Hasbaakasztós téma:
43 éves leszek 13 nap múlva, és lehet, hogy most többen követ dobálnak majd rám, de egészséges babára vágyom.
A családunkban van egy sérült kislány. 13 és fél éves. Nem jár, nem beszél, nem szobatiszta. Bizonyos értelemben lehet vele kommunikálni. Születésekor csak a down kort diagnosztizálták, aztán derült ki, hogy ennél többről van szó. A kis család addig egy tündéri 6 éves fiút nevelt, ésa ott gyakorlatilag vége szakadt az életüknek. Vagy talán még nem akkor. Azóta műtétek, speckó babakocsi, pelenkák, tornáztatás, stb. Nulla magánélet, nulla pihenés, mintha egy feneketlen zsákba dobálnák a jövedelmeüket. Anyuka nem tud dolgozni, apuka megszakad. A nagyfiútól a nagyszülőkig bezárólag mindenki szenved. A mama 28 éves volt a szüléskor, afp tökéletes, más szűrést nem végeztek. Ezt én nem akarom.
A legutóbbi viszgálat alkalmával Konc Tanár Úr a meddőségi centrumban azt kérdezte tudom e már hol szeretném elvégeztetni az amniót. Mondtam, hogy még nem döntöttem, akarom-e. Azt mondta ezen sajnos nincs mit gondolkodni. 35 fölött évről-évre nő a veleszületett rendellenességekre az esély, és ezek jó nagy része szürhető. Azonnal felhívatott nekem a Bajcsyban egy genetikust és átadta a kagylót. Csak néhány percet beszéltünk, de megerősítette a hallottakat, hozzátéve, hogy a kombinált és integnált teszt csak pénz az ablakban, mert az én koromban nincs az a genetikus, aki azt mondaná nyugodt szívvel, hogy ez elég. Ez után ástam be magam mélyebben a témába. Kaptam egy tel. számot a MÁV-ban. Egy nagyon elismert genetikus nőét. Felhívtam, rendkívül kedves volt. Ő ugyanezt mondta. Hozzátéve, hogy riogatnak az idétlen vetélési esélyekkel, de nem rövid praxisa alatt Ő még nem találkozott olyan kismamával, aki ennek következtében vetélt volna el, amennyiben betartotta a szükséges óvintézkedéseket.
Szóval, számomra nem kérdés, én megcsináltatom. Tisztában vagyok azzal, hogy nem képesek a betegségek teljes tárházát szűrni, és ennek ellenére is.
Till! Hol találkoztunk még?
Megkezdődött a melódia. Azt hittem így két hét után, hogy szörnyű lesz, de egészen feldob.