A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ról lemaradtunk, de 2009-ben tuti szülünk

Nemlajos: Én is így csinálom ezért bemásolom a receptet.
# 8 közepes paprika,
# 1 közepes fej hagyma,
# 1 gerezd fokhagyma,
# 1 szál zellerzöld,
# 1 evőkanál olaj,
# 40 dkg darált hús (sertés, marha, pulyka),
# 8 dkg rizs,
# 1 tojás,
# 1 kávéskanál édesnemes pirospaprika,
# 1 l paradicsomos ivólé vagy 10 dkg sűrített paradicsom,
# 1 kávéskanál cukor,
# 3 evőkanál liszt,
# néhány szál petrezselyem

Elkészítés:

1. Nem túl húsos, kerekded végű paprikákat vásárolunk, megmossuk, kicsumázzuk őket, az ereket és magokat eltávolítjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A zellerzöldet leöblítjük.

2. A töltelékez megfonnyasztjuk a hagymát az olajban. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a tojást, a pirospaprikát, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot, alaposan összedolgozzuk, és a paprikákba töltjük (nem túl szorosan, mert főzés közben a rizs megdagad, és szétrepednek a paprikák).

3. A paradicsomlét (vagy az 1 l hideg vízzel elkevert, sűrített paradicsomot) 1 kávéskanál sóval, a cukorral és a zellerzölddel felforraljuk. Beletesszük a paprikákat, és mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára főzzük (kb. 30 perc) - nem kevergetjük, csak meg-megrázogatjuk a lábast!

4. A paprikákat óvatosan, szűrőkanállal kiemeljük a paradicsomléből, a zellert kidobjuk. A lisztet simára keverjük 2 dl hideg vízzel, a paradicsomhoz adjuk, és 5 percig szelíden forraljuk. Visszatesszük a mártásba a paprikákat, éppen csak összeforraljuk, ízlés szerint utánasózzuk.

De elég az a húsi ami neked van otthon. Rizzsel bőven elég lesz . Ha nincs zeller zölded az sem baj én is mindig elfelejtem.

Kép
csucsu05

Andy: De jó, hoyg jöttél. Már hiányoltunk is.
Jók a képek nagyon:)
Remélem 13-án már egy zebrás teszttel jössz :)

Kép
csucsu05

Köszi csajok, aranyosak vagytok!

Csucsu!
Nem hiszem, hogy 13.-án zebrás teszttel jövök, mert tuti nem fogok csinálni tesztet max. már 1 hetes késésnél!
Ti hogy álltok??

Kép
oriandy

Andy: Akkor 1héttelkésőbb hozzál egy tesztet :)
Én ma vagyoka 28. napon. Elvileg ma jönne piri. De valójában meg 26-án volt Pé-m tehát még van pár napon. DE sajna nagyon menisen fáj a hasam:(

Kép
csucsu05

csucsu, de jó, hogy írtad, én simán megfőztem volna először a tölteléket, úgy töltöttem volna bele a paprikába :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Ide is teszek pocakfotót:)
114cm
Kép

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Nemlajos!

Szép pocak!

Már az enyém is 112 cm, pedig több, mint 3 héttel előttem jársz. :shock:

Andy!

Örülök, hogy visszataláltál! Nagyon jók a képek! Beni rendőrösben kapott olyan garázst, mint Dani tűzoltósa. :D

Nika!

Kipróbáltátoki már a tévét?

És a mai nap híre!
Ma délután megszületett az egyik barátunk kislánya. (Nekem gyerekkori szomszédom, a férjemnek az esküvői tanúja...)
Vendég

nemlajos szép poci:):):):)

kipróbáltukműködikés nemkell nagyobb :):):):):)) szupi már azt nézi Gabi a másikat kivittük a másik szobába majd tavasszal mikor megcsináljuk a kisszobát Gegének akkor majd elrendezzük hová merre kerüljön :)a régi

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Na megint most tudtam jönni :) délelőtt elkezdtem visszaolvasni,de irni már nem tudtam.

Én ma tudtam meg,hogy a apostán már mindenmki tudja a babát(bezzeg én csak az uh után akartam elmoindani).Párom elmondta a haverjának Ő meg úgy gondolta,hogy csak az ünnepekig volt titok.
Gyorsan felhivtam a főnőknőmet,de nagyon aranyos volt.Iagz a lányánál is jön a köv. unoka csak ott májusban.
Azt is ma tudtam meg,hogy egyik volt kolleganőm aki febr 20a környékére várta a babát, 4 én megszült. M egindult nála a szülés és már nem lehetett leáálitani.Baba kb 1500 gramm és 42 centi.Most inkubátorban van irtam neki sms-t remálem vmikor válaszol majd.

Pici:hogy irhatsz ilyet,hogy bálna vagy.Én az vagyok a magam 820 kilójával.De te??
Pocakfotót fölösleges csin álnom mert mág semmi nem látszik.
Talán 3-4 hónap múlva.

Dokihoz csak 20án megyek fogadtak volna 15én is csak mivel terheskarton is kell igy inkább áttettük a köv. keddre.Párom persze pont dolgozik,de gyorsan lebeszéltem anyuval.

Nemlajos:nagyon szép pocid van már :D

Andy:jó,hogy jelentkeztél nagyon jók a képek látszik,hogy Dani nagyon jól érezte magát.

Nika:örülök,hoigy jó a atv.Elolvastam a privit majd irok,csak azt hiszem az holnapra marad.

Na lassan befejezem holnaptól apa dolgozik ha Márk engedi akkor jövök napközben is.

Ha nem akkor a szokásos időben :) ,de azért remélem még irhatok :)
Vendég

Mpst néztem,hogy egy kissé elirtam a súlyom :) azért nem vagyok 820 kiló, csak 82 :D
Vendég

Jaj lányok én annyíira beparáztam,hogy csak a jövő héten megyek uh-ra. Úgy érzem minden rednben a Picurral de most teljesen kész vagyok,hogy mi van ha mégsem.

Bocsi ha ilyenekkel fárasztalak benneteket.
De ugye nem lehet baja???
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Sissi!
Ne aggódj, egészséges a kis picurkád.

Én is félek picit, a holnapi genetikai UH-tól, és a down szűrés eredményétől.

Én most rohanok, EKG-ra és belgyógyászatra, már tavaly mennem kellett volna, de halasztottam.
Majd jövök.
Szép napot mindenkinek.
Pusszantás

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

Jó reggelt lányok!

Hát pocifotó sajna nem készült tegnap, mert bealudtam, bocsika :oops: :idea: :idea: Majd ma :wink:

Andy!
Jó hogy jelentkeztél és nagyon jók a képek is :wink: megy a drukk ezerrel a + teszthez, persze Csucsunak és Nikának is :wink: ++++++++++++++++++++++++++

Picimami!
Jó korán mész vizsgálatokra :roll:

Kép
Kép
minimano74

Pici: ne fél a vizsgálatoktól. Minden rendbenvan a kispöttyel.

Cat: Persze, hogy neked nagyobb a pocid már hisz második babát várod. Képzeld mi lesz a harmadikkal:)

Nika: Na örülök, hoygjó a tv és a méret is okés:)

Sissi: Nem fárasztasz ne butáskodj. Nem tudsz hamarabb elmenni és akkor megnyugodnál.

Kép
csucsu05

Jó reggelt mindnekinek!

Olyan jó végre, hogy már ilyenkor is van élet.

Gabi!

Én úgy vártam azt a pocifotót!
De megértem az alvást is! Nekem megint több lett az alvásiényem. Az időjárás miatt-e, vagy hogy mindjárt itt a harmadi trimeszter?

Sissi!

Nyugi!
Minden rendben van a babáddal!
Én nem bírtam volnaa helyedben eddig, és elmentem volna egy magán UH-ra- (Mint ahogy az elején meg is tettem.) Igaz, az 8-10 ezer körül van. De a Kleopátra házban nagyon kedvesek. Ha nagyon izgulsz, inkább menj el még a héten!

Pici!

Az EKG-t és a belyógyászati vizsgálatot nem a háziorvosod csinálja?
Vendég

Cat: neked is jó reggelt:)

Kép
csucsu05

Csucsu!

Egynlőre harmadik gyerek elnapolva.
Pontosabban nem tudjuk, hogy legyen-e. Most várunk, hogyan alakul az élet.
Valahogy teljesnek érzem az életünket a két fiúval. :D
Persze talán 3 év múlva meggondoljuk magunkat, de most nagyon jó így.
A szülés után szeretnék lefogyni végre, hogy újra emberi formám legyen. Ha Marci nagyobb lesz, akkor utazgatni egy kicsit, nem mindig csak Horvátországba menni.
Jó lenne visszamenni Afrikába, de oda 2-3 éves korig nem ajánlot. Érdekel Ausztrália is, ahol meglátogatnánk a barátainkat, akik úgy néz ki, ottmaradnak. Megnézném Las Vegast is, régi nagy álmom, de oda gyerekek nélkül érdemes menni, ahoz pedig elég nagyoknak kell lenniük, hogy két hétre itthon hagyjuk őket.
És akkor nem is említem: Japán, Dubai, Angol-Skót körút, Valami trópusi sziget, mondjuk Seychelle vagy Bahama, vagy Hawaii. Esetleg Jamaica, Kuba...
Annyi hely van, ahova szeretnék eljutni.
Vendég

CAt: Persze a 3. gyerekkel vicceltem. Namegaz élet úgyis nagy rendező. Én is azt mondtam jólenne ha jönne a kistesó mert akkor nagyjából együtt nőnek fel és ha nagyobbak akkormi is egy kicsit szabadabbak leszünk. Na nemmintha nem lenne jó anyának lenni csak vannak más dolgok is amik érdekelnek. Utazás pl igen. 2007-ben nehéz volt megszervezni az utazást. azért is mentünk repülővel mert a kocsit Szabina még 1,5évesen nem birta volna ki.Amig kicsik mindneképpen hozzájuk kell igazódni. Ami rendjén is van de hát az embernek vannak vágyai is.
Persze nekem most az első vágyam a kistesó.
Azt nem is mertem írni. Hogy tegnap a férjemért mentem kocsival és haza fele cseréltünk mert majdnem berókáztam a kocsiba. Meg szédültem.
Reménykedni nem merek de hátha....
Ma reggelis van hányingerem de ez lehet pszichésen is.
Na meg a ahsam már vagy 5napja fáj. mintha megjönne de nem jött.
Ma a 29. napon vagyok. Hát nem tudom merjek e tesztelni.
Max ha úgy tesztelek, hogy ha nega akkor igy jártam.
Nem tudom.

Kép
csucsu05

Csucsu!

Ezek nagyon biztató jelek! :D
Bár abban is igazad van, hogy már szinte mindegyikünk produkált ilyet pszichésen is... :roll:
Hány napja volt péd?
Mert ha holnap már mondjuk a 12. DPO lesz, akkor én megpróbálnám a helyedben. De tudnod kell, hogy én mindig ürelmetlen típus voltam.
Vendég

a reggel olyan történt velem, ami még soha.
Vérzett az orrom.
Tudom, hogy ennek az oka lehet a terhesség, de olyan ijesztő volt hirtelen.
Meg is mértem a vérnyomásom. Szerencsére nem volt magas.
Sőt, a második érték még alacsonyabb is, mint szokott. 125/60.
A nőgyógyászom szerint az a fontos, hogy az ne menjen 80 fölé, az első jó 140-ig. A diabetológust a második érték nem is érdekli, csak az első ne legyen 130 fölött... Ki érti ezt?
Vendég

Cat: 13DPO. Ma vagyok éppen.

Kép
csucsu05

5percenként járok WC re hogy megjött e. Mert a hasam fák már 5napja mintha megjönne. Most teszteljek vagy ne. Jajj ez annyira idegesitő. HIsz nega tesztet nem szivesen látnék. Apozítívmeg nem biztos hisz hányingert meg szédülést lehet pszichésen is produkálni.

Kép
csucsu05

Csucsu!

Én nem bírnám a helyedben ezt a bizonytalanságot.
Bár én úgy vagyok vele, hogy a biztos rossz is jobb, mint a bizonytalanság.
És a negatív teszt sem jelenti azt, hogy nincs baba.
Nézd meg Gabi esetét! Neki is sokáig negatív volt. És most már a 14. hétben jár.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.07 08:01-kor.
Vendég

Cat: Tudom. Ma veszek is tesztet és úgy veszem , hogy nega max meglepődök.

Kép
csucsu05

Csucsu!

Soha ne úgy ved, hogy negatív!
Pozitív gondolkodás!!!!
Az a teszt amit ma veszel, holnap reggel pozitív lesz! Ezt képzeld el, mielőtt megveszed!
Vendég

CAt: Értettem:)

Kép
csucsu05

Jó reggelt!

Apa ma el,ment dolgozni, olyan fura 2 hét után.
Márk most Dzsungel könyvét néz.

Csucsu:mennek a drukkok.

Cat:sajna nem tudok elmenni,mert apa most már dolgozik és ilyenkor 9 után ér haza.
Vendég

Sissi!

Mehetsz Márkkal is.

Ha akarod beviszed magaddal, ha akarod kinthagyod a váróban. Van ott egy aranyos fiatal nő aki addig vigyáz rá. Van egy csomó játék és egy nagy akvárium halakkal.
Beni be sem akart jönni velünk.
Vendég

Sissi: Én is vittem már be a Szabinát uh-ra mikro nézték a peteérést.Komolyan mondommég élvezte is. Nézte a monitort nagy szemekkel. Azt sem tudta mit lát de nézte:)

Cat: Megvettem a tesztet.Csak Gabriell volt. Igaz a lányomat is az mutatta ki:)

Kép
csucsu05

Csucsu!

Ez jó jel! :D
Gabriellről jókat hallottam, azt hiszem.
Holnap pedig várjuk a pozitív tesztről a képet!
Vendég

Sziasztok

Cat..a T-Mobile-tól hivtak....a futárcég azt mondta várjam a futárt,de ő csak azt látta,hogy a futár megkapta..gondolom a T-Mobile-nak jelentette,hogy eltünt.Érdekes :roll: :roll:
Na,mindegy remélem ma megkapom... :wink:

NEmlajos szép a pocid...én is csináltam tegnap egy képet,de nem mertem felrakni :oops: :lol:

Csucsu tényleg pozitivan állj a a dologhoz...drukkolok nagyon,és örülök,hogy Szabina jól érzi magát az oviban.

Nika milyen a tv??? :wink:

Pici,Sissi ne aggódjatok,minden ok a picurkátokkal..

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Csajok: Tudom leszidtok de teszteltem. És kicsit haloványan de van rajta csik. Igaz még a fényképezőn sem hozza ki természetes fénynél látszik. Na most bennem van az ideg igaz e??
Holnap reggel is tesztelek mert akkor első pisiből csak jobban látszódna.

Kép
csucsu05

szép napot kicsit nem néztem be megint jó sokat írtatok :):):):)

Sziszi nem lesz semmi baj a babával egészséges csak pozitívan ne parázz :):):):)

cat: nekem rokonaim vannak ausztráliábna de még nem voltam kint elszúrtam 16 évesen amikor mehettem volna még nagyon kis csitri voltam nem gondolkodtam értelmesen :):):)
persze most már bánom

csucsu bíztató de én rád bízom a döntést én tuti tesztelnék már a 13. dpo-n:):):):)jamost jutottama végére ha halovány az hamar kijött? a gabriell milyen érzékenységű?

nika70
Salgótarján

meg lesz az új kismamink :):):) drukkolok nagyon :):):)

nika70
Salgótarján

Kicsit elmegyek, és máris ilyen hírekre jövök vissza!!
Csucsukám!!
Óvatos gratula neked.
Tessék venni még teszteket, és reggel is első pisiből.
Drukkolok!!!!
Ott lapul a baba a pocidban!!
Tuti!!!!!!!!!!!!!!

picimami

Csucsu!
Azért lefényképeznéd??

Cat!
Nem a háziorvosom csinálja, itt menni kell sztk-ba.
De iszonyat sokan voltak, és büdös volt...
Róka koma befigyelt :lol: :oops:

picimami

Csucsu!

A Gabriel 20-a érzékenységű és nem is első pisiből csináltad.
Szerintem vegyél még egyet és holnap reggel azzal kezd a napot, hogy felteszed a pozitív teszted képét nekünk!

Nagyon drukkolok, hogy mi is lássuk, mert szerintem ott van. :D :D :D :D :D

Pici!

Sajnálom, hogy Neked nem tudja ezeket a háziorvos intézni. Biztosan sokkal kényelmesebb lenne.
Róka koma: :evil:

Nika!

Mi így Las Vegast hagytuk ki. Most költözik haza ugyanis a férjem unokatestvére, aki évek óta ott él. Előtte Los Angelesben. Oda is ellátogattam volna. De akkor még neéz lett volna a vízum miatt.
Vendég

jaja csucsu fényképezd le hátha látszik majd így is :):):):):)

nika70
Salgótarján

na ha 20 as érzékenységű akkor szerezz egy 10-est és akkor már tuti erős lesz a csík :):):):):):)csucsu na végre legalább folytatódik a sor lassan mindenki babás lesz a topikban remélem ez jó ómen így az év elejére :):):)

nika70
Salgótarján

Cat!
Már most mindegy.
Többet úgysem kell mennem. Remélem!!

Délután megyek babát látogatni.
Unokanővérem kisfia szilveszter napján szültetett.
És megyek hozzájuk.
Már úgy várom, hogy lássam.

picimami

Képzeljétek!

Ma Beni nem vett fel pelust reggel.
Azt mondtam Neki, hogy Ő is hordhat bugyit, ha már nem lesz pelusa. Annyira belelkesedett, hogy inkább bugyit akart felvenni. Most voltunk pisilni, mert időben szólt. :D
Olyan ügyes tud lenni, ha akar.

És mostanában néha teljesen váratlanul rámnéz, és azt mondja, "szeretlek Anya". :D
Vendég

Pici!

Én is mennék babát látogatni, de Benivel még nem merek. Pedig csak a szomsztédba kellene átmennem.

És pár hét múlva ,majd Egerbe is, a barátaink kislányát megnézni. :D

Csucsu!

A tesztek fényképezéséhez pár tanács:

Válaszd ki a legvilágosabb ablakot, tedd a párkányra tesztet, kapcsold ki a vakut, és kb 10 centiről mikro módban fényképez. A mikro jelölése általában egy kis virág a gépeken.
Ekkor látszik legjobban a két csík.
Vendég

Nagyon ügyes Beni!
Látszik, hogy kiegyensúlyozott.

Én kicsit ki vagyok, biztos a hormonok dolgoznak.
Tegnap fölhívtam a gyöngyösi 4D Uh rendelőt, és azt mondták, várjak, 18 hétig. :shock: :roll:
Fura, hogy lebeszélik az embert.

A másik, nem értem az embereket, mindenki azt fújja, hogy majd mennyit fogok hízni, meg majd én is dagadt leszek, mint ő stb.. és nevetnek.
Nagyon megnyugtató...
:evil: :evil: :evil:
Úgy gondolom, nem kellene egyfolytában ilyennel sulykolni egy kismamát.
Hízik amit hízik, majd leadja, bárki is legyen.
Kicsit elegem van :cry:

picimami

Csajok: 25-ös erősségű ám a Gabriell. 10-est neten lehet rendelni de én azt nem tudom kivárni. Boltban 10-es nem lehet venni. Na mindegy holnap majd reggeliből csinálom a tesztet.

Kép
csucsu05

Jaj Csucsu..ez nagyon jó hir!!!!

Én sem birtam volna ki....én anno valami MediLab vagy milyen nevűt vettem és aznap kimutatta ahogy elmaradt a mensim:)

Hú,hosszú lesz ez a nap...jó lenne már ha reggel lenne ugye???? :lol: :lol:

Cat Beni nagyon ügyes...belejön hamar majd meglátod,pláne,hogy sikerélménye van :wink:

Pici ne törödj azzal ki mit mond,terészetes,hogy hizik az ember....de Te amúgy sem vagy az a "vastag"fajta,nem hiszem,hogy gond lenne...

Cat!
Hülye kérdésem van..a Graham lisztes kenyér az teljes kiörlésű?? :oops: :oops: annyira nem értek ezekhez...

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

cat: Beni nagyon ügyi én majd nyáron akarom elkezdeni a bilihez wc-hez szoktatni :):):):)

Picimami ne foglalkozz velük hízol amennyit kell majd leadod sok irigy ember van ám nekem is azt mondta anyósom hogy majd 50 kg-t fogok hízni stb mert a lánya is 25-30 kg hízott és ő vékonyka én meg eleve 100 kg-rólindultam de csak 12 kg-t híztam irigyek az emberek :):):):) ne foglalkozz velük :)

csucsu cat irányadása mellett nem próbálod meg azt a tesztet lefényképezni?

nika70
Salgótarján

Csucsu!
Én a helyedben vennék egy másik félét is, és azzal is tesztelnék most.
És reggel újra.
Nekem egy sima rossmanos mutatta ki a legjobban, és a clearblue.

Várjuk a képet!!

picimami

Nemlajos!
Nagyon szép nagy már a pocakod!!!

Neked már nemsokára elérkezik a szülés ideje, már a 30. hétben jársz.

De izgi!!!

picimami

Nika!
Én is ezt gondolom, hogy irigyek az emberek.
Ilyenkor amúgy is érzékenyebb az ember, és vannak félelmei, hogy tetszik-e még a párjának, stb..
((bennem van ilyen is))
És még a sok szemét rátesz.
Pedig én most vagyok az ideális súlyban.

picimami

Pici!

Ha az én véleményemre vagy kíváncsi, neked 20 kg körül kellene híznod, ha a figyelembe vesszük az alapsúlyodat.
De ha több, az sem gond, mert szülés után pillanatokon belül lemegy rólad.

És különben is, az a baba tudja mi a jó neki. Ha kevesebbet hízol, azzal sem tudsz mit kezdeni. Ez alkati kérdés is.

Aki vékonyabb, az eleve többet hízik, mint például én, aki jelentős fölösleggel kezdem az egészet.

Csucsu!

Én már vettem patikában is 10-es tesztet. Néhol van Qupido.
De már nem emlékszem hol, csak hogy valamelyik patika hálózathoz tartozott. Talán a budaörsi Tescoban lévőben?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: