A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Kata! Igen, jól esett.
Rád is rád fér a pihenés. Készülj. :)

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sziasztok!

Hát nem, tudom, lehet, hogy benyaltam valamit, tegnap este óta hasmenésem van, s nagyon sokszor hányingerem is. A rókával még nem volt bajom, de a másik véglet az elég igénybe van véve.
Próbálok diétázni...

Remélem, nem fogok szülni a héten, Katuska, te említetted, hogy szülés előtt hasmenésed volt... Nem tudom, mi ez...

Ha szülni fogok, akkor nem tudom, ki fogja hazahozni a gyerekeket és megvacsiztatni, lefektetni őket, mert az enyim Apa este 10-ig dolgozik a munkahelyén. Ha nem estig dolgozik, akkor reggel 6-ra megy, ami azt jelenti, hogy a lurkók hajnalban már ott kellene dekkoljanak már a reggeli ügyelet előtt a "szolgálati helyükön".

Szóval remélem, nincs semmi gáz. Vérnyomásom rendben, de néha a pocakom fent fáj, de ezt a hasmenésre fogom.
Holnap megyek CTG-re, elméletileg holnap monjda meg a dokinénim a császár időpontját, én is nagyon parázok...

Enikő, Gremese! Gratulálok, ügyesek vagytok! Sok örömet, nyugodt ismerkedést egymással és sok-sok tejet kívánok a mamáknak és a babáknak!

Levente: asszem ez a "tipikus beájulás"-póz, nálunk ezt Marci produkálta rendszeresen... Nagyon kis helyes! :D

Ma: délelőtt elkísértem Marcit misére, utána itt volt a kis osztáltytársa, ebédet gyártottam.
Du. egy "picit" ledőltem, de aztán kidobott az ágy. Muszáj volt indítanom Julcsit, Apa elviszi szerepelni a templomba (mondjuk vasárnap estére tenni a műsort... Nem is maradnak ott végig... Holnap 6-kor kelni kell).

Most megyek, kikészítem a vályút Marcinak, jön a vacsoráztatás, aztán alvás...

Holnap a háziorvos, a CTG és a gyerekek hazaszállítása után bekukkintok, kíváncsi leszek, hány baba fog addig találkozni az anuykájával és az apukájával... :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

HU nagy gratula a babasoknak-.
EL sem hiszem, hogy igy megindultak a babak, tisztara oda vagyok. En itt stresszelek, mert sztrajkolnak a repuloteren es apum itt ragadt, remelem mar holnap tud repulni, tegnaptol varunk, hogy tudjon indulni. Remelem otthon holnap meg le tud szallni a havazas miatt. :?
Vicky: Alex egyre szebb:) Leventerol meg ne is beszeljunk
Mar alig varom a kovetkezo babas kepeket:)

Kép
brestovsky

Hanna: készülök! Nagyon!!!

Batkata: remélem, hogy semmi komoly! Tényleg, diétázz és pótold a folyadékot! Nem semmi, hoy még így is helyt kell állj a családban, minden elismerésem! Ha én carul vagyok, akkor aztán carul vagyok,de meg kell tanuljak helyt állni, hogy attól még lesz egy(vagy több) gyerekem,akiket ugyanúgy el kell lássak.

Rita: remélem, hogy jól alakul a reptéri helyzet!

KépKép

KépKép
kata8110

Batkata! Jobbulást!
Nem tudom, mi a fene van, nekem megint itt a fejfájás és hányás. :(

Rita! Remélem, hogy apukád haza tud utazni. Nyugi.
Ti jól vagytok?

Kata! :)

Kép
hanna30

Gremese gratula. :) Micsoda babadöppingünk van.

mágnes: szorítok holnap!

Batkata jobbulást! Remélem semmi komoly. :(

Én napok óta nagyon fáradt vagyok, szinte a csontjaimban is érzem. Ma délután is kidőltem pár órára, nem rég keltem. :oops: És a hányinger. Néha csak úgy jön. :(
Vendég

Picuranyu! Ölellek.
Ismerős a helyzet. :(

Kép
hanna30

Igen Batkata én írtam....mégiscsak jobb, mint a beöntés :oops: :oops: kellett is infúziót bekötni mert hánytam is folyamatosan.

Krisz! nekem sincs semmi...időnként egy kis alhasi fájás ahogy húzódik meg a súly miatt de egyébként csend és nyugalom. Bár nekem Mátéval sem volt jósló csak keményedés ami kellemetlen de most még az sincs oylan sok. Viszont oylan erősen rugdos időnként, hogy könnybe lábad a szemem...igazi kis MAta HAri van idebent:)

Kata! ne félj!!!!!! Itt az ideje, hogy MArtin kibújjon! AZ is lehet, hogy még egy két napig eltart mire tényleg elindul valami de lehet nagyon gyors lesz! Sétálgass amikor bírsz mert a gravitáció sokat fog segíteni!

Mágnes! jujj....ez már több a sokknál.....azt nem mondta mama, hogy ne merészelj ám túl sokáig bent maradni majd? Komolyan mondom megáll az eszem tőle!

NA és persze Gremesének Sok SOk Boldogságot!!!!!
katuska79

Vcrane: érdekes, amit írsz. Bennem úgy egy hete merült fel, hogy én nem akarok csak úgy császárt. Bár abszolút laikus vagyok, de arra gondoltam, hogy a szülés megindulásával biztos termelődnek bizonyos hormonok, amik szükségesek a babának és nekem is. Nem tudom, hogy ez így van-e, de amit írsz, az alátámasztja "anyai megérzésemet". :-) Már fel is merült bennem, hogy ezt megosztom a dokimmal, aztán persze lehet, hogy hülyének fog nézni.

Batkata, Hanna,Kata: Sajnálom, hogy rosszul vagytok! Én csak nyűgös vagyok a kialvatlanság miatt, illetve szerintem rám tört valami szülés előtti depresszió-féle, bár ez inkább olyan általános rossz kedv.

Kép
jandrea

Nekem is ezek voltak a kedvenc pillanataim mikor Máté kaja után így elkábult:)

Kép
katuska79

Csajok, mindig este küldöm majd a táblát oké? Az esetleges napközbeni babaeső miatt. :lol: :lol:
Gremesének én is gratulálok, de én sajna nem is emlékszem rá és a táblában sincs benne... még az elején írogatott, amikor én nem? :roll:

Mofflival mi lehet? :roll:

Batkata! Én ezt nem is értem! Akkor ki fog vigyázni a gyerekekre, amíg bent vagy? Vagy nem megy veled a férjed csaszira? Drukkolok, hogy a hasmenésed elmúljon!!!

Én ma extrán jól voltam, vasaltam, pörögtem... mán sosem szülök... :shock: Ma kaptam a szomszédból egy klassz óriás labdát, ha azon ülök képzeljétek jönnek rendesen a fájások, szabályos időközönként... hát ennyire nem számít semmit... de vajúdni jó lesz itthon az éjszaka közepén. :lol: Meg kényelmesebb azon vacsizni, mint a széken. :roll:

Na mentem, itt a lapzártás tábla.
Puszi:
Mi

Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

BArtika! Kisbogács is így búcsúzott tőlünk valamelyik nap aztán tessék :D :D :D

Na ez olyan aranyos volt! Máté fürdött, a játékai egy vödörben szoktak lenni. Bevette a vödröt is a vízbe és mikor apa ment érte abban ücsörgött:))
katuska79

Jandrea! Köszi szépen.
Sajnálom a rossz kedvet. :(
A múlt héten nekem is volt ilyen. Igazából, olyan tehetetlennek éreztem magam. Te nem?

Katuska! Édes Máté.
Petra is jó erőben van akkor. :) Olivér is ütöget rendesen. Vége az édes kis finom mozgásoknak.

Bartika! Köszi a táblát. :)
Ádám is jól érzi magát.

Kép
hanna30

Sziasztok!
Mégiscsak bejöttem egy pillanatra, lányom és Apája sehol, majd Apa fogja eltenni, mert én már szédelgek, mindjárt főzök teát, mert a víz nem esik jól...

Bartika: csak a jövő héten fog estig dolgozni, utána normál üzemmód lesz...
Császár: ha programozott császár, remélem, nem délután fogják megcsinálni. Ha igen, akkor majd kikunyizok egy délelőtti időpontot. Leadja a gyerekeket, aztán berobog a körházba, majd megvárja, míg kibújik Bori, aztán megy a dolgára, szerintem délutánig fog maradni, mert el kell menni a lurkókért.
Másnap ismét bekukkint, akkorra már énnekem is lábra kell állnom, babáznom... Hogy Borit ki fogja ellátni, ha gáz lesz velem, az még egy szervezés kérdése, valószínűleg a gyerekeim ex-bölcsis nénije fog bejönni, egy karakán csajszi, aki anno csecsemős nővér volt...

Na megyek, csinálok valami teát, aztán ledőlök... Borikám hála istennek mocorog...
Szeretnék túllenni az egészen... És aludni, aludni, aludni...

Nem érdekel senki, pihizni akarok... Holnap 6-kor ébresztő a társaságnak, s nekem is CTG, háziorvos, stb., stb...

Puszi mindenkinek: batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata! Jajj, de nem egyszerű most neked.
Úgy segítenék.
Próbálj meg pihenni. Remélem, a tea hatni fog.

Kép
hanna30

Elköszönk mára csajok, azt est hátralévő résézt Johnny Deppel és egy bödön nutellával töltöm, utolsó szabad este címén :)
Holnap reméle küldhetem az sms-t.. :)
Jó éjt! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Lányok egy gyors kérdés!

Kb 1 órája barnás folyászerű valami mint amikor kezd megjönni (bocsi). Ez már a szülés kezdete lehet:? Nyákdugó vagy a tegnapi vizsgálat? Enyhe görcs de nagyon light-os és nem rendszeres.
Szerintetek hívjam a dokit?

sahli

Mágnes! Várjuk holnap az sms-t!

Sahli! Én nem tudom. Én is bizonytalan vagyok. De ez lehet a nyákdugó. Fájások?

Kép
hanna30

Hanna: Enyhe de még nem rendszeres

sahli

Öööö, Sahli, passz, én még sose szültem.
Ha a nyákdugó, akkor akár még napjaid is lehetnek.

Ha pedig vérzés szerű, akkor mégiscsak be kellene menni...
Nekem a szülésnő azt mondta, hogyha vérzés van, akkor azonnal pucoljak, ne várjam meg, "míg megfő a leves", vagy egyéb hülyeségek...

Kép
gombócmakka

Gremesének nagy nagy gratula!

Én jobban vagyok, délután nem is aludtam. Igaz, délután óránként volt egy-egy jóslófájásom, a csillagokat látok kategóriából, majd azóta béke, csend és nyugalom.

A kisasszony felélénkült, szokásos esti műsorát leadta, és most készül bealudni. Enyhe tiltakozást érzek, hogy a gép előtt ülök, tehát a szokásos. :) Megnyugodtam.

Kép
gombócmakka

Sahli, messze van a kórház? Nincs szülésznő, akit felhívhatsz?

Mert végülis, max. hazaküldenek..., de ha valami, akkor meg jobb, ha bent vagy, nem?

Kép
gombócmakka

Sahli, szerintem is nyákdugó. Ha nincs fájásod és nem erősödik a folyás (vagyis nem folytatódik magzatvízzel), akkor szerintem még ne hívd a dokit. Hogy miért minden este vagy éjjel indul el ez rejtély. :roll: Én már utálok lefeküdni aludni, mert sosem tudom mi lesz éjjel... :shock:
Mágnes, drukk holnapra!!! Hmmmmm... Nutella! :wink:

Batkata, hát neked sem könnyű, anyám! :shock: De vígasztaljon, hogy a császárokat (programozott) mindig reggel indítják, szóval tényleg abban reménykedjünk, hogy nem indul meg nálad pl. délután. :?

Jó éjt!
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sahli! Igaza van Makkának.
Bár, ha jönnek a fájások is, akkor csörögj rá a dokidra.
Még nincs túl későn.

Kép
hanna30

Mágnes, drukkolok neked!

Kép
gombócmakka

Batkata, a Margitban is délelőtt csinálják a prog. császárokat!
Kitartás!

Kép
gombócmakka

Sahli, még az jutott eszembe, hogy a nyákdugóra vhol azt olvastam, hogy kb diónyi mennyiség. Ez tán segít a helyzet eldöntésében...
És gyorsan most ezt találtam a neten.
Tehát szerintem nyugi, még van idő:)
Várd a fájásokat:)

[quote]A írta: nyákdugó nyálkás, barnás-vöröses színű, kocsonyás állagú. Gyakran rózsaszínes folyás vagy barnás pecsételés előzi meg a kiesését, illetve, miután kiesett, akkor is lehet némi barnás folyás utána. Gyakran csak a vajúdás során vagy burokrepesztéskor pottyan ki.

Egyes esetekben 1-2 héttel a szülés előtt távozik, de leggyakrabban a vajúdás előtt néhány órával, fél-1 nappal szokott kiesni a szülés közeledtét jelezve. Ez már a rejtett vajúdás szakasza, amikor a méhszáj fokozatosan tágulgat, és egyre szaporodnak majd a jóslófájások is.

Kép
gombócmakka

Köszönöm a válaszokat!
Beszéltem a szülésznővel, Ő is azt mondta hogy még várjunk!Menjek aludni és ha jön a fájás úgyi felébredek :)

sahli

Juj csajok, Kristóf teljesen begajdult, ezerrel pörög, ilyet már elég rég csinált. Rendesen fáj. :oops: És a hüvelyembe is elég durva nyilalásokat érzek. Viszont nincs se fájás, se semmi, max. egy kis keményedés.
Kíváncsi leszek mi lesz ebből.
Bár jó lenne, ha 1-2 hetet még várna a kispasi. :wink:
Vendég

Mágnes, drukkok mennek holnapra.

Sahli, szerintem is a nyákdugó lehet. Akkor kell azonnal kórházba menni, ha élénk piros a vérzés.

Ami a fájások erősségét illeti, a múltkor kikérdeztem róla a szülésznőmet. Azt mondta, hogy az erősség azon múlik, mennyire van meghúzva a szalag. Tehát nem az erősség számít, hanem hogy rendszeres időközönként hasonló érték van-e.

Ma Julcsi is elemében volt.

Kép
petne

Sahli! Akkor pihizz. Ha bármi van, jelentkezz.

Picuranyu! Olivér is táncol, de nálunk ez már esti műsorszám.
Mi még nem szülünk egy darabig. :wink:

Petne! Julcsi is készülődik. :wink:

Kép
hanna30

Picuranyu, a hüvelynyilallás az nem jelent még szülést, csak annyit, ügyesen céloznak:) Nyugi, nyugi:)

Kép
gombócmakka

Sahli látod erről beszéltem, hogy a vége felé a vizsgálatok már megindítanak dolgokat....pihenj amíg tudsz! Tuti nálad is elindult a program:)

Picuranyu! nyugi nyugi! a nyilalás természetes iylenkor! Nekem is sokszor van..Próbálj nagy mély levegőket venni és találni egy kényelmes pózt attól hátha elmúlik gyorsan!

Mágnes! jajjjj a nutellát én is bevállalnám:)
katuska79

Na és persze türelem türelem mindenkinek mert olyan még nem volt, hogy egy baba ne szülessen meg 8)
ÉLvezzétek az utolsó napokat mert utána oylan más lesz minden! Nem lesz mocorgás a pocakban!
katuska79

Katuska! Tuti hiányozni fog a pocak.
Bár szeretném már a karomban tartani a Kisfiunkat.
De nem türelmetlenkedek. :)

Kép
hanna30

Jó reggelt mindenkinek!!!!

Várjuk az újabb baba-híreket!!! :-)

Mocorgás: tegnap úgy látszik volt valami a levegőben, mert Bianka is annyira pörgött, hogy alig tudtam elaludni. És olyan furi volt, mert teljesen lent a szeméremdombnál éreztem a kis fejecskéjét is. Pedig ott nemigen szoktam érezni.

Hanna: rosszkedv, tehetetlenség, várakozás, hasonló érzések... És még csak a 37. hét, úgyhogy remélem hamarosan elmúlik és nem tart ki a végéig. :-) Szeretném kiélvezni a terhesség minden pillanatát és olyan lelkiismeret-furdalásom van, hogy nem megy.

Sahli: már nagyon benne vagy az időben, úgyhogy remélem történt valami az éjszaka!!! :-)

Kép
jandrea

Jó reggelt!

Újra egyedül. Vége, hogy itthon van Laca. :(

Én is várom a babócákat. :)

Jandrea! Bianka is készülődik. :)
Nekem rossz kedv nincs. Tehetetlenség pedig azért van, mert gyűlölöm, ha hányok és nem tudok mit tenni ellene.
Én élvezem a babavárás minden percét. Legszívesebben, ha lehetne, mindenhová elmennék még (de nem lehet).
Szóval nekem így nincs lelkiismeret furdalásom.

Kép
hanna30

Jó reggelt! :D

Látom tegnap óta nincs új babánk.

Mágnesnek mennek a drukkok, hogy mnden rendben menjen!

Bartika köszi a táblát, tetszet a lapzárta. :D

Batkata, lehet, hogy nem vírust kaptál be? Szülés előtt a szervezet autómatikusan elkezdi kiüríteni önmagát. Szóval én várom mi lesz nálad. :D

Shali, lehet, hogy a nyákdugó volt. Utána még napjaid lehetnek.

Nálunk semmi. Azon kívül, hogy álmos vagyok nagyon.

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok, jó reggelt!

Izgis éjszakám volt. :) Ha az eddigi kis fájásokat 1-esnek nézzük, akkor tegnap este megtapasztalhattam milyenek a 3-asok. :D Szóval haladunk. És ezek már nem is múltak el olyan gyorsan, szépen kitartottak.
És ma 2. CTG! Remélem nézünk már méhtevékenységet is. :wink:

Mágnesnak pedig nagyon szorítok, várom a híreket. :)
Aztán ki tudja, ma még ki fog babásodni. :wink:
Vendég

hanna: kitartás, remélem hamar elmúlik a hányinger. :( Én arra szoktam ébredni, hogy már fent van a torkomban. :(
Vendég

Picuranyu! Izgis dolog. :)

Kép
hanna30

Jó reggelt innen is (bár volt már jobb reggelem)!

Na megnyugtattatok... valami a levegőben lóghatott, mert én is össze-vissza 2 órát aludtam. :?
Ádi teljesen be volt vadulva, Jandrea, nekem is a szeméremdombomnál furakodott, nyomta a méhszájamat, már azt hittem kibújik... Aztán mikor végre csend lett bent, akkor rákezdte a nagyobbik kint (szárazan köhög szegénykém, felébredt, kapott mellkasára krémet, gyógynövényt, vizet). :roll:

Megyek is vissza aludni.
Mágnes drukk neked!

Sahli? Mizu?

Még jövök!
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Hanna: semmi sem segít a hányás ellen??? Nekem régen bejött a fagyi, egy kicsit megnyugtatja a gyomrot. Valószínűleg már Olivér nagyon fér el a pocakodban és nyomja a gyomrod. Kitartás!!!!!

Azért milyen érdekes, hogy mennyire másképp hat a nőkre a terhesség.

Kép
jandrea

Bartika! Sajnálom az éjszakát.

Jandrea! Sajna semmi nem segít. Szerencsére nem minden nap jön elő. Van amikor megúszom csak émelygéssel.
Ez legyen a legnagyobb bajom. Valahogy kibírom. :wink:
Viszont tegnap este óta olyan nyálkás folyásom van, ami ma vizesre váltott, hogy csak na.

Kép
hanna30

Hanna: sajnos nekem ez az egész terhességre jellemző (folyás).
És azt is észrevettem, hogy amikor van egy erősebb alhasi fájdalmam, akkor több jön rögtön utána. De hogyha neked ez eddig nem volt általános, akkor lehet, hogy meg kéne nézetni. Bár én úgy tudom, hogyha nincsen kellemetlen szaga, illetve fehéres, átlászó, akkor nem kell aggódni.

Kép
jandrea

Batkata: várjuk a pontos időpontot akkor a csaszira és ne aggódj tényleg a tervezett császárt reggel-délelőtt csinálják. Nekünk is a jelenlegi helyzet szerint pont 1 hetünk van. Aztán holnap kiderül a pontos időpont nekem is. Picuranyu: na ez már valami :D :D Magdolnasz: hírek????
erzsebet0312

Jandrea! Sajnálom, hogy téged teljesen végig kisér.
Akkor nem aggódom. Mert teljesen szagtalan. Csütörtökön meg megyek a dokihoz.

Erzsébet! 1 hét és babázol. :)

Kép
hanna30

Jó reggelt!

Emese: GRATULA!!!!

Batkata: gyógyulj meg!

Hanna, Jandrea: remélem jobban vagytok és a kedvetek is javul!

Erzsébet: ha meglesz az időpontod, szólj és megbeszélem lányommal, hogy akkorra időzítsen :D Nálam semmi, se jósló, se keményedés, reggel a vesém görcsölt be, de szerencsére elmúlt. Lehet, hogy csak kipottyan majd?????? :)

Kata? Moffli?
magdolnasz

Picuranyu! lehet neked is le kell nyelned egy térképet....nekem is inkább az oldalamon próbálkozik:)

MA reggel NST, pörgés ezerrel, a hasam úgy hullámzott, mint a tenger. A vérképem sz@r, ha nem jön rendbe akkor szülés után tuti vért kell kapjak....úgyhogy kaptam még plusz vaskészítményt.
katuska79

Katuska! Sajnálom a rossz vérképet. :(

Ma nem tudom, jövök-e még, vagy megyünk szülni.
Jelenleg csak remegek Csajok.
Ellopták a kocsimat. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
hanna30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: