A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok lányok!!

Kissé eltűntem:)ti nem tétlenkedtetek azt megmondom,már vagy 2órája olvasom vissza miket dumcsiztatok,de mire a végére értem elfelejtettem az elejét:)

Nálunk is szépen telt a karácsony,bár kicsit pörgös volt nagy volt a jövés-menés!el is fáradtam rendesen!A szilvaszter amolyan családiasan telt,unokatesóméknál voltunk egy kis társas,beszélgetés ez-az:)

MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!!
Amúgy lányok,hol tudom megnézni a képeiteket?Tök kiváncsi vagyok rátok csak kissé béna vagyok:)

phpBB: Kép
andrea17

kÖSZI Kangu, valahogy nekem is így rémlett, a saját hálóinges dolog. Megerősítettél!
Na akkor jól van, ha Kreiszi is így gondoloja a számítást,. hiszen a vonalzó szerint is úgy van, hogy most pl: 35.hetes és mit tom én pl. 4 napos vagy, de az azt jelenti ,hogy már a 36.hetet taposod!:))) De jó nektek!:))) Tehát hétfőtől kezdődik a (nektek) a 37.hét........

Képzeljétek el, ma teljesen rámtört a nagytakarítás, abba sem tudtam hagyni, tiszta por volt minden, na adtam a háznak rendesen.Fürdőszoba, hálószobák,. gyerek iróasztal stb.......amolyan kisebb nagytaki. Hát mondhatom rendesen elfáradtam..... De tényleg jó érzés volt a végén. Már nagyon rég tudtam magam rávenni ilyen hibára.:) Olvastam valahol, hogy így a vége felé természetes, ha a kismamára ilyen takarításai mánia jön rá, készül az új kis jövevény fogadására .....

Több szempontból is jobb a hálóing, mint a pizsi: bármikor lehet vizit, orvosi kontroll akkor is csak fel kell húzni, aztán vizsgálhatnak+ a szellőzés és más nem is jut eszembe..: :lol: :lol:

Kép
kaandi

Budabo: nekem is jönnek fura és ijesztő hangok a hasamból, szerintem csak átrendeződnek olyankor a szerveim :? nem hinném hogy kóros a dolog :) ha nem szivárogsz akkor szerintem semmi jelentősége. Végülis mi más lehet...

Znek 6 hetes korában vágtam le először a körmét, addig nem volt neki vészes.

Bjuti: se a kórházat nem tudom se az orvost! :oops: Most két lehetőség van: Semmelweis (Erzsébet) vagy a szentpéteri kapu (megyei). Csakhogy a Semmelweis szülészete átköltözött a vasgyárba mert felújítanak. Hétfőn megyek a dokimhoz, akkor lefixáljuk mi legyen, de mivel jó eséllyel korababa lesz a megyeibe kéne mennem mert az összes korababát oda viszik, így egy helyen lennénk. De én Z-t a megyeiben szültem és hát nem tudom mennék-e oda megint... :roll: úgyhogy majd hétfőn lezsírozzuk a dokival mi legyen. Mert a dokim az meg Szerencsen van és nem szüleszt csak gondoz. Akinél Z-t szültem meg szintén nem szüleszt már (mellesleg a gondozó dokim fia). Sikerült elég kuszának lennem? :D

Pizsama kontra hálóing: remélem nem sokan leszünk császárosok, de én császár után elképzelhetetlennek tartom hogy felvegyem a pizsinadrágot (a lehajlás miatt). Szerencsére anno nyár volt úgyhogy zoknit sem kellett húznom, most nem tudom hogy fogom azt is felvenni. Majd aki jön látogatni lecseréli rajtam :D

Mellszívó: nekem kézi van és nagyon szeretem, annak köszönhetem hogy kihozott a lázból mikor begyulladt a mellem, amint elkezdtem szívni vele fél óra és teljesen helyrejöttem. Én nagyon elégedett vagyok vele(avent rulez, ahogy Elif mondta egyszer aszem az Alexandrára :) ), de biztos jó a gépi is.

Kreiszi én a kismamákat nézve szoktam elbambulni, akkor nagyon irigy leszek, aztán eszembe jut hogy én is az vagyok! :D :D :D

Bjuti vegyél egy jó minőségű körömvágó ollót és fetőtlenítsd, hidd el nem fogsz kárt tenni az ujjában! Túl rövidre úgysem vágjuk, fogod érezni meddig vághatod, ne félj tőle!

Apás szülés: szerintem nagyon függ az apukától hogy bemenjen-e, a mi esetünkben nagyon nagyon jót tett hogy az infúzió bekötésétől, tehát a legeslegelejétől kezdve egész amíg a műtőben összevarrtak végig ott volt és látta mi történik, min megyek át, részese volt, érezte minden nyilalásomat, figyelte a kicsi szívhangját, tömte belém a szőlőcukrot, szólt a nővérnek ha kértem valamit, stb. Komolyan mondom hogy ott lettünk igazi csapat, pedig már együtt laktunk régóta. Most szóba sem jött a téma hogy bejön-e, szerintem egyértelműnek veszi, sőt megharagudna ha nem jöhetne (kivéve ha valami orvosi oka lenne). Szerintem ettől érzi, hogy segít, meg hogy tesz valamit, kontroll alatt tartja ott az eseményeket, ha esetleg nem lenne ott és valami balul sülne el tuti okolná magát hogy biztos segíthetett volna. Mikor pl Z beteg volt hiába nem volt velünk mert dolgozott, mindig képben volt hogy éppen milyen a láza, volt-e kaka, evett-e valamit, stb, tehát érezte hogy részese és hogy van kontrollja az egész felett. Ha nem így lenne tuti hogy mi széthullanánk. Bocsi a sok lelkizésért :oops: olyan jó egy kicsit dícsérni is, kompenzálom hogy néha piszkáltam :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Hú Kaandi jöhetnél hozzánk is takarítani! :D Hogy itt mi van... :oops:
Nálunk szülés után senkit sem vizsgáltak alul, se császárost se spontánt, viszont a spontán szülőknek naponta kellett menni gátkezelésre (nehogy beparázzatok, a szobatársam imádta, ilyenkor megmosogatják a gátsebet, ő azt mondta rendesen kellemes), úgyhogy esetleg amiatt kényelmesebb a hálóing.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jaj de belejöttem én is...azt felejtettem el megkérdezni, hogy ugye akkor az összes babánk 2009-es???? Van ám aki még nem jelentkezett idén, bőven van, reméljük nem azért mert babáznak.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

És még mindig eszembe jutott valami: orrszívó. Tudomásom szerint 6 hós korig csak max az elemeset lehet használni, nemcsak az erőssége miatt, hanem mert a porszívóshoz ültetni kell a gyereket. (én fekve is szoktam szívni neki :oops:) Tehát a porszívós csak 6 hós kor után jön képbe. Ezt nekem a gyógyszertárban mondták. Ennek alapján vettem meg először az elemes kézit, amit elég is volt 6 hós korig, és csak később vettem a porszívósat. Most már a kézivel nem is megyek sokra, csak ha egész elöl van a cucc akkor tudja kiszívni. Úgyhogy eleinte megint a kézi elemest fogom használni, és csak később a masszívabb dolgoknál a porszívósat.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kreiszi: köszi, neked lehet igazad, csak én a szülinapoknál sem értettem soha hogy miért mondják hogy már valahanyadikban vagyunk.
Vera: megnyugtat hogy mostmár más is írja a recsegő hangot.
Ma kis családom közölte, hogy jó lenne ha megvenném a maradék cuccot a kórházra és összepakolnék, mert az arcomat elnézve, nem fogom húzni febr.2-ig. :D
Valaki talán kérdezte csak elfelejtettem válaszolni, hogy egy nagy kertes házban lakunk, alul anyuék, felül a tetőtéri lakásban férjecskémmel és majd Fügével. Ennek előnyei és hátrányai is vannak. Lesz akire ott tudom hagyni a picit, aki tud majd segíteni az első időkben is. Férjem sokat éjszakázik így nem leszünk legalább egyedül.
Na idáig ellustálkodtam a vasalást, most állok neki. :oops:
Megyek vár a munka :twisted:

Kép
budabo

Ja és köszi az új vonalzós dícséretet :)

Kép
budabo

na még egy mondat:
Zsu: köszi a listát kinyomtattam, van még mit beszereznem :)

Kép
budabo

Bogi: Nincs mit, szívesen, örülök, hogy segíthettem!
És még hozom majd az infókat a szülésznőmtől is! :)
Szuper az új vonalzód! :lol:

Orsi: Jobbulást Neked, vigyázz Magatokra nagyon!

Szülés: Eddig úgy volt, hogy Apa csak a vajúdásnál lesz bent, de most észrevettem rajta, hogy hajlik arra, hogy végig bent legyen! Szerintem a szülésznőnek köszönhetően, mert a szülésfelkészítőbe is be akarja vonni Apát, persze mondta, semmit sem akar erőltetni! Ez én is mondtam Apának, ha úgy érzi, nem bírja, inkább menjen ki, nehogy valami rossz élmény maradjon benne! :roll:

Andrea17: elküldöm rögtön privibe az elérhetőséget ahol a képeink vannak!
zsu83

Zsu neked jövő héten lesz a szülinapod? :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Igen, jövőhét szombaton! :D
zsu83

Mi is megvagyunk ám. :)
A doki nekem is azt mondta, h 3-4 hálóing a minimum a kórházba.
Azon én sem aggódom nagyon, h apa éhes lesz, majd megoldja,
lesz nekem éppen elég gondom akkor. :D
ő is mondta, h bent akar lenni velem, de nem volt valami meggyőző. :lol: Majd meglátjuk, én sem szeretném ráerőltetni.

Kép

Kép
gjéti

Helló Lányok!

Találka: A jelenlegi állás szerint biztos résztvevők: Iricc, Zsufi, Andus, Mist, Gerendai Zsuzsi, Bjuti, Crocus, Kreiszi, LkVerus és szerény személyem

Akik korábban biztosra mondták, de most nem jeleztek vissza: Pandus és Stelly (remélem nagyon, hogy minden ok Veletek, csak nem jutottatok géphez)

Bizonytalan: Kaandi, Elif és Zsu

Igazából nem akarom én ezt túllihegni Lányok, de lévén, hogy szeretnék helyet foglaltatni (sokan leszünk), jó lenne, ha még jelezne, akit véletlenül kihagytam esetleg és a bizonytalanok is. Bízom benne, hogy Pandus és Stelly is visszajelez még, régóta nem jöttetek.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi akkor egy korház nagyon örülnék neki ha megirnád hogy mit tudtál meg....Szülésnőtől+ ilyenek háloing babacucc. Plusz ha nem probléma a szülésznö nevét és ha lehet a piszkos anyagiakról is ha lehet. Ja még egy fontos dolog melyik dokinál fogsz szülni vagy nincs fogadott dokid???A felvilágositást elöre is köszike.
A szülésben pedig ne légy annyira biztos mert lehet hogy nálunk hamarabb jön a baba nem volna annyira meglepő..
Pusz Rita

Kép
háfi

Hali, ismét hosszabb szünet után jelentkezem: gépünk meghalt, aztán feltámasztottuk, de még mindig kap új alkatrészeket, szóval szét van szedve, és férjem laptopját nyúltam le egy kis fórumozásra :)

Nagyon jól esik együttérzés, vigasztalás :) de jó, hogy vagytok nekem!!! :)
Olvasom közben, hogy szinte mindenhol volt kisebb-nagyobb csetepaté, sírdogálás - úgy látszik, családjaink nincsenek tekintettel rá, hogy most érzékenyebbek vagyunk az átlagnál. Azért remélem, mindenhol rendeződött végül a helyzet!!!

Zsuzsi, én is türelmetlenebbül várom haza apát, mióta itthon vagyok, és nyügi is vagyok, ha nem jön, amikorra ígérte. Ez ellen egyrészt azt lehet tenni, hogy hoz valami apróságot nekem :wink: (na jó, ez nem így van, de egyszer tényleg kaptam egy kis finomságot); másrészt általában délutánra csinálok magamnak valami programot, hogy ne az órát nézzem. Pl tudom, hogy ötkor végez, úgyhogy öt körülig eltolom a mosogatást, és akkor állok neki, vagy akkor ülök le olvasgatni, vagy vacsit csinálni. Így néha hamarabb is jön, mint befejezném a tevékenykedést :D

Ladmon, én összerakva tárolom az elektromos fogkefém, annyi, hogy nagyon alaposan tisztítom minden használat után, ehhez meg azért le kell venni a fejét.

Csuklás: szerintem a kis feje, meg a törzse felső része ugrál - legalábbis nekem minden nap csuklik a picur (ez a védőnő szerint rendben van, de azért néha aggódom, hogy normális-e), és olyankor odalent, nagyon alul úgy érzem, hogy kb másodpercenként ugrik egyet a belsőm... meg néha úgy, hogy mindjárt kiugrik a gyerek...

Tali: IGENIGEN!!! nekem is jó a 11 - délután megyünk apával szülésfelkészítőre, de mivel úgyis a Váci úton dolgozik, úri dolgom lesz, és onnan fuvaroz majd :D (Elif, ha még szobafogságban leszel, majd jegyzetelek, bár örülnék a találkozásnak)

Mozgás: Adrim is lelassult már, azért rengeteget mozog, de már nem olyan "hevesen"

Zsu, szülésznőt tudd le gyorsan, és aztán gyere talizni! :D
Budabo, ez rád is vonatkozik! :D

Zümis, szárazságra nekem bejön a kakaóvaj - nincs erőteljes illata, és rugalmasítja a bőrt, elvileg striák megelőzésére is jó.

Gjéti, beszéld meg Olival, hogy forduljon irányba, hogy ne legyen a dokinak ilyen egyszerű "ha már vágok, szedjünk ki mindent". Azért kíváncsi lennék, ilyen könnyedén venné-e, ha az ő golyóiról lenne szó... :?

Zsancy, ne aggódj, ha kényelmetlen a picinek a testhelyzeted, olyan ramazurit rendez, hogy kénytelen leszel elmozdulni :lol:

Iricc, a gyerekkel kapcsolatos mindenbe beleszólás már elkezdődött... ez ellen viszont remek tűzfalunk van: 220 km-re laknak háháhá onnan szóljon be :D az első időszakra már előkészítettem a terepet, hogy mi nem fogunk tudni utazni - és ugye karácsonykor kiderült, hogy sz@r a vendégágyunk, úgyhogy... :evil:

Kaandi, gratula a negatív tenyésztéshez! :D

Hugic, a nyomkodással nem csináltál bajt: amíg nem volt UH, a dokik is így állapították meg, hogy mekkora és milyen fekvésű a kisbaba.

Szilveszterkor jött hozzánk két pár ünnepelni, az egyik lányzó (nagyon kedves barátnőm, alig várom, hogy együtt babázzunk!) a márciusi topikban várja kisfiát, a másik csajszi pedig most jelentette be, hogy a kilencedik hétben van :lol: szóval látszólag hatan voltunk, valójában kilencen!!! :lol:

Pocakhangok mellett nálunk még a bugyborékolás a menő, eleinte aggasztott, de mostmár megszoktam :D

KépKép

KépKép
stelly

natessék regényt írtam, és még így is kimaradt a lényeg:

Babákban gazdag, nagyon-nagyon boldog Új Évet kívánok mindegyikteknek!!! Jó közétek tartozni!

KépKép

KépKép
stelly

Eszter: Nődokihoz megyek 10:40-re és nála minimum 30 perces csúszással kell számolni, aztán sajnos a melóhelyemen és a védőnőnél is jelenésem van. Talán ha lesz babás találka arra már tudunk menni :) Remélem jól fog sikerülni!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jó kis pocak találkozó lesz :D

Kép
budabo

Ja én hülye és persze neked is boldog új évet!

Kép
budabo

Magdi: De szendvics ellenes vagy! :wink: Nem tudna esetleg Apa magának készíteni néhányat, amikor sanszos, h indulni kell?

Zétivera: Hát ez tök jó, hevimetálra szülni! :P De ha arra gondolok, h az olimpián Phelps (jól írtam?) is reppet hallgatott, azán 1 perc múlva röhögve úszott világcsúcsot! Én ezen felbátorodva a kedvenc Abba és BoneyM cd-imet is bekészítem!

Eszer: Ez igen, ez remek taktika tőled: előre bemutattad a sz@r vendégágyat elrémítésül, nagyon tetszik :D

Nekem recsegés nincs. Viszont teljesen lent érzem a kemény buksit, egészen a szőröm alatt, szinte már kint. Más is???

Zsancy, igyál nagyon sokat, remélem, már a múlté a lábdagadás!

Tényleg, idén még nem mindenki jelentkezett! Csak nem?! ugye nem...!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Bogi, szuperek a képek, megnéztem. Hol és mennyiért vettétek az a szép kis éjszekei világító izét. És mennyi fénye van?
És a többieknek milyen van? Nekem csak nagyon kis fényerejű kellene, már néztem olyat, ami csak egy konnektorba való dugón lévő tenyérnyi fénylő képecske. Valami tapasztalat?

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:00-kor.
ricsibaba

Gerendai Zsuzsi: Köszi. A lámpa Ikea 1500 Ft. és van több féle. szerintem arra bőven elég a fénye, ha éjszaka tisztába kell tenni, vagy valami miatt kell a fény és nem akarsz nagy lámpát kapcsolni hogy láss. http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/categ ... 371/10408/ Itt nézd meg ha jól illesztettem be.
Én nem tudom megkülönböztetni hogy hol mit érzek, van amikor négy helyről érzem a picit, mintha rúgna ütne egyszerre. Van amikor hegyszerűen a pocim egyik fele kidudorodik. Elvileg irányba van, de ez a 29. heti UH szerint van és azóta se doki, se UH nem látott. Többször m ondtam már, hogy amiket lerendez remélem nem fordult meg, bár azt biztos észre vettem volna. Szóval én még a csuklását sem éreztem :(. Én még azt sem éreztem hogy milyen a haskeményedés, szokott kemény lenni, de amiket írtok én olyan nem éreztem. Pont szilveszterkor mondtam hogy vajon azért az észre veszem ha már szülünk :D . Na jó viccet félre téve várom a hétfőt hogy mit mondanak.
Na jó hosszú lettem.........bocsika

Kép
budabo

Szia Ricsibaba!
a www.nagyonbaba.hu oldalon totál egyszerű a vonalzó készítés, próbáld ott. amúgy küldök privit.

Kép
budabo

zsuzsi,
dehogy! csak önző disznó vagyok és baromian nem érdekel két fájás között, h kibír-e pár órát egy kis elemózsia nélkül. alapjáraton igen jól el van látva. de ez most a "mi" időnk! én így gondolom... pedig nem akarok ellenszenvesnek tűnni. és imádom őt, de kit érdekel az éhségérzete, mikor nekem szülési fájdalmaim vannak? :D (komolyra fordítva a szót, ahogy ismerem, nem nagyon tudna evésre gondolni, max vmi nagyon hosszú vajúdásnál, na de nekem olyan nem lesz, bi-bi-bíííííí, bemegyünk és megszülünk pillanatok alatt, mint ahogy én is tettem anno mikor 1 óra alatt világra jöttem :) már megbeszéltem a pocaklakómmal :)

ricsibaba üdv köztünk :) vonalzókészítés: www.babafalva.hu közös tárhelyet küldöm priviben

jó éjt lányok (ma szeretnék kiadósat aludni holnap ugyanis babakocsi vadászatra megyünk :))

KépKép
hugic

...
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 23:01-kor.
ricsibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:02-kor.
ricsibaba

Stelly, Stelly, Stelly: Jaj, de jó, hogy itt vagy! Már azt hittem... :o De még várjon Adrika egy kicsit. :wink:

Gerendai Zsuzsi: Mi sólámpát vettünk, holnap én is rakok fel képet végre a szobáról és meglátod. :wink: Állítólag jót tesz a levegőnek is és olyan kis meghitt fénye van. :) Összebújáshoz is jó. :wink: :oops: A Media Marktban 2500 Ft körül volt.

Budabo: Szerintem a szülési fájdalmakat észre fogod venni :D Senki nem mesélte még, hogy nem vette volna észre, hogy szül... :lol:

Nicko:
Meglestem az új képeket, szépek vagytok, nagyon helyes a férjed a párnával. :)

Tali: Holnap foglalok helyet, Bjutival találkozom a metrónál, mi lenne, ha mindenki odajönne, aki nem tudja, hogy pontosan hol a hely? Kőbánya- Kispest irányból ha beérkezik a metró, akkor nem a Duna Plazához vezető kijáratnál, hanem a másik kijáratnál találkozzunk, pár perccel 11 előtt. Ok? Világos voltam? :oops:

Lányok,

ad 1) Nekem van egy felesleges 80X50es pelenkázószivacsom, nagyon édes, mackós (be is rakhatom a közösbe a képeim közé), a barátnőméktől kaptam, az Ő Babája használta csak, teljesen jó állapotú és nagyon szívesen felajánlom bárkinek ajándékba. Nekünk túl nagy, vettünk újat. Hozzam el a találkára, van bárki, aki még nem vett? Vagy Ti oda tudjátok adni valakinek, akinek szüksége lenne rá?

ad 2) Van kicsit több, mint fél doboz Gravida vitaminom, jövő év szeptemberéig jó a szavatossága, én biztosan nem szedem be, engem hánytatott. Lenne valaki, aki szedne ilyet szoptatás alatt? Szívesen odaadom bámelyikőtöknek.

Jó éjt, kevés pisijárattal! :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Üdv, Ricsibaba! Van már itt egy Ricsi és az Anyucija. Ő is nagyon szép Baba. :) Biztosan a Te Ricsid is.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Szia Ricsibaba!

Üdv nálunk! Én vagyok azaz anyuci, akire Julcsi célzott :D ! Elég hasonló a helyzetünk, mert nekem is van egy 11 hónapos kisfiam, akit szintén Ricsinek hívnak. Az öcsikét február 22-ére várjuk, őt Vilmosnak fogják hívni. Úgyhogy nálunk is meglehetősen kicsi lesz a korkülönbség a fiúk között, mint nálatok. Megkérdezhetem, hogy nálatok tervezett volt ez a kis korkülönbség vagy így alakult :) ?
Nálunk az utóbbi, mivel én a szoptatás alatt estem teherbe. :lol:
yve

Sziasztok!!
Na meglestem a képeiteket...nagyon szép minden pocak...
Az én lábam és kezem sajnos nem javul :cry:
Sok vizet iszom amugy,de már hallodtam azt is hogy az sem jó,ha tul sokat iszunk...igy hétfön doki bácsi azt majd ö megmondja mi okozhatja...de most iszogatok zöld teát...állitolag az is jó rá...
Has recsegést én még nem tapasztaltam ,de olyat igen mintha a baba megrázná magát...vagy mintha kirázná a hideg,szerintetek ez normális?van valakinek ilyen tapasztalata?
Nekem egész terheségem alatt hideg a hasam,másnak is?
Olvastam,hogy volt aki 1órán át tolta ki a kisbabáját...nekem azt mondta a szülésznö ha abba a fázisba leszünk kapok egy szurit a méhbe és 15perc alatt megleszünk....otthon nem alkalmaznak ilyet

Szülés:Nálunk apu a vajudásnál és a szülésnél is bent lesz,bár az elején félt töle...de mivel "idegenbe"szülünk igy jobb ha mellettem lesz.És a kórházba is bent aludhat velünk,itt ez teljesen normális,és külön szobánk lesz.Itt mindenki igy van elhelyezve.
Na de jó sokat irtam:Pusz mindenkinek!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 23:00-kor.
ricsibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:59-kor.
ricsibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:59-kor.
ricsibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:58-kor.
ricsibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:58-kor.
ricsibaba

Sziasztok!
Húúú, jó sokat írtatok, több, mint egy órát olvastam vissza.
Örülök, hogy mindenkivel minden rendben van. A megfázást eltekintve.
Mi is köhögünk mindhárman már legalább 2 hete. Szegény babót jól megtornáztatom ilyenkor.

A héten rám is rámtört a pánik, hogy még semmi sincs készen. Így gyorsan vettem 2 pizsit és 3 hálóinget a biztonság kedvéért. A pizsiket a C A-ban, meg az egyik szép hálóinget, a másik kettő hálóinget az Ázsia centerben. Rövidújjúak, elől gombosak, édes kis nyuszi meg kutyus van a pocakomon rajtuk, elég jó anyagból vannak, szép a színe, és potom 1500 ft volt darabja.
Szóval ha valakinek kell még váltó hálóing, érdemes ott körülnézni.

A babaszobának is jó lenne nekiállni, még sehol nem tartok, pedig már rég túl kellene lenni rajta.

Orrszívó nekünk először 13 hónapos korban kellett, akkor volt megfázva először Száva. Mi Pesztonka márkájút használtunk, kis motorral működik, és nagyon jól bevállt. Én idegenkedtem a porszívóstól, meg macerás lenne mindig előszedni.

ricsibaba, a vonalzót a profilban az aláíráshoz kell betenni.
És üdv köztünk!!!!!

Lányok, a talival kapcsolatban.... ugye a Reno udvarban, vagy hogyishívják.. szóval az ott bent lévő Brendonban lesz a tali?
Nincs esetleg weboldaluk, ahol van térkép? Nehogy más helyre menjek, aztán hiába várjuk egymást.

Velünk amúgy minden rendben, tegnap és ma sétálgattunk kicsit, Szávát kivittük korcsolyázni, nagyon élvezte. Jó sokat pihizünk, azért kukorékolok most is, nem vagyok álmos egyáltalán. Nem lesz egyszerű a jövő héttől ismét elkezdeni a koránkelést.
Babó egyik nap órákig bulizik, majd szétszakad a pocim, másnap akkor kicsit lazul :)
Rám is rámtört a gyomorégés, esténként piszkosul szenvedek, sokszor fetrengek a gyomorgörcstől.
Mindig eszembe jut az egyik barátnőm mondata, hogy ez már nem áldott állapot, hanem szó szerint terhesség. Már én is kezdek vágyni rá, hogy újra pocak nélkül legyek. De azért nem szeretnék előbb szülni, mert még semmi sincs kész a babó fogadására.

Nekem annó, mikor szültünk eszembe sem jutott, hogy a páromnak valami kaját készítsünk. Nekem akkor azt mondták, hogy sem enni, sem inni nem szabad, úgyhogy én piszkosul szomjaztam. Most vizet tuti viszek magamnak.
Lányok ,szerintem a fiúk simán ki fogják bírni a szülést. Az én párom is aggódott, aztán nagyon hősiesen kitartott, utána roppant büszke is volt magára. Most meg azt mondta, hogy ki nem hagyná. Azért belegondolva, biztos rossz nekik látni, hogy szenvedünk, de nem nekik fáj, és értelme is van a dolognak, mert baba lesz belőle, úgyhogy én azt gondolom, hogy túlzottan nem viseli ez meg őket. Mi vagyunk azok, akiknek keményebb menet lesz ez.
Megvallom őszintén ,én már nagyon félek. Cikáznak a gondolatok a fejemben, hogy hogyan fog történni, mi lesz, mennyire fog fájni, azt mondják a második rövidebb , de fájdalmasabb... hogy minden rendben legyen a babóval , hogy ne tartson sokáig, hogy ne kelljen császározni... szóval egyfolytában parázok. jajajjj.....

Na elég belőlem, megyek, megpróbálok aludni kicsit.

Jó éjt mindenkinek, jó hétvégét!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Hóvirágos jó reggelt, mamikák!

korán keltem, mert Édesapa megint ment a Mátrába fotózni és szendvicseket kellett fabrikálnom (jó, így fájások-illetve szebben: kontrakciók nélkül könnyű). Én most nem tartottam velük, inkább kipróbálom ma délelőtt a szülőpozíciós jógát az Örsön. A 34. héttől lehet járni úgy tudom, tehát már zöld a lámpa nekünk is. Kiváncsi vagyok!

Kreiszi, ZVera vissza jelöltelek titeket. Kreiszi, de szép esküvői ruhád volt, és a mi irányítószámunk meg 2235. Majdnem... :D
Vera, az a bemutatós kép Zétiről haláli aranyos, nagyon tetszik.

Magdi: ezt nevezem én tudatosságnak, biztosan így is lesz, h pillanatok alatt megszülsz, tényleg nem is kell az elemózsia. Kívánom, h így is legyen, a gondolatok rengeteget számítanak :wink:

Zsancy: Erről a babarázkódásról én talán a decemberi topikban olvastam annak idején, mikor még utolsó idősök voltak ott a csajok. (Ha jól emlékszem). Meg is jegyeztem magamnak a dolgot, mert ők is nagyon megijedtek, de állítólag teljesen ártalmatlan jelenség. Én mondjuk még nem éreztem, de persze nem is törvényszerű... :)

Ricsibaba, köszöntelek én is. És a Ricsinken kívül van nekünk "apró" Bencusunk is, (már ha Zsu megengeded, h a ti Bencusotoksat a mi Bencusunknak is hívjam :wink: )

Julcsi: Mi még nem vettünk pelenkázólapot, mint ahogy mást sem nagyon, így engem érdekelne, ha még aktuális a dolog... :lol: A sólámpát egész éjjel tervezed égetni?

Ja és Julcsi ötletén felbuzdulva én felajánlok valakinek egy babaágy fölé akasztható zenélős plüsspillangós forgót, szintén ajándékba. Délután teszek róla képet is.

Na indulok jógára, majd még jövök...(és ezt vegyétek fenyegetésnek! 8) )

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Jó reggelt Kismamák!

Zsancy képzeld én is uezt érzem szinte az egész terhesség alatt, mindig hideg a hasam. Recsegésem azt hiszem nincs, de rázkódásom már volt nekem is.:) reméljük jelent valamit (mondjuk kb 2 hét és.......) :lol:

Kreiszi v. Kangu ajánlására elkezdtem enni napi 1 grapfruit-ot, mintha segített volna, nincs az a fura érzésem a kezem környékén és mintha..... az éjszakai pisilésem is erőteljesebb lenne, tehát nem csak az a pár csöppes, kínlódás. Nem tom, mindenesetre KÖSZI nektek. ( remélem jól emlékszem vmelyikőtök nevére, bocsi)
A vérnyomás is beállt a 130-135-/70-75,re 90es átlag pulzussal. Na azért még kb heti 1-2 alkalommal méregetek 141-144 körülit, de csak néha, szóval nem tartósan.

Tegnap alig tudtam elaludni, bulizott a gyerkőc, aztán meg kicsit korai még, de kb negyed óránként, viszonylag rendszeresen, de voltak gyengébb jóslófájások. Para beindult kissé, de elmúltak. Szokott máskor is lenni, de most jobban odafigyeltem rá, aztán így derült ki, hogy kb n.óránként volt, ami eltartott 1 órát.

A sólámpánkat sztem én is beüzemelem, nagyon hangulatos a fénye, nekem is tetszik, imádom.

Ma reggel sikerült egy jó kis kiadós lábikragörcsre felébredni, mondhatom kellemes érzés volt. Pedig pont mostanság akartam abbahagyni a magn.szedését. De azért azt hiszem befejezem.

Kép
kaandi

Üdv Ricsibaba!

Kép
kaandi

Ricsibaba: Vilmos második neve lesz Bence, Ricsinek is van, neki Áron. Ez a férjem kívánsága volt, hogy két keresztnevet kapjanak. Nálam az volt a durva, hogy Ricsi továbbra is szopott volna, csak a tejem kezdett fogyni. Mivel nem tudtam, hogy terhes vagyok (semmi jele nem volt, se émelygés, se hányás, se aluszékonyság, a menszim meg még nem étrt vissza), így nem tudtam, hogy szegény miért olyan nyűgös, persze éhes volt. Szóval nálam elég későn derült ki, hogy jön a tesó, kb. 16 hetesen vettem észre Vilit, mikor megmozdult :oops: , úgyhogy 17-18 hetesen jutottam el először dokihoz. :roll: Eléggé mellbe vágott a dolog, de most már nagyon várom Vilit :wink: .

Andus: a szülés nekem is egyre gyakrabban jut eszembe, én is parázok, pláne mivel már tudom mi vár rám. Nekem az volt nagyon kellemetlen, hogy a vajúdás alatt végig remegtem mint a kocsonya.

Zsancy: nekem is eléggé elhúzódott a kitolás, szerintem olyan 45 percig tartott, de én ezt az EDA hátrányára írom. Majd meglátjuk most hogy lesz, remélem EDA nélkül fogok szülni.

GErendai Zsuzsi: mi is voltunk a férjemmel szülőpozíciós jógán az Örsön a Padma stúdióban, elég vicces volt :lol: , az egyik pár alatt összetört a szék a székes pozíciónál, de szerencsére semmi baja nem lett a pocaknak.
yve

Lecseréltem a vonalzót, mert az előző soha nem akart időben átugrani. :evil:
yve

Sziasztok!

Eszter: Örülök, hogy jelentkeztél, már hiányoltunk! :)
Ez a 220 km-es tűzfal nagyon jól hangzik, bárcsak nekem is lenne ilyen tűzfalam! :wink: :lol:

Zsuzsi: Éjszakai fényünk még nekünk sincs, eddig nem sikerült olyat találnunk ami tetszik :? , pedig már ideje lenne!
És persze hogy megengedem, a Ti Bencusotok is! :lol: :wink:

Ricsibaba: Üdv közöttünk! :lol: Most már nemcsak két Olink lesz, hanem két Bencénk is! :lol: Én vagyok a másik Bence tulajdonos! :lol: :wink:

Hugic: Jó babakocsi vadászatot! :)

Zsancy: Remélem elmúlik ez a vizesedés! :?
A hasam nekem is hideg szokott lenni, nem tudom, mitől lehet! :roll:

Andus: Örülök, hogy benéztél! :)
zsu83

Sziasztok!

Vagyok én is, csak az utóbbi napok elég mozgalmasan teltek.

Már várom a hétfői talit, örülök, Stelly, hogy te is tudsz jönni! :lol: Én úgy tervezem, hogy kicsit hamarabb megyek, még körbe akarok nézni a Brendonban.

Orrszívó: mi elektromosat használtunk anno, és most is azt fogunk (nem elemes, hálózatról megy). Nálunk bevált, a porszívót macerás mindig előszedni, azt nem bírnám elviselni, ha non-stop szem előtt lenne, arról nem is beszélve, hogy egy-egy taknyosabb éjszakán jól felébresztenénk vele a tesót is.

Szendvics: én - bevallom - csomagoltam... Nem volt túl rohamos a szülésem, a fájások nagyon hosszú idő alatt erősödtek, ráértem, és utólag bebizonyosodott, hogy jól tettem. Hajnal 1/2 5-kor mentünk be a kórházba, délután 3-kor szültem meg. Ezalatt azért kicsit durva lett volna apának étlen-szomjan. A MÁV-ban egyébként a kismama is ehet, igaz, én csak 1-2 kocka csokit tudtam magamba erőltetni. Viszont a vízről senki se feledkezzen meg! Én elkövettem azt a hibát, hogy almalevet vittem be, szülés után egyszerre megittam közel egy litert, két napig annyira égett a gyomrom, hogy elmondani sem tudom... Szóval mentes víz!

Itt saját hálóing van a szüléshez és a bentléthez is, ami lehet pizsama is, mert az osztályon varratszedésig senki sem vizsgál. Apropó, ÁEK-esek - ez ugye még mindig így van???

Tegnap újabb pánikrohamomban bevásároltam a DM-ben mindenfélét a babának és magamnak a kórházba, már csak össze kell pakolni a cuccokat. Pizsit még én is akarok venni, várom a leértékeléseket :lol: . A Women's Secretben nagyon jó, gombos pizsik vannak, később is lehet hordani, a jövő héten körülnézek majd.

Annyira fura, hogy lassan eljutunk oda, hogy már senkinek sem lenne koraszülött a babája, ha pár hét múlva megszületne!

Ja, és valaki kérdezte (talán Zsuzsi vagy Julcsi, bocs, de nem emlékszem pontosan), hogy ki indította a topicot. Megnéztem, Hajni volt, úgyhogy övé a köszönet :lol: . Egyébként érdemes visszaolvasni, jó úra felidézni az első időszakot.

Kép
mist

Apám, nem jövök egy napot és micsoda termelés!
Csudijó!

A kórházi csomaghoz annyit tennék hozzá, hogy el ne felejtsetek fürdeni is papucsot vinni....
A kispapa "szendvics kontra hadd éhezzen" véleményeken nagyon jókat vidultam! :D
(Bár a felkészítőn azt mondták, hogy sok esetben apuka azért lesz rosszul a szülésen, mert hajnalban bejöttek szülni, ott nyomul anyuka mellett szülés közben, aztán ő sem eszik semmit és kidől... De asszem erre jó lesz a már említett Győri csoda!)

Nálam emiatt amúgy is szomorúság van, mert apjuk nemrég bejelentette, hogy ő akkor talán mégsem akar velem szülni bejönni. Erre persze én rögtön bevágtam egy manipulációs hisztit (tudom, tudom, tiszta sor, hogy nem volt értelme, de ugyebár nem a ráció irányított). Persze értem én, hogy nem akar és pont, de akkor most egyedül kell szülnöm?? Mert az tök ijesztő!

stelly: köszike a választ a rettenetes és halaszthatatlan fogkefe problémámhoz. :D Én attól viszolyogtam, hogy szétszedve néha eldőlt a feje és hozzáért a mosdókagylóhoz... Brrrr.... De probléma megoldva!! :D

Ricsibaba:
üdv! Viccesek a hasonlósághegyek Yve-vel (na ez a ragozás majdnem kifogott rajtam!)

Most megyek és újra megpróbálok palacsintát készíteni! Egyszerűen képtelen vagyok rá, már ott tartok, hogy heti egyszer nekiállok, hátha rájövök a titokra!!! De ezidáig még semmi.... Az az egy esélyünk van, hogy Esztike nem fogja szeretni (mondjuk, ha így haladok, akkor nem is fogja megismerni a palacsintát, mint ételt.... :) )

ladmon

Jó reggelt!

Ricsibaba:
Most nagyon megilyedtem...én javaslatra kezdtem inni a Pickwick zöld teát,mert hogy az nem koffeines,de a neten kutagodva semmi tanácsot nem hallottam róla,hogy ihatom-e terhesség alatt.Igy nem is iszom meg amit már elkészitetem: :shock:

Kaandi:
-Te mondtad a dokidnak hogy néha rázkodást érzel?Ha igen mit mondot rá?De remélem semmi rosszat nem jelent :)
Remélem ez nem valami "jel"....mert nekem még korrai lenne azért szülni...Február 21-e messze van még :wink:

Yve:
-Húúú a 45perc az tényleg sok idö :shock: Én úgy tervezem hogy minden mást igénybe veszek a kórházba csak az EDA-t nem(van akupunktura,vizbevajudás,gáz belégzés,steril viz befecskendezés derékba-de ez állitolag nagyon fáj mirre kifejti a hatását,masszázs )...Hallodtam elsö szülésnél nem is ajálják az EDA-t,mivel nincs szülési "rútinya" a kismamának.És hogy állitolag ezekböl szokot "fenakadás"lenni...
Pusszi :wink:

zsancy

Zsancy: a zöld tea is tartalmaz koffeint. A roiboos tea nem...
Amúgy nem lesz semmi bajod ekkora koffeinmennyiségtől. Az meg, hogy mennyire vízhajtó... Fogalmam sincs... (Magánvélemény: annyira, mint a víz...) :)
Viszont fogd vissza a sót! Sok víz és kevés só!!

Okoskodásnak vége, palacsintakészítésre pszichésen felkészülve elvágtázok!

ladmon

Jó reggelt!

Andus: www.brendon.hu, ott a honlapjukon megtalálsz mindent, a Váci úti Brendonhoz eljutás módját is. Szuper, hogy jössz! :)

Zsancy: Sjanálom a vizesedést, nekem ez a rémem, hogy ilyenem lesz... :? Tudnak adni rá valamit?

Gerendai Zsuzsi: Jó jógát, délután pakolok fel képet és viszem Neked hétfőn a szivacsot. Jó helyre kerül :)
Ja, és a lámpát csak akkor akarom majd felkapcsolni, ha felébred a Bogyesz és mondjuk át kell pelenkázni. Aztán majd meglátjuk... :wink:

Ladmon:
Szoktál elég zsiradékot használni? Én teszek a tésztába is kicsit, és az első palacsinta alá is. Sikerülni szokott. :)

Képzeljétek Emberem 4 napja beteg, ma már kicsit jobban van, és úgy tűnik, én megúszom... Nagyon remélem, jó kis vírust kapott be. :?

Apropó, azt olvastam, hogy az utolsó 2 hétben a kismama már nem szokott hízni. :oops: Már szült Sorstársak, ebben van igazság?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Bocsánat, hogy így a vége felé bepofátlankodok, de látom mennyire jó közösség van itt és sok okos dolgot szoktam olvasni amit írtok. Én a második babámat várom. Van már egy nagylányom aki 16 éves. Elég nagy a korkülönbség köztük, de nem baj :)
Február 22-re vagyok kiírva szülésre.

Kép
millye

julcsi-79:

Én is reméltem elkerül a vizesedés...de hát ez az én formám...beleestem az ucsó 2hónapba.Remélem tud rá adni valamit a doki bácsi...de hétföig várnom kell :cry:
Sóval nincs bajom,ugyanis utálom :shock: soha nem ettem sósan és most se,igy nem tudom hogy mi okozhatja a vizesedést....
Majd hétfön megirom mit adtak és mondtak rá :lol:

zsancy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: