2004.02.29 20:30
2004.03.01 00:26

2004.03.01 00:29

2004.03.01 06:30
A baba miatt kezdődött az egész ruhaátszervezés, hogy legyen elég hely 2 gyereknek 1 szobában. A héten pedig az étkező részhez kezdünk el vitrines, pakolós szekrényt csinálni. Még minden boros, pezsgős, stb. poharunk, meg csomó cucc dobozban van, jó lenne azokat is felszámolni. De olyan jó lesz, ha végzünk!
Én is most hoztam el anyukám varrógépét, hogy alkossak egy kicsit.
Szerencsére ez múló állapot. Alapvetően nálunk is az megy, hogy 1-1 kedvelt rajzfilmre bekapcsoljuk a tv-t. Sokszor egyébként Peti igényli, hogy én is nézzem vele. Ja, és bármikor kikapcsolhatjuk a játszás kedvéért, szóval úgy gondolom, hogy nem tvfüggő a gyerkőc.
Először persze rossz álomra gondoltunk, de amikor teljesen felébresztettük, akkor is tovább sírt. Mondtuk, hogy mutassa, fáj-e valahol, de semmi. Meséltünk, meg minden. Ez kb. félóra alatt. Erre Levi most a 3. alkalommal, amikor már bő félórája nem lehetett szót érteni a gyerekkel, hozott pár szál ropit (azt nagyon bírja Peti) és láss csodát, Peti elhallgatott, tömte a kaját magába, még egy joghurtot is bevágott. Aznap egyébként valóban nagyon keveset evett. De ha éhes volt, akkor azt igazán jelezhette volna szerintem, mert ugyan nem nagyon beszél még, de a ham-ham meg ilyenek napközben is mennek, vagy rángat a hűtőhöz, szóval ki tudja fejezni, hogy éhes vagy szomjas. Végülis nem tudom, hogy mi volt a baj, lehet, hogy bezavart, hogy tök álmos volt és így nyűgös is.?
2004.03.01 09:03
Jobuulást
2004.03.01 09:05
2004.03.01 09:24
Akkor Te szakember vagy? Mit ajánlasz egy szeles, nem éppen napos erkélyre, milyen nővényt érdemes nyárra tenni?
Az a baj, hogy a szüleim teljesen kivannak akadva a neveinken, persze nem érdekel, csak rosszul esik... És tudtok majd 5-6 nevet kitalálni a gyerekeiteknek???? Nekem ez nagyon nehéz lenne
Hogy tervezitek egymásután jönnek majd a babók vagy szeretnél közben dolgozni is?
) 2004.03.01 12:43
(ezeket a nővéremtől tudom) Persze ez csak a szakmai oldal, mint Anyuka nekem mindegyik mosoly: MOSOLY!

2004.03.01 14:00
Azért nagyon ne legyen lelkiismeretfurdalásod! Próbálkoztál és hát.... Kitartás!
Jó, hogy írtad, hogy komolyan kérdezed, mert őszitén azt hittem, hogy tényleg viccelsz!
És utána jönnek a fiúk!!!! 

Ez igen!!!!
2004.03.01 14:42
Most már 2 gyermekük van, természetesen többet terveznek. Szóval még megváltozhatnak. 2004.03.01 15:54
2004.03.01 18:55
2004.03.01 21:06

2004.03.01 21:43
szokásos esti program. Elég sok munkám van sok magántanítvány. Hanna ma ment először bölcsibe, nagyon élvezte, elcsodálkoztak, hogy megeredt a nyelve
2004.03.01 22:05
Juli ha minden jól megy, megy Franciaországba, Dani pedig Svédországba a focicsapattal
Szóval elküldjük őket világot látni. Egyéb program még nincs, közös se
De azért még nem adtam fel, csak nincs egy percem se szervezni
2004.03.01 22:22
Igen, en is tudom, hogy nagyon gyakori a terhesseg elejen a veteles. Nekem Dani elott is volt egy - akkor beszeltem az UH-t csinalo holggyel es o mondta hogy o egymaga naponta kb 10 elhalt magzatot lat az UH-n es nem egyedul o vizsgal terhes noket es ez csak egy rendelo... En is ugy vagyok vele, hogy inkabb menjen el minthogy beteg baba legyen... csak a masik oldalon meg felmerul: ilyen erovel nem lehetett volna egy egeszseges baba??? ezen mar kar ragodni, valoban nehez feldolgozni, nagyon bizom benne hogy nem sokara lesz meg egy egeszseges aranyos kisbabank.
Drukkolok a ferjednek, hogy gyorsan felepuljon a mutet utan!!!
Meglestem a Te gyermekeidet is! Mindketten nagyon aranyosak es szepek!
Mostanaban szoktam pont gondolkodni azon hogy annyira szuper lehet egy ilyen nagy csalad!!! Nekem sajnos egyaltalan nincs testverem, es most hianyzik igazan.
Milyen a kapcsolatod a testvereiddel? En mindig azon abrandozom, hogy olyan jo lehet amikor osszejonnek a testverek egyutt, foleg ha tobbnek vannak mar gyermekei... Ferjednek is nagy csaladja van?
Orulok, hogy Te is rendben vagy mar!
) sokszor ilyenkor ha egy ido utan eberen vissztesszuk az agyaba, konnyebben visszaalszik a sajat agyaban, siras nelkul.
2004.03.01 22:42
...na jó, Hanga alól
.
. Képzeld, szerencsére nem volt szükség a gyógyszerekre...csak pár napig köhécselgetett Hanga...
.
.
), már mondogatja is, hogy milyen nadrágja van a Kisvakondnak, mit rak bele...a gólya mit csináljon a lennel...
.
. Szintén semmit nem aludt egész nap.....azt hittem, hogy átlendültünk ezen....egy pár napig a múltkori után járókában altattam ebéd után (kb. 15 perc után aludt), működött is. Aztán egy pár napig aludt rendesen is délután a nagyágyában, aztán most megint rákezdett. Úgy veszem észre, hogy szüksége van az ebéd utáni alvásra,viszont ha alszik másfél órát, akkor este kb. 10ig tuti ébren van. Nálatok meddig vannak fent a gyerekek? És olyankor este mit csináltok? JÁtszás van még? 

2004.03.01 22:47
Egyszer elalvás előtt ráfeküdt és szólt, hogy nem jó azon feküdni, akkor meggyeztünk, hogy megint a régi játékokkal aludjon. Nappal sincs gond. 2004.03.01 22:57
2004.03.01 23:00
2004.03.02 10:43
AZt hiszem aznap nem voltam egyedul ezzel a problémaval.Elmentettem,hogy majd masnap elkuldom,erre a gép hianyosan jegyezte meg a szoveget,de fogalmam sincs,hogy miért.Szoval nem probalkozom ujra irni,mert mar ugyis minden lejart azota. 

En is elterveztem,hogy ha itthon leszunk,akkor majd megyek ide-oda,de valahogy nincs semmi kedvem Rikivel egyedul elindulni a varosba.Raadsasul,mivel a franciak még mindig nem fizetnek,most igencsak meg kell huznunk magunkat.Akkor meg minek menjek nézelodni pl.egy konyvesboltba,vagy jatékboltba,ha nem vehetnék Rikinek egy uj jatékot sem.
2004.03.02 10:47
)
)...
), akkor szívesen kalauzolok bárkit odáig!
Mert mi is tutttti megyünk, megfogadtam, hogy akárhol is lesz tali, legközelebb elmegyünk. 2004.03.02 10:51
2004.03.02 11:22
)2004.03.02 13:13
Én nem ülök a gyerekszobába egésznap, ha nem bírom akkor fekszem
Mondjuk mi délelőtt levegőn vagyunk, így Vili mindig kidől egy jó nagyot ebéd után, akkor tudok pihenni, aludni, babanetezni és ha szerencsém van, még házimelózni is. Persze ezenkívül semmi másra nem jut időm de nem bánom, olyan rövid ideig tart ez a bújós kötődős időszak. (Néha este még tudok filmet nézni, olvasni.) Házimelóba meg Vilit tök jól be lehet vonni, szóval az is múködik. Ő sincs el egyedül ill. egy darabig, de ha elég kreatív vagyok és kitalálok v.mi jó játékot, vagy hogy épp mit adjak a polcról, akkro mindig nyrek újabb 20 perceket
.
2004.03.02 13:23
Zsoma nagyon rendes volt, csak egy pici nyekergés volt, utána aludt szépen
De már elegem van az állandó öltöztetésből. A folyosón is van vagy 22-23 fok, a lakásban 27, leizzadunk, mire leérünk a hetedikről. 2004.03.02 13:37
, most érdekes módon tök csönben elvan a szobájában, talán már alszik is...igaz, kint voltunk vagy három órát...nekem már a fülem is lefagyott...
Egyszerűen már én is annyira úúúúútálom ezt a fránya telet, pedig amúgy szeretem.... Én sem játszom vele egész nap, nem is tudnék. REggel kihajt minket kíméletlenül az ágyból: "anya alszol, apa, jössz?", kimennek, majd még beszól: "anya, te is jössz? kééérlek!". Reggel mi mindig bekapcsoljuk a tévét: apa híreket néz, addig Hanga pakolgat, játszik kicsit, én meg csinálom a kakóját, aztán a reggelijét. Reggeli után (vagy már közben is) valami mesét néz (minimax v. Oroszlánkirály v. Teletabi v. Kockásfülű nyúl v. Kisvakon), aztán ha otthon maradunk, akkor a mese után kikapcsolom a tévét és benyomom a zenét
, és akkor játszik szépen. De kell neki, hogy ott legyek, nem muszáj játszani mindig vele, de azt igényli, hogy mellette legyek, mert játék közben is folyamatosan kérdez.
vele.
. Nem semmi családod van neked is
. 2004.03.02 13:45

2004.03.02 14:49

2004.03.02 15:28
2004.03.02 16:22
Én nem bánom, hogy nem kell neki a párna.
Este 10 körül lefekszik, reggel 8-9-ig húzza a lóbőrt és kb. 2 órás séta után megebédel, majd alszik 1,5-2 órát. Szerintem gyereke is válogatja, hogy mekkora az alvásigénye. Én nem, de a férjem ha megtehetné még most is tízórákat aludna minden nap.
Hát nem könnyű összeegyeztetni a gyerkőcöket és a tennivalókat, bár még nincs óriási tapasztalatom 2 gyerekes anyukaként. Nekem az első 2-3 hét volt húzós, mert azt sem tudtam mikor mit csináljak. Bevallom időnként elfogyott az evőeszköz vagy a tányér...
Mostmár nagyjából helyreállt a régi napirend(kibővítve Nikivel
), így Zsanival is többet tudok foglalkozni, de ezt nagyban köszönhetem Nikinek, aki még sokat alszik. Miközben Niki alszik(vagy épp nézelődik), akkor próbálok minél többet játszani Zsanival, de ez csak töredéke a régebbiekhez képest. Mostmár ismét naponta sétálunk 1-2 órát, ami igazi felfedezőút számára: mindent megnéz és mindenről kérdez. Azt nem tudom, mi lesz, ha már Niki is sokkal több foglalkozást fog igényelni...
Én is szerettem volna több tesót, de csak ketten vagyunk. Remélem nálunk most nem csak 2 gyerkőc lesz!

Csak most tudtam meg, hogy az apjával már régóta ezt játszák: Apja rohan felé, majd Zsani a furulyával "kikapcsolja" az apját.(aki erre persze hirtelen megáll)
A lányok már aludtak, így csöndben kikószálódtam az ágyból a kapuig, mire XY(nagyon távoli ismerős) "Ugye nem zavarunk?", "Akkor jöhetünk?". Először nem értettem, hova és minek???? Végül kiderült, hogy a Nikit jöttek meglátogatni...
Hát mondanom sem kell, hogy szépen eltessékeltem őket...majd 1 hét múlva jöhetnek. Eleve nehéz stílusa van ennek a családnak, de ahogy egyszerűen odaállítottak hozzánk...előtte se telefon, se semmi...még a rokonok is megkérdezik, hogy jöhetnek-e? Lehet, hogy én vagyok maradi, de a kutya mindenségit! Zsanival úgy megrohamozott mindenki 3-4 hetesen, hogy most Tomival megegyeztünk, nem hagyjuk magunkat. Aki megsértődik ezen, az megérdemli... 2004.03.02 22:59
Buszke lehetsz ra!
)En sem tudok egesz nap vele jatszani, egyszeruen keptelenseg. Sajnos o sem jatszik el sokaig egyedul, kulonosen ha engem lat akkor ott kell ulnom nekem is, jatszani a lovacskaival es mindezt lelkesen. A legjobban a mondokazast szeretem amit szerencsere o is nagyon elvez, de neha (hosszabb ido utan) az is uncsi. Utana meg arra gondolok, hogy vissza fogom ezt a korszakot sirni! Most meg csak mi vagyunk nekik, kotodnek hozzank es azt akarjak hogy mindig ott legyunk... Kesobb mar mi kuncsoroghatunk egy-egy jo szoert... Meg hat igaz az a mondas is: "kis gyerek kis gond nagy gyerek nagy gond"... Meg az is eszembe jutott hogy Armin lehet hogy pont a hatarokat probalgatja, hogy meddig mehet el...
2004.03.03 09:23
Ez persze hülyeség.
Vagy mi vagyunk a szélre nagyon érzékenyek, vagy ilyen szeles helyen lakunk, nem tudom, de már többször is így volt, hogy a fél topic fürdőzött a jóidőben, ami szerintünk meg elég vacak volt... 2004.03.03 09:42
úgyhogy nem tudtam megköszönni a vigaszokat - de most köszi

És persze mindezek mellé itt van Vilka, aki szintén joggal tartana igényt a teljes odafigyelésre és akit ugyan Ármin rajongásig szeret, de azért néha ütköznek az érdekeik ... és nekem ezek miatt sokszor lelkifurdalásom van, ami nem tesz jót az önbizalmamnak - szóval, kielemezni nekenm is könnybb, mint mindig jól megoldani a helyzetet.
2004.03.03 09:56
2004.03.03 11:03
... Ő nem szopákolni akar, hanem "cicizni szeretnék" vagy "szopizni szeretnék" ... a hangsúlyától én is rosszul vagyok ... Ami kiborít, amikor egyszerre vonyítanak ciciért... ááááááááááááááááá... Jó, hogy kető van, de Csengus pl. annyira izeg-mozog szopi közben - hiába próbálom "fegyelmezni" - hogy sehogy sem sikerül egyszerre a kettőt... Vészhelyzet esetén Csenge szopizik, Levi biztos távolságban tőle, kisujjam a szájában... Ami rémes, hogy Csenge nem tud csendben beszélni, csak üvöltve, jó nyivákolós hangon, direkt trappol a szobában... Levi erre persze felébred, ha végre el is aludt.... Na meg hurcolászni akarja... meg vígasztalni (=üvölt, hogy "ne sírj, kicsikém", meg "ne óbégass mááár"... azon a cuki kis hangján... 
) Na néha azért rendes is tud lenni, mert amikor ő szopizik, és Levi elkezd sírni, akor ő mondja, hogy menjek, és vígasztaljam meg a "kicsikét"
Az, hogy minden létező szabadidőmben őt próbálom szórakoztatni... na az nem hatja meg ... ha rájön a hiszti, akkor az rajta van... mi meg reménykedünk, hogy egyszercsak elmúlik...Nade a hiszti az jön... gyakran... olyan "ha van rajta sapka, azért, ha nincs, akkor azért" szisztémával... Jót olyankor nem tudunk se mondani, se tenni... Amióta ki tudja nyitni az ajtókat, még "gondolkodni" se tudom be"zárni" a szobájába...
Ati szokta kivinni, meg a "sógornőmék"... Na meg játszótérről nem is tudok a környéken, csak az utcában szoktak fel-alá sétálgatni, vagy szánkózni... Ha a babakocsit ki tudjuk ásni a garázsból, meg onnan ki is tudok jutni, akkor hármasban is tudunk menni sétálni...
Ő egyedül is totál lezsibbasztott az utóbbi időben ...
2004.03.03 14:14
Újszülött kora óta van mindig valami lapos a feje alatt, akkor jól jött, ha bukott, azóta meg megszokta. Ha álmos, hozza a párnácskáját, leteszi a földre, és ráhajtja a fejét.
) órát alszik összesen.
Iszonyú nehéz lehet neked...
Nem csodálom, hogy el-elfogy a türelmed. Mostanában én is sokat gondolkoztam azon, hogy tényleg kellene-e már nekünk az a kistesó. Ahogy múlnak az eredménytelen hónapok, úgy zuhan a magabiztosságom. Pedig Lacika egy-egy kicsit el is játszik egyedül, meg tökéletesen leköti, ha velem, mellettem lehet, amíg házimunkázok. Az neki bőven elég, ha körülötte jövök-megyek, és közben "beszélgetünk". Persze néha le is ülök vele egy-egy kicsit játszani, de ez nem túl sok idő. Persze ha lenne egy kistesója, és azzal foglalkoznék, azt lehet, hogy ő is rosszabbul viselné, mint a teregetést...
Innen jól kilát az utcára, nézegeti az autókat a szemben lévő parkolóban, meg a járókelőket, kutyasétáltatókat. Meg a konyhapulton mindig talál valami érdekeset is. Iszik, nassol, kis lábasban főzőcskézik, vagy éppen dobol a lábaskán, és persze mi is egyfolytában "beszélgetünk" közben.

A 6 hétben is igazad van, bár ez nálunk eléggé máshogyan alakult. Igazából csak a legközelebbi rokonok (Anyukámék, a Nővérem, az Unokatesóim és nagybátyáim közül az az 1-1 aki a legközelebb áll hozzám) jöttek el "babanézőbe". A Nővérem, utána meg a szüleim itt is töltöttek pár napot, hogy segítsenek az első időkben. Jól jött, meg se mertem volna fürdetni Lacikát eleinte egyedül.
Nekem pl. nagyon furcsa volt, hogy az Anyósomék nem jöttek el az első 6 hétben. A kórházban meglátogattak minket, de utána jó darabig nem. Biztosan jót akart, meg nem akart zavarni, meg ilyenek, de nekem nagyon fura volt. A távolabbi rokonok, meg barátok meg le se .... minket, így nem volt nagy vendégjárás.

Aki most rendelt, az meg felhúzta a bőrt jócskán Lacika kukiján, majdnem teljesen, addig a részig, ahol a makk végén még szélesedik egy picit. Előtte mi kb. 1 cm átmérőjű lukig jutottunk el, és ez már előrelépés volt a kiinduló állapothoz képest. Nem tudom, lehet, hogy a másik doki is felhúzta volna most már, és a türelmes krémezgetés csak a fitymaszűkületet gyógyította meg mostanára. Én mindenesetre azt hittem, hogy ezzel a heimpálba járással megkímélhetem Lacikát a bőr feltépésétől a kukiján.
Most aztán van minden, üvöltve pisil, ha pelenka van rajta, nyűgös, hiszis, és vadul védekezik, ha a kukijához akarunk nyúlni. Márpedig most már csak fel kell húzni, nehogy visszatapadjon, meg le kell fertőtlenítgetni pár napig, szóval horror. Bőgök vele kínomban, és csalódottságomban.
Ráadásul ez a doki egy mogorva pacák is volt. Mindent úgy kellett kihúzni belőle, azt se mondta volna meg magától, hogy azt a krémet már nem kell használnunk, amit eddig. Na, meg azzal kezdtünk, hogy jól leégettek (vagy én magamat?). A másik dokinál voltunk már egyszer régen, meg most januárban. Amikor januárban odamentünk, úgy fogadott bennünket, hogy teljesen képben volt, megmosolygott, amiért az előző kezelőlapot oda akartam adni neki, és olyan kezelőlapot nyomtatott végül, ami az előző folytatása volt. Na, most amikor szólítottak, bementünk, köszöntem, és kezdtem vetkőztetni a gyereket. Erre finom éllel megkérdezte az aszisztensnő, hogy esetleg valami beutalót, vagy előző kezelőlapot mutatnék-e... Tiszta hülyének éreztem magam.
2004.03.03 15:47

2004.03.03 16:15
Tegnap hazamenekültünk a játszóról, ma meg ki se mertem mozdulni, Lacit üldözöm a bevásárolni valóval, hogy ezt hozzon, meg azt, mert nem akarom kínozni a gyereket. Pedig most aztán megtaníthatnám neki egy életre, hogy szóljon, ha pisilnie kell.
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint