kpn,
nekünk is így kellett menni az első konzultációra, és 3/4 1-kor jutottunk be. De számíts arra, hogy ez eléggé gyors lesz, kikérdeznek, és már mehettek is, vizsgálat sem nagyon van aznap.
Az alapkivizsgálás része 2 vérvétel, a ciklus 3. (+-1) és 21. (+-1) napján, egy UH, ami kb. félidőben van (nem muszáj akkor, de az azért jó, mert legalább látszik az érő petesejt, ha van olyan, az is valami), az egyik vérvételnél nem csak hormont néznek, hanem minden mást is, pl. különböző fertőzések elleni védettséget, pozitivitást (pl. rubeola, toxoplazma, HIV, HBV, HCV, stb) meg vércukrot, ezért akkor éhgyomorra kell menni. Ezeken kívül párodnak kell majd két alkalommal spermavizsgálat, a kettő között 2 hétnek el kell telnie, ezekre külön időpontot kell kérnetek majd a recepción, meg talán egy andrológiai vizsgálat is kell neki, amire szintén időpont kell (de ebben nem vagyok biztos, ez lehet, hogy csak akkor kell, ha gond van a népszámlálásnál?? ), és neki is egy vérvétel.
Ja igen, és neked egy HSG, ami itt Rtg-nel megy - ez a "fájdalmas" verzió. Ez a ciklus első felében kell meglegyen, de nem olyankor amikor még megvan, tehát kb. 10. napon. Erre is időpontot kell majd egyeztetni, olyankor, amikor az adott ciklus már megkezdődött. Kb. 10-re kell majd akkor menni, kap az ember egy fájdalomcsillapító szurit a fenekébe, és egy nővérke átkíséri egy másik épületbe, ahol felfekszik egy asztalra, telenyomják kontrasztanyaggal, és Rtg-nel lefényképezik. Nekem ez nagyon fájt, de pl. volt velem együtt olyan, aki meg sem érezte... De az egész fájós rész kb. fél percig tartott. Utána még görcsölgethet egy kicsit, de az teljesen kibírható.
A ciklus 2. vagy 3. napján abban az esetben lesz UH, ha valamilyen beavatkozásra - pl. inszemináció vagy lombik - fog sor kerülni. NEm annyira gáz, mint az ember hiszi, mert a szülészek azért láttak ennél már különbet is (pl. szülésnél is fog folyni a vérünk....

- bár már ott tartanánk...). Én egyébként mindig tamponnal mentem, és amikor levetkőztem, akkor vettem ki, ezáltal "tisztább, szárazabb érzés" volt, nem volt olyan kínos....

Már bocs a naturalisztikus részletekért....
Hát, dióhéjban kb. ennyi....
Ja, és ahhoz, hogy beavatkozást csináljanak (a lombikhoz legalábbis tuti) kell a házassági anyakönyvi kivonat, vagy ha nincs ilyen, egy közjegyzői igazolás arról, hogy élettársak vagytok.