A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok!

Gyors bekukkantás.
A következőben kérném a tanácsotokat. Zsombi bőre nagyon száraz mit tanácsoltok mivel kenjem be. Gyógyszertári fürdetőt használunk csak. Ezen kívül a nyakán ahol a nyaka és a kis tokája összeér van egy piros folt ami elég száraz, erre is kéne valami tanács mivel tüntethetném el neki. Nem piszkálja de mivel a bőre itt összeér nem nagyon akar elmúlni. Előre is köszi.

Mi is jövő héten megyünk oltásra. :?

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

Sensi:
én is olvastam, hogy az előtejcsitől fájhat a hasuk, szóval szerintem öntsd össze. Amúgy én is pont ilyen cipőben járok! Pont elég a tejcsi, 1-2 nap volt, amikor adtam neki cumisüvegből lefejtet, de mivel akkor stresszeltem, így én is szeretnék minden cseppet megmenteni. Viszont éjszaka nem merek olyan sokat lefejni, így szintén csak az előtejcsit tudom lefagyasztani. Én próbálom majd összeöntögetni a szopizás után kicsikart táplálóbb tejet az előtejjel. Szerintem úgy működik.
Azon én is gondolkodtam, hogy mennyi ideig lehet tárolni a hűtőben: az Aventes dobozok papírjára az van írva, hogy 48 órát. Viszont én is olvastam 24 és 72 óráról is. Én próbálom minél hamarabb lefagyasztani, és a 48 órás "középuthoz" tartani magam. Bár szerintem ha nem okés a tejcsi, a babák el sem fogadják!
Remélem jól sikerül Lillus megnevelése ;) Majd gyere és mesélj!

Hangolka:
de jó, hogy jöttél! Sajnálom a betegséget, és azt is, hogy tápit kell adnod. De megkönnyebbülés lesz mindkettőtöknek szerintem. Nagyon drukkolok, hogy beváljon! És azért is, hogy meggyógyuljon a család!

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Tegnap volt az első nap, amikor Marci átaludta szinte az éjszakát.Este 9-től reggel fél 6-ig!! :lol:
A szopizásról:
Én most tegnap óta betartom a 3 óránkénti szoptatást és nagyon bejön!Úgy voltam én is, ha sírt, mindjárt nyomtam a szájába a cicit.
És most sokkal nyugisabb is.

Kép
Kép
Vendég

Kri! Nekünk a száraz bőrre a popsikenőcs vált be, 2 nap alatt rendbehozta Nati bőrét. Bár persze attól függ, milyet használtok, nekünk koleszterines van, ez maradéktalanul beszívódik- a cintartalmúak ugye kevésbé. És még babaolajat használok a szemöldökére, mert ott is száraz.

Kép
Kép
katinka31

Nekünk csak az első hetekben volt száraz a bőre, én már a Johnson's termékeket használom, pedig azt is hallottam, hogy allergiás lehet tőle a baba, nekünk jobbak mint a gyógyszertári kevertek.

Altatás: Marcell az utóbbi napokban már kizárólag hason akar aludni :?
Vendég

Sziasztok!

Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Nagyon aranyosak a babák :D Remélem jól teltek mindenkinek az ünnepek.Sajnos mi az ünnepeket azzal töltöttük,hogy sírtunk,sírtunk és alig aludtunk :cry: De már párnapja hál istennek alszunk éjszaka :D Az ok az volt,hogy megvagyunk fázva.Már csak kicsit szurtyogunk remélem ez is hamar elfog múlni :D

Bocsi,hogy nem reagálok most semmire csak sajna vissza olvasni nem tudok :oops: Amint tudok jövök sűrűbben.

Pár friss kép Krisztiánról.

Kép morcos vagyok :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Szép napot kívánunk mindenkinek :D

Reni és Krisztián :D

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok.

Először is boldog új évet mindenkinek!Gyönyörűek a babák nagyon.
Ne haragudjatok h eddig nem jöttem és nem válaszolok.Kicsit kába vagyok.
kevin már nappal egy pár napja csak 5-10perceket,nyüdlödik és csak kézbe van el.éjszakáról meg ne is beszéljünk. :cry: ma is hajnal 4koig fent volt ,tegnap 2ig és keveseket alszik és sir szegénykém.Egyik percbe semmi baja egyik percbe meg ordit.Szerintem a pocikája fáj mert befesziti magát.De most az orra is szürcsög.remélem nem lesz beteg.Szerintetek ha szürcsög az orra de nemlátok benne semmit ki kell szivni?kap normálisan levegöt?elvigyem holnap orvoshoz vagy még várjak vele.lehet valami orrcseppet hasznáni?
Sajnos mennem kell,mert felébredt majd jövök.

000kata

Kata:Van orrcsepp a Nasivin 0-1 éves korig mi azt használjuk.Igen,ha szürcsög ki kell szívni az orrát,mert úgy nem nagyon kap levegőt szegény :( mi nem mentünk dokihoz,ha nem lázas nincs nagy baj.Mi a fürcsit kihagytuk párnapig csak törölgettem kamillás vízzel.Remélem hamar meggyogyul Kevin.Jobbulást neki.Nekünk is így teltek az ünnepek sajnos :cry:

Kép
Kép
reni_24

Kata!

Én is azt mondom, hogy szívd le az orrát Kevinnek. Ádámnak még nem nyílt ki rendesen az egyik könnycsatornája, ezért kell neki rendszeresen szivogatni az orrát és mikor én nem látok benne semmit hihetetlen mik jönnek ki az orrszívóval.
Egyébként én spriccelek az orrszívás előtt neki egy kis vizet az orrába, hogy ne szárítsam a nyálkahártyáját. A gyógyszertárban vettem, Fluimare a neve és 0,9% sóoldat. nem csíp, kipróbáltam előtte.:)

Eszter

Kép
ske

Lányok: köszönöm

000kata

Sziasztok!

Hangolka!
Jaj, te szegény! Ne fogd fel így, h a te tejedtől lett beteg Sziszi! A tápitól is nagyon szép nagy és okos kisfiú lesz!!!

Katinka!
Igen, miis a tescoban vesszük, de sajnos itt nincs túl sok féle. Most a símát iszom szörppel, így egész elviselhető. :)

Kri!
Nálunk az oliva olaj volt az ász, nagyon jó kis puha lett tőle Lilla bőre. A védőnő kint azt mondta nekem, h a johnson és egyéb más babaolaj nem jó, mert az csak felületi megoldást jelent, viszont az oliva jól bedolgozza magát a bőrébe. És tényleg így van, nekünk nagyon bevált. Ja és a síma boltban vásárolt, konyhában is megtalálható olajról van szó.

Sonny!
Az a baj, h összecsöpögtetett előtejcsiből már ott van a hűtőben már 80ml, ennek az eleje 1,5 napos, a vége meg a legutóbbi etetésből, úh ma fel kell használnom...talán egy részét majd le is fagyasztom. Meg van 40ml sűrű lefejt tecsi, fél napos az eleje. Nem tudom, h milyen arányban keverjem, h ne legyen baj. Szerinted?
A medela mellszívóm papírján meg 3-5 nap van írva. :P A fagyitejeket most is használod vagy későbbre tartogatod?

Melaszka!
Nagyon édes a kispasid, gratula az átaludt éjszakához!

Reni!
Krisztián is nagyon édes pofa, jobbulást nektek!

Kata!
Próbáltál már vm szert adni Kevinnek? Espumisan, gripe water, babamosoly tea? Nálunk úgy néz ki, h a legutolsó próbálkozás, a gripe water jött be, mert pár napja szinte egyáltalán nem fáj Lillus hasa, max pár percet, meg néha tekereg egy kicsit, de aztán gyorsan jön vm a pelusba (kaki vagy durr) és megoldódik a dolog. Ő is azért nem tudott aludni, mert felébredt az állandó hasgörcsökre korábban.
Én is azt ajánlom, h csöppens tengeri sós orrsprayt az orrába, és szívd ki pár perc után. Ha nem kap levegőt, akkor szörcsög, vagy sípol, hallgasd meg, h símán veszi-e a levegőt. Főleg szopinál őrülne meg, ha be lenne dugulva az orra, ilyenkor ideges és hihetelen hangokat ad ki az orrával. Lillussal is volt 1-2x ilyen. De betegség azóta sem lett belőle.

A múlt éjszakánk már egész jól alakult. 8kor evett kb fél órát, fent volt még egy kicsit, majd altatás. Emgint 2x tettük le, persze felébredt másodszorra is, de már csak fele annyi ideig, és fele olyan intenzitással sírt, mint előző este. 10.30-ra elaludt. Ezután 2kor kelt, 3 részletben evett, mert 2x kellett átpelusoznom, bekakilt. :? Legközelebb 6kor kelt, de ezután nyöszörgött szegény elég sokat, szerintem pukizni próbált és nem sikerült, ezért 8.30ig bírta úgy, h elcsöndesedett, majd 10-15perc múlva megint nyöszörgés, és így tovább. De én már ennek is örülök...kiváncsi vagyok hogyan fokozza ezt ma éjjel. A végén még mi is átalusszuk az éjszakát pár nap múlva. :) Álom...
Tegnap este egyébként horror fejtem miután evett mindkét ciciből összesen 80-at. 20ml-t sikerült kicsikarnom, de hajnalra jó sok tejcsim lett (igaz éjszaka nem mérek), reggel 120-at, délben pedig 80-at tudott enni. Úgy néz ki segített.

további szép vasárnapot!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

ja és kimaradt a beszámolóból, h a hajnali szopi után 3kor hang nélkül aludt el...belealudt a szopiba, letettem, kinyitotta egy kcisit a szemét, majd becsukta, és aludt tovább... :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sensie!
Köszi a tegnapi tanácsot, előbbre hoztuk a fürdést és Ádámot simán el tudtam altatni. 10kor már aludt, 3/4 5kor kért enni, majd visszaaludt és legközelebb a 3/4 8-as etetésre kelt fel. Remélem, ma is sikerül!
Szurkolok Nektek, hogy Lillus hamar megszokja az új rendszert.

Reni, Melaszka!
Édesek a fiúk!

Hangolka!
kitartás! Drukkolok, hogy hamar kiderüljön mi Sziszi baja.

Kri!
Nekünk a gyerekorvos írt gyógyszertári A vitaminos testápolót, én azzal kenem Ádám száraz bőrét. tök jó!

Lányok!
Szerintetek a szobabicózás apasztani fogja a tejem?

Eszter

Kép
ske

Sziasztok!

Köszi csajok a tippeket. Holnap jön a védőnő meg is beszélem vele a dolgot.

Szerencsére alvás téren nálunk nincs probléma. Zsombi egy angyal :D .

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Jó reggelt mindenkinek!

Korábban írtátok páran, hogy be-be jelez a légzésfigyelő. Mit csináltatok? mert nekünk mostanában van ez a probléma. Angelcare 301-esünk van. Akinek angelcare van, milyen fokozatra van állítva az érzékenység?
Az a baj, hogy nem tudom, hogy tényleg gond van-e, vagy csak amiatt van mindez, mert Ádám állandóan elmászik középről az ágy bal felső sarkába és beleturja a fejét a fejvédőbe és ilyenkor már nincs az érzékelő lapokon.
Rakok is fel képet róla. ma éjjel is kb 4x pakoltam vissza középre.
A Ti babáitok is mászkálnak álmukban?

Eszter

Kép

Kép
ske

Ske!
Én is gondolkozom a szobabicajon, de eddig még nem mertem használni......de szerintem ha fokozatosan kezdjük, pl. napi 10 percet, nem hiszem, hogy gond lenne a tejcsivel....
Én korábban sokat bicajoztam rajta, 2 éve ezzel fogytam le 8 kg-ot! Szóval tavaszra szeretnék én is formában lenni, de még nem kezdtem el tekerni!
Ja, és 10-től 3/4 5-ig aludt?? Ó, csak egyszer megérjem ezt!! :lol: Nem mondom, hogy fárasztó a szopi, mert cicizik 10 percet, aztán alszik is....de mégis jó lenne, ha nem kelnénk már 3-4 óránként.....

Ádám, Krisztián, Marcell nagyon édi pasik! :)

Na megyek, hamarosan jön a védőnő, kicsit rendbevágom a lakást!

D.

Kép

Kép
ditta76

Ja, még annyit, hogy Ágostont pár napja kezdte érdekelni a sok színes játék, eddig nem érdekelte, ha leraktam üvöltött.....most meg 15-20 percet is elnézegetni, és "beszél" nekik! Olyan édes ilyenkor! Legalább addig sem kell hurcolászni......
Kép

Kép

Kép
ditta76

Anya!
Az még szerintem nem volt tudatos, de mostanra már kezdem felfedezni azt, hogy azzá vált. Végül is túlhordott baba volt (mondta a szülésznőm, hogy a magzatmáz már majdnem teljesen felszívodott, amikorra megszületett), úgyhogy kicsit már idősebb lenne...)

Ditta!
Nagyon édes Ágoston baba is! Ezek a 20-20 percek nagyon ismerősek, Beninél nálunk is így volt. De kitartás! :)
Julcsika egy kis zabagép, nappal van, hogy csak 1,5-2 óra telik el egy-egy szoptatás között. De szerencsére éjszaka 4-5 óra hosszáig bírja. :)

Katica!
Tényleg gyönyörű Léna baba! A borostyán láncot hol vettétek és mennyiért? Bár Julcsika egyelőre nagyon nyugodt baba, de azért lehet, hogy majd én is kipróbálom ezt a láncot.

Eszter!
Sajnos nem tudok tanácsot adni. Nálunk Beni kb. 2 éves koráig köztünk aludt, de akkor legalább nyugodt volt, és ez nekünk is megfelelt így. Aztán minden gond nélkül visszaszokott a kiságyába, bár fokozatosan. Először még rá volt tolva a mi ágyunk, így megvolt a közvetlen kontaktus (arról az oldalról levettük a rácsot). Aztán kapott egy nagyágyat, leesésgátlóval, és azóta ott alszik.
Most olvastam a következő hsz-edet: Beni is nagyon bukós volt, mi még külön szert is kaptunk rá. De az esti szopi után én már nem vettem fel büfiztetni, ha fekve szopizott, akkor nem nagyon bukott. Nálunk még az volt megcsinálva, hogy meg volt döntve a kiságy a fejénél (alátettünk egy deszkát a fejrésznél), bár ha már mocorog, akkor nem tudom, hogy ennek van-e értelme.
Fürdetés: mi 7 körül szoktunk, ha akkor nem vagyunk a fürdőszobában, Julcsika ordít, és ahogy az apja ott ráteszi a pelenkázóra, megnyugszik és vigyorog... :)

Pipal!
Nálunk az első pár hónapban Beninek is voltak ilyen nyűgös időszakai, kb. 6 és 8 között. Lehet, hogy addigra túl sok inger érte, vagy ki tudja. De aztán egyszer csak mintha elvágták volna. Amúgy tegnap Julcsika is elég nyűgös volt, pedig amúgy nyugodt gyerek. Lehet, hogy a front...

Sensi!
Daddy mikor megy vissza? Vagy már vissza is ment? Anyudék ezek szerint már nem dolgoznak? Azért jó, hogy így legalább van segítséged! Lillus amúgy tényleg nagyon aranyos! :)
Örülök, hogy alakulnak a dolgok Lillussal!

Hangolka!
Nagyon sajnálom, hogy így alakultak a dolgok! Drukkolok, hogy tényleg vége legyen a pech-szériátoknak! Kitartást!!!! :)

Kri!
Vannak, akik a gyógyszertári fürdetőt testápolóként is használják. Én nem próbáltam. De szerintem majd kérdezd meg a gyerekorvost is! Amúgy én azzal az olajjal szoktam még néha bekenni, amivel fürdetés előtt letisztítom. De az oliva-olaj is nagyon jó! :)

Melaszka!
Nagyon édes Marcell is! :)

REni!
Sajnálom, hogy ilyen nyűgös ünnepetek volt! De Krisztián nagyon édes! :)

KAta!
Jobbulást Kevinnek! És kitartást neked!

Gyorsan még egy kép, aztán majd ha lesz időm, beszámolok magunkról is... :)

Eszter

Kép

beszteri

Sensi: probáltuk már a mecsek teát és az infacolt.meg felirt a doktornő görcsoldot a pocijára.De szerintem nem ezért nem alszik .mert nem folyamatosan fáj a pocakja mostmár csak néha.ha elalszik Kevin alszik 5percet és kipattannak a szemei.nem értem hogy miért.ma is fent volt hajnalba 1-:4:40ig és nyüglödött de ha beszélek neki semmi baja nézelödik.Szerinted nincs alvásigénye ennek a gyereknek?én már tiszta kába vagyok.már nappal se aalszik csak kicsiket.Tegnap hajnalba már nemtudtam kinyitni a szemem mert leragadtak olyan fáradt voltm :cry:

a kiságyról: tegnap beraktuk este hogy ott aludjo,de csak sirt hagytuk 10percet sirni szegényt de nagyon kitartó nem hagyja abba.ugyhogy kivettem odaraktam közénk és egyböl elaludt,kis huncutt :roll:

Ske: szerintem nem muszály a gyreknek a közepén lenni.Nállunk azt is érzékeli a légzésfigyeő ha a pelenkázon van a gyerek ( ilyen rárakos a pelenkázo)nagyon édesen alszik a picur :lol:
Eszter: nagyon édesek a gyerekek igy együtt :lol:

Ditta: nagyon cuki Ágoston, :lol:

000kata

Sziasztok!

Ske!
Dejó, büszke vagyok magamra, h segíthettem…ugyanis még a saját problémáinkat is képtelen vagyok megoldani… :? :) Remélem, h hosszútávon is bejön majd ez a dolog!
Lillus nem mászkál egyébként. :)

Ditta, Ske!
Én úgy tudom, h az edzés egyáltalán nem befolyásolja a tejcsi mennyiségét, persze ha nem őrült módon csinálja az ember. Viszont valamennyi időnek el kell telnie az edzés és a szopi között, mert olyankor történik vm a tejjel, nemtom mit termel a szervezet…de olvastam erről. Nézzetek utána pontosan, mert nem emlékszem, de talán egy órát kell várni utána…

Eszter!
Sajnos már visszament Norbi, szombaton ment fel pestre, ott még buliztak egyet, és vasárnap hajnalban ment ki a reptérre. De dolgoznak még a szüleim, csak anyukám tanár, így suliszünet volt, apukám meg úgy döntött, h két ünnep között ők sem dolgoznak, mert ő a főnök. :)
Köszi a lillus dicséretet! A ti gyerkőceid is nagyon édesek! :)

Kata!
Hmm, akkor nincs ötletem…valszín bele kell majd szoktatni a kiságyába, egyelőre nem szereti, ezért nem alszik benne. Lillussal is most ezt próbáljuk. Az alvásigényükön én is meg vagyok rőkönyödve, ő sem alszik sokat, éjjel kb 6-7órát összesen, napközben pedig max 8-at.

Nálunk a tegnap este már nem alakult olyan jól. Vmkor 8 körül nagyon fájt szegénykémnek a pocakja, így nem is fürcsizett. Majd kb 10kor megpróbáltuk lerakni, kb fél órát hagytuk sírni, de nem nyugodott, így megkönyörültünk rajta, dajkáltuk kicsit, 11kor evett, megint letettük, és csak sírt. Apukám adott neki egy utolsó esélyt, így kb 0.30-kor aludt el a kezében, ezután sikerült úgy letennie, h nem ébredt már fel. 5kor keltünk enni, majd aludtunk tovább 8.30-ig. Innentől kezdve egész nap nagyon jó kislány volt, evett, közben, meg utána is egyfolytában vigyorgott, meg dumált, megzabálom. :) Ezután betettem vagy a pihiszékébe, vagy a játszószőnyegre, és elvolt 15-20percet, majd elfáradt, beöltöztettem, be a babakocsiba, elringattam pár percet, be az előszobába, és aludt mint a bunda…délelőtt 2órát, délután 3 órát. De ezt is úgy, h mindig én ébresztem, h egyen, különben nem tudom mennyit aludna, egyszer kipróbálom. :) A baj az, h ha nem keltem enni, akkor nem eszik eleget, ezért este csak nyűglődik, mert annyit akar enni, persze nem is fér belé, meg nekem sincs már akkor annyi tejem, főleg, hogy ha nem eszik eleget, akkor nem is termelődik rendesen. Most az 5órai kaja után volt egy kis sírás a pihiszék után, apukám eltologatta kint, de kb 10perc múlva felébredt az előszobában (ott szoktuk hagyni aludni beöltözve), de tologattam 2-3percet bent, és azóta alszik. :) Nem tudom milyen lesz az esténk/éjjelünk… :P

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

sziasztok

légzéfigyelő: nálam tutira a baby sense vált be.

ma voltam vissza az epilepszia centrumba a főorvosnőnél. Megnyugtatott hogy nem parázom túl a dolgot és totál jól teszem hogy járok oda. Nagyon rendi volt. Mondta hogy minden egyes görcs után menjek ha lesz és csinálnak eeg-t mert hiába most semmi nem utal epilepsziára ez még az lehet. de viszont szerdán megyek a gasztroshoz oda egy teljes kivizsgálásra azaz lesz nyeletés röntgen meg sok minden mert szentül hiszi a dokinő hogy a refluxa miatt vannak nekik ezek a merev görcsök és én hiszek neki hiszen mindig részben szopi után történt. És ha nem hoz eredményt ez sem akkor továbbra is járunk eeg-re minden egyes görcs után mert nem akar adni gyógyszert addig míg nem tuti hogy epilepszia. Amit totál meg is értek. Így ha a nyeletés rötgen rosszat mutat én nem fogom engedni a gyógyszert vagy a tápszert mert tapasztalatból tudom hogy azok csak ideig óráig segítenek. így akkor inkább műtsék meg. laparral 3 picike luk és kész soha nem bukik többet. de nála sztem tuti ez lesz hiszen a bukás eszméletvesztéses görcsöt okoz és ezt ki kel védeni. De előbb derüljön ki hogy ez a változat okozza e nála.

Kép
Kép
Kép

jah és holnap lesz 6 hetes. születési súly: 3150 g. mostani mai súly:4250g

harivera
Budapest XXI. kerület

Vera,
nagyon édes Iza! :) Kívánom, hogy minél előbb kiderüljön, hogy mi is okozza nála ezeket a görcsöket, és végre tudják kezelni. Nektek meg erőt, kitartást ezekhez a kórházi procedúrákhoz!

Lányok!
Végre sikerült összehoznom a szüléstörténetemet. Kicsit hosszú lett, úgyhogy nem másolom be ide, de ha valaki túl sok szabadidőben szenved így a kicsik mellett, itt elolvashatja... :roll:
Mi jól vagyunk, bár Julcsika nagyon hangos éjszaka: nyikorog, nyekereg, nyög... Az alvással nincs probléma, csak nehéz ezeket a hangokat megszokni. Amúgy nagyon nyugodt baba, szerencsére nem hasfájós, és képes elszemlélődni az ágyon egyedül is. :) Így azért jut időm Benire is szerencsére.
Ő is jól van, nagyon édes, sokat segít. Mindig ő hozza a pelust, segít fürdés előtt olajozni Julcsikát, és természetesen fürdetni is. Azt még kicsit korlátoznom kéne, hogy ne simogassa állandóan, mert már többször felébresztette ezzel... :) De nem akarok állandóan rászólni sem. Na, majd csak megtalálom a középutat...
Jó babázást mindenkinek és szép napot!

Eszter

beszteri

Eszter!

Elolvastam.... :) Nagyon szép történet! És sok részletében mintha az én császáromat éltem volna újra át.......meg a vérnyomi is ismerős....Nekem is magas lett az utolsó 3 hétben, de nekem volt néha 160/100 is...te mit kaptál rá? Én dopegytet szedtem, és még most is szedem, de már csak reggel-este egy felet.....Mert rögtön szülés után nem állt helyre, de szerintem már hamarosan abbahagyhatom, mert teljesen jó értékeket mérek.
És gondolom, neked bikini-vágásod lett a programozott császár miatt....
Nekem sajnos hosszanti, mivel sürgősségi volt! :(

Vera!
Iza tündéri! :) Szorítok, hogy végre kiderüljön, mi okozza a panaszokat!

D.

Kép

Kép
ditta76

Ditta!

Én is Dopegytet szedtem, 3x1-et. (Beninél még anno ez sem volt elég, 3x2-t szedtem, meg aztán még egy másikat is mellé...) Én már nem szedem egy ideje, szerencsére visszaállt hamar. De ha te is jó értékeket mérsz, akkor sztem már neked se kell sokáig szedned.
És igen, nekem bikini-vágásom lett, ott, ahol először is vágtak. :) És bár a doki mondta, hogy készüljek fel, hogy lassabban fog gyógyulni, mert ez már második műtét, de én most sokkal gyorsabban regenerálódtam, mint először... :)
Nagyon édesek a gyerkőcök az alsó képen! :)

Eszter

beszteri

Sziasztok :D
Köszönjük a dícséreteket, átadtam.
Most csak villámba, bocs h. nem mindenkire reagálok, de lerobbantam, láz, hasmenés....remélem gyerkőc nem kapja meg, különösemn h. ma kapja az oltást :(
Kata
azt hiszem Te kérdezted, az első oltást meg sem érezte Léna, nem lett lázas, talán kicsit nyafkább volt délután, meg ovatosan kellett a szúrásnál, de semmi extra.A mai második már hozhat lázat.
Eszter
nagyon szépek a gyerkőcök!
a borostyáncáncot a minimanóban vettük 3600 körül volt, de a neten is rendelhető sok helyről ha rákeresgélsz. :) sztem szuper, pedig még a fogzásról semmi hír...
Vera
Nagyon kis dundi már Iza, :D szépséges. Mi is megyünk gasztroenterologiára pénteken. Ti is a bokay u.-ba mentek? Léna is reflux gyanus de nem görcsöl, csak bukós. Iza is ennek ellenére gyönyörűen hízik.Úgy tudom ha híznak nem is csinálnak velük semmit.Bár nyilván a görcs az komolyabb. :? Leírod majd légyszi hogy zajlik pontosan?
Hangolka
((((Ölelés Nektek)))) könybelábadt a szemem ahogy olvastalak.Drukkolok hogy beválljon ez a tápi! Lehet hülye kérdés de babákon nem lehet allergiatesztet végeztetni?

Kép
katica_75

sziasztok!
Vera, sajnálom, hogy van ez a betegség Izánál, de hamar felfedezted a bajt, így biztosan hamarabb tudják orvosolni a problémát!
Hangolka, sajnálom Sziszit is, de biztos hamar rendbejön. Az, hogy a te tejedtől beteg, nem igaz, bármilyen tejtől az lenne, nem? A babafalva.hu-n van egészség/tejallergia topic, ott olvashatsz a csecsemőkori tejallergiáról (Kori is az). A dokinő, akihez mentek, készülj fel elég furcsa. Először nagyon bunkó volt velünk, aztánn eggyel normálisabb, de nem az igazi. Mi is megyünk hozzá februárban.
Sensi, hello, örülök, hogy újra itt vagy! Cuki Lillus nagyon. Horrofejésnek volt valami hosszabbtávú hatása? ha igen, én is kipróbálom.
Rólunk: Panna jó kiscsaj, édesen elvan egész nap, szinte alig venni észre sokszor... :oops: este is kezd rendeződni a helyzet, már fél 10 felé alszik el, és kel 3 körül, majd 6-kor, aztán fél 9. Eddig rendszeresen mértem evés előtt és után, már 100-110t evett, de pár napja visszaesett 70-80-ra. most abbahagytam a mérést, mert nagyon idegesített, hogy keveset eszik. szeintetek jól tettem? Ha elalszik szopi végére fél óra után és kakil is sokat, akkor elég neki a tejci? Ebben a hónapban 1 kg-t hízott.

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok.Elvittem Kevint az orvoshoz mert elggé szürcsög szegénykém.Kicsit piros a torka de semmi komoly hálistennek.kaptunk orrcseppet.Mondtam a doktornőnek h nemalszik csak 5 perceket és este se azt mondta ne szoljak este hozzá és hagyam sirni,és majd megszokja hogy este aludni kell.nekem nincs szivem hagyni hogy órákig sirjon :cry: :cry: :cry: erröl mi a véleményetek?meg felirt neki egy kupot Germicid-c-t amibe gyenge nyugtató van.Hogy adjak neki.De elolvastam a papirját és azt irja h : fájdalomcsillapitó,gyulladásgátló erős lázcsillapitó hatású és egy nyugtató,görcsgátló hatású gyogyszer kombinácioja. Ilyet nem hoiszem hogy adnom kéne ha nincs láza.mert ezt arra adta hogy nyugtató.na mind1 ezt nem adom neki mert nem alszik.

000kata

és még azt akartam.Kevin mostanába nem eszik már sokat,biztos emlékesztek hogy 200akat evett.Mostanába csak 70-110 között eszik.Szerintetek ez nem baj?meg nem fog elfogyni a tejem ?

Vera: milyen édes Iza,milyen nagy már :lol: remélem hamar kiderül h mi baja a kicsi Izának.Kitartást

katica: nem én kérdeztem de azért köszönöm :lol:

000kata

Dalma!
Azt mondják, hogy havi 450g súlygyarapodás megfelelő. Szóval az 1kg-val ne aggódj! :) Sztem ne méricskéld állandóan, csak stresszeled magad. Ha elégedett, és megvan a napi elegendő kakis-pisis pelus, akkor felesleges.

Kata!
Én se adnám be ezt neki. Viszont azt olvastam a Sedatif PC tájékoztatójában, hogy az adható gyerekeknek is, az egyik ismerősöm is adja a babájának és nekik segített. :) Az mégiscsak egy homeopátiás szer, azzal nem árthatsz.

Eszter

beszteri

Eszter:és ez konkrétan micsoda?

000kata

Kata!

Az én Ádámom is így eszik. Korábban 200-akat, majd egy ideig 90-130 között, most megint 170-200-t. Vannak ún. növekedési időszakok, akkor többet esznek, én annak tudom be. Ha hízik rendesen, no para.

Egyébként minket lecseszett a gyerekorvos, mert Ádám 1 kg-t hízott egy hónap alatt. kivagyok ettől a dokitól...

Eszter

Kép
ske

Ske: köszönöm.és ilyenkot a tejed megmarad?vagyis annyi termelödik amennyit megeszik és ha most 100akat eszikk és ha majd többet akar lesz?

000kata

Sziasztok!

Lányok, nagyon tündériek a babák :) egytől - egyig!!! Nagyon szépen fejlődnek. Julcsika is milyen nagy már!
Visszaolvasni majd csak később tudok sajnos.

Tanácsot szeretnék kérni: Noel ma nagyon nyűgös, és nem aludt egyáltalán! Cicizett is sokat, annyira sokat, hogy elfogyott a tejcsi :( Ilyen még csak egyszer volt, és őrült rossz érzés :( Adtam neki lefejtet, de cumisüvegből nem fogadta el. 40 ml-t adtam neki kanállal, de inkább csak megnyugodni szeretne a cicin, viszont még nyugtalanabb lesz, ha nem jön a tejcsi. Most meg már fürdetés utánig nem is adok neki, mert akkor az esti etetéshez nem marad. Növekedési ugrásunk már volt a 6-7. héten, lehet hogy ez is az lenne? Iszom sok sört is, de nem tudom utolérni az igényeit :( teljesen bestresszeltem ettől... Nincs valami jó ötletetek mivel termelődne rövid távon belül sok tejcsi? Vagy arra, hogy ne kanállal kelljen etetnem (sok mellécsurog ugyanis). Valahogy az Aventes cumisüveg nem vált be :roll:

Judit
Kép
sonny

Sonny: mi olyan cumisüveget vettünk amihez olyan cumi volt amire rá volt irva hogy utánozza a nöi mell formát,szerintem tök jó.Probáld ki

000kata

katica ott műtötték ezzel az egyik fiamat. Most budára járunk de ha kiderül hogy őt is műteni kel akkor biztos hogy oda megyek vele mert ott ismerem a sebész proffot és ott műtik őket egyedül egy szuper eljárással
holnap megyek vele be és még jó is mert sajna ma megint begörcsölt. felvenni nem tudtam mert most vagy élesztgetem a gyereket vagy videózok. és tényleg a refluxa miatt lehet ez mert megint szopi után volt.

harivera
Budapest XXI. kerület

Kata!
Én ha 100g körül eszik Ádám, akkor minden nap mindkét cicit egyszer-egyszer totál lefejem szopi után. Ezt az elején még minden szoptatás után csináltam, de mivel nem akarok új fagysztót venni, most már naponta csak egyszer.:)
ha 200 körül eszik, akkor nem fejek, mert Ádám leüríti annyira, hogy már nem csomós.
Olyan még szerencsére nem volt, hogy azt éreztem volna, hogy kevés a tej. Valahogy pont akkor van több, mikor Ádám is többet szeretne enni, de lehet, hogy azért eszik többet, mert több van? nem tudom.

Judit!
Nekem a barátnőm tanácsolta, hogy néha adjak enni Ádámnak cumisüvegből, hogy később ne legyen gond az etetéssel. Így mi hetente egyszer cumisüvegezünk. Először kicsit győzködni kellett, de tőlem elfogadja már az üveget. Nekem a klinikán azt mondták, hogy az Aventes a legjobb. Noel cumizik egyébként?
Hirtelen tejszaporításra nekem az vált be hogy a napi 1 sör helyett 2-t iszom (délben és este) és rengeteg szénhidrátot eszem. Ez napi 5 alkalmat jelent. Lehet, hogy brutálul fog hangzani, de reggelire és vacsira is 2-2 zsemléből szendvics, plusz tízóraira és uzsonnára is minimum 1-1 zsemle és az ebéd is krumpli+hús vagy tészta+hús és egész nap sok folyadék. Emellett fejek is szopi után.
Ez a sok kaja hirtelen nekem megdobja a tejci mennyiségét és másnap már elég csak a sok folyadékra figyelni, meg persze hogy legalább 3X egyek egy nap.

Szerintem simán lehet megint növekedési ugrás. A lényeg ne stresszelj be, mert akkor tényleg nem lesz elég tejed.
Ja , és pihenj többet, az is segíteni szokott.

Eszter!
nagyon édes Julcsika!:) Olvastam én is a történeted, nagyon megható.

Vera!
Nagyon cuki Iza! Remélem, hamarosan kiderül, hogy akkor most tényleg mi a gond.

Sensie!
Tanácsod továbbra is beválik, már 4 éjszaka egyhuzamban!!! Kopp-kopp-kopp!:) hamarabb fürdetünk, hamarabb szopi, hamarabb alvás. Tegnap Ádám megint 10 körül bealudt, hajnal 3kor szopizott és még alszik.:)) Köszi-köszi-köszi! :D

Lányok!
Továbbra is érdeklődnék, hogy akinek Angelcare-es légzésfigyelője van és használja is, az érzékenységet hová állítottátok az 5 fokoztaú skálán?Köszi előre is!

egy fotó a kis csibészről:
Kép

Eszter

Kép
ske

harivera: nagyon sajnálom,borzasztó lehet. :cry: és ez a refluxa az mi?az elmulik majd neki?

Ske: nagyon édes a kis manó :lol:

000kata

Ske!
Bocsi, hogy belekotty, néha olvaslak benneteket. èn a dec-i topikból vagyok!
Nekünk Angel Care van és pont középre a 2-3 közé van állítva. Gyárilag volt így ,nem változtattunk rajta és bevált! :D :lol:
susy75

Sziasztok!
No, visszaolvastam...

Melaszka,
milyen ügyesen kinyomja magát Marci babád! Nagyon édes! :) Noel is néha egész magasra feltolja magát, de csak pár másodpercig. Nálunk ez a 3 óránkénti szopi még mindig nem jött be... ha kéri, és sír, én nem tudok nemet mondani neki :roll: de most már azért megálltunk napi 8 szopinál kb. Majd csak helyreáll.

Reni,
De jó, hogy jöttél! Gyere gyakrabban ha tudsz. Krisztián babád nagyon tündér! Milyen szép vágású szeme van! Rád hasonlít vagy apára? :)

Kata,
Mi a helyzet a szörcsögéssel? Elmúlt már? Nekünk a hideg párásító nagyon bejött. Még egyszer sem szörcsögött Noel. Nem száraz a szobátokban a levegő? Hogy alakul az altatás? Sajnálom, hogy Kevin ilyen keveset alszik. Amúgy én sem adnék neki kúpot! Amiatt, hogy kevesebbet eszik, szerintem meg ne aggódj. Hetente azért mérd meg a súlyát, de ha kevesebbet gyarapodott, akkor sem kell félni szerintem. Noel most csak 120-at hízott, de volt, hogy 300-at!!! Tudják ők mennyi tejcsi kell nekik. Persze azért minden jelzésre odafigyelek én is...

Sensie,
Fagyitejet eddig még nem használtam, bár tegnap volt egy újabb kritikus napunk, de az esti lefejttel megoldottuk. Olyan szar érzés, ha nem tudok neki enni adni :( Lehet veszek majd homeopátiás bogyót vagy vmi teát. Te használsz valamit? Milyen volt az éjszakátok?

Eszter – Ske,
Igen, Noel is mászkál. Múltkor a nagyágy közepére tettem aludni, térültem-fordultam, és már az ágy szélén volt! Majd’ szívrohamot kaptam! Légzésfigyelőnk nincs, így ahhoz nem tudok hozzászólni. A tanácsot köszi, kitartóbb leszek majd ha cumisüvegből kell etetnem! ;) Nagyon édes kismanó Ádám babád! Milyen szépen mosolyog! :)

Ditta,
Ágoston nagyon édes, tündéri lehet, ahogy beszélget a játékokkal! Noel velünk szokott még csak beszélgetni, de a játékok is egyre jobban érdeklik. A hajnali keléskor mindig vigyorog fél órán át mint egy kis vadalma :D

Beszteri,
Nagyon jó képet tettél fel! Olyan édes gyerekek! Amit meg írtál, hogy Beni a simijével néha felkelti a kistesót, hát tudom hogy ez kellemetlen, de bennem olyan érzéseket keltett, hogy majd kell még egy kistesó. :) :) Kár lenne kihagyni ezeket a szép élményeket. Olyan jó ilyen „testvéries” dolgokat látni-hallani. Beni jó kisfiú amúgy?Aranyos, hogy így segít neked! És bár nehéz lehetett a kórházban eltöltött két hét, Julcsika biztos mindenért kárpótol!

Vera,
Sajnálom, hogy ennyi mindenen kell keresztülmennetek :( Kicsi Izád nagyon édes kisbaba, szépen fejlődik!

Katica,
Sajnálom a lebetegedést, remélem hamar meggyógyulsz!

Dalmi,
Szerintem felesleges mérni, én is állandóan idegeskedtem amikor méricskéltem mennyit eszik Noel. Hetente szoktam megmérni csak. Jó, hogy rendeződtek az éjszakáitok. Azért meg, hogy Panna ilyen jókislány napközben, igazán szerencsésnek érezheted magad!

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!
Végre ideértem!
Boldog Új Évet Kívánok minden topiktársamnak és kedves családjának!

Hangolka nagyon sajnálom ami veletek történt, az én kamaszfiam is allergiás volt a tejemre, de sajna későn vették észre 8 hónaposan választottuk el, de addig kéthetente volt vagy felsőlégúti betegsége vagy tüdőgyulladása mire rájöttek az orvosok a baj okára sajna már asztmás lett! De szerencsére már 2 éve tünetmentes!

Dobok képet Kép Kép Kép Kép

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sonny!

Nálunk is volt egy olyan nap, amikor egész nap csak a cicin volt a drágám én is úgy gondoltam, hogy most elfogyott és mit tegyek, de végülis megpróbáltam megnyugtatni magam, csak cicin akar lenni! amíg szívogatja addig termelődik! ha üresnek érzem Ő akkor is tud mit kortyolni! és ha egész nap a cicin van nem lehet éhes! hát én ezzel nyugtattam magam. Másnapra megoldódott minden! De megfogadtam, hogy mákos dolgot többé nem eszem, nem tudott tőle székelni ezért görcsölt egész nap.

Vera remélem minden kiderül végre.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sonny, beszteri,
Köszi a hozzászólást, tényleg nem kellene méregetnem, de: tegnap kb 10x evett, mert mindig csak kicsit szopizott, és abbahagyta szépen mosolyogva, majd egy óra múlva megint kellett neki, én adtam, megint 10 perc szopi, aztán óra múlva megint, akkor már fél óra, majd estefelé már szinte folyamatosan cicin lógott, vagy aludt, vagy evett. megőrültem, mert fel sem tudtam állni szinte. Ma is így kezdődött, 10 perc evés, majd szép mosolygás, de már nem vert át, hogy jóllakott, mert megmértem, és 50 g volt csak. Ezért még visszaraktam, nem akart enni, de végül csak sikerült még 50. Így most alszik már 2 órája, és sajna legközelebb is fel kell dobnom a mérlegre, mert így kiszámíthatóbb nekem. :oops:
Beszteri, olvastam a szülésed, nagyon ügyes vagy és kitartó, hogy eddig kibírtad Beni nélkül. Ki volt bennt végül a szülésnél? Nem a húgod? Mert ezt nem értettem, mert Balázst írtál :oops: Julcsika nagyon aranyos kisbaba, és Beni nagyon édes, ahogy fogja. Kornél is agyonszeretgeti Pannát, a fejével dörgölődik a fejéhez, és hát sokat koccan a két buksi. Én sem akarom leállítani, mert ártani nem árt a picurnak, és nem akarom gátolni a szeretetét, nehogy valahogy kialakuljon valami ellenérzés a kis szívében! :)
Eszter, nagyon édes Ádám, hihetetlen, hogy így vigyorog és mászik már!
Klarissza, Nagyon cuki a pancsimanód, és milyen nagy már! Mekkora kérdőjeled van! ( Mátyás kanyarban fekszik) :D

Kép
Kép
dalminha

Dalmi!
A császárnál már nem lehetett benn a húgom (amúgy a családból ő volt velem), viszont a férjem barátja ott anesztes, és ő érzéstelenített. :) Bocs, ha kicsit érthetetlenre sikeredett... :oops:
Édes lehet Kornél is, ahogy szeretgeti Panna babát. :)

Klarissza!
Nagyon édes Matyi, és olyan jó az a kép, ahol ketten vagytok! :)

Judit!
Tényleg nagy élmény a két gyerek! :) Úgyhogy hajrá! :)

Vera!
Mi volt a dokinál?

Kata!
Sedatif PC: http://www.aprotalpak.hu/2008novemberik ... tif_pc.pdf

beszteri

Eszter: köszönöm de én nem merek ilyet adni neki :cry:

Klarissza: nagyon édes a kis Mátyás főleg a 2. képen :lol:

Sonny: szivom Kevin orrát és jön is ki belöle elég sok . :lol: és már egy óramulva szürcsög és sir dörzsöli a noziját belém ha fogom.Kapott rá orrcseppet remélem hamar elmulik.

mennem kell felébredt

000kata

Sziasztok!

Gyors bekukk. Ma voltunk oltáson. Egész jól viselte kicsit sírt mikor megszúrták, de utána már mosolygott. eddig itthon is minden rendben.
5820 g és 58 cm most Zsombi :D :D :D

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Kri!
Mi is ma voltunk oltáson, persze volt üvöltés...szegényke! :( Akkor utána be is adtam neki a fél kúpot, meg majd az esti fürcsi után a másikat! Mi 5900 grammok vagyunk! :lol: Zsombor mennyivel született?

Klarissza!
Szépek vagytok a képeken! Látom, Matyi sem szűkölködik hurkákban! :lol:

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Bocsi, hogy ritkán jövök, de szinte csak olvasni van időm.

Mi is tegnap voltunk 2 hónapos kontrollon. Matyi 5220g és 58 cm.
De ő 2770-nel született, sőt 2500-re fogytunk vissza. Szóval bélpoklos a drágám.

Éjszakáink már egész jók. Csak egyszer ébred 2 körül. Utána szunya 6-7-ig.

Matyi nagyon ügyes már. Sokat gügyög, dumál. Imádja, ha a talpiját puszilgatom (kis kéjenc). Szépen kitartja magát hason fekve, kézben pedig úgy tartja magát, mint a cövek. Nem lengedezik. Majd teszek fel képeket is, csak most párom gépéről írok.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!
Bocs a bepofátlankodásért, de egy klikket megér körülnézni az eladó holmijaink között: vannak bélelt nadrágok, mellénykék, sapkák, kocsicipők.
Ide klikk: http://picasaweb.google.com/visnyei.andi/Elad#
Köszi és bocs a zavarásért!
Ja, és BÚÉK mindenkinek! :D

Kép
an°°di

A beígért képek :D

Anikó

Kép Picurkám

Kép Fürdünk és bokszolunk :)

Kép Szundi anyán

Kép Mini télapó a nagyi kezében

Kép A három pasim :)

Kép Utolsó: a hatalmas karácsonyfánk

Kép
Kép
Kép
eagleszem

kata igen de lehet nála csak műtéttel.

történet mai:

csepelen itt nem messze tőlünk lövöldözés volt egy suliban. meghalt 2 ember és egy megsebesült

velünk:

Végre tudjuk mi okozza a görcsöket és elkezdik kezelni!!!!!

Ma ugye visszamentem a budai gyerekk khba a gasztrora. Ott a dokinő megtapogatta a gyerek hasát, elküldött diebetikushoz (de minek) és utána egy uhura (ez volt a legértelmesebb cselekedete). Ott kiderült hogy nagyon nagy refluxa van. Gondoltam mond valamit erre a dokinő. Beadtam a papírt neki mert ugye mondta hogy menjek vissza hozzá erre kijön az aszisztense a kezembe nyomja a papírt és mondja hogy kérjek időpontot!!! február 4-r kaptam!!! Nézetem hogy csak ennyi???

úgy is jelenésem volt a neurológusnál így odamentem és elmondtam hogy mi történt. Nézett nagyon hogy nem csinált semmit sem a dokinő. És mondta hogy mivel hála nem neurológiai eset a lányom így már nem tehet ő semmit de a refluxot kezelni kell és ha tudok egy gasztróst akkor menjek oda.

Tudtam!!

A bókayba mert ott műtötték e. Hazafele beugrottam megkérdezni hogy vállalják e Izát vagy menjek a madarászba. Pont a kismamás Veres dokit fogtam ki aki emlékezett rám dec 25-éről mert akkor ő ügyelt. És elvállata Izácskát!!!!

Így holnap reggel megyek vissza mert megnézte a leletet és 2 fajta gyógyszert kel szednie. És jövőhéten lesz egy nyeletés rötgenje amin kiderül műteni kell e.

Szóval végre kiderült mi okozza a görcsöket.
A REFLUXA!!

harivera
Budapest XXI. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: