A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

TV-ügy: kicsit azért én is óvatosan kezelem/ném. Nem minden mesét engednék megnézni Apróságomnak-sokszor az én szám is tátva marad a sok hülyeség hallatán :shock: . De szinte sosem nézünk televíziót vele, ez egyszerűen így alakult. Nem eltökélt szándékom volt, hogy tiltom a tévétől, hanem nem köt le bennünket, és kész. Vindolandához hasonlóan filmeket szeretek nézni :wink: . Botinak letöltöttem Kisvakondot, de nem nagyon érdekelte :D . Majd meglátjuk...

kiabálás: előfordult már velem is sajnos. Nagyon heves vérmérsékletű vagyok alapon is, persze Botond mellett sokat változtam. De megesett, hogy tehetetlenségemben, fáradtságomban rákiabáltam. Erre Ő csak nézett rám, s hatalmas sírásban fakadt ki. Ez a legrosszabb, mikor az ember a saját gyereke szemében látja a hirtelen megdöbbenést, csalódást, értetlenséget :cry: . Szégyelltem magam nagyon.

Jaj, most Ő kiabál velem :roll: :arrow:
kispocc

Vindo, teljesen igazad van (Neked is) tv ügyben. Én sem hiszem, hogy agresszív lesz a gyerek, bár szerencsére Bence magától elkapcsolja a hülye meséket :) . Viszont elég 1 másodpercre látnia egy szörnyet, zombit, mittomén ( :oops: ), és 1 hétig nem mer kimenni egyedül wc-re (ami a szoba mellett van)...én is ilyen vagyok, sajnos előjönnek (rém)álmaimban is a rusnya figurák, úgyhogy én inkább meg sem nézem (pedig kamaszként imádtam a horrort :roll: ).
dettyk

Ildi! Ildike tüneményesen szép :D ! És ez a gyönyörű tekintet...

Dettyk!Jaj!!!Nem fagyott be a feneked a bicajon??? :shock: :D Te jó ég!!!

Panndi!Én is szavazok a Fruzsina név mellett! Nekem nagyon tetszik :wink:

Hát nem enged ám gyerekem :?
kispocc

Viranka, köszi, nem sokon múlott, hogy nem fagytam rá :lol: , pedig rendesen beöltöztem, de hazafelé már lefagyott a lábujjam :oops: :D ...
dettyk

Kispocc, hát majdnem :lol: , délutánig ki sem mozdulok :D
dettyk

Ha Rugó nagyon mutogat a tévére, akkor bekapcsolom neki a képújságot a Debrecen Tv-n. Egy német zenei adó megy alatta, közben pedig képes hirdetések mennek. De volt, hogy Loki-meccs ment - na, ott a gyors mozgás nem zavarta meg a szemét a gyereknek :wink:

Kép
vindolanda

Sziasztok, jó reggelt!

Emese: hát teljesen elképzeltem az éjszakátokat :wink: már nagyon sokat beszélünk mi is apával, hogy hogy lesz, de szerintem én inkább nem tervezek, majd kialakul valami.
Biztosan sok türelem kell, de majdcsak ad az ég sok türelmet!
Most nagyon zombi vagyok éjszaka, nem birok Péterkéhez felkelni, csak ha nagyon muszáj, bár ő nem ébred sokszor, csak 1x jön át, sajna mostanában már éjfél környékén :shock: és jól megölel és szunyál tovább.
Apával úgy tervezzük, hogy majd ő alszik Péterkével.

Niki gratula a nagyon romantikus eljegyzéshez :D majd képeket kérünk ám!

Mi is sokat tvzünk, van hogy Péterkét is leköti egy egy mese, vagy mostanában Győző, Virág miatt, ezerrel mutogatja, hogy baba.

Nálunk is azt mondta a doki néni, hogy 7 nap múlva jöhet a láz.

Kaqk , az adóhatóság felé is kell jelenteni a lakcimváltozást, nekem volt egy éve és mindenütt be kellett jelenteni, semilyen központi rendszer nincs ahonnan leveszik :evil: :evil: :evil:

Heni
KépKép
heni81

Na voltam a védőnőnél, ha már ott jártam, Zsófit megmutattam a dokinak. Nem az oltástól van, hanem beteg :? Már csak remélni merem, nem jön még a belázasodás hétvégén az oltástól...

Amúgy minden oké, három kilót híztam :wink:
Vendég

Pár kép.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Itt van rajta kétféle sárga is :roll:

Nemsokára visszaolvasok.

De Dettyk biciklizése szemet szúrt azért :lol:

Kép
vindolanda

Sense!Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön a sétáról való leszoktatás...Nehéz lehet. És kimerítő nemcsak idegileg, de fizikailag is. Próbálkozz, meglesz az eredménye!!! :wink:

Őszintén szólva én is be vagyok ijedve a feladattól, hogy két Csöppömet ellássam. Mesiékhez hasonlóan én elsőszülöttem is nagyon akaratos. Kitartóan küzd mindenért, persze sokszor hiába(ollót pl. akkor sem adom, ha csapkodja magát egy órán át..). Megy nálnuk az elterelő hadművelet, de ha itt lesz Aprócskám, nem lesz időm Botó dacát terelgetni...vagy nem is tudom. :roll:

Mesi!Hűha első éjszaka :D . Hát igen. Ez az, amitől tartok és várom is egyben nagyon!
kispocc

Vindo, Rugo annnnyira tetszik nekem!!!!! Gyonyoru fiucska!!! :D
Vendég

Niki - ez az eljegyzés nagyon romantikus. Vannak Párizsról képeitek? Úgy megnézném...

Emese - jaj, szegény Zsozsi é szegény Ti. De majd összecsiszolódtok :wink:

Sense - altatás :?
Néha én is egy óráig altatok, de volt már kettő is. De én megtehetem, ugyebár :roll: Tesó-projekt egyelőre nem indul, majd az építkezés után meglátjuk, mi lesz.

Ildikének olyan kis okos tekintete van.

Mennem kell, most ennyire futotta :arrow:

Kép
vindolanda

Sense - február 1. a tippem.

Dettyk - egy alkesz a szomszéd kocsmából jövet épp most esett el a házunk előtt biciklivel, pedig csak tolta. Óvatosan :wink:

Kép
vindolanda

Rugó tüneményédes!!!Nagyon helyes :wink: !!
Panndi!Zsófinak mennek a gyógy+++++++puszik!
Örülök, hogy minden oké Veletek!

Kicsit rólunk: Botondnak EGY ÉJSZAKA alatt kibújt 4 örlőfoga. Fent lent, bal és jobb oldalon. Előző nap tapiztam, csak duzzanatokat éreztem. Erre másnap: 4 fog! :shock: :shock: :shock: . Szerencsétlen Gyerekem nem győzött sírni, piros pofival szenvedett, visított, állandóan bekakilt :cry: . De túlestünk ezen is.
Voltunk ultrahangon: minden oké
Boti elesetzt :arrow:
kispocc

Most látom, hogy a Fruzsi már rá van írva a vonalzódra :D

Kép
vindolanda

Egyelőre az olvasás és a hsz-írás nem megy még egyszerre, nagyvonalakban tudom átpörgetni amiket írtatok, de majd visszarázódok. :)

Az éjszakákkal egyelőre az a baj, hogy Zsozsi sokszor ébred sírva. Tele az orra, a füle sincs rendben. Sajna, aki bekerül ebbe a "füles" körbe, az nagyon nehezen mászik ki. Kapja az antibigyót, orcsepp, szívás... Hétfőn kontroll, vagy felszúrják, vagy nem, de úgy látjuk, egyenes az út az orrmandula-műtéthez. :(
Emiatt nem alszom jól. :(

Kicsi Gegi egy angyal, éjszaka 4 órákat átalszik, nappal is szopi-alvás, néha nézelődik, le sem veszi a szemét rólam időnként :oops: :D , imádom, egyre szerelmesebb vagyok belé!!!!!!

Zsozsi is szereti, időnként átmegy hozzá, nevet neki, állandóan simizi, meg akarná fogni, hogy ő vigye, tegnap már játékot vitt át neki... Olyan jó látni, hogy szereti. Ma reggel szopiztunk az ágyban. Zsozsi ébredt mellettem, és rögtön mosolygott Gegire, és odabújt hozzá úgy, hogy a nagy haja eltakarta félig a baba fejét. Hát én azt sem tudtam, melyiket simizzem. :D

De a reggelek.... Kiborulok mindig. Zsozsi hozza a formáját, csak most érzékenyebb vagyok, és kevésbé tolerálom a mindenért sírok-hisztizek műsort. A szokásos, de így a Pici mellett kevésbé tűröm, és kajabálok vele. Aztán persze megy a lelkiiismeret furdalás, meg az agyonpuszilgatás.

Na, nosztalgia :wink: : Hát ez a kuki dolog...... Eléggé gáz.... :lol:
A második kakiszéria itthon:

Pelenkázás alatt (még) természetesen sír. Pelenkázás nappaliban (Zsozsi alszik). Ágyon vízhatlan izé, rajta gyerök, bontom ki.
Törlöm.
Jön egy jóóóóóóóóóóóóó kis anyatejes kaki pelcsibe. HÁHÁ! Megfogtuk! :twisted:
Törlöm.
Még egy fosi, pelcsi nincs alatta. :shock: Gyorsan odatartom a törlőkendős kezemet, hát telerakja cuccal, a tenyeremben remeg az egész, mint a kocsonya, feneke kakis, másik kezemben a lába, pánikszerűen kiabálok Apának, aki persze röhögve jön be, hogy ő mit csináljon?!
SEGÍTS!
Oké, tartja a nejlont, cuccot beleöntöm, erre MÉG EGY GIGA FOSI, most már szaros minden, én is röhögök, gyerek megnyugszik, elhallgat, és sugárba lepisili a hasam!!!! :shock: :lol: Itt már érzem, hogy van hasizmom, annyira röhögök.
Törlés ezerrel, és a végszó két perc után: kuki fel, Gegi arconpisili magát. :lol: :lol: :lol:
Egy CBA-s zacsi tele lett a cuccal.
Szép az élet! :wink:

Felébredt, mennem kell!

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese - egy videokamera jó lett volna :wink:
:lol: :lol:

Kép
vindolanda

Sziasztok

Mesi: Már annyira vártuk hogy jelentkezz hogy milyen lett a kis életetek.De elképzeltem Zsozsit ahogy kipattan az ágyból és szalad Gegihez :lol:

Viranka: Nagyon jó névválasztás.És ezt később elmondtad Robinak is?

Sense: Én benne vagyok a jan.21-be a nevem napja :wink: És akkor módosítom a feb.1-et :D

Vindo: Annyira édes Benedgúz :D Annyira kis helyes :D

Panndi: Ez ne jó hír hogy Zsófi beteg :( De az viszont jó hogy híztál!!

Niki: Eszméletlen gyors lehet Rania egy fogmosás alatt 2 szoba :lol: :lol:

Petra még mindig taknyi.Éjjel is kelt vagy 2x de elég jól aludt az előző éjjelekhez képest.
És ő is nagy előszeretettel kapcsolgatja a tv-t a távkapcsolóval.

Kép

Kép
agica1126

Szépen süt a nap, megkockáztatunk egy levegőzést.

Lecsekkoljuk a 16 raklap téglát 8)

Kép
vindolanda

Akartam írni, hogy a Míra tényleg nagyon szép név.

Kép
vindolanda

Mi levegőzést már elintéztük, gyalog mentünk a védőnőhöz iés vissza, Zsozsó jól elfáradt, de hát így jár az, aki nem ül babakocsiba :)

vindo: igen, Fruzsi már végleges név :)

Mesi: örülök, hogy jelentkeztél :)

Ágica: Petrának is jobbulást!

kispocc: négy fog egy éjjel, nem semmi :) Nektek van már nevetek?
Vendég

Mesi: Ezt én szívesen megnéztem volna :lol: :lol:

Kép

Kép
agica1126

Mesi, ennél szemléletesebben le sem írhattad volna :wink: , olllllyan jót röhögtem :lol: :lol: :lol: ! Nosztalgia :roll: 8) ...

Vindo, nálunk szárazak az utak :wink: , bár lehet, hogy egy kis lélekmelegítő nekem sem ártott volna 8) . Én pedig Rugó mögött a magnókazettát szúrtam ki :lol: , én gyerekeim is csináltak ilyet, bár Bence pont azt tépte széjjel, amire az 1. szülinapos rádiós köszöntése volt felvéve, és a gőgicsélése...na akkor sírtam :roll: .
Egyébként Rugó tényleg nagyon szép kisfiú :D .
Loki meccs :lol: :lol: ...

Kispocc, :shock: , 4 fog, szegénykém! De túl van rajta :roll: ...

Panndi, vééégre, gratula a 3 kilóhoz :D !
dettyk

Ja igen, akartam írni, biciklire ülni ilyen hidegben, hát minden tiszteletem a Tiéd :)
Vendég

Mesi!
bocs,de olyan jót mosolyogtam(Bálint alszik csak csendben lehet 8) ) s igen Ő A FIAD és csak szerelmesebb leszel egyre jobban belé :) Zsófinak jobbulást :( szegény kicsi lány :(

Ágica!
persze,még éjszaka h. én is azt a nevet néztem ki :lol:

Horcsog!
de nagyot nőtt Ildike :) s milyen édesen néz :)

Vindo!
eszméletlen szép Rugó :) nálatok sem lesznek gondok a csajokkal :)

Panndi!
de jó h. híztál :) Zsófidnak jobbulást :)

Pocc!
hidd el ha nagyobb korkülönbség lenne tesók közt akkor is uez lenne :) nem tudom olvastál-e abban az időszakban mikor írtam,Míra lazán kiszedte a pár hetes Bálintot a kiságyból és mikor rákiabáltam ijedtemben akkor tette le a szőnyegre(de olyan óvatosan,h. csak lestem) bár mai napig emelgeti,amit Mágneske nem igazán értékel,de majd visszakapja Míra :)

Bálint meg így ropja :)
http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/b ... tNez72ucTG

KépKép
viranka

Viranka!Bálint jaj de jó azon a videón!!!Micsoda átszellemült édes kis ábrázata van!!! :D
Úristen: Mírás sztori :shock: :D

Panndi:Botond mellé lehet, hogy lesz BULCSÚ. Férjemnek nagyon tetszik, én ízlelgetem. Továbbra is Meggy-nek hívom :lol:

Botit leraktam, hát ne tudjátok meg, mit őrjöngött. Tisztába tettem, mert bekakilt. Esküszöm, mint egy disznóölés! :shock: Süvít, rúg, kiabál, katasztrófa... :cry: Aztán szépen betettem ágyikójába: 2 perc ordítás, most édesdeden alszik :)

Mesi!Kaki-sztori: :D :D :D Valóban kár, hogy ilyenkor nincs az ember kezében egy videókamera(is) :lol: :lol: :lol:
kispocc

Mesi

Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon szépek vagytok!!!!! Öröm volt a képeket nézni, még Robit is behívtam fotókat bámulni :)
Te nagyon ügyes vagy, bizti megoldod a kétgyerekes nehézségeket könnyedén. Jómagamról ezt nem mondhatom el, ezért is tervezzük a következő babót kb. 3-4 év elteltével. /No meg nyomós érv, hogy egy nagymami sincs...mindkettő 300 km-re.../
De a fotókat nézegetve azon nyomban szülnék egy gyereket :D

Sense
Kitartás! Neked se könnyű most, de visszaszámlálás indul!
Tippem: február 4.
Lemaradtam arról, hogy cukros lettél-e?

Viranka
Míra gyönyörű - és így, hosszú í-vel :)

Niki
Ezt nevezem :P Kedvenc városomban kérték meg a kezed :P Ez fantasztikus!!!! Én a férjem előtt annyiszor jártam ott egyedül - a szerelem, divat, szépség és fények városában, hogy megfogadtam: legközelebb csak pasival megyek!!!! Bejött :) A nászutunk egy része Párizsban volt....
Idén meg a lotyók és drogok városába megyünk.... :lol: :lol: (No jó, Amszterdam nem csupán erről híres....)

Dettyk Horcsog

Panka és Ildike is gyönyörű kislányok, meg bájosak is:) :)

TV téma
Én bolondja vagyok a régi filmeknek, óriási színészek játszottak bennük!!!
Az állami áruházat kb. 5X láttam, Ráday Imre, "a" Jávor, Feleky Kamill nekem überelhetetlen. Amúgy is a kosztümös filmeket szeretem, a Viasat Historyról Robit nem lehet lelőni. krimiben is klasszikus Agatha Christie jön be. No meg a Helyszínelők, ugyebár :lol:
Lindát próbáljuk megóvni, de nem végletesen. Mi nem azok vagyunk, akik száműzték a Tv-t, tehát a gyerek úgyis azt fogja látni, h mi is nézzük. Akkor meg kár tiltani. Azért néhány mesefilmnél égnek áll a hajam, onnan elkapcsolok. Linda amúgy is a youtube-ról néz mesét, Vizipók a kedvenc :P és Süsü, akit már meg is nevez és kikövetel.
Lindi mostanában nagyon édi, bújik, szeretget, a kaját, meg mint egy jó kutya, meghálálja :lol:

Kép
granda

Viranka, nagyon muzikális a kicsi pasi, és micsoda ritmusérzéke van :shock: :lol: !
dettyk

Én tegnap éreztem először, hogy lányos anyuka (is) vagyok: turiztam egy szakadt ruhájú, raszta hajú Tündérszép Ilona kézbábot 8) . Tegnap megvarrtam a ruhácskáját, kifésültem és befontam a haját 8) :lol: . Mostmár tényleg szép :D . Soha nem babáztam :oops: , na majd most :wink: :lol: ...
dettyk

Halihó!
Jobbulást minden betegeskedő babának, Zsozsikának is sok +++++++++++ a füle miatt!
Szépségesek a babák a képeken mind (bocs, hogy nem egyenként dicsérem meg őket, de nekem mind egyformán kedves!)

Gremese: idilli ez a fosis kép, amit felvillantottál nekünk ;-) Tudod, én borzasztóan irigyellek a piciért, de Grandához csatlakozva én is tudom magamról, hogy nem bírnám. Ha kicsit kevésbé temperamentumos kispasim lenne, akkor talán... de így nem (majd 2 év múlva kb.). A reggelek nálunk is zűrösek. Mindig eszembe jut, amit még anno Vadalma írt, hogy ő az ikrek kacagására, gügyögésére ébred... hát én eddig a 16 hónap alatt kb. 3-szor ébredtem arra, hogy Ádi békésen ébred, általában sír, kiabál vagy üvölt, ha nem termek ott 3 mp alatt...

TV:
én film- és sorozatrajongó vagyok, és sikerült apát is "elrontanom", bár ő otthonról a háttértévézést hozta magával (kapaszkodjatok meg, a szülei két tévét néznek egyszerre, egymás mellett vannak! :shock: ). Nálunk anyuék is folyton a tévét nézik, szerencsére Ádi miatt sokszor kikapcsolják. A saját igényeket úgy oldjuk meg, ha sikerül, hogy felveszem v. megszerzem, ami érdekel, és alvás előtt megnézzük (bár ilyesmire alig jut idő), meg néha fürdetés előtt van kis tévézés. De tovább kellene ritkítanom a dolgot...
Én azt figyeltem meg, amit a Móni belinkelte cikkben is írt a szerző, hogy a gyors műsorok zavarják a gyereket. Ádi is a Teletubbiest szereti, na az valami irtó lassú, vágások alig vannak stb., (meg a híradót, ami elég statikus a legtöbbször: ott a szép bemondónéni, néhány vágókép). Sajnos a Bebe TV lenne ideális, de az meg nincs. A Minimax szerintem is nagyon jó, de teljesen változó, milyen korosztályt céloznak meg a rajzfilmek, de főleg a nagyobb ovistól az ált. iskolásig, szóval nem igazán 1,5 éveseknek való szerintem a legtöbb műsor. De teljesen ártalmatlanok (szerintem), csak még mindig gyorsak (persze nem a mangákhoz vagy a cartoonos rajzfilmekhez képest, azok felnőtteknek szólnak úgyis).
Én amúgy mindőtökkel egyetértek, mert szerintem sem csak a TV meghatározó, de nyilván nem mindegy, hogy napi félórát nézzük közösen vagy 4 órát és hogy mit.

Nevek: gyönyörű neveket írtatok, nekem csak nagyon kevés nem tetszik (nem ezekből, úgy általában). A fiúnevekkel azért voltunk gondban, mert apának igen kevés olyan név jön be, ami nekem, de neki úgyszólván semmi nem tetszik 8) Lányra viszont van ezer ötletünk, de a favoritok: Laura, Lili, Tamara. A Pannát én is imádom. Apa vezetékneve elég gyakori, ezért gondolkodunk mindig valami kevésbé hagyományos névben, bár az Ádám ugye nem túl tabutörő (de ez meg inkább a bibliai nevek iránti rajongást tükrözi, na nem mintha a nevek nagy része nem bibliai, tehát görög, latin vagy héber eredetű lenne...). A magyar eredettel azért óvatosan bánnék, egy csomóan gondolják a gyerekük nevét echte magyarnak (pl. Zsófi), de közben nem az (ami nem is tudom, miért lenne baj... mondjuk nekem meg az agyonmagyarozott nevekkel van inkább gondom, de ez magánvélemény, szerintem a gyerekre is gondolni kell, nem csak magunkra, ha nevet választunk, és most nem az EU-konform nevekre gondolok ;-)))). Echte magyar név szerintem igen kevés van, a legkorábbiak, amiket ismerünk, is főleg ótörök eredetűek.
Puszi mindenkinek![/b]

Kép
Kép
irina

Halihó!
Jobbulást minden betegeskedő babának, Zsozsikának is sok +++++++++++ a füle miatt!
Szépségesek a babák a képeken mind (bocs, hogy nem egyenként dicsérem meg őket, de nekem mind egyformán kedves!)

Gremese: idilli ez a fosis kép, amit felvillantottál nekünk ;-) Tudod, én borzasztóan irigyellek a piciért, de Grandához csatlakozva én is tudom magamról, hogy nem bírnám. Ha kicsit kevésbé temperamentumos kispasim lenne, akkor talán... de így nem (majd 2 év múlva kb.). A reggelek nálunk is zűrösek. Mindig eszembe jut, amit még anno Vadvirág írt, hogy ő az ikrek kacagására, gügyögésére ébred... hát én eddig a 16 hónap alatt kb. 3-szor ébredtem arra, hogy Ádi békésen ébred, általában sír, kiabál vagy üvölt, ha nem termek ott 3 mp alatt...

TV:
én film- és sorozatrajongó vagyok, és sikerült apát is "elrontanom", bár ő otthonról a háttértévézést hozta magával (kapaszkodjatok meg, a szülei két tévét néznek egyszerre, egymás mellett vannak! :shock: ). Nálunk anyuék is folyton a tévét nézik, szerencsére Ádi miatt sokszor kikapcsolják. A saját igényeket úgy oldjuk meg, ha sikerül, hogy felveszem v. megszerzem, ami érdekel, és alvás előtt megnézzük (bár ilyesmire alig jut idő), meg néha fürdetés előtt van kis tévézés. De tovább kellene ritkítanom a dolgot...
Én azt figyeltem meg, amit a Móni belinkelte cikkben is írt a szerző, hogy a gyors műsorok zavarják a gyereket. Ádi is a Teletubbiest szereti, na az valami irtó lassú, vágások alig vannak stb., (meg a híradót, ami elég statikus a legtöbbször: ott a szép bemondónéni, néhány vágókép). Sajnos a Bebe TV lenne ideális, de az meg nincs. A Minimax szerintem is nagyon jó, de teljesen változó, milyen korosztályt céloznak meg a rajzfilmek, de főleg a nagyobb ovistól az ált. iskolásig, szóval nem igazán 1,5 éveseknek való szerintem a legtöbb műsor. De teljesen ártalmatlanok (szerintem), csak még mindig gyorsak (persze nem a mangákhoz vagy a cartoonos rajzfilmekhez képest, azok felnőtteknek szólnak úgyis).
Én amúgy mindőtökkel egyetértek, mert szerintem sem csak a TV meghatározó, de nyilván nem mindegy, hogy napi félórát nézzük közösen vagy 4 órát és hogy mit.

Nevek: gyönyörű neveket írtatok, nekem csak nagyon kevés nem tetszik (nem ezekből, úgy általában). A fiúnevekkel azért voltunk gondban, mert apának igen kevés olyan név jön be, ami nekem, de neki úgyszólván semmi nem tetszik 8) Lányra viszont van ezer ötletünk, de a favoritok: Laura, Lili, Tamara. A Pannát én is imádom. Apa vezetékneve elég gyakori, ezért gondolkodunk mindig valami kevésbé hagyományos névben, bár az Ádám ugye nem túl tabutörő (de ez meg inkább a bibliai nevek iránti rajongást tükrözi, na nem mintha a nevek nagy része nem bibliai, tehát görög, latin vagy héber eredetű lenne...). A magyar eredettel azért óvatosan bánnék, egy csomóan gondolják a gyerekük nevét echte magyarnak (pl. Zsófi), de közben nem az (ami nem is tudom, miért lenne baj... mondjuk nekem meg az agyonmagyarozott nevekkel van inkább gondom, de ez magánvélemény, szerintem a gyerekre is gondolni kell, nem csak magunkra, ha nevet választunk, és most nem az EU-konform nevekre gondolok ;-)))). Echte magyar név szerintem igen kevés van, a legkorábbiak, amiket ismerünk, is főleg ótörök eredetűek.
Puszi mindenkinek![/b]

Kép
Kép
irina

Bocs a duplázásért, főleg, hogy ilyen hosszút, csak javítottam Vadvirág nevét (a Vadalma onnan jött, hogy a neten ezt használja, mármint az Apple-t ;-)), aztán kétszer is elment... :oops:

Kép
Kép
irina

Ui: Niki, szívből gratulálok az eljegyzésetekhez, és hadd jegyezzem meg, nagyon stílusos vőlegényed van! :-) És mivel, mint tudjuk, igen házias is, azt mondom, nehogy elereszd!!! :lol:

Kép
Kép
irina

Nekem a Vadalmáról a Simpson család jut az eszembe... Ha már előjöttek a sorozatok, ott hívták így a tanárnőt.

A Bendegúznál a magyar eredet eszünkbe sem jutott. Inkább a első névhez kellett, hogy illeszkedjen, mert az elég macerás :roll: De a családban a magyar-név-vonulaton mozgók nagyon elégedettek voltak, a másik oldal meg fogta a fejét, hogy miért nem Gábor, és milyen név a Bendegúz egyáltalán. De erről már írtam.

Ez a két tévé egymás mellett elég érdekes lehet :D

Na, a gügyögésre ébredéseket én is meg tudnám számolni a két kezemen. Felébred, sír, és negyed órát kell nyugtatni, hogy nincs baj, le sem addig tudjuk tenni :wink

Rugó meg Ádi rokonok lehetnek :roll: Ölben alszanak, sírva kelnek :D

Kép
vindolanda

Ui2: Sense: jan. 23. - akkor született a barátnőm okos, ügyes kisfia is, ez egy jó szám! 8)

Kép
Kép
irina

Vindo: nekem a Simpsons kimaradt... de inkább a Futurama jönne be, mert sci-fi-paródia...:-)
No, ezt figyeld, a Bendegúz eredetei (csak egy rövid netes keresést megnézve):
- ismeretlen
- magyar
- magyar-hun (ez jó, mert a magyarok nem hunok, bár ez sokaknak nagyon fájó gondolat, ezért nem is hiszik el)
Az a baj, hogy ahány név, annyi ötlet, pedig az etimológia azért komoly tudomány. Egyébként nagyon szép név!:-)
[/i]

Kép
Kép
irina

Hello Lányok,

kezemben forró tea, próbálok fölolvadni, ugyanis majdnem másfél órát voltunk kint délelőtt. Kislányomat nem lehetett hazarángatni. Dotildi, majdnem Nálatok kötöttünk ki, az az irány tetszett neki :D

Sense, az én tippemen ne múljon semmi, kívánom, h akkor szülj, amikor szeretnél! Én pusztán nézegettem a neveket a naptárban és a Dóra/Dorottya olyan szépen csengett. :wink:

Gremese, szépen hangzik ez a kétgyermekes lét. :) Még a végén kedvet kapok. Na nem, Liza mellett esélytelen még 1 pici még egy jó darabig. Kakihelyzet: :D :D :D
Tényleg, Zsófi nem akar újra szopizni, h látja az öccsét?

Nevek még 1x: hónapokig harcoltunk, h ne legyen Lizának uaz a neve, mint nekem. A férjemnek ez ugyanis nagyon tetszik. Aztán felhoztam a példát, h unokatesóméknál a lány uaz, mint anyukája, a fiú meg mint apukája. És bár a 2 gyerek 40 felé battyog, a "kis" jelzővel vannak a mai napig megkülönböztetve a szülőktől, ami elég gáz. Ekkor én győztem a vitában :lol: Mírát én nagyon akartam, de az kész nyelvtörő lett volna vezetéknévvel.
És még 1 dolog a név eredetéről: a férjemmel mindketten sváb felmenőkkel rendelkezünk (főleg én), ott meg minden 2. néni Lizinéni (bár ugye ők még Erzsébetből), és teljesen meg voltak hatódva, h ilyen eredeti sváb nevet választottunk. :)

TV, én is éppen fel akartam vetni a körkérdést. Sajnos mi a férjemmel mindketten nagy háttértévések voltunk/vagyunk. Én már "megjavultam", ő nem annyira. Szóval amikor 2-en vagyunk itthon, akkor nincs tv, amint 3-an, rögtön be van kapcsolva. :? Bár már - hála kisasszony akaratosságának - nem csak foci megy rajta, hanem mese is. Nálunk is a bebe a nyerő, meg a jimjam. Reggel nézi kb 40 percet, mikor a kedvencei vannak (lapka, igloo, doggie) meg este a főkedvencet, Thomast. + még esetenként Teletubbies DVD v süsü. Bár leginkább a zenéit szereti - ami jogos, én is naphosszat dalolom őket. Én úgy gondolom, h pl a bebén kifejezetten oktató jellegű mesék vannak. És meggyőződésem, h a tv is (meg persze a rengeteg könyvolvasás) segített abban, h kenterbe veri beszédben a kétéveseket. Mindent leutánoz, amit a mesékben hall. Kedvenc Lizi-sztori tv-ről: megy az igloo, ez fókákról szóló bábfilm, azt mondja erre "mekkekkek" (mert, h fehérek, mint a kecskék). Én meg folyamatosan javítottam: nem mekkekkek, fókák. Erre most már így mondja "mekkekkek-fókák" :lol:

Egyébként sajnos ünnepek alatt sokat tévézett napközben is, úgyhogy még mindig tart a leszoktatás: napközben többször is odahozza a távirányítót, és rámordít, h BEBE, én meg közlöm, h alszik a bebe. Erre 5 perc hiszti. De nem engedek neki. (99 %-ban)

Kiabálás: sajnos van, bár inkább határozott hangú rászólás. Iszonyat akaratos és hisztis lett a kisasszony. És 1x meg kellett tekerni a fülét :oops: , mert brahiból életveszélyes dolgot csinált: felállt az üvegasztal tetejére. Miután 8x leszedtem és elmagyaráztam neki, h nagyon veszélyes, amit csinál 9. alkalommal is röhögve, engem figyelve állt föl. Diadalittasan nevetett, mikor felért. Ekkor jött a fültekerés. Bár láttam rajta, h fáj neki, egy kukkot nem szólt, csak kiröhögött. Én meg próbáltam komoly arcot vágni (nagyon nehéz volt :D ) Nehéz lesz vele, már látom...

silka
silka

Sziasztok!

kis betű,mert manót fogom a másik kezemmel.

niki gratulálok!!!!vizsgáidhoz pedig sok sikert!

mesi látom izgalmasan telnek a napjaitok. :D

betegeknek továbbra is jobbulást!!!!

írtam :arrow:

ma extra bőgős napom van, valami hormonrobbanás....itt is bőgök minden képen és hozzászóláson. megyek inkább, hátha mosogatás közben nem kap el. :(

puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok,

ma kaptam egy utalást a cégemtől, 4940 Ft :shock: :shock: persze rögtön gondoltam, hogy nem kapták meg időben a táppénzes papirt, ár én időben elküldtem, cs ak ők nem dolgoztak :evil: hivtam is őket :evil: gyorsan, hogy remélem nem 2 havit akarnak majd egyszerre utalni, mert szűkösen kezdődne az új év ( 1 fizuból) : Rendesek voltak, mert mondták, hogy mivel össze vissza dolgoztak az év végén, igy az ő hibájuk, hogy nem lettek időben lekönyvelve a dolgok, igy jöv héten lesz pénz:-)

Emese jaj!!!!! úgy olvasom a hozzászólásaidat mint a szentirást, minden betűt pontosan és 2x :shock: nagyon félek már, hogy hogyan fog zajlani nálunk minden, pláne hogy én egyedül leszek a 2 csöppel ( bár én inkább egyedül)

Heni
KépKép
heni81

amúgy a Míra a Ladó féle utónévkönyv szerint latin név :)

Irina!
mosolyogtam a Vadalmán,gondoltam h. Vadvirág lehetett :) enyém gyerek is ritkán kel fel gügyögve :) mostanában vagy anyázik,vagy sír :( bár ez mind2re igaz :) :) a Tamara tetszik :) Pöttyös Panna jut eszembe róla mindig :)

Amúgy van egy kedves ismerősőm azt ajánlotta,családból válaszunk egy nevet :) ami nem is lett volna gond mert nagymamám részéről az 1700as évekig vissza van vezetve a családfa ,csak nem találtam :oops: :?

Bongyi!
kori: Míra nem elég bátor :( ha fogja vki a kezét megy nem gond,sőt ugrál(ki gondolta volna :lol: ) ma is megyünk előbb utóbb csak lesz annyi esze h. megindul :) bár nekem is kellene vennem és bénáznom(mert nem tudok) akkor tuti bátrabb lenne :)

tv:érdekes mesék vannak sajna :( a mangák és ehhez hasonló baromságoktól kiráz a hideg :( de amin kiakadtam:miss Marple a minimaxon kacsákra átírva :shock: Míra mondta is kapcsoljunk el mert buta mese :) ezért jó ha van pár mese DVDje az embernek :) bár mikor a Shrek-et nézi 4*re akkor már falra mászunk :)
pl. megvan a volt egyszer az élet c. mesesorozat :) egyszer elkezdtük nézni,de még kicsi hozzá,pedig én azt úgy szerettem :)

no mék mert ezek megint duplóznak és megy a harc :)
Míra épít,Bálint rombol :)
MÍra hiszti,Bálint kacag,
Bálint hiszti,Míra énekel, :arrow: Bálint kacag :lol: :lol:
imádom Őket :lol: :lol: s közben bocsásssssssss meg :) :)
:arrow:

KépKép
viranka

Sziasztok!

EMESE: NAGYON NAGY GRATULA A PICIHEZ!
Nagyon hasonlít Zsófihoz! Jó nézni ( irigy-irigy ) titeket!

Sok puszi mendenkinek!
Bea és Era
Vendég

mind2 alszik, én fejek, próbálok óvasni.

Zsozsi 6, Gegi 5 napos :D

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi: Annyira szép Zsozsi is meg Gegi.Meséj még elvolt Zsozsi apájával míg bent voltatok?

Én is hoztam két képet először van igy a haja
:lol: Kép

Kép

Kép

Kép
agica1126

na nem ezt akartam másodiknak.

henem ezt: Kép

Kép

Kép
agica1126

Az első képen mennyire látszik a colobomája :(

Kép

Kép
agica1126

Én valahol elvesztettem a fonalat... :roll:

Mesi! Nem semmi! Szerencse, hogy van, aki segít... :( És nagyon örülök, hogy van tejcid!!! Attól alszik ilyen jókat kicsi Gegi! :)
Zsozsikának meg szorítok, hogy hamar meggyógyuljon!!!
Kitartás a két csöpphöz, nem lehet könnyű, az biztos!
Ez a kaki sztori! :lol:

Panndi! Gratulálok a hízáshoz! :)
Zsófinak jobbulást!
Petrának is!!!

Rugó nagyon aranyos!!! :) Édesen tud nevetni! :)

Kispocc! Jó a rosszban, hogy legalább 1 éjszaka lerendezte a 4 fogacskát! :)

Jaj, Szelikétől meg elolvadok reggelente! Mindig rögtön mosolyog és nekiáll simogatni a karomat!!! :) Lehet, nem is akarok külön aludni... ;) (De azért majd megpróbáljuk a házban.)

Nem hagy... inkább :arrow: fürdeni, hajat mosni.

Kép

Kép
regcsiken14

A visszaolvasásban megakadtam....
A képek nagyon jók! Petra gyönyörűűűűűűűűűű!!!!!!!!!

Szopi:
Le sem reagálja Zsozsi a cicit, szerintem totál elfelejtette, mi volt az. Egyszer megbirizgált, hogy mi az, és ennyi.

Kórház:
Egyik nap nem hozta be Apa, mert anyósomékat fuvarozta. Na, az nagyon rossz volt. Egyébként nagyon sokat volt nagyival, a kórházban belé csimpaszkodott, JA-GYI, JA-GYI.... és simán pápázott nekem, mikor mentek haza. :(
Itthon meg - mikor hazajöttünk -, anyunál aludt, én felmentem, hogy engem lásson, mikor felkel. Erre felkel, meglát, mászik le az ágyról, mutogat az ajtó felé, és skandálja, hogy JA-GYI, JA-GYI (Nagyi). Na én ott úgy elkezdtem sírni.... :cry: Egy pokol volt.
Délután már javult a helyzet, most már visszaállt a rend, újra szeret! :D
Neki is furcsa volt, nekem is, de most már itt vagyunk, puszilgat, simogat, hozzám bújik... :D

És tényleg így van, Gegi szopizik, közben Zsozsinak olvasok, tz-zünk, és azt kommentálom, játszunk....

Gegit állandóan simogatja, spontán puszit ad neki, :D és szerencsére tolerálja a szoptatást, és azt, ha a karomban van. Persze ha letettem a Picit, rögtön kapom fel Zsozsit, foglalkozom vele, szeretgetem!
Úgy látom, nem féltékeny, ebben az is közrejátszik, hogy Apával felváltva lefoglaljuk, szeretgetjük, és hogy nagyon sok figyelmet kap - mint eddig is.
Ha valamit nagyon el akar érni (pl. vegyem fel, és Gegi a kezemben van), nem bántja a Picit, hanem (szerencsére) engem nyüstöl. :D

És igazuk van a többgyerekeseknek, boldogság lesz majd látni, hogy az egyik mosolyt csal a másik szájára. :)

Ma pl. Zsozsi megfésülte Gegit. :)

Kicsit szégyenlem magam, hogy nem tudlak olvasni Benneteket, csak önzően magunkról írok, de majd megpróbálom beosztani az időmet, hogy érdemben tudjalak Benneteket követni! :)

Ja, Ágica! Oltás okozta pirosságra: Árnika krém!
A képeken meg szerintem a szexepilje látszik! 8)

Megyek aludni, ébredésben Gegi a soros. Bár Zsozsi is sokszor felsír, mert nem kap rendesen levegőt. :(

Kép
Kép
Kép
gremese

most már visszaállt a rend, újra szeret!
Mármint estére már minden oké volt!

Kép
Kép
Kép
gremese

halihó!

Édes zsíroskenyér! Ennyit írni.... :lol: Alig bírtam az olvasást, cserébe nem is tudok mindenkire reagálni.

Képek: egyszerűen csodálatosak a manók. Icipici, kicsik és nagyobbak egyaránt. :lol:

Látom, a tévézés ismét terítekre került. Nálunk egyértelműen van háttértévézés :oops: . A nagyobbak is nézték a szokásos, aktuális őrületeket, amiktől én rosszul voltam rendesen, meg a párom is. De azért rendületlenül gyűjtöttük az ereklyéket is. Mindig lelkesedtek valamiért. Hogy én mennyire haragudtam, de a gyerekek meg odáig voltak mindegyikért. Fontosabb volt az ő örömük. Szerencsére viszont nagyon hamar megértették, hogy az egy más világ, az mese, amit ott látnak az nem történhet meg itt, a valós világban. Nagyon kedves, szeretetreméltó, egészséges gyerekek lettek. Én is Vindohoz hasonlóan azt a nézetet vallom, hogy itt is a családnak van elsődlegesen szerepe, a nevelésnek van ereje. Egyébként meg nagyon is megértem és mélységesen tisztelem azok nézeteit, akik nem engedik tévézni a gyerekeket. Sajnos én ott rontottam el, hogy saját magam is használom ezt a zajládát. Így már nem lettem volna hiteles, ha a gyereket meg eltiltom. De azért igyekeztünk megmutatni nekik az aranyos, nekik való meséket, nem maradtak el a könyvből mesélések, a saját kreálású történetek, stb. sem. Valaki írta a Süsüt, bizony, bizony nálunk is rettenetesen szerették a gyerekek.
Bercót meg nem is érdekli a tévé, hiába be van kapcsolva. Szereti a gombokat nyomogatni rajta és kész. Egyedül a reklámokat nézi olykor. Talán egy hétvégén Dáviddal még az ágyban együtt nézték a Hupikék törpikéket. :lol:

Panndi, gratulálok. Nem gondoltam volna. :lol:

Emese, :lol: :lol: .
dmaggie

Gremesim, még elolvastalak. Nagyon ügyesen, jól csináljátok. Nagyon édesek lehetnek a testvérkék. És igen, egyre jobb lesz. Ne szabadkozz már, mindenki érti a helyzetedet. Mi meg itt nyüstölünk állandóan és mindig újabb és újabb infókra várunk. Örülünk minden egyes szavadnak.
Zsozsinak gyors gyógyulást. Fülgyertyát nem próbáltatok még? Igaz nem tudom, hogy ilyen életkorban lehet-e. :oops: De még ez jutott eszembe. Édesanyád biztosan szívbajt kapna, de nálunk tényleg nagyon bevált a hagymalé is. :oops:
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: