79

Hanna! lassan luxusnak számít ha az emberek normálisan tudnak egymással beszélni...nemhogy még segíteni is. AZt csak pénzért....
katuska79

Peninek hatalmas nagy gratula+ Sok tejcit, gyors felépülést!!!!!!!!!!!!!!!!

Gyógyszertári cuccok: egyedül a hintőport és az alkoholt használom. Az olajtól szárazabb lett a lába, mint alapból volt, a Johnsonosat használom és ez jó. Popsikrémről ne is beszéljünk, Sudocremet használunk. A fürdetőkrémet még nem próbáltam, talán ma este, majd referálok :lol: .

Csöre, majd kipróbáljuk a repülőset. Ma éjjel szerintem nem fájt a pocakja, hanem állandóan cicizni akart és ez ment órákon át -cici-büfi-cicin bealvás-kiságyba letevés-ébredés 10 perc múlva-cici-büfi-............

Megyünk fürdetni...

Kép
vickybabe

Katuska! Ez nagyon szomorú. :(
Hihetetlen önzőek az emberek. :(

Kép
hanna30

Viki: nekem viszont nagyon bejött a gyógyszertári olaj :) meg a popsikrém is, mi borax-csukamáj krémet kaptunk, a másik dokitól meg valami előre gyártottat, azt még nem próbáltam. A gyógyszertári fürdető nagyon jó száraz bőr ellen, akár úgyis, hogy testápolónak használod.
Sacikámnak nem győzik dícsérni a bőrét, hogy milyen szép :)

Lányok: vannak ám olyan anyukák, akik a krém helyett a hintőporra esküsznek... ne feltételezzünk rögtön rosszindulatot :wink:

Katuska: hajrá akkor a vizsgálatra :wink: :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

sziasztok,

Pet vagyok, Petné férje. ma reggel nem a telefonomra ébredtem, hanem feleségem duruzsolt a fülembe, hogy folyik a magzatvíz, megyünk szülni.
kislányunk, Juli ma du. 16.20-kor világra is jött. csodás élmény volt, sosem fogom elfelejteni. sírtunk mindketten, mint a gyerekek. feleségem nagyon jól viselte a fájdalmakat, epidurális érzéstelenítésre sem volt szüksége, mert olyan gyorsan tágult, hogy nem is lett volna idő beadni a szurit.
a doki és a szülésznő nagy összhangban és hatalmas empátiával végezték a dolgukat, nagyon megszerettem őket.
már épp szürkülni kezdett odakint, de még bejött annyi fény, hogy nem kellett lámpákat kapcsolni, így egészen otthonos volt a mályvaszínű szülőszoba a nap végére. amíg nejecskémet rendbe tették, egy órára a karomban tarthattam Julit és zenét hallgattunk, amit már otthon is sokszor, Julival még a pocakban.
kedden reggek hozom őket haza, Petne majd bővebben beszámol.

üdvözlünk minden kismamát,

Pet kispapa

Kép
petne

Peni: gratulálok!!! Sok boldogságot és mielőbbi gyógyulást!!!!

Pet kispapa: köszönjük szépen a tájékoztatást!!!!! Gratulálok Nektek!!!!! Ha még esetleg olvasnád a fórumot, légyszíves írd meg a baba méreteit, kíváncsiak vagyunk!!!

Kép
jandrea

Petne, Pet

Kép
Vendég

Petne Kispapa! Nagy gratula!

Kép
hanna30

Petne, Pet kispapa: gratulálunk :D örülök, hogy minden rendben ment :D milyen pontos kislány Julcsi :D

Lányok, olyan carul vagyok :( szerintem valami kórság környékez :cry: Apus szerint csak kimerültem... (lemerültem...) remélem, igaza van, és egy kis alvás segít... (ja, hogy mikor?!)

Megyek is, jó éjt!

Csöre
csöre74

Peni, Petne sok boldogságot! Hú, mennyi baba van már! Én is szeretnék már!

krisz78

Csöre! Tessék akkor pihenni, amennyit tudsz.

Bartika! :lol: :lol: :lol:
Jöhet a tábla.

Kép
hanna30

Csöre
Tessék pihenni! Csak 6 napja szültél...
Vendég

Petné gratulálok! Sok-sok boldogságot, egészséget, tejcsit. :)
Vendég

Sziasztok!

Gyors bekukk, aztán elmegyek alukálni...

Petne, Pet kispapa, Peni!
Gratulálok nektek, sok tejecskét és nagy pihiket kívánok (már amennyire lehet...)!

Túléltem a mai napot is, eléggé nehezemre esik a mozgás, ráadásul a doktornénim beparáztatott tegnap az időpontváltozással. Elég sokat keményedik a pocim, és néha fáj is. Ki kell bírnom jövő csütörtökig!!! Ha a gyerekeim nem idegelnek ki, lehet, hogy menni fog. Mocorogni már nem nagyon szeretnék, hétfőn elgurulok CTG-re, aztán én már nem óhajtok kimenni a házból csütörtük hajnalig.

Apa még nincs itthon, gyerekek félálomban, teendőm ezer lenne (hétvégi mosás, ebédfőzés holnapra, porszívózás...), de nincs energia...
Majd holnap megcsinálom, ha minden OK lesz.

vcrane! A babára nem ártalmas, ha ilyen sokáig szedem a MagneB6-ot?
(Merthogy még mindig 3x2 tablettát szedek naponta, hogy ne induljon be a szülés(ke)...)

Hanna! Apám, micsoda ajándékok!!! Nagyon kis vagány cuccok!!! :D

Csöre! Tessen vigyázni, alukálni, stb,stb. Fontos most a pihi...

Mi van az eltűnt kismamikkal?

Na most én tűnök el, aztán holnap jövök.
Jó éjt!
batkata :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Peni: Gratula a nagylegényhez! Micsoda méretei vannak Zéténynek is! :D

Petne, Pet papa: Gartula Julihoz, sok boldogságot a lánykához! ;)

vizsga: mókás volt,a tanár rám nézett és azt mondta megvan a kettes, szóval bizakodom :lol: A tudásom nem volt acélos, én nem adnék magamnak kettest se, pedig nem húztam olyan gáz tételeket, de nem igazán tanultam, van jobb dolgom is :roll: Hát babát várok, vagy mi! :D

Nődokinál voltunk CTG tökéletes, Milán szépen produkálta a 180-as kiugrásokat is. Doki megnézte a méhszájat, bár azt mondta nem kötelező, de mondtam azért engem érdekelne mi a szitu odalent :roll: Azt mondta nagyjából zárt vagyok, de ha gondolom jobban megvizsgál, hogy esetleg egy ujjbegynyire nyitva vagyok-e, de az fájdalmasabb, ezért mondtam, hogy nekem ez elég, annyira mazohista nem vagyok... :roll: Mondta, hogy a méhszáj szépen puhul, szóval remélem hat a tea, meg a homeós bogyesz. Uh nem volt, de mondta a doki bá, hogy most már készüljünk, mert bármikor jöhet a legény. Én azért bízom benne, hogy egy kicsit még tudunk készülni, mert van még hiányosság a kórházi pakkban... :roll:

Katuska: nem semmi méretei vannak Petrának :shock: Drukkolok, hogy összejöjjön a 15-e ;)

Kata: Martin szédületes, kitartás, talán csak a hétvégére várt ;)

Csöre: cumi :lol: én már azt se tudom hova kavartam a mi kis rózsaszínünket, ha majd nagyon muszáj beruházunk egyre, nem olyan eget verő összeg. A vizet cumisüvegből adod, vagy pohárból? Azért a 2 óra az nem semmi :shock:

Vicky: Sajnálom az éjszakázást, remélem javul majd a helyzet!

Vcrane: Régen láttam Alexet :roll: Nagyon cukik voltak a videók is!

Kisbogacs: gyere, ha tudsz, kíváncsiak vagyunk ám, milyen a családos lét nálatok ;)

Csajok épp azon gondolkodtam, hogy vajon ki lesz a következő? :roll:

biga.csiga

Sziasztok!

Nagy-nagy gratulák Petnének és Peninek, nagyon ügyesek voltak!!!

Cumi: akinek még színproblémája van, akkor a januári Anyák Lapjához van még cumi csomagolva. Az újságosnál több színben láttam, lehet válogatni. Egy újság kb. 560 Ft, mondjuk azt nem tudom, hogy a cumi magában mennyi lenne.

Kép
gombócmakka

Hm, jó, akkor a hét elején elgurulok a gyerekorvoshoz.

Kép
gombócmakka

Biga.csiga: gratula a vizsgához, legalább túl vagy rajta!

Izé, én bele se gondoltam, hgy vizet kell adni a babának.

Szerintetek még érdemes olvasgatnom a szoptatáról? Vagy elméletben nem lehet felkészülni rá?

Kép
gombócmakka

Basszus, most megint nem vagyok álmos, aztán másnap délig alszom.
Tuti ez a telihold....

Kép
gombócmakka

sziasztok,

köszönöm szépen a sok gratulációt, megmondom Petnének is, mennyien üdvözlitek, ettől még-még-még jobb kedve lesz.
Jandrea kérdezted Juli méreteit: 3150 gramm és 52 cm.
több, mint 60 gramm/cm!!! :)

pet

Kép
petne

jujj de jó hírek nagyon gratulálunk a kis jövevényekhez Peninek és Petnének is ügyik voltatok lányok :D lányok igaz az hogy amikor császár előtt beadnák az érzéstelenítőt előtte adnak egy injekciót amitől nem fogod érezni a gerincérzéstelenítőt?
erzsebet0312

Jó reggelt!

Hatalmas gratula Petnének és Pet Kispapának Julcsi Babához!!! Milyen pontosan érkezett a kis tündérke! Sok boldogságot és tejecskét nekik!!!

Csöre: tessék egy kicsit pihizni, most ne törődj mással, csak Sacikával (meg Mesivel meg Zazával meg Apával :wink: ),de ne hajtsd magad!!

Hanna: dehogynem szülsz!!! (Még ha én mondanám :oops: :lol: )

Magdolnasz: :lol: :lol: :lol:

Katuska: fogkrém....én is enném már szinte...de így marad a Rennie :oops:

Rólunk: este 3 órán át 8 majd 5 percesek....de mint 'gyakorlott', mondtam Apának, hogy ne induljunk, kipróbálom a zuhanyt, meglátjuk mi lesz. (Ő persze sík ideg volt, hogy talán otthon akarok szülni?? :lol: ) De az én megérzésem volt helyes, lassan elcsitultak.

Szóval, ha ma sincs semmi, akkor holnap reggel jelenés a szülőszobán, mivel szépen nyílok,annyi lesz a nagy indítás, hogy burkot repesztenek. :D A szülésznőm mondta, hogy tegnap így szült meg egy első babás anyuka 4 óra alatt :D :D :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kata8110 2009.01.10 09:14-kor.

KépKép

KépKép
kata8110

Petne! HAtalmas gratula!!!!! Micsoda formás baba lehet Juli is ilyen méretekkel!

Gombócmakka! nem muszáj vizet adni, sőt alapból a szoptatott babáknak nem is kell. HA lefogadja adhatsz neki egy két kortyot vagy ha nagyon száraz a levegő! De ezek tényleg csak egy két kortyok. Kiskanállal érdemes próbálkozni vagy pici pohárkával.

Nyugodtan olvasgass a szoptatásról mert nagyon fontos lelkiekben, elméletben is felkészülni rá. NAgyon sok múlik rajta, hogy elméletben tudod, készülsz rá. Kell hozzá sok sok türelem és kitartás ezért kell acélozni a lelket is!

Biga.csiga! gratula a vizsgádhoz! Tetszett a tanár beszólása, hogy kettő már megvan:) MOndani kellett volna, hogy ikrek és akkor hármast kapsz:)

Hogy vagytok ma reggel?
Én már úgy vagyok vele, hogy tök jó lenne egy kis fájdogálás keményedés bármi ami reményt ad, hogy nem tart örökké! De semmi....

Csöre! hétfőn megyek dokihoz. hátha megvizsgál :wink: :wink:
katuska79

Kata! hajrá hajrá! Ezek szerint holnap babázol!!!!!
Nem lehet, hogy Te is oylan vagy akinek elmúlnak a nyavalyái ha mondjuk meglát egy orvost vagy elterelik a figyelmét?

Engem is azért küldtek annyit haza mert a kórházban mindig csitultak a fájások. Amint beültem a kocsiba és kezdtük elhagyni az épületet már a csillagokat láttam. Ha valami bajom van elég a váróig elmenni és pszichésen meggyógyulok:)

Hihetetlen mit meg nem teszünk a fájdalomért! Ez már mazochizmus nem????? :lol: :lol: :lol:

Máté megállt itt mellettem és nagyra nyílt szemekkel vékony hangon finoman énekelt valamit halandzsául. Neked küldi meg MArtinnak biztos :)
katuska79

Jó reggelt!

Batkata
Babára nem káros a Mg.

Erzsébet
Van, ahol adnak a spinál szúrás előtt érzéstelenítőt. Azt is érzed, az is egy szúrás :wink:
(mi nem szoktunk... vékony a spinálos tű :wink: )

Hogy vagytok ma reggel?
Vendég

Nagy dolgok vannak készülőben... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Vendég

Katuska: lehet, hogy ilyen vagyok :lol: Bár engem minden eü intézmény inkább nyomaszt, minthogy nyugtatna, de úgy látszik jelen eset kivétel! :lol:
Édes-édes Máté!! Köszönjük szépen Martinnal együtt az éneklést, ezt feltétlenül megháláljuk holnap egy szüléssel :D

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! na azért különben csalódott lesz Máté!

Alexnek micsoda férfias keze van! Tök aranyos a haja elöl ahogy V formában nő.:) szinte csillog!

Csöre! pihenj és amikor csak tudod szolgáltasd ki magad! A hat hetet tényleg tessék komolyan venni mindenkinek mert megbosszulja magát ha nem pihentek!!!!!!!!! Tudom több gyerek mellett ez nehéz de biztosan nem kivitelezhetetlen!.
katuska79

Kata
Martinnak most már határozott felszólítást kell küldeni! Ki kell lakoltatni! Lejárt az albérleti szerződés :wink:
Vendég

Katuska: nálam sincs semmi. Se hasfájás, se keményedés. Lehet, hogy a mi babáink is követni akarják Martin példáját?

krisz78

Jó reggelt!

Képzeljétek, éjszaka az első 2 órás kelés után "csúsztatott" a csajszi 1/2 órát :lol: :lol: :lol: és csak egyszer aludtam be a büfcibe, úgyhogy ma sokkal frissebb vagyok :D
OK, OK, rendben, pihenek :) kicsit vasalgatok, mert elfogyott a babaruha :roll: nincs valami sok 56-osunk, és a 62-esben elvész Sacikám :D

Pet: "több, mint 60 gramm/cm!!!" ez nagyon édes :D

Gombócmakka: szerintem is olvass :wink:

Megyek Sacizni :wink:

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Kimostam, kivasaltam. Készítem az ebédet.

Vicky! Édes Alex! :)

Kata! Mennek a drukkok!

Kép
hanna30

Boga.Csiga! Gratula a vizsgához!

Kép
hanna30

Ja, Csajok!
Laca szerint éjszaka nem vettem levegőt.
Olyan volt, mintha fulladoztam volna. Nagyon megijedt.
Nem vagyok náthás. Szerintetek?

Kép
hanna30

Hanna: nagyon friss vagy..... :D Vcrane: köszi a választ, Alex napról napra szebb baba :D :D Csöre: majd beálltok ti is egy megszokott időbe :wink: ja tényleg végül is kit kaptál szülésznőnek ha megkérdezhetem??? úgymond kit fogtál ki?????
erzsebet0312

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: