A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Nagyon jók a képek, Dönci, Beni, Andris nagyon édes! PErsze a többiek is, de most csak ezt az oldalt néztem vissza. Barbinak köszi a havas képekért!! Ja és Dönci olyan kis husi :-) Senki meg nem mondaná, hogy koraszülött volt a kis drága ;-)

yuyu79

Zsigi is tünemény :-)

Virágnak jobbulást, meg Nonónak is mégegyszer, mennek ezerrel a gyógypuszik, és várjuk a híreket!!!

yuyu79

Köszi :lol:

ja és a lényeg ZSófi Kép
Vendég

Mecsi! Irigy-irigy :oops: :oops: :oops: Mi most végre csak 4x keltünk és este úgy bealudtam, hogy éjjel 1kor ébredtem arra, hogy nem is mostam fogat....
Amúgy miért van két fotóalbumod? Vmi szerint rendezed?

Már totál nem emlékszem, így inkább kétszer mint egyszer sem, de gratula az új pocaklakóknak.

Épp most merül le a FP zenélőforgónk, és így annyira tuti hangja van, ahogy lassul és elkezd rekedezni. :D

Na, megyek, mert indulni kéne vendégeskedni és még itt állok egy szál semmiben....

Majd jövök még este!

puszka

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Szerintetek mennyire tápláló az alma? Én azt hittem az kevésbé, de tegnap Hanna szopizott 60nat, meg evett 60 g almát és több mint 4 órát kibírt vele. Máskor meg 150-170 g-nál nem eszik kevesebbet. És ráadásul mióta pürézik, azóta a napi kb. 850 helyett, olyan 700 körül eszik csak. Meg persze az alma, de az meg csak 40-60g naponta.
Mondjuk nem aggódom, mert ebben a hónapban majdnem 800 grammot hízott és tegnap elértük a 6 kg-ot. :)

Zsigi nagyon komolyan ül! Mi még nem vagyunk ennyire ügyesek! Ja és látom, hogy neki is nagy kedvence a műanyag flakon. :)

Cs.

Kép

Kép
csimby

sziasztok!

jajj szegény Pöttöm és Nono! nagyon sok energiát, és mihamarabbi gyógyulást kívánok és remélem, hogy a Te kis jókedvű babád hamar újra olyan lesz, mint régen!

egyébként refluxra biztosan van gyógyszer pici gyerekeknek is...

Dia, nektek, vagyis Virágnak is jobbulást, és én is úgy gondolom, ha a doki azt mondja kell az antibio, akkor kell, persze minden kis tüsszentésért én sem vinném le, de hogy piros a torka, az más! én is utálom, ha fáj a torkom, nem, hogy egy ilyen picike babának kell ezt elviselni! :(

Mecsi, mi van az ágyatokkal!? nekem kárpitos kellene, aki asztalos munkát is végez. esetleg nem ilyesmi jellegű a ti problémátok??? sajnálom a turit, én is mentem volna, de most tényleg nincs szükségünk nagyon semmilyen rucira, csak úgy költekezni meg most nem akarok, ráadásul autóvizsgáztatás is van a hónapban, ami egy vagyon, ja és a számításaim szerint jan. 26-án jár le az a "bűvös" 168 nap, utána a lóvém is lecsökken... :(

nagyon édesek a babók, olyan jó látni, hogy milyen szépen fejlődnek mind! és tényleg, még mindig tartom, hogy az augusztusi babák nagyon szépek és formásak! ;)

Boni, Zsigi nagyon ügyesen ül a hintájában! mi karácsonyra a párom nővérétől kaptunk, de az sima műanyag hinta, szóval abba kellene valami párna, mert szerintem törné a kis popóját, még akkor is, ha jól ki van párnázva, mármint a feneke, szóval mi még nem hintázunk!

hát az FP játék felhozatala a boltban nem volt olyan nagy, így végül egy FP-s autót vettem 6+ hótól, amiben ugyanolyan csörgős lasztik vannak, mint a ti játékotokban, és az autó hátuljába kell betenni és mint egy betonkeverő, a gyerkőc tudja pörgetni a hátulját, és akkor az ott zörög-csörög stb. nagyon aranyos pofija van az autónak, de kb. ennyi. illetve egy olyan puzzle, kör alakú, amit a földre tudok letenni, most játszószőnyegnek, később meg ki tudja majd rakni a figurákat benne.

alvás. nálunk 2 napja az esti kajcsi után olyan 21-22 között alszik el Beni, és 1 óra magasságában ébredünk! :( akkor vagy elég a cici, vagy volt már olyan is, hogy cici után még a 150ml tápszer lecsúszott, és aztán 7-1/2 8 körül ébredtünk újra! ;) szóval nem panaszkodom, de azért ezt az 1 óra nagyon fáj, mikor fel kell kelnem hozzá! mindegy, csak lesz jobb is, előbb-utóbb

aki járatja a kismamát, talán Szuszu, és nem tudom, hogy még esetleg valaki!? a januári számot megkaptátok már??? nekem megint nem jött még meg, és tök idegesítő, hogy az újságosnál időnként előbb megkapnám, mint így, hogy előfizettem rá! :(

CsengeAndi, tök jó, hogy Zéti ilyen klasszul veszi az akadályokat! gratula hozzá!

Barbi, klasszak a szánkós képek! tökre szép a hó, mikor így megmarad, és nem latyakosodik el egyből, mert szétnyomják az autók, buszok, stb.

jó lenne itt is egy kis havazás, de aztán gyorsan jöjjön már a tavasz! én úgy szeretném, ha már megint lehetne órákat sétálni a gyerkőcőkkel, lehetne kopaszi gátolni, stb.!

na most megyek, mert már unja magát a kiságyban, és reklamál...

sophie27

Boni, fogatlan öregapó fej... :D na majd én is gyártok egyet, és akkor összehasonlítjuk, melyikük a fogatlanabb öregapó :D

sophie27

ESIK A HÓ
Vendég

Hurrá, hó :)

Pöttöm nagyon sajnálom Nonót, meg persze titeket is, hogy ennyit kell aggódnotok miatta. Mielőbbi jobbulást kívánok neki!

Zétivel tegnap sem volt semmi gond az oviban, angolórán agyondícsérték :) mondja már az állatok nevét és azt mondta a tanárnő, hogy nagyon szép a kiejtése és este itthon is nagyon jókedvű volt. Úgy örülök, csak próbálom nem elbízni magam, mert ma kicsit nehezebben engedett el az oviból reggel, azt szerette volna ha én is maradok vele. Mindenesetre nagyon bíztató kezdet. És így fél négykor már egy kipihent kölyköt kapok viszza és marad egy csomó időnk játszani, lófrálni. Míg ha itthon alszik akkor későn fekszik és van hogy hat óra mire felkel.

Szerettem volna feltenni képet, de nem tudok :( Nem tudom lekicsinyíteni. Próbálkoztam a képméretezőn, de túl nagy az eredeti, azt hiszem legalábbis ez a baj. Hol tudnék még átméretezni képet?
Vendég

Sziasztok!

Virág nevében köszi mindenkinek az együttérzést! Már sokkal jobban van, de még azért szörcsög, de már sehol se olyan csúnyán! Ja és elkezdett brrrrr-egni! Olyan édes, megpróbálom majd video-ra venni!!

Pöttöm,
Nagyon sajnálom, ami veletek történt! Valamelyest áttudom érezni a helyzetet, mivel mi is voltunk kórházba sugárhányás és hasmenés miatt. Viszont nekünk nem a rota okozta, hanem valami más vírus. Ti is a László-ba voltatok? Még Virág pocija se jött teljesen rendbe, sokat morog és ilyenkor szegénykém tekereg meg sír evés közbe. De erre azt mondták, hogy egy ilyen hányás-hasmenés betegség után még hetekig tart a gyógyulás, akkor is ha már elmúlt a hányás stb. A reflux-ra meg biztosan van gyógyszer, de az sok esetben el is múlik magától, kinövik a babák. Jaj, nagyon remélem hogy a ti esetekbe nem lesz semmi komoly! Kitartást és mielőbbi jobbulást Nono-nak!

Yuyu,
A szomszédunkba van egy 9 hónapos kisbaba, aki csak 120-130akat eszik, viszont mesélte az anyja, hogy volt hogy megevett 200 grammokat, viszont egyszer csak nem kellet neki annyi és most már aligha megeszik annyit. Ja és csak 7600g a kicsi. Viszont nagyon szépen fejlődik, már feláll stb! Szóval sztem ne aggódj, biztosan tudja Eni, hogy neki mennyi kell, biztos nem éhezik! :wink:

Mecsi,
Az tényleg lehetséges, hogy nem elég tápláló egy anya teje?? Valahol olvastam, hogy ez tévhit, mivel az anyatej mindig pont olyan tápláló, amilyennek lennie kell és hogy a tápszer gyártók próbálják terjeszteni ezt a tévhitet, hogy több tápszer fogyjon. Persze 6 hónapos kor után biztos kell a kiegészítés gyümivel stb, de sztem előtte semmi baj nincs a tejjel, hogy ne lenne elég tápláló. Inkább nekünk anyukáknak kell odafigyelni, hogy elég vitamint együnk, mert ha nem akkor a mi szervezetünkből szedi el a tejcsi a vitaminokat, és egyszer csak azt vesszük észre hogy esik ki a fogunk, csúnyák a körmeink stb! :? Persze te érzed, de sztem ezen ne aggódj! :)

Zsófi,
Hát igen, sajnos biztos kellemetlen Virágnak a torokfájás, nem is evett olyan szépen az elmúlt napokban. Hát remélem hogy ez az antibio többet segít mint árt... :?
Képzeld Karira kaptam Kismama előfizetést, viszont az csak februártól fog járni, így sajnos nem tudok nyilatkozni. Viszont remélem, hogy előbb megkapom mint ahogyan a boltokba kerülne! Általában nem szokott késni??

Csimby,
Persze, teszek fel képeket, csak még fel kell tölteni őket, de igyekszem a napokba megcsinálni!! :)

Kép
Kép
dia123

Sziasztok csajok!

Köszi a bíztatást, meg a hiányolást, aranyosak vagytok, mint ezt már megszokhattam :wink:
Ti is hiányoztatok, páromnak folyton nyavalyogtam is, hogy olyan árva leszek, kimaradok minden jóból.

No, a dolgokat úgy vettem észre, hozzáteszem, h még egyik sem bizonyított, de én tuti biztos vagyok a diagnózisomban :wink: , hogy a rota után először hasmenése volt Nonokának, meg olyan 110-eket eszegetett, ami ugye neki baromi kevés. Már akkor mondták a Lászlóban h piri a torka, de a kép csak mostanra állt össze. Zavaros egy eset, mert ugye már több mint 2 hónapja szenvedünk és a tünetek változtak...
Bukott is ebből a kevésből, meg sugárhányása is volt, aztán pár nap után jöttek penetráns pukik, meg mindig panaszkodott evés közben, tekergett, nehezen jött ki a kaki, ami hangzásra baromi habos volt. Tenyésztés neg. lett bacira, gombára. Elkezdtem jobban odafigyelni a kajálásra a dokinéni tanácsára, kari másnapjától megpróbáltam nem enni tejeset, és rá 4 napra a pukik, szenvedős kakik eltűntek. És mivel a rota bélhurutot okoz, és az oltás legyengített vírust tartalmaz kicsinálta a bélflórát, ettől lehet egy ember szekunder laktózérzékeny. Szóval nem tápszertől, hanem amit én eszem (én is laktóz érzékeny vagyok, de biz. mennyiséget tolerál a szervezetem) minimális tejterméket, attól vannak a panaszai. Csak sajnos minden beles betegségnek pukik meg hasmensé a tünete :cry:
No, a reflux megint más tészta. Mert dec közepén már elkezdte ívben fesztíeni a kis hátát, meg hozzá eltorzult a feje, piros lett, köhögött, tüsszögött, de nem feltűnően, meg amikor nagyon szarul volt kaja közben , akkor csak az ölemben maradt meg. A fülét véresre kaparta, és állandóan a szájába nyúlkált, de oldalt és hátra, szóval nem a foga miatt.
Tök véletlenül fellapoztam a suttogót, és ott írták, h a refluxos baba ívben feszíti a testét, meg nem kell feltétlenül neki állandóan buknia ahhoz, h ez legyen a panasza.
Internet, fóromuk stb, fül orr gégészet, és lassan minden ebbe az irányba terelt minket. Azért nyúlkál a szájába mert fel van marva a nyálkahártya, plusz a savgőz irritálja a fülét, nózit stb. Tüdeje tiszta, váladékot nem lehet szívni az orrából, ezért nem fertőzés vagy ilyesmi. meg sokat böfög, ilyen aprókat, amivel nem is levegő jön, hanem inkább a sav, de ezt már csak utólag tudom beazonosítani.
Amióta megemeltem az ágyat picit javult, de elmászkál benne, lekötözni meg nem akarom.
Gyógyszer van, nekem is kellene szedni savlekötőt, de hogy ezt pici babáknak mennyire adják nem tudom.
Sinlacot nem ismerem, de hétfőn visszamegyünk a tűzoltó utcába, végre kaptunk időpontot, felvesznek minket az osztályra, mert ambulánsan hónapokat kellene várni. Bentaludni persze nem akarok, úgy sincs semmi értelme, ezt már tapasztaltam a neurológián. :cry:

Bocsi ha hosszú lettem, remélem nagyjából érthető volt.
Ja még annyit, h a refluxot sok kismama írta, h oltás hatására rosszabbodik...szóval nekünk már nov eleje óta ez van, csak nem gondolnak refluxra ha nem bukik annyit a baba, meg ugye kövér, mint Noel. :twisted:
És mivel a reflux este, éjszaka szarabb, ezért éjjel sokat forgolódik, nehezebben alszik, nappal pedig állandóan fáradt. 2 órát nem bír ébren lenni, már ásít, dörzsöli a szemét, nyűgös.

pöttömpanni

Amúgy a refluxot annyira ki lehet nőni, h nekem személyszerint nem sikerült :lol: Anyámnak is ezt mondták anno. Egész életemben szenvedtem is vele.
Amúgy szondázást meg endoszkópiás vizsgálatot nem tudom ilyen kis korban csinálnak e, állítólag hosszabb hasi UH is megmutatja a visszafolyást. Eddig ugye 1 perces volt, és termszetesen minden OK.

Nem mellesleg mindenki babája annyira cuki. Írigy is vagyok, h ti fejlődtök minden értelemben.
Zsigi nagyon ügyes, Eni kis tünemény, Csenge pedig édes a gömbökkel. ezeket az oldalakat futottam csak gyorsan át, azért dicsérek csak jelenlegi fotós babákat. De gondolom mindenki ugyanolyan szép, mint 1 hónappal ezelőtt :wink:

pöttömpanni

Pöttöm Sinlac egy tápszer a babáknak, akik reflucxosak, tejérzékenyek, laktózérzékenyek... doki írja akkor olcsóbb .talán kérdezz rá dokinál.pussz

http://mamami.hu/forum/showthread.php?p=58018
Vendég

Pöttöm! Sajnálom kicsi fiadat! Reméljük kinövi a refluxot is meg a laktózérzékenységet is! Egy ismerősömék kislánya is egy hasmenéses vírus után lett tejérzékeny, előtte semmi baja nem volt! Dominiknak majd talán tavasszal lesz tejterheléses vizsgálata, kíváncsi vagyok az eredményre. Nála is betegségek tették tönkre a bélrendszerét szerintem, mert persze az orvosok nem igazán kíváncsiak a korábbi dolgokra... :evil: pedig sokat segíthetnek a diagnózis felállításában, sőt az okok kiderítésében is! Domi korán kapott antibiotikumot többször is, és szerintem ez készítette ki a beleit, senki nincs a családban, aki tejérzékeny lenne... Most joghurtot eszik, attól nincs baja, de pl túrós dolgoktól igen, múltkor megevett egy túrós sütit (nem volt benne sok túró) és olyan hasmenése lett tőle, hogy kisebesedett a popsija.
Remélem Nononak gyorsan tudnak jó kezelést adni, és nem teszik tönkre a kis beleit, meg a gyomrát!
Dia! Ha elfogadsz egy jó tanácsot, adj Virágnak az antibiotikum mellé Normaflore-t, az sokat segít, hogy minél kevésbé károsodjon a bélnyálkahártyája. Amikor Domi még kisebb volt napi 2x fél ampullát mondott az orvos. Persze ha ezt már az első antibiotikumnál mondja, akkor talán nem lenne most gondunk a tejes dolgokkal...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Sziasztok!

Mi is újra itt pár nap kihagyás után. Azaz voltam, csak nem győztem visszaolvasni.

Yuyu! Mi is belehúztunk a súly növelésébe. Ma voltunk a doki néninél, és 8125 grammal mérlegeltünk, és 68 cm-et mértek hosszra, habár Csenge biztos ami tuti előredöntötte a fejecskéjét, így szerintem van az 70 cm is. Megkaptuk az újabb két oltást (4 hós) prevenar és kötelező, így egy ideig nem szurkálják szegénykémet. Habár az első oltásnál egy nyikkanás sem volt, majd a másodiknál már volt sírdogálás.

Mi is nagyon keveset alszunk, sőt, inkább semmit. Állandóan ébred, tekereg. Doki néni mondta, hogy lehet a hozzátápitól, hogy még nem szokta meg a pocija, miképp is kell neki megemésztenie a cuccot. Így csak délelőtt van gyümi, délutánra kaptunk pépet, hátha hosszabbakat tud majd vele aludni.

Zsófi! A gyümitől a kaki nálunk is változott. Ma a rendelőben azt mondták, hogy ez teljesen normális. Azaz már nem olyan folyós, és újra lehet zöld is. Csenge se ivott meg ezidáig semmit. Most vettem Milupa babateát. Na, azt nyomatja ezerrel.

Yuyu! Nekünk is menni kell minden hónapban mérésre, és vizitre. Dia! Szerintem váltsatok orvost. Én ezt már az első hétben megtettem, annyira kiakasztott az első. És jól döntöttem. A mostani doki néninél nincs olyan amiről meséltek, hogy nincs oltóanyag stb. Bármikor lehet hívni, mindig megnyugtatja az embert.

Na, ezt elküldöm, aztán folytatom.......
:)

rizsimami

Pöttöm, ez az ívben megfeszítés és a szájban turkálás, de nem elöl, hanem oldalt és hátul nálunk is megvan! Bukni nem bukik Beni sem többet, mint korábban, apró böfik vannak kaja után órákkal is. Akkor most én is kezdjek refluxra gyanakodni!? Dokinéninek, vagy védőnéninek említem mindenesetre! Jajj, Nonoka, szegénykém! Mihamarabbi gyógyulást!

Rizsi, Csenge is jó kis méretekkel rendelkezik! ;)

sophie27

Hát, Eni is 8 kiló fölött van, annak ellenére, hogy hetek óta kevesebbet eszik. Úgyhogy nem aggódom, de fura, hogy régen annyit evett, amennyit csak tudott. Most meg 1 ciciben is hagy egy kicsit, a másik meg már nem is kell neki utána. De persze néha a 3 órát se bírja ki vele, most is sietnünk kellett haza sétából. Szóval jobb lenne, ha enne eleget, és bírna legalább 4 órát. Éjjel is ált. 4 óránként kel, korábban meg 6-t, sőt 8-at is átaludt néha. Na mindegy, örülhetnék hogy egészséges, én meg itt nyavajgok ;-)

yuyu79

Pneuo oltóanyag a mi dokinknál sincs, de itt Pakson a többinél is hiánycikk... Remélem nem lesz gond belőle, hogy később kapjuk meg. PEdig már 2 vagy 3 hónapja leadtam az igénylést...

yuyu79

Nekünk is van öreganyós képünk, benevezhetünk mi is a versenybe? ;-)

Kép

yuyu79

Boni, köszi, majd rákérdezek!

Dia, antibio mellé mindenképpen adj probiotikumot, ezt én is erősen javaslom, mert kicsinálja a bélflórát, és aztán vagy laktóz érzékeny lesz, vagy a gombák lesznek a végén túlsúlyban.
De én nem a normaflore-t ajánlom, mert az csak 1 fajta "jóságos" bacit tartalmaz, és azt is csak 2 milliárdot, hanem a protexin-nek van kisbabáknak való (protexin store, ha jól emléxem), az többfélét és 5 milliárdot tartalmaz. Fel kell oldani anyatejben, teában, mindegy, és azt meginni.
Én is ezt szedem évek óta, csak a felnőtt verziót, csodaszer.

Zsófi!

Nos, nem vagyok doki, de érdemes rákérdezned, mert ugye a refluxot szokták rejtett fojtogatónak is hívni, alattomos egy betegség. És sajna csecsemőhalált is képez okozni, mivel szét tudja marni a nyelőcsövet stb, légzéskimaradást okozhat.
Azonkívül a fogakat kicsinálja, és persze asztmát is okozhat...

Most is evés után 2,5 órával raktam vízszintesbe a játszószőnyegébe, feljött neki a sav, köhögött, öklendezett, utána jött is a hátfeszítés, panaszkodás...de ülni még nem tud, pihi székben meg nem marad meg....szóval baromi nehéz, amíg nem kötik le neki a savat. Adná az ég, h kapjon valami bogyót, mert így csak szenved szegény, és nem bír eleget enni, mert evés közben meg fokozódik a dolog.

pöttömpanni

Eni lassan beéri Nonokát súlyban :wink:
És még beszívott ajkakkal is édes :lol:

Én is csináltam ilyen képet a drágámról, de időm nem sok van feltenni őket.

Ezt a fórumot kellene a dokiknak megmutatni, nem mondanák h úristenmekkoraezagyerek...lassan mi kismiskák leszünk itt a csajok mögött :lol: :cry:
Nem tudom h sírjak vagy nevessek.

ma jön végre anyósom, és el tudok menni bőrdokihoz, szerintem ekcémás a kezem, reped a bőröm ezerrel, krémezés az első kézmosásig jó. De nem lehet szimplán a hideg, mert már nyáron is volt, sőt talán már korábban is, csak mostmár mindkét kezem undorító :cry: :oops:

Csengének jól veszem ki a morzsákból h lehet gratulálni? Vagy valamit félreértettem??? :roll: :oops:

pöttömpanni

Dadomi,Pöttöm,
Nagyon köszi ezt az infót a probiotikumról! Eszembe se jutott volna, pedig milyen igaz! Férjemmel hozatok protexin-t, remélem még nem késő elkezdeni szedni, bár csak tegnap óta kapja Virág az antibacit. Vagy ezt utána kell szedetni, miután befejeződött az antibaci kúra, vagy már most mellé? Evés előtt/után??

Kép
Kép
dia123

Én úgy tudom hogy ezeket már közben is kell szedni... ha minden igaz, a két antibigyó bevétel között , de majd a tapasztaltabbak megírják...

yuyu79

Csengének még nem kell gratulálni, csak tervezik a kistesót, de kb 2 év különbséggel ha jól emlékszem ;-)

Hát igen, ha nincs ez a szenvedés, Nonóka biztos már 10 kiló is lenne... Még jó, hogy vannak tartalékai, de remélem lassan újra magára talál szegény... Azért lehagyni nem szeretnénk, inkább meghagynánk nektek az elsőséget ;-)

yuyu79

Éppen elaludt a manóm, gyorsan eszem, addig meg itt vagyok megint, még a végén rámuntok :wink:

Dia, már mellette is szedheti, minél előbb kezditek annál jobb.
Nekem a felnőtt protexint főétkezés után kell bevenni (2 kapszula), de a használatiban tuti benne lesz minden pontosan.
Én most Nononak még sajna normafloret adok, mert a kórházban azt kezdtük el, meg ugye nem iszik cumiból és így nehéz a feloldás, de ha elfogy a normaflore tuti elkezdem a protexint én is és max. kiskanállal beadom és anyatejben feloldom.

Betegeskedőknek javulást kívánok, Virágnak puszi a pocira.

Na 20 percet sikerült aludnia :cry:

pöttömpanni

halihó! újra itt!

Dia, igen, ez a probiotikum nagyon hasznos dolog, jó, hogy mondták a lányok, mert nekem sem jutott hirtelen eszembe! :(

Pöttöm, köszi az infót, dokinál rákérdezek, mondjuk nálunk nem szokott sírni, ha feszíti magát, meg nem is nyügi igazából :roll:

képzeljétek, 2-kor hipp tejpépet adtam Beninek, de szó szerint reklamált, ha nem toltam elég gyorsan az arcába a következő kanálkával! :) annyira falta, közben végre elfogadott pár korty innivalót is, de mikor befejeztük a kajcsit, és próbáltam még itatni, az amúgy tök finom hipp teát, hát mondanom sem kell, szájzárat kapott! :) szóval úgy látszik, mi nem leszünk nagy kacsák, de azért a milupást még megpróbálom, hátha Csenge mellett Beninek is bejön! :)

sophie27

Ja, és Julcsi, Eni az öreganyó pofi verseny győztese, az öregapó verseny még zajlik, mert még én sem tudtam lefotózni és Pöttöm is tesz majd fel ilyen képet Nonoról, de a lányka mezőnyben eddig csak Eni büszkélkedhet ilyen arccal :D

sophie27

Na! Csak visszaértem a géphez!
Napközbeni alvás nálunk is csak félóra, kivéve akkor, ha a következőt teszem. Jól beöltöztetem, ki a kertbe, pár kör séta. Vissza a házba, előszobában beteszem a babakocsiba, bebugyolálom, majd nyitva hagyom résnyire az ajtót. Így kb-5-10 fok van ott. Na, így alszik általában 1,5-2 órát, ami nagyon kell ezek után az éjszakák után neki.

Gabi! De jó hogy jelentkeztél. Jó újra uh-s képet látni!

Pöttöm! Ezt nem hiszem el, hogy Veletek is így bántak a kórházban. Már annyian meséltetek hasonlót! Szegény Nono! Kitartás Nektek!

Képzeljétek pár napja Csenge is mászik ide oda. Ha lerakom északnak, a következő pillanatban már délnek tart. Szóval körbe-körbe karikába mászik. És hétfőn már elkezdte magát felnyomni négykézlábra. Ebben a pózban tesz pár előre – hátra hinta mozdulatot, aztán putty vissza hasra. Amint feltöltöttem a gépre a képeket, felteszem!

Zsófi! Én tegnap kaptam meg a Kismamát! Úgyhogy szerintem hívd fel őket!

rizsimami

Sziasztok!

Köszi Mecsi az érdeklődést. :)

Csak időnként olvasgatlak Benneteket, mert valahogy nem éreztem jól magam a fórumban.

De mi is remekül vagyunk, Kristóf babánk nagyon szépen fejlődik. Voltunk úszáson, kaptunk oltást, amitől belázasodtunk. Jól alszunk, még kelünk éjszaka 2*-szer enni. :) 7 kg. :)

Rakok én is egy friss képet, karácsonyi. Kép

Kata
Vendég

Kata, megbántottunk valamivel? Szép kis legény a kisfiad ;-) Gyere többször.

Eni is körbe-körbe kúszik, de ő csak hason ill. háton, négykézlábazni még nem próbált...

Kinek van még öreganyós képe? Ez így nem győzelem, ha nincs ellenfél... Vagy vonjuk össze a mezőnyt. lányok-fiúk egybe?

Eni meghallhatta hogy panaszkodtam ;-) Ma délután majdnem 2 és fél órát aludt az ágyában, és utána 250-et szopott :shock: :shock: Nem semmi a délelőtti, meg mostanában általános 110 után...

yuyu79

oké Julcsi, akkor legyen közös mezőny, igyekszem fotót gyártani és aztán feltenni!

Rizsi, gratula Csenginek, még a végén ő lesz az első, aki megtanul négykézláb mászni ilyen hamar!? :)

Kata, nagyon édes Kristóg, milyen kis kerekpofi! szopizik még, vagy már mást is esztek? és nagyon csinos ebben a ruciban!

sophie27

Nekünk is van egy öreg nyanyás képünk!! Bár 2 hónappal ezelőtti, de ime: :wink:
Kép

Kép
Kép
dia123

jajjj most látom, hogy van egy új fogatlan nyanyás képünk, ez a napokban készült!!
Kép

Kép
Kép
dia123

Dia, Beleki Kati, Julcsi!

Jaj, nagyon édesek a képek! Ez a beszívom az ajkam nálunk is van, mindegyik csinálta ill. Dönci csinálja!
Dönci imád fürödni, ma is annyira élvezte a habokat, olyan kis cukorfalat!

Beleki Kati!

Miért húzódtál vissza és majdhogynem kerülsz minket? Mit tettünk ezért? Én a magam részéröl nem örülök, hogy nem érzed köztünk már jól magad és gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Érdekelne, ha nem titok, hogy miért alakult így!?

Most végeztem a palacsintagyártással. Még nekem is jutott belöle! :)

Ma megismertem a hivatalban a várók között egy eddig számomra ismeretlen magyar anyukát, de van közös ismerösünk. Szerdán elmegyek vele a közös ismerösünk szervezésében müködö magyar baba-mama körbe körülnézni, ö meg eljön a mi játszócsoportunkba csütörtökön. :)

Mentem, mert mindenki engem akar.

Barbi
Vendég

Yuyu! Nem nem bántott meg senki sem, csak nem nagyon sikerült belefolyni a témákban, nem a Ti hibátokból. Aztán én voltam az utolsó a "sorban" és így megint egészen másokról folytak a témák. CSak ennyi.

Sophie! Nem még csak anyatejet kap, nem adok mellé semmit. És a fagyasztónkba meg már lassan nem fér semmi más... :)

Köszönjük a dicséretet!
Akkor még egy kép :)

Kép
Vendég

Zsófi, nekem megjött 3 napja....mármint a Kismama.

Pöttöm, vigyázz az ekcémával, mert sok doki meg sem hallja, hogy szoptatsz. Nekem már adtak olyan kenőcsöt, amit nem szabadott volna. Az ujjaim vége szinte minden nap délutánra vérzik, annyira kisebesedik. Csak szteroidos kenőcsök használnának, de azt nem szabad. 2 éve keresem a megoldást. Ami jó: homeos, halicar a kenőcs neve, ez némileg segít, reggelre összeforr ami este vérzett. Átmenetileg segít talán.

Levi nálunk is ívben hátrafeszít sokx (remélem nálunk csak a sima sztrájk), de sajna a refluxot csak szondával lehet megállapítani 100%ra. Az meg nem éppen a legjobb ilyen pici korban sajna. Azért remélem hamar helyrejöttök ám!

Olyan rossz, hogy annyi minden tünetre legyintenek rá a dokik. PL. ez a sztrájk dolog, olyan ami mumus. Mert kiderülhet, hogy nagyobb a baj, amíg mindenki nevet az emberen. MInt mi műtét előtt. Még két nappal is kinevettek.... :evil:

Képek baromi duki, mi nem szívogatunk, de fújni....ma akkorákat köpött a Kicsem :shock: :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Na te jó ég lányok kivagyok akadva. dec.21dikén mértem Áront utoljára akkor volt 6420g ma megmértük 6440g szóval 3hét alatt semmit nem híztunk. Aztán lemértem 160at ciciztünk és még éhes volt. Látod Dia ezért írtam hogy nem lehet elég tápláló a tejem talán. Utánna még simán bepuszilt 40ml tápit amit már úgy vettem el tőle mert különben evett volna még de a pocak már óriási volt . Holnap minden kajáját mérni fogom most baromi kiváncsi lettem mi a tök van. :? :? Nekem az a furi hogy a kakija áronnak olyan mintha tápszeres lenne mármint hogy olyan mintha az jönne ki belőle. Mostmár megvárom mig jön hétfőn a védőnőnk mit mond. De valami nem stimmel. Az tény hogy rengeteget mozog meg bukik is de hogy semmi hízás hmmmm.....

Kata nagyon cuki ruháitok vannak . Hova jártok úszni?? Amúgy remélem jössz te is többet hozzánk , látod sokan eltűnnek sokat kell visszaolvasni de nem muszály , csak írj hogy veletek is mizujs.

Na dobok pár képet először is ma egy csúcs képet csináltam Zsófikáról :D Andi remélem nem fog haragudni.

Kép Kép
így szeretjük egymást
Kép Kép
és itt van maga az ördög is:
Kép
És a kádba már csak így kényelmes
Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

A feszítést hogy értitek hogy a hátán van és felnyomja a pocakot vagy máshogy?

Barbi kicsi a világ , és milyen jók néha az ilyen meglepetések. Fény postáznál pár palacsintát nyamika.............. :lol: :lol:

Na megyek jó éjt mindenkinek!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Újra itt :oops: :oops:

azt elfelejtettem elújságolni hogy összeraktuk a járókát és csodák csodájára áron hátról hasra fordult benne tiszta bódog voltam . Már ezért megérte :D :D

Na lelőttem magam Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Aproo, tök idegesít ez a kismama. felhívtam ma őket, erre mondja a pacák, hogy csak tegnap jelent meg blablabla, de miért kapom meg később, mint ahogyan az újságosnál megjelenik!? ez már nem az első eset! :(

Mecsi, jók a fotók a gyerekekről! és a feszítést én úgy értelmeztem, ahogyan Te is írod, legalábbis Beni ezt csinálja! és azt hogy érted, hogy tápszeres a kakija? mit tud az? :) nekünk is szokott anyatejes is lenni, de a tápitól inkább zöld a kaksi és nem olyan túrós darabos, mint az anyatejtől...

és akkor íme az én öregapó pofim!

Kép

sophie27

Sziasztok Lányok!

Pöttöm, jobbulást Nonókának. Szegény picur, nagyon sajnálom. Remélem hamarosan rendeződnek a dolgok. A kezem mostanában nekem is gyakran ekcémás, de nem tudom mitől. Ja és persze nekem is minden este kireped valamelyik ujjam vége.

Zsófi, nekem sem jött meg a Kismama, de én mindig késve kapom is mindig rajta van egy matrica, hogy retour címzett ismeretlen, de ez minden hónapban már egy éve, folyamatosan. Ha holnap sem lesz, akkor felhívom őket én is.

Természetesen holnap megyünk jógára. Kicsit nem voltam képben. Aranyosak az anyókás-apókás képek. Andris még csak ma jött rá, hogy be tudja szívni az alsó ajkát, szóval talán hamarosan nekünk is lesz apókás képünk. Azzal meg nem is dicsekedtem, hogy már dec. 30. óta Andris fordul hátról hasra, sajna a visszafele még nem megy, ezért ha elunja hason, akkor nekünk kell újra hátára fordítani.

Segítsetek, valaki kérte anno, hogy postázzak neki torna dvd-t, de nem emlékszem, hogy ki volt, csak arra, hogy elfeljtettem reagálni, hogy persze, hogy küldök.

szuszu

sziasztok! a mai végre megint jóga és tranzit nap!!

veroccsal bepróbáltunk egy másik helyet is csak a változatosság kedvéért és hogy a pesti oldalról is meg lehessen könnyen közelíteni akár babakocsival is...szóval a mammut 2-ben a második emeleten van egy bababarát szendvicsguru...érdekelne, hogy mit szóltok hozzá!?!?!?
Vendég

Jó reggelt!

Cs-andi, nekem az ugyanolyan macerás a mostani babakocsinkkal, esetleg majd tavasszal, amikor kisebb kocsira váltunk. Egyéként akkor át kell keresztelni a napot jóga és szendvicsguru napra :D

Inkább amiatt nem jó nekem a tranzit, hogy ott Andris nem tud rendesen aludni. Na majd meglátjuk. Akkor talizunk jógán.

szuszu

Jó reggelt!

Mecsi, nálunk a kifeszítés, hogy szopi közben egyszercsak hátrafeszíti az egész hátát, tehát amennyire tudja kihomorít és elkezd visítani.
De van hogy 3 napig nincs, aztán meg 2 napi minden szopinál.... :roll: :?:

Ha sikerülne videót feltennem lányok....tegnap Levi szájába dugtam este egy nap almaszelet végét (amit én ettem) és elkezdte veszettül szopizni. Azt hittem megzabálom, komolyan, annyira cuki volt, ahogy próbálkozott leszívni az almát. Tutter jött is vmi, mert utána nyammogott rajta, csak tudnám, hogy ezek után a kanállal adott ugyanolyan almát miért köpi ki :?: :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

...Tegnap anyósoméknál Levit felhúztam ülésbe, erre kirúgta magát és felállt. Mindenkinek totál kikerekedett a szeme és még 2x megismételte. Persze az egyensúlyérzéke még eléggé "részeges", de annyira akar ülni/állni, hogy az döbbenet... :shock:

Jó szórakozást mára lányok.
Ma be kell mennem a melóhelyemre, de jövő héten beneveznénk egy tranzitolásra,ha oda lesz a séta....a mammut kissé messze lenne. :oops:
És persze Zsófi, hoznánk-vinnénk Titeket is!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Íme, a mi kis anyókánk! :D

Kép

rizsimami

Na, és itt vannak a mászás próbálkozások Csengétől!

Kép

Kép

Kép

rizsimami

Nekem is reped sokat a kezem, hiába kenegetem! Szerintem azért, mert Csenge miatt nagyon sokat mosok kezet, és az szárítja a bőröm. Nekem soha nem volt ilyen.

rizsimami

Tegnap este akartam adni Csengének sinlac pépet, de nem ízlett neki! :? az az igazság, hogy nem is csodálkoztam rajta, mert nekem se ízlett. Mintha valaki írta volna, hogy ízesíti valamivel. Kérlek írjátok le, ki mivel teszi jobbá! Köszi

rizsimami

Rizsi, én írtam, hogy tettem bele gyümi! ;) dokinéni mondta, hogy barackkal nagyon szeretik a gyerekek, hátha!?

Aproo, köszi az invitlást, még majd kiderül, hogy mi lesz a jövő hét "zenéje", az tuti, hogy hétfőtől szerdáig apa itthon van szabin (kedden van a temetés), de csütörtökön talizhatunk és tranzitolhatunk egyet végre. köszi mégegyszer!

sophie27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: