Sziasztok,
Köldökzsinór: Valóban lehet gond belőle.... De nem is az a baj, hogy rá van tekeredve a babára, hanem az, ha rá van tekeredve és rugalmatlan (nem nyúlik) vagy túl rövid, ezért megfeszül és nem tud benn áramlani a vér.
Mindenki azon szokott aggódni, ha a baba nyakán van a köldökzsinór, pedig ugye a baba még nem ott lélegzik, szóval nem a nyaknak baj ez, hanem a zsinórnak, ha megfeszül.
Ha szülés közben ilyen van, akkor ez nagyon egyértelműen látszik, mert látványosan zuhan a szívhang és a doki egyből tudja, hogy gáz van.
Nekem mindkét lányra rá volt tekeredve és mindkettőnél volt, hogy megzuhant a szívhang, de a lányok addig helyezkedtek, hogy ki tudtak bújni szépen.
Nekem igazából az a baj, hogy túl hosszú a köldökzsinór, amit növesztek, ezért könnyen belegabalyodnak a babák és ettől lesz rövid. De annyira, hogy nekem a baba feje nem tud szülés előtt beilleszkedni a helyére, csak akkor megy le, amikor burkot repesztenek (és akkor gond is van köldöktzsinórral).
Vica: Nagyon jó hír, hogy nem kell befeküdnöd. Sokkal jobb otthon, de azért vigyázz magadra!
Apasági kérdés: Nekem most fő a fejem rendesen, mert Peti ugye a férjem nevére fog megszületni, mivel még nem váltunk el és a jog másik apát nem ismer el (képzeljétek olyan szintig, hogy a szülési szabi is a férjnek jár

). És majd a szülés után kell apasági pert indítani, hogy a a gyerek átkerüljön az igazi apára. Ezt mondták a bíróságon.
(Aki életem sztoriját nem ismeri részletesen: a férjem és én már másfél éve külön élünk, csak jogilag nem rendeztük le.... Én marha!)
Viszont a kórházba vinni kell a 60 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot... Most menjek el ezért és kérjem el csak azért, hogy az exemre anyakönyvezzék a gyereket, akinek ehhez a gyerekhez semmi köze, hogy aztán elperelhessük?????
Az jutott eszembe, hogy mi van, ha aztmondom, hogy egyedül álló vagyok és az én nevemre anyakönyvezik a Petit? Vajon kiderül? Szerintem még mindig jobb lenne, mert akkor legalább simán elválhatnék. Most azt sem tudok, mert az exem 3 gyerekre kapna gyerektartást, amin azért jogosan akadna ki.....
Nincs valami ötletetek?