Rana,
két nap szigorú fekvés orvosi rendelvényre, utána már felkeltem, sőt rövid séta is volt.
Zsófi,
ügyvéddel is sokáig tart az ilyen, eléggé berzenkedem a pereskedéstől, az csak végső esetben (amúgy is csak akkor lehet, ha már közig úton minden jogorvoslati lehetőséget kimerítettem, majd tanulod jövőre pp-ből

)
Mabe,
internetes segítségben nem nagyon bízok, szerintem ilyeneken nem nagyon válaszolnak, vagy sok pénzt kérnek. Viszont egy barátnőm az oep-nél dolgozik, csak sajnos tök más területen, azt kérte, hogy részletesen írjam meg neki a helyzetet, és konzultál az illetékessel, most itt tartunk, jól feladtam nekik a leckét. Ugyanis megadtam, hogy én milyen jogszabályokat ismerek az ügyben, és kértem őket, hogy ha van még valami jogszabály, amit nem ismerek, és az alapján nem járna, akkor meg a pontos helyet adják meg, az nekem nem válasz, hogy így szokták. Meg beszéltem egy ismerősömmel, aki anno ugyanilyen helyzetben lett babás, és neki se adtak semmit, bár ő nem is harcolt érte, elfogadta, hogy azt mondták, hogy nem lehet. Az egész országban ez a gyakorlat, nem csak ez az egy ügyintéző packázik.
Őszinte leszek: egy kicsit rálátásom van a közigazgatásra, és már sok évvel ezelőtt meg lett a hivataloknak mondva (kormányzati szintről), hogy mindenért kérjenek pénzt, és mindent intézzenek úgy, ahol lehet, hogy ne kelljen fizetni, és így teremtsék elő a saját dolgozóik fizetésének egy részét. Mondom, ez évekkel ezelőtt volt, azóta a helyzet csak durvább lett, a gazdasági helyzet romlásával egyenes arányban.
De most kíváncsi vagyok, mit kezdenek a nekik szegezett kérdéseimmel. Szerintem alkotmányellenes, hogy ha törvény szerint jár a gyed, egy kormányrendelet alapján meg nem adják meg.